Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ferzoli #105776 üzenetére
Ha az Asics merete megfelel,akkor van beloluk terep verzio is. Mondjuk a Novablast TR az inkabb enyhebb terepre valo,de a Trabucco szeria (keresd ki melyik van olyan habbal mint a Novablastok) mar rendes terepcipo.
Ha pedig agressziv porgesre kell terepen,akkor Asics Fujispeed,de ez kemenyebb joszag. -
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #105793 üzenetére
Novablast-nak van TR verziója, az egy tök jó "road to trail" mindenes cipő (lehet, végül nem vettem bár tervben volt).
-
Peterhappy
őstag
válasz
ferzoli #105776 üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag minden markanak van mar terepcipoje (akar tobb is). Ha teheted, menj el egy Spuriba / Nyulcipobe tapicskolni, probalgatni.
Erdemes aboutyou-t, bestsecret-et nezegetni, neha nagyon jo akciokat ki lehet fogni.
Ingyenes a visszakuldes, akar tobb modellt, tobb meretet behuzhatsz. Gyakran vannak kampanyok, AY-ra szokott kulon influencer kupon is menni.En Nike Pega trail3t hasznalok. Feleségemnek Nike Wildhorse jott par hete itteni imadasra, imadja.
Fuggoen attol, milyen korulmenyek kozt futnal, erdemes lehet vizlepergeto/vizallo/gore-tex modelleket nezni akar, azok azonban tavasztol-oszig nagyon melegek lehetnek!Terep es terep kozott is van kulonbseg, kerdes nalad mit jelent. En a kozeli erdobe szoktam kicsattogni neha, de dgy felmaraton alatt jo, ha 200m szint osszejon
es eleg jok az erdei utak, nem is kulonosen igenyli a terepcipot.
Kerdes, hany km van a NB3-ban, lehet h inkabb az lesz/lehet csereerett lassan. Ha ritkan mennel csak terepezni, talan erdemesebb lehet a NB3 helyett loni valamit, es jobb hijan, atmenetileg abban terepezni.
De ha nem sos, 50k-bol akar ket cipo is kijohet
Ha bevalt az Asics, erdemes lehet annak a terepcipoit megnezned. Bestsecreten Scott terepcipok szoktak eleg komoly akcioval menni, de lovesem sincs, azok mennyire lehetnek jok.
Ha meg egyszer vennel egy komolyabbat, talan egy jobb Salomon lehet a megoldas.Hatha Never erre jar, O biztos hasznosabb tanacsokkal tud szolgalni, en csak okoskodok.
-
--Robi--
kezdő
válasz
norby_42 #105790 üzenetére
Ja, olyan bokorba futós problémáim nincsenek.
Szerencsére jó az emésztésem és a felszívódás is, bármit megehetek. Savanyúság és kakaó minden nap megy. A nyers zabtól volt régen. Azt már nagy mennyiségben nem bírtam el, azóta fermentálva eszem azt is, így nincs gond.
-
--Robi--
kezdő
válasz
tomcica #105788 üzenetére
Ezt úgy képzeld el, hogy egy mély tányér púposra rakva krumplival. Volt hozzá 20dkg savanyúság egy alma, egy banán és 4dl kakaó, fahéjjal. Mondjuk vacsora nem volt.
Rizsből 2dl, felöntve 4dl vízzel. Kevés rizsnél 1.5dl rizs, 3dl víz.
Csak így megy, különben kornyadozom.
Nem szabad nyammogni, mert akkor nem jön az erő.
Lassú futásnál 16-18 óránként étkezés, közben 15km lassú futás. Tehát vannak könnyű napok is. Teperésnél viszont jár a darálom vég nélkül! -
--Robi--
kezdő
Tom, nálam a két marék elv nem jön be a gyors napokon.
Tegnap 5 közepes csirke felső comb és háromnegyed kiló sült krumpli fogyott el egyszerre.
Meg is lett az eredménye, mert a mai napon nagyon jól ment.
15km-ben: 5X100m Z5-Z6 + 400m Z5 + 9X200m Z5-Z6
A végén úgy jött az erő, hogy 3:20-ra vittem fel a 200 métereket. Még maradt erőm.
[kép] [kép]
A temetőnél viszont elment a kép, nem nálam, hanem az óránál. Megmozdult a Pod 2 a cipőn így a képernyőn üresség tátongott. Milyen ironikus, pont a temető előtt futva.
Aztán elkezdett 8 percet kiírni 3:20 helyett, ott enyhe idegrángás, majd minden rendbe jött (nálam is).
Az érdekesség, hogy az ASICS GlideRide 3 volt a lábaimon, amik közel 300 grammosak.
Nálam másképpen működnek a cipők. Olyan kellemeseket tudok futni ezekben a holdjárókban. A papírtalpúakkal meg csak küzdök. Jó kedvem lett. -
Lajmund
őstag
Asics novablast 5 tesztelve széles lábfejjel. Kezdem a rosszal. Nem ez a legszebb cipő a pasztel színe miatt de így is tetszik főleg lábon. A minőség hibàtlan minden téren. Se egy ragaszto nyom se egy elvarrás vagy bármi. Nagyon egyben van a boka ahillesznél és a felső része is prémium. Érzésre is nagyon jó olyan mint egy igényes husibb csaj aki nem a legfullosabb ránézésre csak csinos de nagyon jó benne lenni.
Jól csillapít lassabb gyorsabb temponál is a 95 kilom alatt úgyhogy stabil és jól is tart. Tesztek alapján kicsit kevésbé stabilnak gondoltam. Még sétálni is jó benne. Engem megvett kilóra.
Első futás hosszú idő után és csak szoktatom magam séták beiktatásával. Szuflával bírtam mivel uszással és bicoval a keringés és a tüdő edzésbe van tartva szóval ugy meg se éreztem. Egyedül a gyenge pont legalábbis ami ezen a kicsi távon kijött az ahillesz fölött és a vádli alsóbb része. Ezt éreztem hogy megkapta kicsit szépen le is nyujtottam futás után de még most is érzem hogy ennek sokat kell erősödni. Meglátom hogy reagál holnap és ha elmulik akkor pénteken is megyek hasonlót ha nem akkor vasárnap. Birnék sokkal többet is de nem akarok kicsit se lesérülni igy inkább elovatoskodom.
De nagyon tetszik a futás és jó hogy csak lemegyek és mehet is és nem kell elmenni az uszodába meg öltözködni stb vagy bicoval ugye kb 10 perc mire kimegyek a vàrosbol mire tudok menni rendesen. Lemegyek és egyből mehet igy majd ha belejövök fél ora alatt le is tudom majd tudni az intervall edzést.
Sok sportot tud az óra monitorozni de a futás van legjobban kifaszázva. Mindent is lehet állítani rajta. Van intervall tervező is szénné lehet mindent állítgatni edző is van minden. Egyedul ami nem tetszik hogy nem veszi a gps ugy a lapot amikor elkezdek gyorsan futni kicsit valamikor később tért magához.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
bandus #105763 üzenetére
"ha megtalálod az igazit akkor abból kell betárazni, mert a következő verzióját biztosan elbasszák"
Uhh, de így jártam a Li Ning Rough Rabbit IV-gyel. Vettem kettőt, elkopott, vettem VI-ost, de az olyan keskeny volt, nem bírtam hordani (bár feleségem meg jobban szereti a hatosát pont emiatt)
-
jimpo
senior tag
Nálam elég finomra főtt az ebéd...
Nem volt tolongás, csak mire végeztem jött egy gyalogos. A lelazítás elmaradt, bár volt 5 kilométer séta utána.
Bővebben később, ha érdekel bárkit is.
-
tisn
addikt
latom kaphato mar a bondi 9. ha valaki lat esetleg 8-ast 45-os meretben olcson... nem nagyon talalok sajna
-
Sziasztok!
Terepfutásra mik a jelenleg ajánlott cipők 30-35e kategóriában? (Vagy 50-ig, ha akciózzák időnként 30-35ig
)
Aszfaltra Novablast 3-at használok, ez bevált eddig, de terepre nem szívesen vinném.
Nem vagyok egy nagy futó, kb két éve kezdtem rendszeresen, 5-8 km távokat szoktam futni, heti 2-3 alkalommal.Köszönöm!
-
xy.zsolt
őstag
Idén először rövidnadrágban futottam. Jó/szabadabb érzés volt, hiányzott már nagyon. Ahogy megláttam, hogy 9°C van egy pillanatig sem agyaltam a hosszúgatyán.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz
tomcica #105767 üzenetére
ezt sem teljesen értem, illetve elszomorít, hogy ennyire tolják a kötelező updateket minden évben szinte minden modellből. ilyen szempontból üdítő a nike legalább. igaz, hogy pega van minden évben új, de azon kívül a vomero, vf, af modellciklusa nekem jóval hosszabbnak tűnik, mint mondjuk az adidas vagy nb cipőké. bár, mintha a többi top racing shoe, mint az adios pro, metaspeed sky/edge is jóval lassabban kerülne frissítésre, mint a daily trainerek.
-
Lajmund
őstag
Nekem ma jött meg a novablast 5 kíváncsi vagyok mit produkál majd a 95 kilommal.
Amugy néztem én is a ma sokat emlegetett evo sl-t csak éppen nincs belőle semmilyen. Elvileg pörgösebb mint egy sima tréner mint a novablast de mègse fapados. Nekem lehet be fog esni egy lemon színben ha lesz majd valaha erre. Addig meg tökéletes lesz szoktatni magam a futáshoz a novablastba. Evo sl meg jó lenne pörgös intervallozni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica #105762 üzenetére
En lennek ott a reszlegvezeto az uj cipok mernokeit is megfuttatnam az uj csodaikban...addig amig a futopad birja,vagy fel nem mond az illeto.
Azokra a modellekre gondolok,amelyeket addig "javitgatta" amig vegul elbaxtakvan mar nehany,sajnos cegtol fuggetlenul.
Szoval nem tudom mi folyik ott nyugaton,de felenk a balkanon mar szallna a munkakonyv -
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica #105760 üzenetére
A PRO már extra....az ára is
A sima lightstrike viszont már klassz hab, pláne az olccsóbb árért
Én ha találok Duramo Speed 2-t majd jóáron biztos veszek, a Pumak helyett.Nem kell, sőt. Csak a könnyebb súlyából adódóan lehetne arra is következtetni.
És így van sajnos, a jóból tárazni kell mert képesek elcseszni
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz
xy.zsolt #105759 üzenetére
dehát egy daily trainer, miért kellene pörgősnek lennie?
ránéztem tegnap a cipőim listájára, ahhoz képest, hogy néhány éve nem voltam hajlandó másban futni csak nike-ban, most van már nike (2 db), asics, hoka, salomon, on, saucony
annyi lehetőség van, ha megtalálod az igazit akkor abból kell betárazni, mert a következő verzióját biztosan elbasszák
bár nekem eddig pl az összes próbált novablast teljesen jó volt, nem sok különbséget éreztem. azért az 5-ös jóval puhábbnak tűnik, mint a 4-es, majd ma talán kiderül.
-
Studi
veterán
válasz
tomcica #105751 üzenetére
Szerencsére az Adidas itt is megkönnyíti a dolgunkat, mint mindig:
volt régen az Adizero SL20, ebből második és harmadik generáció SL20.2 és SL20.3 néven.
Majd lett Adizero SL, ami kb ezeknek az utódja, ennek az újabb verziója az Adizero SL 2
És van most Adizero EVO SL, ami megint egy másik cipő. F@szom sem érti miért kell így megkeverni mindent. -
xy.zsolt
őstag
válasz
bandus #105754 üzenetére
az egy "luxus daily trainer". Barátnőm használja, szereti is....de a választásnál sokkal inkább a komfort volt a prioritás mint a csúcstempó elérése....és, hogy az átlag Hoka-hoz képest könnyebb a súlya...ez sem hátrány. Viszont még így sem egy hűűű de pörgős cipő
Ma Puma VN1 WTR-ben futottam 3:35ös 1k-t ...most, hogy felpuhult a 9°C-ban a talpa
Na, ezt sem erre tervezték
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent #105752 üzenetére
Leegyszerűsítem:
Amelyik adidas talpán LIGHTSRIKE felirat van az frankó
Legyen az a legolcsóbb Duramo Speed 2 vagy a drágábbak[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #105752 üzenetére
Az a Nike unikornis volt,na meg a regi Nike Skylon is
siman venne a nep,ha visszahoznak 1-az-1ben ugyanazt.
Szerintem az OG Kinvara 1-et isna az porgott ugy,mint a Rebel V2,csak kevesebb hab volt benne,es agresszivabb a drop.Kileptel az utcara es 3:30-tol lassabban nem lehetett semmit se futni benne
(mondjuk kb 15eve volt, lehet akkor mashogy ereztem a 3:30-at
)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #105750 üzenetére
Varja' az SL mar atment vagy harom szerian,az elso ketto igen kemeny volt
a mostani SL2 es EVO SL viszont teljesen mas cipok mar.A mostani SL2 erzesre olyan,mint a regi Nike Pegasus Turbo 1 v 2
nekem nagyon bejon.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #105748 üzenetére
Hmm, nem az adizero evo sl-re irtatok korabban, hogy eleg kemeny? Vagy neked pont olyan cipo kell? Mert nekem a Rebel mint puha cipo volt a fejemben.
[Pro tip] hogyan keruld el, hogy cipot kelljen takaritani: mindig ujat kell venni
. Tegnap csak a lakasban probaltam fel az immar 45os Rebel v3-at. Hogy ez a cipo nekem mennyire fekszik
.
-
xy.zsolt
őstag
A v4-es teljesen más story
....én a v2-re írtam a tapasztalatom úgy, hogy jelenleg 3 párat koptatok. (v3 szerintem egyezhet a v2-vel)
De a v4 helyett én biztosan az adizero evo sl-t venném/veszem a keskeny lábfejem okánplusz abban van egy minimális lapka a középtalp érdekében
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica #105742 üzenetére
A Rebel még -5°C-ben sem kemény
....csak rohadt szellős
Egy esetben érezheti valaki keménynek....amikor 20k vagy hosszabb távot fut. Akkor enyhén kilapulhat a hab és érezhetjük úgy, hogy kevésbé csillapít....de nem is ilyen távokra tervezték/ajánlják. Azt még el tudom képzelni, hogy a nálam/nálunk nehezebb futóknál ez a pont picivel előbb érződik, pl 15k környékén. De igazából 10-12k az a táv számomra ameddig ez a cipő nagyon él....erre is ajánlják.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz
Peterhappy #105740 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz
--Robi-- #105739 üzenetére
Technika-függő. Számít, mennyire érkezel valóban talpközépre, valamint számít a függőleges oszcilláció is (ami meg tempó függvényében is változhat - gyorsabbnál kisebb, lassabbnál nagyobb). Meg biztosan befolyásolja még fél tucat egyéb dolog is (pl. a súly)
70 kilós barátomat másfél éven keresztül cukkoltam, hogy az egész utca azt hallgatja, hogy Ő futni megy. Bezzeg én a 80 kilómmal mennyivel csendesebb vagyok.
Aztán rájöttem, hogy amit lábközépre érkezésnek hittem, marhára nem az volt, változtattam a technikámon - és most már verseny csattogunk, ha együtt futunk -
--Robi--
kezdő
Köszönöm Tom, Péter, Zsolt.
Érdekes, nálam halk, szerintem a súlyom teszi. A keményebb habbal rendelkező cipőim csattognak. Ennek biztosan beszerzem a második verzióját is, ha lesz a BS-en.
A Rebel 3 csattog kegyetlenül, mondjuk az kemény is. Megvárom a melegebb időt és újra felveszem, hátha valamit változik. -
Peterhappy
őstag
válasz
--Robi-- #105734 üzenetére
Ez igen
@Patrik: Nálad is
Nekem nem adta nap volt. Vagy erősödnie kell még a lábamnak, vagy nem tudom, tegnapi karate után ma éreztem, hogy nem százas a lábam, el is engedtem a mai tempózást (2x3k lett volna a penzum). A futás azért összejött, FM-t kipréseltem belőle, a végére egész tűrhető tempót is sikerült hozni, de még a térdem is belefájdult, pedig az aztán nem szokott.
Még 2x15km van a hétből, aztán négy pihenőnap; remélem lassacskán magára talál a farizmom és a lábikók, mert most már konstans ramatyul vannakFussatok
bolondok!helyettem is -
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #105731 üzenetére
Zsolt: lehet,bár engem a jetlag nem visel meg nagyon, mert a repülőn mindig alszom és igyekszem egyből felvenni az érkezési helyen lévő bioritmust. De persze lehet,hogy azért mert nem érzem,még van hatása.
tomcica: balga módon a résztáv átlagos iramját nézem az órámon, ami túl lassú volt, és be akartam kerülni a zónába. Őszintén meglepett, hogy ennyire gyors lett (bár az a szakasz kicsit lejtett, szóval a különbség kisebb volt, mint aminek látszik). Mára már csak pihenés volt a terv - még az NB Rebel megcsodálása és annak a tortának az elpusztítása,amit valaki behozott az irodába
.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
--Robi--
kezdő
Tom, ma megcsináltam az ezres intervallumot/fartleket.
Kicsit túllőttem a célon, felmérő jelleggel. 9X1000m volt, de ebből 8db. Z5-ben. Egyre jó volt, mégpedig arra, hogy rávilágítson: ezt már csak 400m-en.
A Puma Elite volt rajtam. Kiváló cipő 4 percig maximum. Aztán előjött a gondja, nagyon puhává vált a súlyom alatt és nem segített semmit az előrehaladásban. A Bostont meg elengedem, mert abban meg tartható a 3:40-től.... is. A fájás nem kell.
Szépen, nyugodtan lehet ebben a Pumában tartani a sebességet, olyan 4:20-4:10 körül, itt mára pulzusom sem borult.
[kép]
[kép]
[kép]
A végére kényelmetlen volt, így visszavettem. Az eleje még hagyján, csak aztán jött a többi ezer.
A magas ismétlésszámhoz ragaszkodom, inkább megyek lassabban.
Jó lesz ez majd. Ahogy a régiek mondták: érzem a húgyomon(ezt hallottad már?). -
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105730 üzenetére
Én is annak szántam, egyébként meg...
Az a lényeg, NEM A CIPŐ FUT!
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #105727 üzenetére
Aze' ha jol latom a harmadik szett harmadik kilometeret betoltad 3:59-re
lehet az tette be a kaput
ezt jobban kell kontrollalni,az mar tul gyors ekkora munkanal.
Amugy nincs ezzel semmi baj,plane ha faradtan keltel. Viszont alaposan ki kell pihenni,mert tulfarasztod magad. -
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent #105727 üzenetére
szerintem jetleg az oka....én 6napig voltam benne, de csak a visszaút után.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
jimpo #105726 üzenetére
Én ezt egy vicces hsz-nek szántam
bocs ha félreérthető volt.
És jah, ha nem voltál silver member akkor tényleg nem kaphattál extra jutalékot az általad meghívottak vásárlásaiból
Januártól mondjuk senki nem kap már jutalékot, az árak is elszálltak, a kínálat sem olyan mint az elmúlt 2 évben sajnos.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Írtam.
Hogy futás is legyen, ma ismét felvettem az Altra Paradigm 7 -est, ebben az időben jobban muzsikált.
Az mondjuk már látszik, mennyire csalóka, mikor megsüti a nap, a Fekete színű Stryd szenzort...9 kilométer lett lassú átlagtempóban. Bár a pulzusom a túl sok ruha, a 9 óra után elfogyasztott Soproni Démon miatt vagy alapból nem az igazi...
Egy kis terep megint volt, na meg egy Kis Dühöngő, majd némi akció a boltnál, a vége jól sikerült.
Mondjuk eléggé veszélyes üzem, főleg hogy nem az út szélén csapattam.
Volt is egy kis megtorpanás benne, nem véletlenül, sajnos sok volt az autó a buszmegálló környékén....
A végére sikerült ki-balanszolni a cipőket, már ami azt a kevés sarat illeti ami maradt rajtuk.
Az utolsó métereken elkapott a cipő kapcsán az Endorphin Pro2 / Speed 2 Feeling, csak épp pörgetni nehezebb és menni nem akar alapjáraton annyira.De a csillapítás még + 10 celsius-fok és pazar lesz.
-
INTELligent
senior tag
Ma lefott a kave a szakado esoben (az egyetlen banatom, hogy nem rozsazin az Endo Pro 2, most mar nem volna az
), az utolso 1k-t nem birtam tartani a 4x3k penzumbol, hiaba volt nagyreszt lejton - pedig meglepoen jol kezdtem az utolso resztavot, pedig elegge faradt voltam (es pont az elso 1k az utolso resztavban volt kisse felfele).
Ma amugy eleg faradtan keltem (pedig aludtam 8 orat - mondjuk megebredtem hajnali 3-kor) es megint huzodott picit az izmom a combom hatuljan - pedig tegnap csak usztam, es nyujtottam is valamennyit nap kozben. Viszont a bemelegites hatasara ez teljesen eltunt, szoval csak a WU nem esett jol.
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105725 üzenetére
Bakker, kicsit el vagy varázsolva...
Lehet magasabb VIP fokozaton kapnék, de semmit sem kaptam "minden BS vásárláso"d után.
Egyedül anno a meghívásodért, de az meg lejárt, mert épp nem volt semmi értelmes...szóval nekem ne panaszkodj
Nem panaszkodás volt, csak szóvá tettem hogy vettem volna. De már mindegy....tisn
Nézem van-e még, ha igen írok privátban.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica #105616 üzenetére
Nem veszek. Lassú voltam BS meghívó ügyileg...
A keretbe így már nem fér bele.
Viszont így rendeltem egy BlitzWolf BW-V49 vezeték nélküli sport fülhallgatót.
Féláron...
Falura jó lesz, tölteléknek a Vista 2 mellé.Néha úgy is jó lenne beengedni egy kis madárdalt.
De a tempóhoz kell a Vista 2 főleg esőben.
Reggel megint "korán" keltem, amúgy annyira nem.
De legalább pocsoltam kicsit ma is... -
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #105718 üzenetére
Sőt, nincs benne szénhidrát, szóval nem is vonatkozik rá a szabály
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #105715 üzenetére
ez fasza hely lehet
-
Peterhappy
őstag
válasz
tomcica #105714 üzenetére
Amúgy halál cukik, de tényleg. Van egy-két gyerek, aki azt sem tudja, milyen rendezvényen van (de legalábbis biztos, hogy nem itt kellene lenniük), de a többség aranyos, próbálkozik. Sok a sorjáték, rövid sprintelgetős futkározások (verseny, de amúgy meg szerencsére nem az), plusz ezek a fogócskák az edzések végén, és újabban az elején is. Ha elkapnak, tíz fekvő/guggolás stb., aztán visszaállhatsz, hogy megint elkapjanak. Rám kifejezetten vadásznak, de nem bánom, tényleg nagyon aranyosak.
A kezdő edzés vége és a haladó eleje egybeesik (pár perc átfedés van), akad, hogy a nagyokat is beállítja fogócskázni a Sensei, hát zseniális, ahogy fekete öves (akad köztük világbajnok is) sportolókat próbálnak becsapdázni a 8-10 éves fehér övesek
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #105712 üzenetére
Fogocskazni mi is szoktunk a kicsikkel a palyan
nekik az a bemelegites. 5-7evesek.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Lajmund #105706 üzenetére
Hát... ez most ilyen. Eléggé zsúfolt most az életem, nincsenek most hétvégéim, a heti futásmennyiséget is vissza kellett vágnom (jó, azt igényelte már a csoffadt testem is), 100ról 65re, ezt igyekszem négy napra elosztani. E héten H-Csü, jövő héten K-P. Mellé heti két karate edzés, azt egy hónapja kezdtem, full nullán állok, eddig a kezdők edzésére jártam csak, de némiképp kilógok az átlag 9 évesek közül
, így most megyek oda az alapokért (+ van egy csomó nyújtás, kardio futkározás, és guggolás-fekvőtámasz stb, ami számomra mind nagyon hasznos.), majd maradok a haladók edzésén, tanulni a nagyoktól
15km futás (benne pár tempócskázós résszel) után hazaestem, tíz perc múlva már léptem ki a kapun, további 20 perccel később már bemelegítő fogócskáztunk(!).Nem kell ma altatni. És megettem mindent IS kb.
Nem tudom, hány éves vagy, én maholnap leszek 40, és csak megerősíteni tudom: A kevesebb néha több. Jobb esetben lemerülnek a raktárak, és a tested rávesz a pihenésre, rosszabb esetben jönnek a sérülések.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz
tomcica #105710 üzenetére
Már nem ugy mint régen de még bicoval elszalad velem néha a lo annál még érzem hogy sok.
Most inkább azon vagyok hogy azért kapjon ingert minden de sokkal többet legyek toppon mint régebben ezért vannak a lájtosabb hetek és a pihenö hét. Amugy most vagyok a legjobb formámban ezzel a rendszerrel és nem olyan unalmas mintha minden héten ugyanaz lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz
tomcica #105707 üzenetére
Pár éve elértem a heti 6 nap edzést ami sok volt és visszavettem ötre aztán négyre és itt huztam meg a határt jelenleg.
Mivel igy is elért 3-4-5 havonta a kimerülés váltottam A és B hétre ami állt sulyos és álloképességi sportbol de az se jött be mert ugyanugy elértem a kimerülést. Ebböl lett a jelenlegi 8 heti ciklus. Ami ugy kezdödik hogy 1 hét lájtosabb 2 intenziv 1 hét lájtos 2 inteziv 1 hét lájtosabb és 1 hét pihi. Edzös hetek legyenek lájtosak vagy intenzivek heti 4 nap általában de valamikor csak 3. Most ez a hét a pihenö regenerálo full feltöltödö idö amin futni kezdek.
Eddig ez igy beválltnak látszik és nem érzem magam gyengébbnek vagy satnyábbnak hogy kimarad egy hét söt sokkal több az eröm és kedvem is edzeni és mozogni. Plusz nyáron is 2 hét pihi és télen is amikor azért egy-két lájtosabb bico és uszás benne van azért.
-
Lajmund
őstag
válasz
Peterhappy #105700 üzenetére
XD futás utána dupla karate edzés és kelleni fog a gumicukor.. LOL Ezen jót nevettem.
Régebben én is nyomtam dupla edzést judo és mma formájában de eléggé kivett nemhogy elötte még fussak igy is kb 4-5 ora volt a 2 edzés.
Amugy én is probálom minimálra venni az édességet de jobb idöbe bico elött vagy közbe könnyen elcsábulok egy jobb cukrászdánál. Anyám lekvárjai is állandoan kisértenek. De ami most nagyon betalált az a kézmüves magyar dubai csoki.. [link] Most már ott tartok hogy csinálok magamnak és veszek formát mindent és csinálok mindenféle csokit dubait is..
Holnap jön a jobb idö juhhu
és a cipö is szóval holnaptol én is erösitem a futok táborát. Már várom mert pihenő hét van és nem birok már magammal.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #105700 üzenetére
ninjaaaaa!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro