-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz xy.zsolt #101379 üzenetére
Anélkül is lenne értelme, mert ha legalább a többség jól becsüli az idejét és aszerint áll be, akkor csökkenti a torlódásokat, kevesebb kényszerű előzést eredményez.
De megjegyzem, Wizzair Félmaratonon rohadt sokan indultak 1-es rajtzónából olyanok, akik messze nem voltak képesek olyan iramra, ráadásul a zónán belül is sokuk az 1:30-as iramfutók előtt voltak. Aztán egyrészt nagyon lassan indult meg a tömeg az első százmétereken a tervezett időkhöz képest, másrészt a rajtzónában indulók fele az első néhány km-t megtolta, aztán már elkezdtek lemorzsolódni.
Ami még érdekes volt, hogy én 1:29-re állítottam be az órámat, és közel 1 perces előnyben voltam ehhez képest a felénél, az 1:30-as iramfutók mégis majdnem utolértek, viszont a befutónál rendben volt a távolságul tőlem, amikor kicsivel 1:29 után beértem. Szóval az én mindig sajnos túlzottan is pozitív splitemhez képest ők még durvábban pozitív splitet futottak, de feltételezem a futók többségének, akik az iramfutókhoz igazodnak is ez az igényük, mert nagyon kevesen futják végig tényleg egyenletesen vagy akár negatív splittel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest