Hirdetés
-
GAMEPOD
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MEGAL0D0N
csendes tag
válasz
Ferike81 #8546 üzenetére
Szia Ferike81
Köszi a választ. A tied(554sx) az egy igazi ördögszekér (4.4KW)
Ahogy elnéztem a képek alapján kb minden ugyan az mint az 548 csak itt kisebb a motor és 46cm a vágószél. Gondolom az anyaghasználat ugyan az.Most 120k az ára az 548nak. Keresgéljek tovább szerintetek? Vagy próbáljak szerencsét? Sok a vakondtúrás a kertben. Én tuti nem fogok előtte 50 dombot elgereblyézni.
A vágólap az legalább jobb minőségű vagy havonta élezős dolog?
Köszi
Mega -
válasz
Ferike81 #7367 üzenetére
Egy konkrét példa belsőégésű motorokkal:
Egy barátom konkrét megrendelésről tárgyalt egy kínai motorgyártó céggel. Adott típusra három vagy négy minőségi osztály létezett, kb. 30-35%-os árbeli szórással. A legjobbra mondták, hogy azok a motorok konkrétan egy az egyben mennek japán márkanevű gépekbe (ezeket aztán mindenki eredeti japán gyártmánynak is hiszi), a második kategória pedig jellemzően a kínai gépekbe kerül be, alapvetően esztétikailag kevésbé kidolgozottan, de azonos műszaki minőségi paraméterekkel.
És itt jött a meglepetés: a kelet-európai piac az alsó ketegóriát vásárolja, ami náluk konkrétan a selejt. Mivel egységes a gyártás, és a kategorizálást a sor végi mérések alapján csinálják. Ami a legalsó kategóriába esik, az működik, rövid távon alig tapasztalható hiányosságokkal. De általában rövidebb lesz az élettartama.
De akárcsak mondjuk a processzorgyártásnál, itt is érvényesül az a jelenség, hogy nincs elég alacsony minőségű daraba, tehát a nagy számban rendelt alső kategóriás darabhoz szükségszerűen hozzá kell adni a magasabb kategóriából is nem ritkán nagy számú "jobb" darabot.
Anno a 90-es években egyebek mellett így kerültek a boltokba a brutálisan jól túlhajtható processzorok is.
MaCS
-
Kolty
aktív tag
válasz
Ferike81 #7314 üzenetére
Hol találtál róla Youtube videót? Én nem találok róla infót
Egyáltalán szinte semmi sincs erről a kaszáról.
Arra tippelek, hogy röpsúlyos ékszíjtárcsája lehet, így tudják indítani.
Nem tudom igazából, hogy mi lehet az a fordulat ami még nem is sok, van erő is, illetve le is vágja amit kell. Nem szeretném sokszor átépíteni. -
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
Ferike81 #5732 üzenetére
5 éve használok Husqvarna kompozit vázas fűnyírót, és semmi baja nincs. Dupla falú, ahogy a képen is látszik. Ezen nem megy át egy kavics sem, az biztos.
Más kérdés, hogy a variátor tárcsa tiszta rozsda, és kezdte megenni az ékszíjat. Ezt leszedni innen művészet lesz. Köszi huszkvarna. -
Morris
Topikgazda
válasz
Ferike81 #5728 üzenetére
Nekem B&S 675EXi van. Automata szivatós. Nem tudom meddig fogja bírni, mert olvasni és hallani róla rosszat.
Én ha vennék, akkor Honda GCVx 170 motoros gépet vennék. Ha megkotlik a B&S, akkor ilyet veszek a vázra.
Az a baj, hogy 100 körül hulladékokat kapni. Sem ergonómia, sem komfort, sem megbízhatóság.Jó lenne tudni, hogy mik a kritériumok.
Önjáró, mulcs stb. kell e?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest