Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
RHA illesztékeknek kemény hangjuk van...kemény a belső rész.
Comply nekem kiesik, mert nagyon sokat elvesz a hangból.
Érdemes megpróbálni a hama illesztékeket (fekete és fehér) nekem nagyon bejöttek sok fülesen....Kevésbé részletes füleseknek nagyon jót tesz a spinfit....
-
darvinya
titán
Tip anyag különbségek hangképet változtat, de egyéni kinek mi tetszik.
Ha Tulku (i) mondja hangképet, az Ő szubjektív hallásának eredménye, s lehet nálad más lesz.
Mint többiek is mondták próbálni kell.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
Igen, ez az...számomra elég sok fülesnél meglepetést okozott...de ez én vagyok...
Általánosságban elmondható, hogy puhább, vastagabb szilikonok hangja testesebb, kevesebb részlettel (felpuhítja a középmagasakat, magasakat), de ha a belsejük egy keményebb anyagból van, akkor már ez sem igaz....
A szűkebb nyílás fókuszálja a hangot (több középmagas) a tágabb szétnyitja, de sok esetben tompábbá, szórtabbá teheti...Viszont az illesztéknél a meghallgatás elengedhetetlen, a különböző hallójáratok, preferenciák, fülesek függvényében, nincs általános ökölszabály, vagy szent grál, ami mindenre kiváló....
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Nézd...én elfordulok, csinálok valamit egy 4BA fülessel és más hangképet kapsz...
Kicsit erősebb rezisztor a mélyszekciónak, a magasváltót feljebb tolom és más dampert rakok a vetőcsőbe...és trállá...Na ekkor még arról nem beszéltem, hogy a Balanced Armatúra épp olyan mint a 4 ütemű motor...van Harley de van Porsche is...és van Opel ugye...
Nem szállnék bele, de két azonos fülest sem hallottam eddig, legfeljebb azonos karaktert...
Én perpill egy 5 armatúrás fülest használok...garantálom, más a hangképe mint az összes többinek...
-
Tulku
veterán
A balanced kábel az balanced kiépítésű és balanced csatlakozó van rajta....
Az hogy kihasználja-e a balanced jelút okozta - egymástól teljesen elszeparált kiépítésű - előnyöket, az magán a füles képességein is múlik.
Itt perpill senkinek nincs gyakorlati tapasztalata az N5005-tel kapcsolatban, így egészen egzakt véleményt a hangjáról nem írhatunk (ami szerintem sokkal többet nyom a latban, mint egy hozzá adott balanced kiépítésű kábel) de alapvetően V karakterűnek írják le a fülest...[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Az hogy a balanced jelút, balanced jelút marad-e egy balanced kábellel?
Igen.
Tehát képes...nem ez a kérdés...hanem az, hogy egy adott füles esetén hallod-e...
És persze ehhez balanced kiépítésű dap is kell...nem szimplán olyan amin van egy 2,5 mm-es balanced jack aljzat... -
Tulku
veterán
Nincs út, mert nincs cső (tube)...van egy DD a mélynek-mélyközépnek és egy TWFK a többinek...ez nagyjából 3 meghajtó a k3003-nál...ez kiegészül még egy dupla BA-val (szerintem vmilyen alacsonyabbra hangolt FK lesz az is) az N5005-nél...
BA és/vagy DD szám szokott szerepelni a leírásokban, az hogy hány úton vezetik ki, kevésbé...de rendszerint, ha a vetőcsőre ránézel akkor látod...ha 3 furat van rajta, akkor 3 utas...
-
kemcso
Ármester
Ne úgy képzeld el, mint a hangfalak Márkától függ, de többnyire 1 csövön jön ki a hang, a felsőbb kategóriában (Layla pl) van, hogy több a cső, de ez sem feltétlen előny, inkább egy út a gyártó által kitalált hanghoz.
K3003: DD+2BA
N5005: DD+4BA
És a több nem feltétlen jobb is, lehet hangban az N5005 nem előrelépés a K3003-hoz képest....(#76483) Fitzgerald BRAGI The Headphone-t hallottuk, az egész jó.
-
Tulku
veterán
Nem tudom az infóid honnan vannak...az N5005-öt sokan leírják mert jellegzetes V karakter...de ez is állítólag...persze inkább hiszek olyan head-fiernek akinek 10000+ hozzászólása van és undorodik mindenféle hype-tól (és persze a kedvence az SE5 ultimate is )
A K3003 szerintem másról szól mint az N5005...előbbi inkább analitikus hang, utóbbi egy fun dögös, de abszolút nem kiegyensúlyozott...
-
kemcso
Ármester
A tesztek többsége sajnos nem releváns, minden fasza, minden szuper mert kapunk érte sok pénzt a gyártótól. A headfi topikokban is erősen szűrni kell, hogy kinek adsz a véleményére és kinek nem, mert bértollnok. Ez az egyik
A másik, hogy egy kiegyenlített füles jó eséllyel nem futna be túl nagy karriert, a többség a falnak megy tőle A fun karakter a nyerő, nehezen hiszem, hogy olyanra hangolták, ami a többségnek nem jön be.Gyere el egy találkozóra, ott más is meghallgathatja és te is össze tudod hasonlítani az új (ár)kategória-társakkal (U6, W60 pl)
-
GML
őstag
Szerintem nem lenne túl nagy baj belőle, ha az első, esetleg a második adandó alkalommal ki is próbálnád azokat a hangkeltőket, amiket minősitesz.
Ahogy Tulku is írta, ki kell tapsztalni, hogy ki miről és hogyan ír. Valmint az sem árt, ha mondjuk nem csak képről ismersz meg néhány fülest, hanem hang alapján is tudod hova tenni.Hidd el, sokan vannak ebben a topikban, akinek van gyakorlati tapasztalata azokról a láncokról, amiről te csak olvasgatsz.
-
Tulku
veterán
Az alábbi idézetek nem bértollnokok tollából valóak, hanem magán emberek meghallgatása után...közülük páran elég sok fülest hallottak már, van tapasztalatuk az 1000+ eurós hordozható világban....de...
Annyi bizonyos, hogy a tipekkel állítólag nagyon durván el lehet erre-arra vinni a hangképet, ami számomra is valamilyen erős fun karaktert sejtet. Illetve a tipek és szűrők egymásra hatása is okozhat némi ellentmondást, de akár a felhelyezésük is...Szerintem ha ennyire elfogult vagy az irányába, akkor nem beszéálned kell róla, hanem megvásárolni, mert ha mondjuk egy hét múlva is még a vásárlási kényszernél tartasz, akkor lesz egy olyan gondolatom, hogy nem is igazán komolyak a szándékaid
De lássunk pár anti-hype leírást:
1. Been listening to N5005 for couple of hours. Verdict is still out if these are keepers over K3003, been doing quite a bit of AB with this and K3003. Some track I like the K3003 more, some N5005 edges out. N5005 does seem to have more of a warmer signature and a little bit more recessed mid compare to K3003. However N5005 tends to be less harsh on problematic tracks like Machine head's Killers and Kings. Also tip fitment is important, couple of times I inserted it wrong and the sound was muffled and not good. I am able to find a better insertion point with K3003 with Spinfit tips.
2. Less harsh on the not so good recording, especially on the highs compare to K3003
A little bit warmer than K3003
Lighter weight, more comfy than K3003. Build quality is good, ceramic should be durable but overall lack a certain quality heftiness compare to K3003
Definitely exhibit more of a V shape compare to K3003, mids sound more recessed
Getting a good fit is a challenge at times, I can use the medium spin fit tips and when the seal is good, the sound is good but if I insert them slightly off, it altered the sound a lot. I have less trouble with this on K3003 even when I first got them.
Pretty good accessories package and do like the bluetooth cable
A plus that there's a mid high filter added. Been using it in most of my testing along with reference filter
Smaller soundstage in comparison, still pretty good for IEM
Impression of less detail compare to K3003, could be because of the slightly more V shape sound signature
Harder to drive in comparison, both on my LG V30 and Chord Mojo.3. That's sort of my impression as well, or rather calling it V shape, I say the mids are more recessed compare to K3003. At the end of the day it just didn't win me over from the K3003, so RMA requested and will be going back to AKG. At least their return policy is really good.
4. Same here. I had these for a day and felt they're pretty much on par with the K3003, but their design is less ergonomic and comfy for me. Personally, I'd say the reference tuning represents a slight v-shape. Treble seems a little less spiky to my ears than the graph that's been posted might suggest (possibly a coupler resonance?). But tbh, I didn't hear a noteworthy upgrade in treble quality vs. my old K3003.
Overall, a decent pair of IEMs and a very complete package with all the cables, bluetooth and stuff... but still a little underwhelming imo, considering how much time has passed since the launch of the K3003.
5. Soundwise I'm split on these. To me they exhibit a rather strong V-shaped tuning, with (quite) strong bass and treble, but making voices feel rather bodyless. Treble was not aggressive or unclean though, and the full bass was fun. I would not necessarily consider this a tuning in step with its asking price, but I can understand that one can like it. I'll have another opportunity to listen to them in the near future and maybe I can try them out in the setting I'd see as the most interesting for the N5005: on the go, in the underground etc.
While I did not directly compare them, to me the K3003 still is the more balanced option. Nevertheless, since they were developed by completely different teams, coming back to a comparable level in sound quality is no small feat. And as I've heard Samsung invests real money to get AKG products back into the top -- which kind of surprised me, but in a positive way. Lets see what they accomplish...
I only tried the reference filters btw, source was either an AK380SS or an AK SP1000. I did not try the Bluetooth cable, which, to me, is a really interesting accessory to have in the standard package.
-
Tulku
veterán
Ez az egész végkövetkeztetés már megint hibás...hogy hasonlíthatsz egy 70 ezres egy DD-s fülest egy 300 ezres hibridhez...és hogy hozza azt a hangot....?
Nem értem...inkább azt érzem, hogy fizetett tesztekre alapozva csapongsz, így személyes tapasztalatod egyikkel sem lesz, inkább több tucat urban legend...ez szerintem nem egy audio szerető ember útja, ez szimplán virtuális csapongás...Itt jó néhányan sok százezret áldoztunk arra, hogy tapasztalatokat szerezzünk...és ez nem fennhéjázás, magamutogatás, ez szimplán kíváncsiság....nyilván olvas az ember, de amennyiben kizárólag teszt eredményekkel dobálózunk, semmi kézzel fogható eredményünk nem lesz mint virtuális odamondogatás, kb a kinek milyen lap van a kezében virtuálisan kategória...
Ez nem az én utam, de nem is az itt fellelhető kollégáké...természetesen megértjük ha valaki óvatos, de mindenképp személyes tapasztalatok által ismerszik meg, kinek mi a hangképe, beállítottsága, fülesei, játékosai...stb...ezt tesztekből teljesen badarság összegyűjteni, szerintem merő időpocsékolás...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest