Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati1979
veterán
válasz Dicker #29498 üzenetére
Köszi!
Ha jól látom a Baladelius nem egy olcsó darab, meg a wyred-4-sound sem. Úgyértem a kisebb könnyen hordozaható termékei ezen márkáknak. Viszont a HRT Headstreamer alig drágább a fiio-nál. Utána fogok olvasni.Neked erről a Hissoundaudio studio 3rd anniversary edition-ról mi a véleményed? Ez maga is fül / fejhallgató erősítőként funkcionál. Tehát dac+ amp ez is. Plussz teljesen hordozható, utcán is használható. Más ilyen terméket nem találtam eddig.
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de ezt még érdemes tovább erősíteni? Pl. fiio E17-tel?Szerinted megérné ilyet venni?
Még egy kis off. -
Dicker
őstag
válasz Ati1979 #29496 üzenetére
Igen én is ilyen méretre gondoltam. Azért szeretem én is használni, mert mobilisebb. Így én sem vagyok gondban, ha valamelyik gépen, vagy laptopon, esetleg nem itthon van rá szükség.
De nem csak a FiiO létezik, ami egyébként jó kis darab lett az E17 személyében. Én még ajánlom megnézni a HRT, Bladelius és Wyred-4-Sound-ot is.Ennyi off belefért
Ukraan
Amiket írsz azokat nem ajánljuk. Egyértelműen a Maxell marad.
[ Szerkesztve ]
-
Ukraan
aktív tag
Szevasztok srácok!
HTC One V telefonomhoz szeretnék venni egy "agybadugós" fülest, a keret max. 5k rá. Főleg filmnézéshez, metálhoz, alternatív zenékhez(pl. Kispál) illetve néha kis Daddy Yankee-hez használnám. A jelöltjeim:
Sony MDR-EX50
Sennheiser CX150
valamint az első hsz-ben olvastam a Maxell Metallics-ról, az is bekerült a lehetséges fülesek közé, ha még lehet kapni valahol. Mit ajánlotok a háromból? Köszönöm![ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
Ati1979
veterán
válasz Dicker #29495 üzenetére
Köszi!
Amúgy az mm1-ben van dac+amp, és azt usb-n keresztül bármire rá lehet kötni. Csak az a baj, hogy az asztali gépre van rákötve és nem fogom mindig a laptophoz átrakosgatni.
Ennél hordozhatóség szempontjából jobb megoldás egy Fiio E17.De leginkább ilyesmiben gondolkodom:[link]
Ebben minden benne van ami kell, és állítólag nagyon jól szól. Komolyabb fejhallgatókat is képes kiszolgálni. Állítólag még a Sennheiser HD 800 -at is meghajtja valamilyen szinten.
Inkább majd szerintem átmegyek ezzel a témával az mp3-as topikba mert nem biztos, hogy itt örülnek a sok off-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Ma jött meg a Shure SE 425. (végül is ezt választottam)
Hát nem gyenge. Elég laikus vagyok, de azért megpróbálom leírni a tapasztalatimat.
Először a telefonommal probáltam ki. (Samsung wave1 + flac) Szépen szólt, csak egy kicsit hiányoltam belőle a basszust. Valahogy úgy éreztem, jó, jó, de egy kicsit többet vártam.
Amihez tudom hasonlítani az egy UE700. Ilyenem volt régebben. A Se425-nek sokkal precízebb a közép tartománya, és a mélyei is erőteljesebbek. Összességében nagyon szép hangja van.Aztán gondoltam, kipróbálom máshogy is. Rádugtam a B&W MM1- es hangfalam kimenetére. (wav fájlokat hallgattam) Hát nagyot koppant az állam!
Mintha nem is ugyanaz a IEM lenne. Sokkal erőteljesebben szólt, a mély hangok is jók voltak már. Kb. cincogás volt ahhoz képest amit a telefonnal produkált. Az UE700 nem reagált ennyire pozitívan az amplifikációra.Ebben a fülhallgatóban véleményem szerint elég sok tartalék van. Nagyon jó lejátszó kell hozzá, hogy azt nyújtsa amit tud.
Szóval azt hiszem kell vennem valamilyen minőségi playert hozzá! Ez a konklúzió. -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
10K -ért milyen fülest érdemes venni?
alter-rock kategóriához
SanDisk clips+ hoz -
Kerio
őstag
Van olyan fülhallgató, amit Magyarországon is lehet kapni? Vagy ha külföldről is, akkor nem az Mp4nationról kell rendelni? Sok rosszat olvasók itt róluk. 6-7ezer Ft-ot költenék rá. Egy Samsung S2-höz kell. Agybadugós füles érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz ggeleven #29487 üzenetére
Ez alapján ZTE blade-hez adapter kell, illetve ebben a listában sem látok ZTE készüléket, szóval szerintem
sanszosesélyes hogy csak átalakítóval működne."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ggeleven
őstag
-
tothl
addikt
válasz hobbyone #29482 üzenetére
Olcson vettem, 20ezerert... Nagyon tetszik, szep, edes, nyitott, reszletgazdag hangja van. Egy cx95om volt elotte. Az egy gagyi kasas doboz ehhez kepest.
gumiharangok : A gyaribol hiaba volt sok, vagy nem izolalt es emiatt testetlen volt a hang, vagy ha nagyobbat tuszkoltam a fulembe, akkor az kellemetlen volt es ki is csuszott. A sony hybrid egesz mas anyagbol van...selymesen eszrevetlenul simul a fulbe, szepen izolal, csodalatosan komfortos es jo hangu vele a fules.
Nem csuszik ki, nem feszit, orakig nem kell hozzanyulni, sapka, eves,ivas nem akadaly. -
dsT
tag
Eladó sorba került a shure se-215-cl-em. Érdeklődni PM!
Macbook :: Iphone XS :: Beoplay H5
-
hobbyone
aktív tag
ggeleven
Még egy kérdés felmerült bennem!
Talán a többiek..
tothl
Tetszik a GR07? Megérte? Ekkora a különbség az eredeti Sony Hybrid fülharang és a Vsonichoz adott között?
-
ggeleven
őstag
válasz hobbyone #29478 üzenetére
Eredendően 5000-ig néztem volna, de már így is felette járok ugye...
Mondjuk persze innen már nem sok az a pár dollár pluszban...Az R1-ben amúgy nem tetszik a fül feletti elvezetés (engem zavar) az E10-nek pedig könnyen eltörném a kábelét a csatlakozónál...
Még egy kérdés felmerült bennem!
M9-ből van ugyebár mikrofonos verzió is, de iPhone kompatibilis. Nekik most cserélt bekötésű csatlazó kell? Vagy menne hiba nélkül az a füles a telefonommal (ZTE Grand X In)?
A mikrofont nem is használnám, de ha zavartalanul menne rajta a zene, akkor felőlem lehet rajta20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz hobbyone #29476 üzenetére
Írtam nekik még tegnap este, remélem válaszolnak hamar!
Amúgy találtam Amazon-on 18$+shipping-ért, így 27$-ba kerülne...
Így már átcsúszom az eggyel nagyobb kategóriába, ott ekörül az ár körül van valami különösen ajánlott?20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz hobbyone #29466 üzenetére
Köszi a tippet!
M9 mellett döntenék, ha tudnék valahol venni!
Amazonon első generációs van, e-bay-ről alig szállítanak ide vagy jóval drágább, a gyártónál meg out of stock...
Valami ötlet, hogy hol nézhetném még meg?20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
hobbyone
aktív tag
Kipróbáltam a "házi" custom BA fülesemet. Olyan a hangja mint a membrán nélküli Samsungnak. A vezetékek ..
Képek: 1, 2, 3 (http://www.myimg.de)
Dicker
Az a Pana már ezer éves, nem tudom mit keres ott. Ljokerl tesztje szerint a Tonic nem egy világmegváltó eszköz, ennyi erővel még több tíz füles is ott lehetne Clieos, vagy ljokerl listájáról.
[ Szerkesztve ]
-
ekine
csendes tag
Köszi a válaszokat.
-
Dicker
őstag
válasz hobbyone #29468 üzenetére
Leginkább ár-érték arányban vannak figyelembe véve.
A Pana egy nagyon jó füles. Volt már régebben egy darab belőle nekem is, de sajnos leharcoltam.
Az Earjax pedig az alacsony árát tekintve odavaló. A tudása is ehhez mérhető.
Oda akár a Csingi-lingi-től az eBay-en vásárolt noname fülhallgató is bekerülhet, amennyiben jónak mondható a hangzása több ember szerint is. Mivel abban az ársávban ki lehet fogni némi szerencsével akár 500 Ft-ért is vállalható fülhallgatókat.A Shure-al mi a baj? Itthon könnyen beszerezhető. Ennyi az előnye a többi drágább fülhallgatóhoz képest.
45.000 Ft felett szerintem már mindenki azt vesz, amelyik jobban tetszik neki, és nem a fotóról dönti el. Ott akár a végtelenségig is írhatnánk a listát. (árban is)------
ekine:
Neked meg, ha earbud kell, akkor válassz azt, de normális minőségben a Sennheiser MX 880-tól kezdődik. Lehet kicsit többért jön ki, mint 10k, de megéri.
-
hobbyone
aktív tag
Biztos in-ear-re gondoltál. Az első hozzászólásban van pár ajánlott cucc. A Soundmagic egy-két fülese itthon is megvásárolható, a többit külföldről kell rendelni. Esetleg hardverapró.
A többiekhez
Hogy kerülnek az ajánlottak közé ezek?
Earjax Tonic, Panasonic RP-HJE 700, Klipsch Image S4 (a múltkori botrány után még mindig ott figyel)
Shure fülesek mi a francot keresnek benne? Na jó, az SE 215 maradhatna.
Szerintem egyszerűbb lenne a külföldi fórumranglistákat ajánlani.
-
ekine
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy open air fülhallgatót. kb 10e Forint keretem van.
Szeretném ha tudnátok pár ajánlatot mutatni -
ggeleven
őstag
Köszi a tippet! Azt meg ki tudja, hogy zavarna-e a karaktere...
Akkor marad a PL21, az M9 (és túllépve a keretet talán a BW R1)!
Head-fi-n nagyon dícsérik az M9-et (Overall Value: [4.85 / 5]), de itt olvastam róla rosszat is!
Mondjuk a PL21 sincs nagyon lemaradva tőle a maga 4,7-es összpontszámával...Valaki tudna pro-contra dolgokat írni ezekhez?
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
törölt tag
válasz sp@rtan #29455 üzenetére
az M5-re is jókat írnak, de elvileg ez egy mélysúlyos füles azért. nekem M4 van, az régebbi modell, nekem annyira nem jön be a hangja, mert kicsinek találom a hangteret (a GR06-hoz képest), de így is jobban tetszik, mint amiket előtte hallgattam (AKG-K370 vagy Senn CX200).
mondjuk a leírás alapján az E10 és az M5 nem térhet el sokban. lehet, hogy érdemesebb E10-et venni, mert azt itthon is be tudod szerezni. -
akela91
addikt
válasz gyenesmartin #29458 üzenetére
Szerintem nem teljesen jól helyezhette be. Rengeteg múlik 1mm-en is. Sokan csak odabiggyesztik, épphogy nem esik ki, és úgy használják az agybadugósat.
[ Szerkesztve ]
-
bmakszim
senior tag
válasz maathe #29456 üzenetére
Mennyiség tekintetében nem nagyon szokott ez bejáratással változni, maximum tisztulhat, ill. a füled is hozzászokik majd idővel. Bár én csodálkozom, hogy neked kevés az E10 mélye. Nem hallottam még, de ilyeneket olvastam róla:
"(...)the E10 offers up gobs of bass power and impact on cue. The low end of the E10 is well-extended, reaching deep and hitting hard. "
Biztos, hogy rendesen ül a füledben?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Nemrégiben vettem egy Soundmagic E10-et, kb. már 10 órát járattam, de mély még mindig nem nagyon van. Amikor fülest kerestem, ezt dubstephez ajánlották, ami nekem pont jó lett volna, gondoltam azért mert agyszaggató a mélye. A bejáratás során ez javulni fog, vagy fogadjam el, hogy ez a füles nem ilyen?
-
-
sp@rtan
senior tag
Sajnos megtört az a-Jays one+-om kábele, helyette keresek fülhallgatót. Többnyire elektronikus zenét hallgatok, de előfordul más is. Lehet, hogy nem a legjobb minőségű fülhallgató, de én nagyon elégedett voltam a hangzásával (meg a kialakításával is).
Szóval, ilyen fülhallgatót keresek:
- max ~10k
- agybadugós
- többnyire elektronikus zene
- lehetőleg legyen rajta mikrofon+1 vagy 3 gomb - ez a kritikus pont.Én eddig két fülhallgatót találtam, ami nekem jónak tűnik: Soundmagic E10M, Brainwavz Beta+
-
dudika10
veterán
válasz ---Lasali--- #29442 üzenetére
Nem értem a példád, még csak nem is hasonlít a szituáció a fentebbire szerintem és semmi logikát nem látok mögötte.
Minden estre én nem venném személyeskedésnek. Egyszerűen cáfolnám."Az IEM milyen káros a fülre" egy másik hülyeség, ami sajnos elterjedt.
A hangnyomás -> hangerő az egyetlen ami károsítja a fület (meg persze ha valamit beletuszkolsz például).
Mérd meg a szükséges hangerőt egy earbud és egy iem esetén, ha metrón akarsz zenét hallgatni.
Elég nagy különbség lesz a kettő közt és az iem lesz a halkabb. Egyszerű logika.
Ha a szomszéd szobában fúrják a falat, akkor fel kell tekerned a hangerőt. Ha becsukod az ajtót és nem hallod a falfúrást, akkor letekerheted a hangerőt.(#29444) SylverR:
MP3-at kerülöd? Mesélj csak a sznobizmusról?
Van egy remek kis ABX teszt a foobarhoz. Parancsolj: [link]
Amint mutatsz egy 10/10-es eredményt, azt mondom, hogy lehet, hogy mégis tudod miről beszélsz, ami az MP3-at (és szigorúan csak azt) illeti.Higiénia: érdekes, nekem mindig tiszta a fülem és minden fülhallgatóm is.
Balesetveszély: elég sokan használnak elég régóta iem-et napi rendszerességgel. Csak akkor balesetveszélyes, ha egyébként sem figyelnél, ez elég gyenge kifogás. A biciklikerékbe ugyan úgy belegabalyodik mindkettő. Sőt, ami azt illeti az earbud a legtöbbek füléből sokkal könnyebben esik ki...
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz SylverR #29443 üzenetére
A higénia abszolút nem akadály az IEM fülesek esetében, normális személyi higénia esetén tiszta marad a füles. A balesetveszélyességi faktora az IEM-eknek pedig csak az adott ember felhasználási szokásain múlik.
A Yuin PK1 megközelítőleg 30000Ft-os ára pedig egyáltalán nem drága, tekintve az exkluzivitását a hangban és kialakításban nyújtott szolgáltatlásai terén. Egyfajta utolsó mohikán az igazán jó hangzás és az earbud kialakítás metszetében, ahol manapság rendkívül kevés fülhallgató található meg. Érdekességként megnézheted IEM-ek között mire elég 30k és bőven van feljebb tudásban és szolgáltatásokban egyaránt.
A magas ár = prémium termék képlet pedig továbbra sem minden esetben igaz, lásd Beats.[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz Dicker #29426 üzenetére
A te kommented kb a legnormálisabb, ennyit megadok, így tisztelettel válaszolok.
De légyszíves te se állíts olyat, amiben nem vagy biztos.
Egyáltalán nem a mély hangszín, az ami megfogott az MX880-ban. Sőt! Kicsit soknak érzem. Mélyebb mint a HD555. Abban jó a mély. Ebben már sok. De nem feltétlen baj, mert így legalább, ha nincs rendesen a fülemben, akkor is hallom a zenét, és ritkábban kell igazgatni.
Az MM-ben kipróbált Denonról éppen az mondható el, hogy a mélytartománya sehol sincs ezekhez képest. Mivel nem tudtam megfelelő hangforrásról, megfelelő zenével, megfelelő ideig használni, ezért írtam, hogy lehet jobb tőle a Senni. Nem biztos. Sőt! Én úgy gondolom, hogy megtudnám szeretni azt a Denont. A magasai egyszerűen kristálytisztán szóltak, semmi rezonancia. Nem mintha az MX880 nem ilyen lenne. Bár kicsit élesebb a hangja. A Denoné meg selymes volt. Igazából csak akkor tudnám megállapítani, ha használnám. Így csak annyit mondhatok, hogy bizonyos pontokon jobb, bizonyos pontokon rosszabb.
És idézem magam: "ha nem jobb". Nem írtam, hogy jobb. Csak egy feltételezést.
1. Fentebb ugyanezt írtam.
2. Ugyanúgy fentebb szót ejtettem róla.
3. Ez erőteljes túlzás. Nagyon sok, - többség - ember szereti ezeket a mai új zenei stílusokat. Mégis hulladék mind. Az ember birkatermészetű. Csoportokba verődnek. És a csoportjukon kívül esőt legszívesebben elpusztítanák. Nos, ez ránk, rám, és még sok hasonló emberre nem jellemző. Mi magányos farkasok vagyunk úgymond. De emiatt sajnos elkell nyelnem azt, hogy bárhova leírom a véleményem, azonnal rám támadnak.Állj-állj-állj! Már megint ez a félrebeszélés. Én a Yuint nem fikáztam! Tudom, hogy prémium! Hiszen majd 2x annyibe kerül mint az MX880-on... Épp ezért, nem lesz ilyenem. Mert nekem drága!
Hangszínszabályzót? Ne röhögtess. Soha!
Jelenleg a Galaxy Minimről, de 2-3 hónapon keresztül a gépen is volt alkalmam tesztelni, és úgy végeztem az összehasonlítását a HD555-tel. (Audigy 2)
FLAC, telefonon OGG Vorbis. MP3-at kerülöm.@Alg:
Sajnálom, ha így látod...[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz SSlyTR #29427 üzenetére
Ne-ne-ne-ne-ne-ne-ne! Csak ezt ne!
Te tényleg ennyire.. öö.. nem tudom minek nevezzelek. Értetlen vagy?
Nem az Apple cuccokról beszéltem! Azokat nem akarom kipróbálni! Mert nem érdekel! Mert sznobizmus használni, tehát élből kerülöm! Én a fülesekről beszéltem, hogy tapasztalat..
Az általad felsorolt fülesek mind agybadugósok, tehát a válaszom 10 év múlva is határozott nem lesz.Úgy nyílvánítottam véleményt, hogy a HD555-öt 3 évig használtam, aztán most az MX880-at is használom lassan fél éve. Nem mondtam, hogy nem jók a brénvavzok. De ismétlem, idehaza nehezen beszerezhető. Nem bíznék bennük. Agybadugós, tehát baleset veszélyes. És higiéniailag is borzasztó.
Nem!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz dudika10 #29435 üzenetére
Pontosan arra amit idéztem. Hihetetlen vagy. Utána meg azt mondod hogy kérdőjelet teszel oda azzal fel vagy mentve az előítéletességed alól. Ez olyan mintha én azt mondanám rád utalva, hogy "vajon dudika homokos?" Szerintem meg lennél sértve és személyeskedésnek vennéd, nem menthetném fel magam azzal hogy én csak feltettem a kérdést, én nem voltam benne biztos mert ott a kérdőjel.
Bocs az éles példáért de másképp úgy nézem nem tudtam volna elmagyarázni magyar nyelv eme logikáját...Egyébként tényleg itthon a társadalom 98% nak fogalma nincs mi az a sennheiser. Viszont a sony ról a 70% azt hiszi hogy az jó. Nekem annó volt még olcsóbb sennheiser fülesem is, MX450 es azt hiszem, valami 3500 ért vettem, egy tescoban 4 ezerért árult sony nál kategóriákkal jobban szólt, szóval ha azt mondod az embernek hogy inkább a sennheisert vegye meg 4 ezerért a media marktba, mert más boltba kb kapni se lehet, azzal is jobb fele tereled a vásárlási szándékát, mintha megvenné a sony -t a tesco-ba.
De amúgy ezt honnan veszitek hogy az in-ear az kevésbé károsítja a fület? Én eddig pontosan ennek az ellentettjét olvastam mindenhol!
Itt ahogy átolvastam az utóbbi hozzászólásokat, azt tudtátok felhozni az ear bud ellen, hogy a beszűrődő zajt kiküszöbölendően, azt el kell nyomni a hangerő növekedéssel, és ez a hangerő az ami már károsítja a fület?
Mert egyébként hogy a füledben az in-ear kb légmentesen lezár (minden más megoldáshoz képest jelentősen), és a membrán keltette túlnyomás és vákum teljesen csillapítatlanul éri a dobhártyád, szerintem az a káros.
Szóval erről valamit mutassatok már ahol igazolják hogy az inear az bizony maga az egészség.[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz #16820480 #29430 üzenetére
Állítottam én bárhol is, olyat, hogy az MX880 csúcskategória lenne? Biztos vagyok benne, hogy vannak sokkal jobbak. De azokat én nem tudom megfizetni.
@dudika10:
Hány kínait hallottam? Hát. A PK1-es vagy 2-es Yuint meghallgatnám. A többit NEM. Mivel agybadugós hulladékok! Ugyanígy nem érdekelnek a Sennheiser IE cuccai.
Inkább ti terjesztitek a hülyeséget, azzal, hogy az agybadugósokat reklámozzátok, agybafőbe.
Én nem terjesztek semmit. Sőt! Elárulok valamit. Én eddig csak ilyeneket hallottam: "Sennheiser? A Sony jobb!" Állításod máris kilométeres magasságokból bukott alá...
Frekvenciatartomány... Ó, a szokásos... Hagyjuk inkább, mert már fáj a fejem tőled.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
stratova
veterán
válasz ntomka #29436 üzenetére
Úgy látom nem csak ő állítja ezt. Elvileg a Brainwazv-om 32 ohm-os volt Sansa Clippel az is szépen szólt. OK3/PK2 így is úgy is lemosná a pályáról?
Valamelyikről azt olvastam nem funkcionál olyan fényesen IEM-ként, bár azt a viseletet én már megszoktam/megszerettem.[ Szerkesztve ]
-
ku-cu
tag
válasz ggeleven #29432 üzenetére
Részemről egy szavazat a pl21-re, szegény nagyon nincs köztudatban. Én karácsonykor vettem egyet (ajándékba), és kellemes meglepetés volt. Kicsit basshead, de jó. Sokan jobbnak tartják mint a pl30-at, e30-at.
A két olcsóbb BW-nél szinte biztosan jobb (amennyiben nem zavar a karaktere), m9, R1 passz. (Bár amilyen hamar el szokták adni az utóbbit, valószínűleg nem olyan fantasztikus. Főleg ha számít az ár.)
-
ntomka
nagyúr
válasz ---Lasali--- #29434 üzenetére
Azt tudja, hogy a PK1 hasonló árú fejhallgatókat megszégyenítő hanggal rendelkezik.
ツ Headphones on - World off
-
dudika10
veterán
válasz ---Lasali--- #29434 üzenetére
"Mi lesz a következő? A marketingesek által hasraütésszerűen kitalált frekvenciatartományokon fogsz lovagolni? "
Hol mondtam, hogy ilyenről bárki beszélt? Egyáltalán hol állítottam bármit is? Mindkét mondat végén kérdőjel szerepel.Most nem egészen tiszta, hogy az "előítéletes hülyeségeket" mire értetted. Ha az előbb említett dolgokra, akkor azt lásd 3 sorral feljebb. Ha a fülhallgatókra, akkor ott túl sok előítéletem nincs. Szó szerint ezres nagyságrend fordult meg a kezeim között. Inkább az általam tapasztaltakat szoktam írni, mintsem az előítéleteimet.
Pedig kifejezetten jó hangja van, főleg a PK1-nek. Ettől függetlenül semmi értelme, mivel otthonra vehet az ember fejhallgatót, úton meg az earbud csak halláskárosításra jó.
A kinézet pont olyan semmitmondó, mint az ár.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz dudika10 #29431 üzenetére
Azért te is tudsz kitalálni előítéletes hülyeségeket.. "frekvenciatartományokon fogsz lovagolni?" Ilyenről ki beszélt.. Ilyennek elveszted a hiteledet..
Egyébként néztem ezt a yuin pk1 -t meg a pk2 -t. Mondjuk úgy néz ki mint valami 300 ft os 100 ft os boltos retek amikről le szokott válni a hangszórót fedő kis műanyag burkolat, mondjuk ebből nem indulok ki, de ez előbbi 33 ezer, az utóbbi meg 22 ezer.. kíváncsi lennék rá mit tud, de ennyiért nem lesz nekem ilyenem... ez az általatok túl árazottnak mondott akg és sennheiserre is durván ráver árban.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Elkezdtem átolvasni az egész topic-ot, de máris van egy-két kérdésem!
Alapvetően a 0-5000 Ft-os kategóriából választanék, telefonon hallgatnék zenét utazás közben, többnyire elektronikusat.
Ezek érdekesek hirtelen számomra:
MEElectronics M9 - ezt ebbe az árkategóriába soroljátok, de én nem találok ennyiért. Tudtok javasolni helyet, ahol ennyi?
Soundmagic PL21 - jól felszereltnek tűnik és csak 20 $. Az Alphához képest milyen?
Brainwavz Alpha - 19 $ nagyon baráti ár érte és sok jót olvasni róla
Brainwavz Beta - megér +10 dollárt? van köztetek olyan, aki saját maga összehasonlította már?
Brainwavz R1 - ugyan nincs felsorolva az 1. hsz-ben, de itt nagyon sok jót írtok róla. Most 35 $ a mp4nation-ön, ha kicsit tovább nyújtóznék árban, akkor ez is beleférne. Mennyivel jobb az előző két fülesnél? Ez most elég jó ár érte?Valamint ebből következik a másik kérdésem, még pedig, hogy az mp4nation milyen gyakran akcióz? Több hozzászólásba is belefutottam, hogy most ez vagy az akciós ott! Gyakran van ilyen? Érdemes esetleg várni, hátha feltűnik valami mega akció? Mik a tapasztalatok?
Természetesen közben olvasom tovább a topicot és a fenti fülesekről a teszteket...
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
dudika10
veterán
válasz SylverR #29423 üzenetére
Az egész szélmalomharcod lóg a levegőben.
Vádaskodom? Csak vázoltam a körülményeket, ahol egy MX8880 jobbnak bizonyulhat, mint egy komolyabb fejhallgató. Igaz, ebben benne volt, hogy feltételeztem, hogy valóban komolyabb fejhallgatóról beszélünk, ami természetesen nem feltétlenül helyes feltételezés, mivel az áron kívül eddig semmit nem tudunk.
Hány kínait hallottál az ajánlottak közül?
Tényleg nem muszáj a hülyeséget terjeszteni. Elég sok ember van így is, aki annyit tud a témáról, hogy "sennheiser? áh, hallottam már ezt a nevet, biztos jó". Nem kell tovább növelni a számukat.
Mi lesz a következő? A marketingesek által hasraütésszerűen kitalált frekvenciatartományokon fogsz lovagolni?Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz SylverR #29417 üzenetére
Sennheiser nagyjából az IE80 környékén kezd el jó ár/érték arányú füleseket gyártani. ami alatta van, annál lényegében minden kategóriában lehet jobbat találni olcsóbban. puffogtathatsz itt számokat, de az a 15-20 ezres fülhallgatód is még igazából alsó-közép kategória.
Tamoo: füldugót? mármint sima dugót?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Inkább nekem adjatok már tanácsot, hogy melyik a legjobb/legminőségibb itthon kapható
"füldugó"fülhallgató 10e-ig? aztán nem fogalmatlankodok itt tovább.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz SylverR #29421 üzenetére
Igen, Applet fikázom a sznobizmus miatt. És? Nem sznobizmus, hogy szeretem a Sennheisert. Csupán tapasztalat.
Szerintem probalj ki egy Apple cuccot is, hogy tapasztalj! Azt hatha rajossz, hogy az is kiraly!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dicker
őstag
Már megint előjött ez a téma... Valaki mindig beböffent valami marhaságot, és nincs megállás.
Csak hagynátok ezt, hogy az egyik jobb, mint a másik, meg ez kényelmesebb, mert pont eltalálták a fülméretemet, és formámat, ami ha minden 10-dik embernél jön össze. (JA?)
Azt meg kimondottan hülyeségnek tartom, hogy káros a hallásra, mert ez ilyen kialakítás. Mindegyik káros a hallásra, és ez a decibeltől függ! Meg a fülzsír is már előkerült atya ég... Tisztítsad aztán nincs gond. Egyébként is a hanghullámok mindegyiknél ugyanúgy betolják a cuccot, és nem fizikai ráhatással megy beljebb az esetek nagy részében, és ha még be is tolná valaki az örök sötétségbe, akkor sem okoz magának maradandó sérüléseket, esetleg megismeri a paraffin fogalmát.Te pedig elég valószínű, hogy hozzászoktál már a Sennheiser-ed hangszínéhez, ha csak nem szenvedsz valami akkut memóriazavarban, így nem véletlen ver meg pillanatnyilag minden milliós fej/fülhallgatót, szerinted. Amiben nincs annyi mély, az nem azt jelenti, hogy rossz. Vegyél Beats-et aztán abban van mély dögivel. Mégis szemét, és nem ázsiai. A másik, hogy egy fejhallgatóban nagyobb a membrán, így gyakorlatilag elég kicsi az esélye, hogy olyan rosszul szóljon. Az árban, és tudásban pedig minden neves márka túláraz 'kicsit'.
Ha már értékelhető véleményt akarsz formálni, akkor:
1. Bármilyen hangkeltőt ugyanarról tesztelünk, ugyanazzal, és nem 1 perc alatt fog megszületni a vélemény, mert úgy lehetetlen bármit is megállapítani. Csak az extra nagy eltéréseket lehet. Vagy csapassál valami hangvillát is mellé. (persze azt nem kell a füledbe dugni)
2. A te fülhallgatódnak van egy erőteljes hangszíne, ami populárisabb, és megfogja az átlag júzert, na ez egy professzionális eszköznél biztos nincs jelen.
3. A többség pedig általában nem szokott tévedni, és a gyártók sem véletlen foglalkoznak kevésbé a gyártásukkal.A Yuin pedig csak idehaza nem ismert, és prémium termék, még a Sennheiser-hez képest is.
Több, mint egymilliárd (Föld lakosságának csekély része) kínai ennyi erővel ugyanígy, mint te az övükét, úgy ők az európai/amerikai eszközöket nyugati bóvlinak hívhatnák.Nekem csak egy-két kérdésem lenne.
Használsz hangszínszabályzót az MX880-hoz? Miről hallgatsz zenét? Milyen minőségű zenét hallgatsz általában?Szerk.: A Philips-et inkább hagyjuk. Annyi köze van a hangtechnikához, mint a Hajdú bojlernek...
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
válasz dudika10 #29422 üzenetére
Nem 46 ezerért vettem. Hanem szimplán 10-ért.
Nem akarok utána nézni. Nem az árral dobálózok. Névről nem tudom pontosan melyik Denonról beszélek. De az egy jó darab. Direkt utána néztem.
És ki mondta, hogy "egy vacak hordozható forrás"-sal hallgattam? Úgy vádaskodsz, hogy nem tudod a részleteket.Én sem akarok senkit meggyőzni, csak elegem van, hogy Ti viszont mindenkit megakartok győzni, hogy a brénvévz jó.
Csak egy dolgot említenék meg a fülbe illeszkedő fülhallgatóitokról. Hogy baleset veszélyes.Nem, nem kell Sennheisert venni. Lehet AKG-t is. Denont is. Beyert is. Ugyanígy a drágább Philipsek is jók. Fejhallgatóban mindenképp. Persze az MX880 után már nem használnék Philipset.
Nem!
-
dudika10
veterán
46.000-es Sennheiser fejhallgató? HD5xx ugyan úgy nem ajánlott, mint az olcsóbb fülhallgatói...
Nézz csak utána picit. Az a 46.000 forintos Sennheiser régen más külösővel 20.000 forintért beszerezhető volt...
Hányszor kell még elmondani, hogy semmi értelme nincs az árral dobálózni?
A "160.000 forintos Denon" is ugyan ez miatt marhaság.Arról nem is beszélve, hogy rengeteg fejhallgatónak egyáltalán nem elég egy vacak hordozható forrás. Nem is arra találják ki őket, így egy ilyen körülmények közt zajló összehasonlítás semmit nem ér.
Ismétlem, senki nem akar Téged meggyőzni. Ha neked tetszik a hangja, hát használd egészséggel. De másnak hülyeséget ajánlani nem kéne továbbra sem.
Kéthetente jön valaki, aki azt hiszi, hogy megváltja a világot, ha benyögi, hogy "vegyetek sennheisert" vagy "vegyetek xearst".
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz contaxg #29418 üzenetére
Kedves contaxg. Muszáj? Már 10 éve is unalmas volt azzal jönni, hogy "méd in csájna". Nem ez a lényeg.
@SSlyTR:
Igen. Neked van ilyen füled. Nekem nincs vele gondom. Jól belenyomom, és utána fél óra sétát is bőven kibír. És utána is csak kimozgósodik, nem kiesik. Nem szokott kiesni.
Egy 46ezres fejhallgatóhoz mértem az MX880-at. Nahoppá. És az MX jobb! Ráadásul azonos a gyártó... Igen, anyagában nézve, az MX-em nem ér annyit, amennyit kérnek érte. Csak 5k-t. Ugyanilyen oldalról, a brainwavz meg mennyit érhet, 3-at? Legyen 4... De mivel a kábelminősége az eddigi legjobb, hasonló, ha nem ugyanaz mint a 160 ezres Denoné, és a füles maga is egész jó anyagból van... A hangminőségéről meg ne beszéljünk. Szerintem megérte az árát.
Itt megint arról lesz szó, hogy NEKED, nem tetszik. De ettől még jól szól.
Igen, Applet fikázom a sznobizmus miatt. És? Nem sznobizmus, hogy szeretem a Sennheisert. Csupán tapasztalat. Majd ha kipróbálok ilyen kínai fülest - EARBUDOSBA -, és jobb mint az MX, akkor majd azt fogom isteníteni. De mivel az amit fentebb és ajánlottak... Yuan vagymi. Az ahogy néztem, piaci árban bőven annyi mint a Sennim, addig nincs miről beszélni.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
dudika10
veterán
válasz SylverR #29417 üzenetére
Senki nem akar meggyőzni semmiről. Csak hagyd már abba a baromságokat írogatását...
Nekem aztán teljesen mindegy, hogy Te miért fizetsz. Viszont aki itt keresgél, az általában minőségért szeretne fizetni. Az, hogy hülyeséget írsz, az rajta nem fog segíteni, sőt, csak ront a helyzeten.
-
SSlyTR
aktív tag
válasz SylverR #29413 üzenetére
Nekem attól is kiesik pár percenként ha csak sétálok, ha futok akkor fél percenként. De lehet, hogy csak nekem ilyen elcseszett a fülem.
Az viszont más tészta, hogy a most vásárolt gr06osom már külsőre is veri a sennheiseremet. Kiváló anyagminőség, sok extra, minőségi csomagolás. Hangminőségre pedig egyelőre annyit tudok mondani, hogy részletesebb. Sajnos tönkrement a senn így nem tudom közvetlenül összehasonlítani a hangzását, de a kínai eddig jobban tetszik. [Az külön történet, hogy csak az egyik oldalt ment tönkre a senn, a másikon jó volt. Eltettem, hogy majd megpróbálom megcsinálni, amikor elővettem a másik oldalon is szar volt. a tatyójába tettem a kábelfeltekerő gumira. Well done sennheiser, well done!] És én is inkább a minőséget fizetem meg, mint a nevet. Te maradhatsz a névnél, de akkor fogadd el, hogy a 15ezerért megvett fülesed (ami jogosan 4-5ezret ér) bizony nem annyira jó, mint esetleg egy 5-10ezres kínai. De ha megveszel egy 50ezeres neves fülest, akkor nincs para, azoknál már ez az állítás nem áll fenn.
Óh és igen, elég érdekesnek találom a kis írásodat a hsz-ed alatt, amiben pont az apple cuccokat fikázod a sznobizmus miatt. Azt hittem a márkanevet választod...
-
contaxg
veterán
válasz SylverR #29415 üzenetére
A Sennheiseren az van, hogy Made in Germany? A Beyerdynamic agydugókat Kínában gyártja egy OEM cég, akinek van saját márkája (is).
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
SylverR
senior tag
-
Peat;)
veterán
válasz SylverR #29415 üzenetére
Az említett nevek alsóbb kategóriás termékeihez is volt szerencséd? Szerintem nem és alaposan meglepődnél milyen termékekhez adják a nevüket. A topik címe meg nem a felsőkategóriás fülesek mekkája Én is remélem hogy megmaradnak a nagy nevek, de ha kitúrják az alsó és középkategóriából őket azt csak a maguk által prezentált alacsony ár/minőség mutatónak köszönhetik.
-
SylverR
senior tag
válasz SSlyTR #29402 üzenetére
Hát, ha te mindenáron kínai cuccokat akarsz venni, hajrá! Egészségedre.
Azért füleseknél, hangfalaknál, megmaradok a névnél.Az earbudok, néha, igen, kijárkálnak. De ha rendesen felöltözök, meg beállítom, nem szokott kimozdulni. Hogy fél óra múlva, 1 óra múlva egyszer megkell igazítani, az nem tudom miért baj. Az, viszont hogy beledugod a füledbe, mélyre, ami higiéniailag is kérdőjeles, nagyobb probléma szerintem. Azzal meg nem kell jönni, hogy a hangerő miatt az inear nem károsítja a fület. Dehogynem. Ha az a bajod, vegyél nagy kagylós fejhallgatót. Az fent is marad, kényelmes is, és ki sem fog esni...
Nem!
-
-
orrlyuk
aktív tag
Mesterek! A múlt hét pénteken rendeltem az mp4nationról egy mikrofonos R1-et, és még mindig "processing" - ott ez a szokás? Nem írák, hogy preorder, fizettem is paypallal, ahogy kell...
Köszi, ha valaki megosztja a tapasztalatát...!
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
Alex91
félisten
válasz lugosi #29355 üzenetére
Jo sok mely van benne, az elozo alap fulesnel szerintem jobban szol. Nekem kenyelmes is. Egy bajom van vele, hogy a "ragogumi" Shuffle-hez vettem volna, de a vezerlo gombjai nem kompatibilisek vele .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
MODERÁTOR
válasz #16820480 #29396 üzenetére
Jaja, az összes ilyen felhasználási mód közül a repülő az, aminél nagyon-nagyon zavaró ha nincs izoláció. Eleve azt a zajt órákon keresztül elviselni, mondjuk 11 óra egy transzatlanti repülésnél, nagyon sokat jelent ha 1-2 órára ki tudja az ember szűrni a zajt és valami jó zenét hallgat mellette.
-
SSlyTR
aktív tag
válasz ---Lasali--- #29403 üzenetére
nem csak neked írtam, feljebb is volt valaki, olvass vissza, most nincs időm kikeresgetni
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz SSlyTR #29402 üzenetére
Azért lesznek jobbak mert az európai márkák egyre nagyobb trágyákat árulnak autó néven.. pl bmw, ez már nem arról szól ki tud jobb autót csinálni, hanem ki tudja kész darabokból össze dobálni a tervező programban, ki tudja jobban minimalizálni a gyártási költségeket, és pontosan kiszámolni az alkatrészek futás teljesítményét, rommá optimalizálják őket, eldobható autókat gyártanak már nem márkás nyugati kocsikat.. de ennek ehhez a témához semmi köze. Én is szívesebben megvennék jelenleg egy hyundai -t.
Azért írtam oda "neked" hogy a logoutos tesztben egy drága fülesnél is ugyan azok voltak a tapasztalatok, amiket én leírtam. Direkt nem írtam olyan tapasztalatok a fülessel kapcsolatban hogy hogyan szólt.. maga az inear megoldással volt a bajom. Ennek ellenére majd ha alkalmam lesz rá, lehet kerítek egy jót..
Azt meg nem mondtam hogy más ne vegyen ineart, azt vesz mindenki amit akar.
Már tényleg kéne kérnem egy egyedi avatart..[ Szerkesztve ]
-
SSlyTR
aktív tag
válasz ---Lasali--- #29394 üzenetére
"Egyszer volt egy egyszerűbb fajta, "
Akkor a drágábbak/jobbak is szarok, ugye?
Ez kb olyan, hogy az elmúlt 2-3 hónapban a telefonhoz adott headset fülest kellet használnom és persze ear-bud volt. A kábele elkezdett szétjönni a hangzása pedig vacak volt, néha elgondolkoztam, hogy miért is vesződök vele. Egy jó kis metál/rock zenét nem hallgathattam vele. Most ezek alapján általánosíthatok? mondhatom, hogy minden earbuds vacak?
Ezzel a fülessel pl közel maxon, vagy valóban max hangerőn kellett használnom az ipodomat, az inear-ral pedig max fél hangerőn. azért ez is elmond valamit.Nekem pont az ear-bud kialakítás nem jött be. volt vagy már 7-8 ilyenem és csak egy volt olyan ami nem esett ki azonnal a fülemből. Az valami panasonic volt, és csak azért maradt bent a fülemben, mert már majdnem in-ear volt. (volt rajta valami beülős kialakítása, és akkor még nem voltak agybadugós bogyós fülesek).
A futás ezekkel egy horror, arról szól, hogy félpercenként igazgatom mindkét oldalt a fülest. Lehet, hogy nektek az in-ear visszataszító, de egy sokkal jobb megoldás mint a másik.Én ilyen befülledéssel/taknyosodással még nem találkoztam, pedig futok, meg ilyennel utazok. Órákat van a fülemben és semmi. Nem egyszer fordult elő, hogy elaludtam benne, ilyenkor 5-6 órán át van a fülemben és szól a zene is ráadásul, de semmi negatívumot nem tapasztaltam. Nekem pont az ear-buds-ok nem jöttek be.
Röviden összefoglalva ízlések és pofonok. Valaki azt nem bírja elviselni, ha hozzáérnek a szeméhez, valaki a fülébe nem hajlandó semmit tenni. Ez oké. De akkor ne szidja alaptalanul. Vagy ne legyen előítéletes, hogy mer kínai akkor csak szar lehet. (és itt nem az 1:1 másolatokra gondolok) Hatalmas fejlődésben van kína, és aki ezt hajlandó elismerni, az vak. Egy top-gear-es példát tudok felhozni: ha a fejlődés ilyen ütemben folytatódik akkor 10 év múlva a kíni autók minden autómárkánál jobbak lesznek. És azok pedig nem 10-20 ezer forintos fülesek, hanem 3-5 milliós tételek. A fülesekben már szerintem elérték a többi gyártó szintjét, sőt...
Itt nem csak Lasali-nak válaszoltam, hanem a témában minden előttem szólónak.
-
Zenebarát
csendes tag
Sziasztok!
Eladó gr06 fülhallgató van érvényben, érdekel valakit?
"Csak jó zene van! - legfeljebb nem a megfelelő helyen és nem a megfelelő embereknek játsszák."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest