Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz tariattila #14299 üzenetére
elnézést az uraktól! ezt természetesen nem ide szántam...
(kivéve ha SGS-el rendelkezik valaki )
-
tariattila
veterán
Doc konyhában rotyog a 9.7... ZSJPG base
-
ntomka
nagyúr
-
maxcooper
tag
válasz Shufny #14282 üzenetére
A HD 485 az best buy volt
Egyébként munkahelyen használom erőteljesen kihangszínelve a közép és magas tartományokat, mélyet kissé tompítva (teljesen jó így).
Alapban nekem is sok a mély. Szóval nem biztos hogy nem jó nekem az M1, már csak az a kérdés hogy jobb lehet-e a proAlpha?"Alig használtan, éppen hogy bejáratva" érdemes lehet egy M1 5k körül?
Kicsit tartok tőle használtan. Újabb dilemmaLuissimo: imádja a fókáját, ahogy én is fogom az enyémet
-
Peti66
senior tag
válasz Shufny #14287 üzenetére
Dehogy akarom megvenni, legalábbis még nem. A sityósoknak lehetne 1 alternatíva. Amúgy azt írják, hogy be lehet állítani ,hogy csak susogjon a füledbe vagy bele ordítson
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Shufny
őstag
válasz Peti66 #14286 üzenetére
GPS támogatás hanghívás utasítás? Az miért múlik a fülesen? Ehhez annyi kell, hogy legyen rajta egy mikrofon, mint bármelyik headset -en. Egyébként például az kéne, hogy szóljon is valahogy.
"Voice alerts keep you aware of low battery, lost connection and more" Hát ez nem éppen pozitívum. Nem vagy előrébb vele, ha 10 percre előre szól, hogy le fog merülni, majd lemerül. Legalább 2x zavar meg a zenehallgatásban. Sőt gondolom voltak olyan okosak, hogy 3x szóljon előtte.Persze nyugodtan megveheted, de egészen biztos vagyok benne, hogy hangban sehol sincs.
-
Peti66
senior tag
válasz Shufny #14279 üzenetére
jajszűrő meg Gps támogatás+ hanghívás-utasítás+ 2 év gar. mi kéne még? [link] Szerintem ott van a szeren. Nomeg az alma fanoknak is tartogat néhány csemegét
[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Kleroo
veterán
válasz themebuilder #14229 üzenetére
Köszönöm a konkrétumokat.
Korábban már itt is kérdezgettem,hogy mit érdemes csinálnom,csak túl drágán jönnék ki belőle.Elpostázni,minőségi jacket rácsapni,visszapostázni.
Inkább váltottam.És majd ha belefutok vmi olcsóbb/könnyebb lehetőségbe,akkor felélesztem a cx500akat,mert jókHodor. Hodor? Hodooor!
-
SÖ
addikt
válasz maxcooper #14281 üzenetére
Vegyél M1-et, és ha nem tetszik, fogd rám.
Az M1 a szimpla harangjával kevés mély szép közép diszkrét magas. Dupla haranggal, nagyon mély, de mellette megmarad a közép magas. A magasai halkak, de tiszták, és hallhatóan magasabbra megy az átlagnál. Alphat még nem hallottam, de kb. 1év fejlesztés van a kettő között. Amúgy jogos a dilemmád általános értelemben. Én sem cserélném le az M1-et az M3-ra.... -
Shufny
őstag
válasz maxcooper #14281 üzenetére
Én eddig 5 csomagot rendeltem tőlük, egyikkel sem volt gond. A legutóbbi 2 hét alatt érkezett meg, de volt már 4 is. Minden a postán múlik.
Ha olyasmit szeretnél egyébként, mint a HD485, akkor lehet hogy az M1 nem igazán neked való. Bár egyszer szerintem érdemes leszokni a túl sok mélyről.
[ Szerkesztve ]
-
maxcooper
tag
válasz Shufny #14271 üzenetére
Ez jó
Megéri az M1, de most sokkal jobb vétel a ProAlpha, ami elvileg egy szint, de lehet hogy pont nekem is az a pici hiányzik majd belőle ami az M1-ben meg megvan :S
Nehéz ügy ezMp3Nation-ről rendeltetek már többen, nem volt semmi gond?
Paypal számlámon van is pont enny, szóval meg is tudnám rendelni még ma.
Szállítás 3-4 hét?
Mik a tapasztalatok ezzel kapcs? -
Peti66
senior tag
Hááát rád is gondoltam zack, mint motoros embőr-re Tényleg ilyen széthullós volna? Gondold meg nincs zsinór, nem feszül és még beszélhetsz is + lehet, de nem biztos, hogy van benne aktív zajszűrő. Na, meg most le van árazva
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Eredeti hibrid talán itt a legolcsóbb, 10$ a csomag. Aki ilyet szeretne esetleg...
themebuilder linkelte nemrégen a ProAlpha tesztet, 2-3 lappal visszább volt Brainwavz vs Xears néven talán, összemérik M1-el M2vel...
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Shufny
őstag
válasz maxcooper #14269 üzenetére
Nem hallottam még ProAlphát de állítólag egy szint az M1 -gyel, csak akik mindkettőt hallották azoknak közelebb áll az ízlésehez az M1. Biztosan nem "fele olyan jó". (állítólag még a -5% -os kupon is működik: fa14a8b257). Viszont mindjárt véget ér az akció, szóval gyorsan kéne döntened.
Többieknek is: UE SuperFi 4 $30 -ért a Logitech -nél superfi4_22511 kuponnal. Nem tudom, hogy nálunk érvényes-e. Egyébként mostanában elég komoly UE akciók voltak. (TF10 $100 -ért amazonon pl)
Másik meg a Meelec -nél megint MEE M What? akció van. Bár szerintem itthon annyira nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
maxcooper
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni Brainwavz fülest. Ez lenne az első IEM fülesem és nem szeretnék beleszaladni egy nagy csalódásba. Sajnos nem csak ezet, de egy ilyen fülest sem lehet kipróbálni sehol, gondolom higiénia okok miatt.
Olvasgattam erre-arra és nem tudok dönteni hogy M1 vagy ProAlpha lenne a jobb választás.
Árban nyilván a ProAlpha, de nem tudom megéri-e azt a kis ráfordítást az M1.
Hangképben melyik lenne a jobb választás?
Nem szeretem ha a basszus elnyomja a közép és a magas tartományokat, azonban mégis legyen kellően telt csak ne túl sok.Előre is köszönöm a tapasztalatokból fakadó segítő válaszokat
-
Peti66
senior tag
válasz bigmasterg #14266 üzenetére
Szerintem nem olyan nagyon lehet ez széles, ill. nagy, hogy ne férjen el a sityóban.
-
monaliba
csendes tag
Haldoklik a TD II-esem pedig aránylag vigyáztam, rá. Valami érintkezési probléma lesz a fémházon belül.
-
Peti66
senior tag
Mocisoknak és gémereknek megfontolandó nem olcsó,de jókat írnak róla. Nincs kábel, jó hang, 8 óra üzemidő, kiváló minőség= Plantronics Backbeat 903 + butulsz [link]
-
Luissimo
veterán
válasz Bushmann #14257 üzenetére
Neminkább a " Hogyanhúzzunkfel egy Japán óvszert egy európai farokra" oktatóviceóra emlékeztet ?,
Mondjuk a kolbásztőtés engem, amikor gyakorlatban csináltam, akkor is másra wmlékeztetett az elején, de aztán igyekeztam nem asszociálni !Az tény hogy nem egyszerű mutatvány.
Ha egyszer megkapom majd Tőled az enyém csomagomat, akor én is gyakorlok vele biztosan sokat !! -
SMITHVADŐR
tag
válasz Nova96 #14260 üzenetére
Szerintem látatlanba senki nem tudja ezt megmondani, ez egyén függő.
Én teljességgel azt hittem, hogy a Senn cx400II-nek elég kiegyensúlyozott hangja van, de már zenei ízlésem annyit változott, hogy nekem a benne lévő mély már túl sok (pedig rocktól kezdve hip-hop on át egészen a klasszikusig mindent hallgatok )
Lehet teljességel megfelelne neked az xr állítólagos kiegyensúlyozott hangja (azért állítólagos, mert én még látni sem láttam közelről ) a hause zenéhez, és jobban tetszene mint a td.
Ez olyan nesze semmi fogdd meg jólra sikeredett, de úgy tudom van itt olyan a fórumon akinél lehetőség van arra, hogy kipróbáld őket.
-
Nova96
őstag
Üdv eljövök megkérdezni melyik legyen.
9500 max 10k akarok rá költeni a fülesre eddig TD III akartam venni de elolvassa a teszteket lehet hogy nem azt kéne hause zenét rock és egy két régi számokat hallgatok és mai számokat is össze vissza nem 1 stílusú zenét szeretek.
Akkor most TD III vagy XR120Pro II?
És érdemes e venni sony hybrid gumiharangot? -
Dave™
nagyúr
Xearsből a PB120PRO az majdnem akkora, mint a CX300, illetve még elég kicsi a PS120PRO. Azért ezeket mondom, mert én ezeket ismerem közelebbről. Majd más mond mást A PB-t hallottam, meleg, lágy, erősen basszusos hangja van. Kisebb a tere és kevésbé részletes, mint a TD, pedig a driver elvileg ua. Közelíti. A PS elvileg ugyanez csak kicsit jobb, még jobban közelíti a TD-t (ezt csak leírás alapján mondom). A CX-ek egyébként nagyon kicsik, ez valóban nagy előnyük. A CX400 simát viszont felejtsd el, abban alig van mély, a II-t nem tudom, de szerintem az sem az a nagyon mély orientált karakter, tehát én azt biztosan kizárnám, akkor már inkább a CX300-II.
Bushmann: hát kinek mit
Újoncka: neked akkor most FÜL vagy FEJhallgató kell? Én az utóbbira tippelnék, annak külön topikja van, de az első sem kizárt. Ha FÜLhallgató kell, akkor a legfontosabb a kényelem lenne szerintem, bár nem játszom, de ott a hang jellemzők gondolom annyira nem dominálnak. Tehát valami kicsi és nagyon kényelmes, akármelyik Sennheiser CX. De még fülhallgatóban is jobb lenne erre a célra egy nem IEM, hanem hagyományos kialakítású.
[ Szerkesztve ]
-
Újoncka
aktív tag
Köszi a segítséget de még is mit tudtok ajánlani ?
-
DemonDani
addikt
válasz themebuilder #14248 üzenetére
Az a "Noise Isolation" megoldás lenne még jó, valahogy itthon megoldani okosban
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
themebuilder
senior tag
Sennheiser CX 400-II Precision vagy CX 500 ugyanolyan kialakítású, méretű, súlyú, mint a CX 300, így lehet azzal járnál a legjobban. Kényelmes, nem zavaró a viselése és jól illeszkedik viszonylag sokféle fültípushoz.
A Xears-ek sajnos jobban kilógnak (nagyobb méret) és a súlyuk is több az alumínium ház miatt.
ntomka itt a topicban már többen vásároltak ilyen Sony féle Hybrid gumiharangokat
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Közlekedésre gondolkozok új canalphone-on, szegény régi (3-4 éves) CX300-am már túl sokszor kellett csatlakozónál forrasztani. Örülök a választéknak, mert amikor még az azelőtti canalphone-om vettem, épp csak kezdtek megjelenni, a shure színpadi IEM-jeinek kommersz változatai által ihletve majd azután; most meg már a bőség zavara van, boldog-boldogtalan gyárt vagy matricáz vagy másol
Felhasználási cél: közlekedés -- bkv és motor. Utóbbinál, hiába van egy átlagnál csendesebb bukóm, a szélzaj -- aki motorozik, tudja -- még így is mindent elnyom (komolyan, 90-120 nem is hallom a motort, csak ha bebújok a plexi mögé), kell a jó szigetelés. A CX300 bkv-ra ugyan még okés, motorra már nem igazán elég, időnként maradtam a sima füldugónál, zene nélkül.
Hang: egyenletes, tiszta, részletes; ne legyen se a basszus túl sok / fókuszálatlan, se a magas túl éles; különüljenek el a hangszerek és legyen valamennyi térérzet. Mély-basszusban a CX300 gyenge volt, de részletessége tetszett. Leginkább csak menet közben hallgatom, ahol a környezeti zaj azért bezavar -- otthonra van más, jobb (a HD201 is jobban szól nála, a K340-t meg nem is említem vele egy lapon, még megsértődik ).
Keret: max 10k, ha lehet, inkább 8k alatt
Extra: a sisak miatt nem lóghat ki túlságosan a fülből. A sisaknak elég feszesen kell lennie a fejen. CX300 még befér, de attól félek, a Xears XR120 már nem (képek alapján). Most a CX250 és CX400-on gondolkodok. Egyéb tipp?
Kösz:
.mfFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dave™
nagyúr
Hát most mihez képest A távol-keleti konkurencia nyilván lenyomja mindenhogy, de úgy egyébként azt hiszem nem volt az olyan rossz, és külföldön 20 alatt volt. De a legjobb ár/érték aránya a családon belül a 300-nak van, sokkal olcsóbb és nem annyival rosszabb Szerintem tőlünk nyugatabbra sokan ódzkodnak a keleti csodáktól (még itthon is), szóval van ezeknek azért létjogosultságuk A Sony EX1000-nek is, egy flagship legyen megbotránkoztató minden szempontból, a HD 800 sem az a rétegmodell, az sem ér annyit, ha értelmes dolgokhoz viszonyítjuk, mégis veszik azt is
Amúgy jóval olcsóbb, 50 GBP az 500-as, 25 GBP a 300-as. Persze szállítás miegyéb, de az alap retail ára ennyi, itthon minden drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ntomka #14250 üzenetére
A hangja elsőre furcsának hatott, azon kívül már elsőre is minden tökéletes volt, iszonyat kényelmes és abszolút a helyén marad. A hangja is egyre jobban tetszik (pár hsz-el feljebb leírtam kifejtve, azt olvasd vissza és el tudod helyezni), szóval abszolút érdemes. De szerintem elég az utángyártott, minimális különbségek vannak (kényelemben egy kicsi, hangban szerintem semmi). 1 hét alatt megjön az USA-ból egyébként, hiába írnak 28-35 napot
Pedig nem is kellett volna sokat visszaolvasni
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz themebuilder #14245 üzenetére
Huh, igazából magára a hibridre gondoltam, de úgy látom Dave kolléga már beszerzett belőle. Érdemes?
ツ Headphones on - World off
-
Dave™
nagyúr
Sony Hybrid + vastag csövű fülhallgató (Xears TD, XR) tutorial videó
Első próbálkozásnál csak másodszorra sikerült, ezért csináltam inkább egy új videót, amin elsőre
-
Újoncka
aktív tag
Sziasztok Online FPS játékokhoz milyen fülest tudtok javasolni ? olyan 10-15 ezres kategóriában ?
-
Dave™
nagyúr
Szerintem nem csak itt, úgy egyébként sem sokan hallhatták az 1000-est. A 700-as az 500-hoz képest nagyon túl van árazva, az 500 nem sokkal rosszabb állítólag. Az 1000 persze más, de elég eszement ára van. Headfonia teszt.
-
zack
nagyúr
Most nézem...800 dodó az EX1000? Meg van őrülve ez a Sony. Mai árfolyamon 158k.
Okés, hogy "16mm driver", "3-30,000Hz", biztos jól is szól, de sztem a felét se érheti.
Gondolom itt még senki sem hallott a saját fülével EX700, EX1000-et...Kíváncsi lennék a véleményekre.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Dave™
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz Bushmann #14239 üzenetére
A Sennheiser gumiharangja jött be eddig a legjobban, mindegyikkel tök más hangja van (gyári dupla, Sony Ericsson, Sennheiser CX közepes szimpla, V-moda). A Sennheiserrel körben minden irányban elég széles, de így utólag kezd kicsit pontatlannak tűnni ez a szellősség, nagyon puha a csöve is, meg a külső rész is, szerintem nem tart rendesen (azért az XR-nek van súlya, lehet elhajlítja minimálisan a puha belső cső). A V-moda elég merev, csak nem annyira kényelmes és messze nem szigetel olyan jól, mint a Hybrid, merevebb a külső szoknyája. A gyári dupla szerintem borzalmas, azt nem is részletezem. A Hybrid tere szélességben rendben van, csak körben (mélységben vagy nem tudom hogy) érződik szűkebbnek a Sennheisernél, viszont élesebb és pontosabbnak hat a hangja. Most a mélyet sem érzem annyira túlhangsúlyozottnak, mint tegnap, pedig most is az eredeti van bent. De most pár napig ezt használom, utána vissza a Sennheiser és akkor kiderül, hogy csak placebo volt-e vagy sem Egyébként az M1-nek nem tudom mekkora a csöve, az XR-nek nagyon széles, és szerintem ezért az eltérő tér-tapasztalat. A Sennheiser sokkal jobban passzol rá méretben.
-
Bushmann
tag
Na azért Szerintem is azzal szól a legszebben. Érdekes módon a térben tért el a véleményünk. Míg én növekvőt éreztem az M1-ével szemben, addíg te csökkenőt (a sennheiserrel szemben?).
Hangra én sem vettem észre különbséget a fake meg az origi között, viszont már a minőség miatt is az eredeti maradt fent[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Bushmann #14237 üzenetére
A szigetelést én most úgy értettem, hogy lezárja a rések nagy részét a füles meg a hallójáratod környéke között, tehát mint közvetítő közeg van ott. Ergo nem vész el annyi minden, hanem a legnagyobb része bent marad. Szerintem persze, még mielőtt megtámadják a dolgot a fizikus szelleműek
Amúgy megkövetem magam a Hybrid-el, egyre jobban tetszik, szerintem elhamarkodtam a kezdeti véleményt. A Sennheiser ugyan szellősebb, de egyre jobban úgy fest, hogy nem az a valóságos, hanem a Sony áll hozzá közelebb. A hangzás így koncentráltabb, és részletesebbnek is hat, talán mert "összpontosítottabb". Kényelemben és tartásban etalon. A hangja meg egyre jobban bejön, hirtelen olyan mélye lett egy számnál az XR-nek, hogy meglepett Hangra egyébként nem vettem észre eltérést az eredeti és az utángyártott között.
És iszonyat jól szól a Creative ZEN-em is, nagyon megérte az árát
Ilyen szép görbéje van
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
válasz Bushmann #14233 üzenetére
Igen, zajból csendre váltva tényleg több részlet hallatszik IEM-el is. Amúgy szerintem azért hallod sokaknál, mert sokan szivacs nélkül hallgatják, úgy szinte semmit sem szigetel, meg igen, hangosan is
Más. Kipróbáltam az utángyártott hybrideket is, minimálisan kevésbé kényelmes, mint az eredeti (kevésbé puha a külső rész), viszont tartásra legalább olyan jó. Most valahogy a hangja is tetszik, továbbra is szűkebbnek érzem a teret, de mintha élesebb hangja lenne, majd cserélgetem, már elég rutinosan rakom fel Sajnos a Sennheisernek a tartása nem a legjobb, viszonylag sokat kell igazgatni. A Sony-knál semmi ilyen nincs.
szerk: Persze, mert az szigetel
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz Bushmann #14231 üzenetére
Javítottam: bár szerintem a legkisebb gumiharangot teljesen mindegy, hogy SuperSmall vagy SmallShort-nak mondjuk (SS-S-M-L)
Ilyen is létezik belőle (SS, S, SM, M, LM, L, LL):
Egyébként érdemes átnézni ezt a topicot gumiharangügyben: Various IEM's tips pictorial comparison
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Bushmann
tag
Teli buszon hallgattam a napokban. Élvezhető. Nyílván elvész néhány hang, részlet, de amit jól hallok, az kárpótol. Érdekes módon a buszon hallgatva az M1-et, eléggé zavaró a busz brummogása, rezgése, mély hangja. Szóval az is elnyom azért egy kis élvezeti értéket. Amikor leszállok, egész más minőségben szólal meg a zene.
Ami érdekes a Yuinnal: Nem igazán hallatszik ki a zene. Hogy van az, hogy akik a buszon hallgatnak zenét, azoknak mind hallom a zenéjét, viszont ha én hallgatom normálnál nagyobb hangerőn, és kiveszem a fülemből, alig hallom? Most tényleg ennyire őrülten hangosan hallgatnák a zenét, vagy mi?Themebuilder: persze, mindegy. Mondjuk ez átmérőjében nem kisebb elvileg, csak rövidebb kellene, hogy legyen. Most lusta vagyok előhalászni.
[ Szerkesztve ]
-
Bushmann
tag
válasz Shufny #14213 üzenetére
Hát a meglepően jó nyílván idézőjelben kellene, hogy legyen, mert persze, hogy azért vettem, mert tudtam, hogy jó. Nade amikor ránéz az ember..... valahogy ilyen hanghoz nem ilyen külsőt képzelne el az ember. A látszathoz képest szól meglepően jól. Valahogy nem ez az a füles, amit félteni kéne, hogy bárki is ellopja. Most alázzam porba? Lehet, hogy le se hajolna érte az emberek jórésze, ha elhagynám
(#14230) Csak szőrszálhasogatás, de azt hiszem a kicsi az nem szuperkicsi, hanem small short. Egyébként a többi igaz
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
Sony Hybrid Gumiharangok (Model: EP-EX10A)
A "B" az eredeti Sony gumiharang, mellette van a jó minőségű, de utángyártott verzió. A színárnyalatában minimális eltérés lehet. Az utángyártott öntésminősége rosszabb, ez abban nyilvánul meg, hogy sorjásabb lehet bizonyos helyeken. Kis méretbeli eltérés is van a kettő között, például a képen látható utángyártottnak a szoknyája valamivel hosszabb. A klón merevebb és kevésbé lágyabb, mint az eredeti, de ettől még nem jelenthető ki egyértelműen, hogy kényelmetlenebb. Az is elképzelhető, hogy ez határozottabb tartást ad bizonyos esetekben. A hegyénél a kialakítása, a kilépő éle nagyon közel áll az eredetiéhez. A mély-hangvisszaadása mindkét félének jó. A felrakása némely esetben körülményes lehet, de csak egyszer kell felrakni úgyis. Többféle utángyártott is létezhet ezenkívül még. Előnye, hogy rengetegféle In-Ear fülhallgatóval kompatibilis; Sennheiser, AKG, Sony, Creative, stb.
Az utángyártott a kedvező ára miatt ajánlott elsősorban (600-800Ft 3 pár Small-Medium-Large)
A eredeti a több méret és jobb minősége miatt lehet vonzó (2500-2700Ft 4 pár SmallShort-Small-Medium-Large)
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
válasz Kleroo #14224 üzenetére
Beírod a keresőbe, hogy 'fülhallgató javítás' és biztosan tud valaki segíteni.
KeNTaGoN-ról tudom, hogy szokott itt gyakran Jack dugókat forrasztgatni.[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
krino
tag
A Monster még semmit nem regált a kérdésemre.(harangokkal kapcsoaltban van egy olyan megérzésem, hogy már nem is fog.... lehet eltünt a süllyesztőben)
tudom, hogy off de vki nem hallott már Audio Technica ATH-M50-t? mennyire naturális vagy ez is inkább színezett? plusz.. képes lenne egy kis sansa clip+ meghajtani
-
Dave™
nagyúr
Közelebbről megnézve nagyon nagy szórás van az utángyártott hybridek között, van jó pár sorjás, illetve részben deformált is köztük. Amit fényképeztem az ilyen megközelítésben hibátlan. Ha gondoljátok csinálok majd képet a hibásakról is, egy részük javítható (sorja), de van ami eléggé deformált. Van azért bőven különbség az eredetihez képest, ha az összképet nézzük.
-
Dave™
nagyúr
válasz Luissimo #14225 üzenetére
Én elmondtam, hogy miért gondolom jobbnak (CX400 miatt), meg már írták többen is. Plusz joker tesztjében egy majdnem 8-as eredmény sem rossz szerintem, főleg, ha figyelembe vesszük a konkurenciát. Az 500-ról viszont nem alkottam véleményt, csak azt mondtam, nem érdemes 500-at venni, mert a TD olcsóbb és jobb (persze ha eredeti CX500-at nézünk, kétes eredetűt lehet olcsóbban is venni biztosan). Szerintem ez továbbra is megállja a helyét, de nyugodtan lehet vitatkozni vele, erre van a fórum. Csak egyet kérek, adjuk meg egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Általában nincs ezzel gond, de az utóbbi időben azért akadt példa a kivételre. Ez utóbbi nem neked szólt, csak most jutott eszembe.
Kleroo: köszi Ha van pákád akár te is meg tudod csinálni, nem bonyolult, de mivel közel van a csatlakozóhoz, nem lesz a legszebb. Bár az sem lehetetlen feladat (szépen megcsinálni)
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
Semmi gond, nagyon szívesen odaadom hallgatni az enyémet, ha összehozunk egy ilyen fülestalálkát valahol , majd ha kitör a tavasz.
Lehet az is, hogy csak én vagyok elfogult az enyémmel.
semmi sem kizárt nálam.Ha most aztírnám, hogy van nekem egy cx 400II-esem, de még orig csomagban van, kisincs bontva, azt elhinnéd ?
De legalábbis furcsálnád, gondolom.
pedig képzeld tényleg van.Tehát:
-nemtudok véleménytmondani, hogy mennyivel jobb a cx500 a cx400II-nél, mert mégcsak az egyiket hallottam sajátfülileg.
és addig nemmondok, amig nemhallom.
amennyi jókis fülest itt összeszedtünk, azzal elleszünk valahol egy napot, kellemes környezetben, amíg kivesézzük őket egyenként !! -
Kleroo
veterán
Bizony!
Nálam CX500ak garmadája van a sírban :S
Jelenleg folyik még a bejáratás,de a xears középen,és magasban jobb a cx-nél.Mint írtam annyival nem jobb,hogy a cx-et lecserélje valaki,de annyival igencsak jobb,hogy helyette vegyen
Aztán még árnyalom a véleményem a bejáratott fülessel.
Annyi negatívuma van,hogy kényelmetlenebb mint a cx.(de ez inkább a cx előnye,mert a legtöbb füles,és főleg a korábbi nem iem fülesek már 1 óra után nagyon kényelmetlenek voltak.)
Luissimo! Akkor örülj neki nagyon mert nálam 2 original cx500 is meghalt.Mindkettő a jack dugónál lett kontaktos. És mindkettő nagy becsben volt tartva :S
szerk: az enyémet kipróbálhatod,ha egyszer megcsináltatom
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Dave™
nagyúr
válasz Luissimo #14222 üzenetére
Majd legközelebb meghallgatok egy CX500-at ha lesz rá lehetőségem, de eddig rajtad kívül aki összehasonlította, jobbnak írta. Egy vagy kettő ilyen volt azt hiszem itt, plusz a legutóbbi Kleroo-é (az övé ráadásul be sincs járatva még). Na de kíváncsi vagyok tud-e ennyivel jobb lenni a CX400-nál, hogy gondolkodni kelljen rajta, tehát legközelebb mindenképpen meghallgatok egyet, ha a közelembe kerül. Meglepne, ha olyan szintű lenne, már csak joker tesztje alapján is.
De azért keresgéltem pár összehasonlítást.
link1
link2 (Bici a Vibe-nál jobbnak írta a TD-t)
link3 (25. hsz)Ellenkező véleményt nem találtam (na jó, leszámítva a tiédet ). Persze a saját vélemény lenne a legjobb, de nem próbálhat ki mindent az ember, ezért van a fórumos tapasztalatcsere. Több használható linket sem találtam. Én ezek után nem hiszem, hogy az 500 van olyan jó, mint a TD, de csak azért is meg fogom hallgatni, ha valakinél lesz és nem bánja.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
Szerkesztett hozzászólás:
"Szóval, nem esküdtél, de nem elveri."én voltam olyan botor anno, hogy a Bartók Béla úti üzletükben.
( de aztán majdnem a feléért vettem egyet a fiamnak a neten egy vadidegen mukitól, akit valaki javasolt. Orig csomagban, valami "kamionrólleesett példányt" és az sem volt hamis, azóta is nyúzza a gyerek, azzal kel, fekszik és még mindig bírja neki, már több mint 2 éve, ami ismerve őt, nagyszó. tehát, ha bedöglik neki, van aki pályázzon a füleseimre, ezértaztán, nemzavar, hogy több van mint kettő ! )
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Luissimo #14220 üzenetére
Én ebben nem látom az esküdözést, de ahogy gondolod. Változatlanul azt tudom mondani, amit feljebb is, MM-es CX400-am volt, és a Sennheiser lépcsős palettája alapján annyival nem lehet jobb az 500 a 400-nál, amennyivel a TD és az XR a 400 felett van. Meg ha jól rémlik, már nem egy vélemény volt, ami ugyanezt mondta. Te hol vetted a CX500-ad?
-
Luissimo
veterán
Kedves Dave Öcsém !!
Kezded megrángatni a bajuszomat, szóval kételkedsz a memóriámban?
netedd, mert már azthittem, hogy elfelejtettem, hová is tettem azt a cetlit, amire felírtam, hogy hovatettem a CavintonomatAkkorhát idézlek szóról szóra:
"Ne vegyél CX500-at. A Xears fülesek jobbak. XR120PRO II vagy TD III PRO. Az XR precíz, analitikus, színezetlen, hű a zenéhez, a TD meleg, lágyabb, színezett, valamivel több méllyel. Az XR-nek is van mélye, nem kell félni. Hogy melyik a jobb, az ízlésfüggő, de a CX500-at mindkettő elveri. XR-t lehet a Xears.com-ról is meg az apróról is, TD-t csak az apróról éri meg, mert 1 darabnál az ára 109€."ha jóltévedek akkor körülbelül a #12439-ben minősítetted így .
és ez már akkor is rosszulesett, mert mégiscsak az "énkutyámkölyke"Szóval, nem esküdtél, de nem elveri.
Más a hangjuk.
mindegyiket másért lehet szeretni, tompítsuk így a dolgok élét, ha egyetértesz velem !!@Shufny:
figyeldmeg, hogy nemsokára ez is betelik, mehet mellé a másik 1,5 TB-os minimum.
("nincs az az adattároló, ami egyszer nebizonyulna kicsinek", ahogy a z idézet mondja, amit sajátmagamtól idéztam(tem) ! )[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Csináltam pár képet az eredeti és az utángyártott Sony hybrid harangokról. Mivel utángyártottból csak közepeset rendeltem, így csak azt fogom összehasonlítani.
Forma: nem egyformák teljesen, az utángyártott picit hosszabb és zömökebb is, mint az eredeti. Az alap stílusjegyek ugyanúgy megvannak, nagyon hasonlít egyébként, de egymás mellett ki lehet szúrni a különbségeket (lásd képek).
Anyaghasználat: ez sem teljesen egyforma. A belső cső mindkettőnél hasonlóan merev, én itt nem látok különbséget az anyagban, méretre is kb. ugyanakkora, kicsit vastagabb az utángyártott fala. A külsőben az eredeti egyértelműen puhább szilikon, de mint tegnap írtam, a Sennheiser még ennél is puhább, ami egyben jó is és rossz is. A V-modánál mindkettő puhább (mindkét hybrid). Túl nagy különbség azért itt sincs. Az anyaga azonban némileg más felületű az utángyártottnak, nem annyira sima, mint az eredetié. A képeken látszik ez is.
Kidolgozás: ez is egyértelműen megkülönböztethető, az eredetinek tökéletes a minősége, az utángyártottnak a csövén belül pl. látszik az elnagyoltság, de kívül rendben van, nincs rajta sorja meg semmi egyéb zavaró dolog. A perem majdnem ugyanolyan, mint az eredetin, csak kicsit szélesebb az alatt levő rész.
Összegezve: nagyon közelít az utángyártott, de nem ugyanolyan. Hangban és kényelemben még nem tudom, meg fogom nézni, csak most nincs lelkierőm hozzá, a hangjával amúgy sem voltam igazán elégedett, pihent fejjel akarok nekiállni, hogy tiszta lappal induljon. A szállítás kb. 1 hétig tartott a vásárlás pillanatától, egy napos eltéréssel jött meg mindkettő az USA-ból, más-más eladóktól. 3-4 hetet írtak alapból, szóval ez több, mint szuper, nyugodtan lehet rendelni.
MINDIG A JOBB OLDALI AZ EREDETI
Luissimo: kérlek idézd, hol esküdtem rá, hogy jobb. Írtam már többször, hogy nem hallottam CX500-at. 400-at igen. És ha csak nem jobb fényévekkel a 400-nál az 500, akkor igen, látatlanban úgy gondolom, hogy jobb nála a TD meg az XR is. Ez nem esküdözés, hanem érvelés. A 400 a kanyarban sincs még a PB-hez képest sem (bár más karakter).
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
@Shufny: a modern fülesek, akárcsak a modern személyautók bejáratva jönnek le a szalagról.
utoljára a Lada 1300 ("kockalámpás") modellt kellett bejáratnom, azóta nemkell !@SÖ: nembaj, majdmegcáfol ha tud.
Persze nemtud, mert ő még nemhallotta az M1-et.
(egyébként a Sennh cx500-at se hallotta, mégis esküdött, hogy rongyáveri az Xears.)Én ( és itt többen ) már használtam (használom) mindegyiket, tehát (azthiszem ) megtudom itélni a különbséget.
(egyébiránt ez a dolog mármár kezd néminemű perverzitásba fordulni, olyan mint a sportautók gyüjtése, vagy a veteránkocsik sorakoztatása a garázsban)Miszarnak az embernek , 2-3 fülesnél több (mikorcsak 2 füle van nekije) ?
Mert szereti a kihívásokat. És szereti keresni a nüanszokat, egyik ebben jó, a másik abban jobb.
Mindenevő vagyok, nemvagyok begyepesedett metal rajongó, sőt, minden zenét szeretek, ami józene.Baloldalon látható a lejátszóm tartalma, jobboldalon aletöltöttakarommondani beszerzett zenék ( és persze egyebek ) választékának egy része.Igaz, nincs közte komolyzene, még tesztcélra sem, de ezekkel a flac-ekkel meglehet itélni a fülesek lelkivilágát.
Azthiszem, ha elkellene utaznom egy lakatlan szigetre, ezek a zenék jönnének velem, nemunatkoznék.
Nemakarom rangsorolni a füleseimet, mindegyiket másért szeretem. (úgyvagyok vele, mint a hölgyekkel ) -
SÖ
addikt
válasz Luissimo #14205 üzenetére
Ilyeneket ne írjál, mert mindjárt jön a mindentmegmondó ember, és rádcáfol.
Nem véletlenül írtam annak idején, hogy az M1 kiegyenlített hangja, és telt basszusa, messze naturálisabb hangképet varázsol, mint a TD. Érezhetően magasabbra is megy, mindezt úgy, hogy nem sérti ez ember fülét mint a TD. Nagy felbontású zenén TD gyorsabb, de szárazabb, de fa hangú, az ének, vagy a vonósok, kicsit nagyobb hangerőn már bántják a fület. Az M1-nél ilyen elő sem fordul, végig megfogott, zengő hangja van. A mélyei sokkal színesebbek megfogottabbak, részletesebbek. A magasai lehetnének kisit agresszívabbak, de hallani a csilingelésekben a fémes ízt. HD zenén borzasztó nyugodtan szól, és csak akkor csap oda, ha olyan részhez érkezik.2L Audiophile Reference Recordings
(a felvételek SACD-ről készültek)Vivaldi: Recitetive and Aria from Cantata
96kHz/24bit Flac iPhone4 Flac PlayerM1
Sokkal halkabb, mint az MP3. A hangszerek pianóban muzsikálnak a háttérben, a női ének, sokkal erősebben középről jön, hangjából kihallani a terem visszhangját. Nem éles, inkább koncentrált hangán hallatszik mikor énekel a mikrofonba, mikor másfelé. Kisebb szünetekben hallani a mocorgás. Mikor az egész zenekar beindul, megjönnek a mélyek is kissé érezni a tömeget is, de annyi energia nincs benne, mint amennyit szeretnék.TDIII
Héttérben a gordonka vényesebben, és vékonyabban szól, a női éneknek csillogóbb a hangja, bizonyos magasságokban már bántó. Itt is érezni a visszhangót, de ha nem tudnám mire figyeljek, nem venném észre. Határozottan vékonyabb, és kissé szellősebb hang. A fortissimok csak hangerőben mutatkoznak, energia nincs benne.Simple Symphony op. 4 - Boisterous Bourree
Wav 192kHz/24bit iPhone4 Flac PlayerM1
A nagy lendület végig jellemző. Akkora, hogy a vonósok is képesek megszólaltani a terem visszhangját. Jól elkülönülnek a hegedűk, mélyhegedűk, és a bőgők hangjai, mégis harmonizálnak egymással. Az egésznek telt hangja van, de a submélyek hiány miatt, nincs meg az az átütő dinamika. A tömeget megformázza, de nem lehet megszámolni a vonósokat.TDIII
A TD az átlagnál érzékenyebb, így a hangerőből vissza kellet vennem. Itt is hatalmas nagy dinamikával indul, de a csúcsokban torz érzésem van. Itt is szétválnak a hangszerek, de nehéz felismerni őket. A magas hangú vonósoknak a hangja a régi fekete-fehér filmek (Karádi, Latabár stb.) filmzenéit juttatja az eszembe. A bőgő pengetése sokkal lassabban, és távolabbról jön. A mélyei nagyon jelképesek, ha a zenei anyag forszírozza akkor is csak búg.Bridge Over Traubled Water (Templomi orgona)
Flac 96kHz/24bit iPhone4 Flac PlayerM1
Finoman szó, és mélyebbre megy. A besűrűsödött hangokat is jól kezeli. Több energia van benne, és nincs olyan messze attól az elvárástól amit a submélyek leadására is képes fülesek nyújtanak. Sokkal testesebb, és távolibb a hangja, mint a TD-nek, követi a templom alkuszitáját.. Mikor besűrűsödnek a hangok, akkor is követhető.TDIII
Az orgona mély sípjai mellett is jól kivehetőek a magas hangok. Egy probléma van, hogy a mély hangok nem nagyon változnak, nincs bennük dallam, és búgásra hajlamos. Komoly zenén még ez fekszik a legjobban neki. -
Shufny
őstag
válasz Bushmann #14214 üzenetére
Meg itt igazából nem is arról van szó, hogy jó hangja van vagy sem. Egyszerűen kinek mi tetszik, vagy mi zavarja. Soha nem értem, amikor egyértelmű tulajdonságait felsorolják füleseknek, akkor arra miért az a válasz, hogy "nem járattad be eléggé" vagy olyat is olvastam már, hogy "nem jól járattad be" (!!!!)
Mert erről is volt persze egy remek áltudományos mérés, ahol már az első lépést elrontották... Szóval ilyenkor az a helyzet, hogy nem neked való, keress másikat. Az ilyen magyarázkodással, mint az 500 óra burn-in, csak félrevezetik a többieket.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Bushmann #14211 üzenetére
Csak most jöttem rá, hogy én rossz oldalról közelítettem meg a "nem fair" -t. Tudom, hogy nem te mondtad, csak ezt nem értettem, hogy mi a meglepően jó, ha elvileg a világ legjobb cucca. Egyébként ez a sokan mondják. Sok hülyeséget mondanak sokan, attól nem lesz igaz. Múltkor olvastam valakitől, hogy hogyan számolják head-fi -n a bejáratáshoz szükséges időt, én jót nevettem rajta: Eladási idő + két hét.
Szóval, ha megnézed (ezt írta többször is joker indoknak, hogy miért nem csinál full-sized thread -et), amint valaki negatív véleménnyel van egy elismert fejesről pl. K701, egyből jönnek a tulajok, hogy
A: szar a rendszered, vagy esetleg csak "nem illik hozzá".
B: Nem volt eléggé bejáratva, és ugye itt van, amikor elszállnak a számokkal, és jönnek, hogy "de ezt évekig kell járatni, mire igazán kiforrott hangja lesz" bla-bla-bla.
C: hülye/süket vagy.A burn-in téma különösen ilyen. Szerintem nagyon túl van lihegve.
[ Szerkesztve ]
-
Bushmann
tag
válasz Shufny #14210 üzenetére
Azt senki nem említette, hogy rosszabb lenne az M1-nél.
Az első felét meg nem egészen értem. Nem lehet elhinni, hogyha sokan azt írták, hogy addíg alakul a hangja, hogy akkor talán lehet is benne valami?
Majd mégegy kicsit várok, hétvégén többet fogom hallgatni és bővebben írok róla. Egyébként eddig nem említettem egyik hsz-emben sem a hangját A meglepően jó viszont még mindíg áll
És azt sem mondtam azt hiszem, hogy k701 verő, hanem, hogy ahhoz hasonlítgatják. Bár nem néztem vissza.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Bushmann #14209 üzenetére
500 óra alatt bármit megszoksz, és úgyis "feladod", ha nem akarod minden erőddel elhitetni magaddal, hogy márpedig baromi jó lesz. (és ennyi idő alatt el is fogod, ha így van)
Mesélhetnél egyébként, hogy hogyan került hozzád. Illetve mi meglepően jó a hangjában, ha K701 verő, de rosszabb az M1 -nél?
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
A cx500 gumijával kezdtem el használni.
Necces kijelentenem,hogy több van e egyikben,vagy másikban.Főleg,mert még alig szólt a xears. De a bejáratott példányt ,korábban rengeteget hallgatott zenékkel nyüstölve,nekem nem tűnt fel,hogy a mély több lenne.Márpedig ha így nem érzem,akkor az tökmindegy,hogy egymásutáni hallgatások után rájövök,hogy 1%-al jobb az egyik a másiknál,ami akár a gumi,akár csak a behelyezésből is adódhat.Az viszont egyből feltűnt,hogy mennyivel dinamikusabban szólal meg maga a zene
Majd ha bejáródik a xears,és megcsináltatom a cx500at netán,akkor írok összehasonlítást.
Neked tuti eredeti 500asod volt? Mert nekem van egy fake,meg egy origi. Leginkább a mély tartományban térnek el. Az eredeti melegebb,mélyebb,erősebb hangzású. De egyébként a fake is baromi jól szólt.
Viszont egyébként még nem találtam meg a kényelmes pozíciót vele,mert érzem hogy a fülemben van. A cx fel sem tűnt hogy a fülembe van.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
krisi047
senior tag
Üdv! Jelenleg egy MX460-as fülest használok, de sajnos elszállt az egyik fele. Kb. 7 hónapja vettem egy MM-ben, ahol azt mondták fél év garancia van rá, holott a dobozon 2 év áll. A jogszabályok értelmében - legjobb tudomásom szerint -, ha a gyártó ennyit vállal, akkor a kötelezett köteles helytállni. Van már valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Ha esetleg nem járnék sikerrel, ajánlanátok valami ehhez hasonlót? Hangzásban és árban is. Csak a normál kivitel érdekel, az agyba dugós nekem kényelmetlen. Köszönöm!
-
Luissimo
veterán
nekemis van egy cx500 a fiókban, bejáratva, használva.
Elégedettvagyok vele. (a fülben sokkal kényelmesebb, mint az Wears-ek )
Nem azt mondom, hogy ráver a TD vagy az XR.
Inkább azt hogy más.
Másképpen jó.de az M1-es azbizony ráver, méghozzá határozottan.
Pedig még csak 3 napja járatom, napi 3-4 órát... -
need
addikt
válasz Kleroo #14200 üzenetére
Nekem is annak előtte CX- 500 volt az előtt meg CX-55
de véleményem szerint a Xears jó választás volt és annyiban nem értek veled egyet hogy szerintem hogy több basszus van a Xearsban
Főleg ha normális gumiharanggal próbálod ki! Fentebb elég sok szó eset a Sony Hybridröl..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok