Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Persze, a fogás, mint írtam, legalább annyit nyom, még az X-E1 fogásának is nagyon jót tesz, hát még a kicsinek!
Azóta ritkán van fent a markolat a bőr féltok helyett az enyémen, meglepően vastagabbnak érződik vele a gép. Mármint nekem, érzésre olyan mintha másfélszer olyan vatag lenne a gép, ami nettó hülyeség, de valahogy a domborítás, a jobban tapadó anyag meg a nem tudom mi miatt így érzem[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
MC Pite
veterán
Az tény hogy elég csini magában az X10/X20, de nejemnek a retiküljében utazik legtöbbet, oda kell a védelem.
Ugyanígy néz ki a tokja, csak X10hez van:
[link]Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #791 üzenetére
A Black Edition nekem is a gyengém, az X100-zal a legnagyobb bajom az volt, hogy az ezüst nagyon "világított" az utcán.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én ott voltam a hazai X100 premieren és engem is lenyűgözött, hogy mit művel a Fujifilm. Ott feküdt a nyitott doboz, bársony béléssel, benne fenségesen ül a fényképezőgép. Ráadásul az még a limitált Black Edition volt, ami még egy extra adag eleganciát adott neki.
Mondogattam is magamban, hogy "véged van Leica"!
-
madgie
titán
Nekem volt gyári Fuji tok az X100-ra, akkor voltam a legboldogabb, mikor levettem róla
Nem a tokkal volt gond, én nem szeretem a felesleges sallangot a gépen.
szerk: mondjuk az x100 csomagolása olyan volt, hogy szó szerint tátva maradt a szám. Kis bársony-szerű kialakított részben ül a gép, gyönyörű fekete a doboz is, stb.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Ja szó volt róla korábban, hogy mennyire szaggat kevés fényben az X-E1 EVF-e. Nos nem vészes, még simán a használható kategóriában van, de azért hajlamos a szaggatásra. Nekem most volt alkalmam összevetni a Pana G3 keresőjével. Nos a Fuji keresőképe szebb, viszont kevés fényben ahol a Pana még nem szaggat ott a Fuji már igen.
Mindezt úgy, hogy a Fuji fél FÉ előnyben volt az objektívje miatt (Lumix 20/1,7 kontra XF 35/1,4).Röviden és tömören nagyon jó az X-E1 keresője, de azért nagyon pozitív, hogy az X-E2-nél javítottak a képfrissítésen.
-
jjeahh
nagyúr
a fekete nekem bejövős, de így már feltűnőbb, mint egy canon 1d + 800mm/5.6
amúgy miaza logó az orrán, olyan kicsibe, mint a harley davidson-é
szerk: látom megvan oldva az akksihozzáférhetőség is rendesen, ez az amit hiányolok a legtöbb bőrtokrólStauffenberg: x-e1, x-pro1-re láttam szkineket is, nem tom a kis fujikra van-e ilyesmi...vagyis gyári műbőr levesz, egyedi felrak, kész...persze egy új gépet gondolom nem állsz neki mókolni, csak eszembejutott
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #779 üzenetére
mondom, fekete váz, rozsdabarna bőrtok és szevasz-tavasz. én barom már az ebay-en nézegetem az x-e1 kiteket...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem próbáltam az X-E2-t mert munkaidőben nem tudok a Fotoplus közelébe sem menni (4. kerület vs. 11. kerület) és hatkor már zárnak. De egyébként kapcsolatban vagyok velük biznisz miatt, szóval csak rájuk csörögtem, hogy meggyőződjek róla nem csak akkor él a 10% kedvezmény ha bemegyek személyesen megvenni.
De igyekszem majd szerezni belőle tesztpéldányt.
(#777) MC Pite: Szerencsétlen piros X-A1 pont ugyan olyan vázat kapott (ezüst ház + bőr borítás), mint az X-M1, csak éppen a színe van teljesen elcseszve... Még barátnőmnek sem tetszik, azt mondja, hogy biztos egy kurvás csizmából hasították a bőrt a borításhoz.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Stauffenberg #774 üzenetére
A1-ből is van
Rászoksz, kipróbálsz egy X-E1-et, és vázat cserélsz, a 35ös fixet pedig elkezded nézni, és már karácsony előtt erős késztetést fogsz érezni a megrendelésére
Tokot nagggyon faszákat lehet találni, azt mondom hogy érdemes a jót megvenni, mert markolatként is funkcionál, és jó fogni! Én fillérest vettem hordozáshoz, de egész megszerettem, pedig bénának tűnt.
Parci mire gondolsz a keresővel?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HÁZIGAZDA
veszel egy rendes bőrtokot rá, ami úgy is agyonveri mindkét pucér vázat, és onnantól mindegy is lesz. ami engem jobban zavar, az a kereső, amióta belenéztem, nincs nyugtom...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
FEDman
addikt
Váz ügyben én is dilemmában voltam. Első körben egy használt XF 35/1,4-est találtam, amit képtelen voltam otthagyni, viszont akkor már kellett alá valami váz is.
Az X-E1 mellett a kis Fujik is versenyben voltak. Végül az EVF miatt az X-E1 melett döntöttem, amit nem bántam meg, de azért meg kell valljam a dönthető kijelző azért néha hiányzik.
No persze ha a kis Fuji mellett döntök akkor meg most az EVF-et hiányolnám, sajnos a Fujinál ez a melyik kezembe harapjak című történet.Ezért is sajnáltam, hogy az X-E2-be se került bele a dönthető kijelző..
Nem mintha lett volna most arra pénzem, de legalább távlatosan összeállt volna egy számomra szinte tökéletes Fuji váz.Na de ha már szóba került, az X-E2-t próbáltad, milyen volt?
-
Stauffenberg
nagyúr
X-E2 hazai premier van ma náluk. Ennek apropóján van a Fuji gépekre 10% kedvezmény.
Mondjuk az X-A1 nincs készleten, de ha ma megrendelem, akkor jóváírják a kedvezményt. Szóval a hétvégét még nélküle kell töltenem.
Mondjuk az kicsit zavar az X-A1-ben, hogy a megjelenése messze nem olyan szép és elegáns, mint az X-M1. De gondolom a Fuji is tisztában volt vele, hogy az X-Trans hókuszpókusz inkább csak mítoszban erős, így senki nem lesz aki csak emiatt kiad (itthoni áron 80k) felárat az X-M1-ért. Mondjuk nálam a design nem ér ennyit, szóval ezt a Fuji bukta... én meg a gyönyörű műbőr borítást és az ezüst színű testet. De majd valahogy csak megleszek a flancolás nélkül is...
(#773) jjeahh: Oké! Már több ízben is kipróbáltam a gépet, de a peakinget még nem. Videók alapján nem olyan fasza, mint a Sony-nál amit rikító színekre lehet festeni, itt inkább csak amolyan ultra kontrasztossá teszi az éleket. Vagy legalábbis nem láttam még olyan videót ahol a focus peakingnek lett volna valamilyen rikító színe (mondjuk sárga, vörös, zöld, stb). De majd beszámolok természetesen. Csak legyen már meg.
Szívem szerint egyébként egy X-E1-et vennék, de még a kedvezménnyel együtt is bőven több, mint amennyit erre a kis otthoni "backup" gépre szánok.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #770 üzenetére
focus peaking-ről számolj be lécci majd...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
FEDman
addikt
Üdv a klubban!
Nemrég voltam akksit venni a fotoplus-ban és mondták is, hogy rosszkor jöttem, mert pénteken lesz náluk Fuji nap. Azt mondjuk már nem tették hozzá, hogy 10% kedvezmény is lesz.
-
jjeahh
nagyúr
gh1-ek ára nagyon lement hirtelen
-
Stauffenberg
nagyúr
Ja, hogy témánál legyek:
Most rendeltem meg egy Fujifilm X-A1 kitet. Csak a mai napon az összes jelenleg forgalomban lévő Fujifilm X gép 10% kedvezménnyel megy a Fotoplusban.
Szóval eldőlt, nem veszem meg az egy százassal drágább Sony NEX 6-ot. A videózásra majd kitalálok valamit, szerintem arra majd szerzek olcsón egy használt Panasonicot.
Szóval jövőhéttől én is "X shooter" leszek.
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #768 üzenetére
A Fuji lexarja az exponálások számát, mert amíg egy DSLR-nél az expószám kb. megegyezik a zármozgások számával, addig ez a leaf-shutteres Fujiknál közel sincs, nálam is az X100s 3928 képnél és majdnem 7500 zárcsukásnál jár. (A munkagépeken se lenne mérvadó a km-számláló, ezért inkább munkaórát számolnak!)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Stauffenberg
nagyúr
Ahogy máshol már írtam:
Eddig nem volt szükségem arra, hogy Fuji gépből expó számot olvassak ki, de kicsit utánajárva a témának nagyon sok fórumozó mérgelődik azon, hogy egyetlen EXIF olvasó sem tudja a pontos számot megmondani, helyette csak egy három-négyszer akkora szám jön ki. Valamit a Fuji nagyon elbarmolt, hogy nem a szokott módon tárolja a fájlban az exponálások számát.
-
anfer
csendes tag
-
Stauffenberg
nagyúr
Kell egy EXIF mélységi búvár szoftver (Opanda Exif Viewer például) ami egy RAW fotóból az összes létező adatot képes kinyerni. Kérd meg az eladót, hogy fotózza le az aznapi újságot vagy a képernyőn a neki küldött levelet (hogy ne egy manipulált 2 éves fotót kapj) és küldje el a RAW-ot. A legtöbb esetben egyébként egy mezei Photoshop is előtúrja, de nem minden gyártónál működik. Például Pentaxnál tutira nem, ott nekem is csak az Opanda segített.
-
anfer
csendes tag
X100-ast szeretnék venni használtan.
Expo számot meg lehet nézni rajta valahol?
Köszi! -
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Megnézem, de úgy rémlik nekem is hogy makró nélkül is tud közelre is fókuszálni; csak makróban messzire nem engedi a fókuszt. Ez eredendően kényelmes.
A 60mm-esnél ez viszont nem nagyon fasza, mert ott jól jönne ha lelimitálná hogy mittomén 60-80 centi alá ne engedje sose ha nincs makrón.Szerk, senki nem akar tényleg nagyon penge, újszerű 1,7/50-es manu üveget?!
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Most nézem, hogy az XF 35/1,4 hivatalos adatlapján közelpontra azt írják:
Normal: 0.8m - ∞
Macro: 28cm - 2.0m
Ezzel szemben nálam nem így működik. Macro módban talán stabilabban talál fókuszt közeli témákon, de amúgy mindkét állásban használja a teljes tartományt 28cm - ∞-ig.
Én csinálok valamit rosszul, vagy csak erre is volt azóta egy firmware feloldás, amit az adatlap nem követett le?
-
madgie
titán
válasz Sequoyah #755 üzenetére
Az eredetileg T mód, a B módban folyamatosan nyomni kell az expógombot/kioldót.
A Fujin persze mást jelent a T, meg ez kikopott már a köztudatból, de majd minden távkioldó "beakaszthatós" (kivéve infra, ott tényleg egy gomb indítás, egy gomb leállítás)FEDman: jó a barkács-cucc
-
FEDman
addikt
Igen, meg a 35-ös mellé jött még egy 18-55 is, amit alapvetően nem terveztem, de mivel az is egy meglepően jó üvegnek bizonyult így lehet végül az is marad. Hogy hogyan tovább? Egyelőre jó elvagyok így. Majd még a Yashica ML 50/1,7 meg a Takumar 85/1,9 alá valószínű befigyel egy-egy adapter aztán majd meglátjuk hogyan tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest