Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz Stauffenberg #39561 üzenetére
De ha amúgy is áttöltöd a gépen belül megfőzött fotót a telefonodra, hogy tovább küldd, akkor nem mindegy, hogy gépen belül vagy már a telefonodon történik az AI-okosítás?
Nyilván ha nem kéne, nem szarakodnék azzal, hogy áttoljam a képet a telefonra, és ott "szerkesszem". Nem kéne hozzá az a minimális tudás sem, hogy ha áttolom ott van varázspálca, amivel automatizálhatom az utómunkát. Mindent megold a gép maga.
A fényképezőgépben paraméterezhetően ott lenne a digitális utómunka aszisztens, és az exponálást követő pillanatban elvégezne mindent. Full autóban nyilván paramterezni sem kell. A JPG/HIEF fájlban én már a végeredményt látom.
A végeredmény meg megy a kívánt felhőbe, vagy mondjuk AirDrop-on a kameráról is át tudom tolni bárkinek a telefonjára, neadj isten van egy e-mail klines, aminek elég bediktálni a képhez tartozó e-mail címet, ahova aztán elküldhető a fotózás után. (Felismeri a hang memóból, hogy azt ígértem elküldöm az alanynak a portréját.) Stb. Olyan lehetőségek tárháza van, amire még nem is gondoltunk.Most sem kell vele matatni, belövöd a megfelelő filmszimet vagy receptet és a kieső Jpeg is már elég jó. Idejét nem tudom mikor babráltam utoljára rendezvény fotókat és ehhez még Fujifilm sem kell, még a hírügynökségi munkában is ez teljesen bevett gyakorlat, hogy (például) sporteseményeken dolgozó fotósok felvételei módosítások nélkül mennek ki, idő sincs rá, meg igazán igény sem.
Nekem nagyon más a tapasztalatom, de tény, én nem dolgozom az "iparban". Minden esetre az AI-nak pár minta albummal megtaníthatod a saját stílusod, vagy éppen másokét, ami tetszik. Ha paraméterezed az elkészült 938 fotóból kiválogatja és utómunkázza azt a 150-et, amit át akarsz adni, ha kell más más feltételekkel csinál akárhány külön albumot. Értékeli, javítja, vágja a fotókat, és ha megmondod neki, hogy ki az a rokon aki egyiken sem lehet rajta, akkor azokat a képeket kihagyja, vagy ha alkalmas rá a kép, leszedi róla az "ünneprontót"...
Aztán csinál montázst az album borítóhoz, meg be is rendezi a nyomtatandó fotókönyvet, megrendeli, kifizeti, postázza a megrendelőnek, stb...
Nem kell ebből minden a gépen történjen, sőt első körben valószínű nem is ott fog, inkább a felhőbe feltolt adatokon.
Értem és megértem az ellenérzéseidet. Részben nekem is vannak. Ugyanakkor amelyik márka ebből kimarad, az könnyen lehet, hogy süllyesztőben végzi. Fujiéknál meg egyenlőre az a realitás, hogy 1.5 hónapja rendeltem X100VI-t, de még közelítőleg sem tudják megmondani, mikor fogják, egyáltalán fogják-e szállítani. Szóval itt ezen a ponton be is fejezem az álmodozást, és ránézek a hétvégi képtermésre. Egyenlőre nekem kell kiválogatni ami marad...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Fujifilm X100VI fekete
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest