Új hozzászólás Aktív témák

  • m72

    tag

    válasz CollectoR #14521 üzenetére

    Nekem tegnap jött meg az 50-230 az Ír boltból. Csak gyenge fényben tudtam kipróbálni, így az egekbe kellett tolni az érzékenységet, a viszonylag hosszú záridők miatt meg elég sok teszt kép eleve kuka lett. Az AF is csak szerencsétlenkedett, de f 6,7-en az egyszerűbb tükrösök sem remekelnek szerintem. Csodát nem is vártam, ez egy sötét üveg. Azon kevés képen, ami elfogadható lett, nem nagyon látok szembeötlő optikai hibát (hurrá). Viszont már a kicsomagoláskor feltűnt, hogy valami (nem találok jobb szót) kotyog az obiban. Miután feltettem a vázra és használtam, már csökkent a dolog, de nem szűnt meg. Gondolom a dobozban rázkódástól "lazul" ez a valami, aztán a fókuszálás és/vagy a zoom egy kicsit stabilizálja.
    Ezek után a 16-50-est is megráztam egy kicsit (ez magyar garis). Ott is jelentkezik a dolog, csak visszafogottabban. Ti is tapasztaltatok Ilyet?
    Nincs nagy rutinom obik terén, eddig csak 1-1 db Nikon és Samyang obit használtam. Azoknál nem emlékszem ilyenre. Ez Fuji feature vagy hiba lehet?
    Persze egyik obit sem azért vettem, hogy rázogassam :)

Új hozzászólás Aktív témák