-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #114045 üzenetére
Az a helyzet, hogy az összhatás az tényleg jó. Jó a kép, működik. Simán elmenteném ezt a konfigot egy "art_plugin.cfg"-nek.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #114038 üzenetére
De mindenki közül te láttál a legtöbbet.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #114034 üzenetére
Tudod láttam már pár rawot, meg lágyítást is.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #113706 üzenetére
Pixel 4 hdr motor van beállítva a konfigban.
-
BlackV
őstag
-
BlackV
őstag
A minél nagyobb dinamikaátfogás a fényképezésben kívánatosnak számít a régi iskola szerint. Menj ki verőfényben nézd meg szabad szemmel milyenek az árnyékok és utána hasonlítsd össze a samsungot a pixellel. A legtöbb samsung egy fekete lyukat csinál a sötét részletekből. A pixel semmi természetelleneset nem csinál, az árnyékokkal.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
(képlinkelés problémák, mégegyszer nekifutok)
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Első képen csúnyán csődöt mondott a hdr, rendesen kiégett a felhőzet, miközben a kép meg szerintem kicsit alexpós lett. Ezenkívül a lencserajzolat és az árnyékrészletesség hagy némi kívánnivalót maga után. Mégis jó ránézni a képeidre, jó az összhatás, jók a színek. Szép helyeken jársz, jók a kompozícióid is.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108590 üzenetére
Jóféle.
Szerintem is. (Kontraszt itt is van gazdagon.) -
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108574 üzenetére
Hát sokkal jobb a te kezedben, mint a gsmarenánál. 3. kép is eléggé egyben van.
(Amúgy nálam van valami hiba, vagy te szúrod el folyton a képlinkelést?)
[kép] -
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108529 üzenetére
Itt meg talán tényleg jobb a 40. De annyival nem jobb, mint amennyivel kellemetlenebb volt az előző összehasonlítás mate40
füvérefa lombjára ránézni.szerk.: igen próbálom kizárni hogy eltérő körülmény eltérő színek, de nekem az előző gyep akkor sem tetszik, akármikor készült. De majd megnézem az otthoni monitoromon is.
A fákat nézd nálam sárgászölde a 40, a 30 meg zöld.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz #96241664 #108525 üzenetére
Szerintem is sokkal jobb a mate30 ezen az összehasonlításon. Mate40 nekem itt túlszaturált, kár, hogy ki van égve a fű a 30-nál így nem igazán korrekt a verseny. Bár a fa is sokkal jobb a 30-nál. 40-en nálam dell monitoron sárgászöld, kicsit túlszaturált.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108515 üzenetére
A valóságban milyen színű az ereszcsatorna? Mate mintha egy kicsit túltolná vagy azóta átfestetted :)
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108511 üzenetére
Szerintem elég jók. Ez milyen árfekvés?
-
BlackV
őstag
válasz #96241664 #108491 üzenetére
Értelek és teljesen jogos amit mondasz, logikailag mindenképpen. A jó GCam presetek (univerzális vagy specifikus) élvezetesebb szórakozás, mert tulajdonképpen egy automatát, kvázi algoritmust készítesz és ha jó, akkor van egy sokkal praktikusabb automatád a zsebedben, mint a camera raw.
De ha nyomtatásra kellene kép csakis rawból, abban nincs vita. -
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108484 üzenetére
..nincs még kész bőven van még mit tenni, csak egyfajta "step bye step"-nek szántam.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108447 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #108447 üzenetére
Csinálok egy vidámabb cfg-t. Már régebb óta akartam csak lusta voltam, helyette csak fotozgattam.
-
BlackV
őstag
Szerintem sokkal jobb ai nélkül nem annyira telítettek a színek. Jobb mint az enyém gyárija ai nélkül.
De kelleni fog a gcam látom szeretsz tájképeket csinálni. Az árnyékrészletekkel vannak bajok. Ha megnézed pl. a rét képen csúnyán be vannak bukva a sötét részek.
Amúgy nagyon klasszak!
-
BlackV
őstag
-
BlackV
őstag
válasz bigmasterg #107928 üzenetére
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107914 üzenetére
Tényleg jó.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #107522 üzenetére
Én is valami hasonlón gondolkoztam. Sok minden átjön a képből, csak az nem hogy éjszaka van.
-
BlackV
őstag
Néhol kicsit (nekem már) túl élénk, máshol meg tökéletes. Ami viszont rohadt jó az a 2. képnél, hogy nem próbálja meg szétmosni a zajt, hanem meghagyja a képet a részleteivel együtt. Nekem tök bejön, sose volt bajom egy kis "filmes" szemcsével sötétben, ellenben a mosottsággal már igen. Összességében szerintem elég jók.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107464 üzenetére
Van. És nem tudom leszedni, nem reagál semmire, akármilyen beállítást túrtam szét eddig.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107389 üzenetére
Note 20 sokkal sokkal jobb tónusok.
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #107362 üzenetére
Na ne. A Note 20-on az ég kevésbé szaturált, ezenkívül tök más tónusgörbét fut a kettő: S20-nál magasabb az árnyékrészletesség, nézd meg a füvön.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107339 üzenetére
Szuperek! Végre szép kék égbolt. Nem ciános, nem bilikék, nem babakék.. ..a sok hdrtől meg szirszartól.
-
BlackV
őstag
válasz akooos #107303 üzenetére
+1. Egy-egy 4-5 képes sorozatot végig nézek ha a miniképen már látom, hogy technikailag "tesztes" kompozíciót választott. Egy homlokzatfotóra vagy egy kékórás szoborfotóra, portréra, makróra rá se kattintok mert nem info nekem. Nate fotóit pl. szeretem lényegre törő, rendesen bedobja a mélyvízbe a telókat.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107272 üzenetére
Megúszós fotók. :) Dobd a mélyvízbe azt a nokiat;)
-
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #107008 üzenetére
Na jó csak ugyanezt ki kellene tudni skálázni most már normális méretű jpegre így 2022-ben. Ultra részletes mód eddig is volt köszi, rawban fotóztál aztán csináltál vele amit akartál. Az utolsó fázis hiányzik: kimenteni a végeredményt normális méretű jpegre.
[ Szerkesztve ]
-
-
BlackV
őstag
válasz Plazmacucci #106815 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy ezt az irányvonalat csak az "avatott szemek" értékelik. A mainstream, hogy instára facere nézzen ki jól. Nyakonöntjuk a 22+-t kontraszttal meg telítettséggel, aztán örül a boldog tulaj, hogy kapott valamit 400ért. (Az már mindegy, hogy egy fekete lyuk a kép a bebukott részektől, de "jól néz ki." Szóval nem tudom, hogy kapunk-e "rawosabb" jpeg motorokat.
-
BlackV
őstag
válasz Elit3Zotya #106810 üzenetére
Azbitang..
(Régebbi céges laptop, 32bites win10 chrome: "nincs elég memória az oldal megnyitásához" Aztán kilőttem mindent utána megnyitotta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika