Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #54998 üzenetére
Érdekes amit írsz. Műszaki emberként nem értem, hogy mi ebben a pláne, hogy túlhajtunk valamit amivel pár pillanatnyi plusz teljesítményt nyerünk, de mivel a túlhajtás következtében azonnal tönkremenne az eszköz ezt megakadályozandó beleépítünk egy bonyás vezérlést, hogy visszaszabályozza, miközben az egészre nem lenne szükség ha eleve akkora teljesítményre méreteznénk amit el is bír. Egy ideje ugyanez megy a processzoroknál meg mindenféle elektronikai cuccban.
A leginkább használt lámpám furcsa mód az Eagleeye X1R és egy Convoy M2 (6x8135-el)
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ZozzV6
senior tag
Az LR40R-t IWA-n már kipróbálgattam picit. körbe XP-G3 ledek vannak sajnos. Így sárgás elszíneződés előfordulhat de a nagy darabszám miatt elég jól elmossa. Sajnos a specifikációt nem fotóztam le.
Ha a legtöbbet használt lámpámat keressük akkor az a Luxeon V2 ledes Skilhunt DS20-am ami kapott Andúril firmware-t és a talpa valamint az oldalán az övcsipesz is mágneses. 1400 lumen turbó de a fokozatmentes rész plafonja 600 lumenre van állítva és az esetek 99%-ában elég az a fél-600 lumenig fokozatmentes szakasz.
Az éjjeli lámpa egy Q8 diffúzorral. Kulcstartón TIP. (Már úton van banggoodtól a TIP2. Hamarosan a táblázatom bővülni fog teszt és banggood linkekkel de arra még várni kell 1-2 hetet.)Az igazán nagyágyúkat nagyon ritkán használom. Néha csak 1-2-vel lesétálok a Duna mellé és gyönyörködök a fényükben de erre mostanság nagyon ritka alkalom adódik. Inkább mindig az aktuálisan tesztelni valókkal megyek. De a DS20 mindig nálam van. Na meg gyakran van még nyüstölve a szintén Andúrilos Skilhunt H03-am.
Az MS18 a 22000 lumenes fokozatot teljes akkumerülésig tudja tartani. Igaz a fényerő fokozatosan csökken de 22000-ről 30 perc felett éri el a 10000-et amit még mindig semmi nem csinál utána ebben a hordozható kategóriában. Igaz el kell viselni mellé a ventillátorok üvöltését. meg a 68,1 fokot a fejen és 56 fokot a kapcsoló környékén amire maximum felmelegedett.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
A Fenix LR40R, 18x XP-G3 + 1x XPL ledet tartalmaz, 11000 lm, 82944 cd, 576 m paraméterekkel rendelkezik. A XP-L HI led 1000 lm fényárammal, 5 óra üzemidővel biztosítja a 576 m hatótávot. A távolsági és szórt fény külön szabályozható, arányai beállíthatók szükség szerint. 154 mm hosszú, 80 mm fejátmérő, 51 mm testátmérő, 680 g.
Vannak hasonló hatótávú lámpáim, főleg a telkem hátsó részének átnézésére használom, mikor csaholnak a kutyák.
A Zebralight SC5 500+ lm van állandóan kéznél a mindennapokban. Havi túrán a Viking, Predator, Prime Armytek lámpáim, ill. a Fenix LD22.
Felesleges a nagy fényerő, fényáram napi használatban. Este hazafelé, a parkot már ismerem, inkább az ajándékba nem szeretnék belelépni. Autó pakolásnál, autó körül körbelesni, kulcs kiválasztása, majd kulcslyukba betalálás, víztócsák kikerülése eső után, stb. Nem a hatótáv számít, inkább az üzemidő, szélesebb fénykör, szórt fény, lehetőleg minnél apróbb csomagolásban. Minnél hamarabb legyen elérhető a megfelelő fény , ha lehet azonnal. És ne keljen keresgélni a lámpát, 1 mozdulattal elérhető legyen, azonnal a kapcsolóra álljon az hüvelykujj, stb., stb. .😉
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
A hátitáskámban való csiszolódás a Sofirn lámpámon látszik a legjobban, a 2 Convoy, Astolux, 1 - 2 ponttal megúszta.
Az alapkezelés rendben van. De pl. az Astrolux esetében az emelkedő váltás fél mp, O.K., visszalépés, speciális funkciók - fél és másfél mp között, na ez még most sem sikerül mindig. Másfél mp után a holdfény aktiválódik. Vagy memóriám van, vagy vissza tudok lépni a holdfényre. A Sofirn csoport választását már el is felejtettem. A Convoy rendelhető okos kezeléssel, ami a holdfényt és egyéb nyalánkságokat tartalmaz, de annál is megjegyezni a különböző csoport számát, melyik mit tartalmaz, hát ... . A BRAND lámpákkal ilyen gondom nincs, nem volt.
Igen, könnyebben javíthatók, a brand lámpákat meg jótállás alatt cserélik, javítják, visszaadják a pénzt, kicserélhetők, teljes áron az újabb termékre. A Nitecore tőlem nem kérdezte, hogy történt, hanem megkérdezték mit szeretnék, mi a választásom. Ki szeretnék -e próbálni más terméküket.
A fényükkel semmi gondom, az rendben van, de a korlátozott üzemidő már kicsit zavar. A Convoy S2+, M1 50 lm fénye hasonló fényes mint a Fenix LD22 30 lm fénye. A természetben ez kevés, a 400 lm pedig eszi az akkut. A Sofirn 90 / 595 lm -járól (az 595 lm mindössze másfél órára elegendő) ne is beszéljünk. C8 méretű lámpa EDC -re nem az igazi. Viszont a CONVOY lámpái már alkalmasak napi viseletre.
Az Astrolux holdfénye, hogy kikapcsolás után, hosszú gombnyomással a holdfény indul, éjjeli ágy melleti használatra is jó.
Mindegyik gyertyaként is használható.
-
ace22
tag
válasz Gargouille #55001 üzenetére
Ekkora fényerőre speciális területeken van szükség, ott viszont nem pár percre. Vakvágány a sok(tíz)ezres lumenes kézi (zseb) lámpák vonala.
Processzoroknál még van értelme a pillanatnyi overclock-nak, de rövid időre nagy fényerőre a vakunál van csak szükség. :-)
-
Gargouille
őstag
Korábban magam is ugyanerre jutottam, hogy azokon a spec területeken, ahová ekkora fényerő kell, ott nem 30 másodpercre szokott kelleni, hanem tartósabban. Mondjuk egy életszerű példát nézve egy éjjeli mentéshez vagy kereséshez a természetben, előre nem kiszámítható, hogy 10 percig kell megvilágítani erősen egy területet vagy 3 óráig, oda nem "zseblámpát" fog vinni az ember.
Processzoroknál is csak korlátozottan látom értelmét, én például kikapcsoltam a turbo boost-ot a notebookomban mert egyszerűen idegesített, hogy random felpörög a ventillátor az amúgy passzív gépben mikor mondjuk megnyitok egy weboldalt. Semmivel nem lassabb így, csak egyenletesebben működik és kevésbé melegszik. De szoktam 3D renderelni is (külön szerver van rá), ott meg van amikor 4 hétig tart egy render, ilyenkor 100%-on megy a CPU végig, ott megint csak semmi értelme pár másodpercnyi plusz teljesítménynek.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
-
Zoli-bácsi
senior tag
Eagle Eye X1R Banggood, 13.99$ kupon: fiNX1r
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #55008 üzenetére
Akkor folytatom. 10 A -os akkukkak végeztem a méréseket.
A Convoy S2+, M1 3,8 V -nál még 100 % fényerővel működtek, 3,7 V -nál -20%, és 3,6 V -nál már csak a fele fényerőt produkálták.
Az Astrolux C8 teljesen feltöltve hozta a 90000+ cd fényerőt (nekem a 100000 cd nem volt meg). 4,1 V -nál már az Acebeam L16 mérése mutatott többet. 3,9 - 4 V -nál már az Armytek Predator is erősebb volt. 3,8 V -nál a Nitecore EA42 szintjén volt. Ez a lámpa már sokkalta gyorsabban vesztette a fényerejét.
Meglepetés a Sofirn C8a volt. Alapból erősebb volt, mint amire számítottam, tartotta is a fényerejét, kb mint a Convoy -ok.
Erről tudtunk, hogy nem stabil kimenetelő lámpák. Az eredmények ehhez képest, nem rosszak, pláne, ha az árukat is figyelembe vesszük.
Azért 1 nap alatt előjött jó pár különbség a brand lámpákhoz képest. Ennyit megérnek ezek az olcsóbbak, amennyiért vettem, többet nem adnék értük.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #55007 üzenetére
Nem kell olyan specko helyekre gondolni.
- Őrző védő szervezeteknél, pl a kerítés és környékének átpásztázása, őrzött terület átfésülése. Ha nem pár 10 m -es a kerítés, azért a 45 mp kevés lehet.
- Vadászoknál, a kilőtt vad megkeresése (az a vad néha kicsit máshol található, mint ahol kilőtték).
- Gyümölcsösben, zöldségesben a jó gazda, néha esténként is körbenéz. Már meséltek lábat növesztett vízpumpáról is. Nagyon érdekes látvány.
- A kukoricásban szintén nem árt messzebb látni.
- Túravezetőnek sem baj ha látja merre jár.
- Ha valaki eltévedt, elveszett, keresése nem biztos, hogy pár perc alatt befejeződik. És azért ebben az esetben is látni kell.
Azért vannak helyek, ahova el tudom képzelni azokat a lámpákat, amikkel pár 100 m távra ellátni. De a legtöbb esetben, nemcsak pár percre használják a lámpát.
Viszont az is igaz, hogy 200 m távolságban már nem olyan nagy az ember. Valahogy összemegy.
-
Gargouille
őstag
válasz FBLLMAG #55011 üzenetére
Csak egy példát mondtam, nem akartam hosszas felsorolásokba bocsátkozni, úgyis mindenki érti a lényegét.
Van sok olyan terület ahová kell nagy fényerő és/vagy távolság, de ha csak nem a vagizásról van szó, hanem valamely érdemi tevékenységről (mint például amiket felsoroltál), akkor már igencsak problémás lehet ha mondjuk elkezdek körbepásztázni, épp kiszúrom amit meg kellene néznem, a lámpa meg elkezd halványulni pont amikor nagyon kéne még a fény.
Kicsit úgy vagyok ezekkel a pillanatnyi túrbó értékekkel, hogy kreáltak egy feature-t és utólag "megmagyarázzák", hogy az miért jó. Mondhatni nem az igényekhez igazították a műszaki tartalmat, hanem a műszaki paraméterekhez próbálják az "igényt kreálni". A mérnökök helyett a marketingesek döntenek.
Ezzel alapjában csak az a baj, hogy becsapják vele a laikus vevőt, aki tényleg elhiszi, hogy a pénzéért azt a teljesítményt fogja kapni ami a dobozon szerepel, ez alapján választ és vásárol (és egyáltalán nem biztos, hogy utánanéz a grafikonoknak, apró betűs résznek stb.), aztán esetleg éles helyzetben amikor szüksége lenne rá, akkor "hagyja cserben" az eszköz.
Általában persze egy zseblámpa mellékes dolog, nem okoz különösebb tragédiát ha elromlik vagy lemerül, de aki olyan területen dolgozik, vagy került már esetleg olyan helyzetbe ahol ez kritikus volt, az tudja, hogy van amikor az életed múlik azon, hogy látsz e valamit.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #55012 üzenetére
Ha nem is az életem, de balesetet lehet szenvedni, ablaktalan, kivilágítatlan lépcsőházban még nappal is, fény nélkül.
Közben feltöltődtek a 3500 mAh -s akkuk. 2500 mAh -t lehetett beléjük tölteni, tehát 1000 mAh maradt az akkukban, miután már csak fele fényerőt nyújtották a lámpák.
A Nitecore MH23 is csak 1 hetet bírt ki, de ezek még kevesebbet bírnak. Mármint, az szerint, ahogyan én használom a lámpáimat.
Túrára, melóra, távol otthontól, azért nem ezeket vinném. Most már meg is tudom magyarázni, hogy miért.
Az 50 lm elég vakító tud lenni ébredéskor. Viszont az Astra C8 holdfénye, egész használható.
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #55005 üzenetére
A Convoy C8 több módcsoportja nem azért van hogy állandóan váltogasd őket. Kiválasztod első használatkor a neked tetszőt és abba hagyod. Aztán kész csak használni kell
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Gargouille
őstag
válasz FBLLMAG #55015 üzenetére
Ezért jó például az Eagleeye X1R, hogy folyamatosan látod a bekapcsológombon, hogy épp hogyan áll az akku. Ez számomra az egyik leghasznosabb képesség amit korábban nem nagyon láttam, pedig tök triviális lenne minden lámpába.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #55014 üzenetére
Egyébként az Astrolux C8 lett meg. Ennél is a legalacsonyabb fokozatra kell állítani, 3x 1 mp -es gombnyomás, és akkor látod hogy áll az akku.
A Nitecore esetében vagy 1 gombnyomás, vagy meglazítod / megszorítod a kupakot, az Armytek 5 mp -ként villogja, az Olight, Led Lenser, Fenix bekacsoláskor pár mp -ig kijelzi, stb, a töltöttségi szintet.
Másik dolog, pl a gomb villogásának be / ki kapcsolása, mikor a lámpa ki van kapcsolva. Ez sem szokott 1 gombnyomás lenni.
Azért aki ilyen lámpákat nem fogott, azoknak azért nem egyszerű kezelni ezeket az okos lámpákat.
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #55017 üzenetére
Volt már pár 10 BLF A6 driverem és Nitecore-om is szóval megvan.
De én a Convoy lámpáimra ezért csináltam meg Janaboy-al a firmware-t mert abban a módok között nincs semmi villogás ellenben az akkuszint ellenőrzést 5 gyors gombnyomással kivillogja. Véletlenül sosem lépek bele de ha kell ott van. Van moon mód is és ha akarom időzített turbóból való visszalépés.
-
csabyka666
veterán
Üdv ismét!
Ma voltam a helyi bolhapiacon, egy srác árul ilyen kínai cuccokat, volt nála egy ilyen lámpa. Kezembe vettem, totál műanyag az egész. Kérdeztem, de azt mondta, volt más fajta is, de azok is műanyag házasok.
A másik kérdés, hogy belül egyáltalán van-e hűtése a LED-nek. Mert eljátszottam a gondolattal, hogy veszek egy ilyet kíváncsiságból, aztán szétszedem, és egy normális (vastag) alu vagy réz lapra rögzítem a LED-et, de akkor is csak a házon belül tud keringeni a meleg...Aki ilyet használ, mennyit szokta üzemeltetni egyhuzamban? El tudom képzelni, hogy szakaszosan elég sokáig elmegy, aztán egy huzamosabb használat után jön a füst...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
gyapo11
őstag
9 órától olcsó akku az alin, ponthegesztett lemez van rajta, 18650 2500 mAh 10 A terhelhetőséggel 11.54 $ lesz ingyen postával 6 db.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz Gargouille #55012 üzenetére
A laikus vevőt lehet, de engem nem tudnak becsapni. Viszont van egy csomó olyan helyzet, amikor jól jön a nagyobb fény fél percre vagy még rövidebb időre. Aki nem találkozott ilyen helyzetekkel, annak nyilván nincs szüksége ilyen turbós lámpára, vagy nem használja a turbót, viszont ha nincs a lámpában ez a lehetőség, akkor nem tudsz megvilágítani valamit elég fénnyel 1 másodpercre sem, mert nem elég a lámpa fénye hozzá.
Szerintem is a kis lámpák a nyerőbbek, ritka az olyan zseb, amiben az L6 vagy Q8 elfér. Nekem fogásra a 26650-es lámpák jönnek be legjobban, de már azok is kicsit nagyok. Szóval kellenek olyan 18650-es/21700-as lámpák, amik nagy fényt is tudnak villantani. Persze ezt nem fogják tudni sokáig a méretük miatt.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Gargouille
őstag
válasz gyapo11 #55023 üzenetére
Ha valamire az van írva, hogy 1800lm-et tud, de azt nem tüntetik fel mellette ugyanilyen láthatóan, hogy ezt csak 10 másodpercig képes tartani, utána visszazuhan felére/harmadára a fényáram, akkor lényegében becsapják a vevőt. Így lehet a 6-800lm-es lámpákat eladni 2000lm-esként. Ezt kár szépíteni, ez a helyzet.
Oké, hogy téged nem lehet megtéveszteni és neked pont megfelel az ilyen pillanatnyi turbó, de a többség aki mondjuk keres egy erős lámpát (és pont azért fizet felárat mert ez több lument tud) és közben nem szakértője a témának vagy nincs ideje bújni a teszteket és a fórumokat, az simán megvásárolja utána meg csalódni fog. Én erről a jelenségről beszéltem.
Magunk közt szólva pedig műszaki szempontból is megkérdőjelezhető az egész, nem véletlenül alakult ki az a gyakorlat, hogy tervezéskor mindig van ráhagyás az üzembiztosság végett (és most mindegy, hogy egy autóról, zseblámpáról vagy hídról beszélünk), ezzel szemben az új trend a kicentizés ami - legalábbis szerintem - egy meglehetős igénytelenség, aminek az eredménye a jóval silányabb, rövidebb élettartamú eszközök lesznek, bár ezt is meg lehet ugye magyarázni marketing meg üzleti szempontból, csak a vevőnek nem jó.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #55023 üzenetére
Az a pár p / mp -es TURBO az csak arra jó, hogy rávillantsak valamire, valamit jobban meg szeretnék lesni, amire elég pár mp, és az egész rövidebb ideig tart mint, hogy előkapjam a távolsági lámpámat. Ezért jó, amit a Nitecore az utóbbi időben kitalált, a pillanatnyi TURBO. Addig működik amíg tartom a kapcsolót, elengedve arra a fokozatra lép vissza, ahonnan a TURBO indítva volt. Az Armytek Viking, Predator, Barracuda TURBO -ja is hasonló, a fejet rászorítva indul a TURBO, meglazítva, az előtte használt fokozatra lép vissza.
De az Acebeam sok lámpája is a hátsó kapcsolójával a TURBO fokozatot aktiválja. Kikapcsolva viszont kikapcsol a lámpa, bár az is igaz, hogy az újak a holdfényt már kihagyják, oldalsó kapcsolóval bekapcsolva, 150 - 200 lm fényárammal indítanak, vagy azzal a szinttel ami a memóriában van.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #55024 üzenetére
+1
-
WestBam
Topikgazda
Te példádnál maradva a procira sem ízt írják rá, hogy mennyi a turbo boost sebessége, amire fel tud pörögni, hanem a folyamatos sebességét, melletteírják oda a maximumot. Ez lenne igazán korrekt elemlámpáknál is.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten az Olight Seeker 2 Pro elemlámpa tesztjéről írtam a blogon, már olvasható
-
veterán
válasz WestBam #55028 üzenetére
Hibátlan lámpa, nem nagyon lehet bele kötni semmibe sem ami a lámpát illeti. Nagyon nagy + hogy 21700-as akku van benne, így a runtime is baromi jó neki. PIcit árából faraghattak volna, de a lámpa így is 10/10.
Visszalépéshez annyi hogy nekem volt Fenix TK75 2015 lámpám, és az előző verzióhoz képest annyit javítottak rajta hogy amikor elérte a 65 fokot a lámpa, akkor nem egy bizonyos lumenszámra lépett vissza, hanem 1-5%-al csökkentette a fényerőt ameddig a hőfok a megadott tartomány alá nem csökkent. Ezt a megoldást kár hogy nem találtam meg még egyetlen egy lámpába sem azon a lámpán kívül.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz WestBam #55030 üzenetére
Igen 1-5%-al lépett lefele. Annál nem ugrált össze vissza, mert addig lépett lefele ameddig az adott hőfokot már tartani tudja huzamosabb ideig. És mivel ilyen 1-200 lumenről van kb szó, én nem vettem észre az ugrálásokat hanem szép lassan csökkent annyira a fényerő amennyire be volt lőve a hővédelem.
iPhone 13 Pro Max
-
Gargouille
őstag
Tényleg eltalálták nagyon. Azért a kapcsolóért egy csillagos ötöst adnék nekik, folyamatosan jelzi a töltöttséget és a fokozatot is ahol vagy. Zseniális. Bárcsak ez elterjedne szélesebb körben is.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Gargouille #55032 üzenetére
Nem-nem, 10 másodperc után elalszik a fénye. Ha merül akkor az utolsó zöld kis pötty átvált pirosra, na az már világít folyamatosan, illetve ha módot váltasz akkor újra mutatja 10 másodpercig a módot/akku szintet.
-
WestBam
Topikgazda
válasz jozsi252 #55031 üzenetére
Akkor nem azonos, mert a Klarus pár %-os lépésekben szépen addig megy lentebb, míg el nem kezd hűlni, utána pedig lépked fel, míg újra nem melegszik. Ezzel nem is lenne baj ha smooth lenne és nem vibrálna a lépéskor a fénye, de erről FBLLMAG is tud nyilatkozni, hogy milyen, neki is volt Klarus lámpája. Engem zavar, van akinek nem tűnik fel csak ha megmondom mit kell nézni.
-
gyapo11
őstag
Az sajnos irreális elvárás lenne a műszaki dolgokhoz nem értő vásárlóktól, hogy képben legyenek műszaki termékekkel. Rá lehetne írni minden adatot a dobozra, de nem olvasnák el, nem értenék meg.
Marad az, hogy a vevőknek kell megtanulni, hogy mit hogy kell érteni. Sajnos az elsők megszívják, mert ha a lumen megvan, és nem volt odaírva, hogy hány másodpercig, akkor nem nagyon reklamálhat. Ha meg az is le van írva, hogy hőfigyelés van meg visszalépés, akkor pláne.
De már régen szétfutott az interneten, hogy ezek a lumenek hogy is értendők, tehát minimum megkérdez valaki ismerősét, aki fölvilágosítja, rákérdez a(z itthoni) kereskedőtől. Ha Kínából vesz valaki műszaki cuccot, akkor eleve tudja, hogy a paraméterek, garancia az kb. a mesék világa, csak a sokszorosan bevált kereskedőtől a sokszorosan tesztelt termék adhat valamiféle biztonságot.
És azt se tudom, hogy egy valóban tájékozatlan ember hogyan választ lámpát, önmaga dönti-e el a lumenszám alapján, vagy próbál tájékozódni.
Mindenesetre van egy ismerősöm, aki mondta hogy milyen szuper lámpája van, 36 led van benne és a ceruzaelemnél nagyobb akkuk, amikre 8000 mAh van írva. Nem tudom hogy és hol vette, de lehet, hogy a ráírt nagy számok valóban el tudják adni a terméket.
Még azt is mondanám, hogy nem is biztos, hogy minden ember alkalmas minden műszaki cikk működtetésére.
Ha a lámpák nem léptetnének vissza, akkor egy csomóan szétégetnék a ledet meg a drivert, és néznének boci szemekkel. Ha az akkutöltő nem kapcsolna le a végén, akkor szétrobbantanák az akkukat. Ha nem lenne polaritásvédelem a lámpában, akkor tönkretennék a drivert a fordítva betett akkuval. Tehát a lámpagyártók önvédelemből kénytelenek mindenféle korlátokat beépíteni, hogy a laikus ne tudja tönkretenni. Tehát hiába panaszkodik a laikus, hogy a lámpa visszalép, ez pont ő miatta van.
A led, a driver, az akku alkalmas a nagy fényt kibocsátani, a lámpa viszont alkalmatlan a méreteivel a hő elvezetésére, kisugárzására. De ennek az egyszerű ténynek a műszaki leírása képletekkel, mérésekkel lenne kb. 10 A4-es oldal, azt meg nem olvasnák el.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #55034 üzenetére
A Klarus XT12GT 1600 lm -os, szélesebb fejjel, ha az is zavar, akkor képzeld el, hogy mit csinált a 2000 lm -os XT11GT.
A Fenix 5% -onként lépked lefelé, addig ameddig nem tudja tartani a hőfokot. Az 5% különbség, meg szemmel nem látható, pláne, hogy finoman csinálja, nem ugorva. Ezt más is átvehetné már.
Gratulálok, nagyon jól megírt bemutató. A lámpa is csúcs.
Egyébként, pont az Olight leírja a dobozra is, és a táblázatban is feltünteti, mennyi ideig tartja a TURBO fokozatot, és hova lép vissza, és ahol nem lép vissza, ott az üzemidőt, és a fényáram mértékét jelöli. Nemrég arról írtam, hogy a Fenix dobozán, az egyes fokozatokhoz, a "Run Time" görbéket is feltünteti. A Nitecore az egyes fokozatoknál elérhető fényáramot, fényerőt, hatótávot, üzemidőt jelöli.
-
WestBam
Topikgazda
válasz gyapo11 #55035 üzenetére
Én ismerek olyan aktív fejlámpa használót, aki simán megvette a sokezer milliamperes akkut, de tapasztalta, hogy keveset megy vele a lámpája. De utána nem olvasott-keresett, belenyugodott. És ő mikor lámpát vesz akkor azt nézi, hogy sok lumen legyen, mert távolra akar látni vele. Ez sem jött össze, beletörődés, a meglévők használata jelenti a megoldást.
Nem buta és nem tanulatlan az ember, egyszerűen megvette azt amit árban rászánt, megvette azt amit erős középkategóriának tartott az ára alapján, megvette itthon, mert a magyar kereskedő nem ver át, megvette itthon az akkut is, mert azzal sem verik át. Na vannak ilyen webshopok is.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
Majd el felejtettem, köszönöm mindenkinek aki válaszolt a kérdésemre!
Ezek szerint nem csak én használom a normál méretű és képességű lámpákat, hanem a többség ilyet hord/használ a mindennapokban. Mivel elég sok nagy teljesítményű lámpa van már a piacon és szoktunk is venni ilyeneket ezért érdekelt, hogy vajon használjátok is őket, vagy inkább csak gyűjtjük/gyűjtitek.
-
Gargouille
őstag
válasz gyapo11 #55035 üzenetére
"Marad az, hogy a vevőknek kell megtanulni, hogy mit hogy kell érteni."
Igen, éppen erről beszélünk. Ahelyett, hogy a sorok között kellene olvasni, meg "megszívni" meg bogarászni a netet, mennyivel egyszerűbb lenne ha tisztességesen rá lenne írva a dobozra.
"Ha a lámpák nem léptetnének vissza, akkor egy csomóan szétégetnék a ledet meg a drivert, és néznének boci szemekkel."
Ahogy írtam is, ez tervezési hiba. Bár tudom, most divatos azt mondani, hogy ez nem bug hanem feature. Az biztos, hogy ha én ilyet szerkezetet terveztem volna anno, akkor a gépészet tanár úgy vágott volna ki az ajtón, hogy a lábam nem éri a földet. Ha a zseblámpa annyira felforrósodik, hogy megégeti a kezet vagy szétég a led (gondoljunk csak mondjuk a táskában véletlenül bekapcsoló lámpa okozta tűzveszélyre, hogy mást ne mondjak), akkor ez annyit jelent, hogy túl nagy áramot kap / elégtelen a hűtése, ergo ez tervezési hiba. Akkor is ha a lumenháború miatt ma ez általános. Ahogy magad is írod:
"A led, a driver, az akku alkalmas a nagy fényt kibocsátani, a lámpa viszont alkalmatlan a méreteivel a hő elvezetésére, kisugárzására."
Ergo alul van méretezve. És ha már így van, akkor vagy rá kell írni a dobozra közérthetően, vagy normálisan kell méretezni a teljesítményt.
-
bwoay
nagyúr
válasz WestBam #55039 üzenetére
jut eszembe, nem válaszoltam!
pótolom: fotósok ugye mindig azt mondják, hogy az a legjobb fényképezőgép, ami ott van nálad. szerintem a lámpa is ilyen. ezért vélhetően nem hazudok, ha azt mondom, hogy én a Nitecore TUBE-ot (!!!) használom a leggyakrabban. a kulcstartómon lóg, mindig kéznél van. nyilván egy csomó mindenre nem jó, de marha jól jön, hogy egyáltalán tudok valamivel világítani, és nem a telefonnal kell szerencsétlenkednem. amúgy pedig Eagle Eye X2R. az első lámpám. a legjobb választás. igaz, hogy házon belül, de hetente többször használom. a többi lámpámat csak hobbiból nyomogatom.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
FBLLMAG
senior tag
Tegnap G@ben -nal próbálgattuk az "új" lámpákat is, meg pár másikat. A Viking is elég homogén széles erős fénnyel világít. MH23 -asom is, Convoy S2+ is van. Most már nagyon felcsigázott ez az Olight SEEKER 2 PRO. Ez most a "nekem is kell ilyen" kategória.
Egyébként, a Sofirn C8a, szemre, sokkal erősebbnek tűnt mint a papírra vetett adatok. Ez tetszett. Sajnos, hogy ez az egyetlen pozitívuma.
A Convoy M1 nagyon tetszik, hatótávja a Nitecore MH23 -assal megegyező, a MH23 szórt fénye fényesebb, mivel magasabb fényárammal dolgozik, miközben a szórt fény átmérőjük azonos.
A Convoy S2+ (XPL HI) kicsit gyengébb (-15%) mint a M1, de ezt alig lehetett észrevenni, kicsit szélesebb a szórt fénye. De ezt bizonyára mindenki itt tudja. A régebbi S2+ (XM-L2), rövidebb hatótávval rendelkezik, de jóval szélesebb a fényköre. Otthon, ház körül, talán a régi lehet a jobb választás. Túrán, a természetben, viszont a XPL HI ledes jönne be jobban. (Túrára inkább a Nitecore EC4GTS -t ajánlanám, 2 db 18650 -essel)
-
FBLLMAG
senior tag
Ha már 3 ledes Olight, hát akkor itt az ellenpélda, fejlámpában (szuper fényes, szuper erős, hatalmas hatótáv, ...)
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #55040 üzenetére
Ezzel a tűzveszéllyel picit vitatkoznék. Skilhunt H03. Működik. Hosszan is miután 500 lumenre vissszavett azzal az 500 lumennel is közvetlen közelről a TIR optika műanyagot olvaszt. 500 lumen. A lámpa elvan magában tehát jó a tervezése. De ha elé teszel valamit megolvasztja. Akkor ne ia legyenek 100 lumentől erősebb lámpák mert veszélyesek?
-
ZozzV6
senior tag
Enkem még mindig nem győzött meg hog vegyek ilyet. Convoynál rossz a 2 perc turbó de ennél jó? S21A-ba bem minden 21700 jó ami baj de itt nem baj? Az akku nem tölthető semmi másba, csak más olight lámpákkal kompatibilis, túl is van árazva és még ennek is örülnöm kéne? Nincs moon?
3200 lumen tir optikával simán lehet gyújtogatni és egy szimpla 2 másodperces gombnyomással feloldódik? Ezt se tenném a táskámba.Debhogy ne csak negatív legyek: a gomb körüli ledes akku és fokozatjelzés tetszik Meg a 21700-al kisebb módokban jó üzemidő.
-
-
gyapo11
őstag
válasz WestBam #55039 üzenetére
Használom a nagyokat is, de nem a legtöbbet, ahogy a kérdésed szólt. A nagyok speciális esetekben jönnek jól, amikor vagy nagy fény kell vagy a normál fényen hosszú üzemidő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest