Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz gyapo11 #55023 üzenetére

    Ha valamire az van írva, hogy 1800lm-et tud, de azt nem tüntetik fel mellette ugyanilyen láthatóan, hogy ezt csak 10 másodpercig képes tartani, utána visszazuhan felére/harmadára a fényáram, akkor lényegében becsapják a vevőt. Így lehet a 6-800lm-es lámpákat eladni 2000lm-esként. Ezt kár szépíteni, ez a helyzet.

    Oké, hogy téged nem lehet megtéveszteni és neked pont megfelel az ilyen pillanatnyi turbó, de a többség aki mondjuk keres egy erős lámpát (és pont azért fizet felárat mert ez több lument tud) és közben nem szakértője a témának vagy nincs ideje bújni a teszteket és a fórumokat, az simán megvásárolja utána meg csalódni fog. Én erről a jelenségről beszéltem.

    Magunk közt szólva pedig műszaki szempontból is megkérdőjelezhető az egész, nem véletlenül alakult ki az a gyakorlat, hogy tervezéskor mindig van ráhagyás az üzembiztosság végett (és most mindegy, hogy egy autóról, zseblámpáról vagy hídról beszélünk), ezzel szemben az új trend a kicentizés ami - legalábbis szerintem - egy meglehetős igénytelenség, aminek az eredménye a jóval silányabb, rövidebb élettartamú eszközök lesznek, bár ezt is meg lehet ugye magyarázni marketing meg üzleti szempontból, csak a vevőnek nem jó. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák