-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
válasz dudicukrasz #8896 üzenetére
basszus az lemaradt ,hogy merre jár
-
pfff... 60k-ért?
2 nap alatt símán bele lehet jönni, mire kérnek ezek pénzt? Hagyjuk már, ez rohadt egy lehúzós buli. Majd ha kerékpárra és a villanyos bicóra is kell vizsga, akkor szóljanak és megyek drónvizsgázni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #8896 üzenetére
Ne offold szét a topicot
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
dudicukrasz
tag
Milyen fantasztikusan érdekfeszítő hogy kinek mennyi kuponja van mit hol mennyiért vett,hol tart a csomagja stb.
-
tibibi
őstag
Én is vettem egyet most már 2 lesz banggood rohadtul utálni fogja a ph-s gitár csapatot 6714 huft vontak le tegnap rendeltem gearbest bnf verziót
[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
-
csmat
senior tag
válasz Teréz Atya #8883 üzenetére
Nekem ez tetszik! van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Van ebből FPV mentes verzió? arra tenném át a 686 FPV-jét r[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
8000-ért nincs sportosabb modell a kínálatban az a helyzet. Nincs miért nem megvenni. Már csak a JJRC X1 hiányzik a kínálatból, amivel lehet igazán tolni is
-
kimista
aktív tag
meglévő távirányítót lehet párosítani épített drónhoz?
egész pontosan a CX 20 távirányítójára gondolok.
a CX 20 mellé építenék valami brushless gépet, de szeretnék a távon spórolni.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
5 perce 74 darab volt, most 72. USAkoknal nagyon nepszeru modell, felenk nem annyira. Elottem csak egy foszert lattam itt a forumon, akinek volt.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
cris78
őstag
Egyet hagyjatok nekem is. Tegnap óta várok a BG válaszára.
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Teréz Atya
senior tag
Koszi, megveve! Majd dobj egy ref linket p.u.-ben, ha legkozelebb veszek valamit neked is csurranjon-cseppenjen valami.
Ja, igen megeri. 35 dolcsi alapbol.
Hoppa, a Batman-es sapka is flashdeal-es.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
tipuka
addikt
akciós az U807 bg-n flash dealben.
megmerjen venni lepontozva?: ) elég jó árnak tűnik! -
jony77
tag
válasz Teréz Atya #8876 üzenetére
Ezért építek én is hexát
De valaki hexával járt úgy hogy a propp fele rajta maradt,és ez annyira berángatta a gépet,hogy a vezérlő behülyült. -
Teréz Atya
senior tag
Fejlettebb vezerlokben hexatol felfele egy motor kiesese nem gond. Az MJX X600 meg nem ilyen. De azt meg kell hagyni, amikor kiegett az egyik motor nem korbeforogva pottyant le mint a tobbi quadkopter, hanem kulturaltan le lehetett ereszteni. Csak a foldon vettem eszre, hogy az egyik motornak kampec.
-
jony77
tag
De azért azt furcsálom,és el is várnám,hogy egy több száz ezer forintos vezérlő nem tudja érzékelni.Ill kompenzálni az esetleges hibákból származó karonkénti erő csökkenést,esetleges le állást!
Annyi pénzért lehetne például inteligens vezérlő, Mondjuk egy próba kör után rögzitené magába,hogy egy bizonyos sebessénél,szögben mennyi ellenállást kap a motor ,és ha ez nagy mértékben eltér akkor ezt hiba ként érékelné!Kapcsolna valami mentő lehetőséget!
Persze ez csak az én fantáziám,de remélem nem sokáig![ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #8871 üzenetére
Pl. damil, ha peched van lehet akar 64 propellered is.
En az uj Szlovakiai torvenyekkel elvagyok. Ha amator vagy, fel kilonal nehezebb gepekkel 50 meterre tavol kell lenni az emberektol, hazaktol, stb. Fel kilo alatt jateknak szamit, reptethetek kozteren, csak embert / tulajdont nem veszelyztethetek. Azt meg nem szoktam.
Az USA-ban is hasonlo lesz, de ott a negyed kilonal nehezebb gepekhez regisztracio is szukseges lesz.Egy foszer a szemem lattara majdnem egy kislany fejere ejtett egy epitett, negyrotoros vackot, egy faag mentette meg szegenyt. No, a foszert majdnem meglincseltek. Nem volt kicsi gep, ha jol emlekszem talan egy DSLR-t cipelt. No, az az esestol darabokra tort. O meg csak pislogott, huhogott, nem ertette h mi a baja a szuloknek. No, az ilyen marhak miatt kell szabalyozas.
@ synar - egy bizonyos meret folott mar most is kotelezo a pilotavizsga. Szlovakiaban pl. 20 kilo, kereskedelmi felvetel keszitesere szukseges. E nelkul csak illegalban tolhatod.
Hat, megneztem a gyakrolati vizsgat, en ezt reptetesenkent megcsinalom. Meg 200 euro a papir, en meg itt ingyen osztom az eszt.[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
válasz szacsee #8865 üzenetére
Szerintem pont nem miatta fognak szigorítani, mert tuti valami komoly pilóta volt akinek volt engedélye, komoly gépe, végül is egy sporteseményen videózott, aztán lehet valami privát cucc volt, ezt nem írják sehol, de ma már sok sporteseményen van profi gép. Persze a tapasztalat meg a repülési engedély még nem jelenti, hogy nem eshet le egy gép.
Amúgy elég rosszul látszik, de ez is X8 quadnak tűnik, az is lejön ha egy prop vagy motor gond van, de hát bármi lehet amitől úgy esik le, mint egy darab kő.
-
synar
őstag
Na tessék kérem:
2 NAPOS DRÓNPILÓTA KÉPZÉS
Lehet, hogy egyszer még kötelező lesz, bizonyos méret felett?[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
Úgy látom ott vannak azok is amiket linekltél.
-
Teréz Atya
senior tag
Haraposabb lesz, de meg jobban rovidul a repulesi ido. Meg nehez elegge kiegyensulyozottat gyartani, nagyobb remegesre panaszkodnak.
-
csmat
senior tag
10% engedmény propellerekre: xmasprop
Cx10-re ez vagy Ezjó lehet? Van WL 686-ra 3 ágú propeller?
Egyébként mennyire válltoztatja a repülési adottságokat a 3-ágú?
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz ottobacsi #8863 üzenetére
Mákja volt nem kicsi.
Az ilyen felelőtlen drón használók miatt szigorítják a törvényeket.
Hivatalos eseményen, nagy tömeg felett (koncert), vagy forgalmas nyilvános téren betiltanám a hexa alatti koptereket az ilyenek miatt, sőt üzletszerű használat esetén minimum octocoptert tennék kötelezővé. (lehal egy motor, vagy törik egy szárny, akkor nincs akkora para, mert le lehet hozni biztonságosabban mint egy quad ahogy leesik)
Magán jellegű használatnál ahol nincs rögzítve videó, szabadon engedném, ahol rögzítve van és nem sérti a személyiségi jogokat szintén engedném, max ha közösségi portálon landol és egy személyt "kukkol" vele a készítő legyen az fail videó akár, akkor a "célszemély" engedélye nélkül nem tehetné fel.
Tudom, hogy ez így hülyén hangzik, de sok az idióta, ahogy a drónos videókat nézem a Youtube-on... tisztelet a kivételnek. Sajnos a kivétel issza meg a hülyegyerekek által okozott "károkat" ami miatt szigorítanak a drón használaton. RC modellekkel már a 90-es években bohóckodtak az emberek még sem lett azóta sem szabályozva szigorúan a használata. -
Jackal2
senior tag
Névadásban valaki beelőzte az Applet:
- idrone, na ez mi? Tud erről valaki valamit? 2 kilóba kerülPl. ez milyen fícsör:
"1.High efficient electric regulator .PAC new technology system.
9.Equipped 6980mAh battery,Flying time can reach 35-40 min,long flying time. Hiszi a pisziA másik cuccos: DJI MG-1 agricultural plant protection drone. Könyörgök, valaki vegyen egyet és adja nekem az affiliatet
Szerk: Ez elég alkalmi vétel: Xiro Explorer 5.8G 116.000-ért
[ Szerkesztve ]
-
ottobacsi
tag
Síbalesetet már nem csak esés közben lehet elszenvedni...
video -
tipuka
addikt
válasz Teréz Atya #8860 üzenetére
elég volt az internetből mára.
-
Olii
újonc
Sziasztok. Mennyiért tudtok legolcsóbban egy k300c s drónba 2 motrot?
-
Jackal2
senior tag
-
Minstrel
senior tag
válasz Teréz Atya #8854 üzenetére
Egy syma egy fordított
-
Olii
újonc
Sziasztok. Mennyiért tudtok legolcsóbban egy k300c s drónba 2 motrot?
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #8844 üzenetére
Jah, akkor keresek valami mást? Mostohaapa?
-
szabacsik
őstag
Eachine h8 3d-t rendeltem elméletileg ma már az országba lépett . (Vajon innen kezdve mennyi idő míg elér hozzám?)
A hozzá való rotornál mi ez a "clockwise / counter-clockwise", melyiket válasszam BG-on?[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
Hurkafej
aktív tag
válasz DougButabi #8828 üzenetére
Nem fog lelépni. De ha repülsz egy irányba és lekapcsolod a távirányítót, akkor láthatod, hogy hány másodpercig repül még.
-
Imy
veterán
Nyomon követőnek mi a legjobb, ha ellóg a kis dög?
Valaki már ráizgult, és keresett valami szerkezetet? -
stinky14
csendes tag
Az én syma x5-öm ha jelet veszt nem csak két másodpercig teszik.. Múltkor fejem felett 10 méterre történt. Kb 300 méterrel arébb találtuk meg.
Eddigi tapasztalatok szerint ezt csak bekapcsolt WiFi-s kameránál teszi. -
Jackal2
senior tag
Kamerázásra:
Ha lenne 217 $-ért XK Detect, megvenném azt EU raktárból, Gear Bestről. Ha egyben akarnék venni valamit, amivel nem kell foglalkozni és van rajta FPV, gimbal és kamera, megvenném a Wingsland Scarlet Minivetet.
Ha dolgoznom kellene, vennék egy Phantom 3-mast 4K verzióban.
Ha a szívemre hallgatnék, egy Xiro Zero 14MP-t vennék.
Ha nyernék a lottón egy 3D Robotics Solo-t vennék
De mivel csóró vagyok, nem nyertem a lottón és nem akarok kamerázni veszek egy JJRC X1-et
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz Teréz Atya #8837 üzenetére
Ez mekkora béna.
Itt nincs home return? Ha azt nyomja nem töri össze. Max ledarálja aki vezeti.
-
tibibi
őstag
válasz Teréz Atya #8833 üzenetére
Sejtettem ,hogy nem kompatibilis túl egyszerű lenne.
Pedig szerintem annyira nem is verte oda nem hinném ,hogy akkora a kár[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
F*szt, aki bena, annak egy DJI Inspire sem akadaly.
@ Jackal2 - Ja, meg a brushless master race
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Szia, nem ott van, hanem az egyik napló bejegyzésben, menet közben áttettem Mode 3-ra és feltoltam vele egy fára, elég nehéz volt leszedni ugyanis a Mode 3-nál azt csinálja mint a DJI, hogy visszatér középre, szóval azzal, hogy elvettem a gázt és elengedtem a throttlet, pont hogy ráadtam
-
Teréz Atya
senior tag
Sajna a tarantula es a 686g mas tapfeszt hasznal. Egy fesz. konverter segithet.
Az aftermarket 5.8 Gigas FPV kamraszettnek sajat akkuja van, igy ott ez nem szamit.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #8823 üzenetére
Amúgy, az X600-s leírásod NEM teljesen pontos, és javaslom, egészítsed ki, mert pl ha valaki oda adja egy gyerek kezébe a távvezérlőt (ugye egy 50 éves Ember is gyerekké válik ilyenkor), és elkapcsolja a távvezérlőt, hamar be pánikolhat a tulaja, hogy mi a fene van? A távvezérlő képes Mode 1 (!!!), és mode 2-re is. (ez annyit tesz, hogy mode 2-nél bal oldalt van a gázkar, mode 1-nél meg ugye jobb oldalt, aki nem tudja, annak jól jöhet)
Tehát ezt a távvezérlőn a "Throttle changing button (left and right felirattal)" lehet váltani. Mind kettő lent van, Mode 2, mindkettő fent, mode 1. Ha elváltja valaki, lehet meglepi.
Legalábbis írásodban ezt nem véltem felfedezni, de lehet, figyelmetlen voltam, sorry.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
Típusa válogatja. Vagy az utolsó jelet ismétli (valameddig, ezt nem tudom, mennyi ideig) vagy elveszi a gázt és leesik.
Ha GPS-es kopterről van szó, sok minden történhet, beállítástól függően, lehet:
- fail safe mode, pl. leszáll
- Auto Return to home, visszatér abba a pozícióba, ahonnan felszállt bekapcsoláskor
- Auto Return to home és hooverelni kezd a felszállási pozíció fölött (XK Detect pl.)
- hooverelni kezdAz első kettőt már láttam, a 3.-at olvastam a 4. csak tipp
Nekem nincs GPS-es kopterem, nekem ezek voltak a tapasztalataim:
- MJX X600-nak konkrétan nem tudtam kimenni a hatósugarából, mert véget ért a mező kb. 400 méter után Olyan volt hogy bezavart más, akkor ő elveszi a gázt és leesik (levitorlázik, mert olyan könnyű)
- a Syma X5 SW az utolsó parancsot késéssel ismételte, ez elég ijesztő
- WL Toys V686 elveszi a gázt és leesikA leesés a jobb, az ismétlés a rosszabb.
Mindenki vegyen brushless GPS-es gépet, mert azok "megmentik" magukat, vagy Hubsan X4 Pro High Editiont, mert azon van ejtőernyő
Dajdaj: mindjárt javítom
[ Szerkesztve ]
-
DougButabi
tag
válasz Jackal2 #8823 üzenetére
Akkor ha jól értem írásodból, és hurkafej 8802-es kommentjéből, akkor azért olyan nem fordulhat elő, hogy nyomom kint a mezőn, és egyszercsak megszakad a kapcsolat, és a gép lelép a francba és mondjuk 5-600 méterre esik le valahol, vagy mé messzeb
max 2 másodpercet repülhet rossz irányba akkor? -
dajdaj
tag
Jackal2 az utolsó bejegyzésedben hiányzik egy gyöngyszem kedves mester, a kis ósönös
-
Jackal2
senior tag
Visszakanyarodva az eredeti poszthoz:
- kicsit zagyva amit írsz, de ha jól vettem ki a lényeget, elrepült, mert irányíthatatlanná vált a gép, műszaki hiba miattElső dolog:
- a helyszínválasztás az egyik legfontosabb dolog. Én mostanában rohadt sokat repültem, de még egyszer sem volt olyan szituáció, hogy úgy el tudott volna repülni a gép, hogy ne találtam meg. Ha kimész egy lekaszált 200 méter széles mezőre, nem fog úgy leesni, hogy ne lásd, merre megy
- írd rá a telefonod az összes gépre, amit kiviszel a szabadba
- ha megszakadt az irányítás és nem reagált a gép, miből gondolod hogy az RTH segített volna? Ez maximum akkor segítene, hogy ha ez lenne az alap beállítás, ez inkább a Fail safe, auto return funkció
- azok a gépek, amelyek nem GPS alapon navigálnak, nem tudják, hol vannak. Egy dolgot tudnak, hogy hol a távirányító. Amikor benyomod az RTH-t, az előre "megsaccolt" repülési útvonalak alapján próbálnak meg repülni, na én ebből még értelmeset nem láttam. Különösen úgy, hogy én forgatom a repülőt, átrepülök a fejem fölött, utána fordulok, van amikor egyenes vonalon is csak poénból megfordítom a gépet és hátrafele repülük tovább stb. Na ezt tuti nem tudja lekövetni. Vagy beleszállnak a falba ha beltérben vagy, vagy elkezdenek össze-vissza sodródni, pont úgy ahogy elvesztetted a gépedet
- a headless és az RTH funkció ezeknél a gépeknél baromság. Persze lehet azt demonstrálni, hogy a táv bekapcsolása után, mint egy zombi repülsz előre 10 métert majd benyomod és LEHET hogy visszajön, szóval ez a funkció a "seggel repülő" drónozóknak jó, akik nem akarnak megtanulni repülni, csak húzkodják az előre hátra kartA fly away ellen két dolog véd meg:
- ha megtanulsz repülni és lekezeled a helyzetet
- ha veszel egy drága gépet és lekezeli a helyzetet helyetted, pl. hooverelni kezd, vagy leszáll vagy magától visszajön jelvesztésből fakadólagEz utóbbira viszont költeni kell és nem 21 dollárt mint a Nihuira, hanem 200-at vagyis 10x annyit.
Nem tudom milyen az MJX X600 RTH-ja, mert nem próbáltam meg, miután az előző 3 gépem sem tudott értelmeset produkálni erre a funkcióra.
- MJX X600 teszt
- WLToys V686 G bemutatóUI: Vettünk ma egy Phantomot
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #8816 üzenetére
Hidegben konnyebben torik a muanyag. Nem sikerult eltorni egy U807 propot szeptembertol egeszen decemberig. Decemberben egy het alatt harmat, volt kozte zsir uj is.
Az akku lepkefingot se bir.
A ho nem annyira vezeti az aramot, deha bejut a lyukakon keresztul es megolvad, okozhat meglepetest. Ez tipustol fugg. A H8 mini pl pocsolyaba esest is rohogve tulel.A motorokrol meg annyit, h RCGroups-on sokan viz alatt torik be a kefes motorokat. Nekem ez elegge urban legndnek tunik. Amiota osszeszedtem egy pici gyakorlatot ritkabban halnak meg a motorjaim meg kevesebb alkatereszt torok.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #8817 üzenetére
Van JJRC H8C es JJRC H8C mini is Azt hiszem, hogy a h8 az olyan a JJRC-nel mint az S6 a Samsungnak vagy a G4 az LG-nek. Van belle kicsi, nagy, jo, bena, ronda, nem ronda.
-
Jackal2
senior tag
válasz killerhagyma #8815 üzenetére
A H8C az melyik dron? Eachine h8 mini vagy syma x8c?
-
kimista
aktív tag
Hóesés mennyire árt a dronoknak?
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
killerhagyma
csendes tag
Üdv.
Most készülök venni egy drónt egy itteni kollégától. Kezdésnek melyik lenne jobb? X5C-1 vagy a H8C? Előre is köszi.
-
tibibi
őstag
Valaki hozzáértő segítsen már ha ez a szett jó a tarantulához és a v686g -hez is akkor a 686g kameráját rádughatom a tarantulára? Kipróbálnám bár szerintem a távírányító nem kezeli tehát lehet értelme sincs
-
Allien
veterán
Ami bluetooth-os, az ugye felejtős. Kivéve, ha 10 méterre meg tudod közelíteni (maximum ugyebár). Ráadásul nem teljesen úgy működik, ahogy jó lenne. Ugye NEKÜNK az kellene, ha két irányú lenne. Azaz, a kicsi eszközt megnyomva keresi a telót, a telóról meg ugye JELEZ a cucc hangjelzéssel. Namármost amit linkeltél, abból csak EGY GPS, a többi BT-s... (megtévesztőek a képek, kamuk).
A valós működésük annyi a BT-seknek, hogy ha elvesztik a jelet, a teló jelez, de a kicsi eszközben NINCSEN hangjelző cucc, sajnos. (legalábbis, ami nekem van, kussban marad)
Ergo, a gps-s cucc, akkor már legyen olcsó is, ne már 50 dolcsi...
GPS tracker pl BG-ről:
1 olcsó, és elvileg van EU raktáros is
2. tracker, de van még ezeken kívül is. Viszont kicsi gép nem bírja el még kibelezve se nagyon... Bár, az egyikre 20 grammot írnak, az azért bele férhet egy közepes kopternek is.
Ja, pont NUT-om van több is, jól néz ki, ennyi...[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
tibibi
őstag
Most törtem el az egyik motortartó tetejét ezért felcsúszik a motor a fogaskerék fölé hidegben nem kell repkedni. egyébként jó gép van itt egy video a kamera minőségéről a szelet ez sem szereti viszont könnyű irányítani.
Bár ahogy nézem szar a feltöltés ,mert 30 másodpercig csak áll .[ Szerkesztve ]
-
ehhh...
Nekem a Syma X5C amit kapott... Diófán fennakadt, tűzifával dobáltam le. Drótnak nekiment, lezuhant, farakásba zuhant, fiam nekivezette a falnak izomból (nem headless és rátolta így még jobban...), kerítésbe akadt, lemerült és lezuhant a szántóra, stb... stb...Kuta baja. Elsőre fura volt ez a bili műanyag, de nagyon rugalmas és vékony.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
synar
őstag
Már nem fértem bele a szerkesztésbe.
Ez is egy jó BT tracker, itt is kapható. Van olyan érték ahol már megéri felszerelni. Láttam olyan videót, ahol néhány tíz méteres széles bozótosban nem találták a drónt, itt legalább egy csipogó hang már nagy segítség lett volna. -
Imy
veterán
Erről vélemény?
Wltoys V686Gú
Találtam Mo-on 32e-ért, egyik ismerősöm ismerőse vett 2-t, az egyik eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest