-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajdaj
tag
B.U.É.K.
Megtaláltam a h8 mini, syma klón, mjx x600 és társaik motor élettartam hiányosságait. A motor forgórésze a kommutátorhoz nem csatlakozik szervesen, CSAK a tekercselés vezetékei vannak beforrasztva!? Tehát semmi más nem ad tartást, hogy egyben maradjon a motor. Ebből következik az, hogy amint ütközik az adott motoron lévő propeller bármivel a propeller megáll X időre a tekercs meg szerencsétlen forogna tovább amíg tart a forrasztás vagy a tekercselés anyaga ami elég vékonyka Szóval szerintem ezekkel a motorokkal ellátott gépsárkányok erősen ajánlottak első gépnek, mindent meglehet tanulni rajtuk. -
dajdaj
tag
B.U.É.K . Mindenkinek!
-
dajdaj
tag
Értem, majd veszek egy szett motort és szétszedem, tesztelem. Kicsit hitetlen vagyok ezekkel a termékekkel,van tapasztalatom az ipari felhasználáshoz gyártott termékekkel, jómagam is készítek gépeket szerszámokat, nyilván más a felhasználási terület, na szeretem ha valami tartós Véleményem szerint gyártható tartósra célnak megfelelőre is, csak nem cél!
-
dajdaj
tag
XVI.ker Vágás utca teraszon kopterozás?
-
dajdaj
tag
Jackal2 az utolsó bejegyzésedben hiányzik egy gyöngyszem kedves mester, a kis ósönös
-
dajdaj
tag
válasz Jackal2 #8631 üzenetére
Pedig a fogaskerék a gyengéje. Amikor leesik és telemegy földel a fogaskerékház,amit ha nem minden esés után szeded szét a házat és fogkefézed szerte szana akkor homok, fű és retek stb. kerül a gépezetbe. Olyankor akad a szerkezet, amint láttad szétszedve a motort az a kis vékony érintkező pedig szétég az erőlködéstől. Plusz a tengelyt is feszíti a fogaskereket közé szorult szutyok. Ha zárt lenne a fogaskerék háza az sem lenne akkora baj, max a súly ami pluszban terhelné a szekeret, na DE mennyi is az annyi? Lófüty... Ki van ez találva rendesen fogyasztóbarát a cucc
Amúgy meg mit is várunk ezért a pénzért, ez a játék ezekkel a gépekkel motorcserélgetős nem csak repülni de szerelni is meglehet tanulni[ Szerkesztve ]
-
dajdaj
tag
válasz dudicukrasz #8469 üzenetére
Igen szerelek azt is. Néha kell a kenés is vagy mi
-
dajdaj
tag
válasz SpydeR3412 #8167 üzenetére
Passzolom.
-
dajdaj
tag
x5c reptetés: kamera nélkül gyári akksival, egy 7,4v/1200mah(66g) akksi ráhegesztve mint teher szélcsendben 9 percet ment. A motorok hőjét most nem mértem, mert nincs nálam az infra hőmérő. Kíváncsi leszek mekkora a max teher amit még kényelmesen elcipel. Kis tuning, levettem a ledeket takaró kis bizgenytűket, így megvilágítja a talpat sokkal jobban kivehető merre van az erre
-
dajdaj
tag
Sziasztok, az auchanos x5c akksija szélmentes helyen (teremgarázs) 13 perc erőteljes kiképzésben bír kamera nélkül, le is szereltem róla. Az x600 gyári aksival 11-14 percet tud, x101 akksijával kb 16-18 percet, pár karambolon túl van mindkettő kopter. Az x600-on motort is kellet cserélni 2db, már rendeltem mindkettőhöz tartalékokat. A propellerek nagyon jól bírják a fallal való találkozást Megkockáztatok egy gép építést január környékén, addig csak kiderül mennyire vagyok béna, vonok egy átlagot a megmaradt gépparkról oszt hajrá
A H8 mini megmarad szobacukinak, asszonykám haját összeszedni -
dajdaj
tag
válasz dudicukrasz #7482 üzenetére
Pontosan. Egy bika led (reflektor) kell előre,majd ki is próbálom. Nem tudom a különböző színű propok látszanak?
-
dajdaj
tag
-
dajdaj
tag
Sziasztok!
Csatlakozom három példánnyal. Az első a H8 volt, nagyon durva dolgokra képes a lakásban, Az x600 lett a második, ezt már rendesen lehet kint a szabadban reptetni, x101 aksival is szoktam tolni neki. Volt mikor elkapta egy fuvallat és felrakta egy fára kb 5 m magasba hosszabbítóval dobáltam le
A syma a hármas versenyző, ha feltöltődik kiprobálom a teremgarázsban.
A közeljövőben szeretnék építeni is,ha időm pííízügy miniszterem engedi. Addig ezekkel gyakorlok. -
dajdaj
tag
Sziasztok! Új kopteros vagyok még, egy h8 minivel és egy mjx x600-al. Gyakorlok mindkettőn Ma sikerült egy régi darabra szert tennem: [link]
Mire használhatnám?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Mikrotik routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Internet fejlesztés országosan!
- Home server / házi szerver építése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest