-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobbo
senior tag
mi drone fb oldalon már van akihez megérkezett gb-ről a cucc
https://www.facebook.com/groups/MIDroneOfficialGroup/ha csak kicsivel szarabb, mint a p3s akkor már jó vétel lehet,
mondjuk akkor meg dji-nak elég árat csökkenteni és megint ő a király -
molnigee
aktív tag
https://m.youtube.com/watch?v=Gw22dEFev88
Tolómotoros racer
--> http://dronearena.hu/ <--
-
-
elszabi
tag
válasz molnigee #22191 üzenetére
youtube: arról beszéltem, h maga az oldal eleve botrányos minőségben mutatja az eredetitől kisebb felbontást. pl., ha felrakom full hd-ban, akkor a 720p-s is sokkal rosszabb, mint valójában lenne.
60fps: gyors mozgásoknál sokkal folyamatosabb a képe. elég, ha csak körbenézel egy 360-as fordulat erejéig. vagy bármilyen gyorsan változó kép van: pl. lefele néz a kamera és úgy mész nagyobb sebességgel. pluszban: a 60fps-ben felvett anyagot jobban tudsz lassítani.
ha melóból csinálod, akkor valóban jobban eladható a 4k. de ne feledd, hogy az már más minőség engedélyeztetési szinten is.
bár most jött meg a vecsésiek levele is, teljes kavarás szerintem:
"Hivatalunkhoz 2016. év június hó 21. napján beérkezett megkeresésével összefüggésben a pilóta nélküli légijárművel (a továbbiakban: UAV) végrehajtandó, ellenszolgáltatásért és egyéb, nem hobbi céllal végzett, illetve köz- és magánterületen történő hobbi célú reptetés vonatkozásában az alábbiakról tájékoztatom:
A kérdéses területet érintő jogszabály hatálybalépéséig - a vonatkozó jogszabály megalkotása folyamatban van - az átmeneti időszakban ún. egyedi engedélyeket adunk ki.
Az UAV-val történő műveletek végrehajtásához egy tevékenységi, és - a munkaterület függvényében - egy eseti és/vagy korlátozott légtér-engedély szükséges.
Az engedélyezés normál ügyintézési határideje 21 nap. Ez az időtartam lehet rövidebb, amennyiben Önök minden szükséges feltételt teljesíteni tudnak, de lehet hosszabb is, mivel alapvetően a légtér engedélyek kiadása egyéb szakhatósági állásfoglalásokat, biztonsági elemzéseket is igényelhet a kérelmezett légtér típusának függvényében.
A műveletek végrehajtásához mindkét engedély egyidejű megléte a feltétel.Mellékelten küldöm az UAV tevékenységi engedély kiadásához szükséges dokumentáció vázlatos összefoglalóját."
-
nagyúr
Rotor Riot-os srácok vajon milyen gépeket hajtanak? Ahogy látom ők csak 3 ágú lapátokat preferálnak, vagy 4.
-
molnigee
aktív tag
válasz elszabi #22190 üzenetére
Fps dolgot se értem igazából, van akit zavar pl a 60fps... A filmeket sem 60fps-ben nézzük nem?
4k: egyrészt úgyis youtubera rakjuk fel, tehát az számít hogy ott mien, ha meg melóból csinálod, akkor biztos jobban eladható a 4k.
Nekem nincs tvm jelenleg, de ha lesz pár év múlva, valószínűleg már 4k lesz. (persze addigra már 8k kamerák lesznek).--> http://dronearena.hu/ <--
-
elszabi
tag
válasz molnigee #22188 üzenetére
a youtube keresztül-kasul tömöríti a dolgokat. szóval el tudom képzelni, hogy a legnagyobb felbontásban még jól, alatta már látványosan rosszabbul adja vissza a képet. ezt külön kéne megnézni, nem csak így váltogatva...
hiába van 4k, ha csak 30fps-ben tudja. sok esetben a full hd 60fps-ben sokkal hasznosabb, folyamatosabb lesz a mozgás. viszont, amit sokan elfelejtenek - gyakran én is -, hogy különböző fps-hez különböző zársebesség dukál. igazából a 60fps igényli a fényt is. ellenkező esetben az iso megy fel az egekbe, ami szintén nem szerencsés.
25fps = 1 / 50
50fps = 1 / 100
30fps = 1 / 60
60fps = 1 / 120
24fps = 1 / 48[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Úgylátom végre jönnek a mi drone vidik, TuSa-nak ez már a második videója.
Más, és ennek szeretnék pontot rakni majd a végére. Ki találta ki, hogy nem kell a 4K, mert úgysincs 4K tv még senkinek? 4k vidi. Egyszerűen nézzed, és váltogassál 4k, 1080p között. Az 1080p egy nagy homály a 4k-hoz képest. Szóval én azt mondom, kell a 4K!
-
-
koko 959
csendes újonc
Urak azt szeretném kérdezni,hogy hol lehet gimbal gumit beszerezni? Mint írtam az x5c kameráját felműtöttem az x251-re, de rezgés csillapítás nélkül igen yellózik. Addig is míg egy jobb kamerát beszerzek ezzel szeretnék szórakozni. Egyébként távirányítóról lehet vezérelni ami igen kényelmes. Piros gomb rövid megnyomása fénykép, hosszabb megnyomása video. Az hogy a kép olyan amilyen másodlagos kérdés egyenlőre, csak ne rázkódna. A lábakat meghosszabbítom hogy ne érjen le a cucc. Köszönöm a segítséget.
-
mgy
senior tag
Mekkora volt az a legkisebb tétel/összeg, amit nektek eddig levámoltak? Nekem nem nagyon voltak kicsik, a nagyoknál meg nem lepődtem meg, illetve számítottam rá, számoltam vele.
-
FID
őstag
Vettem egy jjrc x1 gépecskét, hogy tanuljak, mielőtt elkezdem építeni a nagy gépem. Mától fogva felnézek az összes racer pilótára! Elég kemény irányítani annyira érzékeny. A lapátokon rendesen meglátszik, hogy kezdő vagyok De már egész jól megy, ha nem esik akkor kiviszem. Viszont a nagy akkukat is ilyen sok feltölteni? Mert ezt a kicsit is egy óra.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Plasticbomb
addikt
válasz muranyig #22142 üzenetére
A videó tetszik, majdnem elhitettem magammal, hogy ez nem MO. Viszont te tudsz valamit, vagy a drónod képes időutazni? (2017 a dátum a címben)
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
molnigee
aktív tag
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz KaiotEch #22096 üzenetére
A ventilátoros nem igazán ajánlott cucc.
Ízig-vérig házi-barkács termék, az ötlet nem rossz, de a kivitelezés pocsék.
- Jó eséllyel, mire átveszed a postástól már nem működik, mert a monitort elengedi a forró takony, mire ideér, az elszabadult display meg egyszerűen elnyírja illetve kitépi a szalagkábelt a vezérlő csatlakozóból.
- A display felbontása ugyanolyan kicsi, mint a JJRC FPV szett kijelzőjének.
- Az alapként használt VR szemüveg / freshnel kombóval max egy 10 éves lesz kibékülve, egy átlagos felnőtt szeme már nem elég jó ahhoz, hogy fókuszálni tudjon rá (állítási lehetőség nincs).
A display vezérlő egyébként nem rossz, mint ahogy a használt receiver sem a legócskább darab, alig többért már elfogadhatót is lehet kapniLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
molnigee
aktív tag
Amúgy, tudtátok hogy az ICE (ImageCompositeEditor) tud videóból panorámát csinálni?
Ezt a képet pl egy videóból csinálta, szerintem egész jó minőségileg is--> http://dronearena.hu/ <--
-
-
mobbo
senior tag
olyan megoldás van fpv-hez, hogy ne a telefonon menjen hanem a nappaliban a tv-n?
-
Teréz Atya
senior tag
Csak nem a Turnigy Reaktor tette tiszteletet a Banggood-on Charsoon Antimatter neven? Vajon copy lehet vagy atbrandelt, mint a Turnigy?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz medvegy #22157 üzenetére
Az XK atomstabil. Nem sok mindent tud, de ezt pont igen.
Molnigee: szerintem ez a videó tök jó. Semmi gond nincs a képpel, sokkal jobb, mint bármelyik nem 4K videókamera, amit eddig láttam.
Pikachu: van értelme, ugyanis állóképeket fűz össze. Kiveszel egy képet középről és van egy fotód.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
molnigee
aktív tag
válasz Pikachu24 #22160 üzenetére
Igen tudom, csak be kéne kötni, csak cserélni kéne a motor, csak kábel kéne a gimbal hoz, meg be kéne lőni, és pár gond meg is oldodna. Vagy venni egy p3a-t és minden sokkal egyszerűbb és jobb lenne.
Gép tapjarol megy amúgy a gimball meg azz fpv is, kössem meg rá a kamerát is?--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz Pikachu24 #22156 üzenetére
Az xk alapvetően jó, bár most épp nem, mert motor cserére vár, ami lehet meg is oldja a gondokat. Mi az amit nem tud? Szoftveres dolgok, pl útvonal tervezés, fényképezés, egy tengelyen mozgatható kamera, ami ráadásul nálam nem ok, valószínűleg a gimbalon kellene állítani, de mit?
Git2 jó, de kéne hozzá aksi, vagy gépről tapolni, és azért nem P3 minőség.
Szóval van egy kamera platformom, ami jelenleg nem elég stabil, megbízható, nem tudok fotózni, nem tudok kamerát mozgatni, és 40 percet tudok felvenni max. Lehet egyszerűen csak kinottem... Profibb, minőségibb megoldások érdekelnek.
4k, ne mond hogy sima monitoron, tvn, nincs különbség a 4k/1080p között.
Amúgy fura, hogy tvn nagyon tetszik és szép a git2, monitoron meg nem.
A P3 videók sokkal jobbak minden eszközön valahogy.--> http://dronearena.hu/ <--
-
medvegy
aktív tag
válasz molnigee #22155 üzenetére
Mi drón videó: Git 2, SJ5000X, Yi meg társai szerintem azért messze vannak. Először is ez egyáltalán nem hordós, ami az akciókamerákról nem mondható el. A gép elég stabil, nem jellózik, bár ez nem a kamera érdeme első sorban. A színek nem gázosak szerintem. Picit szürke az egész videó, de Kínában vagy nem tudom hol készült, a szmog miatt ez még talán meg is érthető. Máshol lehet élénkebbek lesznek.
Yi 4K csere: Hát nem tudom. A Yi 4k GB-n 250 dodó, ami vámmal nagyon nem 60k. Rárakod az XK-ra, sose lesz olyan stabil, mint egy P3 (vagy talán Mi drón). Biztos szépek a színei meg mintha nem is lenne annyira hordós, mint a többi akciókamera, de én biztos nem érném be vele a helyedben P3/Mi drón helyett. Plusz gondolom neked is 2D gimbalod van. Ha közelíteni akarsz a P3 minőséghez, akkor kell egy 3D... Máris bőven 100k kiadás fölött vagy.
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Pikachu24
aktív tag
válasz molnigee #22155 üzenetére
Van 4k monitorod? Nincs Az átlag felhasználóknak van 4K monitorjuk? Nincs Akkor miért akarsz xioami yi 4k-t?
Le írhatnád mi a bajod az XK-val, és miért gondolkozol egy új kopteren. Most hogy kamerát akarsz venni így gondolom a kamerájával van gond(git 2). Bár szerintem vehetnél egy phantom 3 és azzal megoldódnának gép ügyileg a problémáid. De én még mindig nem értem, minek a 4K???
-
molnigee
aktív tag
válasz medvegy #22151 üzenetére
Azért a p3 sokkal jobb szerintem...
Ilyet talán a git2 is produkál, vagy nem?
Amúgy most azon agyalok, hogy milenne ha felraknék egy YI 4k-t a x380ra? Nézegettem videókat, elég jónak tünik, igaz csak mobilon néztem még. Ha úgy vesszük, 60K ráfordítással ( - elpasszolom a gitet 20ba), elég jó minőséget lehetne produkálni, a képstabija is elég jó, + akkor van egy kurta jó action camom is, amivel még fotózni is elég jól lehet. Vélemény?--> http://dronearena.hu/ <--
-
Misi1979
őstag
DJI az ukrán parlamentben
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
molnigee
aktív tag
Talán az első real user mi drone felvétel, hát nem lettem lenyűgözve
-
mgy
senior tag
Ma reggel csenget a (gyors)postás, gls hozta házhoz a 99 centes u807 motorokat. Vicces, hogy még annyit se fizettem érte, mert pontokkal (vagy bármi is van a gearbesten) jórészét nem fizettem ki. A motorok egyesével megcímzett borítékba voltak csomagolva, majd az egész még egyszer egy hatodikba. Hát, lenne mit optimalizálni ott is.
Ha valaki CW-s motort lát ákciósan, kérem szóljon. -
Telda
addikt
Nagy nehezen rávettem magam, hogy megvegyem a SJ5000X-et. Van EU raktrában is, találtam -10% kódot, így lenne 32e. Erre elfogyott a fekete . A többi meg nem tetszik...
-
mgy
senior tag
Meg kéne nézni, mennyire jók az új, háromágú kingkongok!
-
medvegy
aktív tag
Ti tudtok itt BG pontokat élesíteni? A munkahelyemen ment, de most itthon nem... WTF?
-
shaddam
aktív tag
válasz Jackal2 #22116 üzenetére
Hát nyulat meg őzikét láttam már visszanézve, de nem a telefonomon, hanem otthon. A DJI-nak mintha pont lenne egy hőkamerás cucca is, de gondolom nem olcsó. Éjjellátó meg megy 250-es racerre is, rcforum.hu-n van pár éjszaki fpv betyár
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
elszabi
tag
köszi, nézem most én is a videókat dögivel.
Más: Ez milyen bug lehet vagy mitől jöhet elő? A Phanatom 3 kamerája csinálja néha, hogy a kép egy pillanatra teljesen fehér lesz. Szinte villan egyet. Nem hinném, hogy becsillanás, mert lassítva ennek jele nem látszik. Na, de akkor micsoda? Több SD kártyával is csinálja, vagyis nem arról van szó, hogy esetleg nem tud írni rá megfelelő tempóban. A blendét sem változtatja ekkor, mert a kép előtte és utána is változatlan fényerejű.
-
Tszkr
csendes tag
válasz Jackal2 #22129 üzenetére
A PAL-szabvány szerint sugárzott kép 625 sorból áll (ebből azonban csak 575 sor alkotja magát a képet). A maximális horizontális felbontás (az egy sorra jutó képpontok száma) 768 pont. Az egy másodperc alatt megjelenített képkockák száma 25, ami tulajdonképpen 50 „fél-képkocka” sugárzását jelenti. Ez az ún. interlacing. (A tv először a páratlan sorszámú sorokat jeleníti meg, majd a páros sorszámúakat.) A két „félkép” eltérő mozgásfázist is tartalmazhat (élő közvetítések, sportesemények stb. esetén használatos), így másodpercenkénti 50 mozgásfázis megjelenítésére is van lehetőség. (wikipédia).
-
fape
senior tag
válasz elszabi #22125 üzenetére
Én ebből tanultam, hogy kell balanszolni: How to balance a prop for FPV to help remove video 'wobbles'
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Jackal2
senior tag
Javítsatok ki, mert lehet én vagyok hülye: e szerint a Wikipedia bejegyzés szerint most mennyi a PAL és az NTSC felbontása? Mert e szerint az analóg és a digitális PAL/SECAM eltér??? Mert szerintem ez a felbontás:
720 × 480 (NTSC)
720 × 576 (PAL)De lehet, hogy mégsem
-
medvegy
aktív tag
Valaki esetleg meg tudja nekem mondani, hogy az Eachine Racer 250 FPV monitora 'no blu screen'-es e? Ezt sehol sem írják, viszont ha 'no blu screen', akkor rendelném is asap.
-
elszabi
tag
Propeller balancer kapcsán lenne pár kérdésem:
- Vízszintes balansz beállításához elég, ha sima szigetelőszalagot rakok a lapát könnyebbik felére?
- Függőleges eltérésnél mi a teendő? Csiszolni kell a nehezebbik feléből mindenképpen?Egy Ocday balancert sikerült megcsípni viszonylag olcsón az Ebayen - fontban volt fent és az eladó későn kapcsolt, hogy beesett az árfolyama, így jókora kedvezménnyel tudtam elhozni tőle.
-
koko 959
csendes újonc
válasz molnigee #22122 üzenetére
Nagyon jó a szépség nem annyira fontos. Én a lábakat akarom meghosszabbítani csak az a baj hogy nincs csak 8-as átmérőjű csövem, ezért a két végét le kell esztergálni 7-re. Mivel azonban soha nem nyugszom míg a célom el nem érem, ezért az x5c kameráját felszereltem az x251 re a két szélső kábelt a kamerán meg cseréltem s láss csodát működik, s csatlakozót is fel lehet dugni csak az orra felőli szélénél kel kezdeni a csatlakozást mert ugye a csatlakozó alj 4-es a kamera dugója meg 3-as. Ja és a távirányítóról működik a felvétel indítása és megállítása. Azért volt fontos számomra hogy megnézzem milyen magasra megy és milyen a látkép. A másik kamera felfogatása akkor lesz érdekes ha lesz komolyabb kamerám, jelenleg csak egy sj 4000-es utánzatom van ami semmivel sem tud többet mint az x5c kamerám. S most megyek kipróbálom.
-
Jackal2
senior tag
Mától hivatalosan is Gear Best bérenc lettem, ugyanis megjött a "sample" Syma X8HC
Nem gondoltam volna, hogy ez ekkora, 500 mm beleszámolva a propeller végeket. 9-es prop, akkora majdnem mint az XK-m.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #22120 üzenetére
Enis ugyanezt talaltam. Nem lehet ezt rafaragni pl egy P3A-ra, es akkor meg nagyjabol koltseghatekony is lenne.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
czanga
őstag
Plusz illegális vadászok-at, egyéb problémálkat akarja kiszúrni vele. A gond az, hogy egy quad jó ötlet lenne, mert bizonyos magasságnál már nem hallani annyira, és tud egyhelyben lebegni percekig ha kell de hogy mi bír el egy éjjel látót, és azt hogy FPV-zné na az már érdekesebb lenne.
-
Jackal2
senior tag
válasz Pikachu24 #22114 üzenetére
Megírtam neki, hogy vegyen. Nekem is ez tűnik egyszerűbb megoldásnak. Van még egy levél máról egyébként, ami fejtörést okoz. Drónt vadkár ellen, illetve területvizsgálatra, hőkamerával.
Van ismerősöm, aki geodéziára használ merevszárnyút, de az más kategória...
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Jackal2 #22090 üzenetére
Nem hogy venne egy androidos telefont.... Inkább +Hány ezret is adna ?
SpydeR3412 win 10 phone-ra elvileg van android emulátor. Vagyis csak frissíteni kéne, de inkább venni egy kib.. androidos telót. Bár a WP nagyon jó képeket tud csinálni, de gondolom van jobb fotós gépe.
-
koko 959
csendes újonc
válasz SpydeR3412 #22089 üzenetére
Bocs hogy bele beszélek. Az egy dolog hogy kb 25 g a sulya, de hajlamos oldalra eldőlni és fél oldalra húzza a gépet. Én a távirányítóra raktak ugyanezt a kivitelt 2,4 gigásba s hogy a függőlegestől elfordítom kb 70 fokra állandóan lekonyul ugyanis a benne lévő rugó nem túl erős az anyában. Más: kérdésem, jól emlékszem hogy valaki 60 g-os akció kamerát rakott fel az xk x251-re. Ha igen további kérdésem lenne.
-
TromF
tag
válasz Jackal2 #22108 üzenetére
Igen, ezen en is gondolkoztam. A foto komponalasahoz szerintem jo lenne egy alacsony minosegu analog elokep a pozicio felvetelehez (kereso), majd egy nagyobb felbontasu digitalis downsampling kep - ennek nem kell elonek lennie - a kompozicio preciz belovesehez. (kb mint a scannereken a preview, vagy a fotogep lcdje)
A jelenlegi tarolokapacitasok mellett nem nagy gond, ha 100 fotobol 99 felesleges, csak hat azokat vizsgalat celjabol jo lenne lejuttatni valami ertekelheto minosegben a foldre, aminek viszont digitalisnak kellene lennie.
Ezert lennenek jok az inspire es tarsaik a wifijukkel, mert az nem analog jel.
Valoszinu ilyen celra ha epitenek magamnak, valami digitalis fpv-t szereznek es laptopra kuldenem a jelet.
Es eddig meg csak a fotot tudna elkesziteni, a fotogep auto modban lenne, semmi manualis beallitas.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
A másik gondom, hogy 5.8-as analógon mennyi is a maximális felbontás amit át lehet vinni? Mert ugye 7-800 TVL-nél nagyobb felvbontású kamerát nem érdemes venni, mert a PAL/NTSC rendszer valami 720 × 480 (NTSC) pixelnyi felbontást kezel, míg a PAL 720 × 576 (PAL). Tehát abban a pillanatban, hogy te átváltottál 2.4-ről, lesz egy százmilliárd megapixeles kamerád, aminek az élőképét majd egy VGA szintű monitoron fogod nézni.
És most egy kicsit el is gondolkodtam azon, hogy pontosan mi értelme is van az FPV monitornak ami FULL HD? Mert hogy analógon nem tudod átvinni...
-
fape
senior tag
válasz Teréz Atya #22104 üzenetére
Fekete nylon spacer-ből "építettem" lábat a NH-ról elhagyott helyére.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
TromF
tag
válasz czanga #22103 üzenetére
Az a lenyeg, hogy minimalis extra befektetes lenne a gep arahoz kepest. Egyebkent is mindenki fiokjaban vannak elfekvo regi vackok, azok tokeletesen megfelelnenek meg erre a celra.
5.8G-n jon altalaban a live feed, talan a DJInel jon a 2.4Ghz-n, de a tavba es a tav egy wifi hotspot a telefonnak. Ebben nem vagyok biztos, nekem nincs ilyenem.
5.8G-hez eleg lenne felraknia egy transmittert meg a vevo oldalom egy monitort, de igy elvesztene a funkciokat, pl az exponalo gombot, ami nelkul nem tudna fotozni.
De ha az exponalast valahogy ki lehet vinni egy csatornara, akkor az a geptol fuggetlen rendszer lenne, tehat barmelyikre felszerelheto. -
Teréz Atya
senior tag
válasz KaiotEch #22100 üzenetére
RCG-n az egyik foszer muanyag tiplit hasznalt. Nekem a fekete alulabak jobban bejjonnek. Erosebbek mint az eredeti, es mivel hatszogletuek, rendesen meg tudom huzni a csavart, nem lazulnak ki.
Amugy olcsobb, mint a Falcon 250 / 210, de nem sokkal, mivel a vazon es a PDB-n kivul minden megegyezik.
4S-el szabad szemmel nem is szeretem iranyitani, mert marha gyorsan csak egy pontta valik.
A gyari FPV-vel 450-500m siman, erolkodes nelkul megvan.[ Szerkesztve ]
-
TromF
tag
válasz Jackal2 #22090 üzenetére
A DJ phantom pont azért nem jön számításba, mert androidos vagy Iphone teló kell hozzá...
Szoval a ficko hajlando szazezreket elkolteni egy repulo kamerara de nincs 7ezer forintja egy legolcsobb android tabletre. Vagy neki meg ugy tanitottak, egy ember, egy telefon?
Van olyan akcio kamera,aminek a foto funkciojat lehet triggerelni az usb porton keresztul? Gondolom igen, hisz igy kell mukodnie az X380-C-nek is.
Nem neztem meg soha utana, de ha lehet, arra kell egy csatornat kotni es kesz.
De szerintem egy akciokamera nem allokepekre valo. Neki valami DSLR vagy bridge gep kellene, azok meg gimballal lesznek vagy 1 kilo teher, nem lesz olcso moka, ajanlj neki inspire1-et, ahhoz lehet kap ajandekba egy tabletet is -
TromF
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest