Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
Na tegnap én is végér értem a PL-nek, gyorsan lepörgettem a Tower befejezést is, bár azzal akartam még várni, hogy több telefonhívás legyen a végén, az alapjáték mellékküldijeiből kb csak a fele, vagy annyi sincs meg, de végül nem bírtam ki. Azokat majd folytatom és a hozzám legközelebb álló, az "igazi" lezárás majd a Sun lesz, ahogy legelső végigjátszásomnál is.
Én annyira nem éltem meg tragikusan az endinget, mint az emberek nagy többsége, bár a CDPR mindent megtett hogy a lehető leglehangolóbb ending legyen. Nem a legjobb, mert szerintem az a testünk Johnynak ajándékozása, vagy a nomád ending, de nekem nagyon tetszett még így is. Két igazán downer dolog volt a befejezésben: az egyik Johnny halála, ez az alapjátékban nem történt meg, ugye legrosszabb esetben is ment Alttal a Blackwall mögé, vagy hibernálták velünk. De itt legalább megmutatták, hogy Johnny tényleg nem kamuzott, amikor azt mondta, hogy egy golyót is bekapna értünk, szóval ez tetszett, szerintem ha akarta volna, a végén átvehette volna az irányítást, de vissza engedte nekünk a testünket, még ha ez neki a teljes, végleges halált is jelentette. A másik, hogy kiderült, V-nek a kalandjai során Johnny-n kívül egyetlen barátot se sikerült szereznie. Csak Vik és Misty maradt mellette, a sorsunk csak őket érdekelte valamennyire,a többiek amint nem hajtott hasznot nekik V, azonnal hátat fordítottak neki, még a románcok is. Az, hogy kiberverek nélkül, ebben a világban kvázi "megnyomorodva" kell élnünk, számomra nem traumatikus elem. Dex már megmondta a játék legelején, hogy Night Cityben alapvetően két választásunk van: Would you rather live in peace as Mr. Nobody, die ripe, old and smelling slightly of urine? Or go down for all times in a blaze of glory, smelling near like posies, without seeing your thirtieth?
A Tower esetében az első opciót választjuk, és ebben önmagában szerintem semmi rémisztő nincs. V életben marad, nyilván ennek is ára van, viszont ez szerintem nem nagy ár. Éljük majd a kisemberek életét, és ennyi. De élünk. Nem kell mindenáron legendának lenni, szerintem ebben is van tanulság. Nézzük A Phantom Liberty befejezését is:
Kezdjük azzal, hogy én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én alapból nem bíztam Songbirdben. Jó, azt nem mondom, hogy a legelső küldetésben átláttam rajta, de miután megláttam élőben, hogy a teste kb 80%-ban króm, ott világossá vált, milyen messzire képes elmenni, sőt, valószínűleg a kiberpszichózis se állhat tőle messze. Reed sokkal összeszedettebnek tűnt, mégha róla ordít is, hogy tele van titkokkal, amiket ha nem muszáj, nem oszt meg V-vel. Szóval számomra nem volt kérdés, hogy elfogom Songbirdet a stadionban. Alex halála mondjuk meglepett, ahogy látom, ha Songbird mellé állunk, ez nem történik meg, szóval fuck CDPR, bár valamire számíthattam volna, mert a küldetés előtt nagyon igyekeztek közelebb hozni a játékoshoz. Engem Songbird egy életemben valamikor helyet kapó valós személyre, és ahogy a végén megtaláltuk a MaxTac facilityben, egy valós eseményre emlékeztett eléggé, szóval ott egy estére félre is kellett rakni a játékot. Ő is azt mondta nekem anno, hogy inkább öljem meg, mint a rehabra küldjem, szóval így álltam Songbirdhöz is, és teljes nyugalommal adtam át Reednek, egy csepp sajnálat nélkül. Ott már ő nem volt önmaga, a króm is egy függőség a CP univerzumban, én elhiszem, hogy ő elhitte, hogy meggyógyíthatta volna magát, de sokkal nagyobb esélye van egy profi csapattal a háta mögött. Ahogy ez a Tower endingben V példáján be is bizonyosodott. Ennyi hazugság után én már azt se hittem el neki, hogy Myers csak felhasználná a blackwall átlépésére és kifacsarná belőle az utolsó csepp életerőt is. Ahogy a trailerben is láttuk, azért Songbirdnek elég jó dolga volt Myers mellett, egy cseppet sem tűnt fogolynak, és más hasznot is hajtott az elnöknek blackwall nélkül is, amiért megbecsült helye volt. Egy igazán meglepő tény lebegett előttem, amikor Songbird további sorsán töprengtem: talán Night Cityben egyedül, de Myers és Reed volt az egyetlen, akik tartották a szavukat. Amit ígértek V-nek, az maradéktalanul be is lett tartva. Igen, az lehet, hogy rengeteg a hazugság és intrika az NUSA vezetőségében, az FIA berkeiben, de V-t fejbe is lőhették volna a határon, ehelyett megtartották az ígéretüket, pedig erre senki nem kényszerítette őket a szavukon és a becsületen kívül. Ez azért szerintem rohadt nagy dolog, és ebből kiindulva szerintem Songbirdnek se akarnak rosszat. Legalábbis én ezek után inkább nekik hiszek, mint Songbirdnek. Az biztos, hogy Reed szívén viselte a sorsát, pedig So Mi kétszer is elárulta, és az se számított neki, hogy ezzel meg is ölhette volna. Ahogy nem számított neki Myers, és V élete sem. Direkt mentettem a
előtt, mert hallottam, hogy ott nagy döntés lesz, de szerintem most maradok ennél az endingnél, ez egy teljesen jó lezárása a Phantom Libertynek.Firestarter [ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Harman/Kardon Onyx Studio 7
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest