Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rison77
senior tag
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI 7870OC kártyám, 15.4 béta catalyst-el. Teljesen megvoltam az omega driverrel , de kénytelen voltam ezt felrakni a gta 5 miatt, mert jelentős teljesítményjavulást hozott. Eddig nem volt semmi baja viszont az elmúlt pár hétben amikor így rájön, pl. böngészős videó nézése közben villan 1-et a kép, elsötétül majd amikor visszajön teljesen szét van csúszva a lejátszás, illetve a velejárója, hogy a felugró menüknek csak windows-on belül csinál egy szürke hátteret.Csak restart után hajlandó megjavulni. Több böngészővel is próbáltam, de kizárólag ekkor jön elő ha valami videó tartalmat nézek böngészőből, sehol máshol nem tapasztaltam. Szerintetek ez valami catalyst hiba lehet, vagy a kártyával kezd valami lenni?
-
-
válasz
Laja333 #30790 üzenetére
Oks, kössz!
Még valami: Szeretném a V-Sync-et állandóra kapcsolni Win 8.1-gyel. Ez lehetséges?
Abu szerint a W8/8.1 már nem támogatja a driverből force-olt v-sync-et, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Ha így van, akkor külső progival lehetséges?
Főleg régi játékoknál kellene. -
Sziasztok!
Az alábbi funkció már benne van valamelyik driverben?
-
mlinus
őstag
válasz
#67688960 #30786 üzenetére
soha nem voltál rákényszerítve a frissítésre..
a havi megjelenés azért volt jó, mert ha jött valami új AAA cím, akkor tudtad, hogy lesz driver is ami arra fókuszál. Most is így van, de csak beta driverek formájában. És igen, zavaró, hogy beta. Mert nem tudhatod, hogy most csak azért beta mert nincs whql minősítése, vagy mert tényleg nincs rendesen tesztelve/véglegesítve.
-
törölt tag
én nagyon untam a havonta új drivert régen
nekem jó az évente egybár most én is bétát használok új játék miatt
na és akkor mondok egy érdekeset, mert hallottam már hasonló vádaskodást pont fordítva
régi agp-s p4-esből ki kellett szednem a nvidia 4200ti-t mert dobtam rá egy win7-et és nulla driver volt hozzá, még vista driver sem volt
és bele tettem egy ati 9600-ot ehhez van vista driver ami tökéletes a win7-hez isengem ezzel nem buknak el
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Shing
őstag
válasz
Thrawn #30778 üzenetére
De miért nem lehetett elküldeni az egyik drivert WHQL ellenőrzésre? Sok felhasználó nem szereti a beta drivereket, mert azt hiszik sokkal bugosabbak. Ők csak annyit látnak, hogy fél évente sem jön már driver... De hát az AMD tudja, ha ilyen hülyeségek miatt akarják elbukni a vásárlókat, hát csinálják.
-
Alister71
nagyúr
Komoly az AMD, az éven még nem volt képes kiadni WHQL drivert. Nem is tudom, hogy nevessek vagy sírjak.
-
válasz
mlinus #30774 üzenetére
Az új kártyákat mindig azzal kell (pontosabban, gyakorlatilag csak azzal tudod), mármint szó szerinti beta, nem csak logoless_stable verziókkal. Az első vásárlók a valódi beta teszterek. Ezen a WHQL aláírás nem változtat.
Amúgy igen, elférne ott a három kategória: WHQL, Stable, Beta. Mostanában nem jártam arra, de úgy rémlik, hogy egy időben így csinálta az nVidia. Elsőre fura, de háromig általában még mindenki el tud számolni, így előbb-utóbb rájön, hogy mi van.
A Beta kategóriába kéne mostanában feltölteni azokat a driver-eket, amik Win10-re jönnek Windows Update-en át durván 1-2 hetente úgy április környéke óta (a korábbi WDDM2-esek még inkább alpha kategóriába kívánkoztak volna, azokat bőven elég volt az akkori Win10 tesztelőknek odaadni és ma már nem lennének jók a friss Win10 verziókhoz se).
Talán épp ezért is engedtek most meg maguknak egy kis csúszást, hogy ha legközelebb jön egy WHQL, abban legyenek már benne az új hardware ID-k és talán még a WDDM2 támogatás is.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz
Laja333 #30772 üzenetére
ezt sokan szajkózzák, de ez mégis mennyire hivatalos információ?
mert a "beta" befejezetlen szoftvert indikál, az amd simán kirakhatná official drivernek, max odarakja hogy non whql certified és kész... ehelyett ha hivatalos non beta drivert keresel (mint az átlaguserek nagyrésze), továbbra is a 2014-es drivert dobja ki. Reméelm azért az új kártyákat nem beta driverrel kell majd használni.
-
válasz
Laja333 #30772 üzenetére
Akkor tegyenek oda a Beta lelöltőlink mellé egy PayPal adománycímet.
"If you find this driver stable enough and you think it would deserve a WHQL logo then please consider sending a small donation in order to get it qualified by Microsoft. Alternatively, please consider writing a letter to Microsoft and ask them to have mercy on us and charge less for a WHQL logo because we are broke (yes, we did spend all the money you paid for your hardware on drugs but we are sorry, deeply sorry). Thank you. Have a pleasant Beta experience."[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
#10691584 #30771 üzenetére
Én speciel win10 drivert (15.200.0.0) használok 8.1 alatt minden gond nélkül.
Az "Béta" Catalystek, amelyek felkerülnek az AMD oldalára, stabilnak tekinthetőek, csak nem perkálnak ki M$ felé eytra pénzt a WHQL minősítésért. Ebből következik, hogy Béta és WHQL között csak a vásárolt "titulus" a különbség.
-
törölt tag
válasz
nonsen5e #30769 üzenetére
Jah... Őszintén szólva nem is tudom mit mondjak. Ekkora szünetre nem emlékszem se az ATI, se AMD történetében, pedig már akkor is használtam ilyenolyan gfx chipjüket/kártyájukat, mikor még javában 3Dfx tombolt.. Egyébként ma Win10 (130) alatt összesen volt egy meghajtóprogram összeomlásom, úgyhogy összetehetem a kezemet. Előző hetekben naponta volt vagy 50 (amikor gép előtt voltam és észrevettem
)
-
Shing
őstag
válasz
nonsen5e #30769 üzenetére
Iszonyat hülyén csinálják ezt a driver kiadást, mert mindig pont elkerülik a játékáradatot. Én elhiszem, hogy már benne van az optimalizáció meg minden egy régebbi driverben is, de ezt a játékos nem tudja. Csak annyit lát, hogy kijön az új CoD rész és AMD oldalról nincs driver csak decemberben.
Amúgy miért nem lehetett az egyik beta drivert elküldeni ellenőrzésre? Azért elég ciki, hogy több mint fél éve nem jelent meg új. -
Findzs
addikt
letöltöttem a legújabb béta drivert de azzal se működik rendesen a zero core
win 8.1 64 bit, alvás kikapcsolva, hibernálás kikapcsolva, nekem annyit csinál, hogy ha letöltök akkor úgy hagyom a gépet és egy alkalmazással kikapcsolom a monitort
de ha visszaülök a gép elé nem jön vissza a kép (ezzel a béta driverel még rosszabb mint volt mert a legutóbbi hivatalossal 10 -böl 5x visszajött ezzel meg 10 -böl 1x)
a gép megy mert ha kikapcsológombot megnyomom szépen kikapcsolvalaki tud valami megoldást erre a zero core-ra, hogy jól működjön?
jó lenne ha működne mert nem hülyeség hogy olyankor csak 3w -ot fogyaszt a vgaegyébként elég durva, hogy a legutóbbi hivatalos driver az a 2014/12/09
-
nonsen5e
veterán
válasz
Bali27 #30762 üzenetére
Nem, ez az a fajta fagyás, ami random előfordul 1-2 naponta terheléstől függetlenül.
Volt, hogy cold-start és 3 sec után bedobta, máskor meg 5 óra gta v után sem jött elő.Az az érdekes, hogy mindig csak az elsődleges kijelzőn jelenik meg a csíkozás. Ha a másikon át tudom bűvölni, hogy a másik legyen az elsődleges, akkor átugrik oda a hiba is szépen, klónozás esetében meg mindkettő ilyen.
-
-
nonsen5e
veterán
Ha már 15.5, másnak is szokott lefagyni a kártya (nem feltétlen 280X), majd vele együtt a rendszer is 15.5-ös Catalysttal?
Ilyesmi, amit múltkor linkeltem.
Azt hittem annó, hogy a Win 10 fbl_impressive egyik legújabb buildjének a problémája az a 15.5-tel, de azóta 1-2 naponta előjön Win 8.1 alatt is, csak sokkal ritkábban. -
válasz
F_Zolee #30758 üzenetére
https://community.amd.com/thread/180471
Másnak is van baja.Értettem hogy mire gondoltál, de nekem nem tűnik túl logikusnak hogy a driver miatt kelljen a beállításokat lejjebb vennem. Elméletileg azért jön a frissebb h ez ne forduljon elő
-
-
-
Laja333
őstag
Új 3DMark update:
3DMark Windows v1.5.915
SystemInfo module updated to 4.39 for improved detection of upcoming hardware from AMD and Intel.
API Overhead feature test updated to work with Windows 10 Technical Preview build 10130.Akkor mégse driver hiba volt.
-
Érdekes kis összefoglaló AMD-nVidia DX11 driver optimalizáltság kérdésben: [link]
-
gears27
aktív tag
válasz
Stirlitz #30751 üzenetére
táp 550w és minőségi. Hütéssel sincsen gond mert terhelés alatt is max 60-65 fokos, a videókártya, proci meg olyan 45 fok kb. És ami érdekes, hogy nagyobb gépigényü játéknál nincs gond pl.: battlefield 4, gta 5, cod: ghost stb.. de pl: fifa 14 ami a kedvencem, nagyon szaggat. amd beállitásoknál mikor a játékot optmalizálja a fifát érdekes mód, fullra teszi de hát hiába mert szaggat
[ Szerkesztve ]
-
gears27
aktív tag
sziasztok! A problémám a következő: Vásároltam egy hd 6870-es videókártyát és a legtöbb játék amin játszom laggol, a megfelelő beállitások mellett is. gtx 550ti-t váltottam le erre a kártyára egyébként. Azért nem értem a dolgot mert elméletben a hd 6870 erősebb kártya mint a gtx 550ti. Driverekkel próbálkoztam különbözöekkel, de az sem segitett. winyó gond nem lehet mert 100/100 új! Esetleg lehet, hogy a procim ezt nem tudja kihajtani? A procim: amd athlon x4 641. köszöünöm a válaszokat
-
Out
addikt
válasz
Norbi095HUN #30745 üzenetére
Tegyél fel másik videókártya meghajtót.
-
Viktor77
titán
válasz
Norbi095HUN #30745 üzenetére
Ugye tudod, hogy a 4770 a jobb kártya?
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Beszereltem az HD5450-es kártyát, de a driver telepitésnél ott hogy Grafikus hardver keresése megáll és semmit sem halad. Most mit csináljak? -
gears27
aktív tag
válasz
Norbi095HUN #30734 üzenetére
512-es kártyával meg core2 procival örülj, hogy egyáltalán elindulnak a játékok
Sajna ez van, ha játszani akarsz akkor kell erősebb gép. A hőfokokra meg annyi, hogy elég magasak, nekem hd 6870 1 gb 256 bit ami elég erős kártyának mondható, terhelés alatt 65 fok szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
irhejja
tag
válasz
Esetleg meg lehetne nézni, hogy milyen GPU Driver van telepítve. Ha jól látom, a Catalyst 13.9 az utolsó ami még támogatja a HD 4xxx szériát. Hivatalosan úgy látom csak Win Vista/7/8 támogatott.
Megpróbálhatod a CPU OC-t is vissza venni, nem lehet, hogy ott nincs rendben valami? Hallottam már olyanról, hogy OC után rosszabbul futottak dolgok mint előtte.
-
TIT
veterán
válasz
Norbi095HUN #30738 üzenetére
Nekem a 4770 idle-be 42 fok volt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Az alaplap hőfoka nettó hülyeség. Nálam is pont hasonlóakat jelez, pedig semmi gond.
-
F_Zolee
veterán
válasz
Kézzel is mérd meg.
Ezek meg alap dolgok lennének, hogy a gép normálisan szellőzik. Így hiába kérdezel ha kiderül alap dolgokkal is baj van.
Ennek kapcsán akkor játék alatt is mérhetsz hőfokokat. -
F_Zolee
veterán
válasz
Norbi095HUN #30736 üzenetére
Az nem derült ki, hogy drivert váltottál-e azóta de valószínűleg igen ha más telepítette a gépet. A két játék amit említettél meg erőforrás igényes így csoda, hogy az élvezhetően futott nálad akkor. Vga is meglehetősen sovány játékra, proci is kevés hozzá. Elkerülhetetlen a fejlesztés ha valami javulást akarsz.
-
F_Zolee
veterán
válasz
Ezzel sokat nem lehet kezdeni. Minden kevés ami benne van. Catalyst gondolom csak lett frissítve az előző évi állapotához képest.
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok! Légyszives Segitsetek ha tudtok, mert most fontos lenne!
Szükségem lenne némi segitségre, a mostani gépemmel van valami gebasz, és már gutaütést kapok tőle!
Először is a gépem:
CPU: Intel Core 2 Duo E6300 3.2ghz re OC-zva.
RAM: 4GB DDR2 800Mhz
-GPU: ATI HD 4770 512mb
-HDD: 1TB Western Digital Nagyon új hdd még.
Nos a problémám a következő lenne, miszerint minden játékban kevés az FPS,és és lassúak a játékok.
Már 3x volt szerelőnél a gép, 3x rakott fel rá új wint, nézte át a gépet, minden tökéletesnek bizonyult, mikor a 3-adik alkalomkor már 8.1-et kértem rá mert se Win7-el se mással nem volt jó, kevés fps, stutter mindenütt.
Mikor először megkaptam testvéremtől a gépet 1 éve akkor már 5 éves volt a gép, Far cry 3 , Battlefield 3, és bármilyen játék nem azt mondom hogy 60 fps el de tökéletesen ment 40-50 fps el Stutter! nélkül.
Most Win 8.1 alatt is ugyaez van, szóval egyszerüen már nem tudom mit kezdjek vele komolyan mondom, minden játék szaggat, vagy lassú, egyszerüen ez nem ilyen volt 1 éve kb. még, akkor minden tökéletes volt, most meg..
Ha valaki tud, bárki segiteni valamit akkor nagyon szépen megköszönöm előre is! -
Laja333
őstag
válasz
#10691584 #30732 üzenetére
Elég sok driver van hozzá. Amiket te win8.1-re gondolsz, azok moddolt windows 10 driverek. Win10-hez nem tudsz külön letölteni hivatalos oldalról, mert a legfrissebbet a windows update mindig feltelepíti magától. De ha nagyon le szeretnéd tölteni, akkor megteheted a Guru3D fórumán.
Egyébként a problémádat leírod AMD / Microsoftnak is? Csak mert a mostani win10 használatnak pont ez lenne a lényege: a hibákat jelenteni, hogy javíthassák azt. Semmi értelme itt hőbörögni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igazán kiadhatna drágalátos AMD valami normális(abb) drivert Win10 -hez, ami nem hányja össze magát 5percenként egy szimpla webböngészőtől.. Lassan itt a hivatalos win10 launch és még bétákat sem láttam, csak win8.1-re maximum. Ez mi már
Anno még ciszta időszakban is RTM előtt vagy félévvel már tesztelgettem az új béta drivereket, most meg közel 2 hónappal a végleges Win10 előtt egy ágrólszakadt, árva drivert nem toltak ki, WHQL-t pedig még a régebbi OS-ekre sem vagy december óta. Tele van a tököm az AMD-vel komolyan..
-
gears27
aktív tag
Sziasztok! 15.5-ös béta verziónál mikrolaggos a fifa 14. Nincs esetleg erre valami megoldás?
Más játékkal ilyen gond nincs
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
ATI HD 4770-em van, szeretném megkérdezni, hogy milyen Catalyst Beállitásokat ajánlanátok számomra?
Ami érdekelne a catalystben: 3D Beállitások, AMD OverDrive Beállitások. Ezek azért lennének most szükségesek számomra, hogy nyerjek egy kis sebességet, ha lehet.
Köszi előre is! -
Visormail
addikt
Hello, most én is belefutottam, hogy nem engedi kiterjeszteni a képet ha az egyik monitor hdmi, a másik meg dvi. Azt írja válasszak másik elrendezést, ha mindkettőt dvi-ra kötöm akkor engedi. Emlékszem, hogy volt itt róla szó, de nem találom. Ilyenkor mi okozhatja ezt?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Komplikato #30722 üzenetére
A gyorsreagálású erők...
-
Komplikato
veterán
Most nézem, hogy mai hírek alapján MA kijött egy 15.5 béta Catalyst direkt Witcher 3 témában. Most akkor ez ÚJ vagy azonos az előző 15.5-el? Gondolom előbbi esélyes, különben nem lenne hír értéke.
P.S: Ááá, ugyan az a verzió száma, valamelyik újságíró egy hét fáziskésében van.
[ Szerkesztve ]
-
Ez vajon driver hiba, hogy a 3DMark nem lát DX12-t 290X-en Win10-el és WDDM2 driver-el?
Ezt a tesztet nemrég sikeresen végigfuttattam egy olyan laptop-on, amiben az 260M csak render device, a kijelzőt a Haswell iGPU kezeli (kicsit meglepődtem rajta, hogy működik már így alpha stádiumban is ez a hardware felállás), erre most az asztalin, amin az iGPU csak "dísznek" van, nem nyer a dolog.
-
spiercell
aktív tag
válasz
nonsen5e #30710 üzenetére
Ezek szerint nem javították ki ezt a nevetséges hibát a 15.5-ben.
Én a helyedben a post FX-et nyomnám ki, vagyis nem is kell kinyomni csak elég ha high-ra teszed. Sokkal jobban néz ki a játék ha nem recés (pl 4x-es élsimításon), mondjuk a távoli tájak így nem lesznek homályosítva.
A mikro lagra meg van egy nagyon jó módszer, a Mouse input method-ot DirectInput-ra kell állítani.
-
csabi0805
senior tag
Nekem sem szüntette meg a kockásodást,de mintha ezzel a driverrel simábban menne a játék.
-
PuMbA
titán
Biztos jó lesz
Egyébként meg itt a téma Összefoglaló Általános beállítások részét csekkold, minden szükséges beállítást tartalmaz
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
Trailblazer
veterán
válasz
Dark KillerX #30709 üzenetére
Ha ismeritek, a Monster Hunter Online Benchmarkban szintén ott a bug a jobb alsó sarokban, a számlálónál. (Ranking mode-ban, ahol "szabványosítva" 4x MSAA-ra állítva fut le a tesztprogram.) Nem az elejétől, hanem amikor a vízhez ér. És a 15.5 beta driverrel is.
-
sylon
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy a fullhd tv-n a kép felskálázódik és én nem akarom...
Szóval pl. az ablakban futtatott alkalmazások (akár chrome) ahogy áthúzom a tv-re őket felnagyítódnak. Ez csak észrevétel és nem akkora probléma. A CCC méretezési beállításokban is a közepétől kicsit jobbra állítva néz ki jól a desktop háttérkép. win 8.1 kiterjesztett képernyő, 1920*1080@60 a felbontás. A tv a másodlagos. radeon hd7850 2gb és samsung ue55hd6200.
A problémám azzal van, hogy a Kodi (xmbc) teljesen lelóg a képről amint 1920*1080-ba váltok fullscreenbe.
Próbáltam minden hdmi kimenetetet hátha az a baja.. A tv-n is próbáltam mindenféle beállítást.. (képméret állítás, extrák kikapcsolása..) Szóval állítottam 0%-ra a méretezést ccc-ben.. gpu felkonvertálást is próbáltam, leszedtem a AMD-Catalyst-HDMI-Hotfix-Win8.1-Win7-Dec10.exe drivert..
Érdekes ha ablakos alkalmazást teljes képernyősre rakok (pl chrome) akkor az nem lóg le, nincs fekete keret, minden ok. Vagy pl a Steam Big Picture mód is ok... vagy akár a Witcher 3 is ha a tv-t választom akkor ott sem lóg le fullhd felbontás mellett teljes képernyős beállításnál.
De ez a nyomorék Kodi teljesen kilóg a képből 1920-ban.. Kisebb felbontásban rendben van.
Viszont idegesít ez a felskálázás ablakos alkalmazásoknál (próbáltam total commandert, scummvm-et, számológépet, stb..) Érdekes még, hogy magát a CCC-t meg nem nagyítja fel ha áthúzom tv-re..Van esetleg erre valami gyógyír?
Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
válasz
Dark KillerX #30709 üzenetére
Érdekes.
Én ma ragequiteltem a Win10 bétabuildel és a Catalystek összeférhetetlensége miatt, és formáztam az egész gépet.
Szűz Win8.1 (dvd-s verzió, szóval még nem szedte le a tonnányi frissítését, lehet ez a probléma) + 15.5. Egyelőre még előjött 2xMSAA-val, feljebb meg még nem tettem. (280X) -
sten1990
tag
a post fx-et rakd le high-ra úgy megszokott szűnni a jobb alsó sarokban levő hiba.
-
nonsen5e
veterán
Nem tudom azóta már írt-e valaki, de letöröltem a csudába a win10-et, visszaraktam a win8.1-et.
15.5 mellett sem szűnt meg a GTA V-ben az MSAA jobb alsó sarokban lévő bugolása. -
sten1990
tag
Már megoldottam,de azóta már vissza raktam a sima 15.5 betat,mert nem vettem észre semmi gyorsulást.
-
raubisoda
senior tag
válasz
sten1990 #30703 üzenetére
AMD Catalyst 15.x Win 7/Win 8.1 Mod (15.200.1023.3 May 14) nem a w10 drivert kell rárakni hanem a módosított w10 drivert ami w8.1-re van
-
sten1990
tag
Sziasztok.
Megpróbáltam én is felrakni a win10-es drivert a win 8.1-es gépemre,de valami hiba van.
Első körben szépen letöröltem DDU-val az előző drivert. Utána a bcdedit /set onetimeadvancedoptions on
parancsal winrestart 7 vagy F7 gomb megnyomása,win betölt,és kezdeném feltelepíteni a drivert az eszközkezelőből. De nem csinál semmit. Ha pedig a ccc2_install-al telepítem,akkor meg a catalyst control center nem tölt be.Valaki tud megoldást erre a problémára?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd