Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
válasz
katt777 #11171 üzenetére
Szia Katt; Sziasztok!
"kranazoli: Direkt megkérdeztem az új, és HD5-optimalizálást tartalmazó ATT-ról HD5-tulajokat. HD57xx és 58xx karikkal megy, és még az újdonságokat is megtalálták benne. HD56xx már nem OK, a HD46xx sem volt az, de azoknak bőven elég egy RT is."
Feltettem egy ATT-t, de nem tudom, hogy ez e a legfrissebb verzió?!
[ATi Tray Tools 1.7.9.1499 (2.01MB)]
Ez a legfrisseb verzió?!
Köszi!
PS:
Egyelőre még nem nagyon keresgettem (bevallom, időm sem volt rá) leírást hozzá, ha vki tud egyet, plíz egy URL-t (ha van magyar nyelvű!). Tul. képp nem nagyon szeretnék benne különösebb változtatásokat eszközölni, csak olyanok érdekelnének, hogy mit jelentenek benne az egyes Optimalizálási funkciók ill. hogyan lehet kikapcsolni vele a GPU gyorsított videó; jútyúb; stb.. lejátszást.
Ó, gúgli rögtön ki is adta Katt művét.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #11192 üzenetére
"Én úgy vélem, hogy bármennyit fizetek egy bármilyen termékért, elvárhatom, hogy az hibátlanul működőképes legyen."
Két dolgot keversz itt össze. Oké, hogy elvárható, hibátlanul használható legyen. Ez nálam azt jelenti, hogy teljes mértékben képes legyek vele elvégezni azt a feladatot, amiért megvettem, a feladatot akadályozó hibák nélkül. De ez nem jelent feltétlen teljesen hibátlan szoftvert, vannak hibák, amikkel simán együtt lehet élni, mert nem akadályozzák jelentékeny mértékben a program használatát. Nekem a 3 hónap intenzív használat alatt 1 kékhalált produkáló Ati driver ebbe tökéletesen belefér. Viszont a 2D/3D profilok váltogatásába heti rendszerességgel "belehülyülő" ATT nem.Én úgy gondolom, ha egy szoftverbe beleépítenek egy funkciót, akkor bizony működjön rendesen. Pláne, hogy megvalósítás szempontjából full könnyen megvalósítható a dolog... Valójában semmi különbség nincs abban, hogy a gyárilag engedélyezett feszültségértéket írod be I2C-n egy regiszterbe, vagy egy általad megadottat. Szépen felvettem a feszt, látszódott is, kiválasztom, és maradt 1,312-n.
De ha ilyen profi vagy, leírhatnád, mit csináltam rosszul, és hogyan kellett volna....
-
Oliverda
félisten
válasz
katt777 #11196 üzenetére
Megint összekeversz magaddal. Ez már szerintem valami pszichés probléma lesz.
Itt azért nyavalyogtál fennhangon a szokásos teátrális stílussal mert lassan eléri a limitet a mobilneted amiért harmadjára kell letölteni a driver-t. Pusztán arra lettem volna kíváncsi, hogy miért volt olyan sürgős letölteni azt a hotfix-et, mi volt a changelog-ban amire olyan sürgősen szükséged lett volna, de úgy látszik, hogy erre nem tudsz válaszolni. Gyanítom, hogy valójában nem is volt rá szükséges csak kihasználtad a lehetőséget egy újabb fikázáshoz. Nem is értem, hogy ez miért nem jutott az eszembe már akkor...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #11189 üzenetére
Ha a "hibátlan szoftver"-hez neked külön meghatározás szükséges, akkor inkább gondolkodj el a felvetéseden magadban (és a magyar nyelv értelmezésén).
HSM: Téves a megközelítésed. Én úgy vélem, hogy bármennyit fizetek egy bármilyen termékért, elvárhatom, hogy az hibátlanul működőképes legyen.
A példából is látom, hogy az ATT-t tényleg nem ismered.Balinov: Mit hagytál ki!
ATT feltelepítésével megkapod, ATT-t nem kell használni hozzá, mert külön progi.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #11188 üzenetére
Tökéletesen tudtam használni az ATT-t, csak elég bosszantó volt, hogy alig 1-2 funkciót használnék belőle, aztán az se működik normálisan... Hosszan tudnám sorolni azokat a bugokat, amik bosszantottak, de nem fogom. Egyet kiemelnék, hozzá lehetett adni a VCC listához egyedi feszültségeket, és képtelen volt azokat beállítani, bezzeg a gyárilag beégetett módok mentek.
A számítástechnikában igenis mindig is voltak/lesznek hibák, mert bár nagyon szemléletes a példád, de nem több egy kiskutya ugatásánál, mert a fejem teszem rá, nem vennéd meg egy adott szoftver hibátlan verzióját, ha 5X annyiba kerülne. Más kérdés a műfunkciókkal és mű tiltásokkal eladott szoftverek esete, hogy kétévenként húzzanak le rólad 200K-t a semmire.
Sajnos egyfelől az X86 platform nagy előnye, hogy univerzális, sokoldalú, rengeteg régi/új hardver van alá, viszont ez egyben egy komoly hátrány is, mert bizony egy ilyen képlékeny platformra igencsak nehéz olyan programokat szolgáltatni, ami minden vason frankón működik. Kedvencem volt például az egyik C-nyelvű program, amit írtam, Visula Studio-ban működött faszán, DevCPP-ben fordítva lefordult, e nem működödtt, Borland C-ben meg le se volt hhajlandó fordítani..... Pedig a C mégcsak nem is egy túl bonyolult nyelv.... -
katt777
félisten
válasz
Balinov #11172 üzenetére
Még mindig az ATT X-Codere.
De amelyik videós program tudja a GPU-t használni, azt mindet. Más kérdés, hogy a CPU-m nem kicsit gyorsabb.
Oliverda: Nem baj, akiknek szükségük van rá, azok biztosan értik.
Marcelino: VRAM hibának tűnik. Csak 2D-ben csinálja?
HSM: Az tényleg jobb, hogy ha valaki nem ért hozzá, akkor nem használja az ATT-t, jó döntést hoztál.
Nálam valahogy sosem bugzik semmivel.
Szerintem az emberi tényezőbe sem fér bele a hiba. A világ igénytelen.Fogadjunk, hogy ha a hibás programok készítőit kivégeznék, egy idő után csak hibátlan szoftver lenne!
(De hibás tutira nem.
) Bár haverom szerint annyi is elegendő lenne, hogy üljön ott a felelős a gép mellett, aztán minden bugnál kapjon egy akkora maflást, hogy a fal adja a másikat.
Senki nem végez megfelelő munkát, ha nincs oka tartani a megtorlástól.
Igen, tudom, hogy az 586 azért lett Pentium, mert 486-hoz hozzáadva 100-at 585.99999999999999... lett. -
Pero
senior tag
erre valaki?
a rendszer Win 7 64 -
HSM
félisten
válasz
katt777 #11171 üzenetére
"Sztem 1 hiba sem fér bele."
Akkor felejtsd el a számítástechnikát, mert amíg a programokat emberek írják, addig lesznek hibák. Sőt, már ott bukó a dolog, hogy hőn szeretett (vagy éppen utált) processzorainkban is vannak hibák szép számmal. A pentium bug mond neked valamit?Hát nekem az ATT-vel rengeteg bugom volt, volt hogy full kifagyott tőle a gépem. Pont azért nem is használom, mert egy megbízhatatlan bughalmaz. Kénytelen voltam 4890-el használni, mert csak azzal lehetett kényelmesen megoldani az alacsony fogyasztású 2D módot, de megkönnyebülés volt, hogy az 5850-hez nincs szükség ilyesmikre.
-
Marcelino
csendes tag
Remélem tud majd segíteni valaki nekem!!! A problémám a következő, akárhány új Ati driver-t tettem fel a HD5850-es kártyámra(win7-64bit), mindig újra indítás után, vagy még előtte, becsíkozódik a kép, borzasztó idegesítő!!! A 10.10-es driver előtt úgy tudtam orvosolni a problémámat, hogy vagy a Mafia 2, vagy a Lost Planet 2 játékra kattintva tüntek el a csíkok. Most a 10.10-es driver telepítése után sem tünik el a becsíkozódás, és a fent említett 2 játék indítása után sem sikerül eltüntetnem a csíkokat, abszolút nem tudom használni a gépet se filmezésre, se játszásra. A kérdésem, hogy lehet eltünteni a becsíkozódást, vagy van erre valami megoldás? Válaszotokat, előre is köszönöm!!!
-
Ebben tud valaki segíteni?
Köszönöm! -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Sziasztok nekem HD3850em van párnapja tettem fel a 10.10 ATTs drivert azelött a win7 driverét használtam elmondhatom hogy egetvágó külömbséget nem érzek de ha már fent van akkor fojtok a karin mert tulgyors a géphez képest!
-
Balinov
titán
Udv,
van mar valami 3rd party program, amivel a HD4870-es GPU-jat ki tudom hasznalni video enkodkor/transzkodolaskor?
Balinov
-
katt777
félisten
Ja, le van írva, hogy X program Y%-ot gyorsult, ha meg leméred, kiderül, hogy pont lassult a te VGA-don éppen. Persze, oda van írva pl., hogy HD5-ön, csak a delikvensek többsége azt hiszi, hogy ez feltétlenül javulást, v. max. stagnálást eredményez régebbi kártyákon. Ugyanakkor tapasztalható gyorsulás olyan szoftverekben, amelyeket nem is jelölnek meg. Hát én ezért tesztelem mindegyik meghajtót.
Sztem 1 hiba sem fér bele. Nekem ATT-szal sosem volt kék halálom egyetlen ATI driver miatt sem, és 10.6-tal is csak az volt a bajom, hogy lassssúúúú volt. Persze, nem feltétlenül érezni játékban, de én már csak leméregetem.
Ha valami miatt valamelyik játék nem működik rendben, az jóval zavaróbb. 9.12hf-et, amely egy gyors és stabil driver volt, pont azért kellett frissíteni, mert egyre több újabb játék bugzott vele, és akkor hiába gyors..
HD4870 miatt sem kell aggódni, most hoztak pár új játékot, mind leszabályozott órajelekkel fut akadás nélkül.
kranazoli: Direkt megkérdeztem az új, és HD5-optimalizálást tartalmazó ATT-ról HD5-tulajokat. HD57xx és 58xx karikkal megy, és még az újdonságokat is megtalálták benne. HD56xx már nem OK, a HD46xx sem volt az, de azoknak bőven elég egy RT is.
AA nélkül biztosan, de sok játékot még AA mellett is. Mint fentebb írtam, csökkentett órajelekkel (500/600@1.143V) játszom minden újabb játékkal, és MoH még így is CPU-limites AA híján. Metro2033 és CoP persze nem tartozik ide, de azokat is meg lehet ügyeskedni feltűnő grafikai butítások nélkül (előbbi graf. marhaságainak direkt jót tesz
).
...
Annyi itt a hiba, hogy abu85 szólni sem mer.
Lehet, hogy nekem azért nincs hibám egyik programmal és egyik driver-rel sem, mert CC nincs fönt?
-
honda23
aktív tag
válasz
sklopp #11169 üzenetére
Csak a Control Catalyst Centerhez kell, a Display Driverhez tudtommal nem, én csak azt raktam fel.
Viszont már előtte felraktama net.framework-öket...
7 éve csak ATI kártyám volt, életemben nem találkoztam ezzel a hibával.
Mindegy, 10.9 most felment hibával, de a kártya tökéletesen működik 2dben eddig.
Majd kipróbálom játékok alatt is. -
honda23
aktív tag
Ati cim telepítőcsomag hiba mit jelenthet?
5750-nél jött elő, teljesen új, win xp sp3 alatt. -
siriq
őstag
válasz
MikaVejneGI #11166 üzenetére
Nekem is kekhalalozik 10.4-s driver. Miota frissitettem a legfrissebre a BC2-t azota csinalja. ugyan ugy win 7 64 bit.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok , nekem 1 olyan problémám lenne , hogy a Battlefield Bad Company 2 jatek atimag.sys , vagy atiumag.sys hibaval kek halálozik a win7(64bit) alatt.
10.10 es driver van fenn 10.10 es applicationnal.
Valakinek ötlete a hiba jelenségére?
A kártya 1 Gigabyte hd5850 OC.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz
Nova96 #11162 üzenetére
A letörlés nekem anno többet ártott, mint használt, mikor gond volt... Vannak rá progik amúgy. Szerintem ott valami más gond lehet, víruskergető, vagy vírus, esetleg valami háttérben futó program nem kavarhat be? PCI-e milyen sebességgel megy? Ezt pl. GPU-Z-vel tudod megnézni.
-
Nova96
őstag
Szia feltetetem de még mindig úgy tölt be a kép hogy fentről lefelé lejőn a kép amikor egeret görgetem... stb új ablak nyitásnál.. ilyenkor mit csináljak?
(telepi tetem 10.10 feltettem cd-ről utána 10.10 utána 10.4 10.5 10.10 és 10.10c )
De törölni soha nem töröltem csak telep itetem.[ Szerkesztve ]
-
honda23
aktív tag
Ismerősömnek telepítettem egy 5750-est. Telepítésnél mindig ati cim telepítőcsomag hibát írt ki, és nem rakta fel a display drivert. 10.10-est és a kártyához adott lemezről sem tudtam felrakni, a 10.9 már felment, de a hibát ott is kiírta, kártya működik. Ez a hiba mit takar?
Win xp sp3 az operációs rendszer.[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
válasz
katt777 #11142 üzenetére
"kranazoli: Igen, ATT."
A fenébe.
Picit idegenkedek az ATT-től. Bíztam benne, hogy talán máshogyan is ki lehet kapcsolni a GPU gyorsítást.
Az idegenkedésem oka annyi, hogy több olyan HSZ-t olvastam, hogy már az előző ATT sem volt igazán letesztelve és felkészítve a HD5xxx szériára és a legfrissebb béta ATT-ben sem nagyon változott ez a helyzet. Lehet, hogy Urban Legend, de asszem ebben a topic-ban is olvastam ilyen HSZ-t Abu-tól, vagy a hwsw.hu-n.
Btw:
Újabb és újabb driverek és kártyák:
Akinek új kártyája van HD68xx-nél szerintem szinte kötelező a driver frissítés; HD5xxx-ek most kicsit háttérbe szorultak, de azért nem kevés fícsör jött ki HD58xx szériára is.
Más: Az lehet, hogy a 4870-es is mindent elvisz FullHD-ban is (bár ezt kicsit már szkeptikusan fogadom, Nekem is volt) azonban nem mindegy, hogy ezt milyen fogyasztás; melegedés; és hang mellett teszi.
-
Nova96
őstag
Üdv lenne egy hibám
Feltettem cdről maga drivert mindent ez jó ,de ugyan olyan mint amikor nem volt rajta a driver ugyan ugy lassan jeleniti meg a képet.. stb(catalst center el se inditja alapból.)
Mit csináljak? -
HSM
félisten
válasz
katt777 #11142 üzenetére
"A release notes szart sem mond a valódi változásokról, pl. hogy mennyire lassult/gyorsult az adott meghajtó"
Azért ha olvasol a sorok között, levágós, kb. miről szól az adott driver.
Ez a szignifikánsan gyorsabb ez pontosan mit jelent? Kíváncsi lennék, ha már tesztelted.
A stabilitással sem volt gondom, mondta mindenki, hogy a 10.6 fagyogat, nekem w7 64bitem van, egyetlen alkalommal kaptam a driver miatt kékhalált (ahol a fene tudja, nem-e én voltam a hunyó, vagy az okos tűzfalam), sztem ez 4 hónapra vetítve belefér.
Az 5850-el szerencsére azon nem kell nagyon aggódnom, melyik driver a leggyorsabb, amivel játszom, minden közel maxon fut egy röccenés nélkül....Én akkor frissítek drivert, ha már több, mint 4 hónapja nem tettem meg, vagy ha valami csábítót látok a release notes-ban, esetleg valamilyen játékban nagyon jól jönne picit javítás (ez csak a GTA4 beszaggatásai miatt volt a 4850-nél, arra 2 hónapra a játék után jött 100%-os megoldás a 9.2-es vagy 9.3-as driverben). Évek óta beválik amúgy ez a technika.
[ Szerkesztve ]
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
katt777 #11142 üzenetére
Meghajtó nem lett formatálva, és elötte egy GTX 295 volt. Én is arra gondolok hogy bezavarja.
Energia takarékos modot nem kapcsoltam ki semmit.
A kártya szerintem jó, mert csak az asztalon csinálja ezt.
PL: Crysis Sandbox 2 kis ablakban megy, és háttérben ott az asztal, akkor is jó.
Ha bármi 3D dolog megy, akkor nem csinálja. -
koxos:8]
senior tag
Sziasztok
Nekem olyan gondom lenne, hogy felraktam a 10.10-es catalystot és erre gpu-zben csak pcie 4x gyorsítást ír.
Már ki is vettem a kártyát meg visszatettem a foglalatba és van amikor 1x van amikor 8x-osan megy. -
katt777
félisten
Na, akkor erre is lehet majd várni, mint az ATT-ra. Végeredményben azon gondolkodom, hogy ha a HD4870 teljesen rendben megy, és minden mai játékot visz maxon, v. max közeli beállítással visz (Obliviont meg nem ma fogom újrajátszani még extrémebb beállításokkal, hogy állat VGA kéne), akkor mi a francnak akarok én VGA-t cserélni.
Csak DX11 miatt? Viszont ha eltűnik az AVIVO, akkor cseszhetem az újabb meghajtókat is, vagy a ha fent van a legkésőbbi AVIVO pack, akkor azzal az XCoder úgyis menni fog, hiába nem tudja már a CCC, amit úgysem használok?
kranazoli: Igen, ATT.
HSM: A release notes szart sem mond a valódi változásokról, pl. hogy mennyire lassult/gyorsult az adott meghajtó. Én mindig letesztelem. Azért van fent most a 10.10-es, mert magas minőségben szignifikáns a gyorsulása, amit nem is vártam már az AMD-től HD4-es sorozatra, amúgy stabilitás/gyorsaság szintjén a 10.4 és a 10.7 jó (viszont 10.9-nél már látszottak jelei a minőségi gyorsulásnak). W7-ről beszélek, XP-n még mindig a 10.4 a legjobb. De ha nem tesztelném az újabb meghajtókat, honnan tudnám, melyiket érdemes használni?
10.6 pont elég lassúra sikeredett.
Oliverda: Mit nem értesz azon, hogy ha letöltesz egy drivert, és nem jó, akkor muszáj letöltened az újabbat is?
WongFeiHong: És a többivel? Ha minden meghajtóval csinálja, kártya gond lesz, azon belül VRM-nek tűnik. Nem működik vmi energiatakarékos funkciód? Ill. kártyacsere előtt pucoltál meghajtót?
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok!
Most lett egy 5970-em, és az lenne a problémám, hogy:
10.10-es Catalystal 2D-ben, vagyis a desktopban mindig újra indul a driver. Bejönnek piros kockák, aztán lefagy, és újra indul.
Ugyanez volt a 10.5-s catalysttal is.
3D alkalmazásokban nem csinál ilyet, játékok alatt nincs gond vele.Jah és Windows 7 32 bites oprendszer van.
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #11136 üzenetére
Mi a frásznak kell frissítgetni, ezt magyarázd már meg?!
Nekem eddig a 10.6-os volt fenn, jó négy hónapos driver, és tök jól működött minden, eszem ágában sem lett volna cserélni, csak kíváncsi lettem erre az MLAA-ra, ezért került fel a 10.10, majd a 10.10a hotfix moddolva 5850-hez. Én sehol nem látok "javítgatást", inkább folyamatosan új opciókat meg kis sebességjavulásokat...
Azért meg kár leszedni a drivert, hogy mi változott, arra ott a release notes, kb. 100KB.
Ha meg valami programod rosszul fut, vagy hibásan, akkor tuti, hogy másnak is van gondja, belesel a topicjába, biztos van olyan is, aki épp friss driverrel tolja... -
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
Arra van vmi megoldás, hogy a GPU gyorsított film; flash; stb... lejátszást ki lehessen kapcsolni. Szerintem ennek erős gép esetében esetleg értelme lehet pl. mkv fájlok lejátszásakor, de nem hiszem, hogy egy szimpla AVI; vagy jútyúb videóhoz szükség lenne megemelni a GPU órajelét. (ha van Core 2 Duo 3Ghz-es CPU a gépben)
Lehet, hogy rosszul látom, de Én ilyenkor 1általán nem látom indokoltnak, hogy a GPU és VRAM értékei egy közepes értékre emelkedjenek; ezáltal jobban megpörgetve a ventit, ami plusz hanggal és fogyasztással jár.
De lehet, hogy vmit rosszul gondolok.
Más:
Úgy látom a DNA Catalyst-okból van 10.10c-s DNA Cata is. Itt mi az álláspont, vélemény pl. erről a modded driver-ről?! Ahogy nézem a többiek szépen kihaltak, vagy csak Én nem lelem Őket. (Omega) Még olyat találtam, hogy Xtreme Catalyst, de ha jól nézem azt a 10.8-as óta nem frissítették...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #11112 üzenetére
Megint azt látom, hogy HD58xx-on jó, HD57xx-en jó, de már jelezték a topicjában, hogy HD56xx-ra nem OK, ahogy anno HD46xx-ra is RivaTunert kellett használnom. De talán van remény, hogy majd HD68xx karikon is menni fog.
Abu85: Engem az érdekel, hogy az ATT AVIVO-t használó, hiperfasza XCodere menni fog-e az új metódusokkal, vagy ez is kidobható.
varsam: Érdekes. HD4870-nel minden játék megy régi ATT-szal is.
HSM: Le szoktam szedni a meghajtókat, hogy ha vmi gáz van, utána tudjak nézni, és ne a levegőbe beszéljek. Mindenesetre a hotfixeket már a múlt hónapban, és most is hanyagoltam. Nevetségesnek tartom ezt a folyamatos javítgatást 1 hónapon belül.
Bár végül is azokat igazolják, akik szerint szar a meghajtó, mert ha jó lenne, nem kéne frissíteni sem.
janos666: Hát persze, aztán meg háborognál te is, amikor a zöldek azon röhögnek, hogy az AMD-sek mindig a csodadrivert várják.
(De sosem kapják meg.) Tök érdekes, hogy amikor anno GTS2-m volt, vagy akár 1600Pro-m, akár évekig is ment minden szoftver egy meghajtóval, sosem kellett frissítenem. Persze akkor még nem nagyon volt net, és nem lehetett ömleszteni a selejtet.
Oliverda: Persze, senki nem kötelez, de ha bugos lenne valami szoftverem, csak le kellene töltenem, ez a trükk.
-
gyiku
nagyúr
10.10-el neha nem engedi ki a hangot hdmi-n, csak ha restart, vagy kihuz/bedug.
-
lavorka
aktív tag
Hali! Felraktam a 10.10-et mondom próba-cseresznye ( 5870+Win7 64bit ). Minden hibátlan amin meg is lepődtem kivétel a Dead Space : [link]
-
Pero
senior tag
nem tudom volt e már valakinek ilyen "gondja" volna egy rev1 es 5770em 10.10es catalyst-tal, és valamiért bármit csinálok lát a catalyst még 1 1280*1024es monitort amit én sehol sem találok az asztalomon pedig nagyon keresem. Kábelként 1db HDMI kábel van a kártyába bedugva. valakinek mi 5let,
ui: pon ugyan ezt csinálta 10.9el ill 8al is.
-
HSM
félisten
válasz
janos666 #11129 üzenetére
Na épp ez az... Leokézod a sok warning-ot, aztán meg szidod az AMD-t az elfüstölt kártyád, vagy széthullott oprendszered miatt...
A dev cuccok nem veszélytelenek driver szinten....
A hotfixek meg látod, hogy így is jönnek, ha akció/komolyabb hiba van, szinte azonnal...
Én, mint írtam, így is átlagosan 3 havonta frissítek drivert, és eddig nem is volt belőle problémám, ha volt, akkor is tuti volt már rá elérhető hotfix, ami azonnal segített....Én nekem mégis sokkal jobban bejön az AMD driver-rendszere, és frissítési politikája. Az über-tuningos 216-sp-s GTX260-am is a fos drivere miatt repült ki a gépemből, és cserélődött 4890-re 1 hetes korában....
Annyi driverhibát 2 év ATI használat mellett nem tapasztaltam, mint azzal a karival 1 hét alatt...
Amúgy az egy éves életciklus brutális csúsztatás, barátomnak lassan 3 éve megy a gépében a 3870, és elvan vele, most szemez egy 6850-el, hogy cserél rá. Nekem is 1 évig volt meg a 4890, és csak azért adtam el, mert hangos volt és picit többet fogyasztott, mint szerettem volna. Az 5850-em is több, mint fél éves, és még legalább egy évig meg is marad. De ha nem lennék ilyen hardverbuzi, hogy pár játékért is hajlandó vagyok VGA-t venni, hogy ne kelljen mediumra lehúzni, akkor ez a kari is tuti kiszolgálna még 2-3 évet....
[ Szerkesztve ]
-
Nyilván nem arra gondoltam, hogy a game.amd.com rögtön kidobja neked.
Csak legyenek elérhetőek valami developer.amd.com-ról, vagy hasonló helyről (de bárki számára, pl. egy nyitott regisztráció után), sok prios WARNING felirattal, minden letöltésnél rápipálva, hogy "tisztában vagyok vele, hogy..."
És ja! Legyen minden napi build-hez egy kis fórumtopic féleség, ahova elsírhatja a regisztrált felhasználó a gondját, baját, és máris hatékonyabb a tesztelés is.Szerintem az nv-nél is akkor voltak a leg összeszedettebbek a driverek, mikor közel napi (de legalább heti) szinten jöttek sorban a "kiszivárgott" béták, és nyavajogtak az emberek, hogy mik a panaszaik az egyes verziókkal.
De ha nem is napi, ez az egy havi átfutás az átlagosan 1 éves életciklusú kártyákra ebben a formában inkább egy vicc, mintsem optimális megoldás, miközben a játékok és felhasználói programok véletlenszerűen, de szinte napi szinten jönnek, így a problémák is gyakorlatilag napi szinten adódhatnak.
De ékes bizonyíték erre az, hogy az elavultan megjelenő WHQL-t már szinte kötelező jelleggel követi a hozzá tartozó Hoftix, és lényegében ez az igazi havi driver...
Mondjuk erről az MS is tehet, hogy egy hónapig tart rányomni a WHQL logót. De arról már az AMD tehet, hogy ennyire a WHQL megjelenésekre teszi a hangsúlyt egy ilyen merev (fix, havi 1 megjelenés) rendszerben is. A kettő együtt már sok.
Szóval ha nem napi, de legalább heti, vagy mondjuk 3-4 naponta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kranazoli #11127 üzenetére
Az External Event Utility-t ne lődd le, mert az kell a működéshez. Nem azzal van a baj. Az csak teszi a dolgát és jelzi a hibát. A gond egy olyan kodek vagy dekoder beállítás az egyik videolejátszóban, ami generálja ezt a hibát. A registeryben kapcsold ki az eseménynaplózást, mert akkor a szolgáltatás nem lesz kilőve, és nem lesz naplózva ez a hiba.
-
kranazoli
senior tag
Namost ezzel az a "probléma", hogy a szolgáltatások között van olyan, hogy AMD External Event Utility, de mintha annó ennek kézire állítása(leállítása) sem orvosolta ezt a jelenséget. Legalábbis így emléxem. Videó lejátszó, ill. akár már jútyúb vidi is, vagy bármi ami használ GPU gyorsítást gondolom kreálni fog ilyen "spam"-eket.
Ha valóban ez a szolgáltatás hozza létre ezeket a bejegyzésket, nem tudom, hogy mennyire biztonságos annak leállítása. Pl. annak sem tudom, hogy mi a jelentősége?! Ha ez, hogy eseménynaplóba hozzon létre ilyen UVD bejegyzéseket, akkor már totál nem értem, hogy miért készítettek erre egy szolgáltatást?! I don't know!
-
kranazoli
senior tag
Szia Abu!
Köszönöm szépen gyors válaszodat! Arról nem tudsz vmit, hogy miért kreál ilyen bejegyzéseket a driver; vagy a CCC?!
Ezt 1ébként Én is megtaláltam külföldi portálokon, de ofkórz ettől még köszönöm!
Nem használok codec-eket. A Seven media player-e van fenn; videó nézegetésre WMP-HC-t használok.
Ill. nagyon kevés alkalmazás is van telepítve úgymond. Seven frissítéseket elfeledtem, ill. DirectX 2010.08. havi redist van fenn.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kranazoli #11122 üzenetére
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Atierecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services\Atierecord]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Services\Atierecord]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atierecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000Ez kikapcsolja a reportokat.
Esetleg töröld a kodekeket, és telepítsd őket újra. -
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy Nálatok is van-e ilyen; ill. tudtok-e rá vmi orvosságot. (de az is érdekelne, hogy mi az értelme?!)
Elég régi probléma ez és gúgli is ad egy raklap találatot rá.
Eseménynapló -> Rendszer
amdkmdag (UVD Information)Egy raklapnyi ilyen bejegyzés keletkezik az eseménynaplóban. Teleszemetelvén vele az eseménynaplót és nem tudom, hogy mi is ez pontosan?!
NET-en olyan infókat találtam róla, hogy driver hiba és regedit módosítással lehet tiltani a bejegyzések generálását. Vas ill. szoftver az aláírásomban; Catalyst 10.10 friss Seven telepítéssel.
Nálatok is vannak ilyen bejegyzések az eseménynaplóban?!
Engem bosszant ez a hiba(bug), a funkcióját szeretném tudni, hogy ez miért és mi a haszna, de 1 perc alatt akár 10 bejegyzés is létrejön.
Úgy vettem észre főképp akkor, ha 3D-s üzemmódban van a kártya.
Azon kívülm hogy minimális mértékben, de "fogja" a gépet a gondom annyi vele, hogy 1éb okokból Én néha nézegetem az eseménynaplót és ez a qrva sok számomra(de nem hiszem, hogy alkalmazásnak is hasznos lenne) bejegyzés teljes mértékben széttöri és átláthatatlanná teszi a regisztrációs adatbázist.
Ennek orvoslására tudtok-e vmi intelligens megoldást?!
-
Sziasztok!
Nem egészen Catalyst de hátha van itt hozzáértő.
HD 4870-em van, jelenleg 10.10c-vel. A közelmúltban vettem egy plazma TV-t, néhány játékot azon szeretnénk futtatni, pl. FIFA11. Ez a jelenlegi tudásom alapján csak úgy lehetséges, ha minden egyes játékindítás előtt a plazmát teszem meg elsődleges kijelzőnek, aztán a játék végeztével vissza az egész, ami elég idegesítő.
Van esetleg valami program, praktika, amivel például egyes alkalmazásokhoz hozzárendelhető a kijelző?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
janos666 #11119 üzenetére
Áhh, napi build-et kiadni hatalmas hiba lenne... Gondolj bele, mennyi hibára lenne lehetőség! Kiadni csak olyan drivert lehet, amit minimum alapszinten kiteszteltek, hiába "nincs AMD garancia" rá. A kitesztelés pedig időbe telik, és nyilván nem lenne gazdaságos minden egyes belsős build-et egyesével kitesztelgetni....
-
válasz
katt777 #11111 üzenetére
Egyáltalán nem kötelező ám letölteni. Ezek a hotfix driverek eleve csak a HD6 tulajoknak szólnak. Ellenben, akinek problémái vannak, az örül az új beta-knak is, mint az éhező afrikai kisgyerek egy falat kenyérnek.
Én a napi build-ek híve lennék. - Na persze nem cserélgetném minden nap, csak mondjuk hetenete megnézném a change logot, és ha van valami érdekes, akkor fel is dobnám. Illetve mikor valami nyavajám van, és már jelentettem, akkor sűrűbben nézegetném.
Jobb lenne, mint minden hónap végén kapni egy ~30 nappal korábban lezárt WHQL drivert, és rögtön rá egy 1-2 hetes Hotfix-et, és akkor még mindig kimaradhat valami, de arra már fixen 1 hónapot kell várnod, aztán telnek a hónapok, és azon kapod magad, hogy már kijött a következő VGA generáció is, mire elkezdhetnél játszani egy játékkal, amihez a bugfixet várod hónapról hónapra.
Szerk:
Amúgy mire használod az AVIVO-t?[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz
Dark KillerX #11115 üzenetére
kössz.
Ezen kívül ajánlott még feltenni a hotfixeket?
-
varsam
őstag
Új 10.10-es driverhez melyik ATT kell? 1.6.9-el sok játék nem indul el. VGA egy 4890 vapor-x. Honnan lehet leszedni mindig a legújabbat?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Dark KillerX
addikt
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda #11099 üzenetére
Miért nem kapják be az összes f.szomat, hogy már harmadszorra kellene letöltenem a driver-csomagjukat?
(A mobilnetem meg lefogy.
) Biztosan nehéz lett volna megvárni ezt a pár napot a végleges meghajtó kiadásával...
1 héten belül 2 javítás a már javított meghajtóhoz, remek.
(Meg hogy még ezt is javítják...
)
Abu85: Értem én, de ebből az jön le, hogy megint dobták a régi fejlesztéseket, aztán visszafelé gondolkodnak a támogatás megvalósíthatóságáról. Még szép, hogy legalább próbálkoznak.
AVIVO-ügyben is kíváncsi vagyok, hogy s mint lesz a visszamenőleges támogatás, ha majd megszüntetik azt is.
Viszont legalább a HD5-ös tulajok is tudják, mi ellen szoktam ágálni.AtHoS: Tegnap szerencsére egy haver leszedte nekem az AVIVO 10.10-eket, viszont a HDMI meghajtó még mindig 10.9. 10.10 alatt. Komoly egy cég ez.
A lényeg nem a csomag mérete, mert az a kutyának nem kell, csak az AVIVO telepítőé, amit mindig ki kell szednem belőle, annyira "individual" a letöltőcsomag.Nézd csak meg, milyen aprócska fájl az.
-
bozont
veterán
válasz
wolfwood132 #11108 üzenetére
Egyszerű beállítás probléma, az újabb rendszerek alatt (Vista, Win7) az EVR videó renderelőt kell beállítani a lejátszóban, mert a többivel (régebbiek) már nem kapsz valami túl jó eredményt.
-
wolfwood132
csendes tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy ha filmet/videót nézek akkor a kép durván pixeles , HD -s filmeknél is. Most egy MSI 5770 Hawk van a gépembe jelenleg 10.10 es driverrel , probáltam régebbiekkel de azokkal se jó. Windows 7 64 bit( új rendszer) , próbáltam többféle lejátszóval , codek -el de ugyan az a végeredmény előtte egy x1950 pro volt benn amivel tű éles volt minden . Valakinél hasonló probléma? Én driverre gyanakszom , vagy valamilyen hiányzó "összetevőre".Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
, Netes videókkal nincs baj. , A kép így néz ki : .
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- World of Tanks - MMO
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...