-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz kromatika #43299 üzenetére
Nem hiszem, hogy itthon találsz mini PCI-e formában AX200 kártyát.
Korábbi tapasztalataimat innen kiindulva [link] megtalálod, lesz bennük Alis link is. (Bocs, egyszerűbb így újra belinkelnem azt, amit másnak korábban, de ugyanebben a témában írtam.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz kromatika #43297 üzenetére
Ha jól látom, mini PCI-e félmagas wifi kártyák valók bele. Nem tudom, hogy az Asus hogy áll azzal, hogy whitelist-tel korlátozná-e BIOS/UEFI szinten a gépbe tehető wifi kártyákat (HP-nál, illetve az utolsó pár generációt leszámítva Lenovo-nál van ilyen).
Ha nincs whitelist, akkor Intel 7260HMW AC biztosan mehet bele, de vannak más AC-s kártyák is. Aliexpress-ről még AX200 / AX210 is vehető mini PCI-e változatban, az előbbiből én 3 db-ot is vettem, egyikkel sem volt gond.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Asus G551J notimban gyárilag Atheros AR9485 802.11 b / g / n wifi adapter van. [link] Milyen jobb teljesitményú AC s wifi kártyát tudnék rakni a helyébe?Ha lehet több tipust is kérnék.Köszi előre is.
-
dugo_
veterán
csak és kizárólag kitben vásárolt pontosan ugyanolyan ram modulokkal lesz meg a dc
Dehát ez nem igaz. KIT-ben van közel 100% esélyed rá, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy nem működjön a DC vegyes modullal. Az esetek döntő többségében simán megy úgy is. Meg ott a flex mód, amihez azonos méret sem kell: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005657/boards-and-kits.html#flex
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43288 üzenetére
Probook 4+8 gb esetén a 4gb-ig lesz dc, onnantól nem. Mindig a kisebb ram-ig lesz meg a dc.
Jogos, mentségemre legyen mondva, nekem még reggel van, mint kisbabázós apukának, aki fél éjjel fent van a baba miatt.
Persze a több mindig jobb. Akkor mindig vegyük a maxot amit enged a gép?
Nem, ilyet nem írtam (bár amúgy nálam pont ez az elv, mert hosszú távra szoktam a gépeimmel tervezni), de alapvetően akkor, amikor köszönhetően nem annyira a Windows-nak, hanem a böngészőknek és más alkalmazásoknak, 4-5 GB RAM-ot megesz a rendszer + egy Chromium-alapú böngésző 5-10 közötti nyitott füllel (ebben még nincsen Facebook, illetve YouTube) + néhány alkalmazás, mint mondjuk felhőszolgáltató kliense, Spotify, üzenetküldő kliens, akkor 8 GB erősen ajánlott, az annál több RAM meg csak simán ajánlott, persze szerintem.
Az SSD-re váltás nyilván amúgy sokkal többet számítana, de nem abban kért tanácsot, több nézőpont ütköztetése meg mindig jobb, mert a kérdező eldönti, milyen szempontok alapján hogyan fogja végül meglépni a memóriabővítést.
-
HARDVERAPRÓD
Probook 4+8 gb esetén a 4gb-ig lesz dc, onnantól nem. Mindig a kisebb ram-ig lesz meg a dc.
Az acernél annyiból nincs értelme, hogy gyorsabb nem lesz, a win 10-nek meg elég jó a ramkezelése. Mivel elég alapdolgokra használja, így akár elég lehet a 4 is bizonyos estekben, mivel azt ritkán használja. Ezért van ez esetben kevés értelme.
Erre írtam, h ha gyorsítani akar (fejleszteni) akkor ssd, azt még meg is érzi.
Persze a több mindig jobb. Akkor mindig vegyük a maxot amit enged a gép? -
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43286 üzenetére
Na de a ProBooknál 4 + 8 GB felállás esetén is van DC (ez az aszinkron DC), minimális lassulást akkor fog ebben a felállásban tapasztalni, ha 8 GB feletti lesz a memóriahasználata, de az sem lesz vészes.
Az Acernél meg attól még, mert 1 RAM foglalat a valószínű, sem jelenti azt a DC hiánya, hogy ne lenne értelme 8 GB-ra bővíteni a RAM-ot.
A RAM bővítésnél (szerintem) az a fő szempont, hogy mindig jó, ha van tartaléka még a gépnek, rendszernek. Hogy ezt most DC-ben vagy nem DC-ben fogja használni a gép, az a (majdnem) mellékes, legalábbis normál használat esetén.
-
HARDVERAPRÓD
Én sem azt mondtam, hogy nagyságrendekkel lesz eltérés. Csak annyit állítottam, hogy hdd mellett nem lesz értelme 12-re bővíteni, hanem jobban jár a 2x4-el mert így megmarad a DC, És igen kb 15-25%, nyilván a sebesség növekedés, de ha most ezt az esetet vesszük akkor probooknál kell a 2x4, az acernélnél meg az 1x8, ennek ez esetben így van értelme. Viszont single--ről singelre váltásra (4-ről 8-ra ) nincs értelme, mert az 0 gyorsulást hoz, csak több ram lesz. a probok esetében viszont így azért hozhat 15-20% is a 2x4
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43284 üzenetére
Ez oké, nem is mond ellen annak, amit tudok a témáról.
Ennek tükrében viszont én nem találom értelmetlennek az aszinkron dual channel-es felállást se: [link] Oké, lehet, hogy egy picit lassabb lesz a gép, mihelyt a memóriának már nem a DC-vel érintett részét használja, de nem nagyságrendekkel lesz rosszabb a dolog.
Ha jól emlékszem, a dual channel - mérések szerint - kb. 10-15% sebességnövekedést hoz, ennek elvesztése az kábé a "szabad szemmel láthatatlan" kategória normál használat esetén.
-
HARDVERAPRÓD
Jogos a kérdésed. Én (is) sokáig ebben a hitben voltam és a milyen ramot topikban "oktattak" ki: [link]
ez csak az hogy mit válaszoltak, de keress rá a szálra. Én sem értettem, mert én is világ életemben így hittem, azóta már nem.
És természetesen nem veszem vitánakSzerk:
És igen pont az acereknél futottam bele én is, a sok variába, azt néha követni sem tudom ram téren, ezért acernél mindig a szememnek hiszek[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43281 üzenetére
Az ES11-nél, ha jól olvastam, kétfajta lehetőség van memóriára vonatkozóan, kiépítéstől függően:
- vagy van egy alaplapra integrált 2 GB-os RAM + 1 foglalat
- vagy eleve csak 1 foglalat van.Azt hiszem, viszont mindegyik változatban valamelyik Pentium N3*** vagy Celeron N3*** SoC variáns van, ezekben a memóriavezérkő összvissz 8 GB RAM-ot tud kezelni, így összességében talán az a szerencsésebb, ha nincs az alaplapra integrált RAM, mert amellé csak 1 db 4 GB-os modult lehet tenni, míg a forrasztott RAM nélküli változatokba meg mehet az 1 db 8 GB-os modul.
Szóval az Acer vonatkozásában én nem értettem, értem a 2 x 4 GB említését, mert annál ez nem opció.
Persze nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy mégis két foglalat van, engem is ért már Acer noti bővítésénél ilyen kellemes meglepetés, a neten fellelhető információk ellenére. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43278 üzenetére
Erre is kíváncsi lennék, hogy miért nincsen értelme. Tudtommal az aszinkron dual channel elég régóta létezik, működik mind Intel, mind AMD alapon, ha amúgy kihasználná a 12 GB-ot, miért ne tegyen bele annyi memóriát? Pontosan milyen hátránya származik abból, hogy nem egyforma a két RAM modul mérete?
Félreértés ne essék, nem vitatkozni akarok, őszintén érdekel, jelenleg én is 8 + 16 GB RAM felállásban használok egy Thinkpad L450-et, soha fel nem merült bennem, hogy ebből bármilyen hátránynak kellene származnia. A videóvezérlő memóriafoglalása tudtommal a DC-vel érintett részéből történik a memóriának, hogy azon felül még van plusz használható memória, nem hiszem, hogy gond lenne, vagy értelmetlen.
-
HARDVERAPRÓD
az acereknél (is) szokott integrált rammal, és 1 üres foglalattal ki jönni noti, mivel úgy volt fogalmazva ( is kicsit fejlődjön) ebből gondoltam, hogy mind a 2 noti 12gb-val lenne, mert most 8 helyett 4 van benne. Vannak olyan notik is amibe csak integrált ram van nincs slot üresen
-
oliwire
őstag
A HP-ba lenne esetleg a 2x4, mert abban 2 slot van, az Acerben meg csak 1, és abba kerülne az 1x8.
A HP is fejlődne, mert 1x8 helyett 2x4 lenne, az Acer is, mert 1x4 helyett 1x8 lenne.
Ehhez 1 db 4 GB-osat kellene vennem.Mert most van 1 db 8 gb a HP-ban, es 1 db 4 gb az Acerban, ez a kiinduló állapot.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43277 üzenetére
Még egyszer: egy összesen egy darab memóriafoglalatos notiba hogyan tud 2 x 4 GB memóriát tenni?
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #43274 üzenetére
Jobban járna, ha mindkét notiban két memóriafoglalat lenne, de gyors guglizás után az Acer-ben 99%, hogy csak egy van.
Szerk.: lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
válasz Pyttawrx #43274 üzenetére
Az Acerben csak 1 slot van RAM-nak, a HP-ban 2.
Így ha jól értem, akkor a HP-ban most működhet ez a 4+8 GB, van értelme?
SSD-t még nem tuti, hogy veszek bele, lehet 1-2 év múlva inkább már újat veszek, de még nem néztem ki az utódot, meg ritkán használom, a céges laptop az kategóriákkal jobb (Dell Latitude 7400 2 in 1), és azon dolgozok, az megcsinál mindent. -
HARDVERAPRÓD
válasz oliwire #43273 üzenetére
Ez oké, jobban jársz ha mindkettőben 2x4gb (vagy 2x8) van, mert így használod ki a dual sávszélt, a proci és a ram között, amúgy csak addig van dual channel még a 4GB "el nem fogy", tehát jobban jársz egy 4 és 1 8gb rammal. Plusz mindkettő be ssd-t!!
Mert így igaz lesz több ramod, de nem érsz ettől többet, hisz nem biztos, hogy ki is lesz használva mind a 8 v 12gb, ellenben nem lesz dual channel. Plusz ugye az ssd-vel tudsz gyorsulást elérni. -
oliwire
őstag
válasz Pyttawrx #43272 üzenetére
Szia!
2 gép van, az egyik egy HP Probook 455 G3, a másik egy régebbi Acer Aspire ES 11.
A HP-van van alapból 8 GB RAM, az Acerben 4 GB.
Az Acerét átraktam a HP-ba, így abban 12 lett. Az Acerba meg vennék egy 8 GB-t, hogy az is kicsit fejlődjön. A Probook az enyém, az Acer a páromé. A Probook van főleg használva, de néha, nagyritkán az Acer is. Egyikben sincsen SSD, sima HDD van mind a kettőben.
Így használt RAM is tökéletes lenne. -
oliwire
őstag
Sziasztok,
Kicsit fejlesztenék a gépemen, és egy 8 GB DDR3L ramot keresek bele. Milyet válasszak?
Van itt 13K-ért is
De van 24k-ért isMi a különbség a márkán kívül?
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Ha figyelembe vesszük ez milyen "régi" laptop, lehet jobban jársz ha nézel bontott lapot hozzá, halaplapi gondja van.
1. ha vga a hibás:
- melegetítés pár ezer Ft-os tétel, de nagyon rizikós a tartósság
- reball 6-15k mozog kb, ez már jobb eséllyel tovább fogja bírni, de ennél is lehet hogy 1 hónap és kuka
- a vga chip csere ez minimum 20k környéke (szerintem már innentől ez nem éri meg
- tápkörhiba is lehet, annak is kb 10-15 minimum a díjja (Látatlanban írtam nyilván)
Illetve nem raktam ide az "okos" haver, sufni megoldásokat sem, ami lényegesen olcsóbb, és oylan is....De még ez előtt próbáld meg kivenni a hdd/ssd-t és a ramot(kat), ha több van benne próbáld ki előszőr az egyikkel, majd a másikkal.
-
keszo
őstag
Segítségek kérek.
Adott egy laptop (compaq615) egyik bekapcsolástól nincs kijelzés. Venti pörög LED-ek világítanak. Videó kártya vagy alaplap hiba ez eddig rendben.
Első körben mindenképp az érdekelne, hogy ha javítható akkor mennyibe kerül.Köszönöm előre is.
Attila
-
Tex Murphy
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha a laptop időnként nrm látja a HDD/SSd-t, akkor mi lehet a baja? Működés közben is néha megáll, s ilyenkot világít a HDD lámpa. Majd helyreáll. Vagy hiba üzenettel kiakad... Déli híd? Érdemes ezt javítani?
Köszi.A4000T "Only amiga makes it possible"
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
4 laptopot ajánlottak számomra és nem igazán tudok közülük választani.
A 4 típusú laptop között mi a különbség és melyiket érdemesebb megvenni?
Nem játékra, hanem irodai célra lenne használva, főleg netezésre, képnézegetésre.
A konfigot, ahogy néztem mindnél nagyjából azonos, az E5570 -nél erősebb.
Van jelentősebb különbség a 4 típus között?
Köszönöm.Dell Latitude E5570
Dell Latitude E5550
Dell Latitude E6540
Dell Latitude 3540 -
Nite
őstag
válasz Hosssszu #43259 üzenetére
Szia! Megpróbáltam, de sajnos nem indul be a telepitett OS a notebook-on, viszont igy mindossze annyit ir, hogy megprobalja javitani az OS-t, az eddig elojott hibakat nem tapasztalom! Lehetseges valahogy "megjavitani" egy elindulni nem akaro win10-et?
Masik erdekesseg, media creation tool-al keszitettem a telepitot, a notebookban nem ker serial-t es nem ajanlja fel, hogy valasszak windows verziot (home, pro, stb...) viszont ezen a proba telepitesen egy masik gepen ezek megvoltak
Meg nem adtam vissza a gepet, remelem van meg otletetek!
Paid my dues!
-
veterán
-
Big M
tag
válasz SeniorTilla #43241 üzenetére
Sajnos nem jutottunk közelebb, végrehajtottam az utasításaikat (melyek többségét már végigpróbáltam ekőző este), de semmi.
Mit lehet tenni, hogy lássa a laptop a wifit? -
Nite
őstag
válasz Pyttawrx #43249 üzenetére
feltelepitettem egy ubuntut a gepre, termesztesen gond nelkul! hdd smart infok szerint nincs gond, bad sector-t nem talaltam a hdd elejen, bevallom nem vartam vegig!
ettol fuggetlenul win10 telepitovel lefoglaltam a hdd elejen 30 gigat, es a maradek helyre telepitettem meg egyszer, de tovabbra is teljesen ugyan az, elso ujrainditas utan mar nem indul el, hangsulyozom, maga a telepito sem!
remelem lesz meg valami otlet, ha nem akkor holnap szegyenteljesen visszaadom hogy vigyek valami komolyabb helyre
#43254SeniorTilla: nem, a windows boot manager van elsodlegesnek beallitva
Paid my dues!
-
veterán
Valszeg úgy maradt a boot a pendrive-ra állítva. Újraindításkor is nyomj boot menüt, és válaszd a gép meghajtóját. Amikor bejön a win előtelepítési folyamata, akkor húzd ki a pent és hagyd úgy bootolni. Vagy be a biosba és a bootot visszaállítani a HDD/SSD-re.
Ma én is sz*ptam egy HP Pavilion 24 AIO-val hasonló miatt, a jelenség az volt mint neked, csak nem az első boot után, hanem a windows update újraindítás után (!). Wazze annyi volt, hogy meg kellett mondanom a gépnek, honnan bootoljon (pedig már benne sem volt a pendrive), és a win indítási javítása helyrehozta másodszorra.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Nite
őstag
Paid my dues!
-
Big M
tag
válasz SeniorTilla #43241 üzenetére
köszi, rápróbálok
-
kmarci25
veterán
Még jóval korábban én is orbitzálisokat szívtam egy Asus eeePC (vagy hogy hívták) újratelepítésével. Akkoriban volt az Acer-nek valami saját "védelme", ilyen-olyan rejtett partíciók a merevlemezen, és emiatt úgy emlékszem csak azt az OS-t tudtam újratelepíteni, ami gyárilag is rajta volt. Lehet, hogy a Te eseted egész más, de eszembe jutott az én kálváriám.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Nite
őstag
válasz Pyttawrx #43249 üzenetére
elvileg jonak kell lennie, mukodott (amig hozza nem nyultam), egy ismerosom kert meg hogy telepitsem ujra, mindig ezekkel van a legnagyobb szivas
most megprobaltam ugy, hogy kikapcsoltam a secure boot-ot a boisban, de a CSM-et nem kapcsoltam be, ugyan ugy UEFI-vel booltam a telepitot, igy sikerult az ujraindulas is a telepitonek, majd a "karikazos" "Felkészülés" lépésnél keszulgetett fel egy 10 percig majd ujraindult es most mar ismet nem indul be se a telepites a hdd-rol, se a telepito a pendrive-rol!
a hdd hibajat azert is kizarnam, mert ilyenkor mar a telepitot sem tudom bootolni, amig bios reset-et nem csinalok
Paid my dues!
-
Nite
őstag
válasz Pyttawrx #43247 üzenetére
nos, a telepitot sikerult a leirtaknak megfeleloen elinditanom ("ezen módszer Secure Boot kompatibilis. (bekapcsolva maradhat a SB)", "az UEFI: kezdetű pendrive kiválasztása a bios gyors bootmenüben."), azonban a telepites elso lepese utan mar nem indul el a notebook!
a windows boot manager probalkozik nehanyszor, aztan javitast kinal fel, a telepito sem bootol mar be a pendrive-rol! BIOS reset utan sikerul ismet elinditanom a telepitot, gyanitom kitorol valamit a secure boot adatokbol, de csak tippelem, majd ugyan ez kezdodik elorol, 3x megcsinaltam mar :/
oszinten szomoru vagyok, regebben uzemeltetessel foglalkoztam, nagysagrendileg 1000 windows telepitest biztosan megcsinaltam, de ilyen hulladek rendszerhez mint ez az asus x556u meg nem volt "szerencsem"
Paid my dues!
-
Nite
őstag
sziasztok! egy asus x556u notebook-ot szeretnek ujra telepiteni win10-el, secure boot kikapcsolva, fast boot kikapcsolva, csm bekapcsolva.
hagyomanyos modszerrel keszitett pendrive eseten (file-ok masolasa, particio aktivva tetele) SYSTEM_PTE_MISUSE stopcode-al elhal a telepito, rovid google utan probáltam kikapcsolni a PTT security-t avagy hidden mode-ba tenni a TMP-et, egyik opciot sem talalom a notebook biosaban!
rufus-al krealt telepitovel UEFI modban probal bootolni de azonnal restart, legacy modeban fekete kepernyo!
pls help
Paid my dues!
-
HARDVERAPRÓD
Szia, ahogy írja Kbali is a Milyen notebookot vegyek topik lesz a tied, de kérlek ne így tedd fel a kérdést, hanem az ott lévő kérdéssort pontosan töltsd ki, csak így tudunk segíteni, ha pedig használt vonakon mész akkor, pedig: Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek topik
-
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz féldekás #43186 üzenetére
Szóval. Igen normálisan és normális pasztával kell pasztázni és nem lesz gond. A hűtőpad tök felesleges. Főleg amire te használod. Jobban jársz egy kerettel, vagy csak megemeled az alját. Persze normális paszta plusz takarítás. Kolléganőmnek bizonyítottam a szeme láttára a különbséget. Paddal max 2-3°C-al volt kevesebb a hő, takarítás után pedig 12-15°C, nyilván terhelés alatt.
-
Big M
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 250 G5 W4Q07EA notebook és a Telekom-os új router. Előbbi nem látja az új hálózatot, hiába kapcsolgattam a 2,4 és 5Ghz-et ki-be. Minden más wifit lát, és minden más eszköz tud kapcsolódni erre a hálózatra.
Mi lehet a hiba? -
AMD1975
tag
Bluetooth 4.0 minimum,ssd terén m2ssd 500mb olvasás s kb írás, nvme ssd2 olvasás 2000mb olvasás s írás kb gyártó válogatja. Ryzen 5 nagyon kiváló proci, főleg a 3600 széria. A többi csak csemege. Nem írtad mire kell, ezek mellé 1660 vagy baszóbb vidkarit szerelnek . Remélem tudtam segíteni.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #43236 üzenetére
Majdhogynem ugyanaz a 2, sőt azért a gdrive talán jobb is.
-
kmarci25
veterán
Kicseréltem az Acer Aspire V3-371 gépben az akkut. Eredeti Acer, megegyezik azzal, ami eddig is benne volt. Ennek ellenére, ha töltőre dugom, akkor az akku jelző LED kettőt villan, aztán elalszik. Ha bekapcsolom a gépet, akkor lassan villog, de nem tölt. Ez mitől lehet? Olvastam a neten, hogy resetelni kell az akkut, van is a gépen egy kis nyílás, megnyomtam a gombot, ahogy az Acer írta, de nem segített semmit. Elképzelhető, hogy valami miatt nem kompatibilis az új akku?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #43232 üzenetére
Ha nagyon kell, szerintem a google drive-ra fel tudod tenni. Én erre a saját raspberry Pi-hez kötött hdd-t használom. VAgy ha van nas-osd akkor arra is
-
veterán
válasz Remekelek28 #43232 üzenetére
Jézusmária!
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Tudnátok abban segiteni,hogy hogyan tudnék feltölteni kicsivrl több mint 2 gb videot egy tárhelyre hogy egy ismerősöm le tudja tölteni. ?Köszönöm előre is.
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Laptop vétel előtt állok. Ilyen kérdéseim merültek fel.
Bluetooth 4.1/4.2/5 az mennyire legyen szempont vásárláskor?
SSD-nél írják (néha pongyolán), hogy "sima", M.2, és NVMe. Itt kell valamire figyelni? Van ebben csapda?
Hasonló árú konfignál inkább Ryzen legyen a proci?http://www.muszaj.hu/
-
veterán
válasz lastmohican2 #43227 üzenetére
A GreenCell tényleg elég jó, ahogy Pyttawrx is írta. A legolcsóbb a leggyengébb minőségű - elv azért itt is fokozottan érvényes, nem biztos, hogy a legolcsóbbal érdemes kísérletezni.
-
Elk_hound
tag
Nem üzleti szériás gép, nem válogatós. Ha nem azonnali, nézz körül Alin, az ott kaphatók sem kevésbé kínaiak, mint az általad linkelt.
(Nem mellesleg fázom az ilyen kitudja milyen, Google fordítóval magyarított felületű webshopoktól. A bemutatkozó oldal már "über uns" ... ) -
HARDVERAPRÓD
Szia.
Nem ismerem ezt az akksi márkát én. A green cell-t már vettem párat asus notihoz, azokkal
nem volt gondom. -
lastmohican2
tag
Sziasztok ismét lenne egy kérdésem. Van egy Asus laptopom. Akkumulátora kuka lett. Nézegettem az árakat, s elég nagy különbségeket találtam.
Ez a legolcsóbb. Jó lesz ez is egy pár évig? -
HARDVERAPRÓD
válasz UnknownZero #43222 üzenetére
Szia. Hátha ez segít.
[link] -
wanted5
őstag
nagyjából követheted, media creation tool-lal megcsinálod a telepítőt, bebootolsz róla, a partícióknál meg kitörlöd az összeset (nem formázod), úgy hogy 1 darab maradjon a végén, aztán mehet az install. A windows majd létrehozza magának azokat, amiket kell.
Ha esetleg külön partícióra akarod a rendszert, akkor annak létrehozod a kívánt méretűt, a maradék tárhelyet nem piszkálod; feltelepíted a létrehozott partícióra a wint, majd ha kész, akkor lemezkezelőben a maradék helyen is csinálsz egy partíciót.
kb ennyi röviden -
veterán
Nem tudjuk, ez itt különben sem a windows topic. Higgy nekem és keress egy hozzáértőbb embert.
-
UnknownZero
csendes újonc
Igen, tudom nem vagyok profi, de szeretném saját magam betelepíteni a windowst. És annyira nem vagyok hozzá hülye, úgy hogy például tudom hogy kell bebootolni egy kulcsról, annyi hogy ennél a kis résznél elakadtam, meg tudnátok nekem magyarázni?
Meg a videó amit küldtem, annak az utasításait követhetem ahogy a youtuber mondja?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz UnknownZero #43220 üzenetére
Igen vannak, de akkor nem ez a lényeg.
Sztem ha ennyire nem vagy jártas a windows telepítésében és úgy kvázi az alap-alap fogalmakkal ezzel kapcsolatban (próbáltam finoman fogalmazni az android partíció említése után), akkor inkább kérj meg valakit (szomszéd srácot, havert, stb), és csináljátok együtt, sok idegeskedéstől meg fogod óvni magad.
-
UnknownZero
csendes újonc
válasz SeniorTilla #43219 üzenetére
Nem magyarból rendeltem, egy szlovák webáruházból rendeltem, és nem fizettem előre. Azt kifelejtettem hogy Ryzen 5 4600h processzorral rendeltem. Amúgy kérdéseim is voltak, azokra is szeretnék választ
Amúgy valami rossz dolgok vannak mondva arról a digiprimeról? Vagy hogyan jött ide?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz UnknownZero #43217 üzenetére
Digiprime? 1 hónap múlva jön meg? Előre kifizetted? Ajjajjjajjajjjjjjjjjjj
-
veterán
válasz felsatan #43211 üzenetére
Valszeg tudja, gondolom Thunderboltos az usbc, gamer gépeken az szokott lenni. De ezt egy HP Omen alapból tudja, HDMI és Displayport is van rajta, nem kell hozzá dokkoló.
-
UnknownZero
csendes újonc
Sziasztok!
Nos, vettem egy Lenovo Legion 5-öt, meglátom hogy be-e fog válni számomra vagy nem, sokan írták hogy ez-az a laptop jobb, asztali jobb, stb. de +30-60k Ft-m nincs másféle laptopra.
Tudom, ennyire nem kellene részletezni, de rákérdeznék mit gondoltok. kb. 350k-ért vettem (vagyis még nem jött meg, majd kb. 1 hónap múlva) Lenovo Legion 5-öt, vélemények szerint úgy gondolom elég jó, hát ha nem, akkor mellényúltam. De hát 2 hétig elállhatok tőle ha nem tetszik. RTX 2060-al vettem, 15,6" kijelzővel, 16GB rammal és 1TB SSD-vel (300 nit, 144Hz panel), két kérdésem lenne. Az első, ilyen áron szerintetek megérte? (Nemtudom ide tehetek fel ilyen kérdést, ha nem, kérlek csak ugord át, a másik kérdés számomra a lényeges)
A második, és a legfőbb, hogy Windows nélkülit vettem, másnéven No OS laptop. Nos, azért valamennyire értek a laptopokhoz, úgyhogy boot menü (nem ismerem a pontos nevét, remélem érted mire célzok), ott be kell tenni hogy az előre telepített Windowsos kulcsról bootoljon, a többi meg hát a részletek, a Windows kulcs, stb.
Nos, ahol elakadtam, az a Upgrade és Custom telepítés (angolul fogom írni az opciókat, angol videókat néztem róla). Nos mivel új gép, ezért Custombe fog kelleni menni, viszont a videó amit néztem (A palinak is Lenovo Legion 5-ös lehetett, bár nem biztos, de az tuti hogy Lenovo Legion széria) ott kitörölte még a "System" nevezetű drive-ot is, ez biztonságos? Mivel a videóban úgy láttam voltak rajta dolgok (Total size, Free space alapján), azon kívül kitörölte még az Android primary-t is és a megmaradt Primary-t amit pedig Format-ozta. Ha nem értetted amit beszélek, itt a videó róla. Gondolom télleg nem volt rajta OS, de ez azt jelentené hogy akkor akármit letörölhetek? Ha esetleg buta kérdés akkor bocsánat, de mégis nem kevés pénzt költöttem el, és hát azért nem akarok semmit elrontani. -
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi99 #43214 üzenetére
Természetesen nem is arra gondoltam, ebből egy vékony csíkkel megerősíteni a gyárit, legalább is én ezt használom erre ha szükséges: tesa® 4613 szalag, burokatnál meg a kábel vezetésnél, ha kell, a papírt (maszkoló vagy festékszalag?) vagy minek hívják. ezek is azért átalános célú használatra vannak.
-
HARDVERAPRÓD
válasz lastmohican2 #43212 üzenetére
win7 starter talán, a win10 home? tényleg tesztelni kell.. mertelméletben gyenge lesz, de ha pl 2 t be 1x kapcsolod be 1 órára email, doksik miatt, arra jó lehet.
-
felsatan
tag
Sziasztok!
Adott egy MSI laptop az alábbi paraméterekkel:
CPU: Intel i5-10300H
integrált VGA: Intel UHD Graphics
dedikált VGA: NVIDIA GeForce GTX 1650 with Max-Q Design
Van a laptopon USB-C csatlakozó. Tud-e ez a laptop olyat, hogy rádugok az usb-c re egy dokkolót és abba beledugok két monitort, amiket kiterjesztett asztalként használ?
Ha igen, akkor minden dokkoló tudja ezt vagy mire kell figyeljek a vásárlásnál?
Köszi előre is! -
HARDVERAPRÓD
válasz lastmohican2 #43209 üzenetére
vagy 3-5 éve volt egy ilyen "udate" amit csináltam. Igazából nilván jobb lett, de! Szvsz ma már ez mindenképp gyenge lesz. Azt szoktam mondani, max a ramot bukod, mert az ssd-t fel tudod használni másba is, ezért vedd meg az ssd, a ramot még ne, ha így elfogadható neked, akkor vedd a ramot utána.
-
lastmohican2
tag
Sziasztok! A kezembe jutott egy használt Samsung N145Plus!
Érdeklődnék, hogy érdemes-e foglalkozni vele? Egy olcsó SSD+memória bővítés téren.
Vagy ez annyira gyenge, hogy inkább felejtős a téma. -
ricsi99
addikt
válasz BUZZLGHTYR #43202 üzenetére
Akkor már meg is gyógyult
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz akerbis #43199 üzenetére
Szerintem ilyen lepattingatós a keret ,aztán kicsavarozod a keretet és már a kezedbe is van... aztán ovatosan kihuzod a kábeleket ,lebontod a keretet ,aztén visszafelé ugyan az.
Ami a buktató:
Ha szeded le a keretet akkor figyel oda hogy se el ne törd se le ne törd le a füleket róla.
Akkut /töltöt húzd ki... mivel kikapcsolt állapotban is van fesz az lcd-n igy bedugott akkksival esélyes ,hogy látsz egy pici szikrát ,aztán a szervíztől ami megjavítja ott egy kicsit vastagabb számlát.
Az lcd kábelt óvatosan vissza a helyére aztén fixáld le egy kis celluxal... gyárilag is oda van ragasztva rendesen... ha ezt kihagoyd esélyes hogy lecsúszik
Ebben elméletileg egy 40 pines nem slim kijelző van... de ha tutira karsz menni akkor elöször kiszeded és a hátulján lévő szám alapján keresgélsz.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar