-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kekmen
senior tag
válasz #34322688 #44599 üzenetére
Ha win 10 alatt jól működött, akkor meg is válaszoltad. Attól, hogy "nem buherált" az a win 11, még nem támogatja a gépedet. Elfut, de inkompatibilitási gondok könnyen előfordulhatnak, szerintem ez a jelenség is az.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T430-as laptop, ezzel a géppel kapcsolatban lenne a következő kérdésem. Ha youtubon nézek falamijen filmet stb...néha egy pillanatra eltűnik a kép, helyette fekete képernyő jelenik meg, ezt mi okozhatja?
Drivert amit lehetett azt feltelepítettem hozzá, nem buherált win.11-op.rendszer van rajta. -
mekker
őstag
Hsws hu tapasztalat:
[link] A képen az eredeti billentyűzet sorozatszáma szerepel,a megküldött termék egy olcsó, kínai, utángyártott változat.
Képek: [kép] [kép] [kép]
A sorozatszámon, és a kialakítás gyenge minőségén is látszik.
Kissé csalódott vagyok, de legalább rendben van és működik, mechanika hasonló így érzetre.Aki hasonló cipőben jár, az vegyen inkább UK kiosztásút, és matricázzon, vagy vegyen kifejezetten bontottat (Ebay).
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
HARDVERAPRÓD
válasz mekker #44593 üzenetére
Ha olvasod a szálakat, akkor láthatod, hogy van két hdmi-s noti, meg 1 monitor amin van 1 hdmi meg 1DP port. Linkletem is kábelt ami jó hozzá. Igen nem lesz olcsó de ha ezek állnak rendelkezésre, én nem tudok más megoldást, mint amit linkeltem. Egyszerre szeretné a két laptop képét nézni 1 monitoron.
Ha valamit nem jól írtam, vagy rosszat linkeltem akkokr kérlek javíts ki. -
mekker
őstag
válasz Pyttawrx #44587 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de ha a forrás DP, a monitor HDMI, akkor nincs gond.
Ha a forrás HDMI, a monitor DP, akkor vagy nem fogsz hozzá átalakítót találni, vagy valami brutális áron csak.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
padi68
senior tag
válasz SeniorTilla #44590 üzenetére
csak nem akartam rosszat választani
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
veterán
-
padi68
senior tag
válasz Pyttawrx #44583 üzenetére
Szia, nem értek hozzá
A monitor SAMSUNG, U32R590CWUEzt írja a leírásban :
Picture-by-Picture
A Picture-by-Picture (PBP) funkció segítségével két különböző eszközt tudsz a monitorhoz csatlakoztatni, a beérkező képeket pedig egyszerre, natív felbontásban, egymás mellett tudod nézni. A PBP funkción túl az Easy Setting Box megkönnyíti, hogy különböző méretű és elhelyezkedésű ablakokat egyszerre tudj megjeleníteni.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
HARDVERAPRÓD
válasz padi68 #44582 üzenetére
Szia. Szerintem ehhez nem kell elosztó. Milyen csatlakozási lehetőségek vannak a monitoron és a laptopokon? A HDMI elosztó az másra szolgál 1 jelet 2 osztja(vagy több felé), lehet te hdmi switcher-re gondoltál, de az sem fog tudni egyszerre megjeleníteni 2 külön jelet, ugye ott váltani tudsz a 2 között.
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, van 1 új Samsung monitorom amihez 2 laptopot szeretnék csatlakoztatni( saját ill. céges laptop)
Milyen HDMI elosztót ajánlanátok, hogy akár egyszerre lássam a két PC-t? ( monitor tudja)Előre is köszönöm, Árpi
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz Pyttawrx #44577 üzenetére
Asus K53U Noti.
Előéletéről nem tudok semmit... darabokban hozták
Szépen összeraktam de valami ajándék van a palacsintában....
USB-t nem lát... (5v megvan) biosban megy a billenyűzet
Ha elinditok hdd-ről egy wint az szépen felál... billentyüzet /touchpad nem működik (hdd nélkül inditom akkor alt-ctr-del se megy... semmi mintha be sem lenne dugva)
Ha most biosból tiltom az usb-t akkor win feláll bill/touchpad működik.Eszközkezelőben semmi usb így nem látszik
Alaplaphibás vagy egy olyan sw probléma amivel még nem találkoztam?
UI:bios a legfrissebre frissitve....
Tippek?[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
mekker
őstag
válasz petya1985 #44573 üzenetére
https://forums.tomsguide.com/threads/laptop-not-using-dedicated-gpu.347438/
Nem csíkozott korábban, meg semmi?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
petya1985
tag
Hello.
Van egy acer a515 52g laptop. Nem ad kepet,kulso monitorrol bejon minden megy szepen a noti. Raktam fel uj drivereket,uj wint stb de megse tudom a noti kijelzojet munkara birni,tegnap meg jo volt pedig!
A windowsba annyit ir meg h inkativ a vga (mx250 geforce) . Ez miert?? Nincs letiltva se semmi! Akkor minek inaktiv,sztem ehhrz lesz koze h nincs kep csak kulson monitoron.
Az eszkozkelezobe semmi minden oke,semmi nem utkozik es kerdojrles. Biosba nincs vga letiltas opciom se. Probaltam kepernyo tukrozes, kivetitest, terjesztest ,de semmi. A kepernyo tulajdonsagba is csak a kulso monitort tudom valasztani.
Vkinek vmi tippje??ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
veterán
-
mekker
őstag
válasz Pyttawrx #44569 üzenetére
Azt találtam, hogy 4db Sanyo BF cellát tartalmat az utángyártott. Fő cél, hogy menjen el vele még évekig, szóval marad a gyári.
-
mekker
őstag
válasz Pyttawrx #44567 üzenetére
Pénz az most másodlagos, de a névleges kapacitása is nagyobb.
-
veterán
-
mekker
őstag
válasz mekker #44561 üzenetére
Pontosítok:
[link] Találtam a gyári akkuhoz hazai forgalmazót, így 25 ezer forint lenne.[link] A már linkelt Green Cell Ultra, a gyári honlap szerint nem KifingTunk©, hanem Panasonic cellák vannak benne. +25%-kal nagyobb kapacitású, mint a gyári. Ára 21 ezer forint.
-
SkiDev
őstag
válasz SeniorTilla #44551 üzenetére
A vicc az, hogy azt pont néztem, és azt írta, hogy az eszköz nem támogatja az érintőképernyőt. Ezért álltam neki először értetlenül, mert minden boltban írták, hogy érintős. Sőt a tulajt is kérdeztem, hogy biztos-e.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
mekker
őstag
Sziasztok!
Csereakkumulátort szeretnék vásárolni. 20eFt környéke, 10 napon belül legyen itt, Dell M5Y1K, Dell Inspiron 5551-be lesz.
[link] vagy [link] ?Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
veterán
-
opossite
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP - Pavilion 15-cx0598na típusú notebookom, amiben egy SR03XL akksi. Ilyennek vagy ehhez hasonlónak a beszerzésében tudtok segíteni? Ahol én néztem és kérdeztem nincsen és hasonlót, ami kompatibilis lehet a géppel sem ajánlottak.[kép]
Köszönöm szépen
opossite -
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #44553 üzenetére
dehogy hagyom rá! Gyártói oldal.
-
veterán
válasz SeniorTilla #44550 üzenetére
Értem a 300 lóerős autós analógiát, de itt kimondottan a minél nagyobb működési idő lesz a lényeg. Tudom, tudom, akkor miért lett ilyen laptop véve. Azért, mert az igényeket más nem elégítette ki. Nem volt választék. Ezt mondtam a "Milyen notebookot vegyek" fórumban is.
Amúgy vissza lett állítva a 144Hz a kijelzőnél. Elolvasva fórumokat, külföldi hozzászólásokat, egyéb cikkeket a témában, plusz helyileg is tesztelgettem, hogy rakosgattam a két frekvencia között és úgy áramfelvételek, terheléseket (procin, vga-n pl) mérve, illetve a kijelző hosszútávú lehetséges amortizálódását figyelembe véve úgy döntöttem -tünk (Édesapámé a gép), hogy nincs értelme az alacsonyabb frekvenciának, a szemének is jobb a 144Hz, ha játszik, ha nem.
-
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #44551 üzenetére
az X360-as notimnál is driverezni kellett. Ettől lehet, h másnál még megy itt nem ment.
-
veterán
válasz Pyttawrx #44542 üzenetére
Az érintőképernyőnek mennie kell egy friss win telepítés után, max. a frissítéseket kell letölteni. A rendszer paramétereknél meg kell nézni, hogy kiírja-e a proci és ram alatt, hogy érintőképernyős-e. Ha ott nem írja ki, az hardverhiba lesz. Bár ezeknél a kínai csodáknál nem biztos, Hála Istennek régen nem volt már velük dolgom
Mindenesetre a HP, Lenovo, ASUS gépeire igaz, amit írtam.
De már látom, hogy megoldódott.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz rothfb #44534 üzenetére
Nekem is 144Hz-es gépem van, HP Omen 17. Volt már 300Hz-es is. Hétköznapi felhasználásnál a frissítési freki miatt a görgetésnél, finom mozgásoknál látni a különbséget, egyébként nem nagyon. Az integrált VGA lesz az utolsó, ami elromlik, az első a dedikált lesz. Az akkunak meg ez a pár watt nem oszt nem szoroz, néhány év múlva el fog öregedni így is-úgy is, mert a lényeges terhelést máshonnan kapja.
Egy 17-es gaming gépnél egyébként nincs sok értelme ilyen úton energiát spórolni, mert eleve a gép egy energiafaló szerkezet, ezeket arra tervezik, hogy brutál teljesítmény tudjon, az akkuidő senkit nem érdekel. Tudom, hogy ezt a választ nem kérted, de akkor is ez a helyzet. 300 lóerős autót sem azért vesz az ember, hogy a fogyasztást nézze és spóroljon.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ricsi99
addikt
válasz Pyttawrx #44547 üzenetére
Bocsi
A kijelzőre gondoltam... de én hp notin néztem.. ott ment már a biosban is
mondjuk nem egy ócskavas volt ...,de mind1 megoldódott a srác problémája
nekem tanulság ,hogy van ilyen isEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Winner_hun
titán
válasz tomchy #44538 üzenetére
Pár napja nézte öcsém is, neki se ment feljebb. Lehet csak a leállítás / újraindítás kellett hozzá? Feltettem programot ami nézi a hőmérsékletet és prime95-öt nyomtam neki. Végig 2,59 GHz-en ment, 72 fok volt a maximum. Ment vagy 2 órát. A ventilátor nem visított, csak tette a dolgát - úgy gondolom a hűtéssel nincs gond és most véletlen a gép teljesítményével sem. Ha ismét belassul akkor jelentkezek.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
-
SkiDev
őstag
válasz SkiDev #44545 üzenetére
Közben sikerült megoldani.
Amiket fotóztam ismeretlen eszközökre ráküldtem ugyanezzel a módszerrel a teljes driver listát, aztán véletlenül az egyik pont az érintővezérlő volt.
Szóval most ami felkiáltójeles volt az már mind lefrissítve.Az érintő működik, igaz eléggé nyúlósan görget, de az lehet ilyen volt.Azonban kattintani legalább jól lehet vele.
mod: Csak az eszközkezelőben nyúlós a görgetés, honlapokon és a többi felületen fluid.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
őstag
válasz ricsi99 #44541 üzenetére
Ismerős szerint a hiba előtt még működött. Eléggé pech lenne, ha pont most ment volna ki belőle.
Kekmen: Próbáltam a HID eszközökkel. Automatikusan is és manuálisan az útvonalat kiválasztva frissítettem, de azt írta, hogy a legfrissebb van fent. Annak ellenére, hogy 2006-osak. Ezek vannak a listában:
[ Szerkesztve ]
-
Kekmen
senior tag
válasz SkiDev #44540 üzenetére
Setup nélkül az eszközkezelőből tudsz illesztőprogramot telepíteni. Kiválasztod a részegységet, duplakatt, illesztőprogram fül, illesztőprogram frissítése és keresés a számítógépen. Kitallózod a kicsomagolt mappát, ami letöltöttél és keresés. Jó eséllyel benne van a driver és frissíti magát.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Navon Loop 360 netbookot, a problémája az volt, hogy nem bootolt be (X:\windows\system32\logfiles\Srt\SrtTrail.txt error). Végigmentem a metódusokon, viszont a 32 GB tárhely kevés volt mindent kipróbálni, így mivel nem volt rajta semmi, tettem fel inkább egy friss Win 10 Home 64 bitet.
Minden rendben ment, minden működik, kivéve az érintőképernyő. A Win 10 nem tett fel valószínűleg hozzá drivert, a honlapjukon kb. 2 GB-nyi drivert találtam tömörítve, amit kibontva nem tudok megnyitni, mert nincs benne semmilyen setup.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tomchy
tag
válasz Winner_hun #44537 üzenetére
A hűtéssel minden rendben?
internetprint.eu - Fotókönyv, fényképes naptár, névjegy, szórólap. 20%-os kuponkód: JDC20
-
Winner_hun
titán
Lenovo Z70-80, Win 10
Egyszer feltűnt, hogy nyögvenyelősen megy a gép. A gépházban az energiagazdálkodás speciális beállításainál a processzor energiagazdálkodásánál a minimális processzorteljesítményt beállítottam 100%-ra, onnantól ment gyorsabban. Viszont egy ideje megint az van hogy max 0,99 GHz-en megy a 2,2 GHz-es proci, viszont bármit állítok, nem megy gyorsabban és ezt érezni is a teljesítményén. Mitől van ez, mit kéne állítanom hogy gyorsabban üzemeljen a proci?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
veterán
válasz SeniorTilla #44532 üzenetére
Sima átlagos netezés, youtube, átlag felhasználás, a fényerő 70% körülire állítva. 17,3 colos kijelző. Asus tuf gaming laptop. Játék nem lesz. Ha mégis, majd visszaállítom 144Hz-re. Igazából a videókártya (Intel), a kijelző és a akksi (fogyasztás) kímélése szempontjából tettem fel a kérdést.
-
ricsi99
addikt
válasz rothfb #44531 üzenetére
Buta példát mondok :
Ha pl be van kapcsolva a Vsync (szinkronizáció) az adatt játékban
akkor egy adott felbontás mellet 1 másodperc alatt 144 kockát rajzol ki a gpu
Vagy
akkor egy adott felbontás mellet 1 másodperc alatt 60 kockát rajzol ki a gpuIgy is csökkentheted a fogyasztást
Ezt inkább csak játékok alatt mérhető
Én az Msi-Afterburner-t ajánlom e célra
Ez egy vga tunigoló program főképp de tud valós kijelzést is adni a rendszered terheléséről is.Puding próbája az evés... javaslom tedd fel ,állisd be hogy lásd a vga-d terhelését és próbálgasd a beállításokat ,hogy kevesebb hz-n mennyire romlik számodra a kép vagy a vga terhelés mennyire változik
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
veterán
válasz rothfb #44531 üzenetére
Elvileg lehet energiát spórolni vele. Sok mindentől függ ez, a leírt információid nem elégségesek. Méret, fényerő (panelé és a kihasznált), felhasználás módja? Fehér vagy fekete a kép nagy részben, sok a mozgás vagy kevés, stb-stb.
Mérd meg, és tisztán fogod látni.
Vagy keress rá neten a panel specifikációjára, hátha abból kiderül.
Ha a kérdés nem is maradéktalanul, de remélem a válasz szakmai volt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok.
Gyors kérdés. Ha 144Hz helyett 60Hz-re állítom a képernyő frissítési frekvenciát, azzal bármennyit kímélem a videókártyát vagy az akkufogyasztásra lehet hatással?
És legyetek kedvesek kíméljetek meg az olyan válaszoktól, hogy minek állítom, meg úgy rosszabb stb.
Szakmai válasz érdekelne. -
Kekmen
senior tag
válasz Pyttawrx #44527 üzenetére
Sziasztok!
Nem egészen ideillő lesz a kérdésem, tehát ha valaki a megfelelő topikba irányít már azt is megköszönöm.
Ki foglalkozik (cég, magánember) laptop billentyűzet magyarítással? Nem matricázásra gondolok, hanem komplett újrafestésre, ami át is világít. Már több alkalommal west fórumtárs csinált ilyet, de ő már nagyon régen nem lépett be, nem elérhető.
Jöhet privátban is, ha valaki ismer ilyet."Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
ricsi99
addikt
válasz bepken #44522 üzenetére
Alaplapcsere..
Vagy ha van jó műszerész haverod akkor ez alapján ,meg lehet próbálni kikapcsolni a vga-t
Vagy egy "reflow" .. ha épp akad egy bga-zó gépe isHa nincs ilyen haver akkor vegyél csájnából egy lapot ,itthon többe kerülne megcsináltatni... mint venni egy újat
-
ricsi99
addikt
Inteles igp driver a ludas
Hasonlót én is szívtam, csak ott a frissités után letöltött driver minimumra tette a fényerőt..
Valami registry matatás után a fényerő beállt maxra azt hiszem ez volt ,de nem biztosEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kellene segítség, a gyerekek laptopjára kellene valami szülői felügyeletes dolog, hogy a játékokat le tudják tiltani illetve engedélyezni, ha megérdemlik.
Erre tud-e valaki valami jól bevált és egyszerű megoldást? (a laptop páncélszekrénybe zárását már említettem, az nem tetszett)Előre is köszönöm!
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Van itt egy 2010-es múmia MSI cx620 notebook. i5, ati 5470, switchable graphic, win10 x64 21h2.
Az a nyűgje, hogy ha elküldöm aludni, visszatérve fekete képernyő fogad és csak force resettel látok képet rajta újra. Nem kékhalálozik (azt a régi i3-sal csinálta), szüttyög a háttérben, értesítések érkeznek, az esménynapló csak a resetet jegyzi. Valószínűleg az intel driverrel (vagy vga-val) van valami, mert ha biosból letiltom azt ("peg only for winxp"), akkor csak az ati látszódik és alszik-kel a gép zokszó nélkül.
Ezzel még kibékülnék - lévén inkább asztali környezetben használatos a gép - de így meg nem lehet fényerőt állítani rajta és közepes erősségen állt be (hiába hagytam teljesen). Nem csak hogy a gyorsgombokkal, de még az energiabeállításoknál sem. A 2010-es W7x64 drivereket nem tudom megetetni a winnel (eszköz nem indítható el). Se az ati, sem az igp driverét, hasztalan a W7 komp.-mód.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni mik a lehetőségek. -
bepken
veterán
bakker, hát ez rossz hír valószínűleg így marad akkor sajnos...vagy még meglátom. van szerencsére másik laptop, amit tudnak használni, de reméltem azért, hogy viszonylag könnyedén megmenthető.
valahol viszont úgy érzem, irreális elvárás, hogy ilyen könnyen összeszedje magát. tényleg le a kalappal előtte, nagyon sok évet lehúzott és kapta is keményen az ívet szegény
köszi az infókat! még futok azért egy kört annál az ismerősnél, akitől anno vettem, hátha van valami bontott alkatrész nála.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Tim82
félisten
válasz bepken #44520 üzenetére
Akkor valószínűleg szerencsétek volt, hogy nem előbb patkolt el.
Itt olvasgass: [link]
TL;DR: szériahiba (nem csak T61-et érint, hanem kábé az összes hasonló (G8* alapú) Nvidia mobil GPU-val szerelt notit kisebb-nagyobb mértékben), érdemben nem javítható, Inteles alaplapra érdemes cserélni, ha amúgy magát a gépet még használnátok.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bepken
veterán
sziasztok!
adott egy szép kort megélt, szüleim által használt Lenovo T61, ami a tegnapi napon úgy tűnik, beadta az unalmast...de remélhetőleg csak tetszhalott állapotban van
tehát tegnap fogta magát és kikapcsolt a gép, majd amikor újra vissza akartam kapcsolni, felvillantak a ledek és egyből el is aludt minden. azt fontos tudni, hogy egy kvázi halott aksival volt használva már évek óta a gép, tehát nagyjából 30 másodpercet bírt, ha nem kapott tápot. ebből kiindulva első dolgom volt, hogy kivettem az aksit és így is próbáltam bekapcsolni, azonban ugyanezt tapasztaltam. mostanra pedig nem csinál semmit, ha rádugom a tápot, se ledek se semmi.
van hozzá egy dokk, amit sosem használtunk, adták hozzá ajándékba és ott porosodott magának. ha ebbe bedugom a tápkábelt, akkor azon világít valami led. ami persze még nem zárja ki, hogy a tápkábellel van probléma.
szerintetek mi lehet a gond? sajnos nincs tapasztalatom ezzel a típussal, így tanácstalan vagyok.
köszi előre is!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
ricsi99
addikt
válasz SFAkos #44515 üzenetére
Én így állnák neki a hibakeresésnek.
1.) egy pen drive-ről telpítés nélkül futtatható linux -al is megnézném
Ha ott jó akkor a win-t kell megerőszakolni
Ha ott is lassú akkor egy usb-s külső wifiel is tennék egy próbát ...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz zoltan4263 #44514 üzenetére
Kösz a tippet...ezt elmentem ,ha legközelebb megátkoz a sors egy ilyennel akkor kipróbálom.
-
SFAkos
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a véleményetek, hogy mit tudnék tenni vele, ha "lassú" a WiFi a notebook-on. 500Mbps vodafone net van itthon a gyári connect box-al, telefonon át is jön stabilan olyan 450+Mbps (iPhone 11), viszont a gépemen alig megy 250 köré, pedig ez se egy rossz gép.
ThinkPad T14 gen2, i7, 512ssd, 16gb ram,
Intel® Wi-Fi 6E AX210 van benne, ami elvileg WiFi 6 2.4gbps meg mittudomén, de mégse jön át több. A legfrisebb driver van fent a lenovo oldaláról. (22.60.0.6)
A router-en csak az 5ghz wifi megy, de mivel a telefon simán viszi a közel 500-at, kétlem hogy az lenne a szűk keresztmetszet.
Köszi,
Ákos
-
zoltan4263
csendes tag
en_win10_aio_15in1_1607_x32_dvd.iso ezt rufus-sal megirtam usb és sikerült ujra telepitenem
-
ricsi99
addikt
válasz zoltan4263 #44512 üzenetére
Thunderbolt-ról displaport vagy egyébb ,a hdmi-t hanyagold az nem az nvidia erőssége
-
ricsi99
addikt
válasz zoltan4263 #44499 üzenetére
Az a gép a mélytorkos kategória.
el ne ronsd a windowst/biost rajta ,mert az életben nem telepítesz rá másikat.
Az egy arm -os csoda... mintha egy tabletrül futtatnád a wint + hozzávágtak billt-meg kijelzőt
A cpu alattt van rajta a flash abban van a uefi +rendszer.
Nekem úgy sikerült életre kellteni ,hogy leoperáltam róla a flash ic-t és külső íróval tettem vissza a rendszert
Ha nem töröltél mindent akkor a rendszervisszyűllítást erőltetnémEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
HARDVERAPRÓD
válasz zoltan4263 #44505 üzenetére
uefi vagy legacy a pendriver?
-
zoltan4263
csendes tag
válasz Pyttawrx #44504 üzenetére
Oké rendben köszönöm most már van bios kiválasztási funkció usb -re rufus-sal tettem windows 10 de nem akar be bootolni róla , a pendriver jó mert másik gép bootol róla
Valami hülye kiválaszztási funkció van neki de nem tudom hol tudom kiválasztani hogy usb -ről bootlojon be -
HARDVERAPRÓD
válasz zoltan4263 #44503 üzenetére
Szuper, akkor most amikor a win jelszónál vagy, akkor, ott tudod űjra indítani, és nyomd közben a shift gombot. utána onnan valami uefi firmware vagy milyen lehtőség lesz, azzal be tudsz lépni a biosba. (Elméletileg)
-
HARDVERAPRÓD
válasz zoltan4263 #44501 üzenetére
Del, f12?-re sem reagál? Amúgy kukába való ez a vacak. Szóval nem tudja letiltani. Valamire reagálnia kell. a windows bejön amúgy, vagy hol tart a dolog?
-
zoltan4263
csendes tag
válasz Pyttawrx #44500 üzenetére
Szia, igen tudom de sajnos nem tudom meg állitani hiába nyomom az esc, szerintem a gazdája próbálhatta a biosban az álligatást és lehet kikapcsolta volna ? nem tudom van olyan funkció, de ha be bootol a windos akkor a jelszónál van billentyüzet irni lehet. Csak be bootolásnál nem érzékeli
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla