Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
-
w.miki
veterán
2200W-os hajszárító nagy (2.) fokozaton kb. hány fokos levegőt fúj ki?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Borisz76
veterán
válasz w.miki #32294 üzenetére
Öngyújtóban általában bután van mely öngyulladási hőmérséklete 482-538 °C a láng pedig 1500 K-2000 K [Kelvin fok.] azaz kb 1227 C - 1727 C
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
w.miki
veterán
Az öngyújtó lángja hány C fokos?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Két partíciót szeretnék összeolvasztani,de sajnos szürke a kötet kiterjesztése gomb,mit csináljak?
-
B.i.L
senior tag
válasz philoxenia #32288 üzenetére
Köszönöm,holnap megnézem:már alszik mindenki
philoxenia
Inhouse
Horgászni mentem...B.i.L
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hirtelenjében. De iPhone topikokban biztosan jobban tudnak segíteni.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Borisz76
veterán
válasz EmberXY #32286 üzenetére
Nagyon szeretem a Mi kis falunk sorozatot.
Minden részét letöltöm és a kis családdal összebújva nézzük.Egyszer úgy alakult, hogy gondoltam "élőben" nézzük meg....
Volt anyázás mindenki részéről mikor a 35-40 perces epizódot 2x is megszakítitták reklám miatt.Előtte sem sok adást néztem de azóta sem volt bekapcsolva a beltéri....
Ha filmezni akarunk akkor a NAS-ról indítom és tuti nincs reklám.....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
EmberXY
veterán
Sajnos néha én is látom, mert akárhová megyek, mindenhol van és megy is annak rendje és módja szerint. Engem szabályosan taszít, bármi is legyen éppen műsoron. Nagy választék egyébként nincs, hiába a több száz csatorna: reklám, legalább 100-adszor ismételt film országos tv premiernek csúfolva, esetleg valami szájbarágós parasztvakítós propaganda, amit híradó, tények és ehhez hasonló ismeretlen fogalmak alapján neveztek el, és ha már az agyból semmi nem maradt, akkor muzsika tv. Nem kell ez nekem.
Up the Irons!
-
C. s.
addikt
válasz EmberXY #32257 üzenetére
Nagyon szívesen!
Egyébként megértelek, én sem tévézem, bár teljesen nem tudok tévétlenedni, mert a nagyszülőknél folyamatosan üvölt valami (híradó, Mónika-só és társai, meg az az Alaszkában élőkről szóló sori, és mind az 1000. ismétléssel.) Közben meg azt is hallgatnom kell, hogy nincs semmi jó a tévében. De azért folyamatosan hangosan megy.
Ha valaki filmet akar nézni, vannak alternatív lehetőségek is, nem kell ahhoz tévé.
(#32259) Inhouse:
Engem minden megráz, inkább kihagyom. Az a 2 légy a vértanúm, hogy működik. Sőt, a molylepke is eltűnt, azóta sem hallottam róla, nem szólhatott nagyot, amikor távozott.
(#32260) Top cat:
Nyíltan nem merik fölvállalni a jelenlétüket.
A növényke jó ötlet, de ahogy elnézem az ábrázatát, szerintem hangosan csámcsog.
Állítólag édes illata van, viszont a csapdába került légy hosszasan zümmög, mielőtt megboldogul. -
B.i.L
senior tag
Nem tudja valaki veletlenül ? Macbookon videót szeretnék elforgatni,amit iphonnal vettem fel fekvő módban,de álló módban játsza le a macbook...sehogy nem sikerül infót nyernem...sajnos temetés a videó és továbbítanom kellene,mert a szülők külföldön vannak,és kijárási korlátozás van náluk ( Spanyolország)így nem jöhettek Mo.-ra.
Horgászni mentem...B.i.L
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
r.levente75
addikt
válasz philoxenia #32281 üzenetére
Köszönöm.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Spet
addikt
válasz r.levente75 #32278 üzenetére
Mert megvan hatarozva, hogy milyen hosszu lehet a csengohang. Ha jol emlekszem 40 masodperc lehet maximum.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
r.levente75
addikt
Van egy winfos telefonom 8.1. Van benne egy memkártya, amin van mp3 zene és abból szeretnék egyet csengőhangnak berakni.
Mi ennek a menete, mert az nem megy valamiért, hogy pc-re illesztem a telót, ott áthúzom a telón lévő ringstone mappába a file-t és kész. Ha belépek a csengőhangokhoz nincs ott, nem látom -
MaxxDamage
félisten
Nem tudhatom, címet nem írt, én meg kértem előre a feladásnak a díját (palira engem se vegyen senki) aztán hagytuk az egészet a javaslatára.
Mind1, új TV a helyén és régi cleanelve és elrakva mint az új.
Az sem baj ha megmarad, mert remek TV az is és biztos jó lesz még valahol (családba) szóval np ha megmarad.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz MaxxDamage #32275 üzenetére
Milyen sok változtatást? Hogy melyik futár vigye? Meg hogy biztonságban eljusson hozzá? Hát, gratulálok neki. Mehet is a másik topikba [link]
Sokkal valószínűbb, hogy közben talált másik ajánlatot, csak gyáva bevallani.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Közbe meg tárgytalan lett, megunta a sok változtatást a kedves vevő
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Hosssszu
őstag
"(meg persze azért is érdemes körülnézni, mert mindenhol más a képzés díja)" Főleg emiatt érdekel az az időpont amikor már "fogjuk rá hogy az összes újranyit", mert akkor tudok válogatni. Nem rohanok be abba ami már megy és költök mondjuk másfélszer annyit.
De szerencsére tényleg nem SOS a dolog, van időm megvárni a júniust és akkor körbenézni. -
BiP
nagyúr
válasz Hosssszu #32271 üzenetére
Szívesen. Bár ez a június csak példa volt, ahogy nézem, nagyon nem lőttem mellé.
Van, ahol már elindult, vagy mostanában indul, [link], [link], van, ahol még szervezés alatt [link], meg olyat is találtam, ahol azt írják, nincs távoktatás.
Szóval vegyes a kép, ezért javasoltam, hogy konkrét iskolákat kell megnézni, mert mindenki máshogy oldja meg. (meg persze azért is érdemes körülnézni, mert mindenhol más a képzés díja)(#32272) MaxxDamage: (és csak nem dobálják meg hasonlók).
Na, én ebben a részben nem lennék annyira biztos. Pont ezért tenném rá a törékenyt meg az értékbiztosítást. Bármi lehet. Most csak plusz párezer, de ha ledobják, ugrott a 200e-es tévé. De ezt Nektek kell eldönteni.
Akkor a magánszállítás tárgytalan. Hirtelen arra gondoltam, hogy 100km olyan 2e Ft-ból van meg egy átlag 6-7l-es fogy. benzines autóval, akkor 6e-ből kijönne 150km oda-vissza. Nekem ennyit lehet, hogy megérne, hogy biztonságban át tudom adni[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Full gyári dobozban/csomagolás amiben lenne küldve, sérülés kizárt (és csak nem dobálják meg hasonlók)
Sajna az ország másik felébe lenne az átvételi pont.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz MaxxDamage #32269 üzenetére
Ha lehet törékenyt beállítani, meg értékbiztosítást, tegyél bele. Ne párezer Ft-on múljon a drága cucc épsége.
Nem tudom, mekkora távolságra kell, de amilyen olcsó a benzin, még az is lehet, hogy megérné kocsival elvinni/a vevőnek elmenni érte, az a biztos[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Igazad volt, 5k nekem is ami kijött kamu címekkel
Ha a vevőnek megfelel, akkor úgy küldöm neki a TV-t.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Jófogás rendszere. (GLS háztól-házig)
MPL-t nem néztem. Csekkolom is.
Új TV-m is 55" és nem GLS hozza, hanem HDT (ezen csodálkoztam) a korábbi 55" TV-m is a GLS hozta és ugyanonnan van rendelve.
Vaterafutáron keresztül nézted MPL-el ahol engedte?[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
MaxxDamage (#32264): Ráadásul nekem 5e Ft-ot dobott ki, ami még olcsóbb is, mint az említett HDT.
(#32265) Hosssszu: Pedig konkrét sulikat kéne nézni. Lassan újraindul az élet, és biztos több suli is elkezdte hirdetni vagy legalább ad róla tájékoztatást, hogy milyen formában és mikortól oktatnak. (pl. elmélet online már megy, a gyakorlati meg csak júniustól, stb.)
(#32268) MaxxDamage: Vaterafutáros linket adtál korábban, azért kerestem ott.
Hogy épp melyikkel szállíttat a bolt, az már rajtuk múlik, kivel van szerződésben, ki tudja vállalni, stb. De kb. mindegyik futárszolgálat tud szállítani mindent, csak meg kell fizetniIgen, vaterafutáron néztem. Beírtam a méreteket, meg kamu címeket, és 5e-et dobott ki.
Az a korlátozás, hogy az élek hossza nem lehet 300centinél hosszabb. (ez nálad 234), és ha 200 felett van, akkor túlméretes, ezért drágább. De ennyi.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz MaxxDamage #32264 üzenetére
Miből gondolod, hogy a DHL vagy a DPD nem vállalja? Szerintem minden futárszolgálatnak van túlméretes szállítmány funkciója.
Max. nem partnere a vaterafutárnak.
A mérettel való trükközés lutri. A megrendelésen lehet, hogy átmegy, de adott esetben megtagadhatják a szállítást.MPL-lel amúgy mi a baj? Én meg tudtam adni ezeket a méreteket, megfelel a feltételeknek is.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Vírusos kérdésem lenne.
Még a vírusos dolgok előtt gondolkodtam targoncás tanfolyamon (nem baj az ha az embernek több végzettsége van). Aztán lett a vírushelyzet és egy-két iskolát megnézve nem indítottak tanfolyamot.
Mivel azóta már enyhítettek a dolgokon így talán már indíthatnak tanfolyamot. Mondjuk számomra már kezd követhetetlen lenni hogy mit szabad és mit nem. Ezért kérdezem; általánosságban már lehet tanfolyamokat tartani?
Még nincs kinézve konkrét suli, azért kérdezem általánosságban. -
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #32251 üzenetére
Erre valaki tudna valamit? Érdemes megpróbálni?
60cm a max. megadható "magasság" és annyit megadva OK (83cm a valós doboz magasság) többi méret stimmt.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Top cat
addikt
Pók nincs?
Szerezz be egy pár ilyen növényt. Ezek tuti nem hangosak.
-
EmberXY
veterán
Praktikus módszer, köszi, hogy gondoltál rám.
A probléma egyébként nem sokkal később megoldódott oly módon, hogy költözéskor a TV-t nem hoztam magammal, és így azóta sincs, de már nem is hiányzik.
Majdnem 1 éve nem nézek TV-t és igényem sincs már rá, szerintem semmit nem veszítettem vele, talán az, hogy a saját agyamat használhatom, az egyik legjobb dolog, ami eddig történhetett velem.
Régebben is volt már ilyen anti-TV időszakom, de utána még visszaszoktam rá, de többet már nem szeretnék.Up the Irons!
-
Nikaré
őstag
Ne is mondd.
Finoman utaltam a tetemek felszámolására, nem volt sikerem, gondolhatod.Kérdés más területre:
Felhalmozódott CD/DVD lemezek tudtommal veszélyes hulladéknak minősülnek.
Hol lehet leadni? Illetve ezek egy része nyomokban személyes adatokat is tartalmazhatnak.
Milyen módon lehet ezeket kezelni? -
C. s.
addikt
válasz Inhouse #32253 üzenetére
És aki a másik végén van, az még véletlenül sem húzza az ívet?
Egyébként tegnap egy "kamasz" légy is beleszédült, annak kisebb hangja volt, de még így is erős.Lehet, hogy T_chris tanácsát megfontoljuk, és elkezdünk termelni valamit. Habár a Bon Jovi is jól elnyomja.
(#32248) Nikaré:
Az szép lehetett! Szoktam takarítani, az sok bajra gyógyír. Ajánlhatnád nekik is!
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #32232 üzenetére
Minél kisebb a rovar, annál rövidebb idő alatt kiszenved és annál kisebb zajjal/szaggal jár. Nagyobb bogarak, pl. lepkék hosszú másodpercekig agonizálnak, erős hang és fényjelenség, valamint füst mellett.
A rács két fegyverzet, adott távolságra egymástól, a pálcák felváltva elhelyezve. Alapból nem húz át, a levegő szigetel, így van beállítva a pálcák távolsága. Nem kell összezárnia, csak közé repül és jobban vezet, mint a levegő, ezért ív húz át az elektródák között. Ez az ív végez vele. Vannak erősebb készülékek és gyengébbek, ettől is függ, hogy robban, kilövi, vagy csak sistereg és égeti. Sajnos a trafójuk ki van öntve, de nagy valószínűséggel még egy sokszorozó is van utána, így a kondik pufferelnek is egy kicsit, és egyenfeszültség várja a delikvenst.Egyéb elektronika nincs bennük, nincs korlátozva az ív ideje.
Próbáltam TV nagyfeszültségű trafójából csinálni, elvileg működött, de a gyakorlatban nem, gyenge volt.
Ha tesztelni akarjátok, hogy működik-e a nagyfesz, akkor fogtok egy papírcsíkot (1cm széles, 10cm hosszú) és megnyálazzátok az egyik végét. A másik végénél fogva a rácshoz nyomjátok, ha cicceg, húzza az ívet, akkor jó.Üdv Inhouse
-
MaxxDamage
félisten
55" TV-t (eredeti dobozában/csomagolás) csak ez a HDT -vel lehet szállíttatni? GLS meg DPD már nem vállalja?
Ez a HDT nem semmi árat kér [link] egy TV szállításért (Magasság: 83cm , Hosszúság: 134cm , Szélesség: 17cm , Tömeg 20kg)[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Inhouse #32210 üzenetére
Jaja, jó (régi) megoldás)
Ma jött meg az USB Floppy Drive
Mario-k, MK II , Doom meg Flipper, stb.. (eredeti old "first" version kiadás mind) és szépen fut is a laposon mind /kis retro feeling/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Nikaré
őstag
Ezek a "robbantós" rovar csapdák nem tudom miért vannak még forgalomban???
-
C. s.
addikt
válasz EmberXY #32234 üzenetére
A maradványokból ítélve átlagos légy volt.
Én is abban bízom, hogy a szúnyog kisebbet fog szólni. Majd kiderül.Valahol azt írták, hogy a molylepkét is begyűjti. Be is vetettem, amimkor elhúzott egy a monitor előtt. Órákig nyoma sem volt, aztán kikapcsoltam a csapdát, erre előbújt valahonnan a kis szemét. Szerintem a vállam fölött olvasta a PH-t, így tudott egy lépéssel előttem járni.
inf3rno:
Nincs, már mind kinőttünk abból a korból.
-
Golden9
addikt
Azonnali fotós kérdések órája topik.
Haladó fotósok digitális fényképei topik.
Kezdő fotósok digitális fényképei topik.
Tanuljunk (digitálisan) fotózni! topik.[ Szeretkezve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Közösségi kérdés.
Van valakinek fotós ismerőse? Konkrétan aki abból él, és nem veszi túlzott tolakodásnak, ha felkeresem pár statisztikai jellegű kérdéssel.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #32236 üzenetére
A lökéshullám után pedig a fogaid közül piszkálgatod ki az apró darabkákat...
Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #32237 üzenetére
A szúnyogokat nem az UV, hanem az IR vonzza. Szóval a hő, ha úgy jobban tetszik. Ha infra lámpát tennétek bele UV helyett, akkor tutira gerjednének rá. Megkenve egy kis friss vérrel. Viszont lehet, hogy nincs akkora a szárny fesztávuk, hogy két drótot összekössenek, úgy meg kb. semmit nem ér ellenük a csapda. Gondolom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Felesleges polémia. Tavaly a szúnyoginvázió idején kétségbeesésünkben próbáltuk kinn, mindenféle rovar volt benne, szúnyog alig-alig. Nem vonzza őket a fény...
Akinek a sötét szobájában zümmögött már syúnyog, az sejtheti ezt...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
customer114
őstag
válasz EmberXY #32234 üzenetére
Kérdés, hogy szívás előtt vagy után. Bár, ha beletéved a csapdába az ígyis úgyis szívás.
Szétrobban. Elképzelem, ahogy állok a csapdától 10 méterre és előbb van fény jelenség a rovarok szétrobbanásával, melyet csak másodpercekkel később kísér a hangrobbanás és lökéshullám.
inferno: Vagy a gyerek is a fenti mondatom alapján megsemmisül.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz inf3rno #32232 üzenetére
Épp az van, amit csicso82 linkelt, ebben is van UV-cső.
Az apróbb rovarok ráragadnak belül, nem robbannak szét, illetve nem hallottuk, más nyomát sem láttuk, de nem is volna egyszerű rátalálni. A légy viszont tényleg durva volt. Legközelebb majd a földre rakjuk a készüléket. Ennél többet nem nagyon szánnánk rá, szóval lehet, hogy marad. Köszi! -
inf3rno
nagyúr
Hát nekem az égett szag jobban bejön mint a robbantott légy, aminek a belei mindent beterítenek. Egyik ismerősnek volt ilyen a kocsmájában, ott nem volt különösebb szaga, de szerintem a cigi elnyomta, mert ez már elég régen volt. Ott csak nekirepült, lehetett látni, ahogy húzza az ívet, aztán leesett. Nem tartott sokáig az egész, nem hamvasztotta el vagy ilyesmi. Egy ilyen ketrec volt, gondolom ugyanúgy működik, mint a villanypásztor, hogyha valami zárja a két vezeték közötti hézagot, akkor azon átfolyik az áram és megdöglik. Még annyi extra volt rajta, hogy volt UV lámpa is beleszerelve, hogy odavonzza a rovarokat. Ami nem a legegészségesebb megoldás, de működött. A kondenzátor szerintem a szúnyoggal is hangosan bánthat el, mert gondolom teljesen kisül egy ilyen akciókor, aztán utána újratöltődik. Amúgy a trafósban is lehet olyan, ami csak egy másodpercig ráz vagy ilyesmi. Gondolom elektronika kérdése az egész. Nem az olcsó lesz az az tuti.
Buliban hasznos! =]
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #32230 üzenetére
Köszönöm, de azt én is olvastam. Sajnos nem derül ki belőle, hogy szúnyoggal halkabb-e, Összeszedett az előszobában pár apró rovart, olyasmit, ami szereti a sárga pólót, nem tudom a nevét. Bent a szobában nem lehetett hallani.
Tegnap kis híján szívrohamot kapott az egész család. Azóta is ezen röhögünk, hogy így ránk hozta a frászt. Szétrobbantott egy legyet a konyhában, amikor ott voltunk, mindenhová jutott belőle. (Guszta! ) A szemgolyóját a készülék "morzsatálcáján" találtuk meg, a potroha egy üveg oldalán landolt, a többi még nem került elő. Ehhh. Hihetetlen hangja volt. Ezért is remélem, hogy a szúnyogokat diszkrétebben intézi el. Ha mégsem, akkor lehet, hogy megfontolnánk a másik típust, csak nem szeretnénk, ha zárt helyen érezhető volna a szaga. Tudom, hogy előbb-utóbb szúnyogot is fog, és akkor megtudom, csak nagyon kíváncsi vagyok.
Kisgyerekes családba nem való, és olyan helyre sem, ahol házikedvenc van. Tényleg hangos tud lenni! Egyébként jó, teszi a dolgát. Persze szigorúan csukott ajtónál. Efféle vendéget nem csalogatunk be a fényével.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Vettünk egy elektromos rovarcsapdát (Plein Air EIN-20). Azt szeretném tudni, hogy amikor szúnyogot fog, akkor is akkorát durran, mint amikor legyet kap el?
Azt olvastam, hogy a kondenzátoros hangos, a trafós nem, mert az elégeti az áldozatot, de emiatt büdös. Zárt helyiségben mennyire érezhető a szaga? -
BiP
nagyúr
válasz Dr. Mózes #32226 üzenetére
Akkor tényleg ennyi. Durva. Akkor viszont tessék örülni, hogy csak ennyi. 1 hét/1 hónap múlva érdemes újranézni.
Nekünk kb. napi 9kwh fogy, pedig nem pazarlunk, így volt évi ~3e kwh. Neked évi 500 az az 1/6-a, ami megfelel az említett napi 1,5kwh-nak.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
válasz Dr. Mózes #32222 üzenetére
"Tavaly költöztem a lakásba, és átalánydíjas elszámolást választottam éves elszámolással. Szerződés kötéskor a szerelő leolvasta az állást, és most jönne az évforduló. "
Mennyi a szerződéskori és a mostani óraállás között a különbség? Az a lényeg, az adja meg az éves fogyasztást. Mert simán lehet, hogy az éves elszámoló számlán mutatott 522kWh csak a hátralék, és év közben meg fizetted az átalány szerint.
Mert az eszközök alapján azért havi 50kWh-nál többnek kéne lennie.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
Tavaly költöztem a lakásba, és átalánydíjas elszámolást választottam éves elszámolással. Szerződés kötéskor a szerelő leolvasta az állást, és most jönne az évforduló. Korábban rá se néztem a villanyórára, csak most, hogy kellett. A tegnapi nap, és a mai között 1,5 kw áram fogyott, ami így bele is illik az éves elszámolásba.
1 db 210l-es A++ hűtő
1 db LCD tv, ami heti 1x megy kb. 2 órát
1 db Samsung MM-E430D mikro hifi, heti 3 nap megy, reggelente 2-3 órát
1 db Ambiano 95006 Aldis kombinált mikrohullámú sütő. Ebben sütünk szinte mindent, mert a gázos sütő rettenetes. 2300w-ot ír a légkeverésés funkciójára, mondjuk heti 3-4 alkalommal használjuk 25 percet.
1 db 1700w-os kontakt grill, amit minden nap 1x használunk kb. 20 percre
1 db régebbi mosógép, de heti 1x ha van használva két órás programmal.
És a Dell E6440 laptop amiről írok, ez szinte egész nap ketyeg.
Mindenhol ledes izzók, vagy ledpaneles mennyezeti lámpák.Más állandó fogyasztó nem nagyon maradt, telefon töltő, hajszárító, vasaló, meg ilyenek. Bojler nincs bedugva, gázról megy 99%-ban.
Ez így ránézésre reális, vagy az első leolvasással/villanyórával van a gebasz?Névváltozás, korábban mustang08
-
BiP
nagyúr
válasz Dr. Mózes #32220 üzenetére
Össze kell nézni az órát, meg a számlát, számlákat (nem is az összeg, hanem az óraállások miatt). Lehet pl. téves diktálás eredménye, pl. kimaradt egy szám, tizedesjegy, félrement egy szám. De havi diktálás esetén végig lehet követni, hol csúszhatott el.
Ha ennyire aránytalannak érzed, akkor valamelyik hónapnál ki kell buknia.
Nálunk ennyi 2 hónap alatt elmegy, de persze lehetnek eltérő fogyasztási szokások is. Villanybojler mellett egy családi házban ez 1 havi mennyiség, de egy kis lakásban egyedül, ráadásul kevés villamos fogyasztó mellett simán lehet spórolni úgy, hogy ez kijöjjön. -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Valami nem oké... A villany leolvasó nem jön ki a járvány miatt, ezért én olvastam le, és diktáltam be a rendszerbe. Na most az jött ki, hogy 522kwh fogyasztottam egy ÉVben! Ha jól néztem 35,31 Ft 1kwh. Tehát éves szinten 18500 Ft villanyt fogyasztottam?Névváltozás, korábban mustang08
-
Eastman
addikt
válasz FattyDove #32217 üzenetére
Kemény vagy lágytojás a cél?
Melyiket szereted?Szerk:
https://babramegy.blog.hu/2016/03/24/a_konnyen_pucolhato_kemeny_tojas_titkaKb. fél éve, amióta elolvastam, így készítem.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
FattyDove
őstag
Van értelme tojásfőzőt venni? Gyorsabb vele a főzés?
Ha igen, akkor a sencor mennyire vállalható márka?
-
Inhouse
őstag
válasz r.levente75 #32214 üzenetére
A 3GB/25 perc az vagy nagyon alacsony tömörítés, vagy UHD. A YT én úgy tudom, hogy a mezei felhasználóknak nem enged ilyet feltölteni. A Facebook is butítja a videókat, valamint mindkettő nézi a jogvédett tartalmakat, pl. egy telefonnal felvett farsangi videó hanganyagából is kitörli ami ilyen. Igen komoly hangfelismeréssel dolgoznak.
Üdv Inhouse
-
Met
nagyúr
válasz r.levente75 #32211 üzenetére
Miért nem töltöd fel YT-ra privát videóként és illeszted be a linket?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz r.levente75 #32211 üzenetére
Szerintem túl nagy a videó.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
r.levente75
addikt
Sziasztok! A facebookra szeretnék egy zárt csoportba, amiben benne vagyok, feltölteni egy mts 3Gb méretű videót, ami kb 25 perc. Nem sikerül, mindenféle hibaüzenet nélkül, el sem indítja a feltöltést. Mi lehet a hiba?
-
Inhouse
őstag
válasz MaxxDamage #32099 üzenetére
Végülis hogyan oldottad meg az adatátvitelt? Küzdesz a floppy-kkal?
Üdv Inhouse
-
-
Cs1csó
félisten
A százalék teljesen jó, mennyi írott adat van benne TBW néven mutatják ezek a programok az legyen mondjuk 50TBW körül vagy alatt akkor még egy ideig elfut. Nekem egy Samsun EVO 850-es van 82% körüli egészséget írnak neki és 40TBW alatt vagyok valahol (éves szinten kb. 8TBW-t tettem bele)
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van Samsung sm841 ssd-m,és az érdekelne hogyan checkolhatnám le az állapotát?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest