Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
A "szemednek" a QHD már elég, de a jövőre való tekintettel lehet jobb ha a panel natív 4K-s, és szerintem nem lesz rajta semmi "kisebb" megfelelően lesz az skálázva.
Amúgy lehet jobb lenne egy kicsit nagyobb monitort venni mondjuk 30"-ost ott már jobban kijönne a 4k előnye. (tudom az drágább, és/vagy nem is fér be stb. csak mint ötlet, nekem most FHD 22"-os van de tuti a következő 30" feletti lesz és lehet pont 4K) -
Cs1csó
félisten
válasz philoxenia #31197 üzenetére
Húúú tényleg!!!! +1 a csörögére, sőt abból lehet csinálni pálinkásat is az óvodásoknak tuti tetszene [link] amúgy a viccet félretéve ennek egy nagyon komoly egészségügyi előnye is van: az alkohol tartalom miatt - ami a tésztájába kerül - kevesebb olajat fog magába szívni ezért egészségesebb lesz. Ez valami kémiai dolog az alkohol gátolja az olaj felszívódását.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A fánk igazán frissen jó, elvitelre csöröge lenne igazi... Azt ráadásul könnyebb is szépre csinálni, az igazi szalagos fánk azért nem annyira egyszerű...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Vakegérke
félisten
válasz r.levente75 #31192 üzenetére
Erről egy mondás jutott az eszembe, nem rólad szól.
Nem a zsömle kicsi, elvtársak, a pofátok nagy!
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
donmackó
addikt
Ti milyen egyszerű süteményeket sütnétek iskolás farsangi mulatságra?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
janos666
nagyúr
válasz Essejó #31129 üzenetére
IE11-el és Chrome v80-al is ugyan ez a hiba jelszómódosításkor:
Hiba! Kérjük, ellenőrizze, hogy megfelelő új jelszót adott-e meg!
Azóta sem reagáltak az email-emre.
Még arra tudok gondolni, hogy bár magyar billentyűkiosztás, de angol Windows nyelvi beállítás (a FireFox is angol, az Edge és IE pedig szintén átveszi a Windows nyelvet).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Ez a maxra tekert Fényerő/Háttérfény beállításra vonatkozik (és nem mindig fedi teljesen a valóságot, vagy legalább is nem színhelyes képmódokra vonatkozik, mert visz el a maximumból a fehéregyensúly korrekció), ami akkor érdekes, ha nagyon világos környezetben is használod majd. Pl. egy teljesen sötét szobába elég 80 cd/m^2 is (ízlés és érzékenység szerint, ez csak egy olyan iránymutató szám), míg ha rátűz a nap a kijelzőre, 300 sem biztos, hogy elég. Általános esetre saccra olyan 120-at szoktak javasolni. Legtöbben ízlés szerint állítják be (mérés nélkül), vagy nem nyúlnak hozzá a gyári alapbeállításhoz (ami általában nem a csúszka maximum, de sokszor igen fényes, mondjuk olyan 160-180).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Egy monitornál kevésnek számít 250cd/m2 fényerő?Ahogy nézem,a legtöbb monitor ilyen 300-350cd,viszont amit kinéztem az csak 250cd. -
kaszaking
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Lassan berendelem aztán meglátom milyen lesz
-
kaszaking
tag
Néztem egy ilyen rack szekrényt. [link]
Jól látom, hogy ennek a hátulján semmi plusz kivágás nincs ahol bevezetem a kábeleket? Ez arra van tervezve ha a falból jön ki a kábel oda ahol a rack szekrény van? -
BiP
nagyúr
válasz customer114 #31170 üzenetére
Coelho és Oravecz Nóra közös szerelemgyereke, némi szektás önmegvalósítós pénzlehúzással körítve, Schobert Norbi-féle életpályával a háttérben (duci, sokat bántott kisgyerekből igazi sikerember).
Szóval ő, mint a végső válaszod még mindig áll (pun intended)
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
BiP
nagyúr
válasz customer114 #31159 üzenetére
A mondat első fele olyan Szabó Péteres. A végső válasz meg egyértelműen
-
Borisz76
veterán
A fáradt gőzt véletlenűl nem víznek hívják?
Fizika óráról valami rémlik...
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #31162 üzenetére
Az igazi probléma az, hogy mások élete is sokkal rosszabb lenne akkor.
w.miki: hogyan is irányítanánk az életünket, amikor azt sem tudjuk, miért vagyunk egyáltalán?
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz krizmo_ #31160 üzenetére
Nem is rossz ötlet! Gombával már én is csináltam, kipróbálom szalámival együtt is. Természetesen majd legközelebb, a mostani adagból reggelire is maradt.
customer114: nem lehet definiálni, de így hívják. Olyan mint a népjólét és a közbiztonság....
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
w.miki
veterán
válasz customer114 #31159 üzenetére
ez a beszéd! Tehát nem te irányítod az életedet
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
customer114
őstag
válasz w.miki #31157 üzenetére
Minden döntés az életben, minden apró hatás, ami utam során ért, megannyi kapcsolat és élmény, az összes találkozás, tapasztalatcsere és vélemény ide vezetett, hogy neked erre a kérdésedre most válaszolhassak egyetlen szóval: pénisz.
(#31158) EmberXY: Definiáld: sült paprika
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Na jól van legények, akkor keményebbet kérdezek:
Miért azt csináljátok, amit?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
Mihez kezdjek az életemmel?
-
Reno7
senior tag
Üdv
Mivel nem találtam megfelelő topikot ide írok: Valaki, aki jártas az egyetemekkel kapcsolatban meg tudná mondani, hogy ha fizető levelező képzésen felvesznek, utána át lehet kerülni valahogy az államilag támogatott képzésre? Egyáltalán mennyire lenne nehéz elvégeznem munka mellett a Pénzügy és Számvitel szakot?My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
törölt tag
Az megoldható a Backup and Sync from Google-el, hogy amiket csinálok fényképeket a telefonon, azt automatikusan szinkronizálja le az asztali gépre is egy mappába a google cloud-ból? Régen volt ilyen funkció, de valamiért hónapok óta nem működik a dolog
-
Golden9
addikt
válasz winfos #31141 üzenetére
A "Milyen rovar lehet ez?" topikban kellene jobb minőségű képpel rákérdezni.
[ Szeretkezve ]
-
winfos
tag
Sziasztok!
Nem tudom ez itt megfér e, de felteszem, max törlésre kerül.
A padláson (családi ház) az alábbi hernyókkal találkoztam a minap, rengeteg van belőle, a legtöbb a cseréplécen.
A képen egy hernyó lesz aki úgy érzi ne nyissan meg.
köszönöm
-
Essejó
veterán
válasz r.levente75 #31137 üzenetére
Pepita mind1,ugyan az a cukor van benne.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
r.levente75
addikt
Barnából a nádcukrot kell venni.
-
carl18
addikt
Üdv!
Zene cimét keresem de sehol se találom.
[link] 12:32-től kezdődik a zene amit keresekHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
törölt tag
válasz Essejó #31108 üzenetére
https://index.hu/tudomany/til/2019/05/26/tevhit_hogy_a_barna_cukor_egeszsegesebb_a_fehernel/
Semmivel sem egészségesebb a barna cukor, mint a fehér
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz Szakbarbár #31130 üzenetére
Köszi! De ehhez nekem nem kell wiki, én úgy 40 éve vizsgáztam belőle, mint édesipari termékgyártó.
Mostmár lehet, hogy vissszabarnitják, de anno kicsit más volt az ipari technologia, és a „kész” barna cukrot finomitották tovább.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Essejó #31108 üzenetére
A barna cukrot is fehérből gyártják, visszabarnítják melasszal:
[link]
A barna cukor[1] olyan cukortermék, amelynek a jellegzetes barna színét a melasztól kapja. A melasz vagy a cukorgyártás során marad benne vagy pedig utólag keverik hozzá a már kész fehér kristálycukorhozEz a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Tudja valaki a megoldást arra, ha Edge és Firefox böngészőkben is állandóan csak hibaüzeneteket kapok a https://ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon?
Nem sikerült belépnem, ezért kértem email-t a jelszóváltoztatáshoz, de mindig azt mondja, hogy hibás jelszót adtam meg, pedig többször is ellenőriztem, hogy megfelel-e a leírtaknak és copy-paste másoltam át mindkét mezőbe notepad-ból. Az "írj nekünk" oldalon pedig nem tudom ezt bejelenteni, mert ott azt a hibaüzenetet kapom, hogy nem megfelelő az üzenetem formátuma.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BiP
nagyúr
válasz donmackó #31116 üzenetére
#31111-ben már linkelték.
a) a megengedett legnagyobb sebességre,Az a-g) pontok szerinti bírságolással kapcsolatos első fokú eljárás lefolytatására
a) a Vas megyei rendőrfőkapitány (Szombathely) Baranya megye, Győr-Moson-Sopron megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye és Zala megye, valamint Budapest,
b) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány (Vásárosnamény) Bács-Kiskun megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád és Pest megye
területén elkövetett jogsértések esetében rendelkezik illetékességgel. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Túlfeszültségvédő elosztót szeretnék vásárolni. Melyik gyártó termékeit ajánljátok?
-
rii
nagyúr
válasz w.miki #31120 üzenetére
de az jo topik ... ott meg tudjak mondani mi kell hozza ....
havidijat nem tudom ...a windows-ért úgy mondok "köszönet"-et az ms-nek, h minden terméküket kerülöm ...
a motskos marketing miatt lettek csak sikeresek ....amugyis monopol helyzetben vannak
szóval pc vagy playstationjaja ... topiktenger ... még tea topic is van
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
w.miki
veterán
Fortnite játszáshoz szerintetek mit érdemes venni gyereknek? Ár/érték arányban?
PC vagy konzol? Ha konzol, akkor melyik? Ha xbox, akkor abból melyik?
Mi köztük a különbség?[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani mostansag gyorshajtasos kozigazgatasi birsag milyen felado.tol jon meg?
Aki netan kapott mostansag leci nyilatkozonn vagy aki tudja."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Essejó
veterán
Azért kérlek mert az egészségesebb a szervezetnek, ergo drágábban lehet eladni. Azért barna mert kevésbé feldolgozott. Pont mint a barna cukor. Gyártás során minden cukor barna. A további finomitástól lesz fehér. Ha innen nézzük a barna elöállitása az olcsóbb, mert kevesebb munkafázisból áll, de mégis drágábban adják, mert hogy egészségesebb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
krizmo_
addikt
Gyertek a Főzős topikba, ott már hetek óta sütjük a kenyeret, és a kenyérféléket.
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy szigorúbban tesztelik gomba fertőzöttségre, mert a héjjal együtt több toxin is bekerülhet a kajába. Szerintem sem nagyon indokolja semmi a magasabb árakat. Van a kunsági rizs, ami talán 250 volt, aztán mindig azt vettem. Utána hirtelen egyik napról a másikra felment az ára 450-re. Gondolom észrevették, hogy más is annyiért adja. Azóta valszeg még jobban elszállt, mert még az is alatta volt az 5-700 forintos barna rizs áraknak akkor. Nem tudom, hogy most mennyi, inkább veszek teljesőrlésű lisztet, aztán sütök kenyeret, azt nem mérik arany árban. Még.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest