Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
ismerős keres állást
eddig 4 év reklámügynökség, 5 év grafikai súdióban volt - szóval 9 évig volt account managerhol kellene nézelődnie?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
dragonfx
veterán
Mér nem működik a kereső?
Nem talál meg semmit.
A bicajos kerekparos topik höl ván?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Bjørgersson
félisten
Nehogy aztán szóljanak a modik a politizálás miatt.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
student
őstag
miért nem lehet online szavazni?
-
fess
őstag
még a nagy szolgáltatók is analógban sugároznak,amikor tudsz epg-t és hd adást nézni,az 100%,hogy digitális. A digi pl. egyformán elérhetővé teszi kábelen az analóg és a digitális jelet is,így akinek csak régi Mátra tv-je az is tudja nézni az adást, és az is nézheti élvezhető minőségben,epg-vel kinek van dvb/c tunere. (náluk most úgy 20 hd adás érhető el külön előfizetés nélkül)
-
nagyúr
válasz Rivaul #10085 üzenetére
Épp ezt mondom. Ahhoz, hogy online tudj kötni biztosítást, szükséged van egy alkuszi megbízásra. Amint azt megkötötted, ők járnak el a nevedben, tehát tudsz online kattintgatva biztosítást kötni. Alkuszi megbízás nélkül nincs online kötés, de ha az megvan, akkor visszavonásig érvényes, tehát évekkel később is tudsz az alapján a weben intézni minden ilyesmit.
Fedezetlenségi díjat akkor számolnak fel, ha nincs biztosításod egy adott időszakban, és így erre az időszakra a Kártalanítási Számláról elégítik ki az esetleges, általad okozott károkat. Itt azonban nem arról van szó, hogy nincs biztosítás, hanem arról, hogy kettő is van.
Ami miatt mindenképp célszerű felhívni az egyik biztosítót (akinek végül nem fizettek), hogy a következő kötésnél vannak valamilyen szankciók a díjnemfizetéssel megszűnt biztosítások esetében.
Igazoltatáskor a rendőr egy érvényes igazolást kér a kötelező biztosítás megfizetéséről, nincsenek összekötve a biztosítói adatbázissal. Mondjuk különösebben nem is érdekli őket a dolog, tőlem még például sosem kérték a kötelezőről szóló igazolást.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pocokxx
Közösségépítő
Ja így már érthető. Tehát tulajdonképpen annyi szűnt meg, hogy a hegyen nem tudom már ilyen 1500 Ftos "antennával" nézni a vb-t, ha nincs hozzá lapos TV-m vagy beltéri egységem... De a szolgáltatókon keresztül jövő "kábeltv" az maradhat analóg is. Köszi!
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Rivaul
addikt
Az alkuszoshoz valóban de a meghatalmazás miatt. Ha online kötsz akkor nem kell semmi. Ha díjnemfizetés miatt szűnik meg a biztosítás akkor fedezetlenségi kamatot számolnak s lejelentik az autót. Kérdés hogy ilyenkor a másik érvényben lévő számít-e vagy felcsücsülök a sz..ó rollerra az első igazoltatásnál?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
nagyúr
válasz pocokxx #10081 üzenetére
Nem vagyok tv-szaki, de tudtommal az analóg csak annyit jelent, hogy nem digitálisan továbbítják a jelet, hanem egy adott, magas frekvenciás rádióhullámra "ültetik", és az továbbítja. Ami megszűnt tavaly, az a földfelszíni, analóg műsorszórás volt, így már csak digitális földfelszíni maradt. Ugyanakkor analóg jelet nem csak földfelszínen lehet sugározni, hanem mikrohullámon, műholdon, vagy épp kábelen is. Ezek természetesen nem szűntek meg, de meglehetősen kevés szolgáltatónál fordulnak már csak elő. Az, hogy HD vagy nem HD, az nem függ attól, hogy digitális-e vagy sem.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Rivaul #10080 üzenetére
Helyesebben azután, hogy szerződést kötöttél egy alkusszal, akit felhatalmaztál, hogy a továbbiakban eljárhasson a nevedben biztosítási ügyekben. Oda kellett anno aláírás, meg minden egyéb azonosítás.
Egyébként, ha az egyiket nem fizeted, akkor 60 nap múlva díjnemfizetés miatt automatikusan megszűnik a biztosítás (a biztosító felmondja a biztosítási szerződést).Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Lehet én nem vagyok teljesen képben, de van még analóg adás? Csak, mert sok szolgáltató hirdet még "kábel TV"-t, melyeket analógnak is neveznek. A mi helyi szolgáltatónknál is plusz díjat számolnának fel a HD csatornákért. Ez pontosan hogy működik? Átálltunk, de mégsem? Vagy nem mindenki...?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Rivaul
addikt
válasz EmberXY #10075 üzenetére
Pedig pont ez a bár ki, bár mikor köthet történet áll jelenleg. 2 éve is így kötöttem biztosítást mikor a másik autóm vettem. Semmi hitelesítés nem kellett csak küldték a csekket azt annyi. Nagyon nincs időm de akkor inkább bemegyek a biztosítókba. Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rico83
tag
válasz FehérHolló #10078 üzenetére
Mondom, ez a csóka ( holló) valami fantasztikus.
RESPECT!!Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
EmberXY
veterán
-
FehérHolló
veterán
válasz EmberXY #10075 üzenetére
Azért ebben a topicban és az off-ban is voltak rémtörténetek arról, hogy két biztosító is magáénak tudta az ügyfelet. Pont ilyen előzményekkel.
Érdemes erőteljesen megaszondani a nem kiválasztottnak, hogy pápá. Hivatalos úton, ajánlott levélben, vagy egyéb módon, ami megállja magát esetleg a bíróságon is.Skynet is real. It's called Google.
-
EmberXY
veterán
válasz Rivaul #10068 üzenetére
Az olcsóbbat fizesd...
Elméletileg valamiféle aláírás is kell a szerződés "szentesítéséhez", gondolom küldenek ilyenkor egy kötvényt, amelyiket nem írod alá, az törlésre kerül...
Teljesen önállóan lett kötve, vagy egy alkusz csinálta?
Apám alkusz, ő kinyomtatja és aláíratja a szerződéseket, a teljesen online megoldásoknál is kell lennie valamiféle utólagos hitelesítésnek, ahol még lehet "sztornózni", mert ez a "bárki bármikor bármire köthet" dolog egy kicsit kusza lenne...Up the Irons!
-
Rico83
tag
válasz Rivaul #10072 üzenetére
Igazad van, megnéztem a logout-ját, valakinek ilyennek is lenni kell.Az egyik írásához vélemény: nem vagyok már rég egy romantikus alkat, pedig régebben még egy grál lovag is elszégyellte volna magát mellettem , de én nem bírtam volna ki hogy ne kérdezzem meg a lányt hogy mi bántja.
Anno (dacumál) nem egy hölgyeményt szereztem így...Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
Rico83
tag
válasz FehérHolló #10069 üzenetére
Akármikor idenézek a fórumra, mindig belebotlok FehérHolló valamelyik bölcsességébe.
(nem sértésnek szántam, de tény hogy fura emberke lehetsz)Vakegérke:
EZT böngészd át egy kicsit, hátha találsz valamit.Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
Rivaul
addikt
Én is s párom is kötöttünk ugyan azon autóra online biztosítást. Megkért hogy kössem meg de nem volt időm s mire megkötöttem már ő is csinált egyet. Most az a kérdés hogy mi alapján dől el hogy melyiket fizessem a kocsira?
-
Vakegérke
félisten
Ma két ember beszélgetésének voltam rövid ideig fültanúja. Arról volt szó, hogy az előrehozott nyugdíjban részesülők, pontosabban részesültek járandóságát kiegészítik.
Saját példámmal pontosítok.
1951-es születésű lévén, közel 45 év munkaviszony után 60 évesen nyugdíjas lettem, bár a rám érvényes nyugdíjkorhatár 62 év volt. Ezt úgy nevezik, hogy előrehozott nyugdíj. Tavaly óta saját jogon vagyok nyugdíjas.
Mivel korábban lettem nyugdíjas, 8,4%-kal kaptam, és kapok kevesebb nyugdíjat a kiszámolt járandóságnál. Ha lehet hinni a beszélgetőknek, akkor ez a negatív besorolás megszűnik, és kiegészítik a nyugdíjamat.Feltúrtam a NET-et információért, nem találtam semmit. Tud valaki ezzel kapcsolatban tájékoztatást nyújtani?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
rii
nagyúr
válasz brownus #10062 üzenetére
gondoltam már rájuk ... pont most veszek havercsajnak egy kisebb babzsákot a blup-ból
de a babzsáknak nincs tartása .-)ami nekem is van otthon, belekényelemsedek, aztán kikászálódni egy fél év ,-D
teljesen elnyel ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Vakegérke
félisten
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
leslieke
Jómunkásember
válasz littleNorbi #10056 üzenetére
Adatok -> Szövegből oszlopok
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Excel-ben adottak a képen látható számok. Szeretném őket úgy formázni, hogy csak a 2. oszlop számai maradjanak (tehát a 4. 5. és a 6. szám), a többi meg le legyen törölve. Meg lehet ezt valahogy oldani?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sziasztok
háromszügalakú párnát hol lehetne venni ... csak fetrengeni ... valami egyszerűbb .... színes ... sajnos nem találtam ...
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
1200l-es ipari gáz sütő hőlég keveréses.180-280°c. Van benne 4 izzó E27 foglalatu. Halógénos izzó nem bírja 2 hétnél tovább. Milyen izzót tegyek bele ami bírja a 280°C-ot és nem ég ki a 2. hét közepén? -
Pocee
senior tag
Számomra a legzseniálisabb koncertfelvételek...
Mr.Brightside
-
-
nagyúr
Én erre tuti. Hungária - Bibap Lulu, Mystery Gang Rockabilly Trio - Woodoo Doll.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Furcsa, de annál fontosabb kérdésem lenne:
milyen számok jutnak eszetekbe arról, hogy ha meghalljátok, akkor tuti bugi van a lábatokban és elkezditek énekelni?
Nyilván nem a mai gépi zene kultúrára gondolok, hanem amitől beindul a tömeg egy koncerten, vagy buliban, ha előjön.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Vakegérke
félisten
válasz kenny123 #10039 üzenetére
Már 120 nap az évi maximum. Átrágtam magam pár google találaton, fenyegetést nem látok. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a munkáltató nem alkalmaz, ha látja, hogy betelt a limit.
LinkSzép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Egy picit érdekes témával kapcsolatban kérdezlek titeket, remélem tudtok segíteni.
Jelenleg alkalmi munkavállalóként (is) dolgozom, aminek ugye a korlátai havi 15, évi maximum 90 munkanap. Egy nagyon egyszerű dologra lennék kiváncsi, mégpedig hogy mik a szankciók, ha ezt a keretet akár havi, akár éves szinten túllépem?Köszönöm.
yo
-
nagyúr
Van egy YT videó vhol, ahol erre a klasszikusra toltak fel service desk-es feliratot. Eszerint éjjel kettőkor felhívják a service desket, hogy leállt egy alkalmazás, vmi ősrégi számlázó rendszer. De sajnos nem nagyon találom. Ismeri vki?
-
brownus
veterán
válasz littleNorbi #10035 üzenetére
valszeg az, hogy neked is switchable a vga-d, a beállításoknál keress valami ilyesmit, nem emlékszem pontosan, a képernyő beállításoknál, hogy: képméret - és egy csúszkán lehet állítani a százalékot. húzd fel maxra és akkor jó lesz! ha nem találod, este megnézem...
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus X552EP laptopom (CPU-n lévő Radeon 8330 és egy különálló Radeon 8670M grafikus kártyákkal ellátott), ezt mikor HDMI-n keresztül rácsatlakoztatom a Samsung SyncMaster BX2331-es monitoromra nem lesz teljes képernyős a kép, pedig a felbontás 1920x1080as. Mikor VGA porton keresztül csatlakoztatom akkor OK, sőt rákapcsoltam HDMI-n az LG 32LN570R típusú TV-mre és ott tökéletes a kép. Mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
uuu ..... nagyon köszönöm!
-
brownus
veterán
-
rii
nagyúr
a székek lábának aljára feltetehető szivacsos izét hogy hívják?
hol lehet olyat rendelni?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz FehérHolló #10028 üzenetére
Köszi. Gondolom ezt akkor is felszámolja, ha csak üzeneteket frissít. Akkor inkább kikapcsolom.
MÁS: Erősen szennyezett műanyagot (autó műszerfal) mivel lehet szépen és hatásosan tisztítani?
-
randras
veterán
Szeretnék a Gmail leveleimhez megjegyzést fűzni, ami az adott levél felé víve a kurzort megjeleníti amit beírtam egy lebegő buborékban (ez az ideális álomeset). Ha van bárkinek bármi ötlete, ezt hogy lehet elérni, várom szeretettel!
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Van egy teljesen alap mobilnetem. Holnap megyünk egy napra Ausztriába. Ilyenkor kell számítanom valami "roaming" díjra, vagy szimplán nem lesz net és kész?
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz concret_hp #10025 üzenetére
A kemping bringát össze lehet csukni, és akár az iroda, akár a műhely sarkában, vagy akár az asztal alatt is elfér. Optimális megoldás.
-
MaxxDamage
félisten
én kaptam 3 hónapig havi 60 ezret azt ennyi... azóta semmi munka és ez volt 2013 elején... Magyarország jobban teljesít...
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Met
nagyúr
válasz Vakegérke #10019 üzenetére
Megfelelő munkahely az ami a végzettségének megfelelő, elmentem munkanélkülire mint esztergályos (több éve nem esztergáltam, azt is utoljára az iskolában) rögtön volt egy hely, elmentem mondtam a faszinak hogy tanfolyam miatt mentem munkanélkülire és amúgy sincs gyakorlatom írja már rá a papírra hogy nem felelek meg, persze nem írta rá.
Persze azt is csinálhattam volna hogy odamegyek és elbaszok mindent, gépet anyagot akármit hogy kirúgjanak.
De mondta a nő a munkaügyiben hogy nem gond, jövőhéten regisztrálhatok megint, de ez nagyon régen volt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
EmberXY
veterán
válasz Mustármag #10018 üzenetére
Vannak összecsukható kemping bicajok is, minimális helyen elférnek, nem sokkal foglalnak több helyet, mint egy roller...
Szerk.: a görkorihoz nem árt, ha tudod is használni, nehezebb, mint bicajozni, én speciel állni se tudok vele esés nélkül, nem hogy "menni"...
Vakegérke: Ezzel a részével tiszában vagyok, a regisztráláskor az esetek többségében azonnal elindul az ügyintézése, ha az illető jogosult rá... Én is így voltam vele, nekem se tudtak munkát adni, kaptam a járadékot, ameddig járt (elvégre azért "megdolgoztam"), aztán elkezdtem alkalmi idénymunkákból élni, mivel még mindig többet lehet ezzel ketesni, mint a segély, amit kapna az ember... Én épp ezért nem is kértem semmilyen segélyt, legalább nem rángatnak érte mindenhova, eltartom én magam, ameddig nem találok "megfelelő" állást.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Vakegérke
félisten
válasz EmberXY #10017 üzenetére
"Ki jogosult álláskeresési járadékra?
Az a személy, aki:
álláskereső, és
az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik,
és
kereső tevékenységet nem folytat, tehát munkaviszonyban nem áll, és
vállalkozói tevékenységet sem folytat, és
munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és
számára az illetékes munkaügyi központ kirendeltsége sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani."
ForrásMár csak az a kérdés, hogy mi minősül megfelelő munkahelynek, és ezt a minőséget ki határozza meg.
-
Mustármag
őstag
válasz Bjørgersson #10011 üzenetére
Ja igen, az ki maradt, nem tudnám bevinni az épületbe, ráadásul olyan a környék hogy elkóricálnak a kerékpárok(3 éve vagyok ott és 5 db ról tudok ami elszaladt)
(#10013) EmberXY : Átlagosnál rosszabb egyensúly érzékel is OK a görkori?
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Ennek nem gond, ha nem sima az út. Tény, hogy az ára már egy bringára is elég.
Ami meg a segélyt illeti, ha felajánlanak közmunkát, el kell fogadni, különben ugrott a lóvé. Ha nincs közmunka, akkor van segély.
-
rii
nagyúr
ismerősmnek meg fog szűnni a munkahelye )))-.
most a munkanélküli segélyért tényleg közmunkázni kell?
-
rii
nagyúr
válasz Mustármag #10010 üzenetére
nem jó a roller ... nagyon aránytalanul terhel
lábat váltani menet közben meg nehéz - persze lehet ....
meg nagyon kell neki a sima út ... próbáltam én is ... nem volt használhatóinkább vegyél egy kempingbicajt ócsópézé használtan ... levessebből is kijön mint a roller ...
-
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Naponta 2x2km meg kellene tennem a munkahelyemre, de nem akarok gyalogolni.BKV-nem játszik mert egyszerűbb sétálni.
Arra gondoltam hogy veszek egy gördeszkát vagy rollert, ehhez kellene segítség, de nem tudom hogy hol tudnék informálódni. -
MrSealRD
veterán
válasz Jester01 #10006 üzenetére
eMag.hu
De csak a mai nappal bezárólag, szóval hajrá...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Jester01
veterán
Fél füllel mintha olyan reklámot hallottam volna a tvben, hogy valamelyik webshopban most ingyenes a házhozszállítás. Melyik bolt az?
Jester
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Szükség lenne segítségre.Vannak ezek a díszborok fémcímkével,boldog születésnapot,névnapot stb biztos látott már mindenki.hol lehetne azt a nyersanyagot beszerezni,ill milyen típusú anyag lehet?a csávó aki forgalmazza(borokat) nem volt segítőkész egyáltalán.
Mr.Brightside
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Magisk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PayPal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Egyre több piacra eljut az eredetileg korlátozott Ryzen 5 7600X3D
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest