Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigemperor
senior tag
Erősen gondolkodom, hogy visszamondom a rendelést, ha holnap sem hozzák ki a wd tv live-ot.Eszméletlen pepecs ez a cég, két ünnep között nem tudják hozni,az nekem nem jó.
-
Gombinyó
őstag
Ahhoz semmi. Viszont csak így lesz egyidejűleg minden eszközön net. Most jutott eszembe, hogy egyszer egyik ismerősömnél is hasonló volt a szituáció. Minden beállítás átvizsgálása után jöttünk rá, hogy nem a wan portra csatlakoztatta a net kábelt. Esetleg még ezt is le lehet ellenőrizni holnap.
-
Gombinyó
őstag
válasz Gasparius #5887 üzenetére
Na, akkor menj bele a router beállításokba. A wan connection typeot állítsd át PPPoE-re így: kép. Itt kell megadni a felhasználóneved/jelszavad. Ezután a gépen nem kell többet beírnod a csatlakozáshoz. A win 7 gépen legyen automatikus az IP. Ezek után meg kellene kapnia az Ip-t a Dunenek és a PCnek is.
-
Lotusz
tag
sziasztok, nemtom mennyire passzol ide ez a kérdés, szóval vettem egy yamaha bd-s671 blu-ray lejátszót, és a blu-ray lemezeket meg mindent visz nagyon szépen, de usb-s vinyóról az 1080p filmek akadnak, kb 2 másodpercenként beakad egy fél pillanatra, és nekem azért ez elég zavaró, főleg egy ilyen kategóriájú lejátszónál. bár tudom, hogy nem ez az elsődleges funkciója, de azért én még sem örülök neki. szerintetek ez normális, vagy esetleg van valami mód ennek a megoldására?
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Bigemperor
senior tag
Azért remélem a wd tv live 2011 remélem "kilógja magát".Még itt sincs, már probléma-hegyeket látok előttem tornyosulni.
-
őstag
válasz Gasparius #5887 üzenetére
annak a mappának amit meg akarsz osztani jobb gomb egéren éa tulajdonságokra kattints majd megosztás utána speciális megosztás engedélyek.és ott be lessz irva hogy mindenki .hozzáadás na ide be kell irni hogy: rendszergazda névellenörzés
és utána leokézod jó nak kell lennie[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
De, nem is lenne rossz.
Viccet félretéve. Ezek csak elméleti igényeg, ha nincs ennyiért akkor mondjátok mennyiért lenne ilyen ami ezeket tudja, és mi van (típusra) 10k körül ami ezeknek legalább egy részét tudja? (nem vagyok képben abszolút a médialejátszó piacon, ezért jönne jól pár tipp)
A családban van egy Wayteq HD-90CX, ezért az utóddal szemezgettem, a Wayteq HD-95CX-el. Ezen nincs Lan, sem Wifi, de kategóriájában jónak számít?
[ Szerkesztve ]
-
Gasparius
aktív tag
válasz szucsinka #5883 üzenetére
nem tennéd meg, hogy belinkeled?
Nagyon hálás lennék érte...még nem tudom hogyan...figy!
Tehát van egy router, amibe jelenleg csatlakozik egy asztali PC és egy plazmatévé.
A TV-hez menő LAN kábelt egy elosztóval kétfelé osztottam egy UTP elosztóval, egy ilyennel
Ennek egyik ága megy a TV-be, a másik ága menne a Dune-be.
Az nyilvánvaló, hogy egyidőben a TV és a Dune soha nem csatlakozna a netre, nem is hiszem, hogy egy ilyen elosztóval ez megoldható lenne.Viszont most úgy látszik, hogy csak az egyik ága működik, ha azt dugom a TV-be, akkor a TV-nek van netje, ha átdugom a Dune-be, akkor meg annak..
lehet, hogy ehelyett vennem kell egy switch-et?
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Milyen médialejátszót tudnátok ajánlani, ami képes ezekre?
-1080p MKV lejátszás (DTS támogatás esetleg)
-WiFi (vagy legalább LAN csati)
-DVB-T vételre képes (Conax nem fontos, de jó ha van)
-USB Pendrive/Külső HDD támogatásMindez ~10k körül.
[ Szerkesztve ]
-
Gasparius
aktív tag
meg azt se értem, hogy hogyan miért nem talál internet kapcsolatot a lejátszó, egyáltalán, ha egy TP link routerhez kapcsolódik ethernet lkábelle, nekem a vezetékest, vagy a Ppooe kapcsolatot kell kiválasztanom, ha netre akarok csatlakozni?
A Ppooe-nél jelszót is kér, nem értem, az egészet sajnos és leírást se találok, sose volt hálózatom -
MODERÁTOR
válasz AlienApollo #5853 üzenetére
MInden észrevételért, ötletért nagyon hálás vagyok. Köszönöm.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Gasparius
aktív tag
Hali!
Sürgős segítség kéne, mert a Dune HD TV-101-et nem tudom hálózatba állítyani.
Próbáltam megadni TCP/IP címet, amit a gp kiírt, de nem jön be semmi.
Úgy van, hogy egy Routerre van csatlakoztatva a lejátszó és a PC is, a PC-t szeretném látni, de nem tudom.
A használatiból a neten sem elég világos, tud segíteni valaki? -
Daert
őstag
Van minőségbeli különbség az AC Ryan PlayOnHD mini2 és az Egreat R200II között?Valamint a support is érdekelne.
Köszönöm -
dh66e
veterán
válasz AlienApollo #5852 üzenetére
Nagy köszönet hogy ezt megosztottad.Javítani fogják nem is kétséges a Livenak jó volt a támogatottsága-persze ez relatív -de nem anyáztak a tulajok nem úgy mint a belépő G1,G2 lejátszóknál.
-
Bigemperor
senior tag
A piszok gls bezzeg nekem még nem hozta a wd live 2011-et!
-
titán
válasz Gubek-Einste #5756 üzenetére
Ma jött meg a megrendelt médialejátszóm:
Egreat EG-R6C
Tökéletesen viszi a külső vinyón lévő dolgokat + olcsó is volt.
Negatívumként a távirányítóra nehezen reagálást és a feliratokat alapból történő meg nem jelenítését emelném ki + a menüje valami ritka ronda de nem azt fogom nézegetni így ez annyira nem is érdekes.
Aki olcsón szeretne egy alap médialejátszót annak ajánlom.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
nekem a kis asus mini plus csont nélkül vitte az állatkertes videot...
milyen lejátszód van?[ Szerkesztve ]
-
AlienApollo
tag
válasz pinnacle #5854 üzenetére
nálam csak langyos. ( még a fóliákat sem vettem le róla egyenlőre annyira nem melegszik ,h nem kell félni, h esetleg ráolvad, vagy valami. )
szerintem egyébként pár hónapon belül ehhez is lesznek jóságos fw-k , és javítják ezeket a gyermek betegségeket.
[ Szerkesztve ]
-
gerec2
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni,egy popcorn a200-as lejátszóval kapcsolatban.
Vennék egy használt gépet,de nincs hozzá regisztrációs kártya.
A kérdés,hogy ennek hiánya milyen hátrányokkal jár.Köszönöm a segítséget.
-
pinnacle
nagyúr
válasz AlienApollo #5853 üzenetére
Neked mennyire melegszik a készülék? Érdekes, hogy a régebbi WD TV Live gond nélkül viszi. Majd csak lesz egy megfelelő fw. Egyébként lehet, hogy jobb lenne megvenni az előző WD-t, ha már sikerült összehozni egy tökéletesen működő fw-t?
-
AlienApollo
tag
1.05.18 as firmware-el ( 12.20.-án jött ki ) , a darabosság érezhetően javult , de azt nem mondanám ,h elmúlt... a hangproblémák változatlanul előjönnek.
SD90-ből van mindenféle felvétel különböző beállításokkal , más bitrátákkal, amikre valószínűleg máshogy is reagál, de ezeket most nincs időm végignyomni , esetleg ha valakit érdekel , akkor este megnézhetem , illetve írhatok egy "szakmaibb" szösszenetet arról ,h melyik formátumnál mit csinál, de most erre nem volt időm... na meg úgy látom többeknek érkezik a napokban , kíváncsi vagyok nálatok is produkálja ezeket a hanghibákat.
( de ezt már lehet, h valami Wd TV live-os topicba kéne írni , elnézést amiért ide ment, de nem nagyon találtam ezzel foglalkozó topicot, illetve többeknek problémája volt ezzekkel a formátumokkal )
[ Szerkesztve ]
-
AlienApollo
tag
Na volt egy kis időm letesztelgetni minden videóval amit belinkeltetek ( sd90 , sd40 felvételek különböző beállításokkal , stb. )
Nálam a kép nem fagy ki , de egy hangyányit darabos ( annyira ,h már érezhető de még épp nem zavaró , máshogy nem tudom megfogalmazni ).
A hangnál viszont általános probléma ,h mindegyik fájlban amit néztem kb 25-30 mp után elszáll , majd utána megint kb 30mp után visszatalál. illetve nemtudom mennyire normális az ,h ha ezeknél a fájloknál nyomtam egy pause gombot, csak a hangsávot állította meg, a kép ment tovább.
- az SD40 videókat simán vitte hiba nélkül,
- az SD90 felvételeinél már érezhető volt ,h darabosabb ( lejátszottam gépemen is, és ahhoz tudtam viszonyítani ) , illetve a hangsáv problémái is előjöttek ,de ezeknél nem jött elő a "pause" gomb hibája , simán meg lehetett állítani ... a hang viszont 30mp után elszáll és utána teljesen random jön vissza ( többszöri lejátszásra minig máshol produkálta a hibát )
- TM700 , TM900 : ezeknél a kép ugyanolyan darabos volt mint az SD90 esetében , de itt már nem lehetett leállítani a képet, csak a hangsáv állt meg...A pinnacle által linkelt állatkertes, és a koncsik féle tavi kacsás videókban is hasonló a próbléma : hang 25-30 mp nél rendre megáll , kép darabos .
wd tv live 2011 es játékosról van szó , 1.04.xy gyári fw-vel ... most frissítem a firmware-t és majd kipróbálom megint.
-
Gasparius
aktív tag
Na, most hozta a futár a Dune HD TV-101 mini-t....
de csak estefelé tudom kipróbálni. -
Champipi
aktív tag
Csááá Embörök!
Androidos médialejátszóból, mi most a legjobb? Mondjuk 100 000 Ft alatt?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Bigemperor #5847 üzenetére
Nekem ma hozza, remélem nem fogok csalódni
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Bigemperor #5845 üzenetére
Ezt hozza a Jézuska?
Én is nézegettem azt sokáig, de nekem kell a torrent és a belső vinyó. -
Bigemperor
senior tag
Már jöhetne hozzám is a WD TV Live Streaming, le tudnám meózni végre,amiket írtatok.
-
Gasparius
aktív tag
Ezúttal HDMI kábel ügyben kérek segítséget.
Milyen az a kábel, ami már elég jónak mondható, számít a gyártó, vagy elég, ha csak rajta van hogy High Speed?
Mit kell még figyelembe venni?Ja, és ajánlatos-e olyat venni, amiben ethernet vezeték is van?
Ha igen, azzal mit érek el pluszban?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz pinnacle #5839 üzenetére
Már régóta ezzel fárasztom őket, küldtek az AC Ryan topic-ba is, itt meg lecsaptam WD TV Live Streaming...-re, de azzal sem ment (lsd korábban). Mint olvastam túl új a proci, fw és Dune 101, meg a Popbox is hasonló problémával küzd .mts file esetén. Ott feltöltött felvételemet régi WD TV jól lejátszotta... - ez válasz Egonnak is. Köszönöm a javaslatokat (még kábel is felmerült problémaként)j
[link] a szaggatós...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
pinnacle
nagyúr
Csak Splash Palyerrel lejátszva jó. Illetve még úgyse tökéletes, nekem is van valami vibráló "furcsaság". Ezért veszek inkább Canon HV40-et, szerintem annak természetesebb a képe.
koncsik szerintem kérdezd meg a kamerás topicban is, hátha volt valakinek hasonló problémája.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Egon
nagyúr
válasz pinnacle #5836 üzenetére
Csak PC-n néztem meg (sztem az R1 nem játszaná le). A kép hibátlan, viszont a kameramozgások olyan furcsák valahogy, mintha fel lenne gyorsítva picit...
VLC playerrel néztem. Mondjuk lehet, hogy csak nem vagyok hozzászokva a 24 (25) képkockánál többhöz..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MODERÁTOR
válasz pinnacle #5834 üzenetére
Szia, milyen kamerával vetted fel? (full HD, progressziv?). Hasonló problémám van AC Ryan 1-en (lsd. korábban), vettem egy ilyen új WD-t, azzal is vacak volt, de kissé jobb. Viszont a te felvételed az AC Ryan-en hibátlanul ment...
-
pinnacle
nagyúr
Azt hiszem maradok a PC-nél. Ennél jobb megoldást nem találtam. Gondolkoztam, hogy most már tényleg le kellene cserélni a w810i-et, szerintem nem fogom, de ha igen távirányítónak akkor is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Igen lehet, hogy csak egyedi hiba volt, azért kíváncsi vagyok, az új WD-k lejátszák-e a gyári fw-el. Lehet, hogy sikerült távirányítót találnom.
-
dh66e
veterán
válasz pinnacle #5830 üzenetére
A legjobbaknál is előfordul hogy valami nem klappol. Persze amikor az ember megvesz valamit és ezzel szembesül akkor pikk pakk el akarja felejteni még a márkát is hirtelen felindulásból.
A hardvernél van szerintem gond -kifogtál egyet-,mert ennek a lejátszónak max langymelegnek szabadna lennie tök mindegy mit nézel rajta. -
pinnacle
nagyúr
Valószínűleg tényleg a firmware lesz a megoldás, a másik fórumban sem volt gond.
Nem tudom, hogy a melegedést is megoldja-e? Szerintem legalább 50C° volt, pedig csak a menüket néztem végig. -
pinnacle
nagyúr
Jimmy8, AlienApollo próbáljátok ki a korábban betett fájllal. Ha nincsen gond, akkor tényleg hibás példányt fogtam ki.
regger Köszi![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
dh66e
veterán
válasz AlienApollo #5817 üzenetére
Türelem egy pár hónapnak el kell telnie mire kiismerik magukat a hekkerek és lesz dögivel -akárcsak ez elődjénél-a jobbnál jobb fw-k.Eddigi tapasztalataim szerint WD-t amúgy is csak azzal szabad használni. Mpeg4 fórumán úgy is megtudod ha van okosítás.
Passzív hűtésű lejátszóknál a langymeleg teljesen normális,amennyiben ettől jobban melegedik akkor már lehet gondolkozni.
-
AlienApollo
tag
én már pár napja tesztelgetem itthon a WD Tv Live-ot , eddig semmi melegedést , szaggatást nem tapasztaltam , pedig tegnap kb 6 órát ment folyamatosan.
a megosztás is pikk pakk megvolt win7 alól , simán lát mindent . wifi-n és kábellal is kipróbáltam .
usb-s billentyűzettől kezdve a firmware frissítésen át , a netes szolgáltatásokig mindent kipróbáltam rajta , és eddig semmilyen problémája nem volt.
szóval lehet, hogy egy hibás darabot fogtál ki belőle. nemhiszem, h emiatt temetni kell az egész szériát.
még jó ideig nem akarok mókolni az fw-n , de azért körülnéznék egyáltalán milyen user fw-k vannak hozzá . tud valaki valami oldalt ahol foglalkoznak ezzel ? eddig csak a régebbi live tv-hez találtam cuccokat ( illetve a wdlxtv fw-k gondolom ehhez már nem jók ).
-
kpcl
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem tegnap egy asus oplay mini plus-t. Remekül működik. Frissíteni szerettem volna, ezért online frissítést választottam. Letöltötte (szerintem) a frissítést. Elindultak a "pálcikák", ez körülbelül 1 óráig eljutott a képernyő feléig, majd áramszünet
Azóta csak azt írja ki, hogy frissités folyamatban, ez pár percig is eltarthat (angolul), ez kb 2 órája igy áll.
Mit tegyek?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
SzGee
aktív tag
sziasztok
tudtok ajánlani olyan lejátszót, ami viszi a header compression-nel tömörített mkv-kat is?
most egy WD TV HD Media player-em van, ami sajnos lefagy tőle, a WD pedig nem ad ki frissítést
ha lehet, minél olcsóbban, 20-30e Ft körül szeretném megúszni a dolgot
If you leave me, can I come, too?
-
pinnacle
nagyúr
Nekem ez segített a WD TV-nél. Lehet, hogy neked is jó lesz.
-
vypera
csendes tag
Dune d1 hálozati megosztásához kellene egy kis segítság win7 alatt. Felismeri a gépet a dune, látja a gépnevét, de alatta nem látja a megosztott mappákat.
Mi lehet a gond? Előre is köszönöm. -
norral
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek elindulni a keresésben:
-3,5 HDD beépíthető legyen (van egy 500 gigás sata, és egy 1,5 terrás sata, de elég, ha az 1,5 terrás sataval elboldogul).
-Legyen benne értelmes media chip, mert 80%ban 1080p-s filmek, és 720p-s sorozatok fognak menni rajta (mkv). Maradek 20%ban BD25, BD50 iso-t nem árt, ha kezel.
-Egy Pana plazma 50g30-at fog hajtani.
-Torrentezzen (lehetőleg távolról/internetről managelhető felülettel), hogy ne kelljen a laptopommal töltögetni az SSD-re, hanem csinálja ezt a medialejátszó. (25/x akármi fibernet lesz alatta, nem is fog jelentősen nőni a sávszél később se. Jó, ha napközben lejön a film/sorozat, este meg megnézzük, éjjel meg seedel vissza.)
-Wifi mind1, jobban bízom a kábelben, egy helyen lesz a router meg ez.
-Hang ügyileg legyen rajta RCA, vagy valami hasonló, hogy a régi videoton 2.0val, meg az erősítővel elbánjon, de tudjon digitálisat, a fejleszhetőség kedvéért.
-Legyen rajta USB, hogyha kell az 500 gigás vinyót tudjam használni "pendrive" jelleggel külső vinyóként egy meglévő kerettel.Ár egyelőre nem annyira fontos, inkább ajánljatok ár-érték arányban nyertes cuccokat, ami kielégíti a fentieket.
Ezer hála és köszönet előre is.
ps: használtam a keresőt, de olyan nehéz, mert annyiféle van. :S
-
Egon
nagyúr
válasz #75912448 #5805 üzenetére
Jelenleg 3 játékos használja a Sigma új prociját, jelenlegi tapasztalataim alapján a Dune 3x annyit hozott ki belőle, mint a Popbox és a WD együttvéve.
Konkrétan mire gondolsz?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
válasz pinnacle #5794 üzenetére
Letöltöttem a tesztvideót és megnéztem Dune 101-gyel. Mivel ez is 8670-es Sigma, mint a Wd Live, kíváncsi voltam. Semmilyen szaggatás nincs rajta, viszont a hang 2x is elmegy-csúszik.
Jelenleg 3 játékos használja a Sigma új prociját, jelenlegi tapasztalataim alapján a Dune 3x annyit hozott ki belőle, mint a Popbox és a WD együttvéve. Míg a Realtek sokszor "kész" firmware-t ad a pléjerek alá, addig a Sigma-s játékosok alá a gyártóknak sokkal jobban testre kell szabniuk a fw-eket. Egyelőre a Popboxnak és a WD-nek ez nem sikerült, de nem biztos, hogy mindenkinek azonnal vissza kéne vinnie, vagy eladni a lejátszót. Az optikai kimenetes Dune 301 nem tudom mennyibe fog kerülni, de ha a Popbox árában lesz, akkor utóbbit a kutya sem fogja venni.
-
Egon
nagyúr
Miért baj az, hogy nincs rajta "főkapcsoló"? Ha éppen nem használod, akkor legyen leáramtalanítva?
Nem. Mint mondottam, nem tartom egészségesnek áramtalanítás nélkül ki/be dugni a konnektorba. Erre írtad, hogy kapcsolós elosztó. A tévéállvány mellett van egy ilyen, abba dugnám amúgy is. Viszont oda van dugva a tévé, az asszony gépe stb. Nem túl életszerű, hogy én azt kikapcsoljam nap közben... Ellenben ha lenne rajta egy kis sz*r kapcsoló, akkor ez nem okozna gondot (olyan nagy dolog lett volna, ha rárakják, úgy őszintén?). Amúgy az egész "probléma" nem ér annyit, amennyi karaktert már erre pazaroltunk (némileg zavar ugyan, de emiatt nem fogom nem megvenni).
Mobil rack-ként emlegeted, de számomra a mobil rack fogalma az egyenértékű a hordozhatósággal, hogy a vinyót az eszközzel együtt (kiszerelés nélkül) tudjam mozgatni a másik szobába, a szomszédba, az 50 km-re lévő baráthoz...
Szerintem ez miatt picit félreértettelek.Több mint valószínű, hogy félreérthetően fogalmaztam. Amolyan "kvázi-mobilrack-re" gondoltam: mondjuk havonta egyszer, ha éppen 3-4-5 mkv-t szednék le egyszerre, ne kelljen kivárni azt a 800 órát, amíg a 100 MBit-es hálón átér a cucc, ennyi...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TCr
veterán
Na akkor kezdjük az elején, mert vagy én vagyok túl fáradt, vagy nem tudom...
Kell Neked egy asztali médiajátékos.
Akarsz bele vinyót, amire USB vinyóról szeretnél másolni.
Ez idáig ok.Miért baj az, hogy nincs rajta "főkapcsoló"?
Ha éppen nem használod, akkor legyen leáramtalanítva?Mobil rack-ként emlegeted, de számomra a mobil rack fogalma az egyenértékű a hordozhatósággal, hogy a vinyót az eszközzel együtt (kiszerelés nélkül) tudjam mozgatni a másik szobába, a szomszédba, az 50 km-re lévő baráthoz...
Szerintem ez miatt picit félreértettelek.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest