Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
szasai
csendes tag
Sziasztok!
megjött a minix neo u1 és azzal bajlódom h a hdmi osztón keresztül nincs jel a tv.-n azaz az idulás logo meg van de utána sötétség, csak ha direktbe kötöm a tv-be akkor működik.
Korábban a med600nál semmi bajom nem volt ezzel a tv is a projektor is ment hibátlanul a hdmi osztóval.
mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
mesteruram
tag
Sziasztok!
Tanácsokat szeretnék kérni jót-rosszat is. Popcorn VTEN-t szeretnék venni használt de még garanciás 45 ezer lenne. Jelenleg FULL HD-ban nézek mindent amit csak lehet, de ez a WD TV Live már gyötrelem. A nagy kölcsönzőbe járok már 4 éve onnan kölcsönzök a lehető legjobb minőséget.
Köszönöm! -
blakey
titán
válasz junkpod #55193 üzenetére
Az érzéseiddel nem tudok mit kezdeni, de az Androidos boxok többsége nem médialejátszó és azoknak is megvan a megfelelő topik, át lehet irányítani és meg is tesszük, neked is leírom, kevés androidos box van médialejátszásra optimalizálva. Aki itt médialejátszót keres az nem androidos boxot keres ha meg igen akkor oda írányíitjuk. Nem mindenki akar/tud LE-t telepíteni.
Te sem tudsz sok Androidos boxot felsorolni ami "out of the box" médialejátszó is, pl. a Minix, Himedia, Zidoo termékei pont médialejátszásra vannak optimalizálva amellett, hogy Androidos boxok is.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junkpod #55191 üzenetére
Nem médilejátszó, nem ide tartozik, kevés olyan androidos box van amit médialejátszónak szánnak, a Venz10 pont nem az. Szerintem ezt nem kell tovább magyarázni.
Amúgy már átirányítottam a megfelelő helyre.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
Nem értem blakey kollégát, hiszen sok száz ezren használnak S905-ös boxokat média lejátszónak, tehát valószínűleg ezt is lehet annak használni. (Mivel ide írtál, gondolom médialejátszót keresel, nem?)
Gyere át az S905 topikba és ott kérdezd meg, hogy van-e másnak pont ilyen típus és van-e vele tapasztalat, de valószínűleg telepíthető rá LibreElec médialejátszó célszoftver.Box's don't touch!
-
blakey
titán
Valóban nem jó linket adtam, itt érdeklüdj ha TV okosító kell.
Az aprón nézz körül, hogy milyen lejátszók vannak annyiért, azt a kategóriát nem nagyon ismerem, láttam egy MINIX neo X8 Plus-t, az Androidos de médialejátszásra optimalizált viszont kereten felül. S905/S505X boxokat keress és LibreELEC-kel kihozható belőlük egy jó lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Neked is csak az tudom írni, ez az androidos topik, amit linkelsz nem médialejátszó.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy ilyen lejátszót. Mennyire ajánlott ez a típus? Illetve mit érdemes venni 20 ezer alatt? Használt is szóba jöhet.
-
Beni2360
félisten
A fentebb linkelt helyről - (#55173) Joshi - dehogynem kettő eladótól is van.- az Amazon.de szállítja vám és áfa mentesen a primán keresztül és kb 1 hét alatt itt van, vagy kevesebb idő. Az általam nyitott csoportban majd mindenki onnan vette. nekem a Dec 14.-n érkezte abban a bizonyos zűrzavaros időben 1 nappal előbb mint ígérték.
Nekem az Alin gyorsabban elintézték a reklamációimat mint a Gearbesen keresztül.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Ok lépjünk túl a témán.
De az ui nem értem mivel az Ali a helyes adatokkal kínálja: Realtek RTD1295 2G/8G
Csak avval a különbséggel. hogy Amazonról sarc nélkül jön.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
A GearBest le is vette és nem adott el belőle mert rájött, hogy helytelen leírást mellékelt. Vagy ha eladott akkor vissza is fizette a pénzt. A ZIDOO oldalán nem szerepel ezzel a soccal.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Hzsolt11 #55172 üzenetére
Android TV Box ZIDOO X8 Android 6.0
Én innen rendeltem 2 hónapja .
-----------------------
(#55173) Joshi - dehogynem kettő eladótól is van.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
hörcsi77
tag
sziasztok
szeretném megkérdezni, hogy apple tv mint médialejátszó képes routeren keresztül nas szerverről filmet lejátszani? bocs ha rossz topik, de nem találtam megfelelőt
köszi -
blakey
titán
válasz fzsolt976 #55174 üzenetére
Ez nem médialejátszó, TV okosító, elssősorban. Ha ilyen eszközt keresel akkor ez a megfelelő topik. Kevés olyan androidos eszköz van ami médialejátszó is.
-
fzsolt976
csendes tag
Sziasztok!
Én is rávettem magam, hogy beleinvesztáljak egy ilyen kütyübe. Mivel nem szeretnék 60e körüli összeggel belevágni, az alsóbb árfekvésű médialejátszók között keresgéltem. Nos, eközben akadtam rá egy YOKA KB2 PRO típusú cuccra.
[link]
A kérdésem az lenne, van-e valakinek tapasztalata ezzel a termékkel, illetve a gyakorlottabbak ajánlanák-e a paraméterei alapán, látnak-e benne fantáziát? Segítségeteket előre is köszönöm."Lehetetlen a fény sebességénél gyorsabban utazni és természetesen nem is célszerű, mert lerepülhet a kalapunk."
-
blakey
titán
A Gearbestes link nem jó, X8-ból ez az ajánlott: ZIDOO X8 Realtek RTD1295, szerintem amazonról célszerű rendelni, mert akkor ingyenes a szállítás.
-
Hzsolt11
tag
Köszönöm szépen a segítséget de nem találom egy oldalon se a Zidoo X8-at.
-
blakey
titán
válasz Hzsolt11 #55166 üzenetére
Himedia Q5/Q10 Pro, Zidoo X8/X9S, Dune Solo Lite 4K, Dune Solo 4K, Popcorn Hour VTEN, Popcorn Hour A500/A500 Pro. Azt a Sencort nem ismreme és nem is szeretném megismerni.
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok asztali média lejátszót szeretnék venni, és ebben szeretném kikérni a ti segítségeteket. Az szeretném ha a média Box tudná a 4K felbontást és a 3D-t. Én eddig ezt találtam Sencor SMP 9003 PRO.
Max 35k van rá szánva.Válaszokat tippeket előre is köszönöm!
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #55164 üzenetére
Ok. Csak azt hittem mindenki vásárlás előtt megnézi, hogy a meglévő eszközeihez mit lehet csatlakoztatni.
Optikai csatos hm erositohoz hasonló kimenetes boxot kell venni.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #55160 üzenetére
Nem optikaiz javasoltam, hanem spdif-et, lehet az coax is...
Box's don't touch!
-
blakey
titán
Szerintem tudatosan készült az a box, nincs rajta ethernet csatlakozó (USB HUB-bal + ethernettel azért még megoldható), csak HDMI van rajta, bár nekem ez midegy, mert ez is elég.
-
DVlad
őstag
válasz DoItYourself #55160 üzenetére
Akkor elnézést, nem tudtam, hogy nincs rajta. (Felháborító hiányosság/spórolás az összes készüléknél, ahol lehagyták.)
-
blakey
titán
Ne nekem magyarázd, már kérdeztem tőle, hogy miért van így, az indok a több táv volt, aminek nincs sok értelme, mert mindenképp úgyanannyi lenne, mindegy, majd megoldja ahogy akarja.
-
vargalex
félisten
válasz sbazsi #55149 üzenetére
CEC-en (nálad Viera link) menni kell akkor is a box irányításának, ha az erősítőn keresztül megy a HDMI. Persze akkor, ha az erősítő is tudja a CEC-et. Nálam így van bekötve, ekkor a TV távirányítójával tudom vezérelni a box-ot, sőt az erősítőt is.
Szerk.: látom, lemaradtam.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
blakey
titán
válasz Osynho #55155 üzenetére
De működik csak akkor az erősítőt is be kell kapcsolni, ami gondolom plusz áram, meg ugye kell a másidik táv is a bekapcsoláshoz.
-
blakey
titán
Menne az úgy is, csak nem minden tv-vel, nálam nem működött a Panasonic-kal, a Sonyval nincs ilyen gond külön lehet kapcsolni, hogy min keresztül küldje ki a hangot és ha átkapcsolom optikaira akkor elnémul a TV és továbbküldi az 5.1-et az erősítő felé.
-
blakey
titán
válasz sbazsi #55149 üzenetére
Milyen ötletet akarsz ha a TV-d nem tudja az 5.1-et továbbküldeni? Csazlakoztass egy optikai kábelt az erősítő és a box közé, így legalább lesz AC3 és DTS. Már ha van azon a boxon optikai csatlakozó.
-
-
blakey
titán
válasz sbazsi #55147 üzenetére
A TV valószínűleg nem kúldi tovább az 5.1-et. Miért nem csatlakozik a box az etősítőhöz és az erősítő a TV-hez?
-
sbazsi
veterán
válasz LógaGéza #54341 üzenetére
Megérkezett a mi box.
Mi a módja annak, hogy meglegyen az 5.1?
Jelenleg a box rá van kötve a tv-re. Panasonic ST50. Abból megy a jel hdmi kábelen az erősítőbe. Onkyo tx-nr609.
Az erősítő már csak stereo jelet kap.Kodiban lényegében ez alapján beállítom az hangot, de ilyenkor nincs hang.
Se AC3, se E-AC3, se DTS, se DTS-HDHol a hiba? Valami rosszul van beállítva? Vagy a boxot dugjam az erősítőbe, és onnan menjen a jel a tv-be?
-
blakey
titán
válasz BorgBoss #55145 üzenetére
A kép minősége, ha eltekíntünk a képjavítóktól, mert az nem minden esetben javít, akkor nincs különség, még "nagyítóval" sem látható, a Himediánál az Imprex van amikor jól működik és van amikor nem, én minimálisan bekapcsolva hagytam, tehát nekem az megfelelő volt.
Viszont az Android butaságaival, betegségeivel nem fogsz tudni mit kezdeni. Mélyülj bele a Himedia lelikivilágába és meglátod.
Egyébként meg ott a Dune Solo 4K és a Popcorn A500, bár ott más akadályokba ütközöl.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BorgBoss
tag
válasz blakey #55143 üzenetére
Mivel a képminőség nekem a kényelemnél fontosabb, így egyenlőre maradok a Q5-nél. Bár bevallom nem vagyok felhőtlenül biztos a választásban, de nem találok más alternatívát.“A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.” G. Patton
-
Pampalini2
csendes tag
Sziasztok,
csatlakozva BorgBoss kolléga felvetéséhez én is szeretnék tőletek segitseget, tanacsot kerni.
Egy 2016-os Oled tv beepitett media lejatszojanak kivaltasara szeretnek egy kulon 4K hdr kepes asztali keszuleket venni, amennyiben ennek van ertelme.Ami szamomra fontos:
- kivalo kepminoseg film fajlok lejatszasa esten es itt elsosorban nem csak a sokat emlegetett kadenciahelyessegre gondolok,
- lejatszo kezeljen minden letezo 1080p es 4k formatumot (netrol toltott fajlokkal lenne etetve),
- jovo allo legyen pl. hdr kepesseg annak ellenere fontos hogy jelenleg nem sok tartalom van,
- kepes legyen az osszes hd hang formatum tovabbitadara az erosito fele,
- ne legyen benne ventilator.Ami szamomra nem fontos:
- webes kepessegek. Ha nem lehetne racsatlakoztatni a netre az sem zavarna, nem ez a funkcio erdekel.
- beepitheto hdd,
- wifi, bluetooth, halozati kepessegek,
- sebesseg (mennyire "pattogos" a rendszer),
- a keret 50eFt.Sztetek ilyen elkepzelesek mellett erdemes media lejatszot vennem vagy
erdemi kulonbseget nem erzekelnek? Attol tartok, hogy olyan funkciokert
fizetnek amit nem hasznalok, ami miatt meg koltenek ra ott erdemi
elorelepest nem tapasztalnek. Esetleg erdemes varni? Vegulis a beepitett
lejatszo is teszi a dolgat. Csak nincs összehasonlításom, hogy egy külső lejátszóval érzékelhetően jobb eredményre jutnék-e?Koszonom mindenkinek aki megosztja tapasztalatait, velemenyet.
-
blakey
titán
válasz BorgBoss #55142 üzenetére
Elég sok médialejátszót, androidos boxot használtam, Himediában a wrapperezés nem tetszik, meg a cég hozzállása a frissítésekhez, lassan 1 éve jelent meg és még mindig ugyanott tartanak, holott már rég egy kiforrott lejátszónak kéne lennie és már nem kéne a Kodi vagy hasonlók, hogy valamilyen szinten médialejátszó érzése legyen az embernek. Számomra fontos, hogy úgy működjön ahogy pl. a Dune-im tették, tehát ha egy fájlra Play-t nyomok akkor addig játsza a tartalmakat amig meg nem állítom, ugye ez Kodival megoldható, de ha a jobb képminőséget is szeretném élvezni akkor nélkülözhetetlen a saját lejátszója viszont ilyenkor nem tudom egyszerűen leállítani a lejátszást, csak "Force Quit"-tel működik. A képminősége nagyon rendben van, de a felhasználói élményekkel vannak gondok, legalábbis nálam nem pálya. A Minix egy egyszerű androidos box amin egy saját Kodi a lejátszó, teszi a dolgát és hozza a dune érzést illetve a másik +, hogy telepíthető a LibreELEC is ami egy célszoftver és médialejátszásra van kihegyezve, azzal gyakorlatilag hibátlan médialejátszót varázsol. Persze ilyenkor jönnek, hogy olcsóbb boxokra is lehet telepíteni, én tudom, mert olyanom is volt, de inkább a komolyabb eszközt használom.
-
BorgBoss
tag
-
blakey
titán
válasz BorgBoss #55139 üzenetére
Ha Blu-ray lejátszót választasz akkor nem lesz minden formátummal kompatibilis, bármennyire is jó egy CFW, akkor is az egy asztali Blu-ray lejátszó.
A Himediának nagyon jó a képminősége, volt olyanom. Minix Neo U1-em van, annak is jó a képminősége, de nincs benne képjavító, nyilván felskálázás van és jó minőségű.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BorgBoss
tag
válasz robi-k #55138 üzenetére
Kérhetnék pár típust? Tudom, hogy 200-300k között is vannak.
Itt csak az a kérdés, hogy a hatszoros ár adja-e a látható minőséget. Ha nem is lineárisan (mert olyan úgysincs), de vennék drágábbat, ha jobb lesz a kép, mert az fontos lenne számomra.
KösziBlakey: Igen olvasgattam, de valamiért a sok komment alapján még mindig van félelmem ezért is kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
“A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.” G. Patton
-
blakey
titán
válasz BorgBoss #55136 üzenetére
Szerintem jó a amit kinéztél, gondolom utánaolvastál a dolgoknak és ezért lett egy kiszemelted. Ha megfelel az elvárásaidnak akkor vágj bele.
-
BorgBoss
tag
Szevasztok!
Olvasgattam, olvasgattam és most kérdeznék, hogy e három ajánlott készülékből melyiket vegyem három paraméter figyelembevételével 4K LG OLED-hez.
- minél jobb 1080p felskálázás
- minél több formátum ismerése.
- Támogatás szoftverfrissítés, ha lehet automatikusan.Himedia Q5 Pro (jelenleg ezt választottam)
Himedia Q10 Pro
Minix Neo U1
Zidoo X9sPersze, ha van más típus, a is szóba jöhet.
Előre is köszönöm a válaszokat.
“A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.” G. Patton
-
Joshi
titán
válasz Osynho #55134 üzenetére
Persze, de a szaggatás az más miatt van ráadásul a kérdés a képminőségről szólt. A mozgókép is képek sorozatából áll, ha kimerevítesz egy képet akkor az teljesen rendben van a belső lejátszóval is feltéve ha HD anyagot nézünk. Nyilván én se erőltetném a tévé belső lejátszóját ha nem muszáj.
-
csizo
aktív tag
Nem tudom,hogy jó helyen kérdezem.Szerintetek az LG 4K tv medialejátszója ad olyan minőségű képet,mint a Beelink MINI MXIII lejátszó?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szasai #55127 üzenetére
A Minix Neo U1-ben ac-s wifi van, az egyik legerősebb, simán lehet wifin is használni.
A légegeret + csomagban lehet megvenni, tehát alapból nem jár hozzá.
Az SD olvasó gyorsabb, meg úgy minden jobb, mint a Beelinkben, persze nem véletlenül kerül többe.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szasai
csendes tag
Beelink mini Mx III II-est teszteltem egy barátommal ma a med600 képest, tényleg tetszett kicsit élesebbnek tűnt a kép.
Mivel a netem csak 10mbit-es van nem tudom érdemes e minixet vennem 15eft-tal drágábban ha torrentkliensben tudja azt amit a med600.
Kodival ment ez is, hardverben ugyanaz szóval
összevetve a kettőBeelink
2 usb
1 hdmi
1 lan 10/100
1 toslink
1 micro sd
1 egyszerő táv
belső wifi antenna dual 2.4/5.8GHzMinix
3 usb
1 otg
1 3.5mm mic
1 3.5mm head
1 lan 10/100/1000
1 tislink
1 multi táv/billentyűzettel
belső/külső wifi antenna 2.4Ghz[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
megjön a Minix Neo U1-em, akkor megírom hogy mennyire alkalmas torrentezésre
Amennyire egy android alkalmas lenne erre. A rendszer maga gyors, de android révén a 2GB RAM elég hamar elfogy ha torrentezik, filmet néz, megoszt tartalmakat, stb.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vvili
csendes tag
-
blakey
titán
A Neo U1 pont nem az amit egyből hackkelni kéne. Persze egy jó LE sosem jön rosszkor.
-
vvili
csendes tag
válasz szasai #55118 üzenetére
Szia!
Több médialejátszó járt nálam az elmúlt években (WD TV Live, Dune TV101, Med 800, Popcorn A400, Med 600, Dune HD TV 303D),így van némi összehasonlítási alapom.
Nemrég beszereztem egy Minix Neo U1-et (persze apróról korrekt áron) a Dune HD TV 303D mellé, természetesen a KODI iránt érzett vágyam miatt.A Dune, Popcorn párosnak a Med-hez képest láthatóan jobb képe volt egy 40" Samu TV-n is, és amellett hangban is visszalépés volt a Med egy erős közepes hangrendszeren hallgatva.
Na de a lényeg. A Dune 303D és a Minix egy időben volt meg, ezért csináltam egy tesztet.Az erősítőbe (ami egy CA Azur 650r) volt bekötve mindkét lejátszó,és egyszerre indítottam el rajtuk ugyanazt az mkv fájlt nas-ról. A tv egy 55" Sony fullhd. A lejátszásban 5-7 másodperc késés volt a két player között, ezért mikor bemenetet váltottam az erősítőn ugyanazt a képsorokat láttam a Minix-en,mint Dune-n.
Mint ahogy már más fórumtárs is leírta, semmi,de tényleg semmi különbség nem észrevehető a két lejátszó között képminőségben. A Med 600-hoz képest biztos előre lépés lenne egy S905-ös box, a Kodi tudását már nem is említem.
Az is igaz,hogy ezeket a boxokat hackelni kell (pl:LE), hogy hibátlanul működjenek,de azt az 5-10 percet megéri rászánni,mert sokkal nagyobb az élmény használat közben.Torrentet futtatni nem ilyen gépeken kell.Ezek szerintem gyengék hozzá,viszont a lehetőség adott.De médialejátszónak viszont erősen ajánlott.
Remélem tudtam segíteni.
-
skbalint
tag
Köszi, képminőségben lenne látható különbség egy ATV3 és 4 között ezzel az 50-es TV-vel?
Csak a Bittorrent kliens miatt bizonytalanodtam el amúgy az ATV4-ben a 3 után, mert az ha normálisan megy szintén kényelmes lenne (egyből a médialejátszóra töltenék le).
De igazából semmi komolyabb bajom nincs a 3-mal, nálam az Airplay magasan a legstabilabb minden máshoz képest amit próbáltam, csak hiányzik pár apróság (hangerő a távirányítón, hdmi-cec), ezen felül az Infuse Pro már csak ajándék ha tényleg javít a képminőségen.
-
szasai
csendes tag
Sziasztok!
Kivetítőhöz keresek (110") media playert, elsősorban ami fontos az a képminőség! (fullHd)
Nem akarok játszani v egyéb alkalmazásokat futtatni max youtube. és torrentkliens.
Jelenleg egy med600-om van ezt cserélném ha van értelme de nem igazán sikerül kiigazodnom annyi új kütyü jelent meg a piacon, itt ott ódákat zengnek a minix neo u1 -ről és társaikról.
Valóban érdemes lecserélnem a med600-at, jobb élvezhetőbb képi világgal dolgoznak a mostani media playerek?
4k nem érdekel mert csak full hd kivetítőm van...
Aki benne van és konkrét tapasztalattal bír legyen kedves írjon pár sort h merre keresgéljek.
Köszönöm előre is hozzászólásokat! -
blakey
titán
válasz skbalint #55116 üzenetére
Az A400-at nem fogod tudni úgy használni ahogy megszoktad az ATV-n.
-
skbalint
tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Apple Tv 3-as készülékem amit egy Panasonic 50ST50 tv-vel használok.
Gondolkozom, hogy lecserélem és veszek egy használt Popcorn Hour A400-at (esetleg más médialejátszó is szóba jöhet 50-ig) vagy egy új ATV 4-et, kb 50e lenne mindkettő.Képminőségben (YCC-re van kalibrálva a tv) lenne bármi változás valamelyikkel a mostani ATV 3-hoz képest?
Jelenleg főként letöltött tartalmakat (1080p sorozat vagy BD film) nézek rajta, illetve a Youtube és TED appot szoktam használni még gyakrabban, ugye mindkettő meglenne a Popcorn Hour-on is ahogy néztem.Ha jól tudom a Popcorn-ra van Bittorent kliens, az mennyire használható a gyakorlatban?
Mindent összevetve melyik lenne a jobb döntés szerintetek?
Előre is köszönöm!
-
Patice
Topikgazda
válasz TheProb #55113 üzenetére
Ja, ha a CPU támogatja, akkor természetesen mehet fel a 64bites. Hasonló procival van egy laptopom, arra Win10-ből csak a 32 bitest engedte felrakni. Ezért írtam csak.
Erre a vasra a legkönnyebb OP rendszer kell. OpenELEC alatt nem tudom mennyire támogatott az AMD GPU, LibreELEC újabb, kipróbálod melyikkel mit tud.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
TheProb
veterán
válasz Patice #55107 üzenetére
Mért nem megy rá a 64bit-es? Van olyan generic build is, meg a cpu is támogatja.
Amúgy próbaként most felraktam egy natív Plex Home Theater-t, ahogy nézem ez is OpenElec alapú. Viszont a FHD tartalom itt is szaggat :/
Ennél lightweight-tebb OS-t már szerintem aligha találok.
Aztán majd még kipróbálom a LE-t
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
blakey
titán
válasz Patice #55110 üzenetére
Sajnos én már talákoztam ilyennel, amikor leírtam, nem hitték el, de engem nem zavart mivel tudtam, hogy az a gond.
Amúgy pont Dune és TP-Link párossal volt ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz allein #55108 üzenetére
Nekem volt 1008D switchem de én nem tapasztaltam ilyen problémát, lehet hogy firmwaret kellett volna frissítened rajta, vagy csak egyszerűen hibás volt. Vagy valami beállítás probléma amit egy resettel megoldhattál volna. Végülis most már mind1 az a lényeg megy szépen.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Remélem nem offolom túl a hsz-t, de tudtok ajánlani olyan lightweight OS-t ami médialejátszásra van kihegyezve és telepíthető lenne erre a vékonykliens-re? W10-et próbáltam, de nem meglepő módon nagyon kevés alá ez a HW, bár kezdem azt hinni, hogy ez a CPU alapból kevés FHD videó lejátszásra.
OE (open elec-kel) pl érdemes lehet próbálkozni?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Beni2360
félisten
válasz bifidus57 #55091 üzenetére
Tegnap óta olvasgatom a hsz-t elég jól elszórakztam rajta.
De most már egy szösszenetet szeretnék én is hozzá írni ehez:
Kaphatnánk egy kis ismertetőt a chipgyártásról is? - hát nem tudom mennyi idős vagy de én már megettem a kenyeren javát. 1971. Szeptemberétől kettő évig dolgoztam Németországban a VEB VUNKWER gyár chip gyártó során mint gép beállító, ott találkoztam elösször a chip gyártással.
Meg kell, hogy jegyezzem igen csak nagy hiba százalékkal vagyis 10% ment át a végső meózáson.
Annak idején a a mai micro sd kártya méretü chippek helyetesítették a idex relét a selejtes darabokból. nekem is az MZ trophi sport 250 ccm motoromban is ilyen pici index relé volt a nagy 2dl üveg nagyságu eredeti helyett.
Kéretik majd ezt is törőlni.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz bifidus57 #55097 üzenetére
(nem) kedves bifidus57!
Kezdjük azzal, hogy valótlant állítasz, ugyanis mielőtt illedelmes elköszönésre változtattad volna a hsz-edet utólagos szerkesztéssel, előtte még jól "leprosztóztál" mindenkit aki tv-n nézeget fényképet, illetve közölted, hogy "csendes" őrült aki jukeboxot használ.
Javaslom, ha van is ilyen véleményed legközelebb a semmiből előbukkanva ne ezzel nyissál, ahogy újpesti kocsmába sem megyek be zöld-fehér csatakiáltásokkal.
Most ismét a személyeskedés hibáját követed el. Sajnálom tényleg, hogy így válaszolsz. Melesleg nem oktattalak ki.Az meg mindennek a teteje, hogy veszed a bátorságot és számodra teljesen ismeretlen embereket üzleti befolyásolással vádolsz itt a fórumon, ezek súlyos vádak. Kérlek tárd elénk a bizonyítékaidat.
ui.: seni nem nevez magát "őstagnak", a prohardver fórum már csak ilyen, hogy a topiklakóknak különböző címeket ad automatikusan, ezt nem lehet kérni.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Technoman
őstag
válasz bifidus57 #55097 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy okkal nincs itt szó a Mede8er produktumokról......
1. Mivel van saját fóruma, a Prohardveren belül is
2 + Ott van még a forgalmazói fórum is
Megértem, hogy fájó, de ahogy fentebb írtam: fogyasztói társadalomban élünk (családtagjaid hány évenként is cserélik, a jóval drágább telóikat?). Pár év múlva, a jelenleg ajnározott típusokról (Zidoo/HiMedia/Minix/Wetek, stb) már nem (nagyon) fogunk beszélni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezek addigra elromlanának, csak elavulnak.
Ez van, ezt kell szeretniUi. Visszatérve egy pillanat erejéig a 4K-ra ill az általad abban látott "10 év múlva lesz" gondolatmenetre:
- már vannak 4K-s filmek (ebből fakadóan torrentek is)
- már vannak 4K-s kamerák (most nem a Tesco gazdaságos 45.000-es "kamkorderre" gondoltam, amit a hagymától jobbra való pulton árul a multi)
- ne feledkezzünk el a Streamerekről sem (Netflix/Amazon)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest