Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sitQ
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék médialejátszó választásban. Egy DUNE BD Prime 3.0 lejátszót váltanék egy 4K képesre. A TV egy Philips 55PUS7181: 4k és HDR+ (nem tudom pontosan mit jelent, ha valaki elmagyarázza küldök egy sört ) képes. A média anyagot egy Synology NAS szolgáltatja. A dune-vel ragyogóan együtt működött SMB-n, soha semmi probléma. Annyi biztos, hogy 1080p-s anyag lejátszásánál össze sem lehet hasonlítani a tv belső lejátszója és a DUNE képét, tehát mindenképp másik médialejátszóban gondolkodok.
Másrészt a TV android oprendszerű. Olyan firmware verzió még nem volt, amivel minden jó lett volna. Valami bug mindig van, ami idegesítő. Most speciel néha látja a nas-t dlna-n, néha nem. Más protokoll meg nincs. Előzőnél a youtube telefonról átküldés nem működött. Néhány 4k-s youtube anyag szaggatott, lefagyott, stb. Tehát az android mint oprendszer eddig nem igazán nyerte el a tetszésem. Telefonokban sem, pedig volt már csúcskategóriás Samsungom és kínai dual simes is.Tudom, kb már majdnem minden modernebb lejátszó androidot használ, vagy azt fog, tehát meg kell vele barátkozni.Szóval ami lényeges lenne a lejátszóban:
- Ne kelljen sokat babrálni vele, hogy jó legyen.
-Szép képminőség.
-Tudjon 4k-t
- 3D nem kell, mivel a tv sem tudja.
- Tudjon HDR-t, már ha a tv tudja. Nameg már van egy pár film is HDR-ben.
-Vinyó hely nem szükséges, mert hálózatról megy.
-Airplay funkció is kell. (Telóról fotó, videó stb. miatt)
-Youtube menjen tökéletesen, telefonról átküldés is. (Gyereknek mese, stb.)
-Jukebox, dvd-borító, hasonló dolgok nem kellenek, jobban szeretem fájlkezelő módban látni a tartalmakat. A synologynak is van saját video lejátszója és ott sem jött be ez a dvd borítós mód.
-Kodit feltelepítettem tv-re, de nem igazán éreztem, hogy mi az ami miatt annyian szeretik. Tehát ha a leendő lejátszónak normális belső lejátszója van, nem biztos hogy használnám a Kodit-t.
- A képjavító funkciók, ha tényleg érnek valamit és jók, akkor nem baj ha van.Ezek alapján eddig egy alternatívának a Himedia q5pro-t néztem. Más alternatívát tudnátok -e mondani nekem?
Köszönöm. -
wdarty
tag
Kérlek segítsetek. Megtetszett a Xiaomi MI Box-a, ezért kezdtem el nézegetni média lejátszokat
Egy ideje már tűröm, hogy akad kamera pásztázásnál a film (stuttering) pc-ről. Eljutottam oda, hogy a PC-t kihagynám.
Olyan média lejátszót keresek ami kezelne egy meglévő 4TB hdd-t 3,5".
Képes 3D filmeket lejátszani (framepacked stb)
(a TV 1080P)Miket tudtok ajánlani?
-
DoItYourself
addikt
válasz pajaci #57096 üzenetére
Igaz is, benéztem. Bár nem próbáltam ezeket az appokat, de szerintem működni fognak. Olvass bele az Amlogic topik összefoglalójába.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
pajaci
csendes tag
válasz DoItYourself #57095 üzenetére
USB 2.0-át ír, a 3. az a sorszáma a csatlakozónak szerintem. A bal felső képen van az 1-es és a 2-es.
Deezer, Spotify, Tidal, ilyeneket vajon rá lehet tenni erre?
-
-
DoItYourself
addikt
válasz SunMount3r #57087 üzenetére
Ha ennyire érdekel a téma, szerintem vegyél egy olcsót, és próbáld ki. Max. eladod kis bukóval, ha nem tetszik. A kérdező majd eldönti mennyi pénzt szán rá, youtube-ozni mindegyikkel lehet, kérdés kinek mi felel meg, mit vár el ettől. S905-ön én már nem használom, mert van androidos tévém.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
SunMount3r
nagyúr
válasz DoItYourself #57086 üzenetére
Ha az Amlogic-os LE alatt tökéletes a YT add-on, akkor miért nem szűkítetted egyből csak erre?! Hiszen minél olcsóbb kell a kérdezőnek, amire meg kell, elvileg mind tökéletesen tudják.?!
(Nem kötekedés, félre ne értsd, csak most érzek némi bizonytalanságot az LE KODI+YT téma körül, ami engem is érdekel...)
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
Xiaomi Mi Box 3 hivatalos Android TV OS-el. Erős wifije van, de LAN csatija nincs, USB-s adapterrel megoldható. Nem kadenciahelyes, fix 60Hz-en megy rajta minden, ha ez számít.
Másik ajánlat egy androidos box (pl. Zidoo X8, X9) amire szintén van Youtube kliens, vagy egy S905/S905X chipes olcsó kínai doboz, amire többféle operációs rendszer is elérhető (android, android tv os, libreelec).
3 év egyébként hosszú idő, addig még akármit meg bármit is variálhat a google a youtube-on.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
degec
senior tag
válasz DoItYourself #57084 üzenetére
ami kb 3 év múlva is lejátsza a jutubot, és nem tűnik el belőle mint a tvnkből..és azért ha médialejátszó az sem árt. Ár mindegy minőség kell, de azért nem akarok dune meg popcorn cuccokat venni 45 ért..ha még léteznek egyáltalán..
-
degec
senior tag
Tiszteltem !
Meg szabad kérdezni, hogy 2010-es fullbuta samu fullhd lcd tvhez milyen felokosító eszközt lehetne tenni, ami magyar boltból kapható és az ára tökmindegy, de a youtube menjen rajta szépen..másra nem kell.
Venz-t merhetem vagy van jobb? köszönöm szépen a választ ! -
webb04
csendes tag
És akkor még egy kérdés
Ha ezt veszem és a hangot egy 5.1-es erősítőn keresztül szeretném hallgatni (pontosabban minden az erősítőbe megy,és az osztja tovább a TV-felé),akkor a tudnivalókban leírtak miatt (Android nem mindig kezeli jól az 5.1-et) telepítenem kell a LE-et?Ugye?
Nem akarok hülyeséget kérdezni,de akkor fut rajta LE és Android 6.0 is? Csak a filmnézéshez a LE-et, pl. youtubhoz Androidot használok.... -
blakey
titán
válasz koncsik #57075 üzenetére
LibreELEChez az 1/8 is elég és abból még van.
(#57074) webb04
Szerintem nem lesz gond a tv-vel.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
webb04
csendes tag
Szervusztok!
Fórumos segítséggel megtaláltam a számomra megfelelő médialejátszót:
ittOlvastam a fórumos tudnivalóknál:
"Régi plazma és LCD tévéknél (főleg Sony és Philips márkáknál), HDMI csatlakozón előfordulhat, hogy a tévé nem érzékeli az Amlogic eszközöknél használt alapértelmezett YCbCr színtér típusát, ami a filmeknél járatos színtér is egyben."Egy SONY KDL40W4000-es TV.ma van.Ott előfordulhat ez a hiba?
Előre is köszi -
blakey
titán
válasz Chris Kiki #57068 üzenetére
Kodit is lehet úgy használni, nem kell bekapcsolni az infók letöltését, sima fájl listából lehet tallózni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz koháry #57069 üzenetére
Mac topikban segítünk, hátha.
-
koháry
tag
válasz blakey #57067 üzenetére
Persze, a legjobb lenne ha sikerülne megoldani a smbup telepítését megint, de hiába töltöm le elindul kéri a jelszót telepítget, de soha nem fejezi be a telepítést csak a telepítés folyamatsávot látom. Nem voltam türelmetlen, tegnap egész éjszaka hagytam hátha befejezi, de semmi.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Chris Kiki
senior tag
-
blakey
titán
válasz koháry #57066 üzenetére
Ha a Kodiban nem akarod újra rendezni akkor nem muszáj, használhatod a régi módszer szerint. Az összes ma kapható lejátszó ismeri az SMB-t.
Amúgy egy program miatt nem biztos, hog lejátszót kéne cserélni, SMBUp-ot a legújabb macOS-re is lehet telepíteni és működik is, használom.
Dune Solo 4K Lite, Popcorn A500 ha nem akarsz Kodit.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
koháry
tag
Lehet olyan viszonylag olcsó (nem 50k+) lejátszót kapni amely samba megosztáson keresztül file szinten tud lejátszani hálózati meghajtókról? Jelenleg egy dune hd tv 101-em van és ez a legjobb dolog benne,hogy nem kell bohóckodni a különböző média anyag különböző könyvtárba rendezésével, mindent úgy látok ahogy az a hdd-n megtalálható. Próbáltam már a kodi-t meg hasonlókat, de nagyon nem szeretem ezt a rendezzük újra mindent. Sajnos a Dune már kicsit koros, sok mindent nem tud gyárilag, pl nem ismeri a samba 2-3 szabványt így nem tud hozzáférni a macbook-on lévő filmjeimhez. Idáig egy smbup nevű programot használtam a gépen elindítva így hozzá tudtam férni a samba megosztáshoz a dune-vel is, de mióta újraraktam a gépet képtelen vagyok újratelepíteni ezt a programot. Nfs megosztást pedig azért nem tudok beállítani, mert a hhd-im ntfs-re vannak formázva.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Witelite
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék medialejátszó vásárlásában. Picit furák a követelmények:
- idős embereknek lesz, ezért kiemelten fontos az egyszerű menü és egyszerű kezelhetőség. Legyen egyszerű és nagyszerű.
- főleg Youtube nézésre használnák egy 42 inches lapostévén
- esetenként külső HDD-ről is néznének filmet, de ezt már ugye mindegyik lejátszó tudja
- magyar nyelvű legyen a menüje
- és persze legyen olcsókérek szépen ötleteket, én Kodit + Raspberry-t használok, de azt bonyolultnak tartom...
Köszönöm!
-
-
Beni2360
félisten
válasz szagabor #57056 üzenetére
Ezt a zidoo topikban kérdezd meg mert nekem egy NAS-m van és onnan megy minden. Olvasataim szerint igen de nem arra teremtették ezeket a boxokat.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
jeni
félisten
válasz Skillet #57054 üzenetére
elvileg ez tutibb mert itt több a 2GB RAM DDR3-s és a belsőtárhely része 16GB
-
Skillet
addikt
Használt készülék nem opció.
(#57049) djnice
Kínából rendelés sem jöhet szóba. És csak min 2 év garis terméket vennék. Az asus oplay is 1.5 év után kotlott meg.
A hdmi-rca lesz a megoldás, ha más nincsen.
Ilyen kütyü van itthon is, garanciával?
Ha ezt a megoldást választom, melyik a legolcsóbb ajánlott player?
Ez jó lehet? VENZ V10 3 év gari.
Bár, ahogy nézem, ezen van jack AV kimenet.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
I'am Dony
őstag
Előre is elnézést, mert biztos többször elhangzott és szűrtem is a fórumot, hogy ne kelljen kérdeznem, de nagyon sürgősen kell döntenem.
Melyik médialejátszót ajánlanátok az alábbi követelmények alapján:
Wifi hálózatra, vagy routerbe bekötve egyéb külső eszköz nélkül futtasson tor. klienst.
Lehessen hozzá külső HDD-t USB csatlakoztatni, (esetleg saját HDD ha egyéb lehetőség nincs)
Sony TV ill. Denon X1000 erősítőn tartalmakat lejátszani (film, zene). (HDMI és optikai csatl. adottak)
4K és 3D nem fontos.
Mondern megbízható eszközt, nem kínai gagyit szeretnék.Ha csak NAS-al érdemes erre egy pár mondatos lényegi összefoglaló?
Ha kb. 3-4 eszközt javasolnátok max. 80 e.-ig (persze alatta is ) sokat segítene.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #57044 üzenetére
Na igen, de akkor megint ott a wrapperezés. Sokkal jobb megoldás a Zidoo-nál a ZDMC.
-
Patice
Topikgazda
válasz #28752640 #57031 üzenetére
Szerintem a Zappiti megoldása a jukebox felületre - a Kodi mellett - egy vicc. Iszonyúan nehézkes és körülményes eredményt elérni vele. Ha az ember hajlandó végigtúrni a leírásokat, regisztrálni e-mail címmel a Zappitinál, meg megadni a készülék alján lévő kódot, hogy addig eljuthasson, hogy beállítsa, hogy hol vannak a filmjei, addigra szvsz. Kodit használt, látott ember - mint én is - haja kihullik.
A hardveres alap jó lenne, de a felület kezelhetősége egy katasztrófa.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
blakey
titán
válasz #28752640 #57038 üzenetére
amazon.de-ről sokan rendeltek, azt néz meg, mást nem tudok.
-
blakey
titán
válasz Skillet #57035 üzenetére
Elég sok eszköz hangzott el, keresőbe beírod és megnézed a képeket, ha van olyan csatlakozó amivel a régi tv-t etetheted akkor hajrá, mindegy milyen a képminőség, elég lesz.
-
blakey
titán
válasz #28752640 #57033 üzenetére
X10-et választanám ezek közül, nem a drágább a jobb.
-
blakey
titán
válasz #28752640 #57031 üzenetére
Az, hogy nem úgy működik ahogy elvárnád, de majd ír olyan akinek most is van, bár elég kevés a tulaj, nem túl népszerű lejátszók, inkább az ajánlottak, azok legalább működnek.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #28752640 #57029 üzenetére
Az egyféle csak több eladótól. Belső tárhelyes eszközök a Dune Solo 4K, Dune HD Duo 4K, Popcorn A-500, A500 Pro, Himedia Q10 Pro, Zidoo X10 és még néhány ami most nem jut eszembe. Zappiti szerintem nem túl acélos szoftveresen, de hátha van aki a mostani állapotot ismeri.
-
törölt tag
válasz Beni2360 #57023 üzenetére
Itt rákeresve kidob egy párféle x10est, a honlapon meg csak 1féle van, ha jól láttam.
-
blakey
titán
válasz Dave567 #57027 üzenetére
Az X9S is fémházas. Ha nem kell a belső HDD akkor szerintem felesleges.
-
blakey
titán
válasz Dave567 #57024 üzenetére
Ha elég az amit az X9S nyújt akkor nem éri meg az X10.
-
törölt tag
Ez esetleg megfelelhet az elvárásaimnak? Az ár mehet még picit feljebb, ha van jobb.
-
Beni2360
félisten
válasz #28752640 #57022 üzenetére
Na evvel az utolsó mondattal jól leszűkítetted a keretet.
Részemről ezt tudom ajánlani.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kellene egy olyan mediaplayer amivel 4K HDR-es filmet tudok nézni, zenét hallgatni hddről, hálózatról, netről, ha nincs rádió nem gond, majd az erősítőben lesz akkor. Hang kimenet usb-s vagy koaxiális legyen.
Remélem van ilyen emberi áron.
Ja és a belső merevlemezt kihagytam. Nem baj, ha könnyen cserélhető.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz gyeniko #57019 üzenetére
Volt a kezeim között Minix Neo U1, van egy Himedia Q5 Pro és egy Oppo 203, de volt egy Panasonic DMP-UB900 is csak hogy a jobbakat említsem. Most ott tartok hogy szinte csak az Oppo 203-at használom. Majd talán valamikor lesz egy OLED tévém is hozzá, habár a mostani tévémmel is meg vagyok elégedve. Egyébként az Oppo 203 azon kívül hogy drága, nagyon univerzális jó lejátszó. Nekem fontos volt a lemez lejátszás is a hálózati mindenevés mellett. Általában mindig leírom a negatívumait a lejátszóknak és ezek tükrében a kérdező eldöntheti hogy merre tovább.
-
gyeniko
őstag
válasz junkpod #57018 üzenetére
"Szerintem nem lehet bármit ajánlani. Ajánlani felelősséggel lehet csak, nem pedig az alapján, hogy éppen most mit használok."
Így van, ajánlani csak felelősséggel lehet. Ez számomra azt jelenti, hogy le kell írni az eszköz hátrányait is. Az is nyilvánvaló, hogy amit használunk-használtunk, arról többet tudunk, ezért merjük bátrabban ajánlani. Az is előfordul ugyanakkor, hogy amíg használjuk, addig nagyon tetszik (mert hát el kell tudni adni), csak az eladás után jelennek meg az őszinte vélemények. Semmi nem visszatetszőbb számomra, mint az ilyen eljárás!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
junkpod
veterán
-
envagyok
veterán
Egy nagyon kis fogyasztású PC/Ubuntu Linux alapú nas/letöltőszerver/tvszerver/médialejátszó elkészítéseének feltelepítésének leírása:
[link]
Nagyon Nagyon komoly olvasmány a logouton.
Gratula a szerzőnek. -
Dave567
addikt
NA úgy látom elszabadultak az indulatok kicsit, azaz már megint.
Meg ahogy látom számít, hogy kinek milyen rendszere van.Ezekhez a cuccokhoz keresem a legjobb MPlayert, ami tudja a kadenciahelyes lejátszást, minden téren, 3d, ISO, BD ISO, Jukebox, és a HD hangok átvitele, és a lehető legjobb képet adja.
4K most nem játszik.CUCC: Samu PS64"F8500 Plazma
Panasonic VSX-LX55
Canton Chrono SzettMit tudtok ajánlani?
-
Joshi
titán
válasz junkpod #57014 üzenetére
Ajánlani bármit lehet, hogy aztán kinek mi jön be az megint egy más kérdés. Attól hogy egy lejátszó 2-300ezer még lehet teljesen jó. A gond ott van, hogy te/ti mindig a saját értékrendetekben szólaltok fel. Oké értjük hogy szerinted nem ér többet 20-30k-nál és? Ez a te véleményed, de nem kell mindig vérremenő vitákba fulladni csak ez miatt. Te ahogy én is csak ajánlhatsz, nem feladatod bizonyítani semmit. Akinek nincs több pénze egy lejátszóra 10-20ezernél az nem is fog venni drágábbat. Nyugi.
-
junkpod
veterán
Kérlek olvasd vissza, hogy mit írtam: azt írtam, hogy himediat nem kéne ajánlani, pont annak aki panaszkodik rá, de olyat nem írtam, hogy amlogicot kell venni.
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja, akár oppora is vagy bármi méregdrága cuccra, csak kezeljük helyén a dolgokat.
2-3szazezer forintot nem érdemes média lejátszóra kolteni 1 millas hangrendszer és hasonló árú oled tv/projektor nélkül.
A legtöbb itteni érdeklődőnek és tanácsadónak 40-50"-os LCD tvje van, tisztességesen kiepitett 5.1 hangrendszerről nem is beszélve.
Szerintem a realitás a 10-30 ezres lejátszók korul mozog, a többi csak önámitas...Box's don't touch!
-
ZedTheOne
csendes tag
Hali!
Szüleimnek vennék ajándékba asztali médialejátszót,viszont régi képcsöves tv-jük van.
Ajánlanátok olyan eszközt amit régebbi tv-kre is lehet csatlakoztatni?
Sajnos abszolút laikus vagyok a témában.
Köszönettel! -
Joshi
titán
válasz junkpod #57011 üzenetére
Amit és ahogy írtad ez számomra olyan, mintha bűn lenne más gyártók készülékeit ajánlani. Mintha csak az Amlogic létezne LE-vel és Kodival. Sokan vesznek méregdrága Popcorn, Dune és Oppo lejátszókat is teljes megelégedéssel. Mindig leálltok harcúni ez ügyben, habár most SunMount3r sétált bele a csapdátokba.
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #57010 üzenetére
Gondolom feltűnt a topik címe. Ha leírást ide egy dobozt és nem írod mellé, hogy ne vedd, akkor az ajánlás
Az idézet meg tőled van, ezt írtad és kész.
Senki nem mondta, hogy a himedia xar, csak éppen szerintem nem ajánlott.Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #57009 üzenetére
Kinek ajánlottam én konkrétan és mikor?! Legfeljebb megemlítettem mint alternatívát, melyet ismerek (előnyeivel és a gyengeségeivel együtt) és viszonylagos megelégedéssel használok. Szubjektív felhasználói tapasztalatom és hosszú használati idő utáni megítélésem alapján, ergo miért is ne vethetném fel, mint lehetőséget. Ha -bár mindig kiemelten viszonylagosan- valamivel elégedett vagyok (a magam megítélése és elvárásaim szerint), akkor magamnak mondanék ellent, ha nem vetném fel -bizonyos elvárások kereteihez igazodva- ezt a lehetőséget is. És persze mindig megemlítve és kiemelve az esetleges hátrányait és a legtöbbször a lehetséges egyéb alternatívákat is. Ezt már kismilliószor írom le, mindig ugyan ezen lovagolsz, meg úgy állítod be, mintha én orrba-szájba a Himedia-t istenítve minden második érdeklődőnek, kizárólagosan ezt tukmálnám az orra alá. Lehet mondani, hogy bizonyos elvárásokhoz van jobb lejátszó, de azt, hogy a Q10/Q5 Pro egyenesen egy @#$# lejátszó lenne, azt nem. Az idézet is nagyon "korrekt" tőled, mert ismét csak a negatívumokat idézted be, a többi meg "kit érdekel?", nem a médiában dolgozol véletlenül, hogy ennyire reflexesen megy már sarkítás?! Mind 1 költői kérdés...
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #57005 üzenetére
"Egyébként a legújabb CFW alatt, már a KODI 17.x-el is megy a DD és a DTS, így a frekiváltó patch-al már csak a DVD deinterlace és a HD hangok hiányoznak KODI alól is."
A fentiekkel nem az a baj, hogy neked így is tetszik, hanem az, hogy az ide tevedo kerdezoknek ajánlod a himediat.
A pq-t meg szvsz hagyjuk, mert nemhogy 90%, de max statisztikai hibahatáron belül fognak tudni különbséget tenni vakteszten.Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #57007 üzenetére
Store-ból telepítve van HD hang, Himedián nem így van? SPMC-vel is vannak HD hangok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #57006 üzenetére
Kodi 17.4 alatt vannak HD hangok-> Tudom, hogy Android-os 17.4-alatt is lennének alapból, de ehhez hiányzik egy bizonyos "AudioTrack V.23" (vagy magasabb) komponenst implementálása a firmware-ből. Ha úgy tetszik akkor ez is egy hátrány (már annak aki mindenáron a KODI Player-t szereti jobban). Viszont HiPlayer (vagy MX Player) alól ezzel eddig se volt gond.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #57005 üzenetére
Egyébként a legújabb CFW alatt, már a KODI 17.x-el is megy a DD és a DTS, így a frekiváltó patch-al már csak a DVD deinterlace és a HD hangok hiányoznak KODI alól is. - Kodi 17.4 alatt vannak HD hangok, épp pénteken próbálgattam, de Minixen a gyári jobb.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #57004 üzenetére
valamint a hálózati kommunikáció nem tökéletes-> Mint írtam 1x kell beállítani manuálisan és onnantól kezdve "tökéletes". Soha nem dobta el, nem akadt meg éstöbbi, mióta csak beüzemeltem. Pedig mindent hálózatról játszok le vele.
nem megfelelő a felirat kezelése, a jukeboxsza használhatatlan egy Kodihoz képest, az infósáv gyenge egy médialejátszóhoz képest.-> A felirat kezelés lehetne jobb is, akkora kényelmetlenséget azonban a mindennapi használat során nem jelent, mert nem fordul elő túl gyakran. Ha nem ismerné fel a kódolást max félperc átállítani. Lehetne jobb a font type, vagy több betűtípus opció, ez igaz (de speciel erre se panaszkodott még rajtam kívül senki ), ebben biztos jobbak a KODI-k.
Jukebox-nak ugyan úgy ott a KODI, miről beszélsz?! "Press OK"?!-> Jah, az tényleg. Mondjuk bosszantó kis "izé", de hát a gyári KODI már csak ilyen. De, ha nagyon zavar valakit, arra is van megoldás (FTMC).
Egyébként a legújabb CFW alatt, már a KODI 17.x-el is megy a DD és a DTS, így a frekiváltó patch-al már csak a DVD deinterlace és a HD hangok hiányoznak KODI alól is.
Ok, de ne gyúrjuk ezt túl. Mindig is elismertem a Himedia hibáit, lehet valakinek ezek már nem férnek bele a képbe, de ne túlozzuk, ferdítsük el se a képet és az előnyeiről sem feledkezek meg...
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #57003 üzenetére
Az Auto Search valóban sokszor nem működik. Manuálisan kell 1x beállítani neki és kész. Ezért lenne "katasztrofális"?! - ezért is valamint a hálózati kommunikáció nem tökéletes, simán meg kéne jelenjen a hálózatban és bármikor működnie kéne bármilyen manuális beavatkozás nélkül.
OK, nem teszteltem soha az U1-et és elhiszem, hogy a "használhatósága" neked jobban bejön (Még 1x: én speciel sosem kritizáltam az U1-et!). A képminőség, hát, OK ugorjunk... Az Imprex teljesen kikapcsolható. - a kép minősége egyik lejátszó esetében sem kiugró egyik irányba sem, így ebben az esetben felesleges hasonlítgatni. Nekem a kép minőségével konkrétan semmi bajom nem volt és nincs is Himedia esetén, én szeretem azt a képet.
Hát ezt meghökkenve olvasom... Miért, mi a gond a HiPlayer "stabilitásával"?! - nem tudja a kadenciahelyes 3D-t, nem tudja a DVD-t 50Hz-en, nem megfelelő a felirat kezelése, a jukeboxsza használhatatlan egy Kodihoz képest, az infósáv gyenge egy médialejátszóhoz képest.
Szerintem próbálj ki egy normális lejátszót, én rengeted lejátszót kipróbáltam, ha már túl vagy olyan 5-6 lejátszón akkor tudni fogod, hogy milyen a jó médialejátszó. A Himedia annak indult, én is azt reméltem, hogy az lesz, 6 hónap után megváltam tóle, mert nem hozta azt az élményt és most sem hozza, ugyanazok a hibák más köntösben.
Nem utolsó sorban erre reagálnék:
vannak tapasztalataim mindkét lejátszóról, igaz egyik sem a mostani firmwarekkel-> Hát ez az. - mint írtam, a Himedia szinte semmit sem változott, főleg amiket írtok, a Minixen ugyanaz az XBMC van és a tesztfájljaim is ugyanazok, tehát a külnbség uyanúgy megvan. Nemrég valaki kérte, hogy teszteljünk le néhány anyagot, volt aki Himedián is tesztelte és amig a Minixen volt kép és hang addig a Himedián egy feket képernyő volt hanggal, de természetesen ez fordítva is igaz lehet.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #57001 üzenetére
Én nem fogom az U1-et csavargatni, nem ez volt a célom. Én tettem föl neked a kérdést, hogy neked miért tűnik rosszabbnak a Himedia.
vannak tapasztalataim mindkét lejátszóról, igaz egyik sem a mostani firmwarekkel-> Hát ez az.
A hálózati kezelés is katasztrofális-> Konkrétan miért lenne az? Az Auto Search valóban sokszor nem működik. Manuálisan kell 1x beállítani neki és kész. Ezért lenne "katasztrofális"?!
1,5 év alatt semmit nem léptek előre, a gondok ugyanazok-> Speciel a HDR képarány hibát javították. DVD freki és 3D 24Hz hibán kívül mit kell itt még érteni?! (Most ugye jöhetne a kontra, pl. az U1 3D és HDR "képességeivel" szemben?!)
használhatóságban sokkal jobb a Q10 Pronál és a képminősége is nagyon jó, Imprex nélküli Himediával egyenértékű, már amikor kikapcsolható a Himedia esetében-> OK, nem teszteltem soha az U1-et és elhiszem, hogy a "használhatósága" neked jobban bejön (Még 1x: én speciel sosem kritizáltam az U1-et!). A képminőség, hát, OK ugorjunk... Az Imprex teljesen kikapcsolható.
tehát az olvasottak alapján még mindig stabilabb mint a HiPlayer.-> Hát ezt meghökkenve olvasom... Miért, mi a gond a HiPlayer "stabilitásával"?!
Én sem vitatom, hogy a te szokásaidhoz, te meg úgy érzed, hogy a Minix jön be jobban, azt sem vitatom, hogy a maga hiányosságaival ugyan, de jó lejátszó és azt sem, hogy még van amiben jobb is, mint a HiMedia. Csakhogy a serpenyő másik felében is van "némi" többlet, a Minix-ében lehet van még egy alma, amíg a Himedia-éban pedig egy körte (és lehet még egy kis málna is akad) .
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #56999 üzenetére
Abban egyet értek blakey-vel, hogy a Minix Neo U1 van olyan jó lejátszó mint a Himedia. Mindegyiknek vannak apróbb hibái, de összességében az U1 a nyerő mert eleve olcsóbb. Ja és nem mellesleg Androidja is nagyon jó az U1-nek és az LE lehetőség is ott van. Tesóméknak pont az LE miatt vettünk U1-et hogy a torrentezés is meg legyen oldva. Persze a képminőség az más kérdés, de szerintem vakteszten az emberek 90%-a nem mondaná meg hogy melyik a jobb. Ha pedig tényleg fontos a DVD(SD) anyag, akkor a Himedia eleve kiesik hiszen te írod hogy problémás a lejátszása pedig pont ott jönne jól az imprex.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #56999 üzenetére
Ne haragudj, de nekem saját kézből vannak tapasztalataim mindkét lejátszóról, igaz egyik sem a mostani firmwarekkel, de a Minixen még ugyanaz az XBMC fut, tehát az olvasottak alapján még mindig stabilabb mint a HiPlayer. Ha konkrétumokat szeretnél akkor olvasd az Amlogic topik Minix-re vonatkozó részeit vagy a minix hivatalos fórumát, nem tudom, hogy te mit szeretnél hallani, stb. A hálózati kezelés is katasztrofális a Minxhez képes (XBMC alatt hibátlan) és akkor a LibreELEChez nem is merem hasonlítani, mert az mindegyiknél jobb. Himediát ismered, ha konkrétumot szeretnél akkor konkrét kérdést tegyél fel, nem fogom felsorolni a több, mint 100 különböző képességét egyik vagy másik lejátszónak, hidd el, kevesebb a gond a Minixszel, ha nem hiszed akkor vegyél egyet, de neked mások a felhasználási szokásaid, mint nekem vagy másnak így hiába írom azt, hogy hibátlanul viszi az összes 4000 anyagomat, mert lehet, hogy a nálad lévő 200-zal nem boldogul.
Azt is elfogadom, hogy neked a legjobb a Q10 Pro, de ne haragudj, 1,5 év alatt semmit nem léptek előre, a gondok ugyanazok, igéret mindenre van, de nincs előrelépés. Azt is elfogadom, hogy van akinél hibátlanul teszi a dolgát ugyanis olyan anyagai vannak amikkel tökéletesen kompatibilis.de speciel mindent összevetve (az Amlogic hiányosságait, az Android-os funkcionalitás hiányát is beleértve) és azért valahogy mégsem cserélném el egy-az-egybe a Q10 Pro-t egy S905/x/912-es Box-ra... - használhatóságban sokkal jobb a Q10 Pronál és a képminősége is nagyon jó, Imprex nélküli Himediával egyenértékű, már amikor kikapcsolható a Himedia esetében, mert ugye minden frissítéssel valami hiba lesz benne. Egyébként bármikor választom még egyszer a Neo U1-et, mint a Q10 Pro-t, sokkal nyugodtabb az életem és úgy használom ahogy korábban használtam a Dune-met.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen SSD-t vegyek?
- iPhone topik
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest