Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz TeeJay #22038 üzenetére
160MHz engedélyezett az EU-ban, vagy csak az OpenWrt tudja USA-ra állítva?
tobias40 ha tudod próbáld ki. Kíváncsi vagyok mit tapasztalsz. Nekem régebben volt egy szomszéd router, ami 160MHz-n beton fal/falakon keresztül olyan volt az íróasztalomon, mint a saját Asus 65P routerem mellett, -25 dBm.
Egyébként nincs valami egészségügyi határérték? Ha nálam ennyi, mennyi lehet nála.
Még mindig megvan, de már sokkal gyengébb.
-
rErEaT
senior tag
válasz TeeJay #20943 üzenetére
Erre már én is rákérdeztem párszor egyébként, nem ajánlotta senki az 5.1.7 utáni verziókat, pedig már van pár, lehet érdemes lenne rápróbálni, de őszintén szólva nem is értem mit ír a readme.txt megá-n
(https://mega.nz/folder/FZ9xVK6K#WvvfkZSaKa-sepGN3Rw7ng)[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
-
MODERÁTOR
-
mgTerminator
veterán
válasz TeeJay #20852 üzenetére
Na hát erről beszélek, mesh nekem is kínlódás volt összecsatolni és most random elmegy a net rajta, próbáltam régebbi rendszereket de ugyan az. A GT-AX6000-en S23Ultra-val mérek 1 méterre 700/200-at, mikor 1000/1000 a net. Igaz az S8 plus tableten 800/800.
SMB telón 2-3Mb/s a másolás gépen megvan 70-110Mb/s is.
-
blakey
titán
válasz TeeJay #20840 üzenetére
Az én routeremben is BCM4912 van és sehogy sem tudom elképzelni, hogy a TUF AX6000 "elveri", természetesen ugyanazokkal a feltételekkel. Azért az sem mindegy, hogy 512MB RAM, vagy 1GB RAM. Bitang erős a router, előtte elég sokat kipróbáltam mire ez maradt és már lassan 1,5 éve teszi a dolgát. Jó döntés volt előtte több routert is kipróbálni, de az is, hogy végül emellett döntöttem (GT-AX6000), semmi nem izzasztja meg, legalábbis eddig nem volt erre példa.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
válasz TeeJay #20844 üzenetére
Némi Google keresés után azt találtam, hogy a WPA2-Personal-t át kell állítani WPA2/WPA3-Personalra. Miután ezt megtettem, megszűnt a random újraindulás.
Ezen felül a "professzionális" almenüben letiltottam a "Barangolás asszisztenst", ami alapból engedélyezve volt, és 70-re volt állítva az értéke. Amíg nem tiltottam le, addig mikor 2 szobával arrébb mentem, telenyomta a logot azzal, hogy a telefonom jelszintje 70 "alá" esett. Részemről teljesen felesleges, hogy erről log bejegyzés készüljön, mert még így is bőven stabil ott a jel, és 400 megabitet mérek. A barangolás asszisztensnek pedig úgyis csak akkor van értelme, ha mesh hálózat működik. Így letiltottam, és azóta természetesen nem fossa tele (tök feleslegesen) a logot.
Külön érdekesség, hogy az RT-AX58U-ban is 70 volt ennek az értéke, de ott soha nem került a logba erről szóló bejegyzés. De lehet, hogy abban a routerben valamiért alacsonyabb részletességűre volt állítva a logolás.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
válasz TeeJay #20842 üzenetére
Ár szempontjából verhetetlen a TUF-AX6000, mert ez a legolcsóbb router, amin 2.5gbps-os a WAN, és van mellette 2.5gbps LAN port is. Egyetlen hátránya, hogy nincs rá custom firmware (pl.: merlin), de akinek ez fontos, az vegyen 23k-val drágábban GT-AX6000-et. Én teljesen elégedett vagyok a gyári asuswrt-vel.
Egyébként pár napja tesztelek egy TUF-AX6000-et. Alapvetően minden rendben van vele, de hajlamos random újraindulásra, ha nincs "megfelelően" beállítva a WiFi. Ez a tulajdonsága sajnos nem túl felhasználóbarát, mert egy laikus felhasználó nem feltétlenül fogja a router logot túrni azért, hogy megpróbálja kideríteni mi okozza az újraindulgatásokat. Mindenesetre mióta beállítottam a WiFi-t, minden oké.
-
őstag
válasz TeeJay #20840 üzenetére
Ez a "teszt" egy nagyon ocsmány ferdítés. A kép alján a jelmagyarázatból látszik, hogy amíg a TUF-AX6000-et 2.5gbps klienssel tesztelték, addig az RT-AX88U Pro-t csak az 1gbps-ossal. Még le is írják az adott kép alatt, hogy (google translate): "Az eredmények közvetlen összehasonlítása az RT-AX88U Pro-val nem teljesen helyes, mivel az utóbbi a Gigabit Ethernet portban lévő LAN klienssel működött."
Elég finom megfogalmazás a részükről, hogy "nem teljesen helyes", mert ennek az összehasonlításnak így a világon semmi értelme. (Kivéve persze ha az a céljuk, hogy megvezessék az olvasókat, ahogy elsőre téged is sikerült.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz TeeJay #20837 üzenetére
Teljesen rendben vannak a BCM6755 és BCM6756 SoC-ok. Én RT-AX58U v2-t és RT-AX56U-t használtam. Teljes értékű HWNAT van bennük, nem úgy, mint a régi Broadcom-ok esetén. Az RT-AX56U-m jelenleg 172 napos uptime-nál jár, és semmi gond nincs vele. Mindkettőt nyugodt szívvel merem bárkinek ajánlani.
-
Barnahalo
tag
válasz TeeJay #20833 üzenetére
Ennyivel többet számítana az újabb proci? A 82U 3 magos, az AX4200 4 magos. És újabb is... Mégis olcsóbb, mint anno az előbbi volt. Amit észrevettem különbséget a tech specs oldalon, hogy a 82U 4*4 5Ghzen, míg az AX4200 'csak' 3*3.
Ha valóban jobb vétel ez a 4200-as, akkor nem hezítálok. Mondjuk ha jól tudom ez idén jött ki, a 82u pedig 2020, vagy 2021-ben? -
MODERÁTOR
válasz TeeJay #20833 üzenetére
Azért ez a BroadCom már nyilván nem az a BroadCom, ami 5-6 éve volt a routerekben, ami 90%-os terheltséggel hajtotta a PPPoE 1000-es netet. A mostani AX-es vasak közül többnek van 2,5Gbit-es WAN portja, mellette 1,5-2GHz körüli 4 magos SoC, tehát az 1000Mbps DIGI átvitele nem jelenthet nekik semmilyen gondot. És szerintem a DIGI-nél mostanában nem számíthatunk gyorsabb csomagra. Ellenben kisebbeket, lassabbakat azt bevezettek. Jelenleg még én is MediaTek procis Xiaomi-t használok, de már nézegetem a lehetséges utódot, ami nálam szinte biztos, hogy BroadCom lesz. Szemezek az RT-AX58U-val, mert ígérték rá a Tomato-t, de sajnos úgy néz ki marha lassan készül, lehet mire kijön, kiöregszik a HW. A másik meg az AX86U Pro lenne, de arra sajnálom kicsit az árát, illetve arra "csak" Merlin lenne. Egyelőre legalábbis...
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz TeeJay #20828 üzenetére
Nálan node-ként van TUF-AX4200 (mesh, 2.5 Gb backhaul), egyelőre nincs baj vele, egyedül a fura HDD mountot vettem észre, de egybként nem panaszkodnak rá, AC66U B1 helyére került, attól masszívabb jelet ad, nem melegszik, viszonylag nagy hely kell neki, extraként Download Master megy rajta, de azt hiszem, még nem futtatott egy torrentet sem.
-
-
osonte
őstag
válasz TeeJay #16169 üzenetére
A routerek kezelik, hogy melyik eszköz hova csatlakozzon. Nekem például a laptop értelmes jelet fog az emeleti routerről és amikor újraindítom a földszinti routert, akkor átáll az emeletire és amikor betölt a földszinti router, akkor azonnal maxra ugrik a jelerősség (visszacsatlakozik a földszintre). Ezek a váltások szakadás nélkül mennek. Ugyanilyen a telefon, amikor felmegyek az emeletre automatikusan átteszi az emeleti routerra, de ott sincs szakadás.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz TeeJay #16165 üzenetére
Ilyen Mesh esetén egy WiFi SSID van csak és a router dönti el melyikre csatlakozzon vagy külön van 2,4GHz és 5 GHz is?
Ajánlott a sávokat más-más SSID-ra rakni mert lehetnek gondok abból ha azonosak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
osonte
őstag
válasz TeeJay #16160 üzenetére
Nálam RT-AX58U V2, 2db összesen a két szintre és szintenként 60nm. Mindenhol van 5GHz-es lefedettség, még az udvarra is jut. AX55-nél egy ismerősöm panaszkodott a panelban a lefedettségre. Persze minden a helyszínen dől el. Amúgy ha most vennék, TUF-AX3000 V2-t venném, mert kb ugyanannyiba kerül és többet tud (2.5Gbps WAN, LAN port összevonás). A cpu és ram ugyanaz mindkettőnél, bár a tápja kisebb teljesítményű (ez számomra kérdést vet fel, hogy a Wifi hatótávot mennyire érinti). Lefedettség szempontjából jobb lehet az RT-AX86S (más írta), de az 55 ezer darabonként, tehát 10 ezerrel több, mint a keret.
-
Topikgazda
válasz TeeJay #16158 üzenetére
A ZenWifi a dedikált mesh eszköz család, lényegében csak kettő/három egyforma eszköz egybe csomagolva.
Az AiMesh az Asus mesh megoldásának a neve, amelyik Asus eszköz mesh hálózatba szervezhető, az AiMesh kompatibilis.
Jó lenne tudni egy-két dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a eszközökkel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
válasz TeeJay #15320 üzenetére
Ha valoban cserelni kell, akkor ma mar csak AX-es routert erdemes venni… Ha valakinek megfelelo a jelenlegi AC-s routere, annak nem biztos, hogy most egybol erdemes lenne AX-esre cserelni, de az ennel ujabb szabvanyuak jelenleg dragak.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
osonte
őstag
válasz TeeJay #15315 üzenetére
RT-AX58U esetében a kiherélt trotty 2 év fejlesztést jelent:
V1 (Broadcom BCM6750 - 3x 1.5Ghz) 2019
V2 (Broadcom BCM6756 - 4x 1.7Ghz) 2021Jobban örülök 2022-ben egy tavalyi SOC-nak, mint egy 3 évesnek. Broadcom oldala részletezi a változásokat. Az is baj, ha valami újabb és gyorsabb, főleg az informatikában? Tény, hogy a V1-re van merlin, de hardveresen sosem lesz V2, viszont a V2-re bármikor lehet Merlin, az csak egy szoftver.
A variával igazad van, örökké megy és nem könnyítik meg a vevők informálódását. Ja és tényleg vannak modellek ahol butítás van az új verzióban...
Amúgy a TP-Link Archer AX55 V1 is Qualcomm volt, talán 2 magos, de a V2 már szintén a Broadcom BCM6756-ra épül. Minden gyártó fejleszt.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
-
Cr00py
senior tag
válasz TeeJay #14954 üzenetére
Közben elszaladtam a saját telefonomért, mert otthonmaradt ( 13 pro max ) de ezzel is ennyit mérek 5ghz-n. Bár a 7-es almával nincs tapasztalatom, mert az nem az enyém, nekem meg már olyan rég volt olyan, hogy már kb nem is emlékszem rá. Akkoriban talán még 5ghz-s wifim se volt otthon.
A másik gondom az az, hogy nincs a közelben androidos készülék, amivel csekkolni tudnám a csatornákat. ios-en pedig elvileg nem lehet valamilyen api miatt..szóval paff. ( otthon se tudom mondjuk, mert apple készülékeim vannak csak )
Ezek a beállítások vannak most.
Kép
KépKeresünk majd egy optimális helyet a routernek, mert jelenleg a 2,4-es wifi sem olyan bitang valamiért. 2 szobával arrébb már a jelerősség is kb félig van. ( a digis szolgáltatói fiberhome stabilabbnak tűnt, igaz az a középső szobában van a falon. )
[ Szerkesztve ]
-
zsakadam
tag
válasz TeeJay #14549 üzenetére
Közben már betettem az AX58U-t. Azzal kábelen hozza az 1000 körüli le és feltöltést.
Ami furcsa, hogy 5g wifi-n a letöltés olyan 330-340, viszont a feltöltés 550-600... Ezt hajnalban néztem, elvileg senki más nem lógott a wifin rajtam kívül... Ez így OK lehet? Jobban örülnék egy 500 körüli letöltésnek -
félisten
válasz TeeJay #14452 üzenetére
Az Asust ismerve hamarosan meg kell lennie a javításnak, de csodát ők sem tehetnek.
Amit kicsit hiányolok az az, hogy az EoL termékekre legalább az ilyen komolyabb esetekben miért nem adnak ki frissítést, de hivatalosan támadhatatlan az eljárásuk.
Bár, amint valaki egy külföldi fórumon megjegyezte, most tulajdonképpen az a panasz, hogy az Asusok túl jó minőségűek, és túlélik a támogatási időtartamot, ami egy csomó más gyártónál messze nem ennyire jellemző.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
addikt
válasz TeeJay #14454 üzenetére
Az utóbbi 7-8 évben nekem is Asus hálózati eszközeim voltak, de most fogom az összeset eladni (N66, AC66U, 65p), pont a gyatra gyártói support miatt.
Amint megérkezik a csere eszköz, mennek fel hardverapróra.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
woodworm
veterán
válasz TeeJay #14452 üzenetére
Az asus futott már aknára hasonló ügyben és tudtommal még most is tart a monitorozásuk. Éppen ezért kár csapkodni őket a frissítés ütemével kapcsolatban, viszonylag sűrűn adnak ki frissítést és elég sokáig él náluk a terméktámogatás.
A tp-link sokkal rosszabb ebből a szempontból. -
Attesz
aktív tag
válasz TeeJay #14353 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de ezt így szerintem nem írta le senki, hogy "a DD-WRT nem tudja ezt a funkciót, tedd vissza a gyári FW-t"
A másik az, hogy első nap amikor megjött az 1000-es net aznap néztem sebesség tesztet és 500/300-at mértem.
De semmi gond, visszarakom a gyári FW-t és örömésboldogság lesz.
Egy-két funkció hiányozni fog, de mind egy.Attesz
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TeeJay #14353 üzenetére
Ez kétségtlenül így van.
A nagy büdös kérdés az, hogy a gyors, legfrissebb gyári vagy arra épülő FW mennyire biztonságos.
Az N18 régi nagy kedvencem, dédelgetek is belőle egyet -- de el kell ismernem, hogy eljárt felette az idő.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
blakey
titán
válasz TeeJay #13051 üzenetére
Nem egészen ez a szitu, ugyanis ugye AX-en, 80MHz-en 2402 Mbps ami elérhető, de már az 1201Mbps-el is nagyjából megvan a gigabit. A 160MHz megléte nem bizros, hogy sok haszonnal jár, de ezt csak az adott egyén felhasználási szokásain és eszközein múlik. Nagyon sok összetevője van, de az AX-es routerek AC-n is jobbak, nem fényévekkel, de érezhetően jobbak. AC65P után az összes AX-es routerem (AX92U, AX82U, AX58U, AX68U) jobban teljesített, lefedettségben, stabilitásban, Wifi sebességben. Viszont ami tény, hogy ha valaki elégedett a jelenlegi routerével annak nem érdemes csak az AX miatt váltani, még akkor sem ha van 1-2 AX-es eszköze.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Alex91
félisten
válasz TeeJay #13046 üzenetére
Szerintem ha valaki meg van elegedve az AC-s routerevel, akkor valoban nem erdemes cserelni, de ha mar ujat vesz az ember, akkor AX-es alatt nem erdemes mar vasarolni.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
blakey
titán
válasz TeeJay #12868 üzenetére
Te úgy írsz mintha már mindegyiket próbáltad volna.
AX68U erősebb az AX58U-nál. [link]ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz TeeJay #12045 üzenetére
A Wifi arra jó, hogy egy-két telefont, tabletet, TV-t kiszolgáljon, erre a célra az 57U_V1-em is bőven elég, a fontosabb eszközök mind kábelen lógnak. Összesen 27 eszközünk van csatlakoztatva a routerhez, egyik routerrel sem éreztem lassulást, de az AX58U Merlinnel erős, stabil és minden eszközt maximálisan kiszolgál, hozzáteszem, hogy nem vagyok "torrenthuszár", Netflix, HBO GO, Apple TV+-t nézünk és persze vannak saját tartalmaim, amit NAS-on tárolok és Plex az adatbázis. Egyébként erre bőven elég az AC57U is, természetesen Padavanal.
-
blakey
titán
válasz TeeJay #12043 üzenetére
ha lesz itthon 3-4darab AX wifis okostelefon - Most is van. Nem probléma. Én nem "lovagolok" ezeken a dolgokon, ha már nem felel meg akkor veszek erősebbet, AX88U .
Egyelőre bőven elég, szerintem túltolod, ezt a Wifis dolgot, mert bőven sok nálam most is, pedig már vannak AX-es eszközeim.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz TeeJay #12041 üzenetére
Ezt már többször megbeszéltük, tisztáztuk, lefelé 1733Mbps, felfelé 866Mbps, de ez semmivel sem teszi gyengébbé, sőt, de úgyis tudod, hogy előtte miket próbáltam és azokhoz képest jelenleg jobb, korábban nem volt az.
-
blakey
titán
válasz TeeJay #11892 üzenetére
Ezt írta: "Én meg 300 Mbitet mérek 2,4 GHz-en! Ez ugyanúgy a linksebességem ~75%," - tehát a linksebessége 400Mbps.
-
dkess
őstag
válasz TeeJay #11748 üzenetére
Én simán mérek egy helyiségben az AX -es routerrel 900 Mbps felett mobiltelóval 36-40-44-48 blokkon (5 GHz, 2x2 és 80 MHz csatornaszélességgel), hogy a rahedli szomszéd WiFi mellett még ugyanebben a helyiségben másik saját AC -s router is foirgalmaz 5 GHz -en.
3 fallal (tégla és vasbeton vegyesen) és 10+ méterrel odébb (zavaró AC -s router útban) ez leesik olyan 550 Mbps -re. A Te AC -s routered mennyire is esik le?
Az én AC -s routerem ott este 8 után (amikor igazán "felizzanak" a szomszéd WiFi -k) már csak 100-200 Mbps körül, ha megy. Na ebben igazán jó az AX ...
A 160 MHz -nek az erősen zavart környezetben és/vagy nagyobb távolság/falak esetén nem látom értelmét (nálam ki is van kapcsolva). Ezzel kb. a WiFi 6E méregfogát is kihúztuk. A 6 GHz miatt amúgyis kicsit kevésbé jobban megy át a falakon, de 160 MHz -el ... Persze egy helyiségben durva lesz a 160 MHz üres frekvenciatartomány. Nomeg, ha lesznek később egyéb szomszéd routerek is itt, akkor azok is AX -esek lesznek (azaz AC vagy N -esek oda nem fognak menni) - így ...
-
woodworm
veterán
válasz TeeJay #11748 üzenetére
Ha 600Mbitet mérsz az 5GHz-es sávon, akkor ott bizony nem sok zavaró tényeződ van, csak jelzés szintjén látod a többi AP-t. Mivel Európában nyert a mobil lobbi, ezért képletesen a 6E, az csak 6e lesz. Egyébként eddig se a törvényi lehetőség korlátozta a többi 160-as blokk használatát, hanem a gyártók sajátos értelmezése és lustasága, hogy elspórolják a régiós beállíthatóságot.
-
dkess
őstag
válasz TeeJay #11745 üzenetére
Nagyon észreveszed. Az AX a legnagyobb generációs ugrás a WiFi tekintetében. Különösen beltéren, zavaró WiFi -k mellett, sok kliens mellett (ugye modern háztartásokban egyre több és több fajtábbak lehetnek) - no meg távolságok falak esetén ...
Az a 600 Mbps AC -n még egy helyiségben és ideális körülmények között sem természetes. AX -nél (5 GHz, 2x2 és 80 MHz csatornaszélességgel) mondjuk egy 900 Mbps már inkább ... No de nem ez a lényeg. Amennyiben odébbmész egy szobával, akkor az AC -s WiFi -d a "fele se" kategória. Az AX -es ott még 600 Mbps felett fog döngetni ...
-
Imi1981
veterán
válasz TeeJay #11742 üzenetére
Nem csak sebesség különbség az előnye a wifi 6-nak! Kisebb fogyasztás az eszközökön, gyorsabb adatátvitel kisebb hálózat terhelés mellett stb stb. Wifi 6-os tv boxokat nem kell kábelen csatlakoztatni mert simán viszi a filmeket (akár a 80 GB-os filmeket) wifin is. Igazából nem sietek vele és a 65p is megmarad de szeretnék egy jövőállóbb, erősebb ax routert és Asus márkából mert nagyon tetszik a szoftvere. Nem most tervezem venni csak érdeklődtem. Lehet két hét múlva már mást akarok venni ki tudja :) . Én mindig veszek valami kütyüt mert mániám.
-
Bubukain
senior tag
-
daver88
aktív tag
válasz TeeJay #10830 üzenetére
A legújabb FW-t még megpróbálom, látom van egy márciusi verzió a terméktámogatásnál.
(#10831) Intruder2k5: arra gondoltam inkább, hogy az Asus felé kell jelenteni a hibát, vagy a vásárlás helyszínén (Konzolvilág). Bár az Asus honlpján nem ismeri fel szériaszám alapján a terméket az RMA oldal, de a termékregisztrációnál persze igen..
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz TeeJay #10618 üzenetére
Főleg ha van hack az AX58U-ra hogy AX82U legyen belőle - ha lenne akkor már megoldották volna, valaki írta, hogy hiába a közel azonos hardver, mert a zártság miatt nem valószínű, hogy sikerül a hack. Ha tényleg ua. a hardver akkor miért nincs rá Merlin? Talán mégsem ua?
Biztos az AC65P = AC85P-nél túl hamar kiderült az egyezés és kutya se vette a 85P-t - az AC65P/AC86P esete más, mert ott minden ua., hardver, dizájn, stb., AX58U/AX92U esetében maximum a hardver ua, de az sem teljesen, más a ledek vezérlése, lefedettségben az AX82U jobb, elég rég volt AX58U próbám, az kb. az AC65P-vel volt egyszinten, ahhoz képest az AX92U, AX82U sokkal jobb eredményekre képes ugyanazon helyen, ua. beállításokkal. AC65P/AC85P esetében az árkülönbség is elég nagy volt, 40-50%-os, AX58U/AX82U esetében meg 20-25%-os a különbség, míg előbbiek esetében megéri az olcsóbbat venni és okosítani addig az utóbbiak esetében már nem feltétlenül, nem éri meg annyi időt fektetni a hackelésbe.
Csak és kizárólag a Merlin miatt gondolkodom elvi síkon, hogy lehet megbarátkozom az AX58U-val, még akkor is ha gyengébb, viszont ha a gyári szoftvert nézzük akkor AX82U jobb és alig drágább.
Egyébként nem értem, hogy miért foglalkozol mindenféle hackeléssel amikor gyárit használsz az AC65P-den.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
-
Topikgazda
-
Dragon3000
veterán
válasz TeeJay #10536 üzenetére
Ha jól tudom laptopról nyomod, így usb házban vannak a hdd-k, így ott ház függő, hogy ilyenkor hogy viselkedik, de a lényeg teljesen felesleges. A nasomon is windows fut és volt, hogy 1 évig nem volt újraindítva és semmi gond nem volt vele.Na meg nekem a nas nem a torrent miatt van, hanem egy helyen elérem az adataim minden eszközről, illetve oda szinkronizál a telefonom is mindent, na meg egyéb más dolgok, így eleve folyamatos üzemre raktam össze. Ha meg megy, akkor miért ne fusson a torrent is.
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #10524 üzenetére
A routerem ~250 torrentet tart seed-ben 0-24-ben. Eddig sosem kaptam büntetést, és bár korlátlan HnR lehetőségem lenne, tudtommal eddig minden letöltött anyagot sokszoros arányig seed-eltem vissza. [screenshot] Valahol azt olvastam tőled, hogy hetente indítod újra a seed gépedet... Nos én nem szoktam hetente újraindítani a routert, most épp 2 hét 6 napja aktív folyamatosan az rTorrent, de volt ez már 10-12 hét is máskor. Aki nem pályázik a TOP100-ba, annak tökéletes egy ilyen megoldás. Ha valaki nem ismeri, vagy simán csak letojja és nem tartja be a szabályokat, az meg egy szerverrel is épp úgy ki tudja pontozni magát, ez nem ezen múlik. A Bittorrent topikban a qBittorrent-ről is lehetett olvasni olyat, hogy spontán elszáll, kilép a programból Windows alatt, szóval hiba bármilyen platformon előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz TeeJay #10421 üzenetére
Próbáltam, nem maradt 160 Mhz-en.
A 64 és 124 csatornán volt jó de csak pár percig.
Levált ott is 80 Mhz-re, nem mintha nem volna elég amit ott ad, de hát na...Az előző fw-en nem váltott le, lehet hogy visszarakom majd azt.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
CptAdamica
veterán
válasz TeeJay #10416 üzenetére
Most pont frissítettem a Firmware-t és megy, viszont nem értem, hogy ilyenkor miért korlátozza le magát? Egyel előtti firmware volt fent. Emlékeim szerint 3-4 éve használtuk és vitte a gigabitet. Asus oldalán is egy külön élmény megtalálni. Köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
enginev3.0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest