Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy AX92U és AX58U wifi backhaul-lal AiMesh-ben. Frissítettem mindkettőt 386-os firmware-re, azonban azt tapasztalom, hogy a guest wifi-t nem adja fel a router a node-nak. Ez csak vezetékes backhaul-lal működik?
Szerk. közben itt valószínűleg megtaláltam a megoldást: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz kiss.beni93 #8996 üzenetére
Ilyet nem lehet megadni mivel minden környezet más és más így mindenkinél az adott környezethez illeszkedő beállítások kellenek.
Ami javasolt:
Alapértelmezett user/pass megváltoztatása és környezetnek megfelelő wifi beállításokon kívül még ajánlott kikapcsolni a UPnP-t és a WPS-t.
Fix eszközöknek ajánlott MAC cím alapján lefixálni az IP címet, port forward esetén mindenképpen szükséges is.
Esetleg DDNS beállítása ha távoli elérés kellene a későbbiekben.
A többi már egyén ízlés/használat függvénye.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
kiss.beni93
tag
Sziasztok!
Most jutottam egy AC65P-hez. Valaki tudna küldeni egy tuti biztos beállítást hozzá? hogy a maxot hozzuk ki belőle?
Köszönöm! -
kezo0
addikt
válasz egykori #8990 üzenetére
Hát ugye azok az eszközök, amelyek látják mindkét sávot, azok mindkét SSID-t látni fogják. Csatlakozni ahhoz fognak, amelyiknek megadod a jelszavát. Ha mindkét SSID-nek megadod a jelszavát egy eszköz számára, akkor az az eszköz mindig az erősebb jelet fogja választani, és arra a sávra fog felcsatlakozni.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet beállítani ax92u-n,hogy e-mailt küldjön egy adott címre,ha megszakad az internet szolgáltatás(ha lehet)?köszönöm
-
need
addikt
válasz Gubek-Einste #8986 üzenetére
köszi
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
egykori
őstag
válasz MaCS_70 #8988 üzenetére
Olvasva tanácsaidat, arra gondoltam, hogy csinálok mindenről printscreent, mivel mindent manuálisan kell beállítani.
Egyszerre mehet két router? Ezt úgy képzeljem el, hogy az új lesz a mostani helyére bekötve, és a régit pl. switchre kötöm lannal? (Bocs, ha butaságot írok!)kezo0: Wifin nem sok eszköz megy nálunk, és igazából nem is tudom, közülük melyik 5 GHz-képes. Ha nem határozom meg, hogy melyik sávba csatlakozzon pl. a tablet vagy a telefonom, akkor adott esetben összevissza csatlakozik? Vagy muszáj valamelyikbe beállítani?
-
kezo0
addikt
válasz egykori #8987 üzenetére
Ha van olyan régebbi eszközöd, amelyik csak a 2,4 GHz-es sávot látja, az automatikusan csak arra a sávra tud majd csatlakozni. A modernebb, 5 GHz-et is ismerő eszközeid mindkét sávra tudnak csatlakozni, ezeknél te választhatod meg, hogy melyik SSID-re csatlakozzanak. Általában a 2,4 GHz-es jel az erősebb, de ez lassabb kapcsolatot tud, míg 5 GHz-en gyorsabb az átvitel, de ez nehezebben hatol át a falakon, szóval a routertől távolabb már sokat eshet a jel erőssége.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
félisten
válasz egykori #8987 üzenetére
A beállításokat sajnos Neked kell kézzel beírnod, úgyhogy érdemes mindkét routert bedugva tartani a konfigurálás idejére.
A 2,4 / 5 GHz sávokra valóban nagyon melegen ajánlott a különböző SSID használata, ami minimális kényelmetlenséget okozhat az eszközök beállításánál, ellenben rengeted kellemetlenségtől óvhat meg.
A 65P tudtommal nem ismer band steeringet, azaz az eszközök nem fognak automatikusan váltani a két frekvencia között, azt manuálisan kell megtenni -- ha viszont különbözőek az SSID-k, akkor legalább látod, hogy éppen hová csatlakoznak.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
egykori
őstag
Üdv! Remélem, jó topikban érdeklődöm. Router csere előtt állok, hamarosan bekötik az optikai netet.
Jelenleg van egy még üzemképes - Asus RT-N15U 7 év óta használt - routerem, amit AC65P-re váltok. Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen buktatóra vagy nehézségre számítsak, ha beüzemelem az új eszközt? Szeretném ugyanazzal, vagy hasonló beállításokkal használni az AC65P-ét, mint az N15U-t.
A router USB-jére van kötve egy 1TB-os HDD, média átvitel miatt (ez a laptopról és a médialejátszóról is elérhető). Az összes eszköz fix IP-címmel van ellátva. Az új router most már 5Ghz-en is fog menni, és azt olvastam, hogy más SSID nevet kell adni, mint a 2,4GHz-é. Azt nekem meg kell határozni, hogy melyik eszköz, melyik sávot használja, vagy ez automatikusan megoldódik, megtalálja mindegyik a helyét? Nem szeretnék semmilyen OpenWRT-t, jó a gyári.Köszönöm, ha segítetek.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
need
addikt
Sziasztok..
Kezdnem azzal hogy köszönöm a topikgazdának a helpet Gubek-Einste
Jó úton járok kezd csökkenni egyre jobban a sötét foltok a routerrel kapcsolatosanMás..
Az előző routerben nekem be volt rakva ez...mellékelem a képet.
Kérdés az hogy itt is kell vagy felesleges ha igen kell akkor ezt hol lehet megtenni...?
Nyilván van itt köztetek Digi felhasználó is és gondolom ezek között van Bp. lakos is..!
Ha igen akkor ti tudtok arról hogy a Diginél van hallóztat karbantartás..?
(persze amúgy nincs mielőtt még valaki félre értené)
Hetente legalább 1x vagy 2x van ilyen vagy is 00:25 perckor vége a net szolgáltatásnak
van amikor 00:27 vissza tér de ha sokáig karbantartanak akkor 02:25 történik..
Én elsőnek arra gondoltam hogy biztos a router xarakodik (már mint az előző)
De ma hajnalban újra jött az üzenetEgy dolog viszont megnyugat a router vissza talált a netre nélkülem
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
félisten
Hány szintes a lakás?
Ha egy szintes, akkor álljon mindegyik antenna függőlegesen.
Ha több szintes, akkor a külsőket lehet kifelé dönteni.
Összességében azonban szinte mindegy. Ilyen kis nyereségű antennáknál a reflexiók sokkal többet befolyásolnak, mint az antennák bedöntése.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sgeza
veterán
Szerintetek hogy érdemes állítani az antennákat a routeren (RT-AX58U - 4 db)?
- Teljesen felfelé párhuzamosan mind a 4
- A két középső álljon így, a két szélső pedig mondjuk 45°-ban jobbra-balra
- Mind a 4 valahogy legyező szerűen szögben egymáshoz képest, hogy egyik se legyen a másikkal párhuzamosKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
-
need
addikt
válasz Gubek-Einste #8977 üzenetére
Nast használok az adatok eléréséhez ill. filmnézéshez.. az előző routernél a synology DDS-t használtam itt is próbáltam beírni de nem működik a dolog..
Milyen típusú volt az előző eszköz?
TP Link 1043ND v2. használtamAmi még jelenleg a problémát okozza a NAS portok amiket használtam..
Szükségem lenne egy port táblára hogy miket is rakja be
Azt neked kell tudnod, hogy miket is használsz és ehhez mire van szükség.
Találtam port [táblát] közben ahogy néztem kb. csak a harmadát használomÉs persze azt sem ártana tudnom hogy hol kell beportolni..?
Kezdésnek a LAN/DHCP szerver menüpont alatt a Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán résznél a kliens eszköznek adjál meg MAC cím alapján egy lefixált IP címet.
Azt gondoltam majd így fogom csinálni csak valamiért nem sikerült..
Úgy oldottam meg hogy egyenként indítottam az eszközöket és megjelent a kliens listába ott raktam fiixre meg átneveztem hogy később tudja mi is az persze most már ott vannak a DHCP alatt megtaláltam majd egyszer szépen sorba rendezem az IP címeketHa ez meg van akkor irány a WAN/Virtuális szerver / Port továbbítás menüpont: Engedélyezés után Profil hozzáadás, majd Egyedi konfiguráció:
Köszi meg találtam ott ahol írtadOpcionálisan beállítható egy DDNS cím is a WAN/DDNS menüpont alatt.
na ez nagy sárga felkiáltó jel ezzel nem boldogulok!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Topikgazda
Nast használok az adatok eléréséhez ill. filmnézéshez.. az előző routernél a synology DDS-t használtam itt is próbáltam beírni de nem működik a dolog..
Milyen típusú volt az előző eszköz?Ami még jelenleg a problémát okozza a NAS portok amiket használtam..
Azt neked kell tudnod, hogy miket is használsz és ehhez mire van szükség.És persze azt sem ártana tudnom hogy hol kell beportolni..?
Kezdésnek a LAN/DHCP szerver menüpont alatt a Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán résznél a kliens eszköznek adjál meg MAC cím alapján egy lefixált IP címet.Ha ez meg van akkor irány a WAN/Virtuális szerver / Port továbbítás menüpont: Engedélyezés után Profil hozzáadás, majd Egyedi konfiguráció:
Szolgáltatásnév - Név ami alapján be tudod azonosítani, hogy mi is ez
Protokoll - Ami kell
Külső port - Amiről meg az átirányítás
Belső port - Amire meg az átirányítás, lehet azonos a kettő
Belső IP-cím - A korábban lefixált IP cím
Forrás-IP - Nem kell, maradjon üresenOpcionálisan beállítható egy DDNS cím is a WAN/DDNS menüpont alatt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
need
addikt
Sziasztok..
Akkor tehát elmondhatom hogy boldog tulajdonosan vagyok egy Asus - RT-AX58U routernek.
Ma keltettem életre..és van pár dolog még ami nem világos és ebben kérném a segítségetNast használok az adatok eléréséhez ill. filmnézéshez.. az előző routernél a synology DDS-t használtam itt is próbáltam beírni de nem működik a dolog..
Ami még jelenleg a problémát okozza a NAS portok amiket használtam..
És persze azt sem ártana tudnom hogy hol kell beportolni..?Addig már eljutottam a magam kis eszével hogy minden eszközöm Fix ip címre raktam..
köszönöm..
-
MODERÁTOR
válasz cellpeti #8972 üzenetére
RT-AC57U-ra Padavan tehető fel, de csak ha első verziós, ha v2 vagy v3, akkor nincs rá CFW. RT-N18U-ra meg FreshTomato, vagy ez a Merlin fork.
-
Dragon3000
veterán
válasz gezatata #8971 üzenetére
Ac65p esetében vagy ahogy usb-s meghajtó került rá vagy ha a samba engedélyezve lett, azonnal 98%-os ram használat lett, gondolom lefoglalja cache-nek. Amúgy meg elvan 30% körül, így lehet, hogy az ax92u esetében alapjáraton is használ valamit, aminek lefoglalja a ramot, ha nincs belőle hátrányod, akkor nem mindegy? A fogyasztás, meg almát körtével kb annyi különbség van a két router között.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #8970 üzenetére
Ahogy nézem egyik routerem sincs a támogatottak között. Se a AC57u se a RT-N18
Tigris, tigris, csóvafény...
-
gezatata
aktív tag
válasz MaCS_70 #8965 üzenetére
Windows esetén megszoktam, hogy ha nincs rá szükség akkor vissza esik a szint.
Lehet router estén ez a normális. Például az este a gyári visszaállítás után semmi beállítás, semmi terhelés ellenére is a processzor 1-3%, ram stabilan 74%, kb 10 watt fogyasztás a fogyasztásmérőre kötve.Van egy tp link wr841n ruterem az ha nincs adatforgalom akkor 1.7 Wattot fogyaszt, maxon terhelve 5.7 watt.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
MODERÁTOR
válasz cellpeti #8969 üzenetére
Üdv!
Itt mindent megtalálsz: https://www.asuswrt-merlin.net/ About, Features, Changelog
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Miben jobb a Merlin, mint a sima FW?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #8965 üzenetére
Lehet, hogy jó érték, viszont azt szívesen megnézném, hogy mi okozza azt, hogy ugyanazokkal a beállításokkal az AX92U 76% RAM-ot foglal, az AX82U meg 52%-ot, mindkettő 512MB RAM, mert szerintem sem feltétlenül normális ekkora "RAM-zabálás".
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
Asus AiMesh-nél, ha több node van, azokat lehet daisy chain-be kötni (tehát egymás után), vagy muszáj mindegyiket a core eszközbe bekötni (csillag topológia)? Kábeles bekötésről van szó.
Na, közben ez a doksi meg is válaszolta nekem, két eszközig lehet daisy chain: "You can add up to 2 nodes to your AiMesh system under daisy chain topology, and up to 4 nodes when mix daisy chain and star topology."
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
gezatata
aktív tag
AX92U 3.0.0.4.386.41712 Firmware-al nektek a RAM használat lecsökkent ? nálam frissítés után is maradt a 90-95%-os használtsági szint.
Frissítés után ha meglesz a "- System factory default and reboot." akkor érdemes újból mindent kézzel beállítani vagy lehet az előbbi beállítás mentést visszaállítani?
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Galahed
senior tag
"Ugyanakkor WiFi backhaul -nál semmire sincs garancia - pláne így, hogy ezzel kapcsolatban ugye semmit nem árultál el."
Elvileg 2 téglaválaszfal fal lenne közte, kb 10méter. távolság (közel merőlegesen a jelre - az átvitel szempontjából)
Jelenleg egy AC66 első szériás van beállitva repeater-nek, azon lóg kábelen egy Zidoo player (médialejátszó) a kapcsolat sajna csak 144Mbps, de ezen is (úgy néz ki) stabilan képes HD filmeket lejátszani a fő routerre (AX92u) kábelen csatlakozatatott NAS-ról. Csak ugye egyre több az UHD film ami elvileg még belefér, de ugye... minek ragozzam.A kábelcsatorna fullon van, a padlról lefele is, dupla műhold fej, felvevős beltéri egységek stb miatt. Szóval ha lehet akkor inkább dedikált wifi... majd 3-4 év múlva a nagy házátalakitás/bővítés befejeztével már lesz mindenhol kábel.
Ugyanakkor amennyiben jól értem ez is kevés lenne - így kellene egy switch is mellé plusszban ...
Nem feltétlenül, át lehet szervezni, elég két NAS-t rátenni, pl ha szükséges akkor HUE köponti egységet át tudnám vinni a ház másik végébe (annak mindenképpen kábel kell) de tökmindegy hol van, a Zigbee nagyon okos és rugalmas rendszer. -
mrmft
senior tag
válasz Galahed #8940 üzenetére
A legjobb ha ket egyfoma van parban. Ha WiFi backhaul kell akkor AX92U x2 (es mar van AX92U-d).
@8942 blakey
Nem nyero otlet jelenleg ennyire eltero kategoriakat keverni. Azonosakban gondolkozz. Bizotsan lejjebb fognak menni az uj AX arak, ahogy mindig lenni szokott, vagy akcioznak majd. Jo aron vetted azt a 82U-t is.[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Szia,
Az az érdekes, hogy még működhet is a koncepció. Az XT8 -on a WAN csatlakozó tud 2.5 Gbps -t is - így valamennyire jövőálló is lehet (pl. 2 Gbps internet -et is kiszolgálhat a jövőben). Igaz, hogy sajnos a 2.5 Gbps csatlakozó az XT8 -on csak WAN lehet sajnos (pedig LAN -ra jól jöhetett volna pl. NAS -nak ...).
Amennyire jól tudom, akkor AX92U -re jött olyan fw, mely lehetővé teszi, hogy WiFi backhaul esetén is a 5GHz-2 -t használhatják klienseszközök is (azaz nemcsak dedikált backhaul lehet). XT8 -nál nem tudom mi újság ezen a téren - ezeknek majd utána kell nézni. Ugyanakkor WiFi backhaul -nál semmire sincs garancia - pláne így, hogy ezzel kapcsolatban ugye semmit nem árultál el.
Ami jó dolog az XT8 -ban még, hogy a WAN mellett van 3 LAN csati is (ilyen "dizájn Mesh" dolgoknál általában kevesebb szokott lenni). Ugyanakkor amennyiben jól értem ez is kevés lenne - így kellene egy switch is mellé plusszban ...
Nekem egy fokkal jobban tetszik egyébként az AX86U. Az okai címszavakban:
- a 2,5 Gbps csatlakozó lehet WAN is meg LAN is (azaz amíg nincs 2 Gbps internetünk ezt felhasználhatjuk például NAS -hoz),
- kettővel több WAN/LAN csatlakozó (nem kellene plussz switch -et venni),
- Olcsóbb (XT8 - 100K HUF környéke - AX86U - van ahol 90K HUF -ért is kapni),
- külső antennás egység, mely azért dobhat a WiFi teljesítményen.Hátrány: Nem Tri-Band (WiFi backhaul -nál számíthat), mint az AX92U és az XT8, hanem "csak" Dual-Band, igaz azok közül gyakorlatilag a legjobbak között.
A kábeles backhaul -t ugyanakkor érdemes lenne betervezni valahogy. Akár padláson keresztül vagy bárhogy máshogy. Egy galaxisnyi különbség lenne felhasználói élményben ... Egyébként a két házrész között nincs például koax vagy bármilyen más kábeles kapcsolat?
@blakey, #8942
Szerintem nem fog lejjebb menni semmilyen Asus HW -nek az ára mostanában - különösen nem a routerek. Az Asus tervei 2021 -re - pH hír: [link] .
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Szerintem ideiglenesen egy + olcsó router is megteszi, ha később lentebb megy az XT8 ára és úgy érzed, hogy ideje egy AX-es hálózatot kiépíteni akkor megéri akár 2 XT8-asra is cserélni. Jelen pillanatban drágán mérik az ilyen dizájn eszközöket és annyit nem érnek. A két AX92U és drága. Én is szeretnék egy Mesh-t, ennek első lépése az lett volna, hogy 2 olcsóbb routerrel oldom meg, közbejött az AX82U leárazása ami ha másért nem is, de kíváncsiságból megvettem és használom. Jelenleg kiszolgálja a területet és elegendőnek tűnik önmagában is, de nekem is tervbe van véve egy XT8-as pakk viszont jóval olcsóbban.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Galahed
senior tag
Szakértők!
Ugye jól látom , hogy nincs értelme egy AX92u mellé egy XT8-at venni pl fő routernek?
A cél az lenne , hogy a fő router (pl XT8) -nál maradna egy AX sáv az AX-es eszközöknek, mig távolabb az AX92u-n már elég lenne az AC-s kapcsolat. Ha jól látom mindkét készülék 3 sávos...
Másképp megfogalmazva a kérdést: Ha csak WIFI kapcsolatra van lehetőség, azaz nem tudom kábellel összekötni a két eszközt (fullon vannak a kábelcsatornák, nincs kevem vésni újat) akkor létre tudok-e hozni MESH kapcsolatot úgy hogy a MESH hálózat elején a főruternél (XT8) maradna egy pl 5Ghz-2 AX-es sáv?
A kérdés elméleti, mivel nem ismerem a MESH-t csak próbálok tanulni és késöbb megvenni azt az eszközt az AX92u mellé ami jó... a cél az egy WIFI MESH lenne.
Mostani eszemmel még egy AX92u lenne a legjobb eszköz, hiszen a net sebességem nem éri el a Gigabites tartományt.
Másrészről ott van a belső hálóm, ahol jó lenne minél gyorsabb kapcsolta kialakitása. (2db NAS, kamerarendszer, média stream stb) amik kábellel (pl NAS) és Wifi-n csatlakoznak a routerhez, de fontos lenne nagyobb mennyiségű adatot (pl media tartalmak) a ház másik felébe eljuttatni....
-
mrmft
senior tag
Kint van az csak nem minden regioban, rossz helyen keresed.
-
Sonja
nagyúr
Igen, pl. a nemrég vásárolt Xiaomi Mi Box S is rosszul viselkedik (azaz állandóan ledobál a WiFi-ről) a 100-as 5GHz-es csatornán. Mindegyik más eszközöm (Pana TV, Xiaomi telefon és iPad) tökéletes, de ez nem. Áttéve 48-ra, semmi baja!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
blakey
titán
válasz Svájcinéger #8933 üzenetére
Sok eszköz sajnos csak a 36-48-as csatornák valamelyikén érzi jól magát, azaz, ez a biztos ami működik, a többit ki kell tapasztalni.
-
Svájcinéger
őstag
Elugrottam Dellékhez, frissített egyet többek között a Wifi drájveren is és már tép is, mint a szél.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Svájcinéger
őstag
Most az Advance Settings \ Wireless \ 2.4 Ghz & 5 Ghz-ról beszélünk ? Mi a javasolt érték ? 2.4-nél átpöcköltem 6-ra, míg a 5 Ghz-nél 100-ra, de semmi.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
blakey
titán
válasz Svájcinéger #8931 üzenetére
Olyan csatornán van a router amit nem lát a laptop.
-
Svájcinéger
őstag
Üdv.
Vettem egy RT-AX56U-t. Egyelőre annyi történt, hogy beüzemeltem + frissítettem a gyári fw-t. Az összes PC, TV + telefon látja, de a Dell E5550 Latitude + Wireless AC-7265 azt mondja, hogy "Nem található Wi-Fi hálózat". Wtf ? Valakinek ötlete ?Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
mrmft
senior tag
Kint van. AX58U 386.41700.
-
benyo513
tag
Sziasztok! Magyarországi kiskereknél láttatok esetleg valahol AX68U-t? Amennyiben nem, tudjátok esetleg, hogy mikorra várható az érkezése?
-
blakey
titán
Szerintem igen:
"- System factory default and reboot."ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Atish19 #8924 üzenetére
Az új fw-néll azt írja, hogy a manuális frissítés feltehetően nem fog működni a korábbi, visszavont fw-re. Még a megjelenés napján (év végén) feltettem a később visszavont fw-t majd miután láttam, hogy visszavonták akkor gondoltam én is inkább visszateszem az eggyel korábbit, mert valószínűleg több sebből vérzik, simán felment a régi fw.
-
blakey
titán
válasz Atish19 #8921 üzenetére
Érdekes, mert nekem simán sikerült a korábbit feltenni, nem tiltakozott.
-
Atish19
őstag
válasz gahor72 #8913 üzenetére
Kidobtak 1 firmware-t amit nem kellet volna aztán gyorsan vissza is hívták természetesen én pont belesétáltam és mit sem sejtve feltettem. Azóta random újraindulások vagy csak simán elment az internet arra hivatkozva, hogy nem kap ip-t a modemtől. Teljesen instabil volt a rendszer(2db AX92U). Downgradet nem engedett, mert folyton azt nyomta az arcomba, hogy már a legfrissebb szoftvert használom. Manuálisan sem volt hajlandó feltenni régebbit. Az utóbbi pár napom nem volt túl idilli emiatt, de ez a verzió most rendbe tette Ezután mindig várok pár napot frissítés előtt
[ Szerkesztve ]
-
Vtmk
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy van egy ac57 asusom. Padavan firmware. És arra usb-n keresztül csatlakoztatok egy pl 512GB-os külső adathordozót:
https://firstshop.hu/a-data-sd700-series-512gb-asd700-512gu3-cyl-p122245
De most per pillanat csak egy 256gb-os pendrive.
Meglehet csinálni,hogy pl egy vps-ként Virtuális serverként fusson? Akár apache-al smb és ftp-vel? Az apache azért lenne jó mert akkor talán set top boxon a gyermek elől le tudnám védeni a neki nem szánt filmeket.
Köszönöm a helpet.Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
blakey
titán
Már letölthető és manuálisan telepíthető.
Egyébként meg ezt írják: "Manually upload the firmware from 386.41535 to 386.41712 might not be successful.
Other versions before 386.41535 do not have this issue. "ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Galahed #8911 üzenetére
A helyedben várnék vele 1-2 napot, gondolom az előző bakit javították.
-
Madoc
veterán
Ifttt-t használ valaki itt? Nekem nem párosodik, de lehet csak a merlin fw miatt? Ax58 router
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
blakey
titán
válasz Galahed #8908 üzenetére
Első lépés a dobozból való kivétel után, hogy egyből nyomok egy gyári visszaállítást, azt nem tudom, hogy jó-e vagy rossz lépés, de biztosra megyek. Nagyobb frissítések után is gyári visszaállítás történik, szóval néha nem árt, főleg ha írják is, hogy érdeemes "reszetelni".
-
Galahed
senior tag
Ez volt a gond, köszi.
Bár szvsz a dobozból vettem ki, az új FW felrakása után nem volt hard reset/factory reset.
Most lenulláztam a routert, újrapakoltam mindent. Működik a kábeles kapcsolat is, vissza tudnak jelentkezni a hálózatra a kliensek (HUE, NAS, Media Player megy kábelről) a sw reboot, vagy az időztett újraindítás után is.(eddig vagy a routert, vagy a kliensekek kellett újrainditani ahhoz, hogy felmenjenek a hálóra. A routernél ON/OFF gomb kellett, ott nem volt elég az SW reboot)
-
dkess
őstag
válasz norbertoth #8893 üzenetére
Az a 3 magos SOC a ASUS ZenWiFi XD6 -nál ( [link] ) szerintem ugyanaz lesz, mint ami pl. az AX58U és a AX82U -ban is van. Nem néztem pontosan utána csak a 3 mag és 1,5 GHz órajel valamint a termékpozicionálás alapján. Amennyiben a WiFi tulajdonságait is mellétesszük, akkor gyakorlatilag az AX82U -nak feleltethető meg ... Szerintem pl. főleg kábeles backhaul esetén simán elég ez a Dual-Band -es felépítés és jó lesz ez ...
Új lesz még a ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4) ( [link] ) is. Ahogy nézem ez meg az AX56U -val (mármint egy egység) lesz ekvivalens ...
Úgy gondolom hiánypótlóak lesznek ezek, mert az ilyen "tündi-bündi" kategórában eleddig nem léptek egymás kisujjára az Asus AX -es termékek pl. az AC -s vonalhoz képest. AC -seknél ugye ott van a ZenWiFi AC és a Lyra vonal is. Még így is "lemaradásban" lesznek az AC -s felhozatal választékához képest ...
Ami érdekes "állatfaj" lesz, mint újdonság az a ASUS RT-AX68U ( [link] ). AX2700 -as olyanformán, hogy 5 GHz -en 3x3 MIMO lesz, de HT160 -at nem tud. Véleményem szerint ez árban a AX58U (AX3000) környékére érkezhet és majd a kedves vevő eldöntheti, hogy a 2x2 HT160 -al vagy a 3x3, de HT160 nélkül a fontosabb neki ... Amennyiben akár kicsivel is drágább lenne, mint a AX58U, akkor nem feltétlenül érheti meg hiszen itt már alig drágábban ott van a AX82U 5 GHz -en 4x4 MIMO és HT160 -al ...
-
blakey
titán
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha frissítem a gyári FW-t, de ha bug-os és inkább visszaállnék a régebbire, akkor csak simán betöltöm a az eggyel régebbi verziót? Itt lehet alacsonyabb verziót betölteni?
-
Galahed
senior tag
Igen a frisíttés megvolt, utána nem volt nullázva a router. (bár ha jól emlékszem a dobozból vettem ki, utána rögtön frissítettem....
Holnap , amikor nem használja senki, megcsinálom amit irtál, gyári visszaállitás stb.Ha HW reset van akkor semmi gond, csak ha időzitett újrainditás, vagy sw reboot akkor jelentkezik a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest