Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #6298 üzenetére
Nem, így van lebutítva. Régebbi kiadású routereknél nem tapasztaltam ilyen butítást. N18U kegyetlen jó volt, AC68U, 66U_B1 szintén jók voltak. Az elmúl 2-3 év új modelljei visszább vannak véve az alsó kategóriában. Az AX92U-t is visszavehetnék, de akkor ugye "parasztlázadás" lenne.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #6296 üzenetére
Egyszer volt erről szó és az volt a következtetés, hogy pl. gyári firmware-ben a maximumra állított wifi erősség a valódi 70%-a, nos ez simán lehet, mert pl. az AX92U kb. annyival erősebb ugyanolyan beállítások mellett.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz vargalex #6284 üzenetére
Én vagyok ugye az egyik 65P wifikritikus.
Igaz, én kizárólag gyári AsusWRT-vel teszteltem mind a 65P-t, mind pedig az ellenfeleket.
A 66b1 nagyon következetesen egy falnyival volt erősebb, mégpedig egy nagyon részletes, sok mérésen, keresztpróbákkal végzett tesztsorozatban.
Az AX58 a három szintes házban már csak szintenként két-két félszobányival volt erősebb.
Az AX92 /AC86 és pláne az AC87 ugye eleve egy magasabb kategória, de ezek a házon belül és a ház körül is rendesen odavertek a 65P-nek.
De ismétlem, ez nem az eszköz kritikája -- a saját árkategóriájában kiválóak az értékei, amelyek a jelek szerint OpenWRT-vel jelentősen javíthatók.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
pinnacle
nagyúr
válasz #68216320 #6289 üzenetére
Próbáld ki 100-as csatornán. Nekem panel lakásban, a konyhában annyit mért, mint a router mellett.
Újra megnéztem, valami gond van a DIGI-nél. Konyhában, router mellett ugyanannyi, csak lassú a letöltés. Idáig a Szerverplex volt a leggyorsabb, DIGI-n sem lett jobb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #6289 üzenetére
Csak hogy érzékeltessem: [kép]
Egymás mellett az ac65p és a mikrotik ap. Fizikai rálátás az eszközökre, ~5-6m távolságban egy helyiség ajtajában állva.
A gyengébb a router, az erősebb az ap. Az olvashatatlan ssid a szomszédoké (panel).Van több szomszéd ap is csak nem volt kedvem kivármi, amíg megjelentek. Gyorsan csináltam egy snapshot-ot.
Értelem szerűen amikor beüzemeltem a routert, akkor még a mikrotik nem volt bekapcsolva. A jelerősség akkor is ez volt. Csak azért írom, mielőtt még az a vád érne, hogy a mikrotik nyomja el a sávot.
Már elpakoltam, nem tesztelem most külön, de az N66U valahol a kettő között helyezkedik el 42mW adóteljesítménynél. Ha jól tudom annak is 2dBi nyereségű az antennája. Ergó valahogy erősebb jelet ad mégis.
pinnacle: Lepróbáltam 100-as control channel-en. Egy picit valóban erősebb, ott 50dB csillapítást mérek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pinnacle #6286 üzenetére
Csatorna 64 (58). Ugyanezt használom mikrotik esetében. Ezek, ha jól tudom, indoor csatornák. A szomszéd AP-k, jellemzően 36(42) csatornán vannak.
A bosszantó, hogy a szomszéd 5GHz AP-k ugyanakkora vagy néha magasabb jelerősséggel vehetőek, mint az ac65p jele, holott arra fizikailag rálátok, míg a szomszédoktól minimum egy vasbeton fal elválaszt.
Valódi problémát azonban nem jelent, mert pont az Asus (lehet más) routerek ilyen marhaságai miatt meguntam a küzdelmet és vettem pár éve Mikrotik AP-ket. Azok olyanok, hogy a többi router el is váltott erről a csatornárólkisbalazs83: Nem nagyon érdekel mennyivel sugároz. A jó adatátvitelhez inkább nagyobb nyereségű antenna kell. Illetve nem használom a router wifi-jét csak megjegyeztem, hogy harmatos. Még az n66u is jobb volt, pedig Tomato-val az általa (mármint Tomató által) gyárilag beállított 42mW-ot használtam. Pont a jó antenna miatt használok Mikrotik-et. (és a szuper RouterOS miatt)
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz #68216320 #6285 üzenetére
Szia!
Vargalex FW-ben nem 80-100mW a TX power, ami ugye Európában a limit. Ha azt felteszed, akkor biztosan javulni fog a lefedettség.SSH-n meg tudod nézni mennyivel sugároz jelenleg (dBm to mW conversion):
wl txpwr_target_max
wl -i eth2 txpwr_target_max
wl -i eth1 txpwr_target_max[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
blakey
titán
válasz vargalex #6284 üzenetére
Minden gyengébb ha van nála erősebb, AX92U erősebb jelet biztosít mindkét frekin, nem nevezem gyengének az AC65P-t, de van nála erősebb. Az AC57U V1 is bizonyos szempontból erősebb, mindezt nálam, 100nm-en tesztelve.
-
vargalex
félisten
válasz #68216320 #6283 üzenetére
Néhányan írjátok, hogy gyenge az 5 GHz-es wifi. Nekem van 2 db RT-AC65P-m (aktívan 1 megy, a másik új build-ek tesztelésére van), igaz OpenWrt-vel használom, de nagyon jo a térerő. 82 m2-es ház és még az udvaron/utcán is bőven azt használom. Eddigi legjobb lefedettség. Összehasonlítási alap: D-Link DIR-825, TP-Link TL-WDR3600, TP-Link TL-WDR4300, D-Link DIR-860L, Linksys WRT3200 és Mikrotik HaP AC2. Nyilván, ezek közül csak az utobbi 3 AC-s, de a többit is 5 GHz-n használtam.
A cégnél lévő Mikrotik mennyezeti AP-k is jóval gyengébbek.[ Szerkesztve ]
Alex
-
törölt tag
Sziasztok. Tegnap vettem a régi RT-N66U helyére egy RT-AC65P routert.
A régit Fresh Tomato-val használtam, teljesen elszoktam az Asus saját WebUI felületétől.
Azt szeretném megtudni, hogy ezen hogyan tudom monitorozni a CPU terhelést?
Web felületen van erre mód? Esetleg SSH-n tudok feltenni valami htop-szerű dolgot?Remélem amúgy a WAN-LAN sebesség rendben lesz, ezért cseréltem le.
Az 5GHz Wifi hatalmas csalódás, a szomszédok Wifi térereje erősebb, mint a velem szemben, 5m-re lévő sajátomé Szóval vicc kategória.
Mindegy, ki is kapcsoltam, van 5GHz-re Mikrotik AP.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Tamarel #6271 üzenetére
Magyarul ilyenkor ne (csak) az Ookla Speedtest-el mérjek?
Belső háló sebesség tesztelésére én ezt a progit ismerem. Azt hiszem tudok vele mérni úgy, hogy a Win10-es gépről az Android Box-omra (mert a másik Win7-es noti csak 100-asl LAN-os). De hát ez is ugyan úgy átmegy a Router-en, szóval ha nem jó, akkor még attól lehet a hiba ott is... Max a WAN-t (és a szolgáltatót, ill. az ő ONT-jukat) zárnám ki a képeltből.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok
Ilyen routerem van RT-AC57U V2
Még gyári szoftver van rajta, jött ki pár frissítés.Szerintetek érdemes frissíteni? [link]
Látom elég sok hibát javítottak.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Akkor mégis radar. Más is jelzett ilyen problémát?
MaCS_70 igen szinte biztos, hogy a telefonnal van valami gond.
vargalex laptop, 3db iPhone, 2db iPad, Androidos mediabox. Találkoztál már ilyen problémával, hogy valamilyen eszköz csatlakozása után frekvenciát vált a router? Egyáltalán mitől lehet ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz vargalex #6273 üzenetére
Fiaim miatt jobb lenne, ha lenne pl előnézeti kép. Minidlna teljesen jól működik 4k tartalmakkal is, de csak szöveget jelenít meg. (vagy ez beállítás kérdése?)
Amikor új eszközt adok hozzá a meglevő hálózathoz, akkor nekem nem találja meg, ha a 2.4 és 5ghz hálózatnak ugyanaz a neve. Franc tudja mitől lehet. Külön külön jó. Főleg Xiaomi, LSC és Honeywell dolgaim vannak.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
blakey
titán
A hálózat ua. azaz mindegy, hogy vezetékes, 2,4 vagy 5GHz-en csatlakozol, mindegyik eszköz látja a másikat. 30+ eszköz van nálam és eltérő SSID-t használok, jobb a békesség.
-
válasz vargalex #6264 üzenetére
Azt az openwrt firmware-t használom, amit te csináltál 65p-hez. Van rá lehetőség, hogy plex szerver is fusson a routeren? (csak megosztania kellene, transzkódolni nem. Azt megoldja a lejátszó.) Ha igen, akkor mi a menete? 3tb külső hdd-t használok a routerrel, megoldható pl., hogy az előnézeti képek a hdd-n és ne a routeren legyenek?
-
Tamarel
senior tag
válasz SunMount3r #6266 üzenetére
Nem olvasom azt a fórumot, a linket pedig nem láttam.
Realtek esetén nehéz eldönteni, hogy a gyári vagy a windows update forrás a jobb. Többnyire a hibák alapján dől el.LAN sebesség: speedtest-el a wan-lan irányt nézed, routing és nat is használatban van.
Ha lassulásnál a belső forgalom is lassú, akkor nem a router az oka.[ Szerkesztve ]
-
Az is egy dolog, hogy az eszköz tudja, de nekem az is fontos, hogy én tudjam, mi mire csatlakozik.
Több, különböző gyártó termékét használom. Ha normális együttműködést akarok az eszközök között, úgy a legegyszerűbb, ha azonos hálózaton vannak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Csak jól hangzik eladáskor, hogy ezt is tudja, semmire sem jó, különn SSID és mindig tudja az eszköz, hogy mit használjon.
-
válasz MaCS_70 #6267 üzenetére
És Vargalex : Köszönöm a gyors választ. Nekem elég sok okosotthon cuccom van, és úgy látom, ha azonos nevet adok meg (próbából) , akkor bezavarodik az egész... Akkor marad így, a fontosabb eszközök úgyis kábellel vannak összekapcsolva, telefonoknak meg tökmindegy.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Tamarel #6263 üzenetére
Amit az elején linkeltem hsz. csomag, abban ott van ez is, de akkor még 1x külön: [link]
Full telepítettem az exe-vel.Ezeket az unofficial site-ról származókat én is leszedtem már, de jobbnak találtam ha az elvileg ehhez a chip-hez is jó hivatalos oldalról származót teszem fel.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Hónapok óta megy nálam is a 100-as csatorna, eszköz cserék voltak így most tudom használni a ezt a csatornát is.
-
Tamarel
senior tag
válasz SunMount3r #6260 üzenetére
Jó régi, bár a realtek-nek kell vagy 2 év mire jó meghajtót tudnak írni, a 12 már lehet túl sok.
Honnan van ez a furcsa verziószámú csomag? Teljes telepítés vagy csak minimális?
A meghajtó beállításai gyári értéken vannak (offload, auto negotiaiton)?Unofficial Realtek drivers website: 10.025.0119.2018 [link]
Windows update catalog: semmi 2017 óta[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok.
65p-nél van jelentősége, hogy külön név van beállítva a 2.4 és 5ghz hálózatnak? Vagy érdemesebb ugyanazt használni? (openwrt-t használok, de gondolom gyárin is ugyanaz a helyzet.)Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #6260 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
-
-
Tamarel
senior tag
válasz SunMount3r #6256 üzenetére
Ettől még kellene LAN sebesség (nem dolgozik vele a router), hálókártya típusa, meghajtó verziója. Következő lépésben majd router vagy windows napló.
Csak a tünetek alapján senki nem fog tudni okosat mondani. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Tamarel #6246 üzenetére
Ez nem a laptop, hanem egy asztali PC, de a driver frissítése előtt nagyon változó volt mennyire esett be, 100, 60, 30, de volt hogy 3-4Mbit/s-re is visszaesett a letöltés. Most legutóbb a driver frissítés után kb. 100Mbit-re, furcsa is volt, mintha pont 100Mbit-re "állt volna be" a hálókártya (router/vagy bármi is okozza), mert ilyenkor bármikor újra mérek kb. mindig ugyan annyi lesz a visszaesett sebesség. És még egyszer hangsúlyozom (mert szerintem fontos), hogy csak a letöltés esik be ilyenkor a feltöltés marad a szokásos 310Mbit/s körül ilyenkor is... ?!
-
félisten
válasz pinnacle #6253 üzenetére
Érdekes.
Igazad van, a meteorológiai radarok a 120-as csatornánál számítanak, viszont az 5250-5350 és az 5470-5725 MHz tartományok is DFS alá esnek, amibe a 100-as csatorna beletartozik.
Mivel Nálad ugye a telefontól függ, hogy a 100-as csatornát hagyja-e, vagy a telefon bocsát ki valamit közvetlenül, ami nem tetszik a routernek, vagy valami hülye reflexió tréfál meg.
Mások ehhez értenek, én csak okoskodom.
MACS
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem neked is valami eszköz tolja el. Radarok más frekvencián mennek.
MaCS_70 100-ra volt állítva, telefon csatlakozás után kb. 5-10 perccel eltolta. Ráadásul a routerben nem is változik a frekvencia, maradt a 100 kijelzése, miközben már valahol az 50-es tartományban volt. Most automatán van, mégsem mászik el.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #6247 üzenetére
Ezt sajnos sosem fogjuk megtudni
nekem van AC65P meg AC1200GU
65P 52-es 80MHz-en van és arról nem áll el, 100-ra rakom akkor hamar átáll 52-re
1200GU meg hetekig megy 100-as csatornán, igaz 1x már az is átállt 36-os 80MHz blokkra
Szóval lehet az 1200GU kevésbé érzékeny erre de másnál (Vargalex) meg a 65P is hónapok óta 100-as csatornán van.
Annyi hogy én légvonalban 1,7km-re vagyok BP 18. ker Gilice téri radartólMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
válasz pinnacle #6247 üzenetére
A telefon nem befolyásolja a routert.
Ha a routeren (AP-on) beállítasz egy csatornát, azon jelenleg tudtommal legfeljebb a meteorológiairadar-detektálás DFS-szel módosíthat.
"Ha nem megy 5GHz-re, akkor marad a 100-as tartományba."
Ezt nem értem.
MaCS
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ha más sem írt javulást, akkor nem frissítek.
MaCS_70 az "elmászás" hiba, csak nem tudom, hogy a routeré vagy a telefoné. Egyáltalán, hogy tudja a Samsung J5 2017 befolyásolni a routert? Ha nem megy 5GHz-re, akkor marad a 100-as tartományba. Nem a meteorológiai radarok miatt ment el, illetve nézzétek meg, hogy most már 4 szobás, 81m²-es panel lakást tökéletesen lefed. DFS be van kapcsolva. Idáig 100 volt állítva, csak Reset után magától a 112-re ment, ha itt marad a 100-as tartományba, akkor nem változtatok az Auto-n.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz SunMount3r #6245 üzenetére
Ennyiből még nem egyértelmű, hogy laptop vagy router oldalon van az oka. Mérnél a legközelebbi lassulásnál LAN sebességet?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #6241 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
A HWNAT-ról már szó volt, hogy azt nem tudom hol kell keresni a Router beállításaiban, én konkrétan ilyet nem találtam. A QoS ki van kapcsolva.
Itt olvasható a részletes probléma és hogy mi volt eddig: hsz_52106-52122
És erre jön rá ugye a legutóbbi fejlemény, hogy az új Driver-el is ugyan úgy beesik (a hálókártya újraindítása továbbra is helyreállítja a sebességet IDEIGLENESEN). -
TeeJay
félisten
válasz SunMount3r #6241 üzenetére
720MHz-es QCA proci van benne, gigás netet vinnie kell elvileg
HWNAT nincs kikapcsolva szoftverben? QoS esetleg bekapcsolva? Azt nyomd ki mert üti a HWNAT-otLAN vezérlőt is meg kellene nézni miféle van az ezer éves gépben
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
RT-AC55U Router-em van és az lenne a kérdésem, hogy ténylegesen full Reset-et hogyan kell rajta végrehajtani? Sajnos gondok vannak az egyik Gigás gép hálózatával (folyton beesik a sebesség, ilyenkor az segít ha újraindítom a hálókártyát) és már nem tudok mit kitalálni/mire fogni a dolgot, így gondoltam megpróbálok egy Router reset-et. "Sima" újraindítást már próbáltam, de az nem segített.
Köszi!
-
-
félisten
Elsőre azt lenne érdemes tisztázni, hogy nincs-e a közeledben meteorológiai radar.
Ha igen, akkor annak mindig elsőbbsége lesz a wifiddel szemben.
Ebben az esetben lehet, hogy valamilyen megengedőbb eszközzel menni fog a 100-as csatorna, de ténylegesen nem kis surmóság ezt erőltetni.
MaCS
-
TeeJay
félisten
100-104-108-112-es blokk a legerősebb, 52-56-60-64-es meg a leggyengébb teljesítményre csak éppen 100-ról átáll ha zavarja a radar úgyhogy ez település függő.
De amúgy kipróbálva az 52-es bőven jó mert azon ritkán van más szomszéd
Vegyél TP-link-et ott csak 36-os blokk lesz úgyhogy még választani sem tudsz majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Nem lesz lassabb mert 52-es blokkon is mérek 600megabitet, 36-os blokkon van 8-10 szomszéd hálózat de ott is 500-600megabit között mérek szóval annyira azért nincs nagy baj. Valakinek meg hónapok óta megy 100-as csatornán mert ott nem zavar be a radar.
TP-Link-ben pl csak 36-40-44-48-as blokkot lehet választani 80MHz-en, nincs más úgyhogy itt még mindig jobb a helyzetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
lck
senior tag
-
BB9360
aktív tag
Köszönöm.
Sok beállítás megegyezett, egyedül ugye a 100-as csatorna nem, de azt anno már próbáltam, nem tudom, miért állítottam/állítódott(?) el.
Végzek este egy újabb mérést, de igazából a Direct Access lesz a lényeg, de az a gép majd csak este lesz otthon.
Ha nem megy, akkor próbáljam inkább azt a gépet a 2.4 GHz-es wifin használni?A vendég hálózatot adom meg a vendégeknek, örülök, ha van...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 65P nem jelzi, hogy van új 3.0.0.4.382.52272 firmware. Érdemes frissíteni, valami javult? Nincs vele semmi gondom, azt leszámítva, ha a Samsung J5 2017 telefonom 5Ghz-en van, akkor eltolja a 100 csatornáról a routert lassabbra.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sidorovich #6227 üzenetére
A WPA3 only még nem ajánlott csak akkor ha minden készüléked támogatja, mivel nálad már van olyan amelyik nem így egyelőre szerintem maradj a WPA2-nél.
-
Sidorovich
senior tag
Ma jött meg az új AX-58U routerem.
A WiFi-t ha csak WPA3-ra állítom, akkor párom munkahelyi laptopja nem tud felcsatlakozni a hálózatra, Windowsban hiába copyzom be a helyes jelszót, sárgán azt írja, hogy nem jó a security key. Ha átállítom WPA2-re, akkor jó. Pedig nem egy régi gép.
Egy Lenovo ThinkPad X1 Carbonról van szó Windows 10-el, eszközkezelőben megnéztem a WiFi antennát:
Intel Dual Band Wireless-AC 8265 #2
Driver: 20.70.16.4Szerintetek is simán mennie kéne? Más tapasztalt hasonlót?
A saját magán laptopomon (ASUS G531GU) működik WPA3 only módban is.
Abban Intel Wireless-AC 9560 160Mhz antenna van 21.80.0.4 verziójú driverrel. -
TeeJay
félisten
2,4GHz beállítás
N-only mód
Fix 20 vagy 40MHz, ahogy látom nálad nincs sok 2,4GHz hálózat úgyhogy 40MHz-en is mehet
Csatorna a 6-os jónak tűnik
WPA2-AES titkosítás5GHz beállítás
N/AC mixed mód
FIX 80MHz mód!!!
Ilyenkor 3 blokk van EU-ban ami használható
1. blokk 36-40-44-48
2. blokk 52-56-60-64
3. blokk 100-104-108-112 ebből a legerősebb teljesítményre a 100-as blokk de az hajlamos radaros területen átállni magától másikra
az 52-es blokk pedig a leggyengébb szóval próbáld első körben 100-as majd 36-os és végül 52-es csatornákra állítani és úgy mérj
titkosítás itt is WPA2-AES legyenu.i. kell neked vendég hálózat? próbáld ki hogy letiltod és úgy milyen
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Srob
tag
Üdv!
A hétvégi akcióban vásároltam egy RT-AC85P routert (25ezer), ami egy Archer C1200-at váltott. A hálozaton két pc (az egyik wifis alaplappal) egy PS4, három laptom ami ritkán üzemel egyszerre és vagy fél tucat mobil eszköz a tévéket nem is számolva, mert azok nincsenek interneten használva. Az elvárások nem voltak nagyok. Stabilabb wifi kapcsolat és jelerősség főleg 5G-n mert a PS arról megy.
A router a kétszintes házunk felső emeletén a középen elhehyezkedő közlekebőjében van elhelyezve. A beüzemelés gyorsan ment. A gyári biost lecseréltem a honlapról letöltött legújabb verzióval a megadott módon. Furcsa de ezután már ASUS_68-at írt ki. [kép] Nem foglalkoztam vele, mert ment rendesen. Az internet csomagunk sebessége 500/25 amit hoz is szépen. [kép] A wifi részét hagytam egyenlőre auton csak az 5G csatornákat próbaltam ki egyesével. Lövésem sincs, hogy miért de a 100-as csatornán jött legjobban. [kép] Meglepődve tapasztaltam, hogy a jelerősség is nagyon jó. (alsó szintről mérve a routertől legalább 6m és egy beton födém, wifis pc) [kép] A PS4 is kb 4-5m és egy 30cm-es falon keresztűl is fullos jelű. 100 Mbps alá nem ment. A 2.4G-s wifi nem hozott változást, a legnagyobb sebesség amit mértem. (wifis pc)[kép]
Mobil eszközökön nagyon változó 15-50 Mbps.
Összességében nem volt nagy ugrás, de elégedett vagyok. Erőssebb 5G, jobb ping értékek a 2.4 G még finomításra vár.
Köszönöm a türelmet!"curiosity killed the cat"
-
vargalex
félisten
Olvasod is, amit írok? Konkrétan odaírtam a paramétert, amire szükséged van (a wiki alapján).
(#6217) MaCS_70: A gyári firmware-t nem ismerem, de az alternatív firmware-ok képesek erre.
Pl. OpenWrt esetén megadhatod, hogy mi legyen az IP cím forrása:
Hálózat: Mivel itt nem csak WAN/LAN lehet, mint a gyári firmware-oknál, bármelyik hálózatot megadhatod. Ha a WAN oldal kapja a publikus IP címet, akkor ezt + WAN-t választva (ahogy látszik a képen) a gyári firmware-ok által is ismert módszert kapjuk lényegében
URL: megadhatsz egy URL-t, amiből az updater parse-olni fogja az IP címet. Pl.: http://checkip.dyndns.org
Csatoló: az interface IP címét fogja jelenteni
Parancsfájl: egy tetszőleges shell scriptet írhatsz, ami tetszőleges módszerrel megállapítja a jelentendő IP címet.[ Szerkesztve ]
Alex
-
félisten
A wifinél minden normális.
Valamennyit segítene a válaszadáshoz, ha látnánk egy diagramot az éter telítettségéről.
A wifi ugye eleve kiszámíthatatlan, de a 65P-nek számos érdeme mellett a wifis lefedettség nem erőssége. Nem is gyenge, de nem kiemelkedő, mondjuk, hogy erős átlagos.
A szakadozás egyébként inkább utal zavart rádiós környezetre, mint gyenge térerőre.
Tehát jó lenne látni, hogy az adott kliens helyén milyen a hálózatok erőssége.
MaCS
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Az itteni ajánlások alapján vettem egy RT-AC65P-t, hogy lecseréljem a régi Netgeart amivel az egyik szobában már a Direct Access nem ment folyamatosan (sávszélesség megvolt, de mikro szakadozások lehettek).
Ezt egy develo repeaterrel oldottuk meg, de az új routertől azt vártuk, hogy arra nem lesz szükség. Viszont hasonlóan rossz, mint eddig, pedig 5 GHz-en van.
Ez egy 75 nm-es lakás, a router és az ominózus HP laptop közötti távolság kb. 7-8 méter, 1 szobának a két, egymásra merőleges fala árnyékolja le.Ez normális? Köszönöm!
-
Manka76
senior tag
A 92-t vissza vittem a 14 napos elállási jogommal élve. Igazándiból ugyan olyan csak máshogy van a menü. Meg kétszer akkora ami kevésbé tetszik. Viszont mintha a beállításoknál gyorsabban fogadná el a dolgokat.
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
mrmft
senior tag
válasz Manka76 #6209 üzenetére
Ketszer nem mondom, hogy a TpLink TX3000 amibe raktad a kartyat szereti a TPLink routert, valami SW anomalia volt nalad. Itt, hogy csak a gepben van az AX200 semmi gond sem az 58-assal, sem a 92-essel.
De lenyeg, hogy most jo. Egyebkent milyen a TPLink a 92-eshez kepest? Szeritem rajtad kivul nem sokan hasznaltak mind a kettot.[ Szerkesztve ]
-
pedro7
tag
válasz Gubek-Einste #5928 üzenetére
Ha a fő router után szeretnék bekötni egy másik routert ami tudná frissíteni a dns-t akkor azt milyen üzemmódba kell konfigurálni ? Csak dns kliens-ként használnám azt a routert, csak nem tudom,hogy tudná-e figyelni a külső ip-t ? Mert a fő routerre lenne kötve és onnan kommunikálna.
-
félisten
válasz Intelligencs #6200 üzenetére
Én semminek nem adok fix IP-címet. Pont arról beszéltünk, hogy DHCP-ben foglalok. Eleve a DHCP foglalási tábláról volt szó, nem fix IP-címekről.
Egyébként azért használok öröklődő, jó 15 éve bejáratott IP-címeket, mert így ránézésre tudom, hogy mi a helyzet a hálózattal. Külön tartományok vannak családtagonként és funkciónként.
Bele is őrülnék, ha össze-vissza lennének, ahogy a szervernek van éppen kedve osztani!
MaCS
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest