-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
engine88
aktív tag
Applications are only open to people with a level 3 qualification (two A levels grade A-C or equivalent).
Ez minek felel meg Magyarorszagon?
Kozepiskolaban erettsegiztem kozepszinten mindenbol 4-esre. -
engine88
aktív tag
Utazott mar valaki British Airways-zel haza?
Wizzair-hez hasonlitva miben jobb? -
engine88
aktív tag
20 nap alatt el is inteztek az allampolgarsagi kervenyem, ma kaptam meg a meghivast az eskutetelre.
Utlevelet akkor mikor tudok igenyelni? -
engine88
aktív tag
Naturalisation form elkuldte, £1330 befizetve.
Johet a varakozas
-
engine88
aktív tag
Meg mindig erdemes letenni angol allampolgarsagot?
-
engine88
aktív tag
Tudjatok https://www.hasznaltauto.hu/ miert nem jon be Angliabol?
-
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
Hivatalos: £1282-rol £1330-ra emelkedik az allampolgarsag ara 2018.aprilis 6-tol. Szoval nem annyira veszes.
-
engine88
aktív tag
válasz Devid_81 #26163 üzenetére
Az a baj ha online kuldod es visszautasitjak akkor az 1285bol 80at kuldenek vissza (a ceremony dija). Van dokumentum potlasi lehetoseg vagy adat potlas javitas stb de akkor £330 fontot kell fizetni reconsideration fee-re.
Szoval inkabb fizetem a 70 fontos checking service-t es ha 1 honapja megadtak a permanet residencyt akkor valoszinu az allampolgarsagot is meg fogjak adni.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
Megvan a Life in the UK test es nyelvvizsga is
Aprilis 16-ra van council checking service foglalva, szoval mar csak a 2018 arvaltozast varom utana ugye 16an elkuldom a jelentkezesi lapot az osszes dokumentummal, aztan pedig par het es remelhetoleg jon az allampolgarsag. Mit kuldenek? Csak egy A4es lapot ami azt irja hogy angol allampolgar lettem?
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
válasz Snoop-y #26137 üzenetére
Akkor elvileg marcius 23-ra meglesz minden szukseges dokumentumom az allampolgarsagi kerveny beadasahoz, amit valoszinu online fogok beadni igy az aprilis 1-i arat fogom fizetni.
Ha valami miatt elutasitjak vagy hibason toltottem ki akkor az £1285-os dijat visszautaljak?
-
engine88
aktív tag
Kerdes azokhoz akik megcsinaltak a Life in the UK tesztet:
A teszt vegen megkapom a test pass certificate-et vagy postan kuldik ki?
-
engine88
aktív tag
Aki tud barmit a allampolgarsag 2018 aprilis 1 utani ararol majd nyogje mar be legyszi
-
engine88
aktív tag
Na szoval ma elhataroztam magam hogy megcsinalom permanent residencyt mielott kilep Anglia az EUbol, erre ez fogadott.
Igaz ez? Vagy csinaljam meg nyugodtan? Allampolgarsaghoz kellene.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Koszi a valaszokat. Most kevesebb orat dolgozok igy a havi 100 font megerzodik kicsit minden honap vegen.
Szerintem lecsokkentem a 4%ot felere de benne maradok a workplace pensionben. -
engine88
aktív tag
5.eve fizetek workplace pensionbe heti 25 fontot, amit munkaltatom megduplaz, szoval havi 200 megy az egyenlegemre. Konnyu matekkal kiszamolhato korulbelul 12.500 gyult ossze ezidaig.
Na most ha opt outolok akkor mi tortenik ezzel a penzzel? Pl hazakoltozok. Meg csak 27 eves vagyok szoval barmi tortenhet a jovoben.
Van e lehetoseg kivenni a befizetett penzt? Nyilvan csak az 50%at amit en adtam bele.
-
engine88
aktív tag
Szoval azt mondjatok hogyha nem kell allampolgarsag akkor felesleges vacakolni vele plusz megsporolom a 65 fontot is?
-
engine88
aktív tag
Sziasztok, nem olvastam regen a topikot szoval csak bebufognek, hogy errol mi az allaspontotok?
Igaz hogy az eddigi permament residency nem lesz ervenyes? Kidobott £65?
-
engine88
aktív tag
Udv lenne egy gyors kerdesem.
Angol allampolgarsag ara £1250 most 2016-ban es ugye 5 ev ittlet.
Ha van angol allampolgarsagu ferj/feleseg akkor ugye ez lecsokken 3 evre de a fizetendo ugyanugy £1250 marad? -
engine88
aktív tag
Udv, juliusban tervezzuk lemenni del/del-nyugat angliaba egy hetre. Melyek a legszebb helyek tengerpart viszonylatban?
-
engine88
aktív tag
Valaki dolgozi-e kamionsoforkent itt kint?
En Stagecoach-nal vagyok buszsofor 4 eve de iden letennem HGV jogsit es erdekelne par dolog. Koszi
-
engine88
aktív tag
Udv, tudtok valamit kisallatszallitasrol Angliaba?
Aprilis elejen lenne esedekes es en is utaznek. Szoval sajat magam plusz 2 kutyuli. -
engine88
aktív tag
Udv
Angol baratnomtol szuletik lanyom 3 het mulva.
Hogyan lehetseges angol magyar kettos allampolgarsagot intezni a babanak? Mert ugye angol allampolgarnak fog szuletni. -
engine88
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #21704 üzenetére
en biztositom a lejarat percetol ujrakoti a biztositast. elotte kuldenek levelet az uj ajanlattal ha nem aakrom meghosszabbitani akkor kell hivni oket.
-
engine88
aktív tag
Velem ugyanez tortent. Parkoltam be patkoloba ribanc ramnyitja az ajtot. Tukrom letort es behorpadt az ajto egy reszen. elismerte bocsanatot kert. Adatokat egyeztettunk. Mondja hogy jelentsem le a biztositonal adjam meg nekik az o adatait es majd igy az o biztositoja fizet mindent. Na meg is tortent, elegge zoldfulu voltam 500 font voluntary excessel, elvittem kocsit megcsinaltatni, 600 fontba kerult amibol 500at ki kellett fizetnem helyben. 2 hetig volt naluk az autom. addig egy vadiuj seat ibizat kaptam berautokent napi 30fontos aron amit a biztosito fizetett. Szoval 2 het utan visszakapom az autom, 600 a javitas es 420 autoberles. ebbol ugye en 500at kipengettem. hiv biztosito hogy a masik fel tagadja hogy az o hibaja lenne es nem akar fizetni. mondtam a biztositonak engem nem erdekel, nem az en hibam, en fizetek nektek eleget havonta intezzetek le. havonta hivtam oket hogy mizu mikor kapom vissza az 500 fontom. mondtak hogy probaljuk probaljuk de nem jutunk 1rol a 2re a ribanc biztositojaval. na 10 honap utan mar feladni keszultem amikor jott postan egy csekk 500 fontrol es egy elismerveny hogy a baleset nem az en hibam volt es az 1020 font a ribanc biztositoja altal ki lett fizetve. mentem is bevaltani a csekket es legkozelebb ha barmi baleset tortenik velem ami nem az en hibam akkor sose az en biztositom altal fogom megjavitattni hanem kerek eleg keszpenzt a javitasra, ha nem megy ez az alku akkor hivom a rendort aki felveszi a jegyzokonyvet es a masik fel biztositoja altal lesz megjavittatva az autom.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Ki hol tartja a megtakaritott penzet?
En HSBC Loyalty Cash ISA-n, es havi 1.6%-ot kapok utana ami szerintem a legalacsonyabb interest rate.
-
engine88
aktív tag
Valaki tudna biztositani egy ejszaka szallast nekem es baratnomnek szerda vagy csutortok estere London belvarosaban? 2 napra mennenk Londont latogatni de 100 font egy bnb mindenhol a belvarosban. Kuldok fbacebook adatlapot kedves aranyosak vagyunk
-
engine88
aktív tag
Egyet ertetek-e ebben?
Ugye elegge gyenge most a forint, es jovoheten hazamegyek 2 hetre. Azt tervezem hogy hazaviszek 10.000 fontot bevaltom lehetoleg 370 korul. Utana jonnek a valasztasok es ha a multat nezzuk akkor a forint mindig javult valasztasok utan, ha uj kormany ha a regi maradt 0arton. Szoval ha javulna a forint 15-20forinttal a fonthoz kepest minusz leszamitva az arfolyam kulonbozetet akkor is szep kis osszeg kerekedne ki. -
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
Ha van HSBC cash ISA-m, de megtelt akkor nyithatok masik ISA szamlat masik banknal?
-
engine88
aktív tag
válasz fojtviki #16112 üzenetére
Hali, en Stagecoach-nak dolgozom. Miutan letettem D-s jogsit utana levo napon kuldtek CPC tanfolyamra.
3 napos volt, napi 8-15ig kellett bent ulni. 8an voltunk.
Figyelni kellett a diakat, meg kaptam egy komplett mappat azt atbeszeltuk es ennyi.
A vegen pedig megkaptam az okleveleket hogy teljesitettem a CPC-t. -
engine88
aktív tag
Nem igaz hogy marcius vegere akarok jegyet rendelni es nincs 100 font alatt return.
Hol vannak ezek a 15-20 fontos jegyek?
-
engine88
aktív tag
Holnap megyek West Bromwich-Arsenal meccsre.
Melyik allomason szalljak le a vonatrol Birminghamben?
Moor Steet, New Street, Snow Hill?[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Wizzair-rel megyek haza, ingyenes keziboronddel. De otthonrol hoznom kell par cuccot ki, tudok venni majd normal borondot a visszautra?
-
engine88
aktív tag
Probaltam visszaigenyelni edesanyam adojat.
1 evet dolgozott itt tavaly. 8000 fontos allowance volt a tax kodja, keresett kb 9000ret.Na P45ot plusz Leaving UK formot visszakuldtuk hogy majd kuldik vissza a befizetett adojat erre kuldtek egy 28 fontos csekket hogy ennyi adot fizetnek vissza.
Ez normalis? Azt hittem az egesz befizetett adot visszafizetik.
-
engine88
aktív tag
Valaki megy kozuletek hetvegen Forma1-re?
-
engine88
aktív tag
Igy mar vilagosabb. Vagyis konretan ez tortent velem:
2008.junius kijottem angliaba nyarra melozni, kaptam NI numbert
2008 augusztus: hazamentem2011 junius: visszajottem angliaba, es ugye a letezo NI number alatt elkezdtem megint dolgozni
jelen: 2 eve vagyok itt megszakitas nelkul.meg igy is 4 ev kell az allampolgarsaghoz?
-
engine88
aktív tag
Most szamoltam mennyi ideje vagyok kint, pont ket eve, szoval meg 3 ev van hatra ahhoz hogy angol allampolgarsagot igenyeljek.
Egy ismerosom azt mondta hogy NI number igenylesetol indul ez az ot ev, mas azt mondta hogy WRS igenylesetol ami 90font volt neki 2006-ban.mi az igazsag?
-
engine88
aktív tag
Egy 100.000 fontos hazhitelnel kb mennyit kell visszafizetni es kb mennyi ido alatt atlagban?
-
engine88
aktív tag
Két éve élek kint, és elhatároztam hogy maradnék még akár évtizedeket is.
Egy éve vagyok Stagecoach-nál, már a magánnyugdíjpénztáram is megnyitottam is és pár hónapja erősen él bennem a vágy hogy megvegyem a saját házam. Ahogy néztem 150.000 fontèrt ki lehet fogni egy jobb házat itt vidéken ahol lakom.Van itt valaki akinek saját háza/lakása van? Vagy ismerősének?
-
engine88
aktív tag
Wow ez aztán megsüvegelendő teljesítmény. Grat hozzá.
Kutatok egy könyv után: angol állampolgárság letételéhez szükséges, amiből fel lehet készülni.
Valaki tudja mi a címe? -
engine88
aktív tag
Már a tököm televan ezzel a rent fizetéssel, havi 300 font ennek a pakisztáninak csak arra hogy lakjak valahol..
-
engine88
aktív tag
Hali, nem tudom ki pesti innen, de lenne egy kérdésem.
2 hetes szabin vagyok itthon angol barátnővel. Pestre csak 1 napot tudunk tervezni 9:00-18:00ig csütörtökre.
Mit lenne érdemes megnézni ez a 9 óra alatt? Olyan helyek amik könnyen megközelíthetőek. Valószínű vennék egy BKV napi jegyet mindkettőnknek. -
engine88
aktív tag
Barátnőm először fog gépen ülni, hova érdemes ültetni ha szép látványt akar?
-
engine88
aktív tag
Holnap milyen akciozasok lesznek??
-
engine88
aktív tag
Eladtam a robogóm, utána lemondtam a biztosításom.
Küldtek levelet hogy oké, és 50font cancellation fee.wtf?
-
engine88
aktív tag
válasz SityiSXT #12541 üzenetére
Találtam egy jó kis magyaros szabályt rá
"A going to azt jelenti szó szerinti fordításban, hogy megy valahova, és ha valaki egy jól meghatározott cél felé megy, akkor bizonyára előre eldöntötte, hogy hova akar menni, a will pedig azért jelenti azt, hogy éppen most ebben a pillanatban döntöm el, hogy mit fogok csinálni, mert a will az a magyar “víletlen” rövidítése.'
-
engine88
aktív tag
Néha bajban vagyok a going to / will szerkezettel, hogy mikor melyiket használjam.
Van erre valami egyszerű szabály?
-
engine88
aktív tag
Ez mit jelent egy autóbiztosításnál?
No Claim Discount: None
No Claim Discount Protected: NoMost akkor 1 év után nem lesz NCD?
-
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
válasz eszgé100 #12421 üzenetére
Mivel 3 perce van meló, és elég kisvárosban élek, valószínű nem tolok bele egy év alatt 10.000km-t.
"You can buy Top Up Miles in bundles of 250, 500, 1,000 or 2,000 miles, and you don't need to worry if you don't use your Top Up Miles because you can roll them over to the following year."
szóval mint egy feltöltőkártya
-
engine88
aktív tag
ezen behaltok. vettem tegnap egy 2003-as peugeot 206-ost.
nézek hozz biztosítást durr 1500-1600 között. 22 éves vagyok buszsofőr 0 noclaim bónusz, első autó, szar helyen lakok stb..
találtam egyet: insurethebox, ők 790-et ajánlottak, deposit 150, havi 69 font.
cserébe összesen 6000 mérföldet mehetek egy évben és beszerelnek a kocsimba egy kis dobozt ami rögzíti az adataim: hova megyek mikor mennyivel mekkorát fékezek stb.. és ennyi.
meg is kötöttem tegnap, 6000mérföldet (10.000km-t) úgyse megyek egy évben..
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Ha unatkoztok érdemes olvasgatni: http://www.urbandictionary.com/
Van hozzá android/iphone app is
-
engine88
aktív tag
Nem igaz, ma is eláztam a p*csába a robogón.
Másfél év után szerintem megválok tőle, és megveszem életem első autóját.Kb mennyire fog kijönni minden?
(autó: 2000-2002 évjárat - 1200 köbcenti)
(én: 22 éves, fiú, buszsofőr) -
engine88
aktív tag
NHS fogorvosról ki mit tud?
Bekopoghatok hozzá hogy fáj a fogam tömd be tb-re?
-
engine88
aktív tag
nálunk virginmedia van, semmi baj, kéthavonta elmegy 1 órára, kis portörlés belefér.
mértem most tesztet wifin 20mb/s le, 2mb/s fel. UTP kábelen 26mb/s-ig felmegy.
ha van lehetőségeket virgint kössétek. -
engine88
aktív tag
19-én Chelsea-Juventus meccs, egy álmom válik valóra
(nem cselzis vagyok )
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
Van valami fasza társkereső ismerkedős oldal, ahol helyileg lehet válogatni a gárék közül?
UK only of course -
engine88
aktív tag
Van esetleg valakinek valami tuti frankó nyelvkönyve vagy e-book?
1 éve vagyok Angliában, megy az angol, de tökéletesíteni szeretném.
Inkább a társalgási részét szeretném, nyelvtant azt megtanították középsuliban.[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
válasz Balinov #11960 üzenetére
Mert nekem úgy rémlik, hogy otthon úgy tanultam a kreszt, hogy lakott területen belül KÖTELEZŐ elengedni a buszt, ha kirakja az indexet.
Lakott területen kívül pedig nem, a busznak meg kell várnia míg elmész mellette.Na most angol kresz nem tudom mit mond.
Na megvan:
Highway Code 223
Buses, coaches and trams. Give priority to these vehicles when you can do so safely, especially when they signal to pull away from stops.Szóval elsőbbséget kell adni a busznak ha biztonságosan meg tudsz állni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest