-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Green Line-nak (konkrétan a 757-es járatának Lutonról a Victoriára van-e poggyász, ill. súly limitje? Lehet, nem láttam fától az erdőt, de nem találtam ezzel kapcsolatos infót...
Két (nagy) bőrönddel és két kézipoggyásszal megyünk... -
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Milyen "aranyosak" néha az ismerősök! Az, aki rendezte volna az albit, szépen lemondta, mondván mégsem tud segíteni... a hirdetők pedig egyszerűen nem vesznek komolyan. Angol sim még nincs kilátásban, így marad az az egyetlen lehetőség, hogy helyileg keresünk majd lakást/szobát...
Addig viszont kellene (egy-két napra) egy olcsó, tiszta panzió vagy hasonló...
Tudnátok brightoni viszonylatban ilyet javasolni? Ha a központban, vagy ahhoz közel lenne, maga lenne a kánaán... -
-
Kegab
csendes tag
Természetesen arra gondoltam, amire először Te is. Lakásra, nem házra. Ezért sokallom ezt a heti összeget.
Mivel Brighton eléggé nagy, ezért feltételezem, hogy vannak olyan háztömbök, amikben 2 szobás lakások is vannak... kezdésnek egy ilyet szeretnénk, pontosabban ennek az egyik szobáját.Tehát a bérleti díj - amit ez a srác mondott - 120-140 L /hét/szoba.
-
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Brightoni albérlet viszonylatában kérném tapasztalt rókák tanácsát/segítségét.
Az elképzelésünk az lenne, hogy 2 szobás lakásból vennénk ki az egyiket, így nem kellene csak max 2 másik emberrel közösködni a mosdón, konyhán, stb.Van egy ismerősünk, aki elvileg rendezi a szobát, de némi szkepticizmussal fogadtam az információit.
Elmondása szerint, nincsenek, csak min. 4-5 (és attól nagyobb) szobaszámú kertesházak kiadók, tehát számítsak arra, hogy legalább 5-6 bérlőtársunk lesz...Társasházi lakások pedig (mint itt, Mo-on, pl 4 emeletesek) nincsenek Brightonban...
A heti bérleti díjat (rezsivel) 120-140 L körülire taksálta, amit én sokallok.
A gumtree oldalán láttam 90-100 L között is.Mi az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
Kegab
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Ma értesültem arról, hogy Boxiék jól vannak, ha minden igaz, holnap bejelentkeznek a ph-ra! -
Kegab
csendes tag
o.k. guys, it was a joke
-
Kegab
csendes tag
Az a dilemmánk, hogy az Easyjet délelőtti - fél 11-es - járata a Lutonra érkezik. Amelyik a Gatwick-en landol, az viszont túl későn, este száll le. Ezért kértem korábban segítséget az átutazást illetően (Lutonról). Persze az lenne a legjobb, ha a Gatwickre érkeznénk...
Tudnál esetleg légitársaságot ajánlani gatwicki landolással, ami hasonló árban van? Az Easyjet repjegye 13 rongy illetékkel és adóval - ezt írják - plusz 2 rongy bőröndönként... -
Kegab
csendes tag
válasz
MegalodonS #3212 üzenetére
Ez szuper!!!
Akkor érdemes erre a reptérre érkezni, ha Brightonba akarunk utazni... -
Kegab
csendes tag
Megnéztem a BA árait és dobtam egy hátast. "Csak" kétszerese az Easyjet-ének...
-
Kegab
csendes tag
válasz
MegalodonS #3197 üzenetére
Ahogy nézegettem a Malév árlistáját, 13 rongy csak maga a jegy és semmi más nincs benne...
Tudod, hogy a Gatwick reptérhez mennyire van közel a vasútállomás? -
Kegab
csendes tag
Nekem is lenne még két kérdésem:
- a repülőjegy áránál (EasyJet) azt írják, hogy az adók és illetékek benne vannak.
Mégis a poggyász díjaknál 2 ezer Ft-ot számítanak fel bőröndönként. Most akkor ez benne van a a jegy árában (20 kg-ig), vagy plusz ez még külön fizetendő?- a 20 kg-ban a kézipoggyász súlya is benne kell, hogy legyen, vagy azt nem számolják bele?
-
Kegab
csendes tag
Oops, bocsánat az off-ért...
[ Szerkesztve ]
-
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
A londoni Luton reptérről szeretnénk Brightonba utazni vonattal, de úgy tudom, hogy itt nincs vasútállomás. Hogyan juthatnánk el a legegyszerűbben a megfelelő vasúti pályaudvarra? -
Kegab
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3041 üzenetére
-
Kegab
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3032 üzenetére
Írtam, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet két országba tb-t fizetni!
-
Kegab
csendes tag
A Tisztelt "Radíroztatónak" pedig üzenem, hogy figyelmesebben kellene elolvasni a hozzászólásokat!!!
A kitörölt 25 hozzászólásban volt néhány, ami az enyém volt. Ebből egyértelműen felfogható volt, hogy nem tartom helyesnek a magyarországi eu tb kártyát, mivel angliában fogjuk fizetni a tb-t. És arra is felhívtam a figyelmet, hogy a magyar eu-s tb kártya csak akkor érvényes, ha itthoni viszonylatban fizetve van!!!
Köszi szépen!!!
Továbbá azt is írtam, hogy kint, ha meglesz a NI számom, akkor fogom (talán) kiváltani a nemzetközit, tehát véletlenül sem állt szándékomban fekete melót vállalni!!![ Szerkesztve ]
-
Kegab
csendes tag
Gyerekek, valamit csúnyán elnéztetek!
1. Nekem eszem ágában sincs magyarországi viszonylatban EU-s tb kártyát kiváltani!!
2. Hivatkoztam az NI számra, tehát csakis legális munkát akarok vállalni!
3. Balinak én idéztem a linkjéből, hogy nem lehet egyszerre 2 országban biztosítás! 2999. üzi
4. Az angol eü. biztosítás mellett nem biztos még, hogy kiváltom a nemzetközit! -
Kegab
csendes tag
válasz
Balinov #2990 üzenetére
Szia Bali!
Olvastam a dialógusotokat TB ügyben...
Mivel nem 1-2 évre tervezünk, hanem véglegesen megyünk mindannyian, ráadásul lesz angol eü. biztosításunk, így is van értelme vacakolni ezzel?
Olvastam a linken amit ajánlottál (Boxiné), hogy:
"b) ha itthon már rendelkezünk biztosítással, nem kell újból biztosításba lépnünk a másik tagállamban, azaz tiltják a kétszeres biztosítást"
Akkor miért érdemes? -
Kegab
csendes tag
Most látom, hogy az íreknél is megvan ez a rendszám-mizéria. Ha ezt az oldalt még nem ismernéd, Itt olvasgattam éppen.
-
Kegab
csendes tag
válasz
Balinov #2974 üzenetére
Én azt mondom, hogy 1000%, hogy nincs mitől tartanod, mivel tranzit utazol! Az ismerősöm, aki beszélt a konzulátus emberkéjével kizárólagosan angliai munkavállalásra vonatkozólag kapta ezt a rendszámcserés választ, tehát akár turista (3 hónapig) akár kicsit elidőző tranzit utazó vagy, nem büntethetnek meg. Ez pedig megerősíti a leírtakat!
-
Kegab
csendes tag
válasz
takeITeasy #2966 üzenetére
Szia!
Nem, nem erről van szó, félreértettél. Nem a jogsi érvényességi idejéről írtam, hanem a megszerzésének az időpontjáról! Tehát: pl. levizsgáztál 1998-ban és már ugye használod 10 éve. Ezt "nullázzák le" az angolok és nem az érvényességi (lejárati) idejét. Vagyis marhára nem veszik figyelembe, hogy tíz éve vezetsz, úgy vesznek, mintha most vizsgáztál volna és azt a kategóriájú biztosítási díjat is fizeted.
De erről MegalodonS mint öreg tapasztalt rókasokkal többet tud mondani, ha megkérdezed...
-
Kegab
csendes tag
válasz
L2Q6600 #2961 üzenetére
Ez igen!
Köszönöm a jótanácsod, követendő példának tekintem!
Azt hallottam néhány angliát megjárt embertől, hogy amikor a magyar jogsijukat becserélték angolra, a vezetői engedély megszerzésének időpontját "lenullázták". Vagyis hiába vezet már pl. 15 éve itthon, az angol jogsin úgy szerepelt, mintha frissen vizsgázott volna. (Abszolút nem vették figyelembe a magyarországi 15 évet)
Tudnál valamit javasolni, hogy ezt biztosan elkerüljem? -
Kegab
csendes tag
válasz
#47053824 #2957 üzenetére
1.: folytonos munkaviszonyra vonatkozik! Nem pedig "alkalmi" próbálkozásokra. Ha elhagyod az országot (az általad írt 2 évre) akkor már nincs érvényes munkaviszonyod sem! Nem szerepelsz a rendszerükben, mint munkavállaló. A munkáltatódnak kötelessége Téged bejelenteni állam bácsinál, hogy foglalkoztat, így bekerülsz a nyilvántartásukba. Ha felmondasz, kijelent, akárcsak itthon.
2.: Bármilyen személyi azonosítódból (útlevél, jogsi). Ha turistaként érkezel, - ha jól tudom - 3 hónapig maradhatsz legálisan. Belépéskor a rendszámod regisztrálják a dátummal együtt. Ha dolgozol, a munkaadód az útlevélben szereplő adatok alapján bejelent. Ha a rendőr megállít és bediktálja a központba a neved, útlevél/jogsi számod akkor már megvagy!
-
Kegab
csendes tag
Most marom meg magam! Egy ismerősöm említette, hogy a londoni magyar nagykövetség titkárával beszélt és azt mondta neki, csak 3 hónapig lehet magyar rendszámmal kint tartózkodni...
Akkor is, ha közben elhagyod Angliát, mert az első határon belépés időpontjától ketyeg az óra... Ez tényleg igaz, vagy valami félreértés??
Tudtok erről pontos információt? -
Kegab
csendes tag
Szép napot Mindenkinek!
Állítólag hétvégén bemondták az egyik közszolgálati rádióban, hogy Angliában a parlament elé visznek egy olyan törvényjavaslatot, melyet ha elfogadnak, lehúzzák a redőnyt a külföldi munkavállalók előtt. Kiteszik a "megtelt" táblát. Tudtok erről valamit?
-
Kegab
csendes tag
Szomorú, ami veletek történt. A dühítő pedig az, hogy ezek a mocskok továbbra is büntetlenül hirdethetnek pl. itt
"Külföldi munka
Több pénzt szeretnél keresni? Mi segítünk neked! Külföldi munkák, több területen. Keresünk gondozót, vendéglátóst, sofőrt, húsüzembe segédmunkást..."
és ki tudja hány embert fognak még lehúzni...[ Szerkesztve ]
-
Kegab
csendes tag
válasz
L2Q6600 #2931 üzenetére
Az o.k. hogy olcsóbban lehet használt kocsit vásárolni, de ahogy a többiektől értesültem, lényegesen drágább a fenntartása! Ha tényleg igaz, hogy elég évente egyszer átlépni a határt, hogy mentesüljek a helybeli adóktól (ahogy korábban Balinov és Megalodon is írta), akkor kezdésnek szerintem nem olyan rossz ez a verzió. Egyébként ez csak az induló időszakra érvényes, hogy ritkán jövünk haza. Ha lesz lé, akkor sűrűbben, meg szeretnénk Belgiumba, Franciaországba és átugrani, ott pedig ugye "süthetem" a jobb kormányos autót.
Angliában egyelőre csak helyben, illetve max 50-60 km-es körzetben tervezek utazgatást, így feltételezem, nem okoz problémát a bal oldali vezetés. Nem hiszem, hogy 45 km/h-val lepukkant IFA fog előttem döcögni, hosszú km-eken keresztül...Szükség esetén pedig az asszonykám tud "mittfahrer"-kedni, mert van jogsija.
Tény, megvan a pro és kontra is, jelenleg több szól mellette. A cuccokról nem is beszélve. Talán apróságnak tűnik, de sok kicsi sokra megy alapon azért jó pár dolgot ki tudunk így vinni, amit ugye repcsin nem lehetne... A konyhai dolgoktól a szerszámaimig mindent amire szükség lehet kint. Így legalább Angliában nem kell megvenni. A negyedéves egyszeri átutalás pedig úgy gondolom, jelentéktelen apróság, még ha le is csípnek egy kicsit az egyenlegből.
Az se jön rosszul, hogy az embernek megmarad a mozgás szabadsága, nem kell komoly pénzekért tömegközlekedni, ha nagyobb bevásárlás van, nem kell bokáig érő nyelvvel hétrét görnyedve hazavánszorogni...Aztán ha a sors úgy hozza, nincs rá tovább szükség, eladjuk.
-
Kegab
csendes tag
Ismételten köszönöm az újabb linket és infókat!
Remélem idővel sikerül majd egy udvaros parkolási lehetőséget találni...
-
-
Kegab
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat!
-
-
Kegab
csendes tag
Köszi a linket! Hát igen, végül is az a logikus, hogy csak a forgalomba helyező országban lehet vizsgáztatni...
Még van pontosan 1 év műszaki az autón, valszeg november-december környékén fogunk először hazajönni, utána ki tudja mikor....
Ezek szerint kénytelen leszek ekkorra - ez év őszére - előrébb hozni a vizsgáztatást. -
-
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Angliát autóval megjárt tapasztalt emberek segítségét szeretném kérni. A cél Brighton (munka). Nézzétek el nekem a botladozásomat, de külföldön még soha nem voltam huzamosabb ideig, így abszolút tájékozatlan vagyok, főleg Ny-Európát illetően.
Kérdéseim:
- tudnátok konkrét útvonalat javasolni? (Ha nem nagy kérés, városokat felsorolva)
- hol és mennyi autópálya díjat kell fizetni?
- Angliában ha hosszabb ideje kint vagyunk, kell valamit fizetni az autó után? Valaki írta itt a topikban, még több oldallal visszább, hogy ha évente legalább egyszer elhagyom az országot, akkor nincs semmi + fizetnivaló a magyar kötelezőn kívül. Vagy brit súlyadót akkor is kell perkálni a magyar mellett? Ami felmerült bennem ezzel kapcsolatban: hogy a fenébe tudnám igazolni, hogy elhagytam Angliát, ha egyszer nincs útlevélkezelés?
- ha nincs nálam a befizetett kötelező bizt. csekk ellenőrző szelvénye az gond, vagy elég ez a bizonyos zöld kártya?
- kint le lehet vizsgáztatni az autót, ha lejár a műszakija?
- ha mégis vannak valamilyen bejelentési és fizetési kötelezettségeim - a hosszabb angliai tartózkodást figyelembe véve - akkor mik azok és hogyan kell lebonyolítani?Köszi előre is!
-
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
A nejemmel Brighton-ba készülünk (szintén) dolgozni. A gond "csak" az, hogy nem sikerült itthoni viszonylatban megbízható állásközvetítőt találni, így kénytelenek leszünk Angliába érkezésünkkor helyileg keresgélni. Sajnos nincs kinti segítségünk sem, így két kérdésem van:
- tudnátok konkrétan Brightonban megbízható állásközvetítőt ajánlani? Ha igen, hol található? (cím)
- a gumtree.com-on találtam egy albérlet ajánló oldalt. Nem tudom, mennyire vennének komolyan, ha még itthonról megbeszélnénk egy időpontot a lakás megtekintését illetően...
Szóval ha ne adj' Isten komolytalan érdeklődőnek tartanának, akkor a megfelelő albérlet megtalálásáig kellene néhány napra egy olcsó, tiszta szállás (panzió vagy ilyesmi). Tudnátok ilyet ajánlani, s ha igen, hol található? Árban ez kb. mennyibe kerül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Gitáros topic
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kutya topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AliExpress tapasztalatok
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest