-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shirko
tag
válasz tordaitibi #36939 üzenetére
Most próbáltam ki a lehetőségeket:
Ha semmilyen másodlagos dolog nincs beállítva, akkor is van egy segítségkérés menüpont. Erre azt írja, hogy biztonsági okokból 3-5 munkanapba is beletelhet, mire elintéződik. De az sem örökéletre történő kizáródás.
Nekem mindenesetre a telefonszámom is hozzá van rendelve a fiókhoz. Ha a telefon a Duna mélyén van akkor nyílván kérek új SIM-et, és az sms már jöhet is a fiók feloldáshoz.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz tordaitibi #36939 üzenetére
Szerintem azért a biztonsági beállítások ban lévő telefonszám ra való sms, és a másodlagos emailos feloldás még működik, de ezt ki is lehet próbálni, hogy mit csinál, ha a telefon offline.
Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
-
-
Shirko
tag
válasz 888777654 #36845 üzenetére
LENOVO A1000-hez van twrp recovery. Az alól működik az adb és a MTP kapcsolat is PC-vel összekötve.
SP Flash tools-sal, vagy fastboot alól felírod és mehet a mentés.
Ha viszont twrp alatt is újraindul, akkor a power gomb a hibás nagy valószínűséggel, és a frissítéssel egy időben jelentkezés a Véletlen Egybeesés műve.
-
Shirko
tag
Igazából az itt felvetett probléma gyökere az, hogy aki PC-s világban élt régebben az a "soft reset"-et a CTRL+ALT+DEL, míg a hardresetet a reset gomb megnyomásával azonosítja. Ebben az értelemben viszont a mobilos hard reset helyett a factory reset értendő.
-
Shirko
tag
válasz oszi91 #36024 üzenetére
Samsung Smart Switch]
Telepítsd a számítógépre aztán csatlakoztasd a telefont. Ha csak a kijelző sérült akkor tudod menteni az adatokat valószínűleg.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
Régebben felvetettem itt, hogy lehet-e PC nélkül az ADB-t használni. A Wifi-n keresztüli korántsem teljes funkcionalitáson kívül más megoldás nem született, majd a dolog feledésbe merült.
Szerk: Tegnap a hálózaton keresztüli adb-t teszteltem tcp csomagok tartalmára, hátha rájövök a szintaxisra és böngészőből is el tudom juttatni a parancsokat a telefonhoz, de az eredmény elbizonytalanított, ezért elkezdtem újra keresgélni.
Most találtam megoldást az XDA-n.
Ami kell hozzá:
-OTG képes debugoló telefon,
- debugoló telefon legyen rootolva,
-TWRP, vagy root fájlkezelő,
[link],
-OTG kábel + adatkábel.Az eddigi eredményeim: a Huawei P Smart (2018, Oreo) és egy HTC Desire X (2014, ICS ) simán engedelmeskedik a fastboot és az adb parancsoknak is. A Nexus 5 (D820 Marshmallow) viszont nem hajlandó tudomást venni róla, holott pc-ről végrehajtja az utasításokat. Talán az zavarhatja, hogy egy másik Nexus 5 (D821) adná az utasításokat.
Összefoglalva: működik a dolog, de lehetnek kivételek.[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
Kísérletként most átküldtem egy 6,2 GB-s iso fájlt a P Smart belső tárhelyére ftp (wifi) kapcsolaton. Itt nincs gond a fájlmérettel. Tehát szerintem vagy a mediabox csinál valamit rosszul, vagy a kártya vezérlője.
Régebben jártam úgy, hogy egy bizonyos pendriveról a Samsung TV nem szerette lejátszani a videókat, kb. 20 perc után elkezdett szakadozni a lejátszás, majd "eldobta" a pendrivet. Ha akkor kihúztam a pen-t tök forró volt.
PC-vel ellenőrizve a pendrive nem volt hibás, tele lehetett írni és vissza is lehetett olvasni gond nélkül.Én próbálkoznék másik SD kártyával, és másik eszközzel is wifin, hogy kiszűrjem hol a hiba.
-
Shirko
tag
Szerintem inkább arról van szó, hogy a telefon nem ismeri az exFat fájlrendszert, és a 0x07 id.-t (ami elég sok fájlrendszerhez társítható) nem veszi figyelembe. Azt, hogy miért ír rá nem tudom, de lehet, hogy FAT32-nek "gondolja".
A kártya minitool-t nem ismerem, de a Minitool Partition Wizard Free-vel most formáztam egy SD-t exFat-ra.
A Windows is annak látja és ír rá.
A huawei telefonon most másoltam rá sikeresen egy 2 GB-nél nagyobb fájlt. Egyébként nem értem nálad miért a 2 GB a határ, holott a FAT32-nél 4 GB a max.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz zeon.hu #35319 üzenetére
Nemrég beszéltünk erről, és ott én magam a telefon "elengedése" mellett foglaltam állást, és lám a sors úgy hozta, hogy tegnap olcsón (3.200 ft) vettem egy Nexus 5 telót ami újraindulgatott. Kiderült a bekapcsoló gomb a ludas. Másfél óra tisztogatás, stb nulla eredmény után egy az egyben leszedtem a mikrokapcsolót panelról.
A telefon töltőre rakva hangerő gombra feldobja a bootloader menüt. fastboot rebootra elindul a rendszer.
Nem szabad hagyni, hogy lemerüljön. Screen ki-be kapcsolása programból megoldható. Mondjuk ahogy látom a fő akkufogyasztó ez a progi volt ma. De akkor sem akarok 7000 ft-t kiadni egy kapcsoló beszerelésre szerviznek.
Ami jobban zavar, hogy power gomb nélkül nem tudom az oem feloldást megcsinálni. Erre van valami mód?Szerk.:
Persze eleve azzal az ötlettel vettem meg, hogy vagy működő készüléket csinálok belőle vagy donor lesz a repedt nexusomhoz. Most hogy kifogástalanul működik mikor be van kapcsolva, sajnálom beáldozni.[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
válasz frankstork #35315 üzenetére
Chrome > Beállítások > Webhely beállítások> Média > Automatikus lejátszás
kapcsold ki az engedélyezést.
+ Adatforgalom csökkentővel is próbálkoznék.[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
válasz Shirko #35288 üzenetére
[Wifi Pendrive]
Nekem ilyenem is van. Nem kell OTG.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
Ha az értesítési sávot lehúzod, ott a listán sem lehet semmit továbblépni az usb értesítésnél?
Biztosan adatkábellel próbálkozol? (Powerbankokhoz pl. jellemzően csak töltőkábelt adnak.)
Gondolom régebbi Droid. Újabbaknál a fejlesztői lehetőségeknél is kiválasztható mi történjen usb rádugása esetén.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz tukko1 #35266 üzenetére
NOX Player Samsungot emulál, ott nekem nem kibontani kellett a boot.img-t, hanem ext4fs-ként mountolni. Bár egyáltalán nem biztos, de lehet, hogy nálad is ez a metódus.
Az initrd fájlt kellett kibontani, majd szerkesztés után visszacsomagolni. Ez nem is volt olyan egyszerű, csak linux alatt ment. A mélyvíz topikban keresd vissza, mert leírtam a menetét.Azt azért megjegyzem, hogy egy 7 éves telefonért már nem küzdenék ennyit, hacsak persze nem kimondottan a "Kihívás" teljesítése a cél.
-
Shirko
tag
Nexus 5 -ön most próbáltam ki a "fastboot oem off-mode charge 0" parancsot, amire azt válaszolta, hogy unknown command. Pedig ez egy google referencia telefon. Tehát sajnos típusfüggő.
-
Shirko
tag
válasz tukko1 #35252 üzenetére
Az első módszer biztos a bootloadert "programozza"
A második szerintem azt feltételezi, hogy alapbeállítás szerint a töltőre dugva elindulna a rendszer, csak át lett programozva, de miután a kérdéses fájlokat töröljük és újraindítunk visszaáll alapértelmezésre.
A harmadik megoldás ugyanazt csinálja mint a második, csak kívülről belenyúlva.
A 2. és 3. módhoz root és/vagy oem unlock biztosan kell.
Az első szerintem ezek nélkül is működhet, ha a telefon firmware tartalmazza a funkciót a fastboot hívásra.
A fastboot boot parancsnál kitárgyaltuk, hogy ezt nem minden telefon hajtja végre...Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz tukko1 #35250 üzenetére
[android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja]
A mélyvíz topikban már a boot.img kicsomagolás és visszacsomagolás több módon is fent van.
De azt, hogy mit kéne az init.rc be írni, ami kihat egy el sem indított rendszerre azt nem tudom. Nem a bootloadert kellene programozni? Persze megint itt a kérdés: hogyan?Elromlott a bekapcsológomb? :-)
Bár ezt a régi telefont nem biztos, hogy van miért bekapcsolni.
-
Shirko
tag
válasz Geller72 #35087 üzenetére
Újraindítás biztonságos módban. Ha ekkor rendben mennek a dolgok, akkor az általad telepített dolgok közt kell keresni a probléma okát. Nyilván először átnézni, mely programok futhatnak háttérben, illetve tarthatnak fenn kapcsolatot távoli erőforrással.
-
Shirko
tag
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.defianttech.diskdigger
Windowson mennyiség korlátos, ezért lehet, hogy meg kell venned a pro verziót.
Ha rootolt a teló akkor egy dd mentés lemezképéről a windowsos verzióval is ki lehet nyerni a képeket.
Utóbbit azért írom, mert a régebbi Hirens Boot CD-n levő diskdiggerek 'korlátlanok' voltak.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz makoss #34997 üzenetére
Régebben nekem is volt ilyen, de egy egyszerű repülős üzemmódba tétel, majd visszaváltás után működött (pin kód megadása után).
Ha ez nem elég megpróbálhatod az újraindítást.
A SIM kártya kivétel és visszarakás is opció lehet, nyilván kikapcsolt telefonnal.
Az IMEI információ érvényes számot mutat?Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz Bdanyy #34894 üzenetére
A Hálózati és internet beállításainál az USB stick adapterbeállításainál a megosztás fülnél pipáld be a "Megengedem a hálózat más felhasználóinak, hogy ennek a számítógépnek az internet kapcsolatát használják"
Ha minden igaz akkor már tudsz hot spotot csinálni.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
-
Shirko
tag
válasz #61392896 #34765 üzenetére
Lehet hogy nem jött át, de építő jellegű pontosítást végeztem, mert a topicod címe általánosnak tünt, nem csak a te telefonodra vonatkozónak. A két pont, mint írtam ugyanazt csinálja, bár nem árt tudni, hogy a fastboot boot opció sok esetben nem működik. Ezekkel nyugodtan kiegészítheted a leírásod, hidd el nem ront rajta.
Egyébként alapos munkát végeztél.
Azért ide írok, mert ide tudok jelszó keresgélés nélkül automatikusan bejelentkezni.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz #61392896 #34758 üzenetére
a 18. és 19. lépés egymás után? Minek?
A tapasztalat, hogy a fastboot boot ... parancs nem minden eszközön működik.
Amin meg működik (pl. Nexus 5) azon a következő szintaxissal:
fastboot boot lemezképneve.img (tehát nem kell a boot után még recovery).Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
Lényegében nem érdemes elódázni a váltást ha van rá lehetőség.
Arra azért figyelj mit veszel, mert könnyen cseberből vederbe eshetsz. Mostanában elég sok telefon reklámot feldob a google nekem, és néha az agyam eldobom milyen telefonokat kínálnak 25-30 ezer közötti árakon: 512 - 768 MB RAM 4-8 GB Belső tárhely, ezeréves SOC.
Olyan telefont ne vegyél amelyiknek 2 GB-nél kisebb a RAM-ja és legyen legalább 16GB belső tárhely. A röhej, hogy ilyet is kapsz 30 ezer körül :-)Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
-
Shirko
tag
Eltünések: amikor a tárhely kezeléséhez visz szokott adni javaslatot mit törölj, nem lehet, hogy 'jóváhagytad'?
Úgy tudom 20% alatti szabad helynél már panaszkodik a droid. Gondolom 8GB a belső tárhelyed, ami még osztva is van.
A tárhey >belső közös tárhely> Gyorsítótárazott adatok-ra ha ráböksz, törli azt. Ilyenkor tudsz telepíteni általában. Viszont érdemes átgondolni, hogy mi az amire nincs igazán szükséged a feltelepített programok közül, mert a tárhely megtelése visszatérő probléma lesz az ilyen kis belső tárolójú készülékeknél.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz nagypasztor #34565 üzenetére
A Volume+ (vagy volume-) gombot tartsd nyomva már a telefon PC-hez való csatlakoztatása előtt és alatt. Így talán felismeri a SPFT.
-
Shirko
tag
többször lett frissítve, amikor egy factory reset tönkre tette a rootot, akkor a ROM-ból kimásolt -de akkor már régi- magisk okozott bootloopot. Ekkor jött a fastboot flash boot.img, aztán megkerestem a legfrisebb magisket. Most azzal megy.
-
Shirko
tag
A Lenovo A7000-rem a magisk által van rootolva. A magisk twrp-vel utólag is feltehető, de legyen kéznél egy boot.img mentés amit fastboot-tal vissza lehet tenni. Régi magisk rosszul patchelt, bootloop lett, de a boot.img visszarakását követően a megfelelő magisk már jól tette a dolgát.
-
Shirko
tag
válasz Keeperv85 #34334 üzenetére
Köszi, jó tudni, hogy van ilyen is. Bár ezeket a beépülőket nálam nem igazán használja a Commander, már legalábbis a lemezkép (diskinternals linuxreader) beépülő nekem nem nyit meg semmit, szerencse, hogy 7Zip működik. A telefont szeretem kábel nélkül csatlakoztatni amikor csak lehet. Még adb is megy wifin. Persze flashelni nem lehet sajnos.
-
Shirko
tag
válasz Krill77 #34311 üzenetére
Erre nem biztos, hogy lesz megoldás. A total commanderben nekem sem jön be a telefon a meghajtók között, csak a sajátgépben mint külön eszköz. Ott kiválasztva viszont a windows fájlkezelője már látja.
DE: ha indítok a telón egy ftp szervert akkor már a total commander ftp kliensét használva látom a commanderben is. Szerintem a problémát tökéletesen megoldja, felesleges nyúzni és szidni a windowst, ha ilyen könnyen kikerülhető a gond.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz Krill77 #34249 üzenetére
Nem tudom jól értem-e: adb alatt sem látszanak a telefon fájljai? Vagy hol jön a képbe az adb? Ha csak az mtp mód a probléma, akkor miért nem telepítesz ftp szervert a telefonra. Gondolom egy router ill. lan csak van egy okostelefonos pc-s környezetben...
-
Shirko
tag
Valaki valamit erre nem tud?
-
Shirko
tag
Amíg nem sikerül leütnöm a vaterán valami nexus készüléket, addig is kisérletezgetek. Most éppen NOX playeren:
Sikerült beazonosítani a boot.img particióját. Be is tudom mountolni és tudok is írni rá.
[kép]
[kép]
Ami viszont nem akar menni semmiképpen: a ramdisk windowson való kicsomagolása - szerkesztése - visszacsomagolása után ha kicserélem az új fájlra, akkor a NOX dob egy hátast és csak az eredeti állapot visszaállítása után hajlandó elindulni az Android.
Először a rootfs-t akartam irhatóra remountolni, utánna már megelégedtem volna, ha létrehozok egy /IttjartMatyaskiraly könyvtárat, de úgy tűnik minden változtatás fatális. Nem tudom, hogy ez valami védelem, vagy a vissza csomagolási metódusom nem megfelelő. Próbáltam 7z-vel és sima TC-s zippel.
Tudtok valami eszközt, ami "hiteles" ramdisk fájl előállítására alkalmas?Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz darvinya #34133 üzenetére
Ahogy mondod! :-)
Azért érdekes, mert teljesen megbolondult tőle:
MAC cím eleje 20 lett a többi 00. Semmilyen hálózatot nem talált, de keresett szakadatlan. A beállítás sem működött, és a kikapcsolás újraindítás sem igazán. Viszont ADB -ből újra tudtam indítani a twrp-be. Először csak a cache, és a dalvik/art törlésével próbálkoztam aztán második twrp indításnál már kénytelen voltam az egy csúsztatásos alap törlést megcsinálni. Ez megoldotta. Jó lenne tudni, hogy a szakik még mivel próbálkoztak volna a "gyalu" előtt. Ez nekem is tanulságos lenne, de talán egyszer más is kerül hasonló helyzetbe.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz darvinya #34128 üzenetére
A Sandisk Wireless Stick egy wireless pendrive. Saját hálózatot is tud, de én kliensként szerettem volna a hálózatba illeszteni. Az android apk-ja felkínálja mint lehetőséget. Tehát nem volt OTG, és a telefonom netjét sem akartam rajta keresztül megosztani.
-
Shirko
tag
válasz szabacsik #34121 üzenetére
Annyit hozzáfűznék, hogy a data particiót egy az egyben lementeném és a lemezképen alkalmaznám a diskdigger PC-s változatát, abból is azt ami a Hiren's Boot CD-n van. Ez teljes verzió, nincs adatmennyiség vagy fájltipus korlátozás.
Sok sikert hozzá!
-
Shirko
tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt vettem egy Sandisk Wireless Sticket. Ez maga készít wifi hálózatot, de elvileg képes a telefon által használt wifi hálózatra is felmenni, hogy ne vesszen el a telefon internetkapcsolata. Nos ez utóbbival ajánlatos óvatosan bánni, mert nálam igen nagy katyvaszt tudott csinálni. Olyan mértékben, hogy a telefon semelyik Wifi hálózatra nem tud(ott) felmenni.
A hálózati beállítások visszaállítása menüpont a biztonsági minta megadása után semmit nem csinált. A telefon menüből még újraindulni sem tudott. ADB dalvik/Art, Cache törlés semmit nem ért. Kiprópáltam egy Wifi doctor programot a play áruházból, de nem vált be.
Végül ADB reboot recovery (twrp) alap törlés: data, cache, dalvik/art megoldotta. Mindent visszatelepítettem google mentésből.
Viszont kiváncsi vagyok rá, hogy lett volna-e más megoldás is?Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz mobilizmo #33991 üzenetére
Szia, én is jártam egy kört fastboot témában.
[link]
A fastboot csak a PC kliensen egységes (platform-toolsban), de a készülékeken nincs minden funkciója implementálva. Ezért azt látod a pc-n, hogy megy a folyamat, közben a teló nem tudja mit akar a kliens, és küldi az ismeretlen parancs választ, meg a failt.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz csabyka666 #33886 üzenetére
Elég nagyot tévedtem, két telefonon kipróbálva nekem sem enged szinte semmit indítani, kivéve a mókolt dolgokat, valószínűleg emiatt emlékeztem rosszul.
-
Shirko
tag
válasz csabyka666 #33883 üzenetére
Mivel a gyártó és a szolgálató is tesz rá programokat ezért a gyári állapot és a safe mód nem azonos.
Ha jól emlékszem tudsz indítani safe módban programot, csak a rendszer nem indítja őket magától...Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
Szikasztok!
A lenovo A2010-a -ra letölthető Lineage 14.1 (Nougat 7.1.1) rendszert szeretném kipróbálni különböző kernelekkel, de eddig minden próba bootloop-ba fulladt. Konkrétan a kernel image-n kívül mit (hogyan) kell még cserélni a boot.img-ben?Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz Necronom #33851 üzenetére
Ezeket a jelenségeket akár a Google keretrendszer, services frissítése is okozhatja. Velem már előfordult. Azután a következő frissítés javított a helyzeten.
Szóval ne aggódj túlságosan.[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
válasz Necronom #33824 üzenetére
Igazából most is. Nougatban kipróbáltam, letöltöttem star wars imperial marshot, csináltam egy ébresztést kiválasztottam a hangok részt, felgörgettem a saját hangok új hozzáadása, és vártam az ébresztést (nem hiába)
-
Shirko
tag
válasz hroberto #33799 üzenetére
A különálló Google beállítások appal is próbálkozz!
Megnézném, hogy 12.07.-én nem vettem-e fel új rekordot a címtárba, mert esetleg az formailag hibás, akkor megbolondíthatja a szinkronizációt (gyanúsat törölni), illetve azt is megnézném, hogy mit telepítettem frissítettem aznap.Ezenkívül csinálnék egy exportálást a névjegytárból vcf-be; mentésként. Ezt követően törölném az adatokat a névjegytárból a beállítások> alkalmazásoknál. És először megpróbálnám a felhőből importálni a 12.07.-i állapotot. Ha sikerült, és megy a szinkronizáció akkor óvatosan visszatölteni a későbbi névjegyeket a vcf fájlból, inkább kézzel. (léteznek vcf viewer programok)
Remélem valamelyik módszer eredményt hoz.
-
Shirko
tag
-
Shirko
tag
válasz balazs1022 #33746 üzenetére
A kernel auditornak a low memory killer profiljai közül egyik sem felel meg?
Szerintem elég lenne.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz geza844 #33694 üzenetére
Feltettem a teszt telefonomra az Airdroidot. Nekem az eszköz kikapcsolása megy, és utánna ugyanitt (Biztonság> Eszközkezelők ) lehet az eltávolítást is kezdeményezni.
Nézd meg a Play áruházban van-e frissítés a tiédre, mert a legújabb úgy tűnik hagyja magát kikapcsolni.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz fausto #33683 üzenetére
Mennyire sérült? Van ADB, van kép, működik a touch, felmegy a netre?
Az LG saját progijával ha csinálsz egy mentést, szerintem egy ugyanolyan modelre vissza is tudod rakni.
De legalább gépen meglesznek a további lépésekhez.
Vannak különböző backup programok is a play áruházban, illetve a google is sok mindent vissza tud állítani.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Shirko
tag
válasz mikk2000 #33670 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a automatikus mountolási pontok vannak rosszul beállítva. Root esetén manuálisan újra tudod mountolni az Otg-t más könyvtárba, az SD-t meg vissza, de állandó megoldást az fstab átírása jelentene, de ahhoz a boot.img -t kell kibontani átírás után pedig visszacsomagolni, és flashelni.
Mindez persze akkor igaz, ha tényleg emiatt van a gond.[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
https://youtu.be/E2ifM7oXdLg
-
Shirko
tag
válasz Necronom #33638 üzenetére
https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://community.logitech.com/s/question/0D55A00007313iRSAQ/enter-key-doesnt-work-on-android-tv-box&ved=0ahUKEwiw74mJv6bYAhVOKewKHcpwBigQFghJMAs&usg=AOvVaw0j2_7d4WzUOXQsijFYOH2h
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/rk3288-devices/beelink-3288-devices/20652-keyboard-enter-key-bug
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=136128[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
Régi dos-os idők:
Alt+ num. 13 és megvan az enter 😁[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
Van annak valami különleges oka, hogy a stock "M" romok magasabb verzió számú kernellel futnak mint a lineage 7.1.1?
-
Shirko
tag
Sziasztok, cappa72, Keeperv85!
Rá tudnátok nézni erre a pár logcat sorra? Hátha találkoztatok hasonlóval...
Köszi!!!
01-01 01:02:33.762 253 253 F libc : CANNOT LINK EXECUTABLE "/system/bin/terservice": library "libterservice.so" not found
01-01 01:02:33.762 253 253 F libc : Fatal signal 6 (SIGABRT), code -6 in tid 253 (terservice)12-18 21:20:50.110 256 256 I surfaceflinger: type=1400 audit(0.0:588): avc: denied { ioctl } for path="/dev/MTK_SMI" dev="tmpfs" ino=235 scontext=u:r:surfaceflinger:s0 tcontext=ubject_r:camera_device:s0 tclass=chr_file permissive=1
12-18 21:30:19.745 2026 11989 W PrereqChecker: No rear-facing camera detected.
12-18 21:30:19.745 2026 11989 I OcrModelUpStIntentOp: Updating ocr activity12-18 21:30:36.400 256 256 I surfaceflinger: type=1400 audit(0.0:597): avc: denied { ioctl } for path="/dev/MTK_SMI" dev="tmpfs" ino=235 scontext=u:r:surfaceflinger:s0 tcontext=ubject_r:camera_device:s0 tclass=chr_file permissive=1
12-18 21:32:00.060 256 256 I surfaceflinger: type=1400 audit(0.0:600): avc: denied { ioctl } for path="/dev/MTK_SMI" dev="tmpfs" ino=235 scontext=u:r:surfaceflinger:s0 tcontext=ubject_r:camera_device:s0 tclass=chr_file permissive=1
12-19 01:42:26.862 2026 16341 W PrereqChecker: No rear-facing camera detected.
12-19 01:42:26.862 2026 16341 I OcrModelUpStIntentOp: Updating ocr activity enabled=false (phenotypeFlag=false, lowRamDevice=false, prereqCheck=false)Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
-
Shirko
tag
válasz Keeperv85 #33480 üzenetére
Kamerahiba tekintetében azt hiszem nyomon vagyok. Nekem a config fájlokban /dev/FM50AF a kamera, valójában viszont nem. Ezt jelzi:
http://deviceinfohw.ru/devices/variants.php?model=Lenovo%20A2010-a&set_brand=Lenovo&set_vendor=LENOVO
és a saját terminálom:már csak a config javításokra kellene rájöjjek. (A két modul forráskódja is megvan, ha binárisan nem állna rendelkezésre a telefonon. Más dolog, hogy semmi fordítóm nincs.)
[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
válasz cappa72 #33500 üzenetére
Visszatértem :-)
A fastboot rootolás tényleg nem járható, mert android-info.txt fájlt követel, tehát gondolom csak megfelelően előkészített zippel hajlandó foglalkozni.
Az adatbázist viszont a nálam levő telefonból rootolatlan állapotban is sikerült kinyerni. Az adb root parancs után léptem csak az adb shell -be. A lenovo A2010 telefonon a pontos útvonal /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2.db
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...