-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz Pro!Petya #27341 üzenetére
Hi,
átmegyek offtopikba inkább, mert ez már egyedi esetnek tűnik (legalábbis egyik fórumozó sem írta, hogy H tomhawk biost használna).
Sajnos lelőttem a gépet este ahhoz, hogy "szignifikáns" legyen az eredmény [villámlott, olyankor inkább kihúzom], így csak annyit mondhatunk, hogy defaulton [cpu és ram is] MÉG nem jött elő a hiba (ez bíztató lehet).
Most még reggel próbáltam egy "csak CPU OC-t" (1.285V 3800mhz, AUTO rammal) kb. 1 óra 10 perc után fagyott az AIDA. Tehát ez alapján mondható, hogy default rammal is fagy!
Visszábbvettem a cpu OC-t (1.285V, 3700mhz), most este hazamegyek és majd kiderül. Ha kibírja a ~ 9 órás tesztet, akkor mondható, hogy találtam egy stabil állapotot (ami nem a default).
Ha nem bírja ki, akkor az utolsó próba lesz a minden default ~12 órás teszt [most még ki akartam előtte próbálni] ezt.Mindenesetre a tegnapi kékhalál aggasztó, de lehet, hogy egy rakat dolog együttállása van, tippjeim:
- aida fagyást talán a cpu OC okozza, vagy a bios // jó kérdés, hogy miért...
- aida fagyás ÉS/VAGY subtimingok miatt volt a kékhalál. Magának a kékhalálnak szerintem a CPU OC-hez semmi köze nincs.Vagy a bios rosszSzombat délután egy hétre nyaralni megyek, jó lenne ha kiderülnének a dolgok. Remélem nincs hardver probléma (bosszantó, hogy épp most szereltem), csak a bios rossz vagy az aida nem kompatibilis az új biossal...
Azt továbbra sem hinném, hogy szerelésnél rontottam el valamit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Tippmix
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS ROG Ally
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xbox Series X|S
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Ryzen 5 3600
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest