-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisvagen
kezdő
válasz bobalazs #46297 üzenetére
Egy original isoval raktam ujra a gépet, pendrive-val UEFI ugye gpt particioval . engedtem windowsnak hogy felrakja magatol a videokartya drivert illetve fullra leformáztam az ssdt is mert atpakoltam minden adatot hddre. Lehet nézek 1 windows 8.1et megnezem azon mi a stájsz, illetve leszedem a beta drivereket a kartyahoz. Semmi nincsen huzva , CSM-et kinyomtam mert az nem kell UEFI-hez ugy tudom. Illetve a biztonsagos rendszer inditás engedelyezve van Ezek nem tudom mennyire szamitanak de szerintem semennyire. Más beállitást alapon hagytam .
-
kisvagen
kezdő
válasz bobalazs #46297 üzenetére
Na épp ezért nem értem énis, hogy mitol vannak mikro laggok mikor tölt a pálya, talán az hogy elvan gorbulve pár pin, de kartyaval ketlem hogy gond lenne, ha gtx 1060on is beakadt de csak 1 picit Probaltam rajonni mi a gond de sajnos tanacstalan vagyok, rakerdeztem toms hardweren hatha a sracok tudják ott Illetve bocsanat az off topicert
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #46293 üzenetére
Azzal az i5 4690K 16GB, 570, egyáltalán nem szabadna lagolni a Warframenek. Meg 1060al is anomáliák voltak, mondhatjuk nyugodtan hogy ott komoly hw error, - user error - akármi van.
Upgradere meg van más topik, mondjuk ott is pont az van hogy régi arch.kat nem javasolnak ott sem, inkább a 12100Fet ajánlja mindenki, pedig nincsenek olcsó alaplapok alá. Mondjuk jogos, nagyon jó az új széria. -
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46294 üzenetére
Én is ekezet nelkul irok meg lehet neha elirom nekem nincs vele semmi bajom Jolenne ha lenne 1 teszt gep nalam ugye, de szerintem tesom nem.fogja felhozni a komplett gépet sajnos
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46293 üzenetére
Jaah dehogy is nem veszem magamra, epp azert irtam hogy az ilyen nagyon specko dolgokhoz nem ertek sajnos, aztan rakeresgeltem Viszont amugy amit linkeltel csavonak ugye r giga ramja van, aztan volt neki 1 beakadasa a one percent lownal 2fps volt ha jol lattam .Igen amugy szerintem is jobb lenne az i3 uj rammal 😁 Egyebkent azt enis eszre vettem hogy sok mindenki ugy gondolja ha valami dragabb jobb is, bar ez tenyleg neha igy van Illetve probaltam rajonni mi lehet a gond nalam , de nem teljesen tudom még most se sajnos Tobb benchmarkot neztem amugy , szarabb procival asszem ott a csavonak i5 3 genje volt Majd ha lesz eleg cashem 1 upgrade-hez akkor kiderul mivolt a problema illetve szerintem kene 1 uj tap is😅🤣
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46292 üzenetére
Egész véletlenül nem ezt a benchmarkot kerested?
[Warframe: RX 570 + i3-10100F, medium, 1080p]Szerk.: sry az elgépelésekért. Nem tudom használni a mobil virtuális billentyűzetét....
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46288 üzenetére
Ne vedd magadra, se TIT. Ez csak azért írtam, mert rosszat, élgtelen infókat adnak át egymásnak az emberek, ezért egy nem reális, valótlan ömbizalom, magabiztosság alakul ki a felnövekvő generációkban. Tipikus eset, a jól kondícionált fogyasztói társadalom rendes tagja, hogyha valami drágább jóval, akkor jobb is. Már hányszor szembesültem ezzel a "vallással", mert már-már úgy viszonyulnak egyesek a kérdéshez.
Na, OFF vége....Az a két link csak egy röpke példa volt. Nem neked kerestem direkt, hanem szmbetalálkoztam azokkal a hirdetésekkel és gondoltam beteszem neked.
Nem tudom hogy kihajtaná-e teljesen a VGA-t egy E3-1271 v3, de az biztos, hogy sokat dob a tempón, hogy 8szál az i5 helyett, illetve, gyanítom a level cahce is sokkal több, de most mobilról vagyok, nem csekkolom.
A linkelt megoldások a szükség, olcsó alternatívák.
Egy használt 10. gen i3-mal viszont sokkal jobban járnál. 20-25 között találni használt i3-at. B460 alaplapot akár 20k-ért. A RAM meg nagyjából hasonló áron van a használtpiacon, mindegy hogy DDR3 vagy DDR4. Pici a különbség, hogy a RAM nem legyen döntési tényező. Alap+proci ár/érték arányban meg egyértelműen egy i3-10100(F) a nyerő középkategóriás VGA-ig, kb. RTX 2060-ig. Sacc-kábé.Jevons paradox
-
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46287 üzenetére
Most néztem amit küldtél másodikat , az a baj mindenképp kéne új alaplap illetve láttam hogy írja a csávó hogy i7 4gen szintjén van Illetve én 1 Ryzenre vagy i3 10genre akarok beruházni alaplappal természetesen , meg azért 16 giga rammal Szóval a sajátjaimat is elkell majd adnom. Addig is kövi fizetésig megpróbálom eladni az én i5 4690k-at aztán megnézni 1 jobb procit az alaplapomba vagy lehet hagyom aztán megveszek kövi honapba mindent
[ Szerkesztve ]
-
kisvagen
kezdő
Akkor nem tudom mi lehet a gondja, nem rég megnézte 1ik spanom ryzen 5 1600 procival ddr4-es rammal meg nvidia tervezői kártyával neki nem akadt be sehol, valszeg a procimmal a gond illetve a lassu ramokkal is lehet baj, meg azzal is hogy az alaplapomon a socketnál elvan görbülve pár pin sajnos. nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja a dolgokat, lehet itt is probléma, mert 2 DIMM slot nem müködik.
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46287 üzenetére
Egyébként nem mondanám magamat nagyon újoncnak , régóta rakom én saját magam össze a gépeket illetve elég sok mindent tudok is róla, illetve ennyire speckó dolgokat azért nem. Bottleneck-hez meg nem nagyon értek, erre gondoltam egyből mert utána olvastam mert ugye én se nagyon tudtam, hogy mi lehet a próbléma :/ én arra gondoltam hogy a cpu kevés a gpu-hoz ugye Ez a Xeon tényleg olyan jó mint aminek mondják amugy ? Mert én váltani akarok valami mostani procira+alaplap meg újabb ram-ra is kövi hónapba , de ha tényleg megérős és jobb mint az én i5 4690k-m akkor lehet rácsapok valami ilyesmire illetve köszönöm hogy néztél nekem Te mit ajánlanál a kártyámhoz ? Csak annak örülnék már ha legalább azok a játékok amivel én játszom elég királyul fussanak, hozzá teszem nem is akarok nagyon új mostani játékokkal játszani csak a jelenlegi legyen a stabíl, azért upgradel-tem egy 750 TI 2GBról
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Nem is kell bottleneck-hez 100%. 20% utilizationnál is lehet CPU bottleneck. Beteszel egy öreg Xeont 20 szállal meg "végtelen" level cahce-sel: csak pár százaléknyi utilization-t fog mutatni a monitoring software, de attól még CPU bottleneck lesz már egy közepes VGA-nál is, annyira régi a CPU arhitektúra.
A CPU load csak egy viszonyszám. ÉS ahogy a részletes tesztelők szokták is mondani, hogy két különböző architektúrát nem hasonlítunk össze, hiába mondjuk azonos a CPU load százalék. Túl bonyolult ahhoz egy CPU felépítése, hogy egy százalékos számból messzemenő következtetést lehessen levonni.
Ezzel a CPU GPU bottlenecckel túl bátran hadakozik egy-egy újonc "PC enthusiast", csak mert tanult valamilyen új kifejezést, de egyébként a PC mélylélektanában megáll az ARGB világításnál...[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46284 üzenetére
Kellene egy i7 upgrade. Bár annyiért árulják a régi erős procikat, hogy nem szabad venni.
Esetleg nézd meg ezt, szerintem jó áron van: Akció! HP Z230- Intel Xeon E3-1271 v3 4 8x 3.6 4.00 GHz, 16Gb DDR3, 1Tb, 2Gb - HardverApró (hardverapro.hu)
ha nem is hatalmas előrelépés, viszont jóbb áron tudnál fentebb lépni, mintha simán vadásznál egy i7-4770-t 25 ezeré'...vagy talán ez sem annyira rossz, 25k-ért: Intel Xeon E3-1270 v3 - HardverApró (hardverapro.hu)
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
kisvagen
kezdő
Sziasztok, közben tesztelgettem a Warframe-t egész stabil lett de mikor belépek a "Cetus"-ra 90-100%-os processzor használat illetve akadozik a játék, valószinű hogy bottleneck lehet? A kártya 30-40%-on van , csatolok képet https://drive.google.com/file/d/1lohmS2cy9gpfziYuRD9pTaS2tuUi4W2k/view?usp=sharing
[ Szerkesztve ]
-
kisvagen
kezdő
válasz bobalazs #46280 üzenetére
Igen 1060 fagyott ki nalam, valamiert de az stabilabb volt sokkalta 1 felmasodpercre akadt be utana mar semmi akadas, mar joa gep baszakodtam vele mert jobban lettem a gyogyszertol, elvannak gorbulve a pinek az alaplapon ahova a procit rakod es valszeg szarul erintkezett es nem bootolt be , most lettem olyan allapotban hogy sikerult meg csinalni. A 1060et vissza adtam mar tesomnak , most van benne rx es teljesen ujra rakom a windowst , formazom az sdd-t ,mert valszeg nalam a gebasz ha ki crashelt a gep..... ez volt a hiba: video tdr failure .
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46277 üzenetére
Bocsi itt vagy kozbe , valszeg mutertol elkaptam covid Teszt eredménye meglepő volt felmasodperces lag volt aztan stabilan ment minden , azt kifogyott a gep kek halal miatt, video tdr faliure. Ekozbe vettem egy 1tbs vinyot , ami kattog pedig uj elv. Illetve mar bese tudom bootolni a gepet mert vettem a masik hutott aztan az alaplapon elvannak gorbulve a pinek .. Jol kicseszett velem most az élet Regen is elvolt gorbulve de akkor bebootolt , valszeg itt is lehetett hiba vagy a kártyaval van gond , itthon leszek aztán megprobalom letesztelni, illetve epp keresek Veszprem megyebe 1 LGA1150-os alaplapot További infot majd irok hamar osszeszedtem magam.. amugy a tervem az volt hogy rarakom a vinyora a fontosabb dolgokat aztan fullra leformazom az sddt es rakok 1 alap windowst
-
TIT
veterán
Tudom,fel vagyok készülve,hogy bármikor fuccs,de ez még minőségi volt,a maiak meg vackabbak és az éruk is megszaladt.
Mondjuk a kapcsolónak kaput,vagyis nem lehet kikapcsolni,de az nem akkora gond és filléres javítás lenne.
4 évig codegeneztem,de bírta
Aprósolyom: Muter is ezt mondta a Tefal serpenyőre,ami gáz mert a Tefal minőséget csinált,a noname serpenyő meg jó.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Nem említettem, hogy ki cseréli ki. Aki bátor hozzá, remélhetőleg nem ész nélkül csinálja. A vakmerőkkel nincs mit kezdeni... Egy eleve olcsó tápot biztos nem állnék neki javítani, mert sehogy sem éri meg: többe kerül a minőségi cserealkatrész, mint amennyibe eleve került a fos táp... És akkor még mindig ott marad a fos áramkör és az egyéb fos elektronikai alkatrészek...
Sajna kevés a vevőközpontú, tájékoztatásra hajlamos és tájékozott eladó, hogy ne terjedjenek az ipari hulladékok. És ez nem csak az IT termékekre igaz vagy a tápegységre.
pl. egy serpenyő esetén is ugyan ezt látom, bár bármilyen más példát is hozhatnék. Skandiknál azt látom, hogy inkább 10-20-30 éves masszív, vas serpenyőkkel tolják, a negyed annyiba kerülő Tefál, meg pár évet bír, utána már pereg róla a jó kis műanyag teflon... hmmmm fincsi...
Azóta nem veszek Tefál szart. Inkább veszek 2x-3x-4x annyiért minőséget, de az működjön időtlen időkig, mert elegem van az ipari hulladékokból, amik csak és kizárólag a GDP növekedése céljából kerültek a piacra... Ráadásként a vevőnek is szar: több pénzébe kerül ha hosszabb időszakot veszünk alapul, szarabb minőséget használ, a környezetét is rombolja...Csóró egyetemistaként, hülye fejemmel vettem úgy Vargáné és társa tápot, hogy bementem a suli közelében egy frekventáltabb számtech boltba, kértem egy belépő tápot.... Szerencsére úgy hibásodott meg 1 éven belül, hogy nem vitt magával mást. Gyorsan, probléma nélkül visszakaptam a lóvét. Addigra már biztos "neve" volt a márkának a kereskedelemben.
Jevons paradox
-
Ellia
addikt
válasz Aprósólyom #46274 üzenetére
Nem vagyok szakértő de nem hiszem, hogy megéri a kondikat cserélgetni (eleve, ha nincs gyakorlatod a pákával csak nagyobb kárt csinálsz szerintem). Én szeretem "biztonságba" tudni magam 5 év körül cserélek tápokat álltalában. Valószínű egy jóminőségű táp (nem a Vargáné és TSA. BT féle ) jócskán többet bír, de jobb félni, mint megijedni
TIT: mindennek van egy működési élettartama, lehet még el fog menni még éveket, de lehet jövőhéten meghal. Ki tudja, viszont a tápos topikban a srácok sokkal többet értenek hozzá, mint Én, egy kérdést a véleményük megérhet.
-
Aprósólyom
addikt
Ilyenkor nem elég pár alkatrészt cserélni? Főleg a kondikra gondolok. A többi öregedésének (pl. mosfet) gondolom nem jelentős veszélyforrás. Ugye 1-1 nagyobb elektrolit kondi ennyi után, már esélyes, hogy csereérett. Egy esetleges pukkanástól pedig nem biztos, hogy meg tudják védeni a PC további eszközeit a beépített védelmek.
Jevons paradox
-
Ellia
addikt
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46267 üzenetére
Lassan nálam lesz a kártya mutatok majd tesztet
-
looser
addikt
válasz Lacpac #46264 üzenetére
Ez a lassan 15 éves Corsair VX450 hajtja az RX580 kártyát a gépemben, jó deszkával, xeon procival, hdd, ssd, optikai és meg sem rezzen. Nem hiszem, főképp ha más játéknál nincs gond, hogy a táppal lenne a baj. Ez csak egy vélemény :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46267 üzenetére
Fullscreenbe ugyan az sajnos;( Próbáltam már driver onlyval is de ugyan ugy beakadt akkor is Hát probálok rájonni azota milehet a hiba :/
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46266 üzenetére
Mindig ablakban futtattad?
Ez olyan hosszú és sűrű lagg, amivel eddig csak akkor találkoztam, mikor a rendszer valamilyen bug/hiba miatt nem akarta a VGA-t maxon kihasználni.
Akkor a full screen mód megoldotta.
Mit produkál a játék borderless vagy full screen módban?
Esetleg kapcsold ki a radeon overlay-t egy próba erejéig, ha aktiválva van neked. Ha jól emlékszem alapból aktív.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46253 üzenetére
Itt a videó https://youtu.be/_jHK3DFSJOA
Holnap lesz kölcsönbe 1 1060 6gb kártyám megnézem azzal beakad e
[ Szerkesztve ]
-
kisvagen
kezdő
Feltöltök 1 videót YT-re csak linkkel rendelkezőknek is mutatom laggot, viszont közben letöröltem az MSI-t :"D
-
kisvagen
kezdő
válasz Lacpac #46258 üzenetére
Egy értelmes tápot mindenképp beszerzek, de még mindig nem értem mi lehet a baj a kártyámmal, vissza vettem 50% minuszra tpd-t ugyan ugy szarrá laggolt, miközbe Skyrim Anniversary Edition High-on modokkal megtartja a 60 fpst öröm vele játszani :"D Dying Light 1 Maxon is ilyen
-
Lacpac
őstag
válasz kisvagen #46256 üzenetére
Mert nem minőségi alkatrészekből épül fel, és lehet még a tervezés sem átgondolt.
Szintén abból a topikból:
(#10000) kukinyo:
Több féle Xilence 400W-os táp van, ha ez a táp Redwing, akkor nem ajánlott. Azt mondják Topower beles. Inkább FSP Hexa 400W, Chieftec CTG 450[ Szerkesztve ]
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46253 üzenetére
Elvileg nem gagyi de kitudja Nézz ra esetleg a spec-jére hogy te mit gondolsz róla Rendben lassan megnézem aztan irok lesz e valami változás
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46249 üzenetére
Sose hallottam erről a márkáról... ami nem jelent túl jót, bár tény és való, hogy nem látogatom nap, mint nap a tápos topikot, de csodák nem igazán szoktak lenni ezen a téren. Kb. évtizedek óta ugyan azok a márkák készítenek tápegységeket, csak néha megjelenik valami olcsó/friss brand.
Szóval, hogy értsd a lényegét: Egy nem stabil tápegység sok galibát tud okozni. Ezért javasoltam, hogy csökkentsd le a VGA maximális TDP-jét és figyeld meg, lesz-e bármilyen változás és ha igen, az milyen mértékű. Értsd.: pl. ha meg is akad, esetleg rövidebb időre akad-e meg.
Bobalazs többet mókolt BIOS-szal mint én, abban majd ő instruktál.
Jevons paradox
-
Fjoe
tag
Illetve ddu-t én minden driver cserénél használtam, előtte nvidia volt a gépben, szóval nem is volt kérdés, hogy kell-e futtatnom.
-
Fjoe
tag
válasz Aprósólyom #46247 üzenetére
Igen, gyári bios volt rajta, abból csináltam bányászbiost. Előtte persze mentettem az eredeti biost és azt flasheltem vissza. Illetve kaptam hozzá még egy másik gyárit is, amikor vettem, az annyiban különbözött, hogy csak 1500mhz volt a memória sebessége. De az a fajta sapphire kártya másik sku-val futott.
-
kisvagen
kezdő
Esetleg tudnál segíteni megkeresni a gyárit? Illetve csak -50%re tudom , várom válaszod
[ Szerkesztve ]
-
kisvagen
kezdő
Hát azt nem tudom, nem is tudom igazán hol kéne a gyári bios-t letölteni :"D Igen használtam mindig is Csökkentett üzemmodban Megnézem utoljára azt már mindent megpróbáltam kb Hát énis használtan vettem, de ez 1 Xilence Performance 500w táp ha jól tudom bronze asszem.
-
Fjoe
tag
válasz Mans20 #46243 üzenetére
Igen én adtam el kisvagennek a kártyát, de előtte teszteltem én is pár napig. Bár én csak csgo-val meg cod waw-al teszteltem, de ott nem tapasztaltam hasonló problémát. Illetve 3dmarkkal és furmarkkal is csináltam benchmarkot, ott is minden rendben volt. I3-4160, 8 gb ddr3 1600mhz volt amivel teszteltem.
Viszont nálam a driverrel voltak csak gondok, pl. a 21.8.2-esnél újabb driverek esetén nem indult el az amd radeon software. Viszont a 21.8.2-vel minden rendben működött. Időközben megegyeztem kisvagennel, hogy így, hogy nála ilyen hibák vannak a játékban, vissza veszem a kártyát. Aztán lehet jobban letesztelem én is, ha visszajön :) -
-
kisvagen
kezdő
válasz Mans20 #46238 üzenetére
Szokott ugrálni asszem, amugy kiváncsiságból letöröltem RX 570 kártya driverét, aztán felraktam az alaplapi videokártyá driverét már nem akad be viszont van vagy 20fpsem lowon ! Nem vártam többet az Intel HD 4600tól. Szerintem akkor a kártyával lesz a gond vagy a procival.
-
-
kisvagen
kezdő
válasz bobalazs #46233 üzenetére
Neked nem akadt mikor beléptél? Illetve nekem akkor is beakadt ha random belépek 1 missionba a srácokkal aztán ott is.illetve elinditottam a földön a missiont aztán ott is rommá akadt, és vagy a kártyám rossz amit most vettem 2 napja van rá próba gari 1 hét ,de lehet hogy nem is az a probléma sajnos.Erősen procin gondolkodtam mert alapból kéne már 1 rig update! Letöltöm Fallout 4-et kipróbálom Más procim nincsen kiprobalni vele se ramom.
-
bobalazs
nagyúr
válasz kisvagen #46231 üzenetére
Hoppá! Igazad van!
Rég nem játszottam, beloginoltam, elmentem Venusba, mind a hat mag 100%on teker!
Ez bizony akkor bugos!
Majd megcsinálják szerintem idővel, ha elegen jelzik nekik hogy mi a helyzet!
Ha nem is bug, vagy nem annak gondolják a fejlesztők, akkor az van amit mondtam. Előre optimalizálja a pályát. Ilyenre egyébként nem emlékszem, bár én ritkán játszottam Venus pályát.
Erősebb CPUval gondolom neked is rövidebb ideig tartana az optimalizáció. Írok azért a warframe forumra de sok várj tőle sok mindent.[ Szerkesztve ]
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46230 üzenetére
Azokat már beállitottam Fps jóvolt aztán beakadt, és ugye azért irtam a graphot mert ott láttam csak normálisan
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46226 üzenetére
Minden más egyéb paraméter is fontos, mint CPU load, RAM usage, stb... Nézd át az MSi afterburner beállításait, hogy miket monitoroz és válaszd ki a szükségeseket.
A monitor ablakban ki is tudod választani a Logolást, így elmenti a grafikont játék közben. A program file-okon belül az MSI afterburner mappában pedig majd megtalálod azt a log fájlt. Azt megnyitva pedig szépen vissza tudod nézni, hogy x időpontban egy időben milyen terhelések voltak.
Afterburner beállításokban a mintavételi időt is szűkítheted. Ha jól emlékszem 500ms az alapértelemzett. Nem baj, ha mondjuk 250-re teszed, hogy részeltesebb infókat kapj.
1-re kell figyelni még, ha túl sok szenzort/értéket monitorozol, akkor könnyen hamar betelhet a log fájl kb. 10MB limitje.Jevons paradox
-
kisvagen
kezdő
válasz Aprósólyom #46225 üzenetére
Áhh igy már értem, szóval ha magasabbra akarom rakni akkor kell a jobb cpu, ott nézegettem msi-ban de csak annyit látok a graphon hogy belaggol meg lemegy az fps 1 pillanatra illetve beakad 1-2 másodpercre mikor tölti ugye mappot meg az ilyeneket , a beállitás nagyjából full mindegy, mert ugyan ugy beakad hogyha pályát tölt, vissza megyek hajora stb... lowon is beakad, nem hogy highon.. high beállitás hatott ki amugy a cpura legjobban akkor 100% ment majd nem 1 ideig aztán vissza állt 50re kb.
-
Aprósólyom
addikt
válasz kisvagen #46222 üzenetére
MSI afterburner letölt, monitoroz, játszik és adatokat kielemez. Így röviden.
Ha esetleg tényleg a proci lenne kevés az erősebb VGA-hoz, akkor ki kell tesztelni a játék beállításainál, hogy mely grafikai/egyéb beállítás az ami proci igényes és azt mérsékellni, ha lehet.
Ne tévesszen meg az, hogy a video beállításokknál állítasz valamit, akkor az ki fog hatni a CPU-ra is.Egy példa az esetemben: Quake Champions->video settings->effect quality:
lowon simán elviszi egy 4 magos proci is a közepes VGA-kat, de ha felteszed már legalább mediumra vagy méginkább highra/ultrára, akkor simán 10-11 szálat is beterhel a játék helyzettől, jelenettől függően, míg átlagban kb. 6-7 szálat terhel, ha nincsenek nagy események.Jevons paradox
-
Mans20
addikt
Nálam is ITX és nem jöttem rá mitől ugrál a gpu clock,. Nem minden játékban van ez.
-
Csupingo
veterán
válasz kisvagen #46206 üzenetére
Esetleg elmozdult sata kábel, vagy ha most hdd-n van, akkor érdemes lehet kipróbálni ssd-re telepítve is, ha van rá lehetőség.
Vagy a játék beállításaiból visszavenni, hogy kevesebbet kelljen törölgetni a 4GB vram-ból.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kisvagen
kezdő
Nekem lenne 1 problémám, hát ha tud valaki segíteni Szóval van 1 konfigom: I5 4690K 16 GB DDR3 , Sapphire RX 570 4GB ITX , van 2 játék amiben szó szerint 1-2 másodperces beakadásaim vannak de miután betöltött a pálya egész stabil lesz az fps is :/ Próbáltam új drivereket régebbieket de semmi javulás. Valakinek valami tipp mi lehet a gond? Esetleg a Proci kevés??
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #46203 üzenetére
Én magamban szoktam itt motyogni, mert gyakran senkit se érdekel a mondanivalóm, nem reagálnak. Azért is elmondom.
Amúgy meg szeretek segíteni itt, ha tudok. -
Chainsaw
tag
Sziasztok!
Elhagyom egy kis időre a vörös tábort. Nem volt a 480-nal semmi gond. Egy kicsit zöldülök,aztán lehet hogy vissza térek!Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest