-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34297 üzenetére
Annyi nálam is a gyári alapfesz 1410Mhz-hez. [link]
Nem véletlen írom sokszor, hogy alaposan túlfeszelik magukat az OC példányok, és már csak a gyári 1340Mhz beállítása is sokszor rengeteget segít a kártya fűtésén/zajosságán/áramfelvételén.
Nálam pl. 1410Mhz 1,2V helyett 1340Mhz-en már csak 1,125V-ot ad magának.Amúgy nálam 1,15V-on már stabil az 1410Mhz, de nagyon nem tesztelgettem. Elég nekem az 1350Mhz 1,075V-on. No, meg ha nem túl megterhelő a játék, akkor bevetem az 1100Mhz/0,87V-os gyári feszű beállítást is, ami praktikusan azt jelenti, hogy kikapcsolom a felette lévő P módokat OverdriveNTool-ban. [link]
-
F.B.I.
veterán
válasz NdrewSunix #34297 üzenetére
Állíts be 1.185-öt, néha ez is felémér. Ha nem jó, összeomlik, akkor 1.190-et.
Még lehet, hogy az 1.150 is elég lesz.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
senior tag
-
senior tag
-
pistabyte
tag
Köszönöm a videót,de HSM kolléga undervolt tesztelése szerintem jobb,valószínű hogy majd a hétvégén neki esek akkor én is a manuális fesz belövéseknek.
-
dudu5130
őstag
Sikerült belőni úgy néz ki játékkal is a jó értékeket. Az a baj, hogy játék alatt nem úgy szabályozza a ventiket mint a tesztek alatt és nagyon melegszik így. 69-70 foknál olyan 1400 RPM körül mennek a ventik tesztek alatt, játékoknál meg 75-76 foknál is 900 környékén. Érdekes. Ha egyéni profilt állítok wattmanban akkor bukom a 0-ás üres járatot igaz?
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34291 üzenetére
Mert nem tudja normálisan detektálni a gyári feszeket, neked kell, ha normálisan akarod kézzel beállítani. [link]
Nálam ezt írta: [link]
Pedig csak ennyi az alapfesz: [link][ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz pistabyte #34284 üzenetére
Szia.
Mi volt a cél ezzel a beállítással?
Javaslom nézd végig ezt a videót, és döntsd el, hogy teljesítményt akarsz-e növelni (overcklock), vagy fogyasztást csökkenteni (undervolt) vagy mindkettőt, és járj el a videó szerint.Én pici házba költöztettem a konfigot, és hőmérséklet/hang csökkentése volt a cél. Igaz nekem 570 van, de a gyári 1244Mhz helyett 1200-on megy a kártya stabilan egy hete 0,92V-on. Érdemes manuálisan belőni a feszt is.
-
pistabyte
tag
Hát sajnos ezt nem igazán értem,amit írtál. 1,125v-ot hogy kérhetett be? Igaz,hogy a feszeket nem piszkáltam,de aida-ban nézve nem kért sose 1.050mv-nél többet,viszont ha a 3.órajel lépcsőt 1150mhz körül hagyom,akkor már valóban kéri 1.125v-ot,ezért is írtam inkább át 1300mhz-re.
Minden esetre nekem így is teljesen megfelel,62 fokos max a gpu max 35%-os venti mellett.A teljesítményt felvételt se kell kitolni,ez a furmark túlságosan sok tdp-t vesz fel,gondolom ezért nem adja le rendesen az órajelet full hd felett,de a játékok max 130w tdp-nél sose kértek többet.
-
pistabyte
tag
Sziasztok.Egy ideje van már nekem egy Sapphire RX 580 nitro 4gb karim.
Próbálgattam a legjobban beállítani wattmanban és ezeket a beállításokat találtam számomra elfogadhatónak.A feszt nem piszkáltam,inkább azt figyeltem meg,hogy valamiért ha alapon vannak a feszültségek,akkor 1100 órajel körül szokta bekérni az 1.125v-ot,így inkább átírtam onnantól 1300-ra,tehát ahogy a képeken is látszik 600,900,1300,1300,1300. Így már max 1.044v-ot szokott általában kérni.
A kérdésem az lenne,hogy kb így a kártya 120-130W-os TDP-nél (aida64 szerint) van értelme kitolni az áramfelvételi korlátot? aidaban stabilon hozza játékok alatt az 1300mhz-et,de furmarkban viszont ha már fullhd felbontást állítok be,akkor már nem adja le az 1300 mhz-t,de 1024x768 felbontásban viszont szépen leadja az 1300mhz-s órajelet.,de ha már kitolom +15%-ra a teljesítmény korlátot akkor kb onnantól kezdve furmarkban is hozza a 1300mhz-t fullhd-n is.. Érdekes,és számomra ez rejtély miért van így.
Valakit tudja rá a választ miért van ez?
Bár ahogy figyeltem furmark alatt bekajál a kártya 150-160W tdp-t. Witcher 3 alatt max 130w-ott eszik. (max grafikán fps korlátozás nélkül.) -
dudu5130
őstag
válasz NdrewSunix #34278 üzenetére
Amúgy mi számít jónak egy RX 580-nál? Mármint Volt és órajel tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
laci12234
tag
sziasztok egy asus rog strix rx 580 8 gb kártyán mennyire mehetek fel kb a core mhz-én meg a memory mhz-én ?? a power limit 0-én van a és -50mv-ra álitottam
-
senior tag
-
dudu5130
őstag
Első neki ugrásra 1500-at adtam az 580 Nitromnak azt gyári fesszel vitte, 1550 már nem ment. HA vettem el a feszből megállt a 3DMark fire strike. 1450-re lőttem be és a gyári 1150-es feszt levittem 1120-ra. Eddig stabil a fire strike alatt. Ha lesz még időm próbálom levinni még és játékokkal is tesztelem. Így 70 fok fölé nem megy 1400-as venti sebesség mellett. Venti profil gyári.
-
enemi
senior tag
válasz arsfunr08y #34275 üzenetére
*Trixx
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
paprobert
őstag
válasz NdrewSunix #34272 üzenetére
Nálam hibahatáron belül van a különbség.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
senior tag
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #34269 üzenetére
Van ilyen/olyan is. Nálam 8000 mindkettő, 9000 is megy szépen velük, mondjuk semmi értelme, a GPU OCnak annál inkább.
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34269 üzenetére
Elképzelhető, fenn vannak a SKU számok a Sapphire honlapon, ott fenn van pontosan minden.
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34262 üzenetére
Ezen kívül ugyanaz.
Nem csak marketing fogás, olcsóbb is a lassabb memória, így az olcsóbb kiadáson ezzel is spórolt az AMD, hogy ahhoz a 7Ghz-es a standard. Általában amúgy tényleg ez csak egy kattintás, hogy az is 8Ghz-en menjen, de gyárilag ezt senki nem garantálja.
-
senior tag
-
Mizol29
senior tag
válasz NdrewSunix #34264 üzenetére
Nem értem ez mitől lehet
Ui.: Nem lehet hogy azért mert neked Pulse van? Arra a gyártói oldalon 7000-et írnak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz lacus83 #34261 üzenetére
Azt értem, de ezen kvűl semmi különbség nincs a kettő között?
Miért 7000-en megy a memória?
Igazából két kattintás és megy 8000-en a 4gb -os verzión is.
Úgy érzem ez csak egy marketing fogás, hogy miért fizessünk annyival többet a 8gb verzióért. Ami persze lehet nem így van.Tehát arra lennék kíváncsi, hogy a két kártya alapvetően TELJSEN ugyanaz, csak az egyik nyílván 4 GB, a másik meg 8GB memóriát kapott? Ugyanaz a memória megy csak az egyiken alapból állítják 8000-re és ennyi?
-
lacus83
senior tag
válasz NdrewSunix #34258 üzenetére
Nem dettó ugyan az a kettő.
A memória mérete 8Gb és 8000Mhz,a,4Gb csak 7000Mhz.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
senior tag
Az RX580 Nitro+ 4GB kártyán miért nem 8000 MHz-en mennek a ramok mint a 8GB verzión?
Nem detto ugyanaz a kettő, csak a memória a duplája? -
123sylaar
aktív tag
válasz NdrewSunix #34254 üzenetére
Kipróbálom mindenképpen ezt is...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Alcsi69
senior tag
válasz 123sylaar #34250 üzenetére
Afterburnerben a beállításoknál a general fülön találsz egy "unlock voltage control" és egy "unlock voltage monitoring" opciót, ezeket pipáld be. Talán újraindítást kér majd az afterburner de utána fogod tudni állítani a feszültséget. A core clock mellett bal oldalt van egy kis diagram szerű ikon, arra kattintva tudod állítani a core clock és a feszültség görbéit. Szerintem 1100mV-ra nyugodtan leszedheted.
-
123sylaar
aktív tag
válasz NdrewSunix #34248 üzenetére
Próbáltam Afterburner-rel, de nem engedi. Vagy nem azzal kell? Nem csináltam még ilyet.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
123sylaar
aktív tag
Hello mindenki!
Adott egy újonnan vásárolt ASROCK Radeon RX580 8GB GDDR5 Phantom Gaming X OC videókártya. Igényesebb játékok alatt (pl. New Down) kb. 80-82 fokig melegszik a kártya 100-os teljesítménynél és ventilátor használatnál.Metro exodus-nál már majdnem 90 fok. MSI Afterburner-rel beállítottam, hogy max. 78 fokig melegedjen. (Így 12 %-ot visszavett a teljesítményből)
A kérdésem az, hogy jól tettem, mert már veszélyes olyan magas hőfokon használni, vagy normális és ne babráljam. Illetve esetleg hibás lenne és nem szabadna ennyire melegednie.Üdv. : Krisz
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34240 üzenetére
Köszi az infót!
Én most 19.5.1-en vagyok, 4.6.1-es Afterburnerrel, az is tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Beretvás
veterán
Üdv urak.
Adott egy msi gaming RX 480 8 giga. Ma először Game alatt "subnautica" fekete kép ventik maxon, hang van csak kikapcsolás oldja meg. 2x csinálta. Valami ötlet? Kártya húzva nincs soha nem is volt.
-
laci12234
tag
sziasztok
lenne egy olyan gondom hogy fel tettem a gpu tweakII progit hogy benyomjam az oc-t de amikár át nyomom akor csak a rgb ledek villognak össze vissza és nem váltja át oc-re
driver friss azt is ujra raktam már a progit is és ugyan azt csináljakvalaki tud esetleg valamit ezzel kapcsolatba ??
asus rog strix rx 580 8 gb oc[ Szerkesztve ]
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Van egy RX580 Nitrom. Érdemes húzni vagy csak inkább az under volttal foglalkozzak? -
haiiro_o
tag
válasz NdrewSunix #34228 üzenetére
Igen általában a tápokból jövő vezeték 2x6+2 re van szétosztva.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Szeretném kitakarítani és ujra pasztázni az Sapphire rx480 nitro+oc 8gb kártyámat, mert már lejárt a gari róla. Milyen fajta ill milyen vastag hűvezetőlap ajánlott hozzá?
köszi. -
senior tag
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
van 570 szeriabol olyan ami lekapcsolja ventit ha nincs terheles (pl csak windows desktop megy)?OK
-
senior tag
-
Bertiee
senior tag
Uraim, köszönöm a tanácsokat!
-
HSM
félisten
válasz F.B.I. #34217 üzenetére
Igen, egyetértek, alapból jó működésre a legjobb a Nitro+ szvsz, rárakod a halk BIOS-ra és jó is vagy.
Durva hűtő,jól látom, hogy be se fért a házba?
Nálam mondjuk a sima Alpenföhn Matterhorn Pure is elég jó munkát végez, tegnap néztem kíváncsiságból friss Cinebenchet, szépen vitte. Bár itt az AVX hiánya azért már látható a pontokon, így picit gyengébbnek tűnik, mint amilyen valójában. [kép][ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Rosszul fogalmaztam. Azonban, ha tényleg csak berakja és használni szeretné de nem akar hozzányúlni a szoftverhez - ahogy NV kártyák esetében, sok felhasználó, köztük én is, a konfigurálhatalan gyári szoftver esetében, általában nem teszi - tényleg jobban jár egy minőségibb kártyával. Pozitívabb élmény lesz, ami után már lehet, hogy bele is akar merülni, a szoftver varázslat élménybe.
Xeon hőmérséklet szelídítésre.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz Bertiee #34213 üzenetére
+1 vegyél egy Nitro+-t vagy egy XFX-et, mert a GTX950 egy nagyon csendes kártya, azután az Armor hangos lesz, ha csak komolyabban alul nem feszeled, de akkor pont a lényegét ölöd meg, a teljesítményt, amiért váltasz.
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bertiee #34210 üzenetére
Ha a jó ár mellé rendes garancia és megkímélt múlt (nem bányász) társul, élhető, kis finomhangolást igényel ugyan (fesz offset és/vagy TDPlimit), de elmegy. Nyilván nem egy kategória a kettő, kb. dupla fűtőérték, szóval nem véletlenül ajánljuk mindig a topposabb kiviteleket..de el lehet vele karistolni.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok, Msi Armor OC RX 580 8Gb jó hűtéssel rendelkezik? Nvidiáról váltanék, sok éve volt utoljára Ati kártyám. Beteszem a gépbe, driver telepítés és kész, vagy kell majd valamit mókolni?
-
Hrabo86
tag
Teszem azt már elfogyott/lejárt/... a promóció csak az alza nem frissítette még a leírásukat, vagy valami hasonlóra gondoltam. Vagy esetleg a másik boltban vett kártyára is ugyan úgy beregisztrálható, csak ők valamiért nem írják ki pl.
De ha csak ők adják és valóban még érvényes, úgy az egész jó deal Nem szeretem őket, sok rosszat hallani róluk, de így azért elgondolkoztató...
Azt lehet tudni, hogy ha csak az egyik játékra van szükségem, akkor a másikat havernak pl át tudom passzolni? (azon kívül, hogy gondolom neki is kell legyen valami amd cucc a gépében) -
Hrabo86
tag
válasz turbokappa #34201 üzenetére
Szia! Köszi, de sajnos azt már nem bírná el a CPU (i5 4570), ráadásul használtan véve is 20-25k-val többet kéne költenem rá mint egy rx580-ra, amihez még játékot is kaphatok. Úgyhogy egyelőre csak VGA csere lesz, és 1-1.5 éve múlva teljes gép csere. Így jobb ha újonnan veszem a VGA-t is, könnyebb lesz eladnom majd szerintem.
Kérdés tehát továbbra is adott, valakinek van valami infója erről a promócióról, miért csak alzánál látom, hogy játékokat adnak hozzá? Nem átverés ez ott is?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s!!! GARANCIA, SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB SKU 11322-01
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest