-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
válasz tesz-vesz123 #35453 üzenetére
Na ezt így még én is megrendeltem...
-
gianni85
veterán
válasz tesz-vesz123 #35442 üzenetére
14k Store-ban, szerintem jó ár érte.
Csak win store-ban kapható? Steamen nincs jobb akcióban? Imádtam azt a játékot, megjelenéskor toltam végig xbox-on...igaz utána rögvest eladtam, így kb 1-2ezer forintomba fájt. 14ezret elég neccesen fizetnék ki érte...azért nincs több benne 1-2 végigjátszásnál, és az se valami hosszú -
gianni85
veterán
válasz Gyuri27 #34857 üzenetére
egyszer lehetne vele próbálkozni, aztán lehet fájna a szívem utána
Nem vagyok nagy benchmark mágus, de lenyomtam egy 20 körös timespy stress test-et, és 88W / 71°C nál stabilizálódott. Forza H4-gyel szoktam játszani mostanában, ott egy tizes lejön még mindkét értékből -
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz NdrewSunix #34630 üzenetére
Kimenetből (dp) a bemenetbe (dvi) megy a jel
-
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz pistabyte #34284 üzenetére
Szia.
Mi volt a cél ezzel a beállítással?
Javaslom nézd végig ezt a videót, és döntsd el, hogy teljesítményt akarsz-e növelni (overcklock), vagy fogyasztást csökkenteni (undervolt) vagy mindkettőt, és járj el a videó szerint.Én pici házba költöztettem a konfigot, és hőmérséklet/hang csökkentése volt a cél. Igaz nekem 570 van, de a gyári 1244Mhz helyett 1200-on megy a kártya stabilan egy hete 0,92V-on. Érdemes manuálisan belőni a feszt is.
-
gianni85
veterán
válasz NdrewSunix #33774 üzenetére
Kihajtja a 2400G is az 580-at, de most fogok downgrade-elni fizikai méret miatt 570-re. Na meg jól jöhet probléma esetén az igp, ha bekrepálna a vga, akkor használhatom még a gépet. RAM jelenelg is egy 3000es Gskill, de nem Aegis, hanem RipjawsV. Csak az APU mellett XMP profilból használtam is azon a sebességen, most levettem, mert ki akartam zarni, hogy esetleg az okozhatja-e a gondot. Igaz páratlan késleltetésű, és olvastam, hogy a ryzen a párosat szereti. Az igazat megvallva nem sok kedvem van tökölni a memóriák beállításával, szóval lehet cserélem Aegis-re. Az elmúlt hat évben konzolom volt, elszoktam ezektől a problémáktól és pöcsölésektől, de most kellett egy asztali gép, és akkor már adta magát a helyzet, hogy ezt használjam arra a minimális játékra, amire az időmből telik.
(#33775) Kolbi_30
A táp egy sgx450 ennél jobbat nehezen tudnék venni. Vagy gyári hibás lenne? Csak nem...[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33725 üzenetére
A fagyással kapcsolatban észre vettem valamit és kíváncsi lennék a véleményekre. Horizon 4et tolom (ha mar sikerült 300forintért beizzítani egy havi game pass-t)
Megcéloztam egy szép high beállitást, azt vitte a gép olyan 100fps körül.
Volt néha fagyás, ingadozott a gpu freki, gondoltam emelek a power limiten, ami meg is szüntette az ingadozást, de ma meg rengeteget fagyott. Erre most fixáltam a képfrissítést 72-re és úgy tűnik, hogy megszünt a probléma. De miért okozott gondot a megnövelt power limit, vagy a magas frém? Ezt nem értem. Táp egy gold 450 seasonic, ryzen 2400g stock, ramok is stock 2133-on, alaplap egy msi b450i gaming ac, ami a jobbak közé tartozik. Hőfokok rendben, tápnak röhögve vinnie kellene a gépet, a vga se gagyi (msi gamingx rx580) és nincs sehol semmi oc. Tippek? -
gianni85
veterán
semmi se volt az eszközkezelőben, se a letiltott, se a leválasztott eszközök között. Tálcán a hangszóró piros x-szel, ha rámentem egyből a hibakereső indult. Ugyanaz volt a szitu, mint pár hete, bár akkor vga nélkül előkerült a hangeszköz az eszközkezelőben, és működött is, most meg nem vacakoltam, hanem ment az alapállapotba állítás.
-
gianni85
veterán
válasz NdrewSunix #33728 üzenetére
hát egyelőre egyetlen m2 ssd-m van, és már gondoltam rá, hogy két partícióra bontom
(#33730) nrg_52
na azok 2 felhőben, és vagy 3 lokális cuccon vannak elmentve[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Pécsi gyerek #33726 üzenetére
Alaphelyzetbe állítottam a win-t, és működik. Azt hiszem innentől kerülöm a DDU-t, legalábbis amíg nem jövök rá mi a bibi. Egyébként csak az zavar, hogy egy ilyen akció után tölthetek le a hipergyors 30mbites netemmel minden játékot, programot megint
-
gianni85
veterán
na visszatért a hdmi audio problémám.
Elég sok volt mostanában a fagyás, és nem hagyott nyugodni, hogy esetleg vga driver probléma, mert elég nyögvenyelősen ment fel a legutolsó hw változás, és win10 visszaállítás után. Szóval nyomtam egy DDU-t safe mode-ban, és bumm, azóta megint nem érzékeli a monitor hangszóróját. Szóval valószínűleg a DDU gyalult le valamit, és hiába teszem fel az AMD hang illesztőprogramot, nem működik. Nagyon tudnék neki örülni, ha rájönnék mit kell visszaállítani, vagy visszatelepíteni, de eddig még nem sikerült. -
gianni85
veterán
Múltkor volt itt a kálváriám hdmi audio kapcsán.... cseréltem alaplapot, és most minden gond nélkül működik a vga-val. Viszont most vga nélkül nem ad képet az alaplapi hdmi. Pc én így szeretlek
[ Szerkesztve ]
-
-
gianni85
veterán
Először DDU-val próbálkoztam, aztán friss install is volt, úgy, hogy a vga bent volt a gépben, és csak a vga drivert tettem föl, nem az apu vega driverét. Szerintem nem driver hiba lesz, mert kiveszem a kártyát, és egyből érzékeli hdmi-n a monitort...ha meg visszateszem, akkor nem. De most egyelőre le is szarom...
-
gianni85
veterán
válasz lacus83 #33498 üzenetére
Holnap tudok screenshotot küldeni, ma már feladtam. De nekem az előlapi és hátoldali jack nézett ki így használaton kívül. Az amd hd egyszerűen meg se jelenik vga-val, apu-val meg jónak mutatja. Mi a rák van ezen rosszul telepítve egy clean installnál?
(#33499) Speed(R)
Azt csak valahol középtájt kipróbáltam. Már vissza van kapcsolva, de se előtte, se utána nem ment.(#33500) Kolbi_30
Azt én se tudom. Eddig nekem se volt gondom, bár legutoljára még win7 mellett volt 270x-em és 290-esem. Akkor még ccc volt, nem ez a radeon software cucc.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz hobizoli #33496 üzenetére
Azért is írtam, hogy lehet hülyeség, csak kínomban már hangosan gondolkozom.
Most próbaképp megint kivettem, majd visszaraktam a kártyát. Az eszközkezelőben csak az AMD HD van, meg a Monitorom mint be/kimenet , de rejtve vannak. Azt írja, hogy nincsenek csatlakozva. Fingom sincs mit kellene még a driverekkel variálni, vagy állítgatni. Az azért gáz, hogy friss installal se megy.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33491 üzenetére
lehet totál hülyeség, de még arra gondoltam, hogy a ryzen apu csak x8 pcie3.0 sávot biztosít a vga-nak...plusz használok pcie slotban wifi/bluetooth kártyát + van a gépben egy x4 nvme ssd... lehet, hogy nem marad elég erőforrás még az audiót is áttolni a vga-n? Sajna nem tudok probálkozni se ssd nélkül, se másik kártyával, se másik alaplap/cpu kombóval
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33486 üzenetére
Na ez már kabaré... win reinstall, csak az rx580-ra keresve telepített radeon software van fenn, és nem működik a HDMI audio. Ha kiveszem a kártyát, akkor alaplapi HDMI egyből megy.
GPU-val csak High Definition Audio hangeszköz van az eszközkezelőben, ha kiveszem a kártyát, akkor meg megjelenik az AMD High Definition Audio opció is. Kész, tanácstalan vagyok... még jó, hogy direkt olyan monitort vettem, amiben van speaker... -
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33485 üzenetére
na töröltem az amd software-t, nyomtam egymás után 2x DDU-t törlés+újraindítással.... utána leszedtem és telepítettem az RX580 drivert, most direkt az egyéni telepítésre mentem, és ráböktem az amd hd audio-ra is, és még mindig nem megy. A radeon beállításoknál ha megnézem az AMD hang illesztőprogram verzióra azt írja, hogy nem elérhető. Nagyon nem akartam, de ebből win reinstall lesz. *****omat
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz varmi2 #33479 üzenetére
Próbálgattam össze vissza már mindent. Hogy lenne a célszerű előlről kezdenem, lehetőleg win reinstall nélkül? Fent van b450 chipset driver, adrenalin driver (2400g-t kiválasztva) és realtek driver. Ja meg valami allin1 driver is. Ddu-val le tudok mindent gyalulni? És ha igen akkor utána mit kellene és milyen sorrendben telepíteni?
Köszi ha tudsz segíteni.Hangerő ikonon keresztül csak egy hd audio driver elérhető, ami az alapértelmezett. Realtek felületen keresztül csak a hátsó/első analóg jack-et érzékeli, és az ad is ki hangot. Próbáltam azon keresztül rádugni a monitorra, de valószínűleg úgy csak vga csatin keresztül megy.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Van valami tippetek hogyan tudnám előcsalni a hdmi audio-t? Ma szerváltam be egy 580at, addig integrált 2400g volt csak (b450m pro4 mobo) és simán észlelte a hangkimenetnek a monitoromat, de a dgpu-val már nem. Plugnplay-hez vagyok szokva
-
gianni85
veterán
Sziasztok!
Ahogy nézem a Nitro+ szokott az általánosan ajánlott kártya lenni, de halkabb a hűtése mint az MSI GamingX-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple TV+
- Házimozi haladó szinten
- iPad topik
- Jövedelem
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest