Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz Aprósólyom #46504 üzenetére
Én is rendeltem otthonra 3 féle vastagságú padot (mert PS-t szoktam néha pasztázni).
Az a baj inkább ha nincs paszta, akkor alulfesz sem segít.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Ha valaki venne mostanában ilyen kártyát és azt mondja az eladó, hogy múlt évben volt pásztázva, akármivel is...az szedje szét, pasztázza újra....csak jótanács.
Olyan komolyan tudnak egyesek pasztázni és olyan minőségű pasztákkal, hogy sírok.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Még mindig nem jutott el odáig a gyári szoftver, hogy ha állítok venti profilt, legyen nulla rpm? Vicc!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
Akkor fognak vissza állni a dolgok ha lecseng a bányászláz ismét, vagy mélypontra jut....nem most lesz... amíg vírus helyzet van, az is pörög.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
-
-
F.B.I.
veterán
válasz NdrewSunix #44256 üzenetére
Kösz! Ez így megvan, csak azt nem értem, hogy miért mutat a hwinfo szinte minden teszt alatt current feszültség értéknél ugyanannyit, automata fesz alatt,?
Tehát állapot 4-től állapot 7-ig tartó órajelhez, a teszt alatt ugyanazt a feszültséget?
És miért nem tudom manuálisan az állapot 7-hez tartozó feszültséget 1150 felé vinni?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Kis segítség kellene, mert leragadtam (már rég tuningoltam). Adott MSI Gaming X 570 /4Gb.
HWinfo64-ben, amikor nézem, az adott állomáshoz tartozó beállított teszt közbeni feszültséget, akkor a pillanatnyit vagy az átlagot érdemes beállítani (GPU-Z teszt)?Ugyanis, szinte minden órajelhez a teszt közben pillanatnyira 1.150 környékén mutatja, az átlag meg 0.850V. Továbbá miért nem tudom az utolsó feszültség értéket 1150 felé állítani?
Acél egyébként, egy alapjárati 580 teljesítménye lenne.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Ha nem 4K, ultra a cél, akkor, 1080p/30-60 fps, high, még bőven jó az új játékok alá is ez a kártya, egy értelmes 6 magos porcival, 16Gb memóriával, SSD-el.
-
F.B.I.
veterán
Bár nem ide tartozik de érdekesnek tűnik számomra: miért vannak az 580 8Gb-os verziók felé értékelve, a GTX1060 6Gb-os kártyák a használt piacon?
Azokkal is ment a bányászat. Vagy ennyire alul értékelődött a memória mérete 1080p-én?
-
F.B.I.
veterán
válasz n0is3es #43599 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni de a Genshin a gyereknél, Ryzen 5 1600-al nem szenved csak az RX580 mellett, 1080p 27"-on....szerintem kevés lesz már oda a proci de ne legyen igazam. Médium beállításon is laggol?
-
F.B.I.
veterán
válasz pixelshader #43401 üzenetére
Azért, mert 2000 rpm felett, 2 db 10 cm-es ventit már én hallok a másik szobába, filmezés közben, de itt ugye egy 42 nm lakásról beszélünk. A gyerek earbud fülessel tolja, abba is behallani....nem kicsit.
-
F.B.I.
veterán
Most nekem is kellene egy kis help.
Ugye átírtam a Powercolor RX580 Red Devil BIOS-ban a fan szekciót.
Elméletileg a beállított értékek alapján, 65 C-ig, 1500 rpm-en megy.
A gyerek a Genshin Impacttal játszik, az alatt hibátlan, így is működik, úgy, hogy közben a kártya feszültsége 1.0 V, 1230 Mhz-en.
Azonban, amikor átmegy Warframe-re, na ott minden megbolondul.
A venti elkezd felpörögni, 60 C-nál 2100-2300 rpm -re és úgy, hogy a kártya csak 45 C fokos, van amikor már 2800 rpm-en pörög.A BIOS kapcsoló OC állásban van, ebben a módban lett átírva a BIOS is és lett a Wattmanban alulfeszelve.
Mi lehet a probléma?
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
Megcsináltam a Red Devil-el, a fanti által is használt BIOS ventilátor modot.... hát beteg!
Nagyon sokat segített, most játék közben, 65 C fok a max 1072 rpm mellett.... efelé nem megy, 1230 MHz 1.0 V-al.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Gyuri27 #43222 üzenetére
Most kicsit elgondolkodtam ezen. Ami meglepett, hogy pl a World War z-ben jobb volt az RX580, többiben 5-15 FPS lemaradása van átlagban. Az Apexben, 30-35 FPS, de a 1070, ráfizetése 50%.
Inkább várok, hátha lentebb megy az 5700XT ára, amint jönnek az új AMD kártyák....az sokkal durcább előrelépés lesz, a 2K irányába, az 580 meg már nagyot nem esik árban. Addig inkább húzok rajta egy kicsit
Kösz.
-
F.B.I.
veterán
Érdemes váltani sima 1070-re, 580-ról? Főleg Apex multit tol a gyerek, 25K lenne a váltás. Vagy annyit pluszt nem fog hozni?
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz tesz-vesz123 #43201 üzenetére
Itt Sapphire Nitro, MSI, Powercolor GS verziók vannak jó hűtéssel szerelve.
-
F.B.I.
veterán
válasz Gyuri27 #43145 üzenetére
Most szólt a gyerek, APEX közben betekerte magát a VGA 2800 rpm-be, tehát a venti auto szabályozás nem az igazi, mondjuk le is ugrott a hőmérséklet 55 C fokra.
Na majd holnap azzal is szórakozok.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
1.020-on nem megy 1300-at, 1V-on majd kipróbálom, mennyit bír. Van valami beteg játék fent a gyereknek, holnap jobban elszórakozom vele. Majd írok.
Végül is így is jó de annyira halk a kártya, hogy inkább annak örülnék, ha olyan 1800 rpm-en pörögne, akkor simán elmenne szerintem 65 C fok környékére.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Gyuri27 #43138 üzenetére
Halknak halk, hűvös is, mert 76 C foknál fentebb nem megy, mondjuk a venti is csak olyan 1300 rpm-ig pörög....nem megy fentebb. Ezért kellene azon is egy kicsit állítgatni, de böngészés közben, minek menjen a venti ha csak 40 C fokos a kártya, nem?
-
F.B.I.
veterán
Most egy kis időm volt állítani a Red Devilt, 1300 MHz, 1.080V-on stabil játék közben. Ez gondolom korrekt, nem? Silentre kapcsoltam, hogy a memóriával ne kelljen szórakozni. OC esetében, 2150-en ment a memó de 1.1V-nál nem engedte lentebb állítani.
Egyet nem próbáltam az új Wattmanban, venti fordulat\hőmérséklet állítást.Azt is be tudom állítani, hogy 50C-ig ne kapcsoljon a venti? Vagy elég ha a zero rpm bekapcsolva marad és csak a stateket állítom bá venti szabályzásnál?
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Faxxa, nem figyeltem, nem jutok a közelébe... még. Kösz urak!
-
F.B.I.
veterán
válasz varmi2 #43071 üzenetére
Erre, kösz, neve soha nem jutna eszembe. Most megolvatsam fáradtan, hát értem, hogy sokan miért csak a wattmant használják, pedig nem rossz, csak kicsit foglalkozósabb.
Alul kell feszelnem a Red Devilt, mert Silent módban is 1.150V-ot ad és így már új pasztával is 75-80C fok között van a hőfok, 2300-2500-as ventifodulat mellett. Valami nagyon elvan baxxarintva.
-
F.B.I.
veterán
válasz F.B.I. #43070 üzenetére
Megvan, ide teszem, hátha más is keresi majd [program tuningolni wattman helyett] .
-
F.B.I.
veterán
A Wattmanon kívül, melyik programot lehet még használni finomhangolásra. Mintha láttam volna logout leírást, valaki linkelte de nem találom.
-
F.B.I.
veterán
[GD900 paszta] nagyon jó cucc, konzolokra ezt használom, itt látható is, több hónap után is hibátlan
-
F.B.I.
veterán
válasz hegegabi80 #43032 üzenetére
Használt neki a grizzly, 50 C-ot nagyon nehezen érte el, most játék közben 62 C, 1350 rpm....mondjuk silent módban megy.
A ventik nem olyan kis csendes darabok, mint a Nitro esetében de bőven a vállalható kategóriába tartoznak.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Megérkezett a RX580 Powercolor Devil Golden Sample. Lassan 2 éve volt használatban folyamatosan (nem bányász).
A paszta az teljesen kiszáradt, viszont a gappadok hibátlanok, rendes gumis állaguk megmaradt, a poron kívül semmi baja. Ecset, új paszta és pörög tovább.
Nitro RX580 8Gb helyére jön, az rokonságban megy tovább...egy súlyban vannak.
-
F.B.I.
veterán
Majd jövőhéten jelentkezem, egy Powercolor Red Devil RX580 8GB Golden Sample változattal. Szétszedésre kerül, pásztázva lesz, megnézzem, milyen 2 év használat után a belseje. Jah a csoda paszta a GD900 megy rá.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Gyuri27 #42912 üzenetére
Már egy "szaki" rámelegített, ő rakta az új gappadokat is fel, szerintem nem sok értelme van már annak sem.
Nem értem rossz hűtést, pedig full réz és pár dekával könnyebb csak a Nitrótól.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
XFX RX580 még mindig:
Eddig jut vele a gép de csak DVI kimeneten adja le ezt is, amikor elkezd forogni a töltő kör, akkor elmegy a kép és annyi. Így nem tudom módosítani a BIOS-t, megint várni kell egy alaplapi kártyás gépre.
Egyáltalán van értelme szenvedni vele? Fog rajta segíteni egy feszültség, frekvencia csökkentés ha rögtön bekapcsolás után, már ez fogad? Új memória hűtőkkel, új pasztával?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Kösz urak! Megnézem majd a lehetőségeket, írok ha életben maradt a páciens.
-
F.B.I.
veterán
válasz F.B.I. #42884 üzenetére
Az a baj, hogy most csak integrált grafikán keresztül megy fel a BIOS, mert bár felismeri a rendszer a kártyát, képet nem ad. Valamint Catalyst driver telepítése közben, kék halálba küldi mindhárom tesztgépet, sima és OC állásban is. Ez akkor nem memória hiba, jól gondolom?
-
F.B.I.
veterán
Üdv! Kis segítség kellene, aki már csinált eredeti BIOS feltöltést.
Adott egy XFX RX580 XXX változat, csíkoz a kép bemelegedéskor. Újra lett pásztázva, új memória hűtő lapok mentek fel de így is csinálja.
A tulajdonos, azt mondta, hogy úgy adták el neki, hogy "érdekesen" működik néha a kártya. Eladó természetesen nem elérhető már.
Kérdés: alapra állítsam a BIOS kapcsolót és úgy tegyem fel az eredeti BIOS-t, majd úgy teszteljem vagy OC módra tolva a kapcsolót?
Jól tudom, hogy az alap BIOS, a csatlakozók felé tölt kapcsoló állással érhető el?
-
F.B.I.
veterán
válasz varmi2 #38821 üzenetére
Írták: Thermal Grizzly minus pad 8 elég jó, RAM-okhoz általában 0,5 vagy 0,75 mm-es kell, a VRM-ekhez 1 mm vagy vastagabb de hogy pontosan milyenek kellenek az kártyánként változhat. Utána kell nézni pontosan.
Redditen 1mm-es használnak megelégedéssel.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Fogyasztáshoz visszatérve: E5-1650 v1 proci (nem keveset fogyaszt) + alulfeszeletlen RX580 8Gb, 16Gb memória, 500Gb SSD, Division 2 alatt, csúcson 285W-ot fogyaszt.
-
F.B.I.
veterán
válasz kisza25 #34751 üzenetére
Sajnos messze van tőlem, ezért nem vágom: driverban hol tudja kapcsolni?
Mindenkinek válaszolva:
HDMI megy, kábelek is cserélve voltak, másik HDMI portban is ugyanez a probléma.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Help!
Van itt valaki, aki Freesync monitort használ, RX580-al?
Hibákat kap ezzel a kombóval kollégám: Mass Effect, World war Z alatt, WoT, Division 2 hibátlanul megy.
A hibajelenség: recsegő hang, eltűnő kép. Illetve nem tudja a monitor frissítést 75 Hz-re állítani, csak 60 Hz lehetséges.
Valami spécit kell állítani az AMD szoftverben, hogy minden játéknál rendesen fusson a Freesync monitorral?
Hardver hiba már ki van zárva, új BIOS, új Win10 telepítés megvolt, kártya is a második.
-
F.B.I.
veterán
válasz Pécsi gyerek #34702 üzenetére
Jó a topik, csak a jelenlegi generáció, játékokhoz kapcsolódó életvitelét elemeztük. Illetve, azt, hogy belőlük, már egyre kevesebben fognak, maguknak PC-ét építeni és nem is akarják megtanulni.
-
F.B.I.
veterán
válasz NdrewSunix #34699 üzenetére
Nem, mert már el sem merem egyedül küldeni a boltban...itt sajnos olyan a környék. Ha meg box bajnokot nevelek belőle, akkor a mai világban, a saját védelmed miatt, ugyanúgy a fogdára kerülsz.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Beretvás #34512 üzenetére
Ez benne van a pakliban, mindegyik nagy tételben eladott műszaki termékkel. Konzolokat takarítok, pasztázok, meg használt PC-ét rakok össze, baráti körben, nem keveset, láttam már csodát, hidd el. Attól még lehet jó az ő kártyája, ezt ellenőrizni kell vásárlás előtt. Tény viszont, hogy 4 db Nitro volt eddig nálam, mentek már keveset, patika volt mindegyik szétbontva és ott más a venti is, valahogy súlyosabb lapátokat érzek.
-
F.B.I.
veterán
válasz rasotamas #34510 üzenetére
Ameddig van rá garanciád, ne szedd szét, utána nyugodtan, paszta és gap pad csere, olyan lesz, mint új korában. Most a ventiket megfogva, egy 3-4 bár nyomású kompresszorral, nyugodtan befújhatsz neki.
Mindenképpen fogd le közben a ventiket.
-
F.B.I.
veterán
válasz Beretvás #34507 üzenetére
Gaming X-ből venti hibásat foghatsz ki de azt egyből hallod, amikor bekapcsolod és forog a venti. Teljesen korrekt hűtése van egy új paszta csodát tesz vele.
Egy bányász kártyán tapasztalható, a fenti probléma de egy korrekt eladó, ezt feltehetően közli.
-
F.B.I.
veterán
válasz viperabácsi #34478 üzenetére
A 144Hz mindenképpen, a 27, meg a nagyobb felület miatt...előttem 32-es van, pont jó.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Frawly #34433 üzenetére
Konnektoros mérés alapján, 250W-ot eszik a gép, játék közben. Ez a max, amit láttunk rajta. Ennyire nem lehet xar egy 450W-os, 3 éves Ciftech, vagy mégis? Proci tuning soha nem volt és nem is lesz, a kolléga nem szeretne ilyet, max. majd upgradet, i7-re. Előbb lesz egy Win10 csere, csak most pihen a projekt, mert lebetegedtem.
-
F.B.I.
veterán
válasz MrDerekas #34425 üzenetére
Nagyon remélem, hogy ez a probléma, mert erősen kételyesnek tartom, hogy a táp gyenge. Egy 350W-os Seasonic, visz egy régi i7-2600-at, GTX1060-al, nehogy már ide kevés legyen 360W, csak 12V-os ág? Esetleg még azon agyaltam, hogy a procinál kiosztott, másik 4 pines csatlakozót is aktiválni kellene? Vagy semmi köze a 12V-on folyó áramhoz?
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Alza használt RX580 Nitro+, WOT alatt semmi, hőmérséklet normális, 1410Mhz-en gyárilag, Odyssey, Mass Effect alatt recseg a hang, néha elmegy a kép.
Mi lehet a gond? Chill módban is.
-
F.B.I.
veterán
válasz NdrewSunix #34297 üzenetére
Állíts be 1.185-öt, néha ez is felémér. Ha nem jó, összeomlik, akkor 1.190-et.
Még lehet, hogy az 1.150 is elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Rosszul fogalmaztam. Azonban, ha tényleg csak berakja és használni szeretné de nem akar hozzányúlni a szoftverhez - ahogy NV kártyák esetében, sok felhasználó, köztük én is, a konfigurálhatalan gyári szoftver esetében, általában nem teszi - tényleg jobban jár egy minőségibb kártyával. Pozitívabb élmény lesz, ami után már lehet, hogy bele is akar merülni, a szoftver varázslat élménybe.
Xeon hőmérséklet szelídítésre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest