Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomcat

őstag

válasz erer1000 #78447 üzenetére

Nekem is megy még néha két 10+ éves FX8350 konfig a mai napig, amik 4,8 GHz sebességen 24/7 stabilak és szükség esetén tesztekre 5,2 GHz sebességre is tudom konfigurálni. Az elsőn 240-es AIO, a másodikon épített víz van telepítve Chieftec nagy torony házakba. Mindkettő gép működés közben ontja magából a hőt, így érdemes a hőelvezetésről gondoskodni.

Alapon 4,4-4,5 GHz a maximum amit jellemzően a 8350-ek tudnak stabilan 24/7, viszont némi feszültség emeléssel lehet őket bőven gyorsítani. Valamennyit segít a tuning, viszont az a tapasztalatom hogy a pluszban felhasznált áram és a keletkezett hő nem áll arányban a teljesítmény növekedéssel.
    Vagyis érdemes, esetleg ajánlott valamennyit tuningolni rajtuk de egy szint után már annyira minimális a további teljesítmény nyereség hogy értelmét veszti.

Én a legnagyobb ugrást anno a teljesítményben akkor tapasztaltam amikor a W10-re váltottam W7-ről ezeken a gépeken és szemlátomást a proci fele nem "malmozott" tovább amikor futott valami ami végre ki is használta az erőforrásokat. ;)

Tomcat

Új hozzászólás Aktív témák