Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz antihero0112 #66090 üzenetére
Belinkeltem oda is ,de ugyanugy fikaztak az FX et ,szoval szelmalomharc. Nembaj ok vesznek 70k ert i5ot es nyernek 2 fpst ,vagy mint a Doom eseteben nemhogy nyernek, hanem veszitenek parat.
-
Johni5
őstag
válasz Krogoth #66098 üzenetére
Elgáncsolták tán?Helkis javít ilyen "hibákat" Egy sempi lábát én is kigáncsoltam.
--3. lettem urak--0.6 ponttal lemaradtam.06 úgy futott,hogy nem igazán értettem a dolgot.Mikor szétszereltem a cuccot,akkor már igen.1 RAM RIP.Először 6GHz-n se akart lefutni a cpu teszt.Azért nem értettem,mert 6800-on volt preteszt.CPU-z t végig nyitottam,de a memóra egyszer sem figyeltem.Még 2 round van az évben.Remélem egyet sikerül perfektre tenni. [link] -
Habugi
addikt
válasz Krogoth #66096 üzenetére
"Amikor megvettem minden jó volt, majd kitört a proci egyik lába, ezután.."
Ezen a felvezetésen kiégtem, jó értelemben szóval no offense..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Krogoth
senior tag
Hali.
Adott egy asus m5a99x evo alaplap, hozzá egy amd fx 8320as proci és 4*4 giga ddr3 ram és egy hd 4850es vidikari.
Amikor megvettem minden jó volt, majd kitört a proci egyik lába, ezután a 16ból csak 8 giga volt használható. Alaplapot bevizsgálták, hibamentes volt. Proci lábát megcsináltattam. Most az a helyzet, hogy továbbra is látja mind a 16 gigát, de csak 12 használható, 4 giga hardverek számára fenntartva.
Hogy tudnám az a 4 gigát is "aktiválni"?
Illetve az okozhatja-e a bajt, hogy az alaplapi 8 pines csatiba csak 4 pines van bedugva?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
ViZion
félisten
válasz Cingáriusz #66093 üzenetére
Összefoglalót olvasd el. Sok feszt kap alapból, állítgatni kell.
Idle 30-35°C, terhelve 60-65 fölé nem szerencsés menni. Nem hal meg fentebb sem, visszaveszi a teljesítményt, viszont lehet ez oka mikrolagnak, vagy BSoD, akármi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
őstag
Sziasztok!
FX-8350-esnek, tuning nélkül mennyik a normális hőfokai terhelés nélkül és terheléssel?
A gyári hűtéssel terhelve 60-64fokig melegszik fel terhelés játékkal való terhelés alatt.
Tettünk rá egy Arctic Freeter 13Pro hűtés, rendesen pasztáztuk ezüst pasztával, így már 77-80-ig is felment terhelve. Levettük, újra pasztáztuk, visszaraktuk, terhelés alatt 70-72fok.
Cooler Master midi házba van a gép, van 2db 14-es venti a házban, oldalán egy 9-es, szóval a szellőzéssel nem kéne gond legyen.Ennek a procinak mennyi kéne legyen a normális hőfokja? Volt FX-6350-esem, az terhelve sem nagyon ment 50-55fok fölé.
-
Stylerr
addikt
válasz perfegor17 #66088 üzenetére
VRM hőmérsékletet te hogy íratod ki az AIDAval? Nekem nem írja ki.
-
-
ViZion
félisten
válasz perfegor17 #66084 üzenetére
VRM túlmelegszik szerintem.
szerk.: írtuk már, hogy több kocka van ott, amit hűteni kell. Valahol méri, de a szélein sokszor nincs is gap-pad, ezt már drágább lapoknál is tapasztaltuk...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok megfogadtam a tanácsokat és tesztelgettem a gépet és néztem mi változik terhelésnél.IBT-t neki engedtem egy kicsit és kb 2 perc után meg is lett hogy mitől laggolok.A proci 4,5Ghz-n ketyeg 1,35v IBT nem fagyott ki és nem hibázott viszont vissza vette a feszkót 1,272-ig.Van valami Áramerősség értékek ez terhelés alatt 133A volt de mikor vissza vette a feszt akkor már csak 80 lett . Valaki valami ötlet?
A következő lépés az lesz hogy megfogom a fatality alaplap-ot és ketté töröm.[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Tomko78 #66082 üzenetére
Persze ebben igazad is van, nem véletlenül írtam, hogy a jobbféle 970-es lapok azok csak, amik felveszik a versenyt a 990-es nagytesókkal. Igen szerencsére van választék, mindenki megtalálhatja, mi az ami pénztárcájának meg az elvárásainak a metszetéből a legjobban kijön. Asrock Fatyalityi meg csak neked lehet.
No Comment
-
Tomko78
őstag
válasz Taifa Díaz #66073 üzenetére
De nem is egy alap lap kell fx alá mert akkor jön majd a szokásos , hogy a cpu leveszi a feszt mert baj van béláim van itt közép út is egy normális 990 fx alaplap nem éppen horror áron van mint a sötét oldalon, tudom kevesen engedhetik meg hogy a legjobb amd-s lapot vegyék ( Asrock Fatal1ty )
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
ViZion
félisten
összefoglalóban az asus laphoz van írás, nézd meg, alap dolgok benne vannak. Utána nagyon el lehet veszni benne... de egy átlag tuninghoz annyit ismerni kb. elég.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lee56
őstag
Csak vigyázz, hogy a PCI és -E frekvnciákat lődd be állandóan alapra ne pedig autóra, mert ugye fsb-vel együtt ezek is növekednek majd, ami nem biztos hogy jó hatással lenne hangkártyákra, videókártyákra, meg úgy bármire amiket a slotokba dugdosol. Amúgymeg sok sikert, 4GHz @ 1.4V -nál már csak jobb lehet.
No Comment
-
Match
tag
Koszi a valaszodat, erot adtal a folytatashoz . Mar egy jo ideje forumokat bujok, de az fsb tuning otleted ki fogom probalni . Mondjuk a 4.2 1.4 volton 20-as szorzo es 210 fsb-vel ment siman amig be nem kapcsoltam a c state-eket .
[ Szerkesztve ]
Minek inni és vezetni? Ha lehet szívni és repülni...
-
lee56
őstag
válasz Taifa Díaz #66073 üzenetére
Nem azt mondom, hogy teljesen felesleges, egy jó drágább lap, mert vannak akiknek fontosak a hosszútávú minőség, a jobb hűtés, az extra funkciók esetleg, több pci-e SLI, CFX, sata, usb stb. stb. Aztán ott az extreme OC, arra is biztos, hogy többet nyújt egy extreme 9 vagy mégjobb felszereltségű lap pl. Ezeket meg is értem. Csak hát a saját tapasztalatom is azt mondatja velem néha-néha hogy, ha korábban akár egy tizessel olcsóbb lapot vettem volna, lehet semmivel nem lennék most hátrányban. Persze mákom volt ezzel a rev0-s 990FX-el mert jólsikerült széria, de igazság szerint nekem semmivel nem nyújt többet mint egy jobb 97es lap, azt kell mondjam. És több mint valószinü, hogy átlagos használatra nincs is nagy különbség köztük, szóval akár jobb hűtésre, akár nagyobb processzorra elkölthettem volna a különbözetet, amik viszont cserébe tényleg jobban segítettek volna tuningban, mint egy "jobb" vagyis nagyobb chipkészletsorozatszámú lap..
No Comment
-
lee56
őstag
Elolvastad te az első hsz-t? Vagy bármilyen tuning ajánlót? Ha bekapcsolt APM mellett tuningolsz, akkor ne is nagyon csodálkozz ha nem nagyon megy, mert az kb olyan mintha beszabályoznád a (csak szeretnéd ha lenne ) ferraridat, hogy 1 liter üzemanyagnál többet 100-on soha ne zabáljon, miközbe te nyomod neki tövig a gázpedált minden 10 méternél hoszabb útszakaszon. (sarkított példa tudom, de talán szemléletes) .
Nem tudom mit olvastál, de az hülyeség. Nézz utána kicsit jobban, és meglátod menni fog a tuning, vannak FX-ek amik szorzóval nem nagyon mennek egy pontnál többet, vagy csak irreálisan magas feszültségekre, de vegyes vagy tisztán FSB-s tuningra jobban reagálnak. Nem kell feladni az első buktatók után, csak körüljárni a témát, már ha érdekel és van sok-sok türelmed hozzá, mert az azért kell ide.
No Comment
-
Leon77
őstag
válasz Omli85 #66068 üzenetére
Nekem most is 4.8-on megy, de 1,404 volttal, mert, 1,428-nál 2 óra játék után restartolt az alaplap cpu overvoltage felirattal... (bedobtam a kérdést itt is, de nem igen találkozott ilyesmivel senki)
Most kivárom, míg le tudom vizezni a vrm-et is (nincsen gyári, de már van megoldás), mert az a gyanúm, hogy az melegszik túl. Amúgy nekem most így a nagy melegben bf4 locker 64-es szerveren is max 63 fokig megy fel a hőfok, pedig eléggé "jó" idő van. De ehhez azért rendes víz kell....
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Taifa Díaz
őstag
+1 a Tomko78-nak írt bekezdésedre: egy FX-et kipróbálni nem a legdrágább 990FX chipsetes lapokban kell - mert mi van, ha egy bűn rosszul sikerült kockát kaptál éppen? Van egy bűn rosszul sikerült kockád egy méregdrága lapban, na faxa. Persze ha duzzad a plasztikkártya a tárcában, akkor nincs gond, de nem ez a jellemző annál, aki az AMD-t favorizálja...Szóval inkább ki-ki a költségvetéséhez mérten olcsóbb lapban kezdje inkább feszegetni az FX határait, és ha netán egy alap 970-es Asus vagy Gigabyte lapban is csapja az 5 GHz-et 1.2 V-on akkor biztos érdemes tenni alá egy Sabert, hogy megtudd, mit bír még. Itt az aprón még viszik egy darabig az alap, alig használt FX lapokat a népek, és ugyanitt Sabert is talál néha az ember, most már egyre kisebb különbözettel meg lehet húzni a cserét.
Az értelem mindenesetre a fentiek mellett szól. Ellenvélemény esetleg...?Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Omli85
őstag
válasz .zSoLTi. #66071 üzenetére
Normál használja mellet elég jól teljesített az a hűtő, de 36-37K a proci árazása 37K környékén már 8320E-t kap az ember és azért szerintem nem mindegy, főleg ha alaplap van hozzá.
OC mellé így is úgy is kell erősebb hűtő szóval max akkor érné meg a dolog ha valami gyengébb lapban lesz használva és nincs tervezve OC-se és nem kíván extra összeget költeni a hűtőre .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok,
Az FX 6350 Wraith cooler változat kapható itthon valahol? Mindenhol a sima BOX-ot találtam meg.
Youtube: Knobber
-
antihero0112
tag
válasz Omli85 #66068 üzenetére
télen nekem is megy 4,8Ghz, sőt 4,9 is normális fesszel, csak néha a lap már elfogy alóla, mondjuk én pont játékra használom, az i7-et meg videóvágásra, és zenélésre, az i7 netre sincs rákötve, nehogy beszopjon valami vírust, fő a stabilitás. AMD-vel meg elszórakozok, OC meg minden.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz antihero0112 #66067 üzenetére
Épített víz van rajta de mindennapi használatban így sem használom 4.8-on max bencheltem vele.
Bootoltattam már be 5GHz-n is de tesztek nem futottak le mondjuk 4.5 és 4.8 között nem igazán vettem észre különbséget de 5GHz-n azért látványosan pattogósabb az egész gép . Csak hát rám szólnak Paksról, hogy vegyek vissza mert nem bírja a reaktor... xD
Plusz nálam ha már vizezve van 65 fok környékére lőttem be a számomra elfogatható kupak értéket ezt meg többnyire IBT-vel tesztelem mert videóégetés alatt kb annyira melegszik el a kupak mint IBT alatt így jelenleg a 4.5 ami belefér télen esetleg a 4.8 mert olyankor úgy is fűteni kel la szobát .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz Tomko78 #66061 üzenetére
Nem minden kocka ilyen csoda kocka ám hogy 1.2-val viszi a 4.5-öt és nem feltétlen csak lap függő jelenség ez. Az enyém Saberben van hót nem izgatja... 1.488 kell neki a stabil 4.5-höz a 4.8-hoz meg 1.55+ .. .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Match
tag
En irtam rosszul, siman bootol a rendszer a windows indul ujra par masodperc utan.Arra gondoltam megkeresem a maximum frekit elfogadhato feszen es ugy hagyom.Nagy a gyanum 4 Ghz lesz 1.4-en, mondjuk ez is jobb mind az osszevissza ugralo turbo ami felugrik 1.45 voltra is.Akkor apm off? Valahol olvastam giga lapoknal nem igazan ajanlott kikapcsolni.
Koszi mindenkinek a segitseget.[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Szia.
Pedig C6-nak mennie kéne bizony, ha amúgy stabil az OC. Rögtön startnál újraindulás vagy nagyon-nagyon kevés feszültség miatt szokott lenne, vagy van egy giga "specialitás" (uefi-s betegség) amiről hallottam, nevezetesen; hogy ha nem kapcsolod BE uefi-ben a turbót (nem tudom hogy hívják ott pontosan, hagyományos bios-ban nálam CPB (core perforemance boost)), APM ettől függetlenül természetesen ki lehet és ajánlott is kikapcsolni, - ahogy minden FX-es tuning ajánló kb. ezzel kezdődik, és mivel APM nélkül gyakorlatilag nem működik a turbó, ezért ez semmi gondot nem is okoz - , de valamiért gigánál ha turbó is offra van téve, többszöri ujraindulás lesz az eredmény rögtön start után. Ne kérdezd miért, már akkor se értettem amikor múltkor írta valaki, de ez volt rá a megoldás, lehet nálad is beválik (röviden turbo ON, apm OFF). Egy próbát megér.
(#66061) Tomko78 : Nem kell ide 990 lap, azért az 970-es UD3P nem egy asrock hűtetlen 4+1-el
Hiába hangoztatjátok itt sokan sokszor, hogy bűn nem tuningolni meg FX tuningra teremtetett, a szomorú igazság az hogy ez is csak egy processzor, és nem minden FX-et lehet jól tuningolni, tehetsz te alá száz ezer forintos alaplapot is, aztán ha a prociba csak ennyi van, akkor mid van?! Van egy jó drága, gyengén teljesítő rendszered, ugye megérte? A legjobb 970-es "kis" lapok igen is ki tudják hozni a maximumot az FX-ekből, már amelyikből ki lehet ugye, mert továbbra is 98%-ban processzoron múlik meddig mennek és hogyan, ezen a szinten már a lap nem igazán tényező.No Comment
-
Match
tag
4 Ghz 1,375 volton ujraindult IBT very high alatt,1,4-en nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
Match
tag
válasz Beretvás #66052 üzenetére
4Ghz-en lefutott az IBT very high-on gond nelkul, nagyon ugy nez ki elvesztettem a szilikon lottot
Mondjuk Overwatchra eleg , siman kihajtja a 960-at. Elduzzogok meg 1-2 evig aztan teljes konfig csere.
Remelem bevalik a Zen .[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
12 + 2 fázis csak elég , e miatt vettem ezt a lapot , fázisok csak nem lehetnek a gyenge láncszemek 4 ghz 1.28 V stabil vagyis alapfeszen , beletennéd egy 990 Fx alaplapba máshogy muzsikálna lehet a cpu
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
-
Tomko78
őstag
Vagy lehet az alaplap se az igazi hozzá , én úgy látom a Phenom II voltak inkább cpu függök , már a Fx inkább a alaplaptól függ jobban , jó a cpu is számít de nem annyit mint a szép aranykorban a Phenom II 965 Be -el
-
ViZion
félisten
Ram beállítások, táp, extra fesz még... ezeket teszteld. Bár a tápod márkára nem rossz, de táposban megmondják, h lehet-e ez ok.
IBT-t futtass 3 kör very high is elég.[ Szerkesztve ]
-
Match
tag
Sziasztok.
Azzal a problemaval fordulok hozzatok,hogy adott egy fx 6300+970a-ud3p.
4.2 Ghz vcore 1.4, 1 ora prime stabilan lefut de ha bekapcsolom a C6 state-et bootolas utan par masodpercel ujraindul a gep.Sok helyen utananeztem azt irjak ,hogy ha atomstabil az oc akkor c state bekapcsolva nem kellene gond legyen.
Elore is koszonom a valaszokat.Minek inni és vezetni? Ha lehet szívni és repülni...
-
Omli85
őstag
Én inkább azt mondom, ha Aida alatt így melegszik nehogy rá küldje az IBT-t ...
Teljesen egyértelmű, hogy el fognak szállni a hőfokok felesleges megkínozni a rendszert, nálam is bemegy ebben a jó időben 65fok fölé a kupak videóégetés közben (hűvösebb időben meg IBT alatt nem éri el a 65 fokot szal ez ilyen..) többnyire 28-30 fok körül mozog a szoba hőmérséklet szóval ezen nem csodálkozom, hogy jobban elmelegszik huzamosabb terhelés mellett.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Plasticbomb
addikt
válasz pRoject22 #66047 üzenetére
NE Aidaval tesztelj, nem terheli be rendesen, nem tudja megtérdeltetni. Használj FX patches Intel Burntest-et, vagy Linx 0.6.4 ha jól emlékszem, ami még tényleg meg tudja tekerni a procikat.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
ViZion
félisten
válasz pRoject22 #66045 üzenetére
Szuper proci amúgy, freki változó, 4,4-4,8, attól függően, h mennyire tömődik el a blokkom
-
ViZion
félisten
válasz pRoject22 #66043 üzenetére
Kicsi. Ha gondolod írok rá 500 W-ot, és megnyugszol...
Nálam meg ez van, 1,48 V-on és játék alatt felfűti. Mondjuk csak 1 venti van rajta...Aida teszt nem teszt, IBT-t neki.
-
ViZion
félisten
válasz pRoject22 #66041 üzenetére
Kicsi az a radi... vagy orkánt csinálj rá push-pull-ban, de sztem akkor is elfogy.
-
őstag
Sziasztok!
Akinek esetleg FX 9370-van és jártas a témában az tudna nekem segíteni a következő problémában?
Van egy ASUS Crosshair V formula Z lapom egy FX 9370-el amin CoolerMaster Nepton 240m vízhűtés van, namost eddig ezt a procit 4,9 en járattam és terhelés közben max 52-54 fokra melegedett fel.
Most,hogy egy picit melegebb lett az idő észrevettem ,hogy 65-70 fokig is felszökött a hőmérséklet, hozzá kell tenni, hogy havonta kifújom sűrített levegővel a gépet a hűtőbordákat is. Pasztázva akkor volt mikor össze lett rakva 2015 novemberben.
Most kénytelen voltam levenni alap órajelre a procit így alapjáraton 34 fok terhelés alatt pedig 52-54.
Valakinek esetleg ötlet,hogy tudnám lehűteni még jobban vagy valami egyéb?
A hűtést úgy raktam össze, hogy a ventik a gépház tetején vannak kilógva így kintről szívják a hideg levegőt a hűtőre.
¯\_(ツ)_/¯
-
Hencso
Ármester
válasz perfegor17 #66034 üzenetére
nem tudom hogy hirtelen hova tűnik el 100fps.. hisz akár honnan is mézük az a fps drop még ha nincs is lag határ közelében elég bosszantó asrock lapom nekem is volt mégpedig egy fataliti profesional 990fx 12+2 vrm.. csak ép kiderült a deszka múltja hogy a hangkari meg sült... néz át minden csatit a gépben az első tippem a második pl cpu újra pasztázás meg a vga is át eshet egyen baja nem lesz tőle + kompresszorral portalanítsad.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Methionyl
senior tag
válasz Stylerr #66033 üzenetére
Azt hiszem ugyan ilyen tápom van, csak 550-es kiszerelésben. 1.356V @4,5Ghz simán viszi.
Annó csináltam egy mérést:
Idle: ~ 65W
only proci terhelés (IBT VH): ~ 300-330W
De ha játszol, nem lesz ennyiThey can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Pancsermeste
őstag
válasz perfegor17 #66036 üzenetére
Azért csak monitorozni kellene.
Pl. ilyen Fraps+Aida report jól mutathatja a CPU/GPU - órajel/feszültség/hőmérséklet/FPS viszonyát.(#66033) Stylerr: A CPU 12V-os ág max 20A-rel terhelhető, de mivel a VGA oldali ág is kap terhelést, így én max 18A-re számítanék. Olyan 4,5GHz-ig elégnek kellene lennie, de ez az igényelt CPU fesztől is függ.
-= Pancsermeste® =-
-
ViZion
félisten
válasz perfegor17 #66034 üzenetére
Kellene vmi progival logolni a frekiket, hőfokokat...
VRM hőfokra nem lehet adni, mert a gap pad nem mindet fedi sokszor... próbálj meg oda rakni egy ventit, ha a 20 percből több lesz, akkor ott a hiba. Mondjuk a 90 fps is szép, mire kell több?
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy kis problémám és alaplapra vagy procira gyanakodok. Battlefield 4-ezek és amikor belépek a játékba szépen megy a játék kb 170-180fps-el kb 15-20 perc után 80-90 lesz.Alaplap asrock 990fx fatality prof a proci meg fx-8300 8x4,5 Ghz.Videokártya nincs tuningolva az gyárin megy.cpu hűtés arctic liquid freezer 240.Valami melegedést tippelek de ti jobban vágjátok ezeket.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Stylerr
addikt
Köszönöm a válaszokat. Akkor 4ghz fölé mehetek. Viszont most jutott eszembe, hogy a Chieftec 500W-s tápom is bírni fogja?
-
Omli85
őstag
válasz .zSoLTi. #66029 üzenetére
Azért írtam kocka kérdése többnyire a 4.5 sima liba 1.45-el kivéve nálam az enyém pl 1.488-on IBT stabil 4.5-ön 1.5+ kell a 4.8 hoz .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Stylerr
addikt
Tudom, minden proci más és más, de egy M5A97EVO r2.0-ás lapban mennyit kellene kb bírnia egy FX-8320nak, Schyte Mugen 4-es hűtéssel? (Tapasztalatokat is várok, hogy kinek mekkora órajelen ment, és mekkora fesszel.)
-
Leon77
őstag
válasz Omli85 #66024 üzenetére
Azért nem hinném, hogy a táp az, mert az kívülről szívja a levegőt és hamarabb eldobná magát, soha nem volt vele még gond.
Egy 620-as chieftech. De nemsokára úgy is szétszedem, mert cicereg benne a venti és kicserélem.
Levizezem a vrm-et, aztán kíváncsi leszek, mindenesetre elkezdtem logolni az értékeket, ha elhasalna, bár szerintem ekkora feszen nem fog.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
Sziasztok!
IBT very high akárhányszor lemegy. Viszont olyan problémába ütküztem most, hogy melegebb van, hogy 1,5, 2 óra játék után (bf4) fekete képernyő, restart és a következő üzenet.
warning cpu overvoltage ??? mindezt 1,423 core fesz mellett. Most vissza vettem 1,4-re. Lehet, a vrm túlmelegedés az oka? (már intézem a vizezését). mert gondolom hiába a szellőztetés a 70 fokos vga csak felfűti a házat rendesen.
-
ViZion
félisten
válasz Johni5 #66018 üzenetére
+1
És még mennyit lehetne javítani ezen a régi designon...
Tápcsati minek ekkora? Vannak már beépített paneltápos lapok, amik csak 12-24 V kapnak, kész. Miért nem elég a molex? Vagy ha már ez a durung, miért nincs elfordítva? CPU tápcsati miért van minden lapon szar helyen? Miért nem hagynak cpu tápcsatinak helyet a házakon (a többségnél alaplap ki tápcserekor)?
Miért rakják beteg helyekre a sata csatikat sokszor?Miért nincs egy szabvány csati a power-reset-LED kombóra? Miért rakják sok lapon az elemet a VGA alá? Ram slotokat miért nem döntik meg kicsit oldalra, h a hűtő ráférjen lazán? 30k laphoz miért kell még ventivezérlő? VGA-t miért nem fordítva szerelik, h jobban el lehessen vezetni a hőt?
Hirtelen ennyi. De biztos találnék még...
-
Johni5
őstag
Mennyivel könnyebb lenne hűteni,ha állítva szerelnék a feteket.Már csak azért is,mert most így gyakorlatilag a nagyobb hőleadó felületet a lap hűti.
-
Leon77
őstag
válasz Riccsiz_h #66012 üzenetére
Szia!
Nekem volt korábban ugyanilyen lapom.
Ugyanezt csinálta nekem is.
A VRM fölé tettem egy 8 cm-es ventilátort. Ugyanolyan hűtőm volt, mint most neked. Ahhoz rögzítettem gyors kötözővel. ( a hűtő aljához).
Utána megszűnt a trottling. de!!! Ezzel a lappal sikerült 4 GHZ-re húznom a 8320-ast úgy, hogy alul feszeltem. Az összefoglalóban le van írva. (és akkor sem trottlingolt, bár az a hűtő elég vacak)
Esetleg keress meg privátban, segítek a kezdeti beállításokkal.
-
lee56
őstag
Igen, ilyenkor kap az ember a fejéhez, hogy ez hogy lehet, pedig ha jobban utánanézel előtte (vagy tájékoztatna a boltos), pár száz! forintért drágábban vehettél volna EVO R2-t is ebből a tipusú asusból is, és azzal már nem lenne gondod.
Egyébként nem biztos hogy a melegedés a probléma, azt egy lézeres hőmérővel mondjuk lecsekkolhatod, ha van. Ott a nemrég linkelt képeken nagyon jól látszik a hűtetlen VRM tápáramkör a CPU foglalat fölött, azt megméricskélheted, ha 70-80 foknál magasabb (terhelés alatt persze) az gond lehet, de egy ráirányított ventivel segíthetsz rajta. De szerintem nyóc-magos FX-hez, még ha nem is tuningolod, akkor is egyszerűen kevés a gyenge 4+1 fázis, ami azon az LE lapon van. Nem bír annyi kakaót adni amennyit az FX kérne, ezért visszavesz, ezért droppol a feszültség, vele a fekvencia, amiért meg utána az FPS. Ezen meg csak CPU feszültség csökkentéssel segíthetnél, de az sem biztos hogy elég és ráadásul a stabilitásra sincs garancia, és sokáig tart kitesztelni az optimális minimum feszültséget. Mondjuk alaplapcserén kívül sok mást egyebet nem igen tehetsz sajnos.
No Comment
-
synthattik
aktív tag
Szia az le végződésű lapok általában a gyengébb kategóriát képviselik.
A vrm pedig a feszültségszabályozó rövidítése angolul,az adja a kraftot,és mivel a tiéden nincsen passzív borda,ezért valószínűleg elmelegszik,és jön a throttlingnak nevezett szupercsoda,hogy az alaplap brutálisan visszaveszi az órajelet,hogy megvédje a lapot.
itt van a te alaplapod:Itt van a komolyabb evo r 2.0 ugyan ebből a típusból.
Bal oldalt a kimenetekhez közel látod azt a nagy bordát,az ami passzívan hűti a feszültségszabályozót,de egyébként annak is kell 1 kis légáramlat.
Gondolom mikor vetted nem nagyon tájékoztattak,hogy ez az alaplap ilyen formátumban karcsú lesz 1 ilyen étvágyú procinak.
Ajánlanám,hogy cseréld inkább,ha tudod,ha nem akkor meg marad a venti.
üdv -
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz Riccsiz_h #66002 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásokat
Természetesen 6 havonta megy a teljes takarítás és a pasztázás. Még olyan kérdésem lenne hogy az említett "VRM-re hűtés" mit takar vagy hol tudok utánanézni ? (tudom Goole de ha van esetleg valami speckó oldal/írás ahol nézelődnöm kéne). Feszültségeket pedig a leírás alapján igazítani fogom.
Amúgy picit elszomorít hogy azt hallom hogy ennyire vacak alaplap lenne, mert a gép összességében elég drága volt (és a lap is bele volt 25k-ba) és eddig "csak" a hűtéssel volt probléma semmi mással
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
antihero0112
tag
válasz antihero0112 #66005 üzenetére
-
A lapod throttlingol. A VRM-re tegyél aktív hűtést, az valamennyire segít illetve ha nem akarsz órajelet emelni akkor vedd vissza a feszt. Így tovább fogja bírni, de csodára ne várj. Esetleg még vedd le a hátlapi panelt, hogy a VRM-nél is jobban tudjon a levegő járni, bár ez inkább halottnak a csók. Meg is fordíthatod a légáramlást, hogy egyből friss levegő menjen oda és ne a CPU meg a VGA meleg levegője.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
ViZion
félisten
Szerintem akkor is mondtuk, h ez egy butított lap, semmit ne várj tőle...
És igen, az összefoglalóban írtakat át kell olvasni, be kell állítani, mert most kb. ennyit lehet mondani: összefoglaló, beállítás tesztelés. Ha nem jó, akkor lap csere.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Kb. 1 hónapja írtam ide a topicba melegedési problémák miatt, de sajnos csak most volt vele időm foglalkozni újra. Köszönöm az akkori segítségeket
Tehát ASUS M5A97 LE R2.0 alaplap, egy FX-8320 (semmi tunning) + Cooler Master EVO 212 a szettem.
A problémám pedig: az utóbbi 1 évben főleg ha meleg az időjárás (ezáltal a szoba is melegebb) sok játék közben hirtelen droppol az FPS-em (mondjuk 300-ről 40-50-re) egy olyan 10-20 másodpercig majd ismét rendben megy minden 5-10 percig. Minél tovább játszom annál gyakrabban fordul elő.
Csináltam egy Inter Burn Testet és a hozzá mért értékek:
Amikor droppol az FPS-em akkor a CPU (a leírás szerint amit olvastam ez a tokozás hőmérséklete) 64-68 fokja visszakúszik 58 körülre és akkor jön vissza az eredeti FPS szám
Még a topic leírásában szereplő finombeállításokat nem végeztem el, mert gondoltam előbb megosztok több információt hátha mással van a baj. Esetleg nem tudom mennyit számít de ilyen gépházam van:
1 CPU hűtő + 4 ház ventilátor van benne (paint tudásommal bekarikáztam hol vannak benne nekem a ventilátorok )
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Badlof2k
senior tag
Énis most kivarok hogy alakulnak az árak a piacon boltokban aztán meglátom mi lesz ár/érték arányba a legjobb szóval már alig várom hogy válthassak
"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- NBA és kosárlabda topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest