Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz djsiegfried #67898 üzenetére
Hosszú idő után szerintem Te vagy az első, aki elolvasta azt az összefoglalót, és nem azzal kezdte, hogy állítsuk be a bios-át. Dícséretes, ezért jár valamiféle plecsni asszem!! Orányos kolléga erősítsél meg...
Keresztapám: Mi az hogy nem láttad, ez kultuszfilm!!!!! Majd privátban adok még néhány "muszáj megnézned" filmcímet!!!
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
ViZion
félisten
válasz djsiegfried #67896 üzenetére
A link is az
katt a képre.Összefoglalót olvasd el.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz djsiegfried #67894 üzenetére
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
djsiegfried
tag
Üdv
Megnéztem az értékeket a MITben:
Cpu Vcore: auto
NB Core: auto(Vcore: 1,320V, Dram: 1,488V)
Köszönöm a segítséget.
Most, hogy beleolvasgattam a leírásokba, észrevettem, hogy egyáltalán nem értek a számítástechnika ezen részéhez. Először nem értem a ''vegyen i5-öt'' részt, de most már világos. Gyakorlatilag alapbeállításokon használtam majdnem 2 évig a gépem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire rugalmas illetve szabad az AMD oldal.
-
M0ng00se
őstag
válasz djsiegfried #67892 üzenetére
Üdv!
Feszkót is írd le ne csak az órajelet Ezt a lapot szokták ajánlani , én nem próbáltam de jónak tűnik persze nem a brutál oc-ra. VRM az mindig melegszik, meg az nb is...V6
-
djsiegfried
tag
Sok hasznos dologra leltem itt időközben. Nagyon köszönöm a részletes leírásokat.
Igazából egyetlen kérdésem lenne, hogy a jelenlegi alaplapom (Gigabyte 990 FXA UD3 Rev 3.0) rossz választás volt-e, mert olyan szinten melegedik a Mosfet és a NB, hogy menet közben és még lekapcsolás után is pár percig süt. (alap 4.0 GHz-en van az FX8350-esem.)Köszönöm szépen előre is!
-
djsiegfried
tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy FX8350 frame droppok esetén jó topikban járok-e?
Köszönöm!
-
lee56
őstag
Hát, elég sok fokozata van ennek is, kezdjük a leg roszabbal; amikor annyira kevés feszt állítasz be egy adott szinthez amitől rögtön lehal a processzor, ilyenkor BIOS ezt észleli és megvéd egy halom hibás számítástól, azáltal hogy nem engedi még bootolni sem a gépet. Néhány modernebb lapon már van ilyen esetre is könnyű megoldás, automatikusan újraindít és alapbeállításokat megpróbálja visszatenni, és kapsz egy figyelmeztetést hogy nem sikerült valami jól a próbálkozásod , régebbi lapoknál ilyenkor bizony kézzel kell "CMOS clear" jumperrel szórakázni, hogy működőképes legyen ismét a masina.
Következő szint; amikor már ezen a BIOS checken átjutsz a beállított fesz-el, mégsem elég a stabil a működéshez, és vagy már boot folyamat közben, vagy utána windózba érve, beafgy vagy csak simán ujraindul.
Tovább növelve a feszültséget, de még mindig nem lesz teljesen stabil, ilyenkor sikeres boot után általában valamiféle terhelés (kicsire is) hatására fog elhasalni, ilyenkor jöhet a BSOD ami ma már kék szmájlis SOD inkább (hajrá win10)
Egyik legszebb szint ezen túl következik; ez már szinte bújócska, látszólag stabil beállítások akármilyen szinte random módon elhasalhatnak, de van hogy hetekig megy hiba nélkül, és átmegy mindenféle nehéz teszten is.
Aztán ezen felül már kezdődnek a majdnem teljesen stabil beállítások , IBT, Prime, Linx, OCCT, ezekkel a kis ördögűzőkkel lehet nyüstölni órákon át, hogy minden körülmények között tényleg stabil beállítást lehessen kihozni, de ez általában sok időt és energiát követel, mind a tesztelőtől, mind az áramszolgáltatótól
(#67876) amdxp2 : Na jó, azért a lekvárnál talán jobb lesz.
No Comment
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz subaruwrc #67886 üzenetére
Tud egy s mást, én nagyon szeretem ezt a lapot. A thermal radar funkciója pedig nekem nagyon bejön. Minden ventit be tudsz lőni, és azt is megmondhatod, hogy melyik ventilátor mely területekhez tartozik. Pl. ha az usb3 részen mért szenzor melegszik, akkor az alsó ventit kezd nagyobb teljesítményre kapcsolni, mert arra állítottam be, hogy az a venti oda fúj. Ha a cpu kezd melegedni akkor a felső, + a két cpu + a ház hátulja kezd el tekerni. Sokan nem szeretik, nekem nagyon bejött az asus utility-je.
Utálatos viszont az, hogy néha buggos. Vannak néha mérési hibái, kb 1 héten 1x. Van hogy olyasmit mér amit nem kéne. Pl. pont múlthéten egy pillanatra 128 fokot mért a cpu hőmérsékletre, és már jött is a riasztás, holott 45 fokos volt, és volt egy csúcs kb pár tized másodpercre amikor 128 fokos lett. Azonnal kiléptetett mindenből...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
subaruwrc
félisten
válasz Jakuskacsa #67885 üzenetére
hm.okos lap
azt jól tetted hogy megakadályoztad a meleg beszorulását oda,jobbat nem nagyon lehet. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz subaruwrc #67884 üzenetére
Melóban vagyok, szóval nézd el ha a netről halásztam egy képet, de íme a saber lap ennyi senzorral dolgozik. (tudom kínai, de ettől jobbat nem találtam). A vrm 2 helyen is van mérve, egy fönt egy középen. Egyébként teljesen rendben van a bordák hőfoka, mindkét helyen "rendesen melegszik". Azótta annyit próbáltam, hogy egyel lejjebb tettem a vidkártyát, akkor az melegedett úgyhogy visszaraktam, inkább eltakarítottam a ház elejéből mindent, és még egy harmadik ventit tettem be úgy, hogy pont a cpu hűtőborda és a vidkártya között szépen takarítsa kifelé a levegőt. Azótta nem szorul be a levegő oda. Ettől függetlenül a mad max az egyetlen játék ami a mai napig képes ezt a környezetet előidézni, tény, hogy nem látok már 80+ fokot arrafelé, de simán elfűt 60-65 ig így is, míg más játékok megállnak 45 foknál. (nyáron mért adatok)
-
subaruwrc
félisten
válasz Jakuskacsa #67880 üzenetére
valami mobo tempet vissza jelez a lap,de a konkrét vrm alkatrészek környékén szerintem nincsen szenzor.
azért fűtötte be az nb-t mert a heatpipe össze van kötve a vrm bordával plusz alulról befűti a vga terhelés közben és kész is a kohó.
csak hűtött,összekötött heatpipeos lapban lehet ezeket járatni hosszabbtávon,de még ott is elbukhat azon ha nincs rendesen lecsavarozva a borda és egyébként középtájon szinte hozzá se ér a gap padhoz a fet.
olyankor majdnem langyosnak vagy hidegnek érződik a borda,a lap mégis ég alatta. -
Jakuskacsa
senior tag
Egyszerű a válasz: Hogy tudjam hogy egy hajszál választ el a jó beállítástól, vagy nagyon messze vagyok.
Ha minden más lefut kivéve ez az emulátor, akkor nagyon keveset kell finomhangolni. Ha már hamarabb elbuktam, akkor nagyon messze állok a "jótól"A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Out
addikt
válasz Jakuskacsa #67880 üzenetére
Megengedsz egy laikus kérdést? Miért nem az emulátorral tesztelsz egyből, ha az csak pár perc tesztet igényel?
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
RazoR
veterán
Ha instabil a tuning akkor jól gondolom, hogy be sem bootol a gép, vagy BSOD lesz egyből? Illetve ha a tesztet nem bírja akkor szintén BSOD vagy fagyás?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz subaruwrc #67879 üzenetére
Nálam saber lap, 8 magos @4,7G-n, ventik hab beállításaihoz hasonlóak. vrm max 65 fokos volt eddig, prime, vagy ibt alatt. (az már más, hogy a cpu mennyi volt ekkor ). Nálam a gyenge pont (amit a mai napig nem értek), az a pci1 -nél levő sensor értékei. Volt már hogy 85 fokosnak is írta ekkor már küldte a riasztást a thermal radar. És érdekes, hogy nem cpu nyúzás alatt jött ki, hanem kb 4 óra mad max után jött a piros riasztás a játék alatt, hogy túlléptem a kritikus 84 fokot... Azótta sem csinált ilyet, lehet bug volt, viszont a mad max játék továbbra is elfűti ezt a területet, és csak ez...
Megmondom őszintén ezek stabilitás tesztek mindenkinél más és mást jelentenek. Én ibt 10 kör, és legalább 3 játék ha tesztelek. Semmi értelmét nem látom a prime 4-5 órás teszteknek. Nekem játék alatt legyen stabil, aki szeret ennyire tesztelgetni ám hajrá, de fölösleges nyírni szerencsétlen lapot szerintem ezzel. Nálam a bevált módszer: ibt 10 kör, aztán crysis 3 -(itt sokszor elhasal még akkor is ha az ibt jó lett), Dying light, majd a végső challenge egy egyszerű nintendo emulátor. Itt az esetek felében elhasalt még akkor is, ha minden más jó volt. Annyira érzékeny a rossz tuningra, hogy 2 percen belül kivág a marioból/tankos játékból, ha nem tetszik neki a feszelés, vagy a Mhz.
[ Szerkesztve ]
-
amdxp2
tag
válasz Beretvás #67861 üzenetére
20 fokot? Az szép, akkor asszem elköltök megint egy kis pénzt...
(#67870) RazoR8402
Igen, nézem...valóban nem olcsó, de ha jó akkor nem érdekel csak működjön...Küszködök a hőfokkal mint az állat, pedig csak 4,4-en vagyok... Szeretnék játék alatt 50-55 fokot látni, de még nem okés pedig van már 5 venti a gépbe+a hűtőn 2...(#67872) lee56
Persze, biztos hogy nagy szerepet játszik benne a sok venti, de jó paszta+jó hűtőventi a procin biztos sokat dobna nálam is[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz subaruwrc #67855 üzenetére
Ugyan nálam sosem melegedett túlzottan a VRM, kíváncsi vagyok erre mit mondasz, így használtam ~2évig 1.5V társaságában a 8320ast 5060Mhz-en: [link]
Ami nem látszik teljesen, az alaplapi tálcán az NB/VRM/Socket trió alatt van közvetlen egy nagy kivágás, amin keresztül a jobboldalba épített venti direktbe telibe fújta ezt a hármast.
Btw, aki azt hiszi sok venti van a gépében.., nos.. challenge accepted..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Balathruin #67871 üzenetére
Ehh, mit is mondtál?
OK, meg lettem nyugodva.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Balathruin
veterán
válasz ViZion #67866 üzenetére
Tessék, oktatóvideó.
Július óta rendszeresen irkálok, hogyan tűntem volna el? Csak FX hiányában nem annyira sűrűn. -
ViZion
félisten
válasz Balathruin #67864 üzenetére
Hejjj! Szia! Azt hittem eltűntél, rókaképű medvevagymi!
-
subaruwrc
félisten
válasz Balathruin #67852 üzenetére
relatív mi a sűrű
nekem az a tapasztalatom hogy a 8 magos fx-ek alatt semmi nem húzza túl sokáig. -
subaruwrc
félisten
válasz Balathruin #67850 üzenetére
könnyen lehet hogy a házba építve,toronyhűtés alatt sült meg. kevés légáramlattal lehet akármilyen jól megtervezett,a hőség egy idő után megöli.
-
subaruwrc
félisten
válasz Balathruin #67844 üzenetére
igen
volt egy gép szervizben amiből 2 garnitúra lap meg cpu ment el pedig hűtve volt a vrm is.. -
Pixx96
aktív tag
válasz Jakuskacsa #67847 üzenetére
Nekem volt bent egy 1/2 tesztig anno mikor volt az a lapom egy 8320-as haver mikor le rendelte procit lapot meg később.áthozta hogy megnézzük be tettük használtam 1 napot benne. Csak cod2-ztem vele ami max 1 szálat használ kb ott képes volt throttlingolni állandó jelleggel 250fps-ből lett 30-40 és akkor fx tuning ready lap mi ? prime95 alatt el durrant volna kb pedig az Asus szerint megy benne
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67846 üzenetére
Akkor az am3 ba kell meghirdetni nem az am3+ ba, mert max arra jó, amire Te is írod. Nem lenne rossz az a 6 magos phenom. Hogy is fogalmazzak: Nyers erőben jó a maga nevében, még a mai játékokat is megmozgatja, főleg ha húzott a kis dög. Viszont öreg, architektúrában elmaradott, utasításkészletben hiányos az új tesókhoz képest. A szívem mondaná, hogy jó, mert jó (imádtam a phenom II cpu-imat - volt vagy 4-5), de... max 1 év, és szerintem végleg kevesek lesznek (új) játékra.
-
Pixx96
aktív tag
válasz Jakuskacsa #67845 üzenetére
Nekem volt ilyen és annyira nem volt rossz így beállítások szempontjából tényleg jó bios felület de nem egy fx alá nekem egy phenom ii x2 555 ment bent 4g-n és kb annyi max még egy phenom ii x4 el megy bent alapon azt kész
Egyébként egy 1100t mennyire jó még manapság ? egy igazi 6 magos dög Volt olyan itt aki phenom ii x6 ról váltott?
-
Jakuskacsa
senior tag
-
lee56
őstag
válasz Jakuskacsa #67840 üzenetére
Na igen, MSI-vel ellentétben ők rendesen képviseltették magukat minden szinten már az elejétől fogva AM3+ vonalon, de bár csak ne tették volna, akkor már inkább az MSI.
(#67842) subaruwrc : Ez azért meglepő, mégiscsak egy még most is 60 ezer HUF-os alaplapról beszélünk. Azt hittem csak az alsó, alsó-közép kategóriát cseszték el nem "kicsit"..
No Comment
-
Omli85
őstag
válasz whited #67839 üzenetére
Kb soha mert amit olcsón be lehet szerezni és el lehet adni drágán az még több hasznot termel :]
(#67840) jakusj: igen épp akartam írni, hogy azért vannak ott is kivételek. Nekem a Killerrel is csak annyi bajom volt, hogy nem 4.5+ OC-ra lett tervezve pedig amúgy az életben nem cseréltem volna le. Így viszont az első ASrock deszkám ami kicsit keserű szájízt hagyott maga után de összességében én még mindig csak pozitívan tudok beszélni a márkáról. Ettől függetlenül persze a tények azok tények vannak/voltak "érdekes" lapmegoldásaik..
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67838 üzenetére
segszikla (asrock) nevével óvatosan a topicban! Nem sok jó minőségű lapja van fx alá... (persze itt is vannak kivételek)
whited: Évvége fele szerintem... de nem gondolnám, hogy akkora áresés lesz, hogy féláras lenne minden. Függ ez attól is, hogy épp az eur/usd merre mozdul a forinthoz képest. (Mo.-on nem nehéz elérni, hogy naponta több tízforintos kilengése legyen, csak valaki köp valami okosat, oszt már megy is az egekbe minden valuta)
Tanult kollégám meg lehet elmondta a tutit
Az asrock egyébként kék oldalon elég jó lapokat gyárt, csak valahogy a vörös oldalon "naggyázta" el a tervezést
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
Ebből itthon mikor lesz valami érzékelhető?
Amd akcióóóHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
subaruwrc
félisten
miért ne használjunk csupasz vrm + torony hűtés kombinációt 8 magos FX alá part 1:
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #67812 üzenetére
Nos igen nekem is szerencsére a táp a visszafogó tényező .
630W-s TT Berlin (nem a gagyi verzió hanem a normális)
1.56v+ kell nekem a "benchekhez stabil" 5GHz mellé, stresszteszt természetesen kb felejtős mert így is 640-650W-t ránt a falból (alsó hangon) ami igencsak a tejesítő határán túl van a tápnak... konkrétan hősugárzóként üzemelt míg lefutott pár teszt . Mert hát a húzott FX mellé húzott 390 dukál ami megint csak a kis étvágyáról híres ugyebár .[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Kolbi_30
őstag
válasz rantotthusi #67826 üzenetére
544 pont
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
bivalyolo
őstag
-
rantotthusi
tag
sziasztok nekem egy fx 6300 4,4ghz-en megy és a cinebench r15 ös verziójánál a cpu 522 pontot kap ez megfelelő érték a 4400 mhznek? Mármint aki járt ennyin az is ennyit kapott?? Legyetek kedvesek csak azok irjanak akik tesztelték már így!
-
Beretvás
veterán
mondjuk ugy hogy 1.5 fölé azért ne menj tartosan. bár vannak itt sokan akik ennyin vagy felette használják. de ott már hüteni is tudni kell. a hömérséklet ne menjen tartosan 75 fölé tesztek alatt.. játékok alatt meg jo volna 65 alatt maradna. mire leirtam már kaptál is választ...
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
válasz Jakuskacsa #67814 üzenetére
Kutya77 koléga adod neki 1.7vcorét is én a 8350 1.56 nál meg álltam 8320 asomnak sajnos 4.6ghz a vége efölött már nagyon izzad meg instabil lesz ...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
RazoR
veterán
Megint olvasom a topikot és kedvet kaptam a tuninghoz. Tudom sokszor feltették már a kérdést, de mennyi a max ajánlott fesz illetve hőmérséklet amivel még tuti nem teszek kárt a kockában vagy a lapban??
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Habugi
addikt
válasz Beretvás #67813 üzenetére
Az a szép hogy mint később kiderült jóval kevesebb fesz is elég neki 5.3 - 5.4ig..
(#67814) jakusj:
A hoppá.., ha tudod hűteni nagy baj nem történhet.., nálam is sokkal inkább a táp lehetett a ludas sem mint a fölöslegesen fölélőtt fesz.
(#67816) jakusj:
Nagyon kíváncsi vagyok mit mondasz majd azokról a ventikről, tényleg elég nagy brahi először max rpm-en hallani őket..
(#67817) Razer6666:
beretva vaze, levettem h poén volt, pont jól jött ki a megbízható eladós téma után közvetlen..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
Bezony így volt sajnos, barbár állat voltam, az az 1.6V-os Crysis3 nem kellett volna..
Btw..
"egy integrált hangkártya kis áldozat volt a tuning oltárán"
(#67809) Omli85:
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #67801 üzenetére
nekem se nincs semmi bajom a használtal de megbizhato helyröl nehéz használt cuccot venni.. ezért veszem sokszor inkább ujan.. a lapot is elég borsos áron vetten nemrég de nem érzem ugy , hogy nem érte volna meg..zen meg lesz ahogy lesz.. jövö év végén terveztem ugyis max ujitani valamit.
-
Omli85
őstag
végül is jogos mondjuk 5GHz felett már veszélyes játék nem árt a körültekintés. Én kétszer mentem rá pár teszt alkalmával de nem(csak) azért izzadtam mert meleg volt és még pluszban fűtött a gép is
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jakuskacsa #67797 üzenetére
Sajnos a használt kék oldal is, ha a saját szád íze szeretnéd, drága.... Egy szimpla hacklit nem tudok összerakni, mert az az alaplap, amivel megelégednék, ami megfelelne nekem, kb aranyárban kapható, nagyritkán, ebay, és hasonló módon. És akkor még ott jön a proci és a vga is, amiben nem akarok nagyon távol esni az apple gépektől, hogy nehogy az legyen, hoyg megvettem, és nem megy alatta....
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
lee56
őstag
válasz Jakuskacsa #67804 üzenetére
Jah hát sajnos vagy nem sajnos inkább jó hír hogy mivel az egész várható fogyasztás nagyot csökken majd, igazából csak a 8magosok tuningja lesz ami egyáltalán erősebb VRM-et kíván majd, szóval megint lesz egy csomó gyenge VRM-ű hűtetlen lap, csak azzal a különbséggel hogy azok nem tuningra lesznek. Vásárláskor ha ilyen szempontok vannak mint a tuning most méginkább szemfülesnek kell majd lenni, legalábbis annak ki nem mindenbő,l a "legjobbat"-legdrágábbat akarja.
No Comment
-
Omli85
őstag
Azért ha jól rémlik Habugi-nak is volt kalandja azzal a deszkával valami hangkártya halál vagy valami rémlik nekem a régmúltból
Nem rendelek fát van erdő csak ki kell termelni de őszre télre meg pont jó családi porgram meló mellet kikapcsolódásnak bár néha a hátam közepére nem kívánom meló után de hát ez van :]
(#67801) jakusj : többnyire én is használtban utazok megbízható eladóktól (alaplapom+épített víz nagy része is onnét van) de ha meggyőznek a tesztek és mint írtam engem az intelhez viszonyítás nem érdekel ha saját magához képest javul annyit amit ígérnek csökkentett fogyasztással akkor engem megvettek én meg megveszem a terméket :]. Arra mondjuk készülök én is lelkileg meg pénztárcaügyileg, hogy ez a váltás valszin erős lesz mint a cimbora házi barackja..
Asrock 870 Extreme3 R2.0 őskövületben tuningoltam a 8320-at amúgy én is :] köszöni szépen azóta is jól van igaz nem kellet erőltetni a dolgokat 4.2 volt talán a plafon de tekintve, hogy az én kockám mennyire éhes fajta elég szép teljesítmény volt az is .
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
Én az ilyen 760(és társai) amd chippel szerelt csodákra gondoltam a lapokban. Kollégámnak van egy ilyen lapja egy 6100 ast hajt benne.... én mai napig csodálom, hogy még hogy nem olvadt össze. A vrm annyira elfűt rajta, hogy a cpu hűtő bordái azon az oldalon 15 fokkal melegebbek int a másik oldalon. 1 óra játék után olyan meleg a ház oldala, hogy süti a kezem.... Na én ezekre a csodákra gondoltam....
-
lee56
őstag
válasz Jakuskacsa #67801 üzenetére
No igen. De azért van ellenpélda is gyorsan leszögezném. Kérdezd csak Habugi-t mikor vette a rev_1.0-s giga lapját, amiben 5Ghz felett kergette. Mondjuk ehhez tényleg mák kell, mármint hogy amikor még nincsenek tömegével tapasztalatok a kezdő lapokról net szerte, csak a gyári specifikáció, ami alapján az ember választhat.. Aztán vagy jó VRM van rajta vagy nem, vagy jól van hűtve vagy nem, stb stb. ezek már csak élesben derülnek így ki. Szóval Habugi nagy felfedezőként jól beletrafált a málnásba.
(#67802) Omli85 : De már a Zen sem lesz jó majd arra is készülj fel, több fát kell majd rendelni mint eddig, most mi lesz, nem lesz FX, aki segít a fűtésbe.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Omli85
őstag
válasz Jakuskacsa #67797 üzenetére
Egyelőre azért semmit nem tudunk az árazásról az új széria esetén alaplap árazásról dettó így azért a találgatáson kívül túl sok mindent nem lehet csinálni. Ez alapján azért elkönyvelni, hogy drága lesz szerintem felesleges.
Egy normálisabb lap eddig is "jól" volt árazva AMD lapok esetén is így túl nagy meglepetés nem lesz ha ez így lesz a későbbiekben is. Kezdetekben azért lehetett normális felső kategóriás lapokat kapni AMD-hez 20-30K között most már itt is átbillent a 30-40K+ ársávba a felső kategória... :/Én special a teszteket megvárom de ha hozza az elvártakat és javul 40%+-t a mostani szériához képest kevesebb fogyasztással akkor váltok amit elérhető lesz. Hosszútávra tervezek vele szóval én maradok a kiszemelt 8/16-os példánynál de ha kedvező eredményeket hoz a 4/8 lehet elég lesz az is.
És jah akkor már ki ne maradjon a cserével én már megvárom a ZEN-t úgy is jön a tél addig kel la fűtés kiegészítés arra meg nem jó a gyintel .
-
Jakuskacsa
senior tag
Lást szerencsétlen fx-eket eleinte milyen alaplapokba szórták bele... csoda volt, hogy elindultak egyes régi lapokban, nehogy tuningról legyen szó...
Lehet én vagyok maradi, de nagyon kevés pc alkatrészt vettem boltból. Elég ha várok pár hónapot, esélyes, hogy sokkal jobb árban jutok hozzá, mint ha boltba vásárolnék. Én autóból sem vennék újat, max 2-3 éveset, egyszerűen nem éri meg... Vagy csak én gondolkozom ilyen bután?
"És jah akkor már ki ne maradjon a cserével én már megvárom a ZEN-t úgy is jön a tél addig kel la fűtés kiegészítés arra meg nem jó a gyintel ." - na ott a pont!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asztalos klub
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest