Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
komi77
senior tag
Kedves Fórumlakók!
Bocs, hogy nem tettem fel képeket, de jelenleg is folyamatos átépítés és tesztelés alatt van a házam. Azt sikerült megállapítani, hogy más konfigon, jobban szellőző házon, stb-n is irreálisan melegszik a vga. Egy délutáni teszten - másik ház, másik proci, stb. - SW Battlefront alatt sikerült a kártyának tartósan 94 fokon üzemelni. Ezt már nem igazán kedvelte a rendszer hűtés, az FX 6300-as proci is jóval 70 fok felett járt. Az a gyanúm, hogy a vga-val lesz a probléma. Eddig akár melyik haverhoz vittem próbára mindig ez jött elő. A héten vettem egy "ajánlott" jól szellőző pc házat ott is ez lett az eredmény. Szóval lehet, hogy a kártya cserén kéne gondolkodni.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Cseneles
őstag
válasz Leon77 #65797 üzenetére
Szep eredmeny, viszont nagy a szoras IBT alatt, valami itt meg keri a feszt! Ha kb 93, valami lesz mind vagy max 92 akkor oke En raneznek a Cpu/NB feszre, es adnek a sima NB nek is kicsit ha az elobbi nem segit
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Omli85
őstag
válasz Leon77 #65797 üzenetére
Oké, hogy te vizezve vagy és a gép ?
(mondjuk az az igazi FX-es aki együtt izzad a géppel benchelés alatt )Korrekt eredmény amúgy, nekem ehhez 1.5+V-kell bár hasonló hőfokokkal megfogja a víz nálam is .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Leon77
őstag
Nálam így néz ki az fx8320 4,8GHZ-n 10 kör very high ibt után. Igaz, én vizezve vagyok több radival is.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Omli85
őstag
válasz komi77 #65794 üzenetére
Ott valami tuti nem kerek annak a hűtésnek bőven meg kéne fognia a procit nekem a H60 elég volt 4.2-4.3-ra csak friss levegőt kellet tolni neki push-pul-ba (kintről fújt be egy venti át a radin a radi belső felén lévő venti meg a kinti levegőt szívta át és fújta be a gépházba).
Tudsz esetleg képet lőni jelenleg mi hogy van a gépben ventik milyen irányba dolgoznak stb ?ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
komi77
senior tag
válasz Omli85 #65793 üzenetére
Zalman Z11 Plus HF1 típusú házat használok. Minden ventilátor helyen van venti, sajnos a gépház oldalán nincs gyári szellőzés. A procit Cooler Master Seidon 120V hűti. Ha maradnék a léghűtéses megoldásnál milyen házat + hűtőt ajánlanátok? Egyelőre vízhűtést nem tudom megfizetni.
-
Omli85
őstag
válasz komi77 #65790 üzenetére
Milyen gépházat használsz és mennyire van szellőztetve, vagy mennyire lehet szellőztetni?
Mert nagyon nem egészséges klíma uralkodik ott a CPU körül aminek okán a gépben lévő többi alkatrész is szépen "párolódik"... ez mondjuk nem lenen gond ha sütögetnénk főzögetnénk de jelen esetben elég nagy problémaASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
lovas001
aktív tag
válasz komi77 #65790 üzenetére
Amennyiben játékok közben eléri a 70 fokot akor ott kell valamit tenni az ügy érdekében mert az már erős határérték. Valószínüleg a vgaból felszálló meleg ami rátesz a proci melegedésére egy lapáttal. Vagy vegyél lejjebb a feszből vagy pattints egy ventillátort a vga proci közé ami kifele hajtja a meleget a gépből.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
komi77
senior tag
Kedves AMD FX-es fórumtársak! Az Fx 8320-as procim mellé Gigabyte r9 390-es vga került. Kiváló kombó a játékokhoz, viszont tartós terhelés mellett a vga 70-85 fokig is felmegy. A proci kupakhője követi - a legmelegebb 78 fokos volt. Úgy tudom, hogy a procimnak a gyári ajánlás szerint 62 fok a teteje - gondolom a magokra vonatkozik. Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy tartós használat mellett mennyire káros a 70 fok körüli érték ennél a procinál? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Roland
-
Omli85
őstag
válasz #34322688 #65788 üzenetére
Ismerősöm gépében egy 8320E van egy Asus M5A99FX PRO R2.0 lapban ugyan ilyen ramokkal és az említett CM 612 hűtő elfér. Amúgy egy kicsit lehet csalni a ventilátorral ha jól rémlik el lehet tolni felfelé a bordán.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz #34322688 #65785 üzenetére
Be Quiet Pure Rock BK009 kb Cooler Master Hyper 212 szintet hoz.
Na most egy kevésbé jól szellőző hás esetén intenzívebb terhelésnél egy FX 6xxx is elmelegíti ezeket a hűtőket szóval én a nagyobb FX-hez nem ajánlanám. (főleg ha egy combosabb vga van a házban ami terhelésen elkezd fűteni)
Egy két ezerrel drágábban kapsz már pl Cooler Master Hyper 612-t vagy hasonlót aminek kb 2x akkora a hőleadó felülete ami FX-8xxx szériához inkább ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
SHO(KER
csendes tag
válasz #34322688 #65785 üzenetére
Azt a hűtőt nem ismerem, de a Be quiet! Dark Rock sorozatról nagyon jó véleményekkel találkozni szerte a neten. Ránézésre ez sem lehet rossz, szerintem tuning nélkül egész biztosan elbír az FX-8350-nel, de talán még mérsékelt tuningra is alkalmas lehet.
[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
válasz Kolbi_30 #65783 üzenetére
FX8320-at használok 4,6GHz-en Thermalright Macho 120 Rev.B-vel. Rövidtávon 100% terheléssel 4,8 is megy neki, mondjuk konvertálást ráengedve, vagy IBT-t nem szereti, elmelegszik. 4,6-on bármit csinálhatok vele, normális a hőmérséklet. Azelőtt H80i volt a gépben, az sem tudott többet, ellenben hangos volt mint a dög. Előtte Hyper T4, azzal 4,4GHz volt a plafon, amit lehűtött hosszú távon is full terhelés esetén is.
Ugyanitt bojler eladó[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
SHO(KER
csendes tag
válasz #34322688 #65779 üzenetére
FX-8350-et használok 4.4 GHz-en egy Thermalright Macho 120 Rev.A hűtővel. Játék közben kb. 50 fokig melegszik, prime alatt 65-70-re is felszökik. Mivel "normál" használat mellett ritkán kap 100%-os terhelést a proci, így összességében jól megbirkózik vele ez a hűtés is, bár azt hozzáteszem, hogy kifejezetten jól szellőző házban vannak.
-
lee56
őstag
válasz Kolbi_30 #65760 üzenetére
Ahogy mondod.
(#65762) Habugi : Tényleg nem szeretnél róla beszélni, vagy csak kéreted magad? Amúgy téged mindig szivesen látunk itt, a hablatyolásoddal együtt is, még akkor is ha letértél az igazak útjáról.
(#65769) Methionyl : He He He, most szíventaláltad azt hiszem.
(#65776) giornalista : Szivesen.
(#65778) giornalista : Hmm, én azért meggondolnám. Pont asussal jártam meg úgy előző lapommal, hogy egy BIOS frissítéssel, a CPU amit szerettem volna fejleszteni hirtelen támogatott processzor lett hivatalosan is (asus m2n-e cpu support page-ben is szerepelt), erre megörültem, megvettem a phenomot, de nem ment úgy ahogy kellett volna. Mire a következő BIOS frissítéssel pedig kiszedték, mert valószínűleg azt is hasoló szinten tesztelhették, és hát ilyenkor már lényegében a vevő a teszter (ez az amit legtöbbször sajnát kárán tanulja meg az ember), amikor már a gyártó is leszarja a supportot.. Szóval pár napnyi levelezés után (felesleges körök a supporttal, hogy rájöjjünk mi lehet a gond) asus úgy döntött inkább nem támogatott processzor lesz, hogy elkerüljék a további bajt, de esetemben akkor az már megtörtént.. Konkrétan az volt a gond, hogy semmilyen körülmények között nem ment a legalacsonyabb szorzón kívül bármin az új 970es phenom2, ezért is kényszerültem rá akkor, hogy a kelleténél hamarabb új alaplapot is vegyek, ami akkor még nem volt tervben. Így jött ez a giga, amit most is használok. Szóval csak óvatosan, én inkább biztosra mennék és 6300, több szempontból is ajánlottabb, mint már írtam is korábban.
No Comment
-
Balathruin
veterán
válasz giornalista #65777 üzenetére
Akkor biztos FX-et akarsz venni? Pont ez az a része amit el lehet felejteni, összerakás után mindenféleképpen kell BIOS-t túrni ha azt akarod hogy úgy működjön ahogyan szeretnéd. Nem feltétlenül tuning, de alap beállítás az kell, csak minimális húzással együtt jóval egyszerűbb, mert ha már ott jársz...
-
törölt tag
Sziasztok.
Szerintetek egy amd fx 8350-es cpu-nál, már érdemesebb inkább vízhűtést használni, vagy mehet egy jobb léghűtéssel is? Gondolom itt már vannak tapasztalatok ezzel kapcsolatban.
Köszönöm. -
giornalista
senior tag
időközben megjött az ASUS válasza az M5A97 (sima) és az FX 8320e viszonyáról.
azt írják, hogy azért nincs fent az adatlapon, mert mivel már kifutott ez a modell, nem tesztelték vele az új szériát. működhet is vagy nem, nem tudják garantálni.
mindenesetre szerintem ha a 2.0 meg az EVO meg az istennyilva viszi, akkor szerintem a simának is vinnie kell, nem? csak már nem találtak a múzeumban ilyen lapot, úgyhogy nem próbálgatták vele.
-
giornalista
senior tag
köszönöm a részletes választ! igen, játékra lenne a gép, és egyre inkább hajlok az FX felé, ha tényleg használhatóak még, plusz ahogy írod, a jövő nekik is dolgozik egy picit.
és az FX6300 ára nagyon-nagyon szimpatikus, igen. teszteken azt írják, hogy ár/érték arányra ez a legjobb. na még alszok rá párat, de tetszik, tetszik.
-
Hencso
Ármester
kukucs mit találtam Gyga deszka
sztm kicsit el van szálva az árával ...Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Hencso
Ármester
válasz rambustibi #65772 üzenetére
énis várom a zent nagyon ddr4 re nem akarok váltani kiváncsi leszek milyen deszka jön ddr3 as ram támogatásal de ha nem lesz más akkor megy a deszkámal együt a levesbe az fx8350 es persze ha jobb lesz azen fogyasztásban és tudásban ...
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Habugi
addikt
Kösz srácok..!
Bejárok olvasgatni, követem a topicot de sajnos nagy piros kocka hiányában már nagyon nem ugyan az a feeling..
Majd a Zen..!(#65769) Methionyl:
Vazzze..!
Állati jól sikerült!!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #65765 üzenetére
én mindig örömmel olvasom az irományaidat itt is meg a radeonos topicban is sok sok hasznos infót talál az ember benne . Amúgy biztos akarunk külön topicot a ZEN-nek ? Elég jó kis csapat kupálódott itt össze lehetne bővíteni is a topikot ^^.
(#65767) ViZion : én is szórakoztam kicsit a finomításokkal tegnap, úgy néz ki a HT 2200 tényleg jótékony hatással van az OC stabilitásra. Csak azt nem értem akkor FX esetén miért 2600 a default ?
(#65769) Methionyl : zseniális!
-
dethroner
veterán
válasz giornalista #65755 üzenetére
És mégis, mire váltanál, ha most elbúcsúznál a jelenlegi proci+lap párosodtól? Aranyáron intel? Mert tesztprogramokban gyorsabb? Ok. Kevesebbet fogyaszt? Ok. De egy átlag júzernek az a teljesítmény is bőven sok, amit egy fx adhat. Ha fx a kiszemelt, akkor valószínű húzni is szeretnéd, és a jelenlegi lapod nem is biztos hogy túl jó partner lenne benne, de ezt a szakik megmondhatják esetleg itt érdeklődj!
Sokan nagy reményeket fűznek a ZEN-hez. Hát, volt nagy várakozás a Phenom II előtt, de az is egy kicsit megkésve érkezett, az fx-ek sem hozták meg azt a teljesítmény növekedést, amire sokan számítottak. A ZEN sem lesz legalább fél évig még (szerintem) kapható, szóval erre várni, hát...A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ViZion
félisten
eeegen... eltelnek a napjaink [link]
És még most is bódogan hajCSuk az FX-et. Nekem a 4,8 lett a befutó: kényelmes, nem melegszik, nem hangos, 280X-et kihajcsa. Nemrég vittem végig a Bioshock Infinite-t, szép nagyon. Más, újabb játék egyelőre nem izgat, MWO és Warhammer ami érdekes nekem.Várunk majd a Zen topikban, megszámlálhatatlan szavak mestere!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Methionyl
senior tag
Hidd el szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy hiányzik a több hab-os hablatyolásod.
Sokunknak segítettél nem 1x nem 2x, meg pont ennyiszer is forogtam le a székről mikor valamit szidtál mint a bokrot."A Szájlék topicban senki nem akar benchelni, már többször nekifutottam a dolognak.."
...
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Habugi
addikt
válasz Hencso #65763 üzenetére
Nem trollkodunk a képzeletbeli hullám felett!
(#65764) Omli85:
Nesztek, friss mai ZEN infó, amolyan nesze semmi fogd meg jól de legalább dátumot tartalmaz/említ: [link]
Egyébként a magam részéről szemrebbenés nélkül váltok majd vissza AMD-re ha a ZEN beváltja a hozzá fűzött reményeket!
Btw.., muszáj szóvátennem hogy mennyire hiányzik ez a topic és a lakói!
Jött a nagy Kékshég aztán mi van.., semmi. A Szájlék topicban senki nem akar benchelni, már többször nekifutottam a dolognak.., pedig nem úgy szólt a fáma hogy benchelésre a Gyintel a menőő?Itt bárki talált valami régi/új, a topic számára szokatlan és/vagy ismeretlen benchet akkor futott vele egy kört, bedobta, nem kellett hozzá fél nap sem és már volt belépő szinten minimum fél tucat eredmény.., kibeszéltük vélhetően mire érzékeny adott bench stb.., ment az ökörködés is sokszor.., állati jó volt!
Egy-egy ilyen bench kört követően aztán az egész résztvevő társaság finomhangolta tovább a maga kis beállításait, nem volt olyan hogy megfelelő vagy elég jó, még ezen procik lélektanát is kibeszéltük kb amikor a másiknak próbáltunk segíteni még jobbá tenni a setupját..
Na ehhez képest a szájlék topic.., óóó istenem, ha azt mondom gyász akkor még nem mondtam semmit se...
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #65762 üzenetére
Volt egy időszak amikor én is majdnem átálltam a sötét oldalra de most veregetem a vállamat jobb, hogy nem tettem. Igazából amire nekem kell arra bőven megfelel az FX és még ha teljesítményben nem is hoz kiugró javulást a ZEN ellenben esetleg drasztikusan csökken a fogyasztás és az árazása is baráti lesz akkor valószínű váltani fogok.
Persze egy szálon erős cpu-t kívánó alkalmazásoknál még mindig ott az előny az Intel javára ez tény de pár éven belül szerintem azért elég szépen át fog alakulni a piac és az új API-k alatt akár hosszútávon is elég kedvezően fog muzsikálni az "öreg" FX széria eddig legalábbis nagyon úgy tűnik.
Most már tényleg jöhetne valami konkrét kézzel fogható infó az AMD részéről de talán majd a jövő héten okosabbak leszünk .[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Kolbi_30 #65760 üzenetére
Ha azt nézed egy cirka 3 éves architektura tartja magát sőt most kezd ereje teljében lenni az új API-k nak köszönhetően akkor egyre inkább egyértelműen beigazolódni látszik amit már régóta mondogattam, hogy az AMD az FX szériával kicsit megelőzte a korát.
Igazából a piacra jelenleg az is bőven elég lenne az AMD részéről ha a ZEN csak egy kicsivel lenne erősebb de drasztikusan csökkenne a fogyasztása és az árazáson se sokat változtatnának. (hasonló vonalon indultak el GPU fronton szal könnyen lehet hogy ez lesz az erősség CPU fronton is )
A DX12, Vulkan stb terjedésének köszönhetően jelenleg a jövőre vetítve toronymagasan az FX-ek vezetnek ár teljesítmény arányban. [link]A videóra reagálva egy 8320 vagy 8320E simán tudja azt mint egy stock 8350 ergo 36K ból megvan ez a teljesítményed intelből egy 6400-as i5 mennyi most 50K ? Annyiból már majdhogynem megvan egy 8320E+ egy alaplap...
Jövő héten Computex Hivatalosan jún 1-én lesz AMD prezentáció ahol valószínű vga és cpu fronton is lesz infó mi várható és mikor.[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz giornalista #65755 üzenetére
Ahogy már páran javasolták 30k körül új, vagy használt 6300, 8300, 8320 mind-mind jó választás. És biza meg is érik a pénzüket. És még jövőbiztosak is (-apropó a múlttal már akadhatnak gondok, a csupán 1-2-3 magot megmozgató játékokkal pl., de azokkal a phenommal se lennél jobb helyzetben, FX-en legalább tuninggal jobban javítható a helyzet), annak ellenére hogy kihalóban van az AM3, no meg nyakunkon a Zen is (intelről nem is beszélve, mondjuk nem is beszélünk róla ), de csak mostanában kezdtek belejönni igazán a fejlesztők a több magot hatékonyabban kihasználó játékmotorok írásába, a jelek szerint. Bár nem írtad hogy szempont lenne a játék, de mivel új VGA-t is tervezel, ezért azért sejthető.
Íme egy nem túl régi példa a fejlődésre : (és ez most már úgy tünik egy trend, lehet van köze a konzoloknak is hozzá jócskán, de végre tényleg nem ritka a 8 mag 0% fölötti kihasználása az újabb játékokban. )
DOOM CPU Showdown FX 8350 vs i5 6400
https://www.youtube.com/watch?v=XZ6VAbHxzxMÉn is várom már a zent, de az ilyen s ehhez hasonló hírek azért megnyugtatnak egy kicsit, hogy nem kell azonnal kidobni az ablakon a "kis" FX-eket se majd.
PS : A 6300-ra még egy érv, hogy a gyengébb alaplapi VRM, ami az M5A97 se nem R2 se nem EVO lapodon van, azért jobban megbírkózna egy 6-os FX-el valószínűleg, és talán még közepesen tuningolni is lehetne. Meg mégegy érv miszerint, ha mégis újítanál nemsokára és az FX csak ideiglenesen kellene most, akkor ugye az olcsóbb ára mellett, még kevesebb lenne rajta a veszteség is, ha megválnál tőle.
No Comment
-
Robizm#
csendes tag
hello,
Mi a különbség a két lap között?Gigabyte GA-970A-DS3P és Gigabyte GA-970A-UD3P
Fx6300 alá és egy R9 290 hez mindegy hogy melyiket veszem vagy nem?
A mostani alaplapot ne is kérdezze senki, ez jött a csomagban...tudom hulladék, tapasztalom nap mint nap. -
dethroner
veterán
válasz giornalista #65752 üzenetére
Ja, az R2.0 valahogy elkerülte a figyelmem.
Hát akkor pár dolgot még megtehetsz. Felveszed a kapcsolatot az asus-al és kérsz tőlük egy állásfoglalást, hogy menne-e benne vagy sem.
Berendelsz egy procit, ha nem megy, visszaküldöd és buktál 1000ft körüli visszaküldés díjat.
Vagy lapot cserélsz. Lehet amúgy sem a legminőségibb, erre utal ez a teljesen csupasz név is.(#65753) Kolbi_30 A 8320E pedig csak 37K. Annyi felárat biztosan megér.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Kolbi_30
őstag
válasz giornalista #65752 üzenetére
Szerintem vegyel egy FX-6300 30 alatt lehet venni. az is visz mindent siman
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
leviske
veterán
-
dethroner
veterán
válasz giornalista #65742 üzenetére
Link Jó eséllyel még tunyingolhatnád is
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
DudeHUN
senior tag
válasz giornalista #65746 üzenetére
Főleg, hogy 37 ezer a 8320E. Az meg szvsz best buy most.
Gamer for Life
-
Bratilla95
tag
Aláírom, 2 magot használó alkalmazásban biztos, tuning nélkül a 4 magot használóban is. De 4,5 körül elég ott is ha nem fire strike az. De 6-8 mag már alap orajelen is elég. Bár 2 magot használó alkalmazásában az intel is kevés 4,7-5 Ghz alatt.
\\Fx 8320@ 4,6 Ghz //XFX 480 RS 8gb \\
-
válasz Bratilla95 #65741 üzenetére
Mivel a 2kártya nem sokban különbözik... de ne menjünk bele, nagyon sok tényezőtől függ, van ahol kevés a Vishera.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
giornalista
senior tag
válasz Bratilla95 #65744 üzenetére
igen, lesz GPU is, az még egy nagy kérdőjel.
újonnan 42 ezer a 8320, ehhez képest szerintem a 30-35 ezer azért annyira nem reális. 8350-eket is néztem, 35-38 ezer között vannak, utóbbira van ugyan 3 év garancia, viszont mire idehozza a futár, kb. 7000-el olcsóbb, mintha boltból venném.
de az jó jel azért, hogy jól tartják az árukat
-
Omli85
őstag
válasz Bratilla95 #65744 üzenetére
Kicsit azért elszaladt a használt piac szerintem 30K+ ért árulgatják a gari nélkül 8320-at ami azért véleményem szerint minden csak nem korrekt .
-
Bratilla95
tag
válasz giornalista #65742 üzenetére
Gondolom videókártya csere is lesz. Ahhoz jobb lesz valószínűleg a 8xxx széria. Használt profit szerintem nyugodtan vehetsz, csak az eladó értékelésére figyelj és ennyi. 8320 meg 30-35 körül szokott lenni használtan. Annyit bőven megér.
-
giornalista
senior tag
válasz Bratilla95 #65738 üzenetére
az ASUS hivatalos oldalán nincs a támogatott CPU-k között a 8320e.
az M5A97 R2.0-nál már ott van, de nekem a teljesen sima, alap verzió van. van egy sanda gyanúm, hogy egyébként simán működne vele, de nem merem megkockáztatni.
a sima 8320 alig pár ezer forinttal olcsóbb, mint a 8350, az szerintem most nem érné meg (a 8320e bő 10 ezerrel olcsóbb).
az FX 6300-án is gondolkoztam, de attól tartok, hogy az a következő generációs játékokkal (Battlefield 1) már gondban lenne magasabb grafikai szinteken, full hd-n, de abszolút versenyben van a maga 30 ezer forintos árával.
használtan még sosem vettem semmilyen számítógépes alkatrészt, kissé tartanék tőle, azt hiszem.
-
válasz giornalista #65737 üzenetére
Vegyél egy használt 8320-at, meg van szerencsével 30k alatt. Ilyen R9 280X szintig ki tudja szolgálni a VGA-t.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bratilla95
tag
válasz giornalista #65737 üzenetére
Bios frissítés után sem lehet? Mert ha kezeli a sima fx-et gondolom valahogy vinnie kellene az e szériát is. Vagy sima 8320 esetleg 63xx.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz MK VII #65733 üzenetére
na igen, de az alaplap már megvan, és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mi legyen.
- már most váltok, 25 ezer körül alaplap, 50-60 körül egy I5, tehát 70-80 ezerben állna meg ez önmagában
- beleállok az FX 8350-be 47 ezerért, nem tuningolok, hajtom 3-4 évig, és majd akkor építek egy teljesen új gépet, az akkori új, modern technológiával.ha bele lehetne tenni az FX 8320e-t, egy percig sem gondolkoznék, de az sajnos nem opció.
-
CMST2015
tag
ZEN 8core 8mag 2 modulra osztva hát ......
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz giornalista #65725 üzenetére
Üdv.
Új FX rendszerbe én már egy fillért nem tennék.. Nyakunkon a Zen meg itt vannak még Intel részről az egyáltalán nem gyenge Haswellek, és az új Skylake... Tele a piac sokkal újabb és jobb alkatrészekkel.. Kompletten FX-et összerakni már butaság lenne..Ha van alaplapod akkor egy procit még beletolhatsz aztán jó lesz még egy darabig..
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz Hegyirabló #65729 üzenetére
Ne a 3.+-os verziót használd, ha azt tennéd. Nekem az zabálta a procit. A 2.2.1 tökéletes most is.
Gamer for Life
-
Jester01
veterán
válasz Hegyirabló #65727 üzenetére
5 böngésző?
Nekem 1 böngésző (firefox) is vidáman megeszik 30%-ot ... mondjuk az sem mindegy mekkora sebességen annyi százalék, gondolom nincs felskálázva.Jester
-
Methionyl
senior tag
válasz Hegyirabló #65729 üzenetére
Ha ki offolod teljesen a torrentet, mennyin megy úgy a proci? Böngészőt hagyd csak úgy.
Amúgy ez normális az uTorrent-nél. Nekem a ram-omat ette meg illetve szintén ilyen volt a proci kihasználtság mikor töltöttem le.
Próbálj meg egy másikat pl.:Én qbittorentet használok, eddig csak jobb mint a uTorrent.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Methionyl #65728 üzenetére
Igen, Utórent amit használok. Már valaki kérdezte, nem nagyon terheli le semmi a procit, direkt figyeltem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Methionyl
senior tag
válasz Hegyirabló #65727 üzenetére
Szerintem a torrent csinálja. Utorrentet használsz? Feladatkezelő mint mond melyik alkalmazás használja ki a procit?
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Még mindig fennáll az a problémám, hogy 5 böngésző, egy Total Commander és egy torrent kliens mellett 10-12%-on megy a proci, ami szerintem sok.
Vélemények?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
benceman00
tag
válasz giornalista #65725 üzenetére
Helyedben szétnéznék a használtak között. Egy procit nem nagyon lehet tönkre tenni.
Üdv, ASZPi
-
giornalista
senior tag
sziasztok!
M5A97 sima (nem Evo, nem Pro) alaplapom van, egy Phenom II X5 955, 8 gb ram és egy HD6870 dübörög benne. időszerű lenne upgradelni egy kicsit. táp: Chieftec 500W.legszívesebben egy 8320E-t vennék, nagyon jó ár/érték arányúnak tűnik, de az alaplapom nem támogatja.
marad a 8320, illetve a nem sokkal drágább 8350.
a kérdésem, hogy mik a tapasztalataitok? megéri még ezekbe beruházni az idén? 40-50 ezer között vannak, +10 ezer egy hűtfő, egy új alaplap pedig legalább 25-30 ezer lenne egy hasonló árú Intel proci alá, plusz még oda is egy hűtő, tehát ezt a 30 ezer pluszt lehetne egy jobb VGA-ba "önteni" (GTX 970 a jelölt).
szóval: 2016-ban piacképes még ez a termék, vennétek még ma is 8320-at vagy 8350-et, vagy bár elégedetten használjátok mind a mai napig, de ma már mást vennétek? köszönöm!
-
Omli85
őstag
válasz dethroner #65670 üzenetére
Te is félreértettél én arra próbáltam utalni, ha annyira a fogyasztás spórolás a cél akkor multimédiára és netezésre egy kis beruházással egy "semmi" fogyasztású eszköz lehet a legjobb megoldás ami akár mehet éjjel nappal mivel nem számít kb semmit az alacsony fogyasztása okán. Szubjektív vélemény de én inkább így oldanám meg a dolgot mintsem állandóan újraindítgatni a gépet és bios profilt váltogatni nekem ez már a felesleges macera kategória .
(#65695) GoodSpeed : Végső esetre azt tudod, hogy lehet venni 6-8K jó magyar forintért Win 10 Pro OEM kulcsot kulcsos oldalakról? Tudom ettől még a régi gépedhez lesz kötve a jelenlegi Win 10 de ha csak ennek okán sürgetnéd a gépváltást szerintem ne tedd.
-
ViZion
félisten
-
-
Cseneles
őstag
válasz totyino77 #65710 üzenetére
Nézd meg hogy az alaplapodon a 24 tűs csatlakozó jól be van-e dugva....nincs-e egy kicsit felemelkedve! Engem ez szívatott ugyanebbe a formába
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
totyino77
tag
kiprobáltam mindent de nem tudom milehet a bibi , valaki segitene
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
-
ViZion
félisten
válasz krisz4b70 #65702 üzenetére
Próbáld 1333 MHz, 10-9-9 -re rakni, azaz csak a legfelsőt 10-re 9 helyett, ha IBT lefut akkor szinte biztosan jó.
GoodSpeed: akkor Intelt vegyél szerintem.
totyino77: win energiagazdálkodás nincs elállítva? IBT-vel terhelve is ennyi? Mivel méred? Bios beállítást mutass, ha fenti pár dolog rendben van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
totyino77
tag
hello mi lehet a probléma msi gaming 970 lap ,fx8320 proci és csak 1400mhz üzemel a proci akár hogy terhelem win7 64bit van fent
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
törölt tag
válasz ViZion #65701 üzenetére
Az a baj, hogy ha várok, akkor a jelenlegi konfigomat meg kell hagynom itthonra, mert július 10-e után a Windows 10-et már hiába dobozos, végleg a 2009-es ASUS M4A785D-M PRO alaplapomhoz rendelik. Aztán PUL-os licenc ide vagy oda, ha megfekszik a 7 éves deszka így jártam. Windows 10 PRO-m van ami ugye 42 00 Ft kb.
Július 10-ig viszont ha deszkát cserélek, csak egy telefonomba kerül a Microsoftnak és ahhoz társítják át.
-
ViZion
félisten
válasz krisz4b70 #65699 üzenetére
A leggyengébb ram időzítéseire kell állítani. Szintén CPU-Z-ből kinézed, felírod, biosban beállítod, feszre figyelj, h mind 1,5 V-e.
GoodSpeed: ha van időd, én várnék a zenre. Ha most kell, akkor intel marad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest