Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plebi
senior tag
válasz xxxjjjkkk #22980 üzenetére
Néztem én is ezeket, de fogyasztásuk majdnem a kétszerese mint az atman powerheadnek.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Sirandrish
legenda
Látod..nekem most közel tökéletes.
Amúgy hány centi hosszú az akid?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Krisz79
őstag
Erről a lámpáról mi a véleményetek?
[link]Illetve Nekem a régi akváriumomon volt üvegtető, ez manapság már nem divat?
Olvasom 1-2 fórumtárs "problámáját", szúnyogháló,kiugrik-nemugrik,letakarjam,de mivel.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Plebi
senior tag
Én régóta használom úgy a külső szűrőt, hogy a szívó oldal és a nyomó oldal is ugyanazon a felén van az akváriumban. Eddig bevált, az aljzatom teteje tiszta.
3 éve elindított akváriumom, tisztítás nélküli talaja.
A szűrők elrendezése.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #23002 üzenetére
100 cm, körbe áramlik a kosz azzal nincs baj, de nem szív be semmit a szívó ág, mert mellette viszi el az áramlat. Ez mindig így van tökmindegy hogy variálok.
We live in a simulated world...
-
Sirandrish
legenda
Az 20 centivel rövidebb mint az enyém és ha jól tudom ugyanolyan powerheaded van mint nekem nem?
Mert akkor simán át kell áramoltatnia.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Daffy
őstag
Na ennyit a tesztekrol...A folyekony az API,a tesztcsik meg marineland
Egyikben zero a nitrate a masikon meg 80 ppm....Egyszerre teszteltem ugyan abbol az aksibol.Mindketto brand new,2020-ig szavatossaggal....3x csibaltam meg a tesztet mert nem hittem a szememnekElectric Warriors---www.electricboogie.hu
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #23010 üzenetére
Nem ugyanolyan Át is áramoltat hosszában csak hát elúszik a szívó ág mellett...
We live in a simulated world...
-
Zehman
csendes tag
Sziasztok! A héten vásároltam életem első külső szűrőjét egy Tetrat Ex 600 plus-t egy 63 literes akváriumhoz, a kérdésem az lenne h a szűrő hangja idővel fog változni? Nem mondom h nagyon hangos de azért hallani. Olvastam h mozgatni kell és ez sokat segit a légtelenitésében. de akárhogy mozgatom valamenyi levegőt mindig nyom ki magából, esetleg erre lenne valakinek 5lete? Csöpögni sehol sem csöpög
-
havri1
félisten
válasz Zehman #23013 üzenetére
Ha hallod a "csobogást" a fejből, akkor levegős. Kell neki idő, meg mozgatás, mire kidolgozza teljesen. A búgás pár hét után halkul, mert a tengely kicsit betrutyisodik. Új korában, ill tisztítás után az enyém is hangos.
Külön kell választani a levegős rendszer, és a motor hangját.havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #23015 üzenetére
Azaz halkabb lesz, csak sok év múlva lesz hangosabb ha elkezd kotyogni a forgó rész! /szerény véleményem szerint, ha egy új szűrőből kimegy a levegő és pár hónap múlva bekoszolódik akkor sokkal halkabb lesz/
-
Sirandrish
legenda
Hát de idővel csak beszívja. Nekem se úgy van hogy ami a környéken elmegy azt "hammhamm" benyeli..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Daffy
őstag
válasz bringasisti #23014 üzenetére
Latom eleg sensitiv vagy...Azert irtam mert ranezesre csak egy profi tudja megallapitani a vizminoseget.Az amator meg csak mond vmit.De azert beavathatnal,akkor te hogy ellenorzod a vizedet?
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
Sirandrish
legenda
Neki nincsen is akváriuma..ezért nem mutat képet, így olyan a vize amilyet akar
Természetesen csak vicceltem
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #23014 üzenetére
Te mit gondolsz a lávaköves szűrésről?
Azon kívül, hogy fojt.ON:
Amugy most a száz hosszú akiba, van egy 75ös esőztető, a kosarat, meg letoltam a talajhoz, most porszívózni sem kellett, pedig kavicsos.
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Plebi
senior tag
Csak utánatöltök, amikor a belső szűrő szivacsot takarítom ki, kb. 2-3 havonta és kb. fél évente cserélek olyan 20-30 liter vizet amikor a külső szűrőt takarítom ki.
Sok a növényem, nagyon jót tesz a víz minőségnek és úgy mindennek. Vízikalászokat fél évente szoktam ritkítani eladásra. Eszméletlen hosszú gyökeret növesztenek, sok a kicsi hajtás, anubiasok szintén. Ilyenkor, vagy kaját vagy halat szoktam hozni cserébe.
-
bringasisti
őstag
Mikor szó volt róla akkor említettem hogy nekem rendszeresen vannak elúszó ivadékaim. Vannak fajok amik fokozott érzékenységgel reagálnak a néhány milliméteres korukban a rossz vízre. Mikor a helyzet volt egy képet be is raktam egy betegséget taglaló írásból a leolvadt kopoltyúról. A fej deformálódása a másik jel. Ugyanis a gond ott kezdődik hogy van amelyik teszt 50 és van amelyik 250 mg/l nitrátot ad meg határértéknek.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
Skillet
addikt
válasz farkas26 #22979 üzenetére
igen. rémlett, hogy valaki írta. de ennek a súlya szinte nulla így, magában. ettől még ki tudnának ugrani a széleken, nem?
(#22977) xxxjjjkkk
matt fekete mi? tető? nem kell tető. volt, kidobtam. én hülye. most sem tenném föl, de abból már lehetne valamit kitalálni, vagy eladni. mindegy(#22982) Daffy
egyéni ízlés kérdése. anno szerettem volna hátteret az akiba. most ki nem állhatom. a fólia sem nyerő. semmi.
natúr sokkal szebb.
linkelek párat, hogy miről beszélek
KATT
KATT
KATT
de tényleg a teljesség igénye nélkül. de a lényeg látszódik. nekem ezek AZ akváriumok. a növények legtöbbször emersen (víz felett) mennek tovább. akár más színt felvéve. kissé másfajta, kisebb/nagyobb leveleket hozva. merevítés nélküli üveg, nyitott vízfelszín, nuku háttér... és persze gyönyörűen megkomponáltak... de ez már más kérdés. a műanyag vagy üvegtető, háttér (gipsz, csemperagasztó, hungarocell) és egyebek, ez mind gyerekkorunkban volt divat. mondjuk ezzel sincsen gond, ha valakinek az tetszik. nekem is pl 20 éves autóm van, mert az tetszik ennyi.
nekem ezek az akik tetszenek. ezek a példaképek. persze közöm nincsen hozzájuk, tán soha nem is lesz, de mindenképpen iránymutató... számomra[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Zehman
csendes tag
Értem köszönöm a válaszokat, egyébként kisérletezgettem ma vele és ha a két golyós csapból az egyiket mind1 h melyiket nagyából félállásba nyitom csak akkor halkul az egész ez normális? gondoltam arra h ez a hang attól van ahogy folyik a csövekben a viz, de konkrétan magából a szürőből jön a zaj de nem elviselhetetlen csak mikor elinditottam kb 2 napig szinte nem is hallottam
-
Salex1
őstag
A hydor Prime széria tényleg sokkal jobb a többi társánál (pontosan a prime 20) mert a boltan mindenáron arra akarnak rábeszélni a tetra 700, ehem 250 és a JBL e700 helyett.
-
Silentfrog
Topikgazda
Ha jól működik a szűrés akkor nincs ammónia és nitrit a vízben viszont a nitrát az felszaporodik. Az ammóniától és a nitrittől gyorsan kidőlnek a halak és a Frosta mennyországba úszkálnak tovább /se ízfokozó, se aroma,se színezék /
Viszont a nitráthoz hozzá tudnak szokni. Ha ebbe a medencébe pl tőlem kerülne hal akkor két nap múlva fejjel lefele a homokba pihennének , örökre.
A nitrátot ennyi növény szerintem nem tudja felvenni, ahhoz annyi kell mint mdk01 fórumtárs "ősborókása"
-
Sirandrish
legenda
-
Daffy
őstag
válasz bringasisti #23024 üzenetére
Mindenfele tamadas es lenezes nelkul...Van egy akvariumod,fasza a setup,elnek halak es ok minden.De...Tesztek nelkul nem tudod idoben megelozni a bajt en ugy gondolom.Nem mindenki gondolkodik igy azt is alairom.Pl a guppy ha forr a viz is vigyorog.Egy diszkosznak meg eleg 2 ora magas ammonia es kopoltyukarosodasa lesz,sot ha peched van ,miutan tulelte az ammoniamergezest es felno,ivartalan lesz...Persze ezzel nem azt mondtam hogy vizminta laborod legyen,de neha neha azert csak nezzunk mar ra a vizre szerintem
-
bringasisti
őstag
Nincs támadás se lenézés: beszélgetünk. Hidd el hogy egy idő után ha megfelelő biztosítékok be vannak a rendszerbe építve a víz szennyeződése nem ugorhat meg minden előzmény nélkül. Ezért írtam hogy két szűrő hogy ne legyen meglepi.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Daffy
őstag
válasz bringasisti #23035 üzenetére
Akkor ha jol ertelmezem,ket szuronel az a helyzet,hogy ha az egyiket kitakaritod,a masikbol ujratelepul a bakteriumkultura?Ez az elonye a ket szuronek?Azonkivul hogy nekem igy a ket szuro tobb mint 2000l vizet mozgat orankent.
-
Daffy
őstag
válasz bringasisti #23037 üzenetére
Mi az a sok mas?Mennyi vizet vserelsz es elokeszited e vizet?
-
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #23041 üzenetére
Van a jbl nek oda illő szűrőanyaga.
Szen zeolit tőzeg és társai.
Jó drágán.Elvileg kaptál hozzá prospectust is.
Aquafaunába van pár.
Freshnapfba sok féle, arany áron."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Daffy
őstag
válasz Silentfrog #23041 üzenetére
Lehet hogy hulyeseg,de nem mas szuroanyagnak vagtak ki?Siporax,akarmi.Csak mert igy a szivacs megfogja a szennyet,ott ahol a siporax nem fedi le a szurot.De ez csak feltetelezes
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz xxxjjjkkk #23042 üzenetére
De miért jó keverni a szivacsot a szűrőanyaggal,mikor van 5 rekesz? Előszűrő szivacs után rakok egy fél kosár kerámiagyűrűt majd egy réteg szivacs és teleöntöm szűrőanyaggal az összes többi kosarat. Ilyen alakra van szabva a szűrőanyag valami zacsiban?
Daffy .: Passz, így nem sok értelme van.
[ Szerkesztve ]
-
Daffy
őstag
válasz Silentfrog #23044 üzenetére
Mitomen😊😊😊Csak gondolkodom
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #23044 üzenetére
Igen, valami kerek forma.
Igazából túl eco lett, és szerintem nagyon lefogná a szűrőt.
Külön van méretben is a 1501 es 1901 meg a 701 és 901 hez is.
És elvileg a kiterjesztett 4 év gari, csak jbl szűrôanyagok használata esetén él
Szerk: nézd meg a dobozát, van rajta kép elvileg
Phosphatex es tarsai
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Daffy
őstag
válasz bringasisti #23048 üzenetére
Kutbol bele az akvariumba??
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok