Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #25699 üzenetére
Hmm az nem jó Bár mondjuk még hozzá jön a mostani 160 literesben lévő aljzat is, az kb volt 12 kg asszem, de hát így se lenne meg a 40 kg.
És hány cm vastagságú így nálad?
[ Szerkesztve ]
We live in a simulated world...
-
Sirandrish
legenda
Az kevés. Nekem 120x50 az alapterület és 40kiló van benne..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
Egy 160x60 területű akváriumhoz hány kg aljzat kellhet? 25 kg kvarchomok sok lenne? Ekkora kiszerelést árulnak itt.
-
bringasisti
őstag
-
jegenye77
addikt
válasz Dealer95 #25692 üzenetére
Na igen
Nem is agyalok rajta tovább mert szomorú és ideges leszek
Főleg,hogy ingyenes
Ja igen mármint Magyarba annyi.Itt helyben ingyenes vagy max 5 -8 euro.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Dealer95
őstag
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #25687 üzenetére
Én már minden ..art használok
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #25684 üzenetére
Nem vágom miért kell otthon ennyiért adni és miért lehet itt ( Németország ) kb 25-28 körül megvenni
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Üdv!
Indítanék egy 40 literes RC garnélás akváriumot, amire az itthon lévő dolgokból építenék világítást. Egy virágláda (öntapadós aluszalaggal fényterelőzve) + 2db 15W-os 6500K-s kompakt fénycsőből állna (nem újak, remélem nem lesz túl erős a fényük), . A kérdés, hogy milyen magasra tegyem, hogy optimális fény biztosítson, ugyanakkor ne érje víz? Vagy kötelező valami üveglap rá? Szoktam látni, hogy sima asztali lámpát tesznek a víz fölé.
Dealer95: Mert tetszik, hogy piros (bazalt zúzalékon jól fog mutatni, szerintem , mert könnyű a tartása és mert ezt tudom helyben, olcsón beszerezni. Mit érdemes helyette tartani és miért jobb más fajta?
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #25683 üzenetére
Egy nagy medencében valóban megnő, de egy 50 literesben nem tudni mekkora a Max méret.
BENEFON DELTA--------N8
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #25670 üzenetére
Na tessék! Milyen költségekbe kergeted már!?
Amúgy az ilyen gyári világításokat mire tervezik?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Silentfrog
Topikgazda
Ha esetleg szűrőt szeretne venni valaki akkor itt a jó alkalom! Tetra 1200 34.5 ezer.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #25682 üzenetére
Én azért nem írtam neki, mert 20 centisre nő, de valóba a moszatevő márna a legjobb barna alga pusztító.
atos19881101. Igen biztos. A fénycsövek 80-85 lument biztosítanak 1 wattból a ledek 80-100 lument.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
-
atos19881101
senior tag
válasz Tarill #25677 üzenetére
Szia,
Köszi! Megnézem hogy tudnám keresztbe aplikálni. A carbot mindig az előtt rakom be, mielőtt kel a nap és világos lesz. Sajna pont lámpa kapcsolás előtt nem tudom, mivel akkor munkában vagyok.
Az a bajom, hogy ebbe a gyári tetőbe nem tudok más fényforrást berakni.
(#25678) Silentfrog
Ez biztos? Mert a W az fogyasztás. A lumen pedig a fényerő, ami fontos. A W és a fényerő LED-nél azért máshogy alakul.(#25679) bringasisti
Értem. De első körben valami olcsóbb megoldást keresnék.[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Sirandrish
legenda
válasz bringasisti #25679 üzenetére
Ennyi pénzért gátolja is meg
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bringasisti
őstag
válasz atos19881101 #25674 üzenetére
Az UV-C meggátolja az alga szaporodását
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz atos19881101 #25676 üzenetére
Szinte ugyanannyi a lednek watt/lumen értéke mint a fénycsőnek. Tehát olyan mind ha 6-8 wattos fénycsővel világítanál.
-
Tarill
őstag
válasz atos19881101 #25676 üzenetére
szia! rövidebbre kell vágni az esőztetőt és fúrni rá plusz lyukakat és akkor be tudod rakni keresztbe is. Carbot pedig lámpa feloltódásakor add be vagy miután már felkapcsolt, de előtte ne mert annak nem sok értelme van hamar eltűnik a vízből. Mindenképpen az áramláson kellene változtatnod, a nagyja algát meg kézzel próbáld meg eltüntetni amennyire tudod illetve kihúzott szűrő mellett a carbóval is pofánnyomhatod hátha segít és egy 5 perc eltelte után dugd vissza a szűrőt. a 6w led meg arra jó hogy lásd az akváriumod de növényezésre nem való, led szinte semmilyen formában sem
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #25675 üzenetére
Esőztetőm van nekem is. Most lejjebb csavartam. Illetve a felszín felé irányítottam. Viszont sajna nem tudom keresztbe rakni az esőztetőt az akváriumon, így a hátoldalról előre felé nyomja a vizet. A banra alga az első oldalon alul jelentkezik. (Ahova érkezik az áramlás)
Az ecset pedig középen a növényeken, ahol szintén a legnagyobb az áramlás. A 6W ugye csalóka, mert ez LED. Lumen értéke nem tudom mennyi.
Anci van 5 darab. Eszegetik is, de ennyit nem tudnak elfogyasztani.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz atos19881101 #25674 üzenetére
Ez ecset alga nálam akkor jelentkezett mikor erős volt az áramlás. Amióta esőztető van azóta egy hét alatt visszavonult,vagyis nem kellett az üvegről kaparászni az újonnan odanőtt pamacsokat..
A barna alga megfelelő szűrés mellett a kevés fény miatt is jelentkezhet, és mivel neked 54 literre van 6 watt, Ez nagyon kevés.
Viszont az alga evő halak szívesen fogyasztják. /Pl .:anci /
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #25672 üzenetére
Ilyet csepegtetek bele. Kb 15 cseppet minden reggel.
Fény a beépített led van felette.(#25673) bringasisti
Értem. De mit tesz ez az UV? Más megoldás nincs? A szűrőm nem került ennyibe.[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz atos19881101 #25671 üzenetére
Az UV-C megöli a műanyagot ezért nem érdemes jólárazott terméket vásárolni
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz atos19881101 #25671 üzenetére
A CO2 alatt mit értesz? Fény mennyi az 54 liter felett?
-
atos19881101
senior tag
válasz bringasisti #25670 üzenetére
Ejj de szép az ára. Olcsóbban nem fogom megúszni?
-
bringasisti
őstag
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek. Algásodok ...
Az akvárium egy 54l-es Eheim 2213 külső szűrővel. Talaj apró kavics, illetve élő növények + fa van a vízben. 10 hal lakik benne. Etetni minden este etetek, illetve reggelente rakok a vízbe CO2-t. Az az érdekes számomra, hogy ott algásodik az akvárium nagyon, ahova az esőztető nyomja a vizet. Itt barna alga jelent meg, a növényeken pedig ecset. Mit tudok tenni ez ellen?A szűrőt kb 1 hete takarítottam ki, mert tiszta mocsok volt belül.
-
Szancsó
aktív tag
Hi!
Gyári 80x35-ös tető megemelésére látott valaki egyszerű DIY jellegű megoldást, ami azért stabil is? Függesztés kizárva.
Arra gondoltam, hogy plexiből vágok kb. 8cm magas csíkokat és abból csinálok keretet, de nem találtam 8mm-es plexit kis mennyiségben, plusz nem tudom mivel lehetne szépen vágni...
A B terv, hogy vastag drótból hajlítok valamit, vagy esetleg fából barkácsolok.My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #25662 üzenetére
Te csalsz..ebben biztos vagyok
De ha már szóba elegyedtünk..kis helyzetjelentést küldesz priviben?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #25661 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az oka, de mulm nincs az aljzaton, és ammonia és nitritem sincs, ennyi nekem elég!
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #25658 üzenetére
De nálad működik valami speckó erő, vagy pedig a "minimalista" elrendezés segít rá, mert amúgy nem kéne hogy elég legyen
-
Silentfrog
Topikgazda
Ezeket fejből írtam le, van még rengeteg szűrő ami közül választhatsz. Az Eheim 2215-be nem fér olyan sok szűrőanyag, így olyat nézz mindenképp amibe jó sok szűrőanyagot tudsz rakni. Két külső szűrő az akvárium két oldalába rakva szépen át tudja mozgatni a vizet.
Nálam egy JBL E1901 van az egyik sarokba és egy Fluval 203 a másikba. / ez pont olyan mint az Eheim 2213. / Elég.
Van itthon egy Tetra 1200 is, az lett volna a Fluval helyett,de nem volt rá szükség. Elég 2 méter hosszra ez a két szűrő.
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #25658 üzenetére
Értem, köszi, hogy így leírtad utána nézek majd ezeknek a szűrőknek.
-
Silentfrog
Topikgazda
Nálam 2 méter hosszan még sok is volt a flow a két külső szűrővel , így most esőztetővel van az áramlás elosztva.
A medence két végében van az esőztető egymással szembe , az egyik a vízfelszínt mozgatva az akvárium hosszába nyomja a vizet a másik vele szembe de a talaj felé van irányítva. Így jónak tűnik.Ha van egy Eheim 2215 akkor egy Tetra 1200 vagy egy Atman 3338, Atman cf 1200, JBL e1501, vagy egy Eheim 2217 már elégnek kell lennie, a meglévő mellé.
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
-
Dealer95
őstag
1db szűrő szerintem nem viszi el úgy ahogy kellene
Tetra EX1200 Plus vagy JBL E1501 ami 40k körül van.
Ezekből 2db.Nálam a JBL E901 ami az 54 literesben van kezdetben 50%-on ment. 3 hónap után már 100%-on kell mennie, hogy ugyan azt hozza. Most állt be rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
Két kis ivadékot fedeztem fel egyelőre a nagy akváriumban, nagy élmény látni a kis halacskákat
de szörnyű, hogy rámozdulnak a nagyok, ha meg látják. Szerencsére bebújnak kis vékony helyekre, de nem tudom így meddig bírják.We live in a simulated world...
-
Sirandrish
legenda
válasz Intruder A 6 #25648 üzenetére
EX1200 Plusom van. Remek kis szűrő
-
Dealer95
őstag
válasz Intruder A 6 #25646 üzenetére
240 literbe Eheim 2075 vagy Tera EX1200Plus, ill JBL E1501.
Ez alatt nem érdemes gondolkozni.Nálam egy 2075-ös viszi a diszkoszos 240 literest.
Két JBL E901 meg egy 54 ill. 128 literest. -
Intruder A 6
aktív tag
válasz Sirandrish #25647 üzenetére
Ezt a Tetra EX 1200-at és a JBL CristalProfi e1501-et nézegetem, Eheimből ezért a pénzért szerintem csak a classic jöhet szóba.
-
Sirandrish
legenda
válasz Intruder A 6 #25646 üzenetére
Nekem van egy Tetra és egy Atman szűrőm és mindkettővel meg vagyok elégedve.
Csendesek és teszik a dolgukat.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Emperor_
addikt
válasz Intruder A 6 #25644 üzenetére
Azt javaslom, hogy döntsd el a medence méretét!
Utána lehet érdemben beszélni.
Szerintem levegőztetőre és belső szűrőre semmi szükség, egy jól méretezett Eheim külsőre annál inkább😊. A Vörös neonok meleg kedvelők, célszerű a társhalaknál ezt figyelembe venni.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Sokáig volt akváriumom,de hely és költözés miatt, megváltam tőle kb 5éve 112 literes volt és nagyon szerettem.
most úgy alakult hogy megint kedvet kaptam hozzá, de már akkoriban is tervben volt egy nagyobb 240 vagy esetleg egy 450 liter körüli méret, nemigen követem a mostani technikákat, akkoriban Eheim volt a jó szűrésben de már akkor sem volt olcsó.
Tehát amikre első körben szükségem lenne:
Akvárium, szigorúan feketével ragasztva, és tető hozzá fénycsövekkel.
fűtő régen Eheim Jager volt, nem tudom lehet-e még kapni, esetleg olcsóbb is szóba jöhet ha van.
belső szűrő,külső szűrő,levegőztető.
Ami biztos hogy lesz benne 20-25fős Vörös neon csapat, a többi meg még majd kialakul, régiben is volt, imádtam őket nézegetni ahogy csapatban úsznak. -
jegenye77
addikt
Sokan azt mondják nem a legpontosabb de azért elég jó irányt mutat ha valami nagyon nem jó.
Nincs összehasonlítási alapom mert ez az első teszt amit megvettem.Ezen kívül foszfátot mérem meg TDS mérőm van.
Mikor RO vízre áttértem akkor méregettem rendszeresen.Most már ritkábban,hogy megvan miből mennyit kell adagolnom és beállt minden.[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
válasz bringasisti #25638 üzenetére
Közben sikerült meg javítom. Köszi
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
twi452
senior tag
Csak az Excel-t használom, azt is csak most próbálom ki. Elvileg ez tovább marad a vízben mielőtt lebomlik mint az easy carbo úgyhogy lehet korán reggel adagolni és még délután amikor a lámpa kapcsol akkor is elérhető lesz a növényeknek.
A többivel nincs tapasztalatom de most nincs is olyan akváriumom amibe indokolt lenne ilyen tápozás
Carbo se igazán kellene csak kíváncsi voltam rá és most lehetett beszerezni. -
bringasisti
őstag
-
bull84ghia
őstag
Eheim 2222 szűrőn a fedelén letörtek a kis körmök amibe a csappantyú bele akad. Ezt lehet valahogy orvosolni vagy kuka a szűrő. Más baja nincs szép csendes ezért sajnálnám kidobni.
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #25635 üzenetére
Az is van
Alga nincs is.
Nem tudom minek is adagoltamSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz turbulencia8 #25632 üzenetére
Na ezt nem gondoltam, hogy az ártalmas lehet nekik.
Igazából nem is nagyon volt indokolt, hogy adagoltam csak megelőzés miatt talán.
De akkor cserélem a vizet még a hétvégén, hogy jövőhétre rendbe legyen.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz turbulencia8 #25630 üzenetére
Easy life Algexit et használtam és kb egy hete nem adagolom már.
Lehet az ártott nekik?
Ezen kívül ADA tápokat, carbot, és foszfot adagolok.
Gyógyszer nem volt.[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
http://seachem.com/planted.php
Itt megtalálod a növényes palettájukat
általános tápjuk (flourish)
csak micro (trace)
aztán külön-külön a macro-k plusz egyéb nyalánkságokés ez biztos van ott mivel "hazai" cég ugye
-
jegenye77
addikt
válasz Megane2000 #25626 üzenetére
Persze van arra is : [link]
-
jegenye77
addikt
Azok is a csapvízben vannak inkább.Nem szükséges a lágyabb víz nekik.
De sajnos nem jöttem rá miért volt a sok elhullás.Közben a halak és a növények is láthatóan jól érzik magukat.
Más csoportokba is kérdeztem mi lehet de nem volt rá megoldás.
Először az volt a jelenség,hogy egy sarokba húzódott az összes és jó pár napig ki se mozdultak onnan.Csak néztem,hogy mit csinálnak!Nem döglöttek meg ott csak nem mozdultak onnan.Aztán egyszer csak eltüntek onnan majd szépen sorban jött az elhullás[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Yellow Fire garnik érkeznek nekem is a jövő héten
Remélem megmaradnak mert valamiért sajnos kipusztult egy két zebráb kívül az összes garnim.
Előtte se szaporodtak már de miután áttértem az RO vízre sajnos elfogytak
Közben meg ilyen a víz értékei:
E mellett a foszfát szint is tökéletes és a TDS mérő is 170-et mutat.
Szóval minden tökéletesnek tűnik még is elhullottak.Lehet a változást nem bírták a 0 foszfát szintes csap vizről a mostanira.Pedig fokozatosan történt a vízcsere.[ Szerkesztve ]
-
Daffy
őstag
Haho!Tud vki nekem usaban is beszerezheto novenytapokra tippet adni?Szeretnek egy novenyes akvariumot,egyelore csak probakeppen,osszehozni.Ehhez kellene segitseg.Micro ,macrotap,ki mit javasol,miert azt,etc.De a lenyeg,hogy itt lehessen kapni.Koszonom
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
noxon
őstag
Ez a fagyasztó dolog nem rossz, de ha beteszem ott is fokozatosan hűl le és fagy meg, az is hosszú szenvedés.
A hirtelen jeges víz jó lenne, de honnan szedek hirtelen olyat? Jégkockát hideg vízbe és abba a halat?
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Hát nem tudom, még nem voltam ilyen helyzetbe. Ha én a WC-hez fordultam eddig valaha is akkor ott már nem úszkált kicsit se. De abban biztos vagyok hogy valahogy végeznék vele, mielőtt leengedném a WC-n, még ha olyan durva eszközhöz is kéne folyamodnom mint mondjuk a kés...valamit tennék vele hogy ne szenvedjen tovább.
Azt nem tudom hogy a WC lében meddig maradnak életben..
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #25611 üzenetére
Csak lehúzom, gondolom hamar elpusztul. Hogy öljem le?
-
Sirandrish
legenda
Legalább leölöd őket mielőtt lehúzod vagy sorsára hagyod aztán gyorsan megszabadulsz tőle?
-
noxon
őstag
Haza érve látom, hogy egy maingano feldobta az uszonyait... Szomorú látvány volt kicsit mozgott még, de ilyedtemben lehúztam a wc-n. Csak ott dölöngélt az áramlatban felfordulva.
Nem értem mi történt, talán az auratus gyilkolta le. Szomorú látvány volt.
Reméltem, hogy kibírják még azt az egy hónapot a nagy akiig, de nem :'(We live in a simulated world...
-
Megane2000
aktív tag
válasz Sirandrish #25608 üzenetére
Nem tudom..
-
Sirandrish
legenda
válasz Megane2000 #25605 üzenetére
Hát ha a beállított hőmérsékletre fűti a vizet akkor minek menjen?
-
Skillet
addikt
válasz Megane2000 #25605 üzenetére
Szerintem pont ez a lényege... nem?
Ha nem kapcsolna ki, akkor a végtelenségig fűtené a vizet.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Megane2000
aktív tag
Létezik hogy kikapcsol automatán az akváriumi hőmérsékletszabályzó? Tegnap figyeltem fel rá hogy nem világított az ON rajta. A víz hőmérséklete a beállított 26fokon volt.
-
Tarill
őstag
válasz Silentfrog #25603 üzenetére
igen ez is 2500l-hez van, 10literhez kellene 1ml. csak félek én is beletenni szép akváriumba
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Tarill #25602 üzenetére
Én nevelde akváriumba használok, mivel elég sűrűn cserélek vizet a kicsiknél. Igazából csak a hitem van meg abban , hogy tényleg jó e , mert igazából nem lehet lemérni semmivel, hogy megköti e ténylegesen a káros anyagokat.
Ha ilyet akarsz használni akkor egyre figyelj, az adagolásra. Sok ezer liter vízhez való egy flakon.
-
Tarill
őstag
Sziasztok! Panzi tavi antiklór használata akváriumi vízcserékhez. Mi a véleményetek róla? Úgy rémlik mintha itt valaki írta már volna hogy azt használ. Elég pénztárcabarát megoldás lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest