Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
válasz Dealer95 #28795 üzenetére
Úgy értem jól bírják azt, hogy most egy 60 literes műanyag ládában vannak, és ott is maradnak, amíg el nem rendezem az akváriumot.
A ládában a "régi" víz van, amit levettem az aksiból amikor szétszedtem azt.
Természetesen szűrve, melegítve van, csak épp aljzat nincs benne.
Ha kész az aksi, ezzel a vízzel együtt mennek vissza a halak, meg kapnak pihentetett is.
A szűrőt még nem takarítom ki, csak pár hét múlva. Ez a terv legalábbis, ha nem jó így, akkor hogyan csináljam? -
Daywalker
addikt
válasz Dealer95 #28746 üzenetére
"Hol írtam, hogy nem ajánlom a LED-et? "
Nem mondtam olyat, hogy te azt mondtad, hogy nem ajánlod. Azt aldebaran írta
De a kérdésemre választ kaptam, tehát a megvalósítás technikai részére értetted, hogy valaki nem ért hozzá. Ez mindenre igaz, sőt a fénycsövesre is vonatkozik. Ha barkácsolsz, az aztán még nagyobbat csap, mint egy 12 vagy 24 voltos kis táp Az olcsó gyári szettben lévő tetőkbe pedig általában mindig eggyel kevesebb cső fér, mint kéne, tehát a LED jól méretezhető. Persze ész nélkül nem szabad belevágni, de ez azért egy alap dolog, bármihez is kezd hozzá az ember...
Amúgy vannak jó IP65-ös szalagok, amiken nem sárgul meg a szilikon, ha jó a forrasztás meg a zsugorozás, akkor a biztonság is a helyén van.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz Dealer95 #28744 üzenetére
Egészen pontosan mit értesz az alatt, hogy nem ért hozzá? Azért a LED szalag nem atomfizika, és sajnos általában nem lehet semmilyen infót szerezni (spektrumot szinte kizárt, egy CRI-t még talán, a szokásos adatokon felül) a LED szalagokról, tehát max találgatsz, hacsak valaki nem próbálta ki előtted. Mindenesetre én jó ideje olvasom az FB-s akvarista csoportokat és nem nagyon láttam még olyat, akinek a LED lett volna a problémája az algásodásnál, sokkal inkább vízminőség és tápozás, ritkábban áramlás, és a sok-kevés fény miatt szokott előfordulni, nem a spektrum miatt. Lehet, hogy van az a szint, amikor számít...
Nekem nincs sok tapasztalatom, tehát nem ellentmondani akarok, csak érdeklődöm, mert a következő akváriumra csak LED-et akarok, így inkább érdeklődve figyelem, amit írtok. Viszont az biztos, hogy ilyen előre legyártott 60-100 ezres lámpára nincs keret.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
aldebaran
őstag
válasz Dealer95 #28742 üzenetére
Oké, így is lehet, nem írtam, hogy nem. Ha profin meg van csinálva a led, no problem. De ha valaki kezdő... de ő tudja. Az alga a víz minősége, a világítás, a vízáramlás... miatt is lehet... szerintem.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
twi452
senior tag
válasz Dealer95 #28017 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezek nem éppen hangtalanok. Szóval például hálószóbába erősen nem ajánlott a szivacsszűrő
Mondjuk engem a nappaliban is idegesítene az állandó kluttyogás, csobogás pedig jó lett volna egy kis kiegészítésként a garnisba de lemondtam róla és maradt a jbl mattenfilter belsője. -
mdk01
addikt
válasz Dealer95 #27722 üzenetére
Tapasztalatom alapján a HM csak akkor terül el ha kap elég fényt különben csak felfelé nyúlik, a gyökere pedig nem kapaszkodik meg. A pervula sem a gyenge fényt kedvelö növények közé tartozik, sőt ha emlékeim nem csalnak akkor Co2 igényes is, de ebbe nem vagyok biztos.
-
Sirandrish
legenda
válasz Dealer95 #27514 üzenetére
Régebben akartam tartani, de nagyon kezdő vagyok én még hozzájuk
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Dealer95 #27508 üzenetére
Nekik hány fok az ideális?
Az aki hátfalát végig rakom fűtőkkel
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
twi452
senior tag
válasz Dealer95 #27357 üzenetére
Az volt az első terv.. aztán ahonnan venni akartam ott sajnos eléggé leamortizálódott az állomány amikor visszamentem.
Majd kutattam tovább és a mischling-eket ajánlották. Úgysem volt még ilyen kényesebb lágyvizes garnélám eddig úgyhogy kezdésnek ez tökéletes.
Azok a taiwanok amik meg ezektől születnek ellenállóbbak lesznek mintha csak saját maguk közt szaporodnának beltenyészetben.
De persze lesz egy csomó crs/cbs a picik közt úgyhogy kicsit lottóhúzás hangulata is van a dolognak.Egyelőre rendben van minden, most reggel ahogy távoli gyenge lámpafénynél belestem hozzájuk az egyik pandát kiszúrtam, nem panaszkodott
-
Shrimplandhu
tag
-
gabor576
csendes tag
válasz Dealer95 #26955 üzenetére
Fel is adtam a projektet, mivel közben eszembe jutott, hogy hétvégén is áramtalanítva van. Szóval ez bebukott. Így viszont az itthoni kis akváriumom variálom át. Épp követ, görgeteget keresek. Mivel nekem ez a cég van helyben, és meg tudom nézni a cuccokat, innen vennék valamit dekornak. Esetleg valami tapasztalat, hogy mi az, ami jól mutat? Vöröses-barnás stíluson dolgozom, gránitzúzalék aljzatom van, Manado-val keverve. Növények elsősorban nem gyökeresek lennének, a kö/kavics - fa - növény vonalon indulnék el, lehetőleg semmi mesterséges.
-
jegenye77
addikt
válasz Dealer95 #26769 üzenetére
Nemrég keresgettem én is de sehol nem találtam "elfogadható" áron sajnos.
Ebay en is néztem privát eladóktól is de azok is horror áron adják.
Végül egy halas boltba vettem nem olcsón sajnos.De ott legalább válogathattam bőven.atos19881101 szép kis növények
Folyékony táp?[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
-
atos19881101
senior tag
válasz Dealer95 #26702 üzenetére
Most már hajlok az ADA Amazoniára. Körülbelül 12 liter kellene belőle az elképzelésemhez. Lehet ez lesz mégis a befutó, viszont elhúzódik akkor a telepítés.
Ki kell sakkoznom, hogy arra a 2-3 hétre még elindítom az új aksit, hova rakom a szegény halakat.Valami ilyesmi az elképzelés. Középen apró kavics lesz, a többi Amazonia. Plusz a fa körül lesz valamilyen kő is. (Sorry a skiccért )
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Dealer95 #26612 üzenetére
Valóban a szerelése jobb, könnyebb. Viszont pont az előszűrő szivacsot tartom butaságnak, ki is vettem.
Baromira gyorsan elkoszolódik így gyorsan visszaesik a vízmozgatás, úgy hogy az alsó szivacsok teljesen tiszták maradnak. Tehát meg kellett bontani a szűrőt. Így hogy kivettem így egyből a nagy szivacsokon oszlik el a szennyeződés így sokkal ritkábban kell szétszedni.[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz Dealer95 #26329 üzenetére
Az megvolt, hogy reggel és este fokozatosan be illetve ki kapcsol a lámpa de , hogy napközben is!?
Tényleg nem halottam ezt.
Növényes aksiknál is?
Csak mert nem igazán természetes ez így szerintem.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Krisz79
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Dealer95 #26153 üzenetére
A 2 méter hosszú akváriumomat / 600 liter / egy JBL e 1901-el szűrtem régebben és egy Eheim 2213 tudású külső volt mellette. /Fluval/
Mulm nem volt sehol,jó is lett volna minden, ha nem lett volna ecsetalga.
Így kiraktam a Fluvalt és beraktam a helyébe egy Tetra 1200-at. Ebbe jó sok hely van és megtömtem zeolittal.
Most 3-4 hete így meg és úgy néz ki, hogy a zeolit megköti azt ami az ecsetalgának kedvez, talán az ammóniát.Érdekes módon látszólag egyáltalán nem lett nagyobb a vízmozgás.
Ha így nézem 4db Tetra 1200 se lenne sok egy ekkora akváriumba.
-
atos19881101
senior tag
válasz Dealer95 #26009 üzenetére
A szivacsot csak folyó víz alatt takarítod? Nekem sajna majdnem legalul van a durvább szivacs. Ahhoz hogy azt ki tudjam szedni, szét kell bombázzam az egészet. Ilyenkor a szűrőbacikkal mi lesz? Nem pusztulnak el?
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Dealer95 #25907 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy csak a nitrátokat és a niráttartalmú anyagokat vesz ki a vízből ami sárgásságot okozhat, de a fa okozta sárgásságot nem.
Krisz79 .: Igen de az aktív szén kb 2 hétig jó csak utána telítődik és cserés. Lehet kapni egy anyagot aminek Seachem purigen a neve az sokkal tartósabb mivel ha telítődik akkor lehet regenerálni, és újra hadba fogható.
100 literre 100ml elegendő mennyiség.Évek óta használom, és tényleg baromi jó kis anyag.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Dealer95 #25804 üzenetére
A legjobbnak mondott szűrőanyagok nagyon aprók, és elég drágán adják őket.
Ha megtömi a Tetra 800-at Seachem matrix vagy Ada bio rioval akkor megszűnik a vízforgatása annyira lefogja a szűrőt, mivel ezek elég apró szemcseméretű anyagok.
A linkelt oldal rendkívül hasznos, és érdekes topik!
havri1 rég tettél fel videót, képet. Megnézném a jelenlegi állapotot!
[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
válasz Dealer95 #25730 üzenetére
Igazad van tényleg nem az a növény de nem is Monosoleium Tenerumra,ha nem lomariopsis lineata.
Ezt a választ kaptam. [link]
De mentségemre annó a garnikkal kaptam ezt a növényt ezért nem tudtam pontosan hogy melyik.
Én azonósitottam be rosszul.C_hris,myk74 Szép akik nagyon
[ Szerkesztve ]
"A jövő sem a régi"
-
jegenye77
addikt
válasz Dealer95 #25692 üzenetére
Na igen
Nem is agyalok rajta tovább mert szomorú és ideges leszek
Főleg,hogy ingyenes
Ja igen mármint Magyarba annyi.Itt helyben ingyenes vagy max 5 -8 euro.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Daffy
őstag
válasz Dealer95 #25430 üzenetére
Szep az akvarium,de a diszkoszoknak surun kell a vizcsere,azt meg nem fogjak birni a novenyek.Altalaban diszkoszos akiban nem surun van noveny.De ez csak jotanacs.Ha ezt sikerul igy megtartanod a diszkoszok mellett,az oriasi munka lesz.Vagy a diszkoszok nem fognak megnoni rendesen.
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
necroshine
tag
válasz Dealer95 #25138 üzenetére
Szia!
Elsősorban garnélákat szeretnék bele, majd ha bejön a dolog jobban, akkor később halakat. Műszakinak műszaki vagyok (mérnöki végzettségem van), világítást inkább készen vennék, szűrőből lehet praktikusabb lenne egy külső, hogy ne foglalja a helyet az akváriumban.
-
buci30
addikt
válasz Dealer95 #25113 üzenetére
Jó ezen már tul vagyunk vissza nem lehet pörgetni az időt...
Legközelebb majd tudom.
De most erre szeretnék választ kapni ,hogy mit kell tenni ha megdöglik egy hal.
Semmi extra választ nem kérdeztem mert nekem szerintem elég alap akváriumom van tehát nem kell bonyolítani
Sokan csinálnak akváriumot és van aki életébe nem olvasot utána semmi...
Én megértem ,hogy itt akik vannak részbe nagyon komolyan veszik stb de én ennyire nem szeretnék bele folyni azért így gondoltam ez egy egyszerű kérdés.
Mert van aki ilyenkor csak valami fertőtlenítőt tesz bele és kész. Tudok olyat aki sose cserélte a vizet az akváriumba és kb 1 éve megy neki minden gond nélkül.
Tehát nem szeretnék nagy választ meg oktatást csak gondoltam kapok egy egyszerű választ.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Emperor_
addikt
válasz Dealer95 #25013 üzenetére
A pH, kh és CO2 van egyensúlyban.
Alacson pH esetén nagyon vigyázni kell mert ún savomlás következhet be, ha lecsökkented kh-t. A kh puffereli a víz pH-ját. Alapos utánaolvasást ajánlok, mielőtt ebbe a műveletbe fognál!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Új légpárásító 6hó jótállással!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest