Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz Osynho #28473 üzenetére
Nekem is van egy ilyen ismerősöm. Minden éjjel kikapcsolja a szűrőt. Sőt, napi pár órát működik csak. 2 éves az akvárium, vizet nyaranta cserelz, és még csak halpusztulasa sincs, szó szerint megb.a a kémiát. És működik...
Igaz, fullon van növénnyel. Csak azt tudom elképzelni, hogy a növények felveszik azt a mennyiségű nitrit/amónia/nitrátot, ami a halaknak végzetes lenne.havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #28465 üzenetére
10 ezer környékén nem sok választék van.
Ez esetleg? Ha minden igaz akkor neked nem lenne messze.
Bár lövése sincs az eladónak a szűréshez, így ne adj arra amit mond. Meg kell nézni, hogy zörög e meg nyomja e a vizet. meg folyik e . Nagyon egyszerű szerkezet nincs sok hibalehetőség. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Osynho #23279 üzenetére
Én azt csináltam, hogy két páramentes foglalatot összefaragtam, hátulról egy plexilapra ragasztva, és kikentem gumiámmal, azokat a részeket, ahol maradt lyuk, kurva ronda, viszont nem látszik, a tető miatt.
Az aquadepoban, mondták, hogy tudnak szerezni, talán, olyan dupla páramentest, ami nekik is van, a nagy növényes fölött, viszont az túl széles lett volna.
Mert nekem a gyári tetőnél, a hátsó neon fényét, takarta a háttér, azt előrrébb kellett hozzam.
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Osynho #23275 üzenetére
Hát ugyan nem építettem még akváriumba, de beleokoskodnék:
Ha szar a tápod, és alulméretezed, cserélgetheted.
A led veszít a fényerejéből, ha szart veszel, cserélgetheted.
Mint fenn is említették, a lednek kéne alusin/hűtőborda.
Ami jó, az drága. Ami az akvaristák által is elismert, az meg annyira, hogy soha nem hozza be azt, amit megspórolsz vele, hacsak nem egy 500 literes növényesed van, ott előfordulhat.
Ha akarsz harmadikat, és elfér, annak lehet külön előtét is.
Valamilyen szinten a neon is egy energiatakarékos megoldás, de én úgy gondolom, hogy a led máshol is, még kiforratlan, akár mennyire is mondják, hogy már nem az.Én a két fénycsövem mögé tettem fóliát, nagyon sokat dob a fényerőn.
Én sima radiátor mögé tehető, hőtükör fóliát tettem, van alufóliás sörösdobozos megoldás, gyári fényvisszaverő stb.Először ezt próbálnám, ha nincs még rajta, nekem elég lett, alá nem tudom támasztani adatokkal, de szemre olyan +30%.
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
WunderKinder
aktív tag
-
mdk01
addikt
válasz Osynho #21661 üzenetére
Igen.
Nagyjából az a lényeg, hogy annyi levelet hagyjál a levágott részeknek amivel túléli az ültetést és tud új levelet hozni.
A bleherit nem tudod vagdosni azt tő osztással lehet szaporítani,de a tiednek még kicsit kevés ehhez a levele.
Annál azt tudod csinálni, hogy felszeded és levágva a hosszabb gyökereket visszanyomod a talajba. -
havri1
félisten
válasz Osynho #21208 üzenetére
Pontosan nem tudom melyik gyanta mit von ki, de az tény, Purigen mellett gyönyöűen fejlődnek a növények is, hisz növényes akváriumokban is használják előszeretettel, viszont a SZAT mellett sárgulnak, barnulnak, azaz kivon olyasmit is, ami kell nekik. Nitrátot tudom kiszedi, de mondom, csak állítólag. Van aki növényezik SZAT mellett is, és tápozza is a vizet, nem értem igazából. Egyik üti a másikat..
Purigennek az ajánlott mennyisége greenaqua-n fent volt a rendelésnél, de már fejből nem emlékszem
100ml valahogy 200 l-re ajánlott, viszont akkor azért hamar telítődik. Nekem így fél évet kibír kbSzerk: 60 ml elég 240 literre, szóval..
[ Szerkesztve ]
havri
-
-
havri1
félisten
válasz Osynho #21191 üzenetére
Így van, addig jó, ameddig nem ragad össze, száraz marad. Illetve van egy szavatossági ideje, ami ha jól emlékszem a dobozosoknak 2 év, de Sinkó úr azt mondta, ezután is jó, csak veszít a vitamintartalmából..
Persze ha összeragad, bepenészedik, kuka.
Nekem 1 hónap a 250ml adag, esznek mint állat :-)(#21192) Silentfrog: Nézegettem a szinezős kajákat, az Aquatic Nature kajáit, nagyon jókat írnak róla (Hikari is), de nem találtam sügeres szinezőset..
[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #21191 üzenetére
Ha külön porciózod akkor sokáig eláll, viszont ha a nagy zacskót bontogatod mindig akkor hamar lepárásodik és össze fog ragadni a halkaja.
.: Egyszer próbáld ki a Tetra Pro colort is. Nem szennyezi a vizet, lassan süllyed és szeretik a halak. Ráadásul színesebbek lesznek tőle a halak, de csak állítólag, mert én semmit sem vettem észre rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Osynho #20543 üzenetére
Kedvenc márkám a BMW, de ettől függetlenül nem utasitanek vissza egy Audit sem
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Osynho #20538 üzenetére
Nah jó a BMW az BMW de nekem elég egy fos R8as Audi is
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Daywalker
addikt
válasz Osynho #20495 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni. Szűrője válogatja. Nekem az Eheim 2224-be ilyen szett kell. [link]
Ebből a kék a normál szivacs, a fehér a finom szűrőanyag, vattaszerű (a leírások szerint perlonvatta).myk74: hasonló...de szerintem addig nem változtatok rajta, amíg nincs ezzel gond. Ha kell inkább havonta cserélem a finom szűrőt, nem tétel.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
-
Daywalker
addikt
válasz Osynho #20478 üzenetére
Máson nem próbáltam, szerintem nem biztos, hogy kibírja, mert azok elég vékonyak...(sőt hozzáteszem, nem a jelenleg készülő aksiból vettem ki az algásat, hanem a régiből, az újban nincs alga).
Viszont én csak hipóval vagy valami fehérítővel próbálnám, domestos nem biztos, hogy jó, mintha azt olvastam volna valahol.
A hínárféle lekötése is érdekelne, mert nekem is tekereg egy a vízben a régi aksiban, nincs elültetve...de ha gumi nem jó, akkor oda kell kötni, az nem szorítja el biztosan. De hogy kigyökerezik-e valaha[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Osynho #20476 üzenetére
Én a múlt héten csináltam ezt a hipós dolgot, le is írtam hogyan (1:19 keverés, beáztat 10 mp, ledörzsöl finoman, tiszta víz, megint merítés stb, amíg nem lesz tiszta, de összesen nem hipóztam 1 percnél tovább). Annyi, hogy nem tettem vissza az akváriumba, hanem egy másikat töltöttem fel vízzel...azóta is köszöni, jól van, már új levélkezdemény is van rajta, alga nincs. Most már vissza merem rakni.
-
bringasisti
őstag
válasz Osynho #19918 üzenetére
Én úgy gondolom hogy nem tenger vízből ráadásul fagyasztás nélkül csak az etessen aki maga szedi a bolhát tubit stb, és így költsége nincs és ha bejön egy betegség azt rutinból meglátja még a kezdeti stádiumban, kezelni tudja mielőtt elkezdenének dögleni a halai. Sok tapasztalatot kiván
BENEFON DELTA--------N8
-
jegenye77
addikt
válasz Osynho #19753 üzenetére
Azzal nagyon megtudod ritkítani de teljesen nem fog eltűnni. Legalábbis nekem 2 aksiból se sikerült.
Csigaevő viszont kipucolta őket.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz Osynho #19750 üzenetére
Nem heti!!!
3 naponta annyi víz csere indításnál!
Ha a barna csiga akkor az nagyon elfog szaporodni sajnos. Szerezni kell csigaevő csigát. Majd az jól lakik[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz Osynho #19746 üzenetére
Milyen alga?
10 nap alatt legalább egyszer de akár kétszer is cseréltél vizet ugye?! (ha 10 napja indítottad az aksit akkor)[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Sirandrish
legenda
válasz Osynho #19746 üzenetére
Az okítást meghagyom a profiknak, de annyit még én is tudok hogy az a világítás nagyon kevés, és könnyen lehet attól is
-
Shrimplandhu
tag
válasz Osynho #19705 üzenetére
Azzal mindenki küzd.
Az Anubiasok szerintem nagyon érdekes növények. A legszívósabb fajok közé tartoznak amelyek akváriumban tarthatóak.
Találtam már gyorsan növő "hínár-rengeteg" alá véletlenül bekerült anubias tövet ami hetekig nem látott fényt és bár kissé világosabb zöld levelei voltak cserébe egy algapötty se volt rajta...
A szívósságuk meg abban nyilvánul meg, hogy ha az algás leveleit levágjuk akkor is megmarad, megújul ha marad egy kis fotoszintetizáló része (1-2 levél).http://shrimpland.hu/
-
-
bringasisti
őstag
válasz Osynho #19638 üzenetére
Én mikor természetes talajt rakok be akkor bevizezem és mivel gáz a sütő a hőfokot nem tudom mérni, de nincs is értelme mert mikor a gőz dől kifelé a bacik már mind feladták. A gyanta alapú szűrőanyagra természetesen nem vonatkozik, de minden másra igen
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
jegenye77
addikt
válasz Osynho #19590 üzenetére
Víz felszín szűrőt szoktak még belerakni. Ha nagy a medence akkor jó de pl nekem az 50 literesbe már nem lenne szép.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz Osynho #19590 üzenetére
Az ami nem olyan fontos de ha a már sokszor említett kristály tiszta vizet szeretnél akkor ajánlott. Egyszer kell megvenni és utána lehet tisztítani. De azt se kell sűrűn.
-
jegenye77
addikt
válasz Osynho #19572 üzenetére
Én a két szivacsot is kivenném és oda is szűrő anyagot tennék. Esetleg az alsó kosárba hagynék egy kis szivacsot de arra is egy réteg kerámia gyűrű. Felette két kosár b. szűrő anyag a legfelsőbe meg peronvatta+purigen és ha fér még alá szűrőanyag akkor oda is egy keveset.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19572 üzenetére
A bal felső kosárban substrat pro van. ez ok. A jobb alsóban szimpla kerámiagyűrű . ez is ok! a többibe szivacs van csak vagy van alatta valami?
Ez a szűrő mekkora akváriumra lenne?
Misi1980 .: a napokban annyi mindenkinek válaszolta, hogy elvesztettem a fonalat. Mire kellene ez?
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19559 üzenetére
Ezek még nem melegszenek annyira. Ez a bolt kiviszi ingyen postával a szalagokat. A minőségről sajnos semmit sem tudok, érdeklődtem a ledes topickba . hogy ezek milyen minőséget árulhatnak de senki sem
válaszolt.Hogy tennéd bele a tetőbe a fémlemezt? Ha nem tud hűlni mert zárt helyen van akkor meg szerintem hiába van fémen, ugyanúgy felforrósodik.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19557 üzenetére
Nagyon melegszenek ezek. Nekem van 20 watt/méter 3014/204 szalagom alu sínre rakva,/ 10 centi széles / két órányi használat után már 47 fokos a lámpatest kívülről. A nagy fogyasztású szalagokat mindenképp jó hővezető anyagra kell tenni.
Ha 14 wattot fogyaszt a szalag akkor neked egy 1.5A-es táp kell,vagy nagyobb.
Igen, neked 6500K színhőmérséklet kell.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19555 üzenetére
Nem a centi a lényeg, hanem a ledszalag fogyasztása. Van 2.4 wattos 3528 és van 25 wattos 2835-ös szalag is ami ugyebár nem ugyanannyit fogyaszt 60 centis méretben.
Az tápegységekhez meg csak annyit értek, hogy mennyi amperes, műanyag házas, vagy fémházas. Amin sok a szám és még állítani is lehet ahoz nem értek, ezért kérdeztem meg, hogy ez végül is mit tud.
Meg ugyebár nálam 1024 a váltószám, ésnem tudtam, hogy az 1000mA az mennyi amper! / hisz végül is ez egy számtech.-el foglakozó oldal! / -
Silentfrog
Topikgazda
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19528 üzenetére
Ha euroba kapod a fizetést akkor nem rossz üzlet!
Csapok, csövek , szűrőanyag?Lehet, hogy lassan nő az anubias ,de alig kell neki fény. Ha jó a szűrésed és megcsinálod a heti 20-30%-os vízcserét rendszeresen akkor nem is kell, hogy hasznos legyen biológiailag, elég ha szép és élő növény,és nem valami mű vacak.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19526 üzenetére
Ha jól látom a specifikációját ennek a led szalagnak akkor ez méterenként 2.1 wattot fogyaszt és 45 lumen fényerőt biztosít.
Én még ilyet nem láttam, a legolcsóbb, leggyengébb fényerejű ledszalag ami a 3528 és 350 forint / méter az is 220 lumen/ métert tud.
Mikor vetted? Retró led szalag?Ha tényleg jó specifikációt nézek akkor a te led szalagodnál én is többet világítok! /sajnos ez semmire sem jó/
Mennyiért vennéd az Eheim 2073-mat? Az nem olyan régi gyártmányú szűrő,ha nem folyik és nem zörög akkor sokáig fog még üzemelni.
A vaterán nem ritka a 10+ éves működő Eheim szűrők.
Sajnos a növényekhez én nem értek, de én átokhínárt /középen hátul/ és anubiast vélek felismerni az akváriumodba.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Osynho #19524 üzenetére
A Eheim Professionel 3 2073 minden szempontból jobb választás! Viszont normális szűrőanyag mindenképp kell ,bármelyiket veszed. /bizonyos Eheimekhez adnak Substat prot-t ami nagyon jó biológiai szűrést végez/
Én nem vennék JBL-t, több tesztben láttam, hogy az e900 tiszta állapotban is 450L/óra vízmozgatásnál nem tud többet.
A Tetratex EX 800 még költséghatékony megoldás lehet, 3 év garival .24 ezer környékén.Tudsz valami specifikációt mondani a szalagról amit vettél?
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
-
albert8
veterán
Én nem tenném be, mert szerintem nem illenek össze. Inkább elvinném egy állatkereskedésbe és általában beveszik.
Egyébként szerintem elvannak, de a vitorlás elég kényes a hideg vizre.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest