Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
válasz Silentfrog #35178 üzenetére
Debrecenben itt tudom, hogy van sok szép hal:
Deni halasbóttya
epet.hu
https://www.tropicalfish.hu/
de ezenkívül még vannak kicsi boltok ahol felbukkannak érdekességet néha.
Sajnos tenyésztőket nem tudok.Diszkoszhalakkal foglalkozik itt valaki?
- Árad -
-
lakisoft
veterán
Valaki volt kinn itt: Akvarisztikai Expo?
- Árad -
-
lakisoft
veterán
Figy teljesen igazad van. Ám ha magadnak csinálod legalább te szívhatsz vele és nem az akivel csináltatnád . Ragasztottam már magamnak akváriumot és elég jól sikerült a legelső is. Soha nem engedett el. Ám láttam már olyat hogy "Szakember" által készített 400 literes akvárium elkezdett indenzíven ereszteni ... na az kemény volt. Panelben lakom én is és soha nem volt probléma a leáztatás miatt.
- Árad -
-
lakisoft
veterán
Semmi esetre se próbálj a Betták ,sőt ivadékok vizébe ecetsavat tölteni,mert a sav a halak nyálkahártyáját azonnal megtámadja akármilyen kis mennyiségben! forrás
tovább is van:
Ha vizbe nagyon kevés ecetsavat tesz, néhány nap múlva a víz negzavarosodik, mert az a mindig jelenlévő ammónium-ionokkal táptalaj alkot. Ekkor a baktériumok szaporodnak el. Ezt a folyamatot szellőztetéssel elő lehet segíteni. Majd a baktériumokkal élő Protozoák pl. papucsállatok indulnak szaporodásnak, melyek jóval nagyobbak a baktériumoknál. Ezekkel már táplálhatók a kis halak. Az eljárást célszerű viszonylag nagy mennyiségű vizben alkalmazni. A halakkal egy vízben is végezhető a tenyésztés, de ilyenkor különösen fontos a kis mennyiségű ecetsav használata és az azonnal megkezdett alapos szellőztetés, mert a folyamat erősen oxigénigényes. Jó kísérletezést kívánok.Ezen felül az ecetsav jó még akváriumüvegre tapadt vízkő eltávolítására is ...
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
lakisoft
veterán
Vannak köztetek olyanok akik diszkoszokat tenyésztenek? Eladó kishalakat keresek ...
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
BUÉK.
- Árad -
-
lakisoft
veterán
Eladó akvarisztika technikát keresek (belső szűrő, fűtő - 400l-es aksihoz ...)
Valamint Kovács Diszkosz tenyészetéből származó germán türkiz diszkoszkaat keresek
kvarchomokot ... de ezt csak Debrecen környékéről ...
üdv, lakisoft- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Tado Smart Radiator Thermostat X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest