- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcstuning
tag
Megjött a fegyverem. Rendeltem egy KWC Colt Delta Elite-t. 100db golyó jár hozzá, meg céltábla is, 1 év garral. Szép kimunkálás, bikaerős, hop-up-os, de nem tudom, hogy ez mennyire elterjedt az AEG-ek körében, ez eléggé hord, meg nagy a szórásköre. Az erejével nincs semmi gond, de úgy 5m-ről azért egy olyan 10cmes szóráskör megvan.
hcs
[Szerkesztve]-=Joey=-
-
gabe_
őstag
Nyomok már egy upot a topiknak...
Sovány szakácsban sose bízz!
-
Ráczkölke
tag
válasz macilaci78 #196 üzenetére
Köszi az útmutatást, szvsz aki nem ért hozzá (mint én sem), annak nem tűnik fel. Rendeltetési céljának eleget tesz, és ennyi pénzért nem is várok egy csúcsdarabot . Ez inkább csak kelléknek kell, ha a játék is megragadna, biztos elgondolkodnék egy komolyabb, használhatóbb cuccon.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Ráczkölke #184 üzenetére
Hát, csúnyácska...
A célzója MP5, de a tár inklább G36, a tusban némi PSG-1-et vélejk felfedezni, az előágyban meg semmit, a lángrejtő meg valami M4-M16 szériáé lehet.
Ami biztos, hogy a tár miatt a G36 környékén kérdezősködnék, de azok nem-igen használnak nyilt irányzékot, ezen meg az van. Szerintem ez valami kezdetleges sci-fiből lépett elő.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Kris91
csendes tag
Na most újabb kérdés fogalmazódott meg bennem. A ''tus'' pontosan mit jelent? Láttam már olyan shotgunt, ami tus nélkül volt, de olyan fegyót is, amelyiken fix tus van. Köszi!
-
Kris91
csendes tag
Értem. Amúgy a ''nem tudom milyen'' -hez nem kérdőjel akart menni, hanem felk. jel.
-
Kris91
csendes tag
Huhh. Hát az olcsó. Nem tudom milyen fajta? van hozzá akkumlátor? Milyen filmhez kell, ha nem Top Secret??
-
Ráczkölke
tag
Tegnap vettem a Vaterán egy jó kis géppuskát, de ő se tudta megmondani, h micsoda. Ki tudna segíteni vki pár infóval a fegyóról? Az biztos, h műanyag, és nem automata.
kép: [link] -
Kris91
csendes tag
Megrendeltem a cuccost. Remélem ezen a héten megérkezik. -
-
Kris91
csendes tag
Hát majd kiderül... Nálad mit jelent az hogy ''hólapát kéz''?
-
Comm
senior tag
-
gabe_
őstag
Ja: beszéltünk msn-en és elég fiatalnak tűntél, és jobb ha tudod: A Desert Eagle Magnum 1:1 méretarány! Ez azt jelenti, hogy lapátkezűeknek való! Először énis meghökkentem rajta, mint a szűzlány, hogy Úristen mekkora!
Négy-öt tár ellövése után megszoktam, és már nagyon tetszik. Bivaly lehet élőben milyet üthet egy ekkora fegyver... sztem letépné a karom...Sovány szakácsban sose bízz!
-
Kris91
csendes tag
Anyós... Az M16-A4 elég komoly. Mennyi lehet a lőtávja kb? Mire akarod használni? És az M16-A4 melett döntök, a kinézete miatt. Amúgy nem tudom a különbségeket... Ha bejön a Desert Eagle Magnum vagy mi, és nem esik szét 2 hónap alatt, akkor lehet beszerzek egy nagyobb fegyót. De egyenlőre Magnum...
-
Comm
senior tag
Én most a G36C és az M16-A4 között vacilálok.Valaki tudna segíteni,hogy melyik a jobb?
The Future: ASRocK 775Twins-HDTV ; Intel Celeron D 331 ; 512mb DDR2 667Mhz Samsung ; Integrated X300 ===> Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
-
gabe_
őstag
Én Desert Eagle-buzi vagyok, azért is vettem ilyet...
Erről az oldalról úgy tudsz rendelni, hogy:
''Eladók a következő új airsoft fegyók és kiegészítők. Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenn tartom. Továbbá bármilyen fegyver és kiegészítő igényét jelezze a dj@zsemo.hu e-mail címre és küldök árajánlatot önnek. Átvétel: Postai utánvéttel (dj@zsemo.hu e-mail címre elküldi az áruk nevét, darabszámát, és a szállítási címet), ennek a költsége plusz 1500-2000 Ft.''
Nekem 5500 Ft-ba került a Zsemo-féle Desert, úgy, hogy vidékre hozta a posta. Egy nagyobb méretű cuccnak mondjuk biztos magasabb a postaköltsége...
Egyedül annyi baja van a stukkeremnek, hogy egykezes lövésnél a 2.-3. golyó után mindig kimozdul a tár a helyéről 1-2 millimétert, amitől nem tud lőni tovább, míg vissza nem tolom...
Valószínűleg gyenge az pöcök, ami rendesen megakasztja.Mivel viszont én mindig kétkézzel lövök vele (szerintem így pontosabban lehet célozni), egyáltalán nem zavar.Sovány szakácsban sose bízz!
-
Kris91
csendes tag
Na látom senki... Pedig már jó rég írtam! Erről az oldalról: [link] hogy lehet rendelni?
-
Kris91
csendes tag
-
gabe_
őstag
Ezek kínai cuccok. Mondjuk nekem is egy AEG Magnumom van, és eddig semmi baja. Eddig elég sokat lőttem vele. Terepen mondjuk még csak egyszer voltam, de nekem nagyon bejött a fegyver.
A festékgolyóról csak annyit, hogy próba-cseresznye, de nemigazán szereti senki sem haszálni ezekkel a fegyókkal.
A sortüzelésről: szerintem ez is félautomata, mint az enyém, bár nem biztos.
na ezt jól megaszontam...
[Szerkesztve]Sovány szakácsban sose bízz!
-
Kris91
csendes tag
Még egy kérdés! ezen az oldalon: http://www.begadistore.com/catalog/index.php?currency=HUF&language=HU a pisztolyok tudnak festék golyót lőni sztetek, vagy csak műanyagot? Inkább a spiner féle pisztolyokat vegyük, mint az aeg-eket? Mennyire minőségiek ezek, csak mert elég olcsók. Kössz!
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok! Itt ez az oldal: http://www.eshock.hu/catalog/i.php , és ott az air-softnál van a '' Desert Eagle MAGNUM softair légpisztoly'' 7200ft-ért. Ez mennyire strapabíró, mennyire lő messze? Annyira mondjuk meg tud lőni egy festékgolyót, hogy a 10m-re lévő céltárgyon szétdurranjon? Ez lenne az első ilyen pisztolyom, és csak arra kéne hogy a haverommal hülyüljünk nyáron a Balatonnál, de nem szeretném, ha bedöglene 1-2 hónap alatt. Köszi!
És még egy kérdésem lenne: A ''sortüzelés'' funkciót úgy lehet értelmezni, hogy a ravasz elengedése nélkül lövi ki az egész tárat?
[Szerkesztve] -
hcstuning
tag
Nemrossz, de ezek tényleg eléggé 'gyerek' fegyverek.
@c4-exp
Énis írtam mail-t, mondjuk én ma, de nekem sem volt még válasz. Hétvégén lesz itt a városban egy kis játék, remélem sikeül elmenni, és akkor ott majd sikerül választani vmi pisztolyt, vagy utánaérdeklődni. Erre a SOCOM-ra pl. szoktak, de sztem van gari nélküli is nyilván olcsóbbért.
hcs
[Szerkesztve]-=Joey=-
-
gabe_
őstag
[link] Itt nézzetek szét, van szinte minden. Jó, a fegyók alsókategóriások, de rengeteg kiegészítő és lőszer is van...
-
Lengyi
aktív tag
Huhhh ilyen topik is nyílt. Pont a napokban beszélgettem egy régnemlátott ismerőssel, aki elég komolyan űzi a sportot. Eleinte csak nevetni tudtam az egészen, lehozta a kis m4et, elég gagyi volt és mesélte, hogy 7végén mennek versenyezni. Hát megnyerték. És most? Teljesen kidolgozott, az eredeti pontos mását adta a kezembe, nem azt a szinte teljesen múanyag izét mint fél éve. Csak lestem Még a topik elején láttam egy kérdés: ''Milyen nagyot ütnek?'' Hát nem kicsit, azt kell, hogy mondjam. Komoly vérző sebeket szerezhet az ember megfelelő védőöltözet nélkül. Utánanéztem mennyibe is kóstálnak ezek a fegyverek. Egészen a 30k-soktól a 800-900 ezer Forint értékig terjed az áruk Egy szó mint száz mégsem olyan gagyi dolog ez ahogy azt az elején képzeltem
-
hcstuning
tag
válasz macilaci78 #153 üzenetére
Nézegettem fórumokat. Írtam a Loopus által megnevezett embernek, aki a boltba dolgozik elvileg. Még nem írt vissza.
Aztán olvastam, hogy a Mk23 és a TM USP nagyon jó kis pisztolyok, és azhem talán árban is egész jók. Mondjuk újonnan, magyar árat nem találtam, csak bontatlan, 'használt', azhem, és az 2,5k (USP). És sztem ilyen van abban a mester utcai boltban, de majd megkérdezem, mert most csak a KSC és UHC márkára kérdeztem rá.
hcs-=Joey=-
-
hcstuning
tag
válasz macilaci78 #150 üzenetére
Köszönöm neked is a választ, kérdezni is fogok, mert anélkül tényleg nehéz informálódni. Egyébként itt is mondták, hogy nagyon nincs még kereslet rá, főleg itt a cívisvárosban, dehát idővel csak felnő Debrecen is
hcs-=Joey=-
-
-
macilaci78
nagyúr
Jaja, e-mailre minden esetben válaszolnak.
A postázás még nincs, de annyira kiforratlan még a hazai airsoft-kultúra, hogy szerintem a postázást is el lehet érni, ha van rá határozott igény és kereslet. Kérdezni kell, hátha lesz egy közös ismerős!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Loopus
tag
válasz hcstuning #147 üzenetére
Asszem felreertheto voltam egy picinyt. Az airsorft.tar.hu-n levoek is tobbnyire uhc, kwc springek. Igazabol azert lenne erdemes megkerdezni a 44-es bazist, hatha olcsobb kicsivel. Konkret tapasztalataink egy Glock 17-tel es egy 1911 klonnal vannak, azok elegge meggyozoek. A softair.hu kinais topicjaban viszont folmerultek neha ilyen kategorias cuccok is. Ok lehet tobb tipussal is talalkoztak mar testkozelbol, raadasul Akkylania a 44-es bazisban dolgozik, szoval valszeg tobb infoval rendelkezik ezekrol. Csomagkuldes egyelore nincs naluk, de nemsoka varhato, a levelekre viszont keszsegel valaszolnak.
-
hcstuning
tag
Aham. És amit leírtam akkor azok közül esetleg vmelyiket tudod ajánlani? Van még egy H & K P7M13 7k-ért amit nem írtam. A Mester utcai bolt meg csak azért nem szimpi, mert akkor fel kell menni... Persze ha vmi alkalmi vétel esetleg akkor persze érdemes, de hogyha közel hasonló, akkor sztem nem. Vagy a 44es bázisnál lehet email segítségével is ilyesmit intézni? Mondjuk nem hiszem, hogy náluk van postázási lehetőség. De ha azt mondod, hogy a KWC, UHC springek jobbak, jóval mint a (tar.hu)honlapon szereplők, akkor persze lehet róla szó, hogy felmegyek, de sztem nincs itt akkora különbség, persze nem én vagyok ebbe a pro
Beretta, H & K P7M13, Glock 26 Super ami onnan tetszik, meg az ár is oks ezeknél. A teljesítményről viszont nem sokat tudok.
hcs-=Joey=-
-
Loopus
tag
válasz hcstuning #144 üzenetére
Az airsoft.tar.hu-rol van a csapatban egy-ket springes pisztoly (kaptak a sracok bonuskent az AEG-hez , igy gondolom a legolcsobb kategoriabol kerultek ki). Kicsit konnyuek ugyan, de meglepoen jol lonek es mindegyik hop-up-os. Szal szerintem ott erdemes valogatni. Erdemes meg a mar emlitett 44-es bazistol erdeklodni KWC, UHC springek irant, mert eleg jokat hallok azok felol is es az aruk azert nem egy Marui springese (mondjuk azert teljesitmenyben is kisebbek egy picit), ezek jok arra, hogy megnezd egyaltalan akarsz-e kesobb foglalkozni vele komolyabban.
-
hcstuning
tag
Na most akkor vegyek 2-3k-ért egy kínait, hogy az szétmenjen, és azalatt szerezzek egy kis tapasztalatot? Ez kicsit hülyén hangzik (mármint pénzügyileg, mert akkor kidobok úgymond 2-3k-t, azért, hogy majd vehessek egy drágábbat)
Mivel nem akarom a legrosszabbat venni, azért gondolom, hogy olyan 4-5 körül lehet olyat kapni ami kezdésre kíváló (egyébként légpuskával lövök) és azért nem a leggyagyibb minőség.
Voltam ma boltba itt, kicsiny városunkban, és az egyik helyen mondták, hogy amit szeretnék azt letudják hozni Pestről, nyilván konkrétan meg kell nevezni mi kell.
Aztán találkoztam kollegákkal is , ők azt mondták netről is rendelhetünk, mert jobb árak vannak. Vszleg az utóbbi lesz, az airsoft.tar.hu-n néztem fegyvereket. Na most az induló ár ott pisztolyból a majd 5k-s TAURUS Millenium, ami meglehetősen ellenszenvet váltott bennem ki kinézetével. Aztán 6,3k Glock, majd 7k-ért 3 fajta Beretta közül választhatnék. Érdemes-e ezek körül venni kezdésnek, vagy máshonnan mást ajánlatot is ''várok'', elfogadok. Főleg itt Loopus-nak, meg a gyakorlottabb felhasználóknak szól a kérdés. De persze, ha vki mindenképp akar válaszolni, azt is szívesen fogadom
Köszönöm.
hcs
[Szerkesztve]-=Joey=-
-
Loopus
tag
-
Loopus
tag
A 750 ml-es Cybergun fele az olyan 3-3500 HUF. A tavalyi szezonban eleg volt ket palack ugy, hogy akkor a GBB volt a fofegyverem. Kb aprilistol oktoberig.
@hcstuning: Ha nem nagy kulonbseg (mondjuk 2-3000 HUF) van egy hop-up-os es egy hop-up nelkuli cucc kozott, akkor mindnkepp erdemesebb a hop-up-osat megvenni. Altalaban a gyariak eleg jol meg vanak csinalva, a beallitasuk (meg a fixeke is) is elgge korrekt. Nem azt mondom, hogy hazilag nem lehet csinalni jot egy springes pisztolyba, de elegge macera, meg szoszmotolos melo. Raadasul erdemes ''gyakorolni'' pl. egy kinai springen elotte, hogy ne egy 6e HUF-os pisztoly legyen, ami esetleg eloszor tonkremegy a kezedben.
[Szerkesztve] -
hcstuning
tag
Nézegettem airsoft-on, hogy van jó kis debreceni 'bázisa' ennek a hobbinak, de boltot ott sem írnak seholsem. De akkor ez a Mester utcai jónak néz ki, csakhát fel kell menni. 8k a hop-up-os usp, esetleg abból nincsen hop-up nélkülni, és akkor olcsóbban is?
Vagy TM-eket nézegettem de nem sokat találtam árkateg-ba. Nem tudom melyikre gondoltál.
hcs-=Joey=-
-
c4-eXp
aktív tag
Eddig usp-t akartam venni, de ma kicsit utánanéztem még a tm springes pisztolyoknak és megtetszett ez az mk23 socom. Elég sok dícsérő leírást is találtam róla a neten, és kinézetre sem utolsó. Valakinek van tapasztalata ezzel a pisztollyal kapcsolatban?
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
Arhel
senior tag
válasz Lev Andropov #88 üzenetére
Hy!
A sima az, képeket máma majd tolok föl, csak most go aludni -
c4-eXp
aktív tag
válasz hcstuning #130 üzenetére
Hát szerintem ha szerencséd van, akkor 6-8k-ért már tudsz venni egy hop-up nélküli tokyo maruit, és az már nem kínai bóvli. Ha meg tudsz utána hop-upot is csinálni bele, akkor végképp nagyon királyos lesz. Én is ilyesmi fegyóban gondolkodom, csak én biztos, hogy hop-uposat veszek.
-
c4-eXp
aktív tag
válasz macilaci78 #126 üzenetére
Ez oké, de én spring pisztolyt veszek (ha veszek), szóval nálam ez nem szempont. És fogásra mégiscsak jobb érzés egy fém fegyvert a kézben tartani.
-
Frakk
tag
Pedig a KSC Glockról sok jót írtak [link]. Meg nekem hiányozna a visszarúgás érzése (bár gondolom közel sincs az igazihoz ), szal ezér nem akarok AEG-ért annyit kiadni mint egy gázosért aminek még a szánja is hátra siklik. Bár egyelőre még nem akarok venni, csak később talán. Amúgy van valakinek gázos psiztolya? Mennyire intenzív a visszarúgása? Bár gondolom ez eléggé változó, de kb?
-
hcstuning
tag
Énis rátaláltam ma a topicra
Debreceni ember lévén a kérdés az lenne, hogy ha vki tud itten egy vmiféle bótot, akkor az pls tegye itt közre, mert én nem nagyon tudok. A másik alternatíva, hogy posta ugyebár, de azért először szeretném ezeket jobban szemügyre venni. Ami engem érdekel, amit itt olvastam, olyan 4-6k árkateg.ban egy kicsit igényesebb pisztoly, nem a legolcsóbb kínai, vagy ilyen árfekvésben levő AEG-ek, hanem springe-es.
Hátha vki tud segíteni (csak összejön)
hcs
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]-=Joey=-
-
macilaci78
nagyúr
Én most a következőn töröm a buksim: egy TM Steyr AUG puska, meg vagy egy Beretta AEP, vagy egy Automag III GBB, vagy egy Beretta GBB. Na, a puska lesz az első, aztán ha tetszik, bele egy M120-as tuning+percíziós cső, közben, vagy utána meg egy pisztoly a fennt említett preferenciasorrenddel. A gond a pisztolyoggal: AEP, az új generációs drága, az Automag elvben 8mm-es BB-ket köpköd, amit az AS7-es nem engedélyez, úgyhogy marad a Beretta GBB. De szép is lenne, ha karácsonyig összejönne mindez!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
c4-eXp
aktív tag
Na ma én is benéztem a 44-es bázisba. Tetszett az üzlet, jó sok fegyó volt kirakva. Nem maradtam sokáig, csak kérdezgettem pár dolgot a sráctól, meg főleg a tokyo marui spring piszolyokról érdeklődtem. Egy USP-t néztem ki, nekem az tetszett a leginkább. Azt mondta, hogy jó választás, bár gondolom mindenre ezt mondta volna. Az mondjuk kicsit elvette a kedvemet tőle, hogy az egész műanyagból van, gyakorlatilag csak a cső fém. De hát egy full-fém pisztolyt meg kell fizetni. Valamikor még szerintem benézek a bulletsbe is, aztán egyszer csak sikerül valamit venni is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz macilaci78 #122 üzenetére
A 20-25 méter bőven elég céllövészetre sztem. Úgyis max. 10 méterről lőnék! A boltos srác azt mondta, hogy a DE is, meg a többi TM BB-es pisztoly is átlag 2 tárat tud egy töltéssel. A DE kicsit kevésbé takarékos, mivel ugye nagy, hosszú a cső, plusz nehéz a szán is. Sztem a Beretta valamivel jobb hatásfokú ilyen téren. Utóbbi pont 1 kiló, a DE meg másfél.
Valahol azt olvastam, hogy a Beretta 0,83 Joule-os, a DE meg talán 0,96 Joule-os, tehát utóbbi erősebb és egy talán pontosabb is. De nekem akkor is ormótlan a DE. Ha jól látom egy külföldi honlapon, akkor az általam kiszemelt Beretta is hop-up-os. Igazából csak az az egyetlen aggályom, hogy a Beretta nem elég pontos.
A gáz ára igazából sztem nem vészes annyira. Ha egy töltéssel csak két tárat lövök is ki, és 1 palackkal azért gondolom vagy 30x tudok tölteni, akkor az ugye a 25-ös tárral számolva is 1500 lövés egy palackkal. De legyen csak 1000. Nem rossz az! A BlowBack-érzés kárpótol sztem.Get Moded!
-
gabe_
őstag
Hát a cikkben azt írja, hogy egy töltés gáz - egy tárra elég...
Megvolt az első bevetés a Desertel. A tapasztalataim róla: Épületharcban nagyon jó, pontos és gyors. (Kettes-hármas sorozatokat lőttem...) Viszont erdőben kevés a lőtáv. A springes shotik ellen egyértelműen hátrányban voltam. Vagy akkor szedtek le, mikor megpróbáltam közelebb kerülni, vagy védekezés közben nem jöttek elég közel hozzám... Szóval nyitott terepre mindenképpen kell egy nagyobb lőtávú fegyó. Épületben viszont nagyon király volt...Sovány szakácsban sose bízz!
-
macilaci78
nagyúr
A lőtávja annyi kb, mint egy alap TM AEG-é, 20-25 méter, a gáz hogy meddig bírja? Ez függ a környezeti hőmérséklettől, pl most még nagyon nem tudod használni, nyáron meg bika lesz. Nekem nincs gázos fegyóm, de sok jót hallottam róla, csak ugye a gáz drága. Mivel Blow Back-es, ezért a gáz ereje fogja húzni a szánt is, ami azért a lövés szempontjából nem előnyös, nem takarékos. Egy rövid csövű Non Blow Back-es pisztoly a takarékos megoldás, de a Beretta is jó lesz sörös üvegre lőni. (Bár szerintem pazarlás). Arra azért vigyázz, hogy ha viszonylag rövid időn belül lősz többet vele, annyira lehűlhet a tár, ezzel együtt a markolat, hogy nemcsak deres lesz, hanem a kezedre fagyhat! (Ám ezt scak elvetemültek szokták előidézni, mikor a gyenge 30-as tárat eszerre engedik ki.)
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz macilaci78 #120 üzenetére
Igen, gázost szeretnék. Ja, persze, a hop-up-ra gondoltam, csak már kicsit fáradt vagyok. Szóval a DE tuti, hogy állítható hop-up-os volt, de erre nem emlékszem. Mekkora lehet a lőtáv a Beretta-nál?
Tényleg tartós? Két év gari van rá.
Mennyire takarékos a gázzal? Hány tár/töltés (mondjuk sima, nem téli gázzal)?
[Szerkesztve]Get Moded!
-
macilaci78
nagyúr
Én próbáltam TM Beretta M92-es szériát, nekem nagyon bejött, könnyen csúszik és nyílegyenes lőtt 5 méteren, tehát szépen fogsz tudni célbalőni vele sörösdobozra szélcsendben 10 méterről is akár. Én is ajánlani tudom, szvsz mindenki ajánlja, vagy irigyli. Springes, vagy gázos verzión töröd a buksid? (Gondolom, a gázoson, mert a két modell között ilyenkor van ekkora árkülönbözet.)
Ja igen: a BB-je ennek is állítható? - Mit akarsz rajta állítani? Ha a hop-upra gondolsz, akkor egyfajta félmegoldás lehet benne: van hop-up nélküli és fix hup-upos verzió is. Amin nincs, annál előbb elkezd esni a BB, amelyiken van, annál később.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DM-Fan
nagyúr
Ma benéztem én is a 44-es bázisba! Nagyon korrekt hely, irtózatosan nagy a választék, szinte mindenből tartanak. Rendesek és segítőkészek az eladó srácok is, én kb. fél órát beszélgettem az egyikkükkel, sokat kérdeztem, mindenre türelmesen válaszolt, egyszóval tudom ajánlani. Az árak is korrektek, ahogy elnéztem.
BlowBack-es airsoft légpisztolyt szeretnék, abszolút kezdő vagyok, illetve korábban dugattyús légpiszollyal (Tex) és légpuskával (Slavia) jártam lőni, tehát annyira mégsem. Nézegettem a kínálatot, sztem Tokio Marui-t fogok venni, csak még nem döntöttem. Két esélyes van a Marui-k között: a Desert Eagle, meg a 92-es Beretta.
Igazából egyre inkább a Berettához húz a szívem, mert a Desert Eagle valahogy túl nagy, tényleg lapátkéz kell hozzá. Az tény, hogy súlyra is masszívabb, meg valahogy a mechanikája is erősebbnek tűnik, bár az lehet, hogy csak a súlya miatt van. A Beretta viszont valahogy sokkal csinosabb, kézreálóbb, elegénsabb modell, ezt valóban embereknek tervezték, nem a terminátornak. Árban is kevesebb egy tizessel. Számomra fontos a külalak is, ezért esett ki a Glock, meg egy pár másik modell.
Csak célbalövésre használnám (lőlap, sörösdoboz), játszani sajnos nincs időm elmenni munka mellett, úgyhogy igazából erre kéne. A softair.hu-n viszont csak a KSC-modelljéről olvastam, és az nem igazán pozitív kicsengésű cikk:
[link]
A tapasztaltabb kollegákat kérdezném, hogy mi a véleményük a Marui-féle Berettákról? Az eladó srác dícsérte, azt mondta, hogy pontos, megbízható, tartós pisztoly (ellentétben a valódi Berettával ), és ez általánosságban igaz a BB-s Marui-kra. Szerintetek jó választás? Ja igen: a BB-je ennek is állítható? (ezt elfelejtettem megkérdezni a sráctól)
Köszi!Get Moded!
-
macilaci78
nagyúr
A Bukllets és a 44-es Bázis jó hely! Bátran menj be oda akár vásárolni, a többiben előbb inkább csak informálódj.
A fegyó súlyát már korábban említettem: van bennük hely rendszerint: előágyba és a tusba is lehet ólmot rakni, pár száz Ft, és el lehet érni egy eredeti darab súlyát. Dobálni tényleg nem tanácsos, de ha elesel vele, azt még kibírja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
c4-eXp
aktív tag
Valakinek vélemény a fentebb említett bolttal kapcsolatban?
-
c4-eXp
aktív tag
Ez a 44-es bázis jó üzlet? Vásárolt már valaki ott? Mert lehet hétfőn elnéznék oda.
-
c4-eXp
aktív tag
válasz macilaci78 #107 üzenetére
Köszi a tanácsot. Ez a Marui Beretta lehet, hogy érdekelne. Bár kinézetre jobban tetszik mondjuk az USP, vagy egy Five-seven, de nem tom, hogy ilyeneket lehet-e könnyen szerezni. Az ár egész barátinak tűnik. És inkább ráköltök ennyit, mint hogy egy hop-up nélküli stukkert vegyek, mivel sztem nem nagyon tudnék bele fabrikálni. Asszem jövő héten el is nézek egy ilyen boltba, aztán szemügyre veszem a kínálatot. Azért ha valakinek van még ötlete/tanácsa, hogy mit lehetne kihozni 15k-ig, akkor ne titkolja el.
-
gabe_
őstag
Holnap úgy néz ki, bevetésre megyek...
-
Loopus
tag
A Charger talan a legjobban sikerult darab a sorozatbol. vegrahajtotak rajta par apro fejleszteset, ami eleg hasznos (pl allithato hop-up).
Nezzunk mondjuk egy 10m-es ralovesi tavolsagot: szabad borfeluleten, egy reteg feszulo ruhan csipes plusz egy elvakart szunyogcsipesnyi duzzanat (csak ennek zuzuododtt a kozepe); vastagabb (mondjuk polo+ing) ruhan at meg erzed, ennel vastagabb ruhan at mar nem igazan (egy enyhe nyomas) csak hallod. Kozelrol (5m-en belul) szabad borfeluleten egy kozepes tuning mar verholyagot, vagy esetleg verzo sebet okozhat, ruhan keresztul azert igy is jobb a helyzet. A legkomolyabb serules, amit eddig itthonrol hallottam, az egy fogtores volt, de ez a kb harom ev alatt jott ossze, amiota van szervezett jatek Mo.-n.
A festeket felejtsd el. Vagy beragad, vagy szetmegy a csoben, vagy ha veletlenul megis sikerul kiloni, akkor nincs stabil palyaja a silany minoseg miatt.
A Mester utcai boltot (44-es bazis) nezd meg, esetleg a bullets paintball szakuzletet, vagy kerdezz korbe a softair.hu-n.
[Szerkesztve] -
gabe_
őstag
A kezdőknek mindenképpen érdemes elolvasni a softair.hu cikkét:
Spring vs. AEG
[link]Sovány szakácsban sose bízz!
-
net84
őstag
-
macilaci78
nagyúr
8,5k-ból hozott ki a kunmadarasi játékon egy srác egy Tokyo Marumi Berettát springben, alapjáraton is összehasonlíthatatlanul másként lőtt ugyanazzal a lőszerrel, mint az én Cyma tuningolt pisztolyom, ez ajánlott részemről.
Ám vannak kevésbbé drága, 4-6e Ft-os pisztolyok is pl a KWC portáján, amit a fenntebb említett linken is meg lehet érdeklődni e-mailen, ám ebben nincs hop-up. Ha tudsz bele fabrikálni, akkor viszont egy jó teljesítmnyű pisztolyod lesz.
Viszont 17k körül van az én M16A1-em, ebben sincs hop-up, de nagyobb lőtáv, nagyobb tár, nagyobb feeling. Van ettől olcsóbb modell is, Mp5-ök talán, ezek is szépen lőnek, egy hop-up sokat ér.
Vasárnap úgyis játék, megnézem a puskámat, mi van ráírva.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Maruzen CA870 Charger - ezt néztem ki magamnak... - Jó döntés.
mennyire lehet megérezni egy paintball lövedékhez képest? - Nos nézd: a paintballosok nemritkán kékre-zöldre verik egymást, ez meg olyan, mint egy pattanás: a kevésbbé erős találat alig észrevehető, a komolyabb tuningfegyóból kilőtt golyó se hagy nagyobb nyomot, mint egy frissen lekezelt pattanás, vagy egy cm-s szúnyogcsípés (, már akinek ez feldagad ekkorára.) Persze akit farpofán lőnek, vagy lapockán, az vagy felugrik, vagy felszisszen, de ettől még lehet menni strandra anélkül, hogy mindenki minket nézne.
a neten több helyen is láttam 6mm-es festékgolyót, ezeket ki lehet ezzel a fegyverrel lőni, vagy szétviszi a csőben? - Igen, van rá lehetőség, de árban nem egészen jó választás, valamint a felszíne sem olyan egyenletesen eldolgozott, mint a sima tömör BB-ké, így valszeg elakad a csőben, és nem olyan egyszerű kiszedni belőle, mint a beszorult tömör BB-t, hogy simán kitolod a tisztítópálcával. Mindazonáltal csak arősebb fegyverek adják meg azt a luxust, ami azt a plusz energiát jelenti, amivel szét lehet kenni egy ilyet nem csak a falon, hanem az ellenfél mellkasán felgyűrődött ruhán. No meg ott van az alapszabályban leírt környezetkímélő játék, na meg a sportszerűség is. Nem mindenki díjazná szvsz, ha csupa festék lenne a rucija. Szóval ezt nem ajánlom.
hol lehet a legolcsóbban beszerezni? - Igen, ez egy nagyon jó kérdés! Mi is ilyen ötleteket várunk, akár ide is! Addig is két kimondottan előnyösnek mondható pesti bolt: [link], [link]. Az utóbbi egyenlőre csak Classic Army cuccokat szállít, a puskát is, a BB-t is itt éri meg nézni első körben. Van mód még külföldről is behozatni, rendelni cuccot, ám postaköltség, idő, EU-n kívülről vám és ÁFA is esetleg játszik, úgyhogy nem egyszerű a döntés.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
c4-eXp
aktív tag
Hali!
Olvasgattam a topikot, és egészen megtetszett a dolog. Na most arra lennék kíváncsi, hogyha nekem van mondjuk 10k (max 15k) pénzem egy ilyen fegyóra, akkor mit ajánlanátok? Tudom, ennyiért már lehet kapni AEG-t, de ahogy olvasgattam, nem célszerű olyat venni ebben az árkategóriában. Szóval valami spring pisztolyra gondoltam. Csak hát fogalmam sincs, hogy milyet. Szóval örülnék, ha valaki el tudna látni tanácsokkal. Ja, és ha tudtok, ajánlhattok jó boltokat is.while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
net84
őstag
Maruzen CA870 Charger - ezt néztem ki magamnak...
Egy-két kérdés:
- mennyire lehet megérezni egy paintball lövedékhez képest?
- a neten több helyen is láttam 6mm-es festékgolyót, ezeket ki lehet ezzel a fegyverrel lőni, vagy szétviszi a csőben?
- hol lehet a legolcsóbban beszerezni?Read only...
-
Loopus
tag
Sztem igazan szerencsesnek mondhatod magad, hogy egy ilyen jofajta peldanyt kifogtal . A shotik kozul en is csak azokat tudom ajanlani, amit a kollega. A Marui-fele Benelli M3 es SPAS 12, ami ugyanazzal a belsovel keszul tenyleg 3 golot lonek ki egyszerre, a hatranyuk mindossze az, hogy nem igazan lehet tuningolni, illetve, hogy nem tul gyorsan lehet veluk ismetelni (bar az is lehet, hogy en vagyok nagyon gyenge ). Aruk 50-60k. A masik bevalt es ajanlott alternativa a Maruzen CA870-es szeriaja. Ez ugyan csak egy BB-t lo egyszerre, de tobb valtozatban kaphato alapbol, rengeteg kiegeszito- es tuningalkatresz kaphato hozza, egyszeru, strapabiro szerkezet, igazi custom gun alap. Ara 35-45k. En most jelenleg ez utobbit hasznalom, igazabol mar alig emlekeztet arra a valtozatra, amit megvettem. Egy kozepes tuning kerult bele eddig+csocsere, kisebb jatekokon nem erzem nagyon hatranyban magam az AEG-ekkel szemben nyilt teren (mondjuk teny, hogy tobbet kell mozognom es gondosabban lonom), a nagyobbakon meg ugyis surubben elofordul - egyik jatekos szavaival elve - ''target rich enviroment''. Ha kesobb megsem elegednek meg vele, akkor pedig tudok meg erosebb rugot tenni bele, elerheto affele semi-sniper lotav es pontossag. Epuletbe meg lassan megint elo lehet venni a gazos pisztolyt.
Most hogy irtam ezt, kozben eszembe jutott, hogy a Cybergun adott ki Maruzen-klont. Annyira nem birja allitolag a szerkezet a tuningot, de az alapteljesitmenyuk megegyezik, es ha kaphato, akkor az olyan 20-25k korul van. Kefehu talan tud ilyent szerezni (megtalalhato itt pH-n is, a bolhapiacban van egy taplalekkiegeszitos topicja). -
macilaci78
nagyúr
Tudom ajánlani a Tokyo Marui Benelli M3 Super-jét! Egyszerre 3 golyót lő ki, shell-type tára van: ugyanúgy néz ki, mint egy igazi sörét, 30 BB-t töltesz bele, ami 10 lövésre elég. Fain kis jószág, szerencsés esetben 50k-ért hozzá is juthatsz a fegyóhoz! Ha már minőségi shotit kérdeztél, a Maruzen Shotik is nagyon jók, igaz ugyan, hogy csak 1BB-t lő ki egyszerre, de a TM-val szemben ezen shotik jóval könnyebben és erősebbre tuningolhatóak.
De gondolom, nem ebben az árkategóriában keresgélsz, akkor viszont a Cyma Shoti egy költséghatékony megoldás, feltéve ha a csövet ki tudod cserélni egy precízebbre, hop-up-pal megbolondítva. Én az enyém tártartóját egy rossz pulóverem bélésével tettem zörgés-mentessé, így akár futhattam is vele, nem csörgött a félig teli tár sem. A gond csak a tartósságával van, a két leggyakoribb törés: a felhúzó-mechanizmusnál, és a tusnál szokott jelentkezni. Játékra inkább megéri, mint a pisztolyod. Innen Szegedről nem tudom, hogy Budapesten hol lehet kapni. Sajna it már nem kapható, annó viszont 2000Ft-ra alkudtam le az árát.
Menj ki egy-két játékkal a pisztollyal, és ha érzed Magadban az erőt, akkor inkább spórolj, 20k-ból már jó kis springeket lehet venni, az én M16A1-em is 17K újan, és arra csak egy hop-up-ot kellet fabrikálni. Nem hülyeségből mondom, tényleg spórolj, vagy veszel 6 (tuningolt) shotit a 20k-ból, vagy egy jobb spring puskát (esetleg használtat, de márkásat), egy év aktív játékot úgysem fogsz kihúzni a Cymákkal.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
gabe_
őstag
Lőlapokat honnan lehetne letölteni? (nincs kedvem szerkesztgetni...) Valami szabványosfélét...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest