Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronson
őstag
Sziasztok
Csatlakoztam én is a klubhoz egy Aspire 5315-tel.
1,73 cel., 1gb ram, 120GB HDD, webcam.
-
tag
nemhiszem mivel integrált
Mr. LAN
-
LaMotta
aktív tag
-
tag
Kroni1 akkor mutatnál neke egyet mert érdekelne....
amúgy mi a vélemény a gépröl?[ Szerkesztve ]
Mr. LAN
-
Skynet258
veterán
válasz sanyi150 #8689 üzenetére
Srácok, gondolkozom ezen a garanciakiterjesztés dolgon, 12k körül van a silver csomag. Kérdésem az lenne, hogy ezt bármikor megvehetem, vagy csak bizonyos ideig a vásárlástól számítva? Mert ha bármikor, akkor az 1 éves garancia idő lejárta előtt egy hónappal megveszem, és akkor happy vagyok. Szal lehet így vagy hülye vagyok...?
-
sanyi150
tag
Szia!
NoteBook VGA teszt eredmények topikban megtalálod a választ: [link]
A fenti tipokban ezt az oldalt ajánlják összehasonlításra:
[link]Itt megtalálod az alaplapra integrált és egyéb mobil vidkarik 3DMark eredményeit. Csak annyit kell hozzá tudnod hogy milyen integrált chipkészletet (vagy mobil VGA kártyát) használ a notid - a táblázat remek összehasonlítási alap.
[ Szerkesztve ]
-
Vinsanity
csendes tag
üdv,muszáj lesz megkérdeznem,mert már többször is előfordult
az micsoda ha a laptop sípol egy elég hangosat csak úgy minden ok nélkül ?
szerintem a vinyó tájékáról hallom.. -
brumi1024
veterán
Az lenne a kérdésem h van-e értelme az alps touchpad drivernek vagy az xp alapdrivere jobb?És ha fel van teleptve ki lehet valahogy "kapcsolni",mert van olyan program ami nem ismeri így fel a görgőt?
-
tag
Várom továbra is a véleményeket... [link]
Ebbe a gépben hány memória slot van? 2 vagy 4 mert azt írják hogy 4 gigáig bővíthető namost az a kérdés hogy két 2 gigás kell bele vagy négy 1 gigás ahoz hogy meglegyen a 4gb
jahh és ha van valakinek ilyen gépe akkor várok tapasztalatokat[ Szerkesztve ]
Mr. LAN
-
Shomci
tag
na nem birtam kivarni, feltettem, most okesnak tunik.
koszonom a segitseget!ui: valszeg a lezaratlan dvdkkel volt baja szegenynek...
NOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
.Szása..
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogyha bekapcsolom a gépet, akkor az XP betöltődése után 1-2 perccel kattan vmi a winchester felöli oldalán. Nem tudom, h a winchi csinálja ezt, vagy a burkolat, vagy vmi más. A gép közben nem fagy le, működik tovább... Talán a winchester hőtágulása okozná? -
Jávi
tag
én a hd 2400Xt-men lepődtem meg hogy jobban megy a cod4 mint egyes ismerőseimnek asztalin...
Acer Travelmate 5520G-6A1G08
-
denverke
csendes tag
Sziasztok!
A problémám/jérdésem a következő: van 1 acer aspire 3050-es notebookom.
A gond az, hogy egyszercsak megszűnt létezni a hálózat... Vagyis kapcsolódik, kiírja, hogy csatlakoztatva, de azon kívül semmi.. Driver frissítésen, eszköz újrakonfigurálásán -sőőt már Windows frissítésen- is túl vagyok, de az eredmény: semmi.
Nem tom mi okozhatta, vagy mi miatt lehet, ha jól emlékszem egy shutdown progit tettem fel a működés és nem működés között..
Esetleg ez okozhatja??Kérlek benneteket aki tud lécci segítsen...
Köszi,
Sziasztok -
Shomci
tag
sziasztok!
van egy acer aspire 5601 awlmi notim, es ebben van egy PHILIPS DVD-RAM SDVD8821 -es dvd irom. szeretnem a firmware-jet upgradelni, de sajnos nem talalok hozza friss fw-t tudna nekem valaki segiteni ebben?
legföbb bajom, hogy nehany RW- -os dvd-t nem olvas be, es remenykedem h a fw frissites segitene rajta.elore is koszi mindenkinek!
udv
ShomciNOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
canniball
nagyúr
Adott egy Acer Aspire 5720ZG noti "gyárilag" telepített Vista Home Premium-mal. Rá kéne dobnom egy XP-t, de az Acer Support oldalán csak Vista-hoz találok drivereket/egyebeket. Most én vagyok láma vagy Aceréknek köszönhetően ez tényleg halva született ötlet?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Nakivagyok
tag
válasz Nakivagyok #8658 üzenetére
Nem tudom valahogy rákényszeríteni hogy ezt az USB Composite Device-t tegye fel?
-
zso79
őstag
válasz Nakivagyok #8655 üzenetére
Eszközkezelőben>jobb gomb>eltávolítás ...de ez már erősen offtopic
-
oris
aktív tag
Régebben említettem, hogy a lenti gépem "felébred" alvó állapotból. Mostanában folyamatosan egy szobában alszom a géppel és megfigyeltem, hogy a felébredés pontosan hajnali 5 órakor szokott megtörténni. Feladatütemezőt átnéztem, erre az időpontra nincs ütemezett feladat, olyat meg végképp nem találtam amihez a rendszer ébresztése is szükséges volna.
Segítsetek! Hogyan szüntessem meg ezt a jelenséget?
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
zso79
őstag
válasz Nakivagyok #8653 üzenetére
Hihetetlen! Simán mondhatnám, hogy olvass vissza... Na akkor leírom sokadszor: eltávolítod a drivert, majd az eszközt és hagyod a gyári USB Composite Device drivert.
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok!
Egy Aspire 5720G gépre erőszakoltam fel pár napja az XPt... Egy olyan problémám van, hogy ha fel van telepítve a webcamera drivere, akkor nem áll le a gép, "A Windows leáll" üzenetnél megáll a shutdown folyamat is (nem fagy le, egér mozog). Ha kikapcsolás előtt leszedem a webcam drivert, akkor normálisan leáll a gép. Viszont újra bekapcsolásnál mostmár automatikusan feltelepíti magának ezt a drivert...
Próbáltam más drivereket is felrakni de ez volt az egyetlen amit felismert hogy passzol a hardverhez...
Konkrétan ez: (Suyin_driver)_Acer CrystalEye webcam 5.7.28.500-1.0_WHQL-XP_Vista
Valami ötlet?
-
sanyi150
tag
Sziasztok!
TravelMate 5520G 6A1G08 vásárlásán goldolkodom. Az Acer honlapján olvasom, hogy csak 802.11 "b" és "g" WLAN támogatása van , "a" nincs. A Wikipediaban utánaolvastam és azt írják hogy..
802.11 "b"/"g" 2.4 Ghz-en működik a
802.11 "a" pedig 5 GHz-en.A 802.11 "a" és "g" sávszélessége ugyanaz (54 Mbit/s), az "a" előnye többek között, hogy ritkábban akad össze mikrohullámú és bluetooth eszközökkel (a kevésbé elterjedt 5 Ghz működési frekvencia miatt)
Kérdéseim:
Otthoni használatban próbálta már valaki a WiFit?
Összeakadt valamivel (telefon, mikrosütő)?
Érdemes inkább 802.11 "a" támogatásű laptopot keresni?[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz kicsigeri #8635 üzenetére
Összesen ennyit tettél rá? Mert akkor nem csodálom, ha szerencsétlen nem csinál semmit grafikailag... Ezt tedd fel neki, és szerintem jobb lesz. Bár, hogy egy Intel X3100-as integrált csodával mennyire lehet renderelni, azt nem tudom
A 3D igen, lehet Mark, vagy valami játék. De mostmár azt írtad, hogy javul a dolog, csak nem látod a renderelést realtime (jól értem?). -
Lennon1012
csendes tag
Hello. Nekem egy Aspire 1692esem van. A kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám rákötni a tv-re? Van rajt s-video kimenet rá is kötöttem a tv-re, de nem csinál semmit ha aktiválom, x700as video van benne. Az asztali gép simán ráment a tv-re. Ez miért nem? Valakinek valami ötlet???
-
AMD Power
titán
Az Acer is belépett az olcsó noteszek gyártói közé
Ezek már mindent kitalálnak....
-
zso79
őstag
Hiába is reklamáltál volna, nem jár hozzá lemez. Driverek letölthetők az Acer oldaról, ott tényleg mindnek meg kell lennie. Biztos hogy van benne BT? (Már csak azért kérdem, mert ebből is van olyan verzió amelyikben nincs.) Ha igen, bios-ban nincs letiltva? Mert ha az OS nem ismeri fel az eszközt bármilyen driverrel próbálkozhatsz, nem fog menni...
[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
Más:
Anno Saturnból lett véve a gép, ahol nem adtak hozzá se XP-t (pedig rá volt telepítve, noti alján ott a matrica), se Aceres driver CD-t vagy hasonlót. Csak Nortont, ami semmire se jó. Már késő reklamálni, nem is ez a célom. Amikor újraraktuk 1x akkor az acer honlapjáról egyesével kellett letöltögetni a drivereket, ami nem túl jó móka volt, sőt, a bluetooth része még a mai napig sem jó, nem ismerte fel sehogy..
Szóval a memória bővítés után Vistát akarunk a gépre rakni, ehhez kellenének a driverek, de én csak CD-t találtam, amit lehet rendelni (acer 4230 vista driver and recovery cd).
Aki esetleg tud olyan oldalt, ahol egyben le lehetne tölteni, azt megköszönném, esetleg akinek ilyen notija van és megosztaná a CDjét valahogy, az maga lenne a csodaPH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
[link]
erre valakinek ötlete?PH! addikt since 2004
-
csaszi89
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan szereték egy notit venni, nagyjából tudom is hogy milyen konfigot és az hiszem acerre esett a választásom. Valaki tudna esetleg valami boltot, ahol jó áron szerezhető be egy ilyen noti? Előre is köszi. ui: valaki írja le nekem fonetikusan ezt a márkanevet, mivel eddig ahány embertől hallottam annyiféleképpen ejtették ki.
THX üDVA Cartoon Network lakoja vagyok, Albert Hoffman a szomszedom. Veszely eseten pingvinnek alcazom magam es igy vegyulok el a tomegben.
-
kicsigeri
senior tag
válasz Skynet258 #8632 üzenetére
Ez van rajta
és az a bajommielött ezt felraktam, semmi 3d-t nem volt hajlandó csinálni.
most hogy felraktam ma, így megcsinálja a 3d-t de nem látok benne semmit.
Renderelni tudok, de hogy mit azt csak akkor látom ha lerenderelte, de úgy nem jó, mert nekem az nagyon sok időveszteség.
A program leírása alapján open gl kell neki, és abbol is elég az 1.0
de ha za megvan akkor mi a baj?
3D- s alakalmazás alatt mire gondolsz futtasak le 1 3D marktot? -
BAM007
tag
A problkéma valóban az volt, hogy a DVD meghajtó volt beállítva első eszköznek amiről bootoljon a gép. Egyébként nem bántam meg, hogy Acer-re cseréltem a Packard Bell laptopomat. Volt a boltban ebben az árban még egy FuSi is, de Acerről csak jót hallottam. Egyébként egy off kérdés:
Ez a fehér bill. és a körülötte lévő szintén fehét burkolat kinél mennyire koszolódik?
BAM
-
Napster
tag
Hello!
egy Aspire 5920 asom van (c2d1.8 8600MGS 2gb RAM ...) jelenled vista van rajta... a gyári oldalrol leszedett driverekkel 3d mark 03 7-8000 pont ! annó a 6600GT -m többet hozott ... persze a játékok is elég siralmasan futnak,persze sokat nem is várok de picit azért többet !
Az Nvidia oldalárol leszedett vga drivert pl ne mis engedi feltenni csak az acer oldalán találhatót !
valami megoldás ? vagy ez ennyire Xar ?
Eseleg XP ? de nincsenek driverek :S PLZ VKi HELP ! KÖSZI !
...N@PsTeR***
-
Skynet258
veterán
válasz kicsigeri #8631 üzenetére
Na most figyelj, konkrétan mire van szükséged? Kérdezted az Open GL 2.0-át, hogy neked az kell. Nos, azt tudja. Ha valóban arra van szükséged, és mégsem meg, akkor user error-ral állunk szemben, nem pedig a noti/eladók hibája. Ha más utasításra van szükséged, akkor az konkrétan mi? Felmerült ugye az OpenGl, és a Dx10. Előbbi megyen az Intel X3100-as sorozatán, utóbbi pedig menni fog (bár kétlem, hogy utóbbira lenne szükséged ).
Milyen drivert toltál fel? Gondolom a legfrissebbet, ugye? Más 3D alkalmazás megy rendesen? -
kicsigeri
senior tag
válasz Skynet258 #8630 üzenetére
Megértettem nekem nem a DX10 kell hanem az open GL
És minden faszán megy Cad-be mindaddig amíg nem szeretnék megnyitni 1 3d-s ablakot, ott vége mindenek, kiírja hogy nem támogatott, és vége nem csinálja meg.És ahol vettem a gépet úgy adták el hogy menni fog rajta, és nem megy a grafikus szoftver, 3D része.
ez a fő problémám.és én ezért érzem átb@szva magam.
tudták mire veszem a gépet, és hiába reklamálok hogy csináljanak valamit semmit nem tesznek.[ Szerkesztve ]
-
kicsigeri
senior tag
válasz Skynet258 #8621 üzenetére
Akkor jól átbasztak. (ACER magyrország)
Azt mondták hogy erre a gépre feltelepítem a programot és müködni fog.
Hát nem.
Jah és amikor mondtam nekik azt mondták hogy hát ez van megvetted, és már használtad nem tudjuk kicserélni, persze 1 hetet használtam, Roh@djanak el ott ahol vannak. 200 e kib@sztam az ablakon.
Remélem valaki egyszer jól megszivatja őket. -
SolymossyBal
tag
Köszi a gyors reagálást!
A minőséget ugyan bánom, de sajna egyelőre nem tudom megengedni magamnak, hogy legyen egy jó minőségű gépem, ami adott esetben a munkám rovására jó minőségű.
Úgy érzem számomra igenis fontos lenne egy nagyobb kijelző a megfelelő 3d-s támogatással és nagyobb ram-mal...
-
zso79
őstag
twollah-nak teljes mértékben igaza van:
Az AHCI, IDE mod ha jol tudom csak az operacios rendszerre vonatkozik, a particiora nem.
Ha már feljött az OS látni fogja az összes partíciót. Viszont megkérdezném: miért gondolkozol az AHCI beállításon? Van esetleg valami olyan plusz, amiről nem tudunk? Megosztod velünk?
-
zso79
őstag
válasz SolymossyBal #8622 üzenetére
T60 alatt ThinkPad-et értesz? Nem teljesen egy kategória akár az egész Acer arzenállal
Ha igen: 250-ig sajna nem várhatsz el a korábbihoz hasonló minőséget... De még magasabb árkategóriában sem. Ennek ellenére éljen az Acer és én ezt ajánlanám:
tényleg csak picivel több, mint 250
-
zso79
őstag
Ha az Acer logonál megáll, akkor (elvileg) még nem jutott el a bootrekord beolvasásig, vagyis nem nyúlt a hdd-hez, tehát nem érsz semmit a defraggal vagy vírusírtással. Érdemes lenne megnézni bios-ban a boot szekvenciát, hátha van egy lan, usb vagy cd boot előre beiktatva, amit esetleg figyelmen kívül hagyhattál és bent maradt egy ilyen média. Ha ezek egyike sem áll fenn és a probléma továbbra is tapasztalható, akkor esetleges hdd hibád lehet és azért "pihizik" a vas, mert újra és újra próbálja olvasni a vinyót.
Más téma:
Az acer kifejlesztette a tükröződés nélkülikijelzőt,-míg a fusi nem fejlesztett ki ilyet.Kíváncsi lennék hogy ki osztja ezt a véleményt egy CrystalBrite tft mellett
-
SolymossyBal
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a kis T60asomat, mert szükségessé vált egy nagyobb kijelző, nagyobb felbontással (Mostani 14", 1024x768) és egy használható videóvezérlővel (Mostani GMA).
Mit tudtok ajánlani kb 250ig? Core2Duo fontos lenne, ellenben a vinyó mérete nem nagyon. ProE és végeselemes pogramok a "célterület".
Köszi!
-
Skynet258
veterán
válasz kicsigeri #8620 üzenetére
Ezeket támogatja:
Transform and Lighting Hardware Support, 32 Bit Floating Point Precision, 16xAF, Occlusion Query, Hardware Clipping, DX10, DirectX9, OpenGl 2.0, Hardware MPEG2 und WMV9 acceleration, 300 MHz RAMDAC, 2 25-112 MHz LVDS Transmitter, 2 DVO Encoder, TV Encoder
Tehát a rövid válasz: igen, tudja. Még a Dx10-et is tudja (bár csak architekturálisan, hisz a drivere még nem), bár utóbbinak nem látom sok értelmét. De el lehet mondani, hogy tudja
-
kicsigeri
senior tag
Hali
Valaki tudn abba segíteni hogy az Acer Aspire 5720-ban levő intel graphics x3100 fogja nekem támogatni az Open GL 2.0-át vagy felejtsem el?
Ha valaki tud valami okos kis progit megköszönném. -
senior tag
Ő is megálhat egy 10percre elgondolkozni az élet nagy dolgain,mint mindnyájunk.Nah de a lényeg,hogy a helyedben körülnéznék egy vírusírtóval vagy egy lemeztöredezettséget ,vagy egy xp újrahúzás.
Nekem is volt már ilyen bajom pc-vel,én a leírtakat csináltam.De én csak a második próbálkozásra csináltam végig a fentieket.
-
BAM007
tag
válasz twollah #8612 üzenetére
Érdekes dologgal lepett meg most a laptopom mikor bekapcsoltam. A bekapcsolásnál az Acer logonál időzött jó 10 percet. Utánna bootolt be. Se F2-re, se F12-re nem reagállt semmit. Ctrl+Alt+Del-re sem. Miután bekapcsoltam, újraindítottam, és simán bebootolt. Ez miért lehet? Bios frissítést nem csináltam, a gyári Bios van rajta!
-
Ukraan
aktív tag
Tiszteletem az uraknak!!!
Egy 5710Z laptopot használok, XP-vel, a vincsi IDE módban van. Lassan újra kellene raknom az oprendszert, sikerült szereznem Acer SATA drivert, amit beintegráltam a telepítőbe. Az lenne a kérdésem, hogyha én átkapcsolom a vincsit AHCI módra, a C-t nyilvánvalóan le kell formáznom, hogy használni tudjam, viszont az érdekelne, mi a helyzet a másik partícióval, amin nagyon sok értékes adatom van? Erről a módváltás miatt szintén elveszítek mindent(újra kell ezt is formázni, hogy használni tudjam) ?
Köszi a válaszokat!BÚÉK!
-
senior tag
Hello!
Pár golndolat az acer mellett,és az esprimo ellen:
(Ha pár golndolat nem jó akkor javítsatok ki)-Az Acer travelmatekben általában jóminőségi(a többi laptophoz képest)vidikari van-míg az esrimok általában irodai meókra vannak kifejleszteve irodai vidi karikkal.
-Az Acer jó minőségű anyagokat használ-míg a fusi nem ad annyira az anyagokra(ebben sokan megakarnak cáfolni,de ezt tapasztalatból mondom.)Mikoris a főnököm vett egy fusit én egy acert ,egy időben.Az övé már vagy yegy fél évv használat után lekopott rajta a festék,és eltörött)
-Az acer kifejlesztett egy olyan programot ami kíméli az akkut- mí g tudomásom szeint a fusinál nincs ilyen.
Az acer kifejlesztette a tükröződés nélkülikijelzőt,-míg a fusi nem fejlesztett ki ilyet.
-
shagy
tag
sziasztok
Győzzetek meg, hogy miért veygyek acer TrevelMate-t FuSi esprimo helyett? ott ugye ottvan a 3 év, csak h az acer olcsóbb. FuSiban nem bízom az amilok óta... szóval?- shagy
-
senior tag
... a gombokhoz.
Keress rá a Launch Manager programra az Acernél. A Vistához adott verziója (2.0.05) kifogástalanul megy XP alatt is.
Az "e betűs gomb" -hoz pedig az empowering keretrendszert kell feltenni először. Ebből többféle van az OS és a gombok kiosztásától függően, kicsit keresgélni kell az Acer letöltő oldalán. Utána kell felrakni azokat a gadgeteket, amiket használni akarsz még.
Elvben minden gomb működésre bírható XP alatt is."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
BAM007
tag
válasz lujoman #8601 üzenetére
Elnézésed kérem, talán télleg nagyon gyorsan meg akartam csinállni. Azt hittem ehhez is valami külön progit kell felrakni, mint anno a Vistánál, hogy működjön a gomb (e gombra gondolok). A web és az e-mail gombokban igazad volt, csak beállítás kérdése volt. Köszi a segítséget!
üdv, BAM
-
lujoman
csendes tag
Bírom, amikor egy vacak gombot nem tud valaki szóra bírni, mindjárt a drájvereket okolja, meg hogy XP, meg Vista és húú de felháborító, rakjuk újra nyakra főre a rendszert ész nélkül...
Lassíts kicsit, vegyél vissza és próbáld meg a "Launch Managert"-t állítgatni. Honnan tudja szegény géped, hogy mit csináljanak azok a funkciógombok, ha nem mondod meg neki?...
Acer Aspire3055NWXMi, 1.5GB RAM, 80GB HDD, AMD Sempron 3600+@800MHz-2GHz, ATI Xpress1100 128MB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest