Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch
- The First Berserker: Khazan
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- GTA V
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Megérkeztek a Mortal Kombat mozifilm folytatásának első képei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mortel
senior tag
válasz
pulutodurumo #27109 üzenetére
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Mortel #27105 üzenetére
Szerintem gondolkozzon el valami külső USB DAC-on. Megnéztem mit lehet kapni PCIe fronton, nem jó a helyzet. A Sound Blaster Z SE mint belépő szint 40000 iponon. Ennyiért vettem Kínából a FiiO K5 Pro DAC-omat. És az egy jobb eszköz fejhallgatózásra. A Meze ráadásul nem egy kényes cucc, lehet hogy egy dongle is elég lenne neki. És akkor viheti bárhová, ha ez számít.
-
SSanya
csendes tag
-
SSanya
csendes tag
válasz
Mortel #27105 üzenetére
Nem tudom, próbáltam rákeresni a neten, de ami eszközöket találtam, azok nem tudták az analóg jack bemenetről digitális hdmi kimenetre átalakítani. Viszont most úgy oldottam meg, hogy a videókártya hdmi-csatlakozójáról működik, csak az egész azért furcsa, mert csak akkor volt hajlandó kijönni a hang a hdmi-n, ha a displayport-ot (amin a monitor van) klónoztam a hdmi-re. Egy nvida rtx kártya volt ez, nem tudom, lehet-e máshogy. Az Nvidia Digitális hang beállításaiban látta a HDMI-n az erősítőt, a windows hangeszközök között is szerepelt, elvileg működött is, csak épp hang nem jött ki. Egyelőre jó így, írtam Nvidia supportnak, hogy van-e valami más trükk/beállítás, amit én nem ismerek, hogy egyszerűen natívan működjön a HDMI hang, hátha válaszolnak.
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne egy jobbféle, de nem túl drága, belső pcie-szes hangkártyát, ami támogatja a Win11-gyet.
Ezen szeretne zenét hallgatni, egy Meze 99 Classic fejessel.Tudnátok ajánlani valamit?
Köszönettel:
M
-
Aprósólyom
addikt
Valakinek van tapasztalata az Axagon ADA-HC típusú USB-C "hangkártyával"?
PL. olyan érdekelne, hogy egy gaming PC terhelése közben mennyire veheti fel a CPU/GPU VRM kapcsolási zaját. Jobban kiszűri-e, mint az integrált megoldások? Illetve jobb lehet-e a crosstalk, kvázi kevésbé hallatszik-e át a jobb és bal csatorna egymásba.
-
SSanya
csendes tag
Sziasztok! Kicsit összetettebb dologban kérném a segítségeteket, aminek csak egyik változata lenne a milyen hangkártya kérdése. Van egy ASROCK B550M Pro4 alaplapom, amiről eddig 3 db jack-RCA átalakítóval vittem a hangot egy Yamaha erősítőbe, azon volt ilyen bemenet. Az erősítő sajnos megérett a cserére, és a mostanában fellelhető erősítőkön már nincs olyan RCA bemenet, mint a régieken, külső eszközöket HDMI-vel fogadnak. Esetleg van-e valakinek tapasztalata a fenti chipsettel, hogy az alaplapra integrált HDMI ad-e ki hangot, mert a port felsorolásban csak mint videó port szerepel (ha olyan proci van bent, amiben van gpu).
A lapon nincs optikai kimenet, ezért ha a HDMI-t nem tudom beüzemelni, akkor jönne a kérdés, hogy tud-e valaki olyan -elsősorban külső, USB-vel csatlakoztatható - hangkártyát ajánlani, amiről aztán HDMI-vel át lehetne vinni a hangot az erősítőre?
Esetleg olyan külső hangkártyára javaslat, aminek jól működik az optikai kimenete?
Ha egyik sem, akkor esetleg belső hangkártya akár HDMI, akár optikai kimenettel?
Esetleg olyan külső eszköz, ami a 3 db Jack-ből HDMI hangot varázsol?Előre is köszönöm, ha végig olvassátok a kisregényemet, ha pedig bárkinek lenne ötlete/javaslata, azt is előre köszönöm.
U.i: az erősítő már úton van, azon nem nagyon tudok változtatni, hogy tudjon fogadni más bemenetet. -
Zsocó
aktív tag
válasz
Aprósólyom #27099 üzenetére
Nekem a d1 sz@rakodott 10 alatt, el-el ment az egyik oldal és hasonló hibák a hangban.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Aprósólyom #27099 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan, de 10-es drivernek kell lennie. Ezért jó az USB audio, mert az valamennyire szabványos. Nem volt még olyan ami nekem nem szólt. Legyen az egy Sound Blaster X-Fi HD, ami elég öreg darab, szerintem az U5-nél is korábbi. Vagy valami új kínai dongle vacak 5$-ért mondjuk a VE Abigail. Mondjuk ezek egyszerű sztereó cuccok, ott könnyebb a helyzet.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
pulutodurumo #27093 üzenetére
Régebbi Xonar-okhoz van rendes Win11 driver támogatás? Mert én azt olvasom online, hogy nem igazán elégedettek a tulajok. Valószínű ezért is van egy csomó olcsó U5 meg Xonar SE ebay-en. Majdnem vettem, de pont a neten olvasható sok panasz miatt inkább hanyagoltam a dolgot.
-
Zsocó
aktív tag
Van olyan akinek volt, van Audigy 4 és használt utána Audigy RX-et?
Tudja ugyan azt a hangzást az RX, mint a régi 4?
Látom az RX alá van win10/11 driver. A mostani verziós win10/11-en még jó?
Daniel_K féle működik a mostani updatek mellett? -
NMate79
újonc
Sziasztok. Milyen hangkártyát javasolnátok az alábbi kiegészítőkhöz?
Tracer Studio Pro kondenzációs mikrofon
Logitech Z533 2.1 Aktív hangfal
A keret nem nagy 10-15ezer ft.
Előre is köszi! -
HollywoodBoy
tag
válasz
pulutodurumo #27095 üzenetére
Rendben, ez jó iránymutatás! Köszönöm szépen a segítséget!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
HollywoodBoy #27094 üzenetére
Ott viszont a zaj elég lutri. Ha olyan a táp, vagy az alaplap, akkor nem biztos hogy meg tudod úszni. A külső kártyák ilyen szempontból lehetnek jobbak, ha megfelelő a felépítésük. Azaz van valami szűrés bennük.
Konkrét belső kártyát nem tudok ajánlani, nem hallgattam már régóta őket, külsőben utazom.
De EVGA, Asus, SoundBlaster vonalon vannak még normális dolgok. Belső, jó minőségű stúdiós kártya már alig van. -
HollywoodBoy
tag
válasz
pulutodurumo #27093 üzenetére
Köszönöm szépen!
Megnézem őket, de nekem elég fontos lenne, hogy belső kártya legyen.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
HollywoodBoy #27092 üzenetére
Az aprón láttam Asus Xonar U5-öt meg Sennheiser GSX 1200-at. Ezek ugyan külsők, de hátha nem nagy gond.
-
HollywoodBoy
tag
válasz
HollywoodBoy #27083 üzenetére
Erre esetleg valaki valami javaslat?
-
haxiboy
veterán
válasz
dethroner #27089 üzenetére
Nem kell
#NumpadAdd::
While GetKeyState("NumpadAdd", "P") {
Send {Volume_Up}
Sleep 100 ; Hangerő növelési sebesség
}
Return
#NumpadSub::
While GetKeyState("NumpadSub", "P") {
Send {Volume_Down}
Sleep 100 ; Hangerő csökkentési sebesség
}
Return
Valami ilyesmiEz ha minden igaz az eredeti funkcióját is kikapcsolja és nem indul el a hülye nagyító
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Remélem jó topikba írokSzeretném a ház előlapjába dugott fejhallgatót egy tekerős hangerőszabályozóval használni. Phanteks Eclipse P600 házam van és egy vezetékes fejhallgató, és kicsit macerás a hangerőt a tálcáról kezelni, ha gyakran kell állítgatni. Alapi hangkártyát használok, azzal el is vagyok, jobb minőség nem is kéne, csak fizikai kontroller lenne jó. Ha fontos infó, a ház hátsó kimenetébe minihifi van dugva, külön vezérlem, ahhoz nem kell hangerőszabályozó, ott a hifi távkapcsolója.
Tudnátok valami jóárú megoldást javasolni? -
válasz
haxiboy #27084 üzenetére
250 Ohm- os füles, ahhoz ajánlott egy jobb DAC, erős füleskimenettel. 100k környékén tuti van ajánlott, a DAC topikban valszeg jobban tudnak segíteni.
Sound BlasterX AE-5 Plus is jó sztem, a specben 600 Ohm szerepel, bár az említett árkategóriában van jobb külső DAC, mellyel mégjobb hangminőség érhető el. -
haxiboy
veterán
Sziasztok! DT1990 Pro mellé keresnék valamilyen hangkártyát akár belsőt akár külsőt.
Az elsődleges kiszemelt a Sound BlasterX AE-5 Plus. Csak a fejhallgatót kell meghajtania.
Amennyiben van tényleges előnye akár drágább is szóba jöhet. Legyen a keret mondjuk ~100k + áfa
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy PCI-E hangkártyát egy PC-be ami "stream"-elésre van használva. Azért tettem idézőjelbe, mert nem professzionális jellegű stremelést kell elképzelni, hanem heti 2x 2 órában felveszünk egy 720p minőségű videót plusz az ehhez párosuló hanganyagot ami kb. 90% beszélgetés és 10% zene lágy zene. Ami gyárilag az alaplapon van hangkártya elég zajos, ezért próbaként vettem tűzoltásnak egy pár ezer forintos USB-s hangkártyát. Természetesen ez sem épp jó, de legalább nem olyan zajos.
Szóval ebbe a gépbe kéne egy PCI-E hangkártya, ha lehet 50-60k alatt. Ha nagyon muszály 100k-ig el tudok merészkedni, de ha ehhez a felhasználáshoz tök felesleges akkor jó a minél olcsóbb.
A csatlakozók kapcsán kb. semmi elvárásom nincs, csak hogy tudjon fogadni sima 3,5mm jack-et a bemeneten.
Tudtok valamit ajánlani? -
válasz
flash- #27081 üzenetére
Olyan árfekfésben a használtpiacon, vagy Kínából, ami jól szólhat.
Csak olyanról tudok infót, amit használok. XFi HD USB megy Win11 alatt, hangja príma.
A kínai cuccok is jók olcsón. Etzint vettem, itthon is kapni 10k- ért, leveri az Onyxet is, de nem PC specifikus, esetleg optikával lehet összekötni PC- vel.szerk : Az újabb Audigy modelleket nem ismerem, csak a régebbieket.
-
flash-
veterán
sziasztok!
windows 10(aztán majd 11) pc-hez keresek hangkártyát, 99%-ban zenehallgatáshoz.
nem kell high end minőség, 2.0 án hallgatok, és kb partiban legyen 100 ezer forintos monitor hangfal szettekkel. tehát nagyjából elég is ilyen elvárás.
minél költséghatékonyabb megoldás persze ami mégis szépen szól zenehallgatásnál.
eddig xonar d1 volt az bekrepált(csak az egyik oldali szól) és hallom a különbséget hogy az alaplapi realteknek milyen doboz ,és összemosott hangja van.
lehet felőlem külső,vagy usb megoldás is ha az "olcsóbb" de persze pci is.
kina is játszik, azt tudom hogy a kínai kütyük elég jók, van egy régi pót ibasso dx50 ami hangkártyaként is müködik de azt nem akarom ilyennel fárasztani inkább a polcon porosodik és várja hogy a másik ibasso,ami már 10 éves tönkremenjen -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van egy usbc fülhallgatóm , ami rendelkezik mikrofonnal.Szeretnék egy olyan külső hangkártyát, ami 3.5 jacken ezt tudja kezelni....
Tudtok ilyesmit ajánlani? -
Land
veterán
Üdv! SoundBlaster Z helyett optikai bemenettel rendelkező olcsó hangkártyát keresek, melyhez van Win 10/11 driver. Mi felelne meg ennek? Használt is szóba jöhet. Köszi!
-
etomcat
tag
Sziasztok!
Hangforrás: Sound Blaster Z SE belső hangkártya (PCI-Express)
Driver: Sound Blaster Command 3.5.10.0 verziója (ez a legfrissebb)
Hangkeltő: JBL-500 típusú fülhallgató a kártya hátlapi 3,5mm jack kimeneténProbléma: ha az SB Command felületén bármelyik "SBX" profil be van kapcsolva, pl. a "Concert" mód, akkor a hangerő gyakran és jelentősen ingadozik .FLAC fájlok lejátszásakor. Ez a gond a "Smart Volume" opció ki/be kapcsolt állapotától függetlenül jelentkezik. A probléma csak .FLAC fájlok esetén jelentkezik, de .MP3, .MKV, stb. esetén nem - viszont lejátszó programtól függetlenül tapasztalható, például Audacity, VLC Player, Windows Media Player próbálva is.
Teljesen kikapcsolt (szürke csúszkás) SBX esetén egyenletes a hangerő - de nekem ilyenkor bántja a fülem a "nyers" hangzás (vagy csak az SBX-et szoktam meg eddig?) Mindesetre jó lenne visszakapcsolni, helyes működéssel persze. Tudnátok megoldást javasolni?
Nyár végén még nem volt ilyen problém, de onnantól mostanáig nem hallgattam FLAC-ból zenét. Ez idő alatt az SB Command frissült egy alverzióval és a Windows 10 is kapja a havi foltozásokat, szóval nem tudom melyik lehet bűnös a kettő közül?
Előre is köszi!
-
GRILLEBAR
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg van egy Steelseries Arctis PRO+Gamedac-om, szeretném lecserélni ezt a kombót, egy SENHEISER HD490PRO ra és egy CREATIVE Sound BlasterX AE-7 dac ra, leginkább tarkovozok, de szeretek jó minőségben zenét is hallgatni. Ez a 2 dolog összesen kerülne kb 250e ft ba, ennél többet nem igazán szeretnék rászánni.. Régen volt nyitott fülesem, nekem teljesen jó volt, csendes szobába játszok, szal az nem szempont. Néztem a Beyerdynamic DT 1990 PRO fülest is. Ahogy néztem az Ohm száma több, ami nem tudom, h nekem mint mezei felhasználónak miben lenne másabb mondjuk a senheiserhez képest, mondván úgy h eddig tökéletesen elvoltam a steelseriessel. Egyetlen kikötésem van, h nekem mindenképp szükségem van dts vagy DOLBY mély hang kiemelésre. Az én fülemnek kellemes, tudom milyen vele és nélküle, szal azért gondoltam ezt a creative-ot mert ebben lehet állítani. Nagyon szépen köszönöm előre is a tanácsokat!
-
deedee
őstag
Üdvözletem.
Két kérdésem lenne a hozzáértőkhöz.
Jelenleg egy Lenovo mini PC, integrált hangkártyájába van bedugva az Akg-371 fejhallgatóm. Szerintem nem szól olyan "nagyon csúnyán", de külső hangkártyán gondolkodom. Csak filmekhez használnám. Sennheiser epos gsx 300-at néztem ki. Tudásban ez megfelelő lenne?
Van egy gamer pc-m. Ehhez is epos gsx 300-at vennék, audiotechnica ath avc500 fejhallgatóval. Ez a két cucc tudásban összeillene?
A józan ész határain belül természetesen másik kártya/fejhallgató is szóba jöhet, ami az árat illeti. Kevés időm van, de azt szeretném viszonylag jó hangminőséggel eltölteni, mind játék, mind pedig filmek terén.
Köszönöm a válaszokat.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tomcat78 #27070 üzenetére
Szia, értem.-
Közben kaptunk egy Lexikon Alpha-t.
Ez nem tudom mennyire szar, vagy éppen jó.
A kérdésem a következő lenne:Az elülső "instrument"-en használja fiam most a mikrofont, de mélyen szól, nem tiszta. A hátsó XLR bemenettel előrébb lennénk, mert akkor veszek hozzá csatlakozót?
A line in 6,3 jack bemenetek is fogadnak mikrofont/gitárt/ hangszert, mert ezek érzéketlenek eddig?Win10-11 et vajon támogatja majd a szoftver, ha előkerítem valahonnan?
-
and1ao
őstag
Hahó!
Először is nagyon régen jártam ilyen témában szóval valaki okosítson ki.
Téma a következő nagyából minden felszámolásra került itthon.
Ami maradt az egy kínai D class erősítő meg 2 sony cs-5 hangkeltő ez a TV-re van kötve.
Viszont ami még megmaradt az egy Beyer DT770 Pro, amit bedugnék az asztali PC-be, de van egy sanda gyanúm hogy az integrált hangkártya ami egy ALC1220-VB Enhance névre hallgató dolog szerintem kicsit kevés lesz neki.
Szóval ide szeretnék egy hangkártyát. (Talán lehet inkább usb DAC-al kellene próbálkozni?)
Vagy bármit amivel normálisan megtudom szólaltatni szerencsétlent.Köszönöm
-
tomcat78
őstag
válasz
tzsolesz #27064 üzenetére
Szia! Leginkább.... Semmilyet az adott keretből.... Kicsit kifejteném: lehallgatni egy értelmezhető fejessel még létezhet DAC, ami alkalmas lehet rá. Ebben viszont én nem vagyok otthon. A zajmentes mikrofonbemenet már kényesebb kérdés. Ha jól sejtem valamilyen DAW-ot használsz. Ha fontos az elfogadható minőség (bár ugye ez mikrofon függő is- ebbe nem mennék bele), akkor az ebbe a keretbe nem fog bele férni. Az alja valahol 30K környékén kezdődik. Azt kiemelve, hogy amennyiben a zenéhez szeretnél hangot rögzíteni mikrofonon! Talán az UAD Volt 1 lenne az, amit tudnék ajánlani home célokra (relatív) elérhető áron. Esetleg az Arturia Audiofuse széria kicsit olcsóbban, de még valóban elfogadhatóan. Az UAD bár drágább, de ha minden igaz kapsz hozzá plugin csomagot, amik miatt viszont erősen megérős lehet. Ez talán ár- érték arányban a többi fölé emeli. Ami rögzítésre biztosan kerülendő: az a Behringer. Hallgatni még tud értelmezhető módon hangot konvertálni. Talán... De a bemenetei- legalábbis az olcsóbbak közül biztosan- nagyjából kutyát dobálni jók. Gyakorlatilag konstans magas hiányos az összes, ami miatt emberi hanghoz pláne kuka.
-
Boldog Karácsonyt minden topiclakónak !
Fotó by hcl for 2023
-
Deer76
aktív tag
válasz
pulutodurumo #27066 üzenetére
Köszi a tippet, az USB szelektív felfüggesztést kikapcsoltam és majd meglátjuk.
A hangkártyával kapcsolatban csak arra gondoltam, hogy a DAC-nál esetleg van, ami jobban kihozza a hangszóró képességeit, de ha azt mondod felesleges, akkor ok.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Főleg zenehallgatásra (+játék is) milyen külső hangkártyát ajánlanátok? Egyáltalán érdemes az iBasso D02 DAC-t lecserélni? Időnként viszont laggolást tapasztalok, elcsendesedik, teljesen, nem tudom miért. Nem olyan sűrűn azért.
A hangszóró: Edifier MR4.
Köszi előre is. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. 5-8K körül milyen hangkártyát érdemes venni. Amin alapvető dolgokat lehet csinálni. Egyszerű pár sávos zeneszerkesztés, és zajmentes mikrofonbemenet.
Jöhet külső is (USB) -
válasz
tomcat78 #27062 üzenetére
de valahol a magas- közép átmenet részén mégis beszakadnak kicsit
Kritikus, arra háklis vagyok én is.
AKG K702 : jónak néz ki, bár nemtom hogy a nagy kockafejemre passzol-e, és az értékelései is elég érdekes történetet mondanak el róla. Megfontolandó, köszi az ajánlást ! -
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27061 üzenetére
Ha kritériumként a nyitottságot részesíted előnyben az AKG K702 egy jó fejes, elérhető áron. Planárban meg a kolléga Hifiman fejese sem tűnik rossznak. Bár ez utóbbi nem tapasztalat. Volt már a fejemen planár kipróbálni. Nekem valahogy mindig az volt az érzésem, hogy a közepek teteje kicsit elveszik. Nem klasszikus "V" karakterisztikával, és tompának sem mondanám, de valahol a magas- közép átmenet részén mégis beszakadnak kicsit. Így- szerintem- nem az igazi (legalábbis némelyik) minden stílushoz. Aztán a nagyon drágákkal lehet más a helyzet. Olyanhoz nem volt szerencsém
-
válasz
pulutodurumo #27060 üzenetére
Annyira talán nem. Bármilyen hangkártyát vásárlónak az is jó infó lehet, hogyan szól egy-egy konkrét fülessel. Bár az elvárások különbözhetnek, de kb általános támpontot azért adhat.
A tippet köszi, majd utána nézek. -
válasz
pulutodurumo #27058 üzenetére
Valami nyitott planar jófajta fejes nekem is kéne majd, de gőzöm nincs ezekről, hogy mit érdemes beszerezni. Majd csak jövőre, mert most a karácsonyi dömpingben alig látok ki a fejemből.
Kíváncsi is lennék hogy egy már rendes hifi fejessel mennyi különbség van az Onyx vs filléres kínai DAC között, mert a konzumer fejesekkel igen nagy a difi...a kínai DAC javára
-
pulutodurumo
őstag
válasz
DarthSun #27057 üzenetére
A dongle amit használok, balanced módban 280 mW, és az csak hangosan jó. A fejes egy HiFiMan HE400se.
Van egy Tronsmart Sono fejesem is, az kábé 1:1 Cloud. Vagy a jó kis Takstar HI 2050, ami szintén nagyon hasonló, csak nyitott. (És most jöttem rá, hogy 10 éve vettem.) Ezeket bármi kihajtja valóban. De ott a TRN Rosefinch, ami szintén planar mint a HiFiMan, csak egy IEM. Na annak is kell pówer.
-
válasz
pulutodurumo #27056 üzenetére
300 Ohm sets gyárilag a fejesre, tipp hogy valós lehet, mivel 32 Ohm konzumerrel 70% körül már kb leviszi a fejem(tovább nem tekertem az instant halláskárosodás veszélye miatt), HS50- el is, ami a kis ellenállás ellenére is nehezebben hajtható füles, Cloud-II- vel max 50% hangerő, ami még tán veszélytelen.
Figyelem : nem szgép csatolt DAC, az USB C csak táp. Szgéphez max ha van optikai kimenet a lapon, de az általában gyengus, pici jelentéktelen chip+alkatrészek, jitter, meg mindenféle töméntelen gondok, ami miatt bűn rossz a hangja.
Főleg tévéhez(optika) - meg állítólag konzolokhoz, de arra nemtok nyilatkozni, mivel olyat nem használok - készült ez a kis dobozka, valamint a BT- jére dobálva a zeneszámokat is átlag felett teljesít, a BT hang is valami brutális.
USB penről csak szekvenciális, léptetni lehet, tekerni nem, viszont teljes kikapcsolás után is megjegyzi hol tartott(CMOS chip gondolom), de mindegy is mert telón/tableten összeállítható a lejátszási lista, ami már a lejátszóban tekerhető, variálható. A régi nyomógombos Alcatel telómmal is azonnal párosodott, az okostelóval kicsit várni kellett, de semmi gond.
2 boltban látható, az egyik panaszos, a másik megbízható.
Távolkeletről valszeg nem ért volna ide karácsonyig. -
Neo project. Occsó cucc nem lehet jó, nem a lókukit nem. Nálam megdőlt. Filléres kínai DAC, multifunkciós. Kiderült vele hogy a konzumer és stúdió aktív dobozoknak is van rendes magas csengése(drágább DAC- al mattak), valamint a Cloud-II fejesnek is, csak a drágább DAC- ok nem megfelelően vannak hangolva. Nem semmi mit művel a kis dobozka, filmeznem is kéne, de nem bírom abbahagyni a zenehallgatást.
-
tomcat78
őstag
válasz
DzsannyX #27052 üzenetére
Érdemes annyiban kontextusba tenni mindent, hogy nagyon nem mindegy a forrás minősége sem. Mert pl javult a YT minősége, de több százezret költeni miatta nem indokolt, mert azért olyan szinten nincs. A jobb hangfal meg megintcsak egyéni preferencia kérdése. Saccra plafonnak valahol a Kali lp6 v2-őt lőném be a tetejének otthonra ezen a vonalon. De olcsóbban is lehet jó hangfalakat találni. Már a lehetőleg semleges hangzásra gondolva. Studio monitorokban ennél följebb csak nagy mázlival (vagy rengeteg pénzzel) érdemes menni, mert igazából egy normál családi ház szobájában nagyjából lehetetlen kihasználni őket a visszaverődések, kioltások, stb miatt. Egy jobb DAC vagy studió hangkártya ezekhez azért bőven jó lehet tudásban. Annyit hozzá téve, hogy az olcsóbb studió hangkártyák között sok esetben gyenge a fejes kimenet. Gondolva itt a 40-50 ezres kategóriára. Erre jó példa volt anno a Focusrite. Azóta elvileg javították a dolgot. Viszont cserébe ezek a cuccok kifejezetten arra vannak kitalálva, hogy minél neutrálisabb hangképet biztosítsanak. Mondjuk akár használtban is egy SSL pl jó vétel lehet. Jellemzően 60ezer környékén már lehet itt- ott találni. De ebben az árfekvésben jellemzően hatalmas a választék. Ha felvételi szándék (studio munka) nincs képben, akkor akár alatta is lehet olyanokat nézni, amik bőségesen ki tudnak szolgálni még veszteség mentes vagy Tidal master szintet is.
-
válasz
tomcat78 #27051 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Szemüveges vagyok én is egyébként, de olya régóta, hogy fel sem tűnik. Egyik fülesnél sem zavart eddig, de valószínűleg a megszokás miatt.
Amit írsz abból úgy látom, hogy ha a terveimnek megfelelően szeretnék jócskán szintet ugrani a zenehallgatás minőségben, akkor az első lépés egy jó DAC és fejhallgató, de érdemes olyat választanom, amihez majd egy jobb hangfal szett is társítható lesz. -
tomcat78
őstag
válasz
DzsannyX #27050 üzenetére
Ez leginkább a kerettől függ.... Illetve kialakításban mi az, ami megfelelne (nyitott/ zárt). A Neumann NDH 30 most talán a csúcs a stúdió fejesek terén. Viszont nyitott és nem olcsó. Az NDH 20 a zárt "testvére", olcsóbban és a nagytesóhoz képest limitációkkal talán. Igazából elég nagy a választék. Beyerek, Seni, AKG... Fejesnél mindenképp érdemes kipróbálni, a kiszemeltet. Sok függ a fej és fül formájától is. Én pl szemüveges lettem, és egy kisebb tortúra volt megtalálni a megfelelőt. Hitspace pl nagyon segítőkész és választék is van. Amúgy, ha ez az irány érdekel, akkor az aktív studio monitorok között is körül nézhetsz bátran.
-
tomcat78
őstag
válasz
DzsannyX #27048 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz.... Overkill. Amit találtam a hangfalról, ahhoz is. Nem vagyok igazán otthon a hifi részlegben, de ez valahová a fél millió+-os erősítők és azokhoz passzoló hangfalak etetésére van. A CA amúgy egy neves és jó cég, jó cuccokkal. Akár erősítőben is. Az M 40x biztosan, de amennyit találtam a hangfalról valószínűleg az sem abban a ligában játszik. Ha ennyit szánsz hang fejlesztésre, én a fejest is cserélném a különbözetből. Hangfalak szintjén meg esetleg kifizetődő lehet aktívat nézni inkább. Bár ott nagyon sok függ az elvárástól.
-
válasz
pulutodurumo #27047 üzenetére
Köszi a tippeket! Lehet, hogy tényleg túllőttem.
Igazábol az vezetett, hogy tudjak majd rá komolyabb hangfalakat is tenni, de most megállnék az említett Triangle szintjén.Miden esetre lehet, hogy elég az olcsóbb is. A Fiio K7-et néztem, de ránézek a többire is.
Köszönöm
-
válasz
pulutodurumo #27045 üzenetére
Javítva. Köszi!
ATH M40x fülhallgató mellé, és a tervek szerint
Triangle Borea BR03 hangfalak mellé. -
jano_77
nagyúr
válasz
Beretvás #27042 üzenetére
nem, de ma este lehet kipróbálom.
Kérdésem is lenne: (már amennyiben a Nahimic nem váltja be a reményeket.)
belső dedikált hangkártya vagy inkább egy külső DAC a javasolt akkor ha többnyire egy 2.0 hangfal szettel hallgatom, de olykor-olykor fejhallgatót is használok játék közben, ha vkivel szakaszban tolom. -
jano_77
nagyúr
válasz
Beretvás #27040 üzenetére
csatlakoznék Beretvás-hoz, mert szinte ugyan az az alaplapom mint Neki - B450 Gaming Plus - és én is gondolkozom dedikált hangkártyában.
Kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e, érezhető lesz-e a különbség?
Játékra és zenehallgatásra kellene és Edifier R1280DB lenne csatlakoztatva optikával.
Jelenleg az alaplapira van dugva Jack-el. Illetve mikor vkivel kommunikálok, akkor HyperX Cloud fejest használok az USB-s átalakítójával.
Köszönöm én is előre a segítséget, tanácsokat.Beretvás: esetleg próbáltad már a Nahimic szoftverét, hogy azzal esetleg jobbá tehető-e a hangélmény?
-
Beretvás
veterán
Sziasztok..
5.1 es külső vagy belső hangkártya kellen nekem ami jobb mint az alaplapi Realtek... Msi b450 tomahawk max II a lap.. Win 11 támogatás sem ártana..
Létezik az igényeimnek megfelelő? -
Hahópihe
csendes tag
válasz
pulutodurumo #27036 üzenetére
Ja de igazad lehet. (Nem nagyon értek hozzá) Eddig csak Audacity-vel próbálkoztam és ott fejhallgatón nem ugyanazt hallom erősségben mint amit játszok akármit állítok, viszont egy gagyi fülhallgatón meg jobb. Ezért gondoltam hogy talán erősítés kéne a fejhallgatónak? Lehet felteszek valami komolyabb DAW-ot
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. adott egy asus xonar u7 mkII usb hangkártya, egy logitech z906os hangfallal.
A szokásos ismert problémával..... (kiszedtem a két ellenálást vagy micsodát... de nem oldotta meg a led villogást... igy mindig megkell várnom bemelegedjen az egész cucc,utána jó. ha egy usb tápra dugom közvetlenül, egyből kap elég szuflát valahogy)
lényeg a lényeg ,milyen másik usb hangkártyát tudtok ajánlani ami dolbys, dtx es, és tudja ugyanazt mint a xonar. köszönöm a tanácsokat. -
Hahópihe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy CLP-920 clavinova amit midi/usb kábellel kötök laptopra ahol zongora vsti-ket használok (fejhallgatóval).
Fiio K3, Steinberg UR12, M-Audio M-Track Duo, M-Audio Air HUB
Ezek között van jelentős különbség, illetve melyik lenne a legjobb arra, hogy felvegyem PC-n amit játszok?
Vagy mi az ajánlott külső dac/hangkártya? (alaplapihoz képest gondolom mindegyik előrelépés)
Előre is köszi -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi Asus xonar u5-öm haldoklik. Keresek helyette újat, de mióta ezt vettem változtak az igények. Amit szeretnék az USB-vel csatlakozzon, szereó, minél egyszerűbb, de nem olyan gagyi, mint a pendrive méretű hulladékok. Ha lehet driver nélküli. Kimenete jack vagy rca legyen.
Egy régi (kb 20 éves) logitech 5.1-et használok stereo módban jack csatlakozóval (tud RCA-t is).
Legyen annyira "jó", hogy egy jövőbeni hangfal upgrade-t túléljen.
Egyáltalán hangkártya kell nekem?
Köszi
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27029 üzenetére
Uhhh.... Szerintem a megszokás. Nekem- legalábbis az én környezetemben- már sok volt. Asszem erre mondják a hifisek, hogy tolakodó. Amúgy az Adam tv5 nem egy rossz hangfal, helyén kezelve. De nem illettünk össze. Van aki meg esküszik rá. Más dobozban, vagy más környezetben nekem is lehet, hogy más lenne a véleményem róla.
-
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27027 üzenetére
Ez az élethű magas megint egy érdekes téma. Alapvetően a hifi és a stúdió vonal nem feltétlen ugyanaz. Steril..... Egyrészt megszokás kérdése (asszem írtam, hogy az Adam ribbon magasaitól én frászt kaptam pl), másrészt meg van az a részletező stúdió monitor, ami olyan szinten hallat mindent, hogy gyakorlatilag "csak" hallgatni- nekem legalábbis- fárasztó. De amelyik stúdió monitoron nem hallasz mindent rendesen, az nem alkalmas munkára. Azért az Eris 3.5 inkább tartalom fogyasztásra van kitalálva. Meg úgy 100ezer alatt/db úgy kb minden, hiába van ráírva, hogy stúdió monitor. Azt hiszem az árban azért komoly szerepet játszik a már megénekelt elektronika minősége is, nem csak a sugárzóké. Persze, sokmindent össze lehet hozni ilyesmikkel is. De alapvetően klasszikus értelemben vett hangmérnöki munkára nem alkalmasak. Azok a hangfalak már nyalják a 200 ezret, darabonként. Bár sokat olvasgattam, hogy a Kali lp 6 második generációja instant buy home célokra, elfogadható áron. Az mikor utoljára nézegettem, olyan 170 körül volt. És itt jön a csavar a dologban: Élvezhető minőséget azért ezek alatt is jócskán lehet kapni. Cserébe adott esetben pl kompromisszumos tud lenni magasakban. Vagy mélyekben. Vagy középen. Vagy úgy a komplett frekvencia menetben. Ebben a tekintetben a jó hifis hangzás talán elérhetőbb. Persze ismerek olyat, akinek többe kerültek a kábelei, mint nekem az autóm.... Ő esküszik rá. Én meg elfogadom, bár túlzásnak és feleslegesnek gondolom. Vicc: tényleg nagyon szépen szól nála a rendszer. De egy értelmes mélyet nem tudnék megcsinálni nála egy analog szintivel....
-
válasz
tomcat78 #27026 üzenetére
Bögre szett : nyilván nem igényel drága kiszolgálót, de érdekes hogy még azon is hallható a javulás, már egy régi Audigy kártyával is.
Eris 3.5 : 30 ezres DAC- al hajtom, szeretem, szép hangja van, a mély persze esik 60Hz alatt, de a többi jó. Alaplapiról mosottabb a hangja.
Amúgy összességében a konzumer Solo6C- nek szebb hangja van, és nemcsak azért, mert mélyebbre megy, jobb a magas, bár lehet hogy csak jobbnak tűnik, mert 7KHz felett elkezd kiemelni.
A kis Erisre is érvényes, ami a drágább stúdiómonitorokra : nincs igazán élethű magasa, szépen szól, de kicsit steril, ugyanaz a zeneszám a régi papírmembrános vintagen szebben cseng, közelebb a valósághoz, már aki hallotta már milyen a hangja pld egy cintányérnak, mikor a gyakorlatban megütik.100-150 000 elegendő sztem is, csak jól kell választani. Kisebb jövedelmű is be tudja spórolni, hosszabb-rövidebb idő alatt.
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27025 üzenetére
Ezt el is fogadom. Viszont az emlegetett bögre szett nem hiszem, hogy igényelne mondjuk 50K-s hangkártyát. Simán mert nem tudja kiszolgálni, és kezdődik az ördögi kör. Ez a mélynek milyennek kell lennie azért szubjektív. Persze, kell, hogy egy rendszer le tudja követni a történéseket mechanikai úton. Ugyanakkor a DSP- még ha tetszik is- már bele nyúl az "eredetibe". A hangmérnökök jó esetben nem buta emberek, és gyakorlatilag jóformán csak rontani lehet az eredetin ilyen módszerekkel. Az igény azért van rá meg mégis, mert ugye nem mindenki stúdióban lakik, hallgat zenét, stb. Ami teljesen normális. Viszont nem biztos, hogy minden esetben kifizetődő pénzt ölni valamibe egy kis rendezkedés helyett. Az utóbbi ugyanis jó esetben ingyen van. A 20hz-20Khz meg mindenre is rá van nyomtatva
A vicces az, hogy amíg felül álltalában azért fölé megy minden (azt, hogy hogyan, már más kérdés), lefelé gyakorlatilag csak a sub ládák tudják.
Az teljesen valid, hogy rengeteg múlik a konverterek minőségén, jelúton. Viszont ebből megint az lesz, hogy igazán jókat nagyon olcsón nem csinál senki.... Cserébe (és szeretem a Presonus cuccait) mondjuk az Eris 3.5 mellé ágyúval verébre esete egy 50 ezres hangkártya.... A hangfal maga nem tud annyit, hogy értelme legyen. Azt viszont hozzá teszem, hogy nem gamer kártyákról beszélek! Hanem studio (nak nevezett) cuccokról. A gamer kártyák ár- érték arányát nem ismerem. A nyers adatlapokat ott meg simán csak nem hiszem el. Némelyikre olyanokat írnak, hogy egy milliós UAD játék hozzá képest. Papíron.... Nem is értem a studiókat, hogy minek költik a pénzt, mikor pár 10esért csúcs kártyákat lehet venni. És még világítanak isDe viccet félre téve: Amit írtam 100-150 ezer környékét, az esetek nagy százalékában vastagon ki tudja/ ná szolgálni az emberek igényeit. A szomorú ebben az, hogy szintén sokaknak ez rengeteg pénz csak azért, hogy hallgassanak valamit. Viszont el kell tudni fogadni, hogy olcsón, csodák sem léteznek
-
válasz
tomcat78 #27024 üzenetére
A gond ott kezdődik sztem, hogy még egy bögreszett is jobban szól rendes hkártyával, mint a mai legjobb alaplapival. Ez még másik szobából is azonnal kihallható, akár vakteszten is
, a gyorsabb mély hamar árulkodik.
A DSP- s Kenwood a vintage óriás dobozaimmal pedig tarol ilyen szempontból. A mély kritikus, leglényegesebb hogy gyors legyen. Kis dobozoknál fizikailag nyilván határ van, de ha nem lomha az egész, akkor nagyon nagy a különbség. Cserébe a prezensz se legyen mosott, ill bezuhanva, mert a többszörös, természetes felharmonikusok nem fognak kicsengeni. Téves nézet, hogy minek kell 20KHz felett átvitel, nem halljuk, de ha nem fut ki a felharmonikus, akkor bezuhan, szétmosódik a prezensz, brutális hiba.
Digit kimeneten is ugyanez, bár kisebb mértékben, de totálisan kihallható, már pld a kis Eris 3.5- el is. Sokan mondják hogy 1/0 a bitsorozat, mi a retek változik?, sokminden, AD/DA chipek között is óriási különbség van. Hát itt is egy alaplapi...mit mondjak, valami olyasmit, mint Te, hogy ami xar, az xar.Temu : nem rendeltem onnan még semmit, de közvetlen Kínából igen. Óvatosan kell már fogalmazni, egyre jobbak a kínai cuccok, az X99 lapjuk pld tuti jobb mint az eredeti.
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27023 üzenetére
Így van. Viszont itt jön képbe az, hogy alapvetően - maradva a nagyon szélsőséges példánál- tisztában vagyok azzal, hogy egy temus fejeshez fölösleges 50ezres DAC, mert a szar az bizony szar marad. Vagy, hogy épp- az amúgy lehet, hogy tetszetősen szóló- hangfal bizony a büdös életben nem fog 30hertzen szólni. Sokaknál látom azt a hibát, hogy elkezdenek fölöslegesen és átgondolatlanul pénzt költeni, minőség reményében. Amikor azt írom, hogy egy DSP-vel megetetett cucc soha nem lesz jó, az azért van,, mert soha nem azt fogja hallatni, amit egy adott hanganyag készítője készített. Ezért írtam azt valahol, hogy ez lehet tetszetős bárkinek, de jó soha nem lesz. Nem véletlen nem igazán folyok bele az ilyesmibe. Én azt írom, hogy vehet bárki bármennyiért mondjuk hangkártyát egy alapvetően konzumer (utálom ezt a szót, mert sokan pejoratívan és leszólásnak érzik) hangfalhoz, de felesleges, mert nem fog javulni a hangfal tőle. Lehet, hogy mást fog hallani, de ez kimerül annyiban, hogy máshogy "torzít". Szándékosan idézőjelbe téve és arra utalva, hogy a hangfal tudását nem fogja tudni megnövelni vele. Biztosan nem létezik erre ökölszabály. Ugyanakkor- és ez már erősen szubjektív, valóban- tippre azt mondanám, hogy összesen 100-150k fölé már csak sok pénzért érdemes menni (hangkártya+hangfal), mert gyakorlatilag nem lesz komolyabb előrelépés, semmilyen szinten. És ezt nagyjából úgy lőném be, hogy nagyon max 30-40K a hangkártya, a többi meg a hangfalak. De alapvetően ennek a harmadából vagy feléből is lehet úgy válogatni, hogy azért élvezhető legyen. Ha nekem fixen ennyi lenne a keret, akkor mondjuk 20K hangkártya, 80-90K hangfal, a többi meg csillapítás, basszus csapda, stb, esetleg jó állvány( ha kell). És tutira jobb lesz, mintha az egészet hang cuccokra költöm.
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27017 üzenetére
Ellenben én hang hűségről beszélek minőség alatt. Többször is leírtam, hogy élvezni sokmindent lehet, csak attól még nem lesz jó ilyen tekintetben. A hanghűség meg azért nem annyira szubjektív dolog. Egy jól össze rakott hi-fi cucc jól szól? Persze! Alkalmas rá, hogy az ember dolgozzon rajta, hangokkal? Hááááát..... nem igazán. Bár ott el tudom képzelni, hogy van az a pénz, amiért működhet, ha az ember füle megszokja. Szólhat e úgy egy dsp-vel tele pakolt Edifier vagy bármi abban a szegmensben, hogy tetszen az embernek? Mindenképp! Lehetne rajta dolgozni? Kizárt..... Még A-B-tesztelésre is alkalmatlan, olyan szinten színez. Az élvezeti érték és a minőség nem ugyanaz. Persze, ez így nagyon le van sarkítva, de szerintem érted vagy érti mindenki, hogy mire gondolok.
-
XFi Surround 5.1 Pro is jó, szépen szól, bár az XFi HD- től elmarad picit, cserébe van többhangfalas lehetőség, de ez akkor nem szempont, ha sztereó erősítővel nyomulsz.
Ezt is használom, van szubjektív tapasztalat. Amúgy a három említett Win11 alatt is ready, tehát a későbbiekben is tudod használni. -
Erre éppen tudok, fenti posban is írtam.
- XFi HD : használtan még elérhető, brutál jó hangminőség a kis dobozból.
- Mackie Onyx, line out már szimmetrikus TRS dupla(stúdió dobozok), de a füleskimenet aszinkron, arról is hajtható aktív doboz, fesz magasabb, de az amper alacsony, így megfelelő.
A választás tehát attól is függhet, hogy milyen hangfalakat szeretnél kiszolgálni.
Az ajánlás csak amiatt, mert ezeket ismerem, használom. -
TZ1
csendes tag
Szép napot!
Olyan hangkártyát szeretnék/ lehet használt piaci is/ ami usb-ről megy, van audio kimenete és Win 7 alatt is fut. Max 30k Ft-t szánnék rá. Köszönöm! -
válasz
tomcat78 #27013 üzenetére
Olvasgattam a blogjaid. Nekem a szent őrült kategória vagy - megtisztelő, és a jelző is jogos, az utóbbi években a madness retró felé húzódtam.
Sokat amúgy sem tudok ajánlgatni, csak azt szoktam, amivel van tapasztalatom. Azok meg már félretró/kifutó darabok, bár a legtöbb még Win11 ready. Egyedül a Mackie Onyx kapható még újonnan, nekem bevált, árához képest megnyerő hanggal.
A fizikát bizony meghágták az utóbbi időben egyre többször.
Jó hát egy audio cucc lokális, igen közel a klasszikus fizikához, az ilyen rendszerek azért betartják a fizika törvényeit.
A kvantumfizika és a kozmológia már érdekes eredményekkel büszkélkedhet - az anyag és energiamegmaradás nem érvényes már - a részecskék "nem vannak" - kvantumösszefonódás - a holografikus Univerzum gyanúja...sorolhatnám még. A világunk csak egy illúzió. ---
- mint pld a szubjektív hangminőség is -
Ibituba
aktív tag
Hello. Valakinek van tapasztalata, 4. Generációs Scarlett 2i2, Linux Mint kombóval? Mennyire kínlódás összehozni őket, stabil működés, hasonlók. Köszönöm.
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Ugy nez ki a Z390UD alaplapon elromlott a hangkartya. Nagyon halkan hallom csak a fulhallgatot. Erdemes meg PCI-E hangkartyat neznem vagy inkabb USB-set?
Pl Creative Sound Blaster Audigy Fx V2 vagy AXAGON ADA-71? -
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27012 üzenetére
Ne haragudj, de akkor sem kötekedésnek szántam a mondandóm! Én a magam részéről abban próbálok segíteni, hogy pl sok esetben a hangsugárzók áthelyezése, fordítása rengeteget segíthet. Az még pénzbe sem kerül. A hang fizikai jelenség, nem lehet megbaszni. Arra egyetlen hangkártya, fejes, hangfal, semmi nem képes. És mivel sosknál eleve a mély a probléma, így tévútra vihet bárkit a cuccok cserélgetése, ahelyett, hogy kísérletezne kicsit. Adj tanácsokat nyugodtan. Én eleve nem szoktam gamer cuccokba bele folyni, mert nem az én asztalom. Csak irreális dolgokra szalad a seggemig a szemöldököm. Lásd pl a 30hz.... Értem, én hogy tekergetjük az eq-t és úgy halljuk, hogy valami történik. De nem abban a tartományban egy mezei polc sugárzónál.... És nem az ára miatt, hanem mert nem tudja. Sokkal komolyabb cuccok sem képesek leszólni. Én max abban adok tanácsot, hogy mit nem szabad elhinni. Nem azzal van bajom, amit írsz, vagy tanácsolsz! Hanem sok esetben a kérdés, mint kiindulás is eleve hülyeség. Olvasgattam a blogjaid. Nekem a szent őrült kategória vagy. Fogadd el kérlek, hogy nekem meg ez a heppem, valamennyi (talán az átlagnál picit több) rálátással. Ami nem azt jelenti, hogy okosabb vagyok mindenkinél IS! Ellenben ahogy már írtam: A fizikát nem lehet megbaszni....
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27010 üzenetére
Asszem te kibaszott nagy tévedésben vagy.... Az, hogy agyhalottakkal nem lehet mit kezdeni, arról nem tehetek. Semmi bajom azzal, amit írsz. A decibelekre vonatkozó elmebaj verte ki a biztosítékot nálam. Ez nem a felső polcról vagy a pénzről szól. Simán csak arról, hogy egy szint alatt (és igen, ebben sajnos a pénz is közre játszik) felesleges mondjuk a temus fejhallgatóhoz dac, mert a szar akkor is az marad, ha tejszínhabot teszel rá és kirúzsozod. Arról nem tehetek, hogy képtelenek emberek feldolgozni, hogy minden rendszer annyira jó, mint a leggyengébb eleme. Ez nem csak a hangra igaz, hanem nagyjából mindenre. Azt is elég világosan igyekeztem megfogalmazni, hogy a jó hang és a tetszik messze nem ugyanaz adott esetben. Ja, és felőlem kibaszathatsz akár innen is. Vagy akár az egész oldalról, mert pont telibe le fogom szarni! Nagyjából semennyire nem érdekel, ha ezt sikerült személyes sértésnek venned! De azért tanácsként: ne a számokat nézegesse senki a dobozokon, mert még közelítőleg sem fedik a valóságot az esetek kb 90 százalékában. Ahol meg igen, az nem lesz olcsó. Erről meg nem én tehetek
-
válasz
nova001 #27009 üzenetére
Én figyelem, és adnék is tanácsot, de nem teszem 2 okból -
- kiütött az itteni high-end audiós - mert ugye alapból mindenkinek 100ezres DAC- al+400ezres hangfalakkal kéne nyomulnia/indulnia, ami alatta van, az nem játszik/mindenki alapból gazdag jeligére.
- valamint inkább olyanra adok ajánlást, amit magam is meghallgattam/használom/teszteltem : Onyx 2:1, X_Fi/Audigy széria, ilyesmi. Az Onyx még kapható, de a többi is Win11 ready, még az ősrégi Live is, csak tudni kell hogyan kell besetelni.Ennyi, ne is kérje tőlem senki a segítséget, mert ha mégis helpelnék, akkor az itteni high-end kolléga részletezné hogy az ajánlásom, egy határ kaki.
Át kéne neki menni a másik topikba, ahol Lezso6 a főnök, asszem a hasonló kommentekre, hamar ki lenne tiltva.
-
nova001
senior tag
hiába kérdeztek a jó isten se jár ide....
-
Coach Atesz
tag
Sziasztok!
Melyik belső hangkártyát ajánlanátok játékra és zene hallgatásra 5.1 rendszerhez, illetve fejhallgatós használatra?
-
Icewloxy
junior tag
Milyen középkategóriás hangkártyát ajánlatok?
-
nova001
senior tag
Sziasztok
Egy külső hangkartyát szeretnék venni. Steelseries gamedeck vagy sennheiser gsx széria között vacillálok. De ajánlothattok valami mást is.
20 max 30k
Pcre és játékra használnám , Minimális zene hallgatásKöszi
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz
DarthSun #26995 üzenetére
Tehát egy X-fi HD megérné még használtan is 10k körül? Többet érek ezzel mint egy új Play!3 vagy Play!4 -gyel? Ezek is 7-10k körül vannak. Láttam X-Fi HD-t ennyiért, csak mind a kettőről lemaradtam eddig.
Laptophoz lenne csak zenére. Film kevés. Játék semmi. Nem használnám ki a LineIn, LineOut, Phono -t sem. Lenovo P50 alaplapi helyett lenne. -
válasz
tomcat78 #27002 üzenetére
Azt nem tudtam hogy a név mit takar(Onyx), szeretem, mert laza természetességgel szól, de relatíve világos a hangja.
Bal-jobb TRS szimmetrikus vonalkimenet és TRS aszimmetrikus füleskimenet, potméterei meg nem lötyögnek, mint egyes más típusokon.A dobozaid tuti jók, de van azért áruk is, bár elviselhető, de nyilván nem mindenki engedheti meg magának.
Nekem csak retró óriás 4 utas Philipsek, még használtan zsákoltam occsón, mentek is HS500- ak helyére, azok meg hátra szatellitnek, ha nagyritkán 5.1 filmezésre támad kedvem.MediaMarkt - persze, bár néha megfordul ott is jó cucc.
Nekem anno a NAD3020i jött be, csak kölcsönbe kaptam meghallgatni, de akkor pillanatnyi pénzzavarban voltam kb 10 éven át
, megvenni már nem tudtam. Elvagyok egy konzumer Kenwooddal is, csípik egymást a Philipssel, kábelre sem nagyon költöttem, 380V- os sodrott réz
, világosabb a hangja, mint a tömörnek.
Retró? - abban elsöprő tudok lenni, pld Zenben beforgatott SBLive, kell ám mert Win98 is van rajta
-
tomcat78
őstag
válasz
DarthSun #27001 üzenetére
Az onyx amúgy az analog bement neve náluk, ha jól emlékszem, és a lejátszáshoz kb semmi köze.... De analog keverőm van itthon tőlük. Egy VLZ 1404-es. Én szeretem, bár kicsit "hideg" az EQ rajta.
Hogy legyen valami kontextus a 9dB emeléshez 0 és 30hz között: itthon Dyna BM 5-ösök vannak. Elég jó minőségű studio monitorok (azt hozzá téve, hogy nálam overkill, mivel a helyem ilyen tekintetben nincs rendesen kezelve- pénz és társai.... ). Ha rá keresel az adatlapjára, akkor meg fogsz lepődni, hogy nincs ráírva, hogy 20Hz. De még a 30 sem. 42Hz-től dolgozik... Ha tolok az alján 9dB-t, akkor ez tényleg falat bont. A hatalmas difi annyi, hogy ez tudja is, ami rá van írva.... Csak úgy hallgatni Monkey banana gibbon 5 (na jó, inkább A-B tesztelni, mivel másabb a hangképe). Éssssss ez is valahonnan 40Hz környékéről indul... Írtad, hogy szeretnél segíteni az usereknek, hogy ne úgy szórják a pénzt, hogy ne legyen értelme. Akkor lehetne kezdeni azzal, hogy a media marktban kapható cuccokon lévő számoknak köze nincs a valósághoz.... Bárminemű hangtechnikai eszközt úgy vegyen meg valaki, hogy lehetőség szerint próbálja ki. És azzal a forrással, amit használ.
És, ha már retro: még régi- angol- Rotel erősítő (fa doboz, szálcsiszolt előlap, és amíg be nem melegszik, zúg), és hozzá Infiniti Kappa hangfalak. Nem tudnék rajta hangokkal játszani.... De imádom a hangzását. -
válasz
tomcat78 #27000 üzenetére
Nem akarom senkire erőltetni, csak arról írok, amivel van tapasztalatom, amit nem hallottam, arról nem szívesen alkotnék véleményt.
Pár típus amúgyis lassan kimegy a divatból az oprendszer frissítések likvidálják őket, bár ez is relatív, egész régi cuccokat is fel lehet éleszteni még Win11 alatt is, csak ismerni kell a módját.
Az Onyx lesz hosszú életű(már ameddig fizikailag műkszik majd), az egy hajszárítóra dugva is szól, driver sem kell neki, bár 11- hez még van neki - puritán driver, de nem is fontos jobb.
Nem is fogok ajánlgatni semmit a jövőben, esetleg csak kíváncsiságból nézek a topikra.mod - tényleg a 9db kiemelésben azért egyetértettünk, mármint hogy nincs értelme, főleg olyan alacsony frekin...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E5530 patika állapotban.I3,8GB Ram,15,6 Hd,500Gb hdd,gyári töltő,
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Huawei Nova 10 128/8GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Mi9 SE 64GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest