Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz kevike576 #43190 üzenetére
It sounds like you’re implying that there’s going to be a new unified account system across everything?
Zuckerberg: You’ll have a Facebook account and you’ll have an Instagram account. You’ll also have an account with the company that’s the top level. So that way if you don’t want to use Facebook, you don’t have to. One interesting analogy here is I think we’re basically moving from being Facebook first as a company to being metaverse first.
Forras: [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Sziszifeca
őstag
válasz #15779328 #43194 üzenetére
Elvittem valamelyik nap a gépem egy kollégához, az ő 3080-val ugyanolyan volt. Valamint másik VR-al is próbáltam és ugyanúgy tüskézett.
Lehet nem szereti a párosomat a dr2.
Most jó lenne kiprobalni másik táppal, rammal. Esetleg alaplap+procival a cuccaimat de ez esélytelen hogy erre valakit találjak. 🙄🙃
Ezért kérdezgetem most hogy kinek milyen a gépe.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
murphy84
tag
válasz Sziszifeca #43193 üzenetére
Valamelyik nap ha lesz időm, akkor rákötöm az én pc-mre a hp g2-öt és megnézem neked a dirt 2-öt a 3080ti -al (valami lila tüskézés nekem is rémlik, de már nem tudom, hogy mikor és melyik hmd-vel futottam bele én is a jelenségbe)
-
kevike576
senior tag
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #43180 üzenetére
"Ja, es nincs az iden uj hardware, majd jovore."
Azért berakom ide, hátha valaki nem látta : "Project Cambria"
-
törölt tag
válasz Sziszifeca #43193 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz Sziszifeca #43189 üzenetére
Nem odaszúrtam, legelején leírtam, hogy magas a felbontásod, én a G2-t 70%-ra vettem vissza, te meg dobálod a 150-200-at, nem bírja, persze hogy jönnek a tüskék.
-
Raymond
félisten
Ami meg erdekes volt:
Beat Saber = $100Mil+ lifetime revenue (van penz lovera)
GTA San Andreas VR coming to Quest 2 (valamikor jovore?)
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Sziszifeca
őstag
válasz Raymond #43188 üzenetére
Értem hogy mit írsz, tisztában vagyok azzal mennyivel magasabb a VR felbontása.
Cshavez arra gondolt hogy nyafogok hogy akad a játék, mert magas felbontásban játszom.
De nem azért akad mert nem bírja a nagy felbontást a gépem...csak odaszúrt egy beszólással. (Ennek van előzménye...)megj: "A játékban ultralow beállítással is előjöttek a hibák"
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Raymond
félisten
válasz Sziszifeca #43186 üzenetére
"Hp reverb G1 van nekem, alapból 150%-ra ennyire állítja be a STEAMVR: 2700x2644"
Az is szemenkent van, tehat 5400x2644 a full, a szamok igy nagyban ulnek azzal amit ott irtam. Arra gondoltam hogy szerinted nem nagy a felbontas, szerintem pedig nem jott le neked hogy az szemenkent van es a valos 2x annyi. Azt akartam szemlelteni hogy ahhoz nem kell VR hogy az sok legyen, sima 2D-ben is sok. 3440x1440-tol pedig meg az 5400x2644 kozel 3x tobb pixel.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz kevike576 #43185 üzenetére
Az eleg szelektiv idezes ott a link alatt. Ez a teljes:
"As we've focused more on work, and frankly, as we've heard your feedback more broadly, we're working on making it so you can log into Quest with an account other than your personal Facebook account. We're starting to test support for work accounts soon, and we're working on making a broader shift here within the next year. I know this is a big deal for a lot of people. Not everyone wants their social media profile linked to all these other experiences and I get that, especially as the metaverse expands."
Azert ebbe azt beleolvasni hogy nem kell majd Facebook hozza picit meresz. Ott van hogy eloszor a ceges fiokok lesznek valahogy implementalva. A masik pedig szep, celzott szovalasztas - "with an account other than your personal Facebook account" - ebbol siman lehet "your new Meta account" mert most mar minden Meta es gondolom dolgoznak azon hogy a rossz szajizu Facebook fiok lassan a hatterbe szoruljon ugyanakkor a funkcionalitas megmaradjon. Nem lesz itt arrol szo hogy email-el vagy Google/MS fiokkal fogsz oda bejelentkezni.
-
Sziszifeca
őstag
válasz Raymond #43183 üzenetére
Hp reverb G1 van nekem, alapból 150%-ra ennyire állítja be a STEAMVR: 2700x2644
Simán mennek így a játékok. Van amelyiknél fel lehet húzni 3116x3052-re is és úgy is jól megy. Alapból a Reverb G2-nek ez a 3116x3052 az alap felbontása asszem.
Persze ezt csak 60hz(60fps)-el érem el. 90hz-en marad a 150%-os beállítás.
Miért ne játsszak élesebb képpel ha bírja a gép..Monitoron 3440x1440-be nyomom. Vagy mire gondolsz?
Értem én hogy magasabb a felbontás, de VR-ban más a minőség...[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
kevike576
senior tag
válasz Raymond #43180 üzenetére
Szerintem pedig de !
De majd úgyis kivesézik ezt az okosok -
Raymond
félisten
válasz Sziszifeca #43182 üzenetére
"2700 x mittomén mekkora felbontás VR-ban sok?"
Az a felbontas 5408x2736 es nem az a lenyeg hogy "VR-ban" vagy nem, ez magaban magas felbontas.
3840x2160 = 8.3 MPix
5408x2736 = 14.8 MPixEz 78%-al tobb pixel mint a 4K/UHD, mennyivel megy siman 2D-ben 3840x2160-ben mondjuk 2xMSAA-val nalad?
[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz #15779328 #43178 üzenetére
Nem akarok extrém felbontáson játszani, ezek szerint nem érted a problémámat.
2700 x mittomén mekkora felbontás VR-ban sok? Hagyjuk már.
A DR2 "3100 x xxx"-en is ment nekem szépen, ha nem dobna lila tüskét.
(Én 60hz-en játszom (60fps))Simán ellennék ezzel a 9700K-val, nincs bajom a sebességgel.
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
-
Raymond
félisten
válasz kevike576 #43175 üzenetére
Ahogy olvasom ez inkabb a Workspace-re vonatkozott es ceges/melos account-okrol van szo. Aztan hogy lesz vagy nem sima usereknek is majd kiderul, az "looking into expanding" szinten volt csak.
Ja, es nincs az iden uj hardware, majd jovore.
-
kevike576
senior tag
Facebook --> Meta
Poénból lecsekkoltam a www.meta.com -ot, és létezik
[ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
Most megy a facebook connect event.
Pont most jelentették be, hogy FB profil nem lesz kötelező -
törölt tag
válasz Dyingsoul #43134 üzenetére
Sajnos nem jutottam el addig, hogy bázisokkal is kipróbáljam, egy hétig volt meg.
Nagyon szép képe van a G2-nek, de itt ki is merült az előnye, minden más küzdelem.
Sziszifeca
Azért volt jó az 1080ti-vel, mert azt kihajtotta a 9700k, de a 3080 VR-hez már kevés.
Én néha látok 80-90 %-os össz. mag kihasználtságot (nem összekeverni a cpu kihasználtsággal) a 11900k-nál.[ Szerkesztve ]
-
-
jamez
senior tag
válasz kiskuplung #43168 üzenetére
Nekem a legjobb harci élmény mikor lábonlövöm majd odaugrok és szétszabdalom. De a remake az ütős lesz. Lehet PCVR-ban kellet volna kiadni, csak akkor a ok mezítláb VR gamer nem tudja megvenni. [link]
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
Rogan99
tag
válasz Sziszifeca #43150 üzenetére
DR2 windowsos headsettel felejtős. Solt fentebb linkelte a hivatalos codemasters fórumot amiben leírják, hogy nem támogatott de működhet. Na pont úgy működik ahogy nálad is, játszhatatlan. Egy ideig szórakoztam én is vele, és volt olyan pálya/pályarész ami egész játszható volt, a maradék meg diavetítés.
-
kiskuplung
őstag
Egyetértek, nekem is egyre jobban tetszik, így 7 óra után. A grafika elég gyászos valóban, meg zombis témában a Walking Dead a standard VR-ban, de valóban elég jól sikerült a port. Egyedül a kés kezelésével nem vagyok kibékülve. Ennyi idő után még a fura megoldásokat is elfogadtam (pl h kívülről látok bizonyos akciókat, ahelyett hogy saját szemszögből élném meg), de gondolom így volt olcsóbb a fejlesztés.
Ez is egy járható út lehet a mobilos VR- nak, én legalábbis remekül szórakoztam a Doom 3-mal és a Return to Castle Wolfenstein-nel, és most ezzel is.
-
jamez
senior tag
válasz kiskuplung #43154 üzenetére
Már 6 órája tolom a játékot, nagyon lehet élni a lődözést. Az Alyx és pár játék után legjobb. Csak a grafikán jó lehetett volna emelni.
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
camaro79
aktív tag
válasz barcalaci84 #43164 üzenetére
Varjo-hoz.
-
camaro79
aktív tag
-
-
Magyarfarkas
tag
válasz repvez #43155 üzenetére
Tudom...végignéztem amikor élőben ment! Ha ebből lesz működő dolog 2022 végére késés nélkül, megeszem a kalapom...De valahogy az az érzésem így hogy nem egészen fog ez sikerülni, hiszen az egész videó alatt csak bevágott videók voltak hogy használják, de a saját kezükben nem volt...bárki tud headsetet csinálni úgy hogy felvesz egy marketing videót, nem működő headsettel, de abban bolondozó kislánnyal! Hirtelen meg is örültem hogy lesz egy "vetélytárs", de mikor semmi kézelfoghatót nem mutattak egész műsor alatt, legyintettem az egészre a pimaxot és a közös múltunkat ismerve
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091
-
wollnerd
aktív tag
Srácok, hányas windows verziótól van az indítás és asztal fül a vegyes valóság beállításokban? Mert az nekem jelenleg nincs. :/ (ver: 2004)
Gondolom ezzel lehetne végre szoftveresen kikapcsolni hogy automatikusan elinduljon szinte minden alkalmazás elindításakor, ami engem is őrületbe kerget.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
-Solt-
veterán
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
Ha csak simulátorhoz kellene, tehát csak ülő helyzetről van szó, akkor elég 1db base station vagy kell kettő? -
válasz Magyarfarkas #43152 üzenetére
[link]
Prezentácio hozzá Pimax12k -
kiskuplung
őstag
Ezt nézzétek meg, milyen aranyos hogy egy 2021 végi videóban valaki azon lelkendezik, hogy "nekem kellett kézzel megtölteni a fegyvert!" meg "úú ez a VR ez nagyon jó, 360 fokban foroghatsz benne!", "váááu, úgy kell felvenni a tárgyakat, hogy KI KELL NYÚLNOM ÉRTE A KEZEMMEL"
-
-Solt-
veterán
válasz Sziszifeca #43150 üzenetére
Pár centivel alatta van az FPS számláló... azt kapcsold ki, ha esetleg be van kapcsolva. Bár ahogy írtam korábban is, ez valami szoftveres nyűg lesz a WMR - NV driver - Windows hármasból, de azért azt se hagyd ki a képletből, hogy a Dirt Rally 2 hivatalos oldalán is jelzik, hogy WMR - Steam páros esetén a smooth működés nem garantált.
Ha jól emlékszem Jacek kartárs is G2 + 3080 párossal rendelkezik és ő is játszik a DR2-l... esetleg írj rá, hogy nála mi a helyzet.
www.smart-bus.hu
-
Magyarfarkas
tag
12k Q4 2022 vége ...2400 euró és a jól megszokott pimax ígérgetés Az látszott hogy a kezükben nincs semmi, csak nem akarnak eltűnni a homályban most hogy naponta van egy új headset bejelentés! Aki esetleg előrendelné ,az készüljön fel hogy az a 2022 lesz akár 2024 is...én még mindig várok a pimax kontrollerekre vagy az árukra 2019 óta, másik három német ismerősöm meg a 2019 elején megrendelt pimax 5k+-ra, tehát csak bizalommal forduljatok feléjük
[ Szerkesztve ]
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091
-
mihione
őstag
Nekem ugyan 200w-ra van korlatozva banyaszat miatt+beszalt a proci is most,osszesen 330w-ot eszik a gep falbol merve ,de 54 foknal nem melegszik tovabb a gpu
Mondjuk kellemes meleg levegot nyom ki,ugyhogy telire tenyleg besegit a futesbe :DFun fact:a felso radin szoktam szaritani a quest 2 arcparnat mosas utan,meg a porszivo hepa szurojet is.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Sziszifeca
őstag
válasz -Solt- #43148 üzenetére
"Steam átfedés engedélyezése játékon belül"
Ez be van pipálva, vegyem ki, erre gondolsz?Na kipróbáltam most a gépembe egy Asus Strix 3080-at, de hát ugyanaz a probléma
Vga hibátlan. Valami más lehet akkor.
Táp csak nem gáz (Corsair AX860). Valamint VR game alatt kb 60%-on terhelődik a vga, a proci meg 20-30%. Nem igazán terhelődik.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
-Solt-
veterán
válasz Sziszifeca #43138 üzenetére
Akkor marad amit linkeltem...
Steam kliens -> beállítások -> játékban fül. Mondjuk kétlem, hogy ez lenne az oka, de egy ránézést még megér, aztán innentől kezdve ez a távgyógyítás már kuruzslás kategória.
www.smart-bus.hu
-
Bagoly81
aktív tag
válasz Sziszifeca #43139 üzenetére
nekem egy 650w es volt egy 2070 hez, és folymat akadozott tápcsere után kismult a lejátszás
-
Dyingsoul
Topikgazda
Nekem eddig a 1080 Ti fűtött, most meg a 3080 Ti fűt. Becsengettek hozzám október elején, hogy a lépcsőházat járják és a lakókat kérdezgetik arról, hogy kapcsolják-e be korábban a fűtést,. mint ahogy a fűtési szezont tervezték. Olyan b1tch please feelingem volt, nálam már rég be van üzemelve a túlméretezett fűtőtest...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
gulasoft
őstag
Ilyen cikkeket nézek ebbe mindíg minimum a dupla van.
https://futuredly.com/how-many-watts-nvidia-rtx-3080/
Ráadásul a proci sem gyenge, ki tudja milyen háttértárak vannak....
Nekem 1000-es tápom volt, esetleg ki lehetne próbálni egy olyannal. Olcsóbb mint egy kártya.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz Sziszifeca #43139 üzenetére
750-et eszik a kártya 100 fölött a proci! Szerinted? Mondjuk az meg furi, hogy a tesztek meg lefutnak, mert a 3dmax tesztje azt úgy hajtotta a kártyát mint állat. Simán előfordulhat hogy úgy jön össze, hogy pont nem elég. Nekem a tápom egyik fele halt meg tök jól ment a gép, a 3dmaxba meg belehalt, és azt hittem, hogy a kértya rossz, újra lett pasztázva, és végül a szervízes berakta egy másik gépbe. és akkor derült ki, hogy amikor kakakót kellett volna adni, akkor a táp nem tudta kiszolgálni, de az fekete halál volt nem frame drop.
[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Sziszifeca
őstag
válasz -Solt- #43130 üzenetére
Minden játékban beugrik 1-5-ig. De válzozó.
Dr2-nél nagyon dúrva tud lenni.
Irtam már hogy megy néha simán dropp nelkül is de ez változó és csak 1-2 pálya. Ha éppen ugy indul az iracing vagy más játék akkor ott sincs hiba.
Amivel nem tudok jatszani emiatt az csak a dr2, csak nem tartom normálisnak hogy ilyen.
Persze probaltam fpsvr nélkül is érzem hogy akkor beakad a kép mint atom arra a pillanatra.
Steam fps számlálója az hol van mire gondolsz?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Bagoly81
aktív tag
válasz Sziszifeca #43126 üzenetére
monitorod, g-sync modját kapcsold ki, futassad a játékot ablakos modban, hasznád a számitógéped hangkártyáját, vga adaptive energia háziredjét változtassad meg, probáljál meg nagyobb tápot szerezni, a 3080 asnak legalább 750w táp kell...
-
wollnerd
aktív tag
válasz Dyingsoul #43134 üzenetére
Köszi a választ. Már eldöntöttem hogy Reverb G2 lesz. Egy nem tökéletes képélesség és folyamatos képfókusz veszítéssel és nagy kényelmetlenséggel használt Vive után kíváncsi vagyok milyen lesz számomra is a G2 képe & a komfort!
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz wollnerd #43103 üzenetére
Nekem nincs benne tapasztalatom, de Dr. Cshavez kollégának úgy emlékszem van (megpingeltem, lehet fog válaszolni itt a topikban). Ő sokáig dilemmázott a G2 és Index között de ő földönkívüli technológiákat használ.
Én nem tudom a mikéntjét, azt sem hogy mekkora szívás így használni a rendszert. Mindenképp kell hozzá valami 3rd party megoldás, de biztosan megoldható mert pl a Pimax is használta a base stationöket, igaz az fejkövetésre is az OpenVR-t használta, amit a SteamVR itt meg két különböző SDK-t kell összebindzsizni ha jól látom.
Csak azt mondom, hogy amit eddig a redditen és YT videókban láttam ez a megoldás (G2 + lighthouse és kontrollerei) az eddigi legjobbak között van. A Vive-okat én a lencséik miatt nem ajánlom. Azt akkor lenne érdemes, ha a lencse modot megcsinálnád rá, de akkor sztem ugrik a gari. Ebben nem vagyok tapasztalt de szerintem senki nem csinált lencsemodot itt a topikban YT-n viszont van erről is anyag bőven.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Sziszifeca #43126 üzenetére
Értem, hogy csak VR alatt van gondod, de ez is csak azt erősíti, hogy nem hardveres a gond, vagyis nem a VGA a probléma forrása. Amennyiben konkrétan csak a DR2 a problémás, akkor akár ez is lehet a gond: If you're using a WMR headset through Steam VR, smooth performance is not guaranteed. [link]
Amennyiben más VR programmal is akad gond ami a VGA csere után jött elő, akkor nagyon valószínű, hogy a 3080 drivere a problémás... a monitorozó programok okozta szaggatás problémák VR alatt 1 évig jelen voltak a driverekben, szóval simán lehet, hogy valami olyan gond van ami a 3080-t érinti VR alatt.
Egyébként ha nem megy az FPS VR akkor érzékeled a gondot, tehát ha nem látod a lila tüskéket, akkor is érzed, hogy rosszul fut? A steam FPS számlálója ki van kapcsolva? Az is tud galibát okozni...
www.smart-bus.hu
-
Sziszifeca
őstag
válasz -Solt- #43124 üzenetére
Mint írtam csak VR-ben vannak gondok. Amúgy semmi.
Próbáltam 1460x1432-ben ultra low beállítással is futtatni a DR2-t, és ugyanúgy dobálja a lila tüskéket. Ha megy, mert úgy kapja el valami, akkor 3116x3052 HIGH beállítással is megy mint a vaj. Szóval passz. Próbáltam 5x win reinstallt (win10, win11), semmi programot nem tettem fel, csak ami indít és ugyanaz.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
ErcY001
újonc
Üdv srácok . Vettem egy oculus quest 2-őt.Tisztába vagyok vele hogy van link kábel ami egy usb3.0 és egy usb-c kábelből áll de 80$ + szállítást sokallok érte. Nincs esetleg egy ennél olcsóbb megoldás ? Esetleg ha elmegyek egy műszaki boltba és veszek egy usb 3.0 és usb-c végű kábelt akkor működne vele is?
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Sziszifeca #43123 üzenetére
Ha azok simán lefutnak hiba nélkül, akkor a VGA jó, ergo feleslegesen cserélgeted! Mivel látom az NV drivereket is próbálgattad és nem hozott eredményt, így marad a többi szoftveres lehetőség. WMR-l nem vagyok képben, de nincs valahol olyan beállítás ami a gépedhez igazítja a felbontást? Nem lehet, hogy mondjuk a Steam VR valami brutál felbontást állít a 3080-hoz?
www.smart-bus.hu
-
Sziszifeca
őstag
válasz -Solt- #43122 üzenetére
Jöhet a piócás..
3080-am van, 1080Ti-vel jól ment.
Milyen stressz tesztre gondolsz? 3dmark és ezek simán lefutnak hiba nélkül.
Ha monitoron játszom semmi gondom nincs.
VR stressz tesztet nem csináltam.Akkor lesz cumi, ha 3070-el is akad
Scyllafren: Igen próbáltam az összes drivert. 466.77-től enged csak. Most az is van fent jelenleg. Clean install, NVCleanstall-al is próbáltam minden drivert
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
-Solt-
veterán
válasz Sziszifeca #43120 üzenetére
Hááát, ha mindent is próbáltál, akkor itt már csak a piócás ember segíthet...
Simán lehet, hogy a 3070-l nem fogja csinálni, és akkor sem a VGA lesz a gond... ilyen cserés próbának akkor lenne értelme, ha egy másik 1080Ti-l próbálnád. A stressz tesztet én még mindig egyszerűbbnek gondolom mint a VGA cserélgetést, de te tudod.
Nekem a 2080S-l például a DR2 megy szépen...
www.smart-bus.hu
-
scyllafren
senior tag
válasz Sziszifeca #43120 üzenetére
Nekem parszor okozott problemat az NVidia driver, de a beepitett clean install-ja eddig mindig megoldotta. Azt probaltad mar?
-
Sziszifeca
őstag
válasz -Solt- #43119 üzenetére
ohh..
próbáltam mindent hidd el minden apró beállítást, próbát...
holnap valószínűleg kipróbálok a gépembe egy 3070-et, ha azzal is csinálja akkor más lesz a gond..reménykedem hogy nem vga bajom van.Nekem menne szépen a játék elég szép képpel, ACC is. Tudok AMS2 és Iracinggal is játszani, ott néha dob be 1-1 droppot, de a DR2 az brutál(játszhatatlan).
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
-Solt-
veterán
válasz Sziszifeca #43116 üzenetére
VGA hibát csak akkor ismernek el, ha teszt programok alatt a gyári órajeleken hibázik a GPU vagy a memória. Teszteld 3D mark vagy Superposition alatt, ha gond van a VGA-l akkor ott előjön és mehet garanciára. Azzal, hogy XY program alatt "droppol", el fognak hajtani...
Próbaképpen vegyél vissza minden tuningot, kapcsolj ki minden monitorozó szoftvert és ha a probléma mindig fennáll, akkor mehetnek stressztesztek a VGA-ra, de akár a CPU-ra és a RAM-ra is. Ezekkel szerintem hamarabb érsz célba, mint a VGA cserélgetéssel...
Ettől függetlenül valószínűleg ez valami szoftveres nyűg... nálam például az ACC lett szinte játszhatatlan Link-n, AirLink-n egyaránt. Mivel mostanában csak NV drivert frissítettem, így valószínű, hogy az lesz a ludas.
www.smart-bus.hu
-
jamez
senior tag
válasz kiskuplung #43112 üzenetére
Az új RE4 gondolom. Nekem kevés az a szint amit kihoztak. 2005? talán? Tényleg ennyit tud a Q2? Ultra gagyi nekem. Inkább lett vona PCVR. Persze az nem akkor biznisz.
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #43111 üzenetére
Na kaptam kölcsön egy Samsung Odyssey VR-t, és ugyanúgy gáz, droppol. Gyanús hogy videókártya lesz a bibi most már.. Reklamáció előtt biztosra szeretnék menni, így valaki Budapesten segítsen nekem egy gyors kártya kipróbálásban. Kap 5000Ft-ot az illető
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
gulasoft
őstag
Feltoltam 120Hz-ra és az nem tetszett neki 90-en megy
-
gulasoft
őstag
Van arra valami ötletetek, hogy tegnap még simán ment az airlink, most sem a link, sem az airlink nem megy 2 mp után kidob, az airlink az ott csirimpol. Volt oculus service restart, gép restart, router restart, headset restart, és még mindí ugían az.
-
mihione
őstag
Megjott nekem is a bobovr m2 fejpant+szilikon grip a kontrollerre+szilikon huzat a gyari arcparnara,meg par aprosag meg.A fejpant az nagyon kenyelmes most kezdek rajonni hogy a legjobb hasznalni.Rohadt jo hogy siman ki es be lehet bujni nem kell allitgatni rajta,gyari fejpant allandoan lecsuszott allitgatni kellett ez ahhoz kepest full stabil.A kontroller szilikon huzat is nagyon jo cucc,sokkal jobb igy a fogasa.A szilikon arcparna praktikus de kicsit olyan erzesem van hogy kisebb lett a fov vele,meg itt ott eleg laza es van egy kis logasa az anyagnak ami eszreveheto a latoterben.Joy analog karokra volt meg ilyen kis szilikon sapka,na azok nekem nem jottek be egyaltalan.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
kiskuplung
őstag
Majd írd meg, hogy szerinted milyen a Song in the Smoke!! A Resident evilbe eddig 3 órát pakoltam, az elején eléggé húztam a számat, de aztán valahogy elkezdett tetszeni, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Én eddig egyetlen RE játékkal játszottam, még az első résszel PC-n, kb 20 évvel ezelőtt, szóval azt se tudtam, hogy mire számítsak. Én azt hittem horror játék lesz, de ez inkább egy sima akciójáték.
-
Sziszifeca
őstag
-
camaro79
aktív tag
válasz Sziszifeca #43109 üzenetére
Hello!
mivel jatszol?
ezt a drivert probald, ezt mondjak a legstabilabbnak:
https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/176265/en-us
en quest2-vel szenvedtem (airlink), vettem egy g2-t melle, azzal semmi gondom nincsen, full stabil.
q2 jo lesz roomscale jatekokra, illetve a csaladnak. Simre a g2 a legjobb, meg mindig… -
Sziszifeca
őstag
Hali VR-esek.
Budapesten valaki nem tudna nekem segiteni?
Mióta megvan a 3080-am azóta nem tduok semmivel se játszani VR-ben mert vannak dropped frame-k(lila csík az fps vr-ban).Mindent próbaltam már. Valahogy ki akarom szűrni hogy másik vga-val jó-e. Vagy a HP reverb-em nem jo.
Kérdés Budapesten valakihez nem tudom elvinni a gépem VR-al és a videokarit kicserélnénk hátha az a baj. Nagy segítség lenne. Aki tud kérem privátba jelezze.
Köszönöm előre is!>>Youtube/Sziszifeca<<
-
a2d2
addikt
válasz Bagoly81 #43106 üzenetére
Airlink alatt. Mozgatom a fejem és hosszú percekig nézem a szaggatást mire helyre jön.
Kaptam ma 30%-os kupont, bepróbálom én is ezt a Song in the smoke-ot. Sokat javítottak rajta első héten. Ez a Resident Evil túlságosan szürke a videók alapján.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz Bagoly81 #43104 üzenetére
És ha Win 10-en akadozik? :)
Pár hónapja még tök jó volt most meg percekre leakad. Egyszer az elején, de tegnap pl ki akartam próbálni egy 2D-s játékot és gázos volt. Kénytelen voltam visszamenni VD-re amit már fél éve nem használtam. Ott legalább kipróbáltam az SSW-t de szar volt ASW-hez képest.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Bagoly81
aktív tag
aki frissitett már win 11 és akadozik az oculus link annak itt egy megoldás, nekem segitett, a lényeg annyi, hogy a hangkártyát kell átkapcsolni [link]
-
wollnerd
aktív tag
válasz Dyingsoul #43100 üzenetére
"Ha bázisállomásokat és wand kontrollereket használsz a Reverb G2-vel, akkor mi baja lehet a követésnek?"
Van ebben tapasztalatod? :) Mert erre korábban is gondoltam. Néztem sok videót és sokat olvastam a reddit-en is. De pár dolgot még mindig nem értek. Meg lehet oldani, de ehhez vagy: 1) Steam donge-ket kell vásárolni, amit mostanság elég nehéz beszerezni is, meg aztán nem értettem: egyáltalán a kontrollerek használatához kell, vagy csak a filmware frissítéshez?
Meg aztán személyes tapasztaltom is igazolta hogy a kontrollerek önállóan nem tudnak bekapcsolódni, működni, legalábbis elsőre, ergó és itt jön a 2) A VIVE HMD-nek a HDMI-jét ki lehet húzni, de a USB-jét PC-be a power-jét áramhoz bedugva kell tartani a Linkbox-on keresztül (Mindig, amikor használni akarom a BS-t és kontrollert?)
Megaztán kell az Open Space Calibrator progi is hogy beállíthassuk a wand vagy Index kontrollerek koordinátáit a WMR headsethez igazítva, mert ez a kettő eltérő koordinátarendszerben dolgozik. Elvileg elég egyszer beállítani, de néha beüthet eltérés és újra kell kalibrálni.
Van/Tudsz egyszerűbb megoldás(t)? Én már rengeteget kutattam de így is maradtak bennem kérdések.Amúgy amire kíváncsi vagyok! A VIVE rendszer a SteamVR (Home) alapján mindig tudja hogy hol a szobám közepe és mindig úgy állítja be a VRHome közepét (könyvtárlista).
Más/WMR headset-ek is tudják ezt StemVR-rel? Mert ugye más tracking-ot használ, ezért kérdezem...[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
gulasoft
őstag
válasz wollnerd #43099 üzenetére
A reverb G2-nek van most árban a legjobb felbontása. Kifejezetten szimezéshez ajánlják. A quest kábelmentessége a mozgásos játékoknál előny, de ezek alatt a pingpong előre hátra ugrálását, a one shape egész testet megmozgatását kell érteni. Ezek egy ilyen kis területen használhatatlanok. (Talán az one shape-ben nem fejeld le a bútorokat) A bs főleg az általad említett szinten nem kíván ezred másodperces pontosságot. Szóval ha zimulátorozol, akkor G2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest